Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 11:09   #121
mmegi90
Przyczajenie

GG do mmegi90
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. Hotel SanMarti kto był?:>

2.08.2008-13.08.208 Hiszpania Lloret de mar hotel san marti biuro KARLIK

Kto jedzie? meldowac sie (Juliaaa161190 Ty nie musisz - wiem ze jedziesz :P)
mmegi90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 11:55   #122
Sandra1993
Rozeznanie

Niestety szkoda, że te sprzątaczki tak kradną...no bo wiadomo nie mogę mieć przy sobie aparatu kiedy przykładowo idę się kąpać w hotelowym basenie...wtedy nie mam pojęcia co z nim zrobić no i ciężko jest pilnować telefonu i aparatu 24h o kasę się nie martwię-dam opiekunowi dobrze jest tylko z tym, że jest dużo słodyczy
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:08   #123
juliaaa161190
Raczkowanie

Tak Madziu? znamy się? ;> hehe

...opuścili nas ;( ale i tak bd fajnie )

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:31   #124
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soad16 Pokaż wiadomość
Właśnie jak z tą kasą ? xD Ile bierzecie dziewczyny ?
właśnie jeszcze nie wiem
Cytat:
Napisane przez Mimikaa Pokaż wiadomość
Na basen tak można wychodzić kiedy się chce..
po obiedzie, można wybrać albo plaże albo łazenie po sklepach.. na basenie są nudy, więc przewaznie wszyscy szli na plaże..
ooo to nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Sandra1993 Pokaż wiadomość
Niestety szkoda, że te sprzątaczki tak kradną...no bo wiadomo nie mogę mieć przy sobie aparatu kiedy przykładowo idę się kąpać w hotelowym basenie...wtedy nie mam pojęcia co z nim zrobić no i ciężko jest pilnować telefonu i aparatu 24h o kasę się nie martwię-dam opiekunowi dobrze jest tylko z tym, że jest dużo słodyczy
zgadzam się
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:24   #125
asiak151
Przyczajenie

No hej wam! Ja się wybieram w tym roku właśnie do Lloret de Mar w Hiszpanii na obóz w terminie 23 lipca do 04 sierpnia do hotelu Sanmari (albo Sant Mari - jak pisało w google earth). Może ktos jedzie w tym samym terminie?? Bo czytałm wasze wypowiedzi i nie znalazłam nikogo w tym samym czasie ( Jade z biura Harctur Gdańsk (najpierw pociągiem do Warszawy i dalej już autokarem). Zaniepokoiły mnie te informacje o kradzieżach no i ta kamienista plaża.. ale mam nadzieje że ta słynna już na tym forum dyskoteka Tropics będzie fajna w czerwcu kończę 17 lat więc na pewno mnie wpuszczą. A co do blondynek.. mam nadzieje że mnie nie będą zaczepiać, bo nie należę do atrakcyjnych

Edytowane przez asiak151
Czas edycji: 2008-05-06 o 22:23
asiak151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:44   #126
olers
Przyczajenie

tymi kradzieżami zbytnio bym sie nie przejmowała, poniewaz w sanmarti bez zadnego problemu mozna sobie wykupic sejf na tydzien czy tam na ile bedziecie chcialy cena za tydzien z tego co pamietam wynosila 15 eur wiec co za problem pokojem zrzucic sie na taki sejf i bezstresowo sobie imprezowac:P
olers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 19:08   #127
Sandra1993
Rozeznanie

Niby tak ale przeliczając na nasze to już lepiej zainwestować w walizkę na szyfr szkoda tylko, że nawet we własnym hotelowym pokoju nie można bezpiecznie zostawić swoich rzeczy ja słyszałam że nawet ubrania znikają, co jest głupotą totalną...Najgorsze są obawy zanim się pojedzie, bo można tylko gdybać a wogóle licząc z moją mamą listę tego, co trzeba zabrać na wyjazd+wycieczki fakultatywne+euro ze sobą to wychodzi prawie jeszcze raz tyle co kosztuje wyjazd tak to jest z obozami daleko a ja po prostu pierwszy raz jadę za granicę więc nie wiem czego się spodziewać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-06, 20:42   #128
olers
Przyczajenie

ja mimo wszystko polecalabym zainwestowac 15 zl (bo jesli dobrze licze to na pokoj trzy osobowy,wlasnie jakos tak to wyjdzie;p) w sejf, niz specjalnie kupowac walizke na szyfr chyba ze takową posiadasz
Stary 2008-05-06, 21:09   #129
Sandra1993
Rozeznanie

Jeżeli masz 15 euro za tydzień to jest na trzy osoby po 5 eur. razy dwa tygodnie to jest 10 eur. od osoby. Euro kosztuje 3,5 zł to razem daje 35 zł na głowę a za jakieś 50 można już ponoć znaleźc kuferek zamykany-na kosmetyki ale aparat,telefon czy coś tam jeszcze zawsze wchodzi no i jest na własność,na stałe a nie do spółki na tydzień ale dzięki za infotmację o tym sejfie
Stary 2008-05-06, 21:18   #130
olers
Przyczajenie

heh ale sejfu nikt nie weźmie pod rękę i nie wyniesie, w przeciwieństwie do kuferka;P nmzc
Stary 2008-05-06, 22:12   #131
forever
Przyczajenie

Smile Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. Hotel SanMarti kto był?:>

Cytat:
Napisane przez muneZ Pokaż wiadomość

Również się tam wybieram, biuro Atas (zasłynęli warsztatami językowymi w UK) termin 13.08-25.08 (więc już raczej końcóweczka ; )).
Ja również jadę na obóz eurodisnayland + paryż + Lloret de Mar + Monaco, Monte Carlo i Gardaland. W terminie 23 lipiec z harctur gdańsk i jadę expressem do Warszawy , a potem przesiadam się na autokar.
Jeśli chodzi o Atas to świetne biuro, byłam na obozie językowym w UK w zeszłym roku Niestety nie jadę z nimi w tym roku, ponieważ nie zapewniają transportu do Warszawy
A jeśli chodzi o kradzieże to na pewno wykupię sejf- jeden na pokój wystarczy. Po za tym mam walizkę na kłódkę.

Pozdrawiam
forever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 22:24   #132
asiak151
Przyczajenie

No ja też mam walizke na kłódke całe szczęście, ale ten sejf to dobra sprawa. Ciekawe jak jest sejf po hiszpańsku.. Da sie tam z nimi dogadać chociaż po polsku albo po angielsku??
Stary 2008-05-07, 13:39   #133
pfranki89
Przyczajenie

GG do pfranki89

Witam! Jedzie ktoś do Lloret na obóz od 20 sierpnia do 31?;> Z bióra podrózy Karlik?;>
pfranki89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 14:03   #134
Anja91
Raczkowanie

GG do Anja91
Wink Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. Hotel SanMarti kto był?:>

Witam Was szukałam właśnie informacji na temat tegoż hotelu i znalazłam to forum ;] sporo się dowiedziałam z tego co napisałyście, ale chciałabym się dowiedzieć jeszcze paru rzeczy, np. czy śniadania podawane są w formie szwedzkiego bufetu ? Co z tymi pokojówkami, czy na pewno kradną ? I jeśli któraś z Was była tam na obozie to na lajcie chodziliście do klubów ? Ogólnie rzecz biorąc to jadę z chłopakiem . Jadę z Harctura, termin od 13.08 do 25.08. na obóz COSTA BRAVA + PARYŻ, więc jeśli byłyście na podobnym obozie to podzielcie się wrażeniami. No to w sumie wszystko, z góry dziękuje )
Anja91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 14:49   #135
olers
Przyczajenie

sniadania, jak i obiadokolacje sa w formie szwedzkiego stolu, te kradzieze to tez nie sa tak okropnie czesto, ale lepiej uwazac, bo mimo wszystko sie zdarzają chodzenie do klubow;P to w sumie zalezy tylko i wylacznie od tego z jakiego biura jedziesz ja przykladowo z orlando jezdze,a tam jest tak ze jest zbiorka o 23.30,rozdaja paszproty(bo na wiekszosc dyskotek bez ukazania paszportu nie wpuszczaja), idziesz sobie gdzie chcesz,mozesz pozbierac pieczatki z roznych dyskotek i np. odniesc wychowacy paszport zeby z nim nie chodzic,bo bardzo czesto kradna, no a pozniej robisz co chceszi pozniej zbiorka jest o 5-5.30 czasem 6;P zalezy jak sie tam ugadacie, wychowca liczy,sprawdza czy wszyscy zyja i wracamy do hotelu.Ale przykladowo pamietam tez ze w hotelu w tym samym czasie byl inny oboz,tez z Polski, z tym ze oni byli moze 4-5 dni bo mieli wyjazd z Paryżem i innymi takimi, i oni wychodzili razem z wychowaca o 22-23 o 1 wracali do hotelu, i chodzili do jednej wybranej dyskoteki razem w opiekunem. to chyba wszystko co mi na ten temat wiadomo:P
Stary 2008-05-07, 15:06   #136
asiak151
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anja91
czy śniadania podawane są w formie szwedzkiego bufetu ?
Cytat:
Napisane przez Nusia7
Jedzenie jest ok, szwedzki stół, więc jesz, co chcesz.
Cytat:
Napisane przez Anja91
Co z tymi pokojówkami, czy na pewno kradną ?
Cytat:
Napisane przez BillieJean
mi co prawda nigdy nic w hotelu nie ukradli, ale wiem, że zdarzają się takie sytuacje ze sprzątaczkami
Cytat:
Napisane przez Sandra1993
Niestety szkoda, że te sprzątaczki tak kradną...
ale można sejf wykupić ok.15 EURO podobno..
Cytat:
Napisane przez Anja91
I jeśli któraś z Was była tam na obozie to na lajcie chodziliście do klubów ?
Cytat:
Napisane przez olers
życie nocne w lloret to magia klub na klubie,miasto cale dudni od muzyki, od godziny 24 wszyscy zaczynają się wykluwać z hoteli, robi się tłoczno, wszyscy sie bawią....i tak to białego rana z dyskotek ja zdecydowanie najbardziej polecam st. trop', najlepsza imprezowania,bawi sie tam wielu miejscowych i generalnie klimacik jest

Cytat:
Napisane przez Anja91
Jadę z Harctura, termin od 13.08 do 25.08. na obóz COSTA BRAVA + PARYŻ
Ten wątek jest o wycieczce Paryż - Hiszpania (Lloret de Mar), Costa Brava to inny obóz.

Mam nadzieję, że pomogłam
Stary 2008-05-07, 15:23   #137
asiak151
Przyczajenie

Odpowiedź dla Dead_Dreams odnośnie cen w Hiszpanii.

Cytat:
Napisane przez BillieJean
Też jadę na obóz do tego hotelu 9 lipca z biurem podróży watra travel.
I mam pytanie: ile ok. trzeba wziąć kieszonkowego i jakie są ceny np. wody mineralnej.?
Chodzi mi o pieniądze na takie wydatki jak picie (w hotelu trzeba będzie płacić dodatkowo), lody i różne takie. ^.^
A oto przykładowe ceny niektórych artukułów:

1. tygodniowy bilet komunikacji miejskiej - 4 EUR bilet jednorazowy
2. karta telefoniczna - 5.10 EUR
3. pocztówka - 0.50 EUR
4. znaczek do Europy - 0.70 EUR
5. zeszyt, notatnik - 2 EUR
6. długopis, ołówek - 1.20 EUR
7. woda mineralna - 1 EUR
8. puszka coca-coli - 1 EUR
9. sok - 1 EUR
10. Lody - 1.50 EUR
11. guma do żucia - 0.70 EUR
12. batonik: mars, snickers - 0.80 EUR
13. hamburger - 1.20 EUR
14. piwo w pubie - od 1 EUR
15. obiad w restauracji - 8 - 20 EUR
16. paczka papierosów - 2.40 EUR
17. baterie R6 - 2.20 EUR
18. film do aparatu - 1.50 EUR
19. wstępy do muzeum - 2 - 3 EUR
20. bilet do dyskoteki - 5 - 10 EUR
21. bilet do kina - 5 EUR

Sklepy czynne są zwykle poniedziałek - sobota w godz. 9.00 - 13.00 i 16.00 - 20.00. W sezonie część sklepów czynna jest do 22.00, a także w niedziele.

Poczta: Czas dostarczenia zwykłych listów lotniczych wynosi od 4 do 6 dni. Znaczki można kupić we wszystkich kioskach z papierosami (Tabacos). Urzędy pocztowe (Correus/Telegrafs) czynne są zwykle od poniedziałku do soboty w godzinach 9.00-13.00.
Telefon: Numer kierunkowy do Hiszpanii +0034, do Polski +0046. W hotelach i ośrodkach turystycznych ceny połączeń są dużo wyższe niż z automatów telefonicznych.
Stary 2008-05-07, 17:39   #138
shenandoah
Rozeznanie

ooo asiak bardzo cenne informacje
na początku się zdziwiłam z tym otwarciem sklepów...ale oni przecież mają sjestę ;P

Edytowane przez shenandoah
Czas edycji: 2008-05-08 o 16:53
shenandoah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 21:02   #139
Sandra1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiak151 Pokaż wiadomość
ale można sejf wykupić ok.15 EURO podobno..

Ten wątek jest o wycieczce Paryż - Hiszpania (Lloret de Mar), Costa Brava to inny obóz.

Mam nadzieję, że pomogłam
Lloret De Mar niestety jest na Costa Bravie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-07, 21:41   #140
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandra1993 Pokaż wiadomość
Lloret De Mar niestety jest na Costa Bravie...
fakt
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
Stary 2008-05-07, 22:06   #141
Seler
Raczkowanie

Bylam w Lloret, wspomnienia przecudowne, nie pamietam hoteluw ktorym mieszkalam , ale wiem ze z kradziezami nie bylo problemu, natomiast dwa lata pozniej znajomy pojechal i niestety go okradli l, w pokoju, w czasie jak wyszedl na miasto, ktosd powyzej pisal o kamienistej plazy, owszem jest/niestety w sezonie strasznie zapchana/ i jeszcze ma ostre zejscie do morza, ale wtajemniczeji wiedza jeszcze o drugiej plazy, jak bedziecie stac twarza do morza to ta plaza jest po waszej prawej stronie, nie wyjasnie jak do niej dojsc, bo juz naprawde nie pamietam, a zreszta pewnie dostaniecie jakies free mapki czy cos w tym stylu,
przygotowalam mala mapke,
zolta wielka kropka to plaza glowna, najbardziej zageszczona, jak nie zjawisz sie tam najpozniej 10-11 na lezakowanie to bedzie problem z miejscem
rozowa kropa-to druga plaza, nie jest tak gesto zaludniona i mniej znana, ja przewaznie tam siedzialam
zielone kropy-to super miejsca na wycieczki w przyrodzie
nie wiem, moze mi sie jakos glupio wydawalo ale tam woda slona jest chyba sto razy bardziej slona niz normalna slona woda w morzunie wiem, ale musialam sie takm zaopatryzc w dodatkowe butelki balsami i odzywek do wlosow, skora mniej piekla a wlosy po 3 dniach istne siano, a i polecam sandalki do lazenia po wodzie /mnostwo kolczatek/eee jak sobie cos przypomne to napisze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Schránka.jpg (241,6 KB, 85 załadowań)
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 22:10   #142
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
Bylam w Lloret, wspomnienia przecudowne, nie pamietam hoteluw ktorym mieszkalam , ale wiem ze z kradziezami nie bylo problemu, natomiast dwa lata pozniej znajomy pojechal i niestety go okradli l, w pokoju, w czasie jak wyszedl na miasto, ktos powyzej pisal o kamienistej plazy, owszem jest/niestety w sezonie strasznie zapchana/ i jeszcze ma ostre zejscie do morza, ale wtajemniczeni wiedza jeszcze o drugiej plazy, jak bedziecie stac twarza do morza to ta plaza jest po waszej prawej stronie, nie wyjasnie jak do niej dojsc, bo juz naprawde nie pamietam, a zreszta pewnie dostaniecie jakies free mapki czy cos w tym stylu,
przygotowalam mala mapke,
zolta wielka kropka to plaza glowna, najbardziej zageszczona, jak nie zjawisz sie tam najpozniej 10-11 na lezakowanie to bedzie problem z miejscem
rozowa kropa-to druga plaza, nie jest tak gesto zaludniona i mniej znana, ja przewaznie tam siedzialam
zielone kropy-to super miejsca na wycieczki w przyrodzie
nie wiem, moze mi sie jakos glupio wydawalo ale tam woda slona jest chyba sto razy bardziej slona niz normalna slona woda w morzunie wiem, ale musialam sie tak zaopatrzyc w dodatkowe butelki balsamem i odzywka /ba, maska /do wlosow, skora mnie piekla a wlosy po 3 dniach istne siano, a i polecam sandalki do lazenia po wodzie /mnostwo kolczatek/eee jak sobie cos przypomne to napisze
poprawa bledow
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:34   #143
asiak151
Przyczajenie

meredith91 i Sandra1993 - ok, ok, nie wiedziałam, ale ja po prostu widziałam jeszcze inną wycieczke, co sie nazywała Costa Brava i był zupełnie inny program (nie było Paryża i Eurodisneylandu) i stąd moja pomyłka. Przepraszam

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
tam woda slona jest chyba sto razy bardziej slona niz normalna slona woda w morzunie wiem, ale musialam sie takm zaopatryzc w dodatkowe butelki balsami i odzywek do wlosow, skora mniej piekla a wlosy po 3 dniach istne siano, a i polecam sandalki do lazenia po wodzie /mnostwo kolczatek/eee jak sobie cos przypomne to napisze
Aaa! Przeraziłam się wizją siana na głowie, piekącej skóry, no i te kolczatki!! Wygląda na to, że szykują się atrakcje, których nie było w ofercie
Stary 2008-05-08, 16:14   #144
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
meredith91 i Sandra1993 - ok, ok, nie wiedziałam, ale ja po prostu widziałam jeszcze inną wycieczke, co sie nazywała Costa Brava i był zupełnie inny program (nie było Paryża i Eurodisneylandu) i stąd moja pomyłka. Przepraszam

Aaa! Przeraziłam się wizją siana na głowie, piekącej skóry, no i te kolczatki!! Wygląda na to, że szykują się atrakcje, których nie było w ofercie
wybaczone no, to prawda mnóstwo nieprzewidzianych atrakcji urozmaicony pobyt nam się szykuje
Stary 2008-05-08, 20:32   #145
Sandra1993
Rozeznanie

Robiłam sobie dzisiaj małe zakupy Zaopatrzyłam się w walizkę na szyfr i wcale nie była droga, dałam 55 zł nie jest wielka taka średnia ale na rzeczy, które najbardziej lubię (przywiązanie ) wystarczy. Tak nie mogę się doczekać do wyjazdu. A wy ?
Stary 2008-05-08, 21:34   #146
asiak151
Przyczajenie

No ja tak samo! Ale ile wy bierzecie walizek? Bo ja tylko jedną i nie chce wyjść na dziwaczkę
Stary 2008-05-09, 15:15   #147
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja tak samo! Ale ile wy bierzecie walizek? Bo ja tylko jedną i nie chce wyjść na dziwaczkę
nie wyjdziesz! ja biore jedną wielką plus plecak gigant i jakiś bagaż podręczny tak jak zwykle na obóz
Stary 2008-05-10, 14:06   #148
Sandra1993
Rozeznanie

hmm... ciekawe czemu tak cicho na tym forum
Stary 2008-05-11, 18:44   #149
saaaphira
Przyczajenie

jakie są najlepsze kluby, dyskoteki w loret de mar? jakie są ceny drinków w klubach?
saaaphira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:33   #150
asiak151
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Karolaaaaa Pokaż wiadomość
jesli nie masz ukonczinych 16 lat to raczej nie wejdziesz do zadnej lepszej dyskoteki ale polecam TROPICS

Edytowane przez asiak151
Czas edycji: 2008-05-12 o 08:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości