|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II
właśnie czytałam kiedyś opinię, że balkony straaaasznie małe, albo nie ma ich wcale .. (balkon=barierka sama żeby tylko drzwi można było otworzyć
![]()
#1562 |
Zadomowienie
|
miyka, tylko się obawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zadomowienie
|
ja mam pomysł co do dostania pokoju z balkonem
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do balkonów, to w naszym akurat hotelu [guitart capri] mieliśmy spore balkony[ w 3 osoby spaliśmy na jednym i jeszcze sporo miejsca bylo ;d] gorzej mieli ci, co nie mieli pokoi od strony basenu,bo tam balkony były rzeczywiście małe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Raczkowanie
|
no, w guitart capri balkony byly naprawde spore . ;p boje sie, ze ten hotel mnie rozpuścił (2osobowe pokoje + duzy balkon) a teraz dostane klitke bez balkonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zadomowienie
|
Tak czy inaczej pociesza mnie możliwość uciekania na dach hotelu
![]() przy okazji - obóz do Hiszpanii ze Stei ma przedział wiekowy 14-18 lat, z reguły jest więcej tych młodszych czy starszych? Bo wydaje mi się, że jak na dyskoteki i większe imprezy wpuszczają od 16, to ci młodsi nie mieliby za bardzo co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zadomowienie
|
16-17 najwiecej jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
taaak I <3 skins bardzo. eee czy nikt nie byl w eugenii? bo ja nie wiem nic o tym hotelu w sumie ;D a jadeee ;D
wakacje formalnie za 6 dni lloret za 62 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jednak rzeczywiście większość osób miała TYLKO ONO lu barierkę po prostu i dzri na tą barierkę.. dlatego od razu radę ;D bierzcie pokoje które sa nad wejsciem do hotelu, one mają balkony. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Raczkowanie
|
NIE BIERZCIE POKOJU BEZ BALKONU!!! Jeeeeny, aż mnie ciarki pomyślą kiedy myśle o tym jak by wypoczywać w Lloret bez balkonu w pokoju. Mój co prawda nie był duży. Zmieścił się na nim okrągły stolik i 3 krzesła, ale do picia piwka czy palenia był idealny
![]() A co do zamartwiania się o wielkość pokoi... i tak nie bd mieli dużo miejsca kiedy na całą noc zwalą się wam do pokoju znajomi ![]()
#1571 |
Zadomowienie
|
no ale skąd będę wiedziała biorąc numerek czy mój pokoj bedzie z balkonem ? ; p
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
zawsze można poprosić
![]()
#1573 |
Przyczajenie
|
jakie są według was najfajniejsze hotele w lloret? chodzi mi o streszczenie pojedynczych hoteli w 2-3 zdaniach. bardzo proszę o radę bo nie wiem czym się kierdowac przy wyborze hotelu, a do czwartku muszę zarezerwowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Raczkowanie
|
Kiedyś bardzo udzielałam się na tym forum, ale teraz nie mam czasu i napiszę dużo, żeby Ci, co jeszcze nie byli, dowiedzieli się tego i owego
1. Hotel Copacabana a) każdy pokój ma balkon b) łazienki są OK, może wanny trochę małe, ale to nie przeszkadza c) w obsłudze jest Polka, ale jeśli nie znasz angielskiego, to wystarczy nauczyć się hiszpańskich liczebników (np. pokój 205 el habitacion (abitasion) dos - zero (sero) - cinco (sinko) i dziękuję) d) żarcie jest w formie bufetu. Jest tam kuchnia włoska, hiszpańska, francuska, niemiecka i elementy polskiej i czeskiej. e) pokoje są na kartę. f) jest super basen. g) codziennie przychodzą sprzątaczki, myją podłogi, zabierają śmieci etc. 2. Lloret i kluby. a) Jeśli nie masz 16 lat, ton bierzesz paszport siostry/brata bądź zagadujesz ochroniarzy albo tych, którzy stoją na wejściu ( często to miłe Polki) b) najlepsze: Tropics, Londoner, Hollywood (tam nie byłam, ale podobno fajny) c) odradzam ZOO i pewnie opiekunowie zabronią wam tam chodzić. d) nie dasz rady wejść do klubu? SPOKO. Na skwerze po 20 jest tysiące ludzi z całego świata, na plaży też. Wszędzie bary i piwiarnie - sama wybierałam częściej tą opcję. e) jeśli ktoś w klubie zaproponuje ci pójście do kibelka na małe co nieco, wystarczy "i'm lesbian" - ok, ok, sorry. ![]() 3. Mity o: a) Arabach - wcale nie napastują dziewczyn, są ok. b) Niemcach - są okej, ale trzeźwi. c) Hiszpanach - są ZA***IŚCI. ALE UWAGA! Jeśli jesteś w Lloret, to jesteś w Katalonii, najbardziej autonomicznym rejonie Hiszpanii. Dlatego nigdy nie nazywaj tamtejszych "español" bądź "spanish" - to bardzo ich denerwuje. d) Włochach - akurat to prawda, że czasami są bezczelni. Np. idą z dziewcyznami, z Polkami, one się cieszą, że Włocha wyrwały, a on po włosku od dziwek wyzywa. e) Murzynach - ok, sprzedają haszysz przy klubach, udając, że sprzedają okulary przeciwsłoneczne, ale jako sprzedawcy na straganach są bardzo OK. 4. Lloret i sklepy: a) jest tysiące straganów i jeśli lubisz podróbki Chanel, LV bądź Gucci, to jesteś w niebie. b) wszędzie można kupić wino. Jest tańsze od coli. c) apropo coli: nie kupujcie. Lepiej kupić zwykłą wodę w 5 l baniakach za 1 euro. d) można się licytować do upadłego. Za dwie torebki zapłaciłam 27 euro z 60 euro!!! ;DDD więc trzeba tylko machać głową i mówić: no, no, no bądź pff i tyle się wylicytować.. ;D 5. Wycieczki: a) Barcelona - tam musi być każdy, kto chce poznać Katalonię. b) Tossa de Mar - dla fanów podróży po wodzie. c) Water World - odradzam, szkoda kasy na czekanie godzinę przy zjeżdżalni. d) jakieś skałki - nie. 6. Język: a) polski - znają straganiarze i Polacy tam pracujący. b) angielski - znają wszyscy. c) hiszpański - kiepsko. Ja się poduczałam trochę dialektu katalońskiego, żeby się dogadać ( w Lloret obowiązuje język kataloński, dialekt hiszpańskiego) 7. Pogoda. a) słoneczna i bez zmian. Raz była burza w nocy. Jakieś pytania jeszcze? 9173165 - GG (wysyłam również zdjęcia hotelu) Edytowane przez Paradoxalement Czas edycji: 2010-04-25 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jedzenie - szwedzki stół (jeśli lubisz frytki to masz je zapewnione codziennie :P) ale jest ok. basen - średniej wielkości, całkiem fajny ![]() położenie - w samym centrum, bardzo blisko do dyskotek, 5minut na plaże, blisko do supermarketu pokoje są na kartę i w każdym jest balkon, szkoda, że brak klimatyzacji polecam pokoje od strony ulicy, opiekunowie nie widzą co robisz wieczorami ![]() 99 dni!
![]() 03.08.2010 - 14.08.2010 Orlando Travel nie sugerujcie się nickiem. 5 dni Edytowane przez kiciax15 Czas edycji: 2010-04-25 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
z językiem angielskim się nie zgodzę , bo hiszpanie słabo znają ang
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, była któraś z Was w hotelu Villa Garbi, Athene Neos albo Ancla?
Wiem,że pewnie były już tu opisywane,ale nie chce mi się przeglądac całego wątku ^^
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
Paradoxalement mogłabyś wrzucić na forum zdjęcia?
Edytowane przez G90M Czas edycji: 2010-04-25 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
|
ja bułam w Garbi ale tym ** , nie wiem który do Villa Garbi , to ten chyba *** ;p Garbi jest bardzo blisko tropicsa ;]
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz coś więcej opowiedzieć? Ale z tym Tropicsem to bardzo cenna informacja i hotel ma za to wielki + ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
nie, na forum raczej nie, ale wysyłam na maila
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Rozeznanie
|
A ja bym taak baardzo chciała, żeby napisał ktoś coś jeszcze o Juan Ramon albo o Masie *prosizbłaganiemwoczach*
#1584 |
Raczkowanie
|
ja bym bardzo chciala dowiedziec sie czegos o hotelu Goya** ;d czegos wiecej, bo wiem że jest pod górkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
Paradoxalement Widziałaś Camp Nou ? Byłaś z FanClubu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Ja byłam w zeszłym roku w Eugenii - świetny hotel! Jak macie jakieś pytania to piszcie, chętni odpowiem
![]() Co do Masa to jest umiejscowiony w samym centrum na jedenj z wąskich uliczek, jest bardzo ciasno, mało miejsca, słyszałam, że brudne łazienki i niemiłe sprzątaczki. Goya wydawał mi się być bardzo fajnym, czystym hotelem, ale kiepsko umiejscowiony. Moi koledzy tam byli, to mówili, że pod górkę i strasznie daleko. No i to nie było od strony głównej plaży tylko takiej mniej zaludnionej. Cocapabana jest bardzo blisko Eugenii - przy markecie Caprabo, gdzie można bardzo tanio kupić litr Sangrii (1,19 euro) i inne alkochole ![]()
#1587 |
Raczkowanie
|
TAAAK EUGENIA!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
Garbi ma mały basen , ale jak się dogadacie to będziecie mogli iść obok na basen do hotelu Garbi *** i tam się kąpać , w każdym razie ja tak zrobiłam ;d jest koło basenu stół pingpongowy , a taki koleś co wpuszcza na obiady jest podobny do Bruna z Kaczorry
![]() o ile wiem to nie wszystkie pokoje mają balkony , ja miałam balkon z widokiem na miasto akurat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
el_corcho : w tym roku jedziesz do Eugenii czy Copacabany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
No więc odpowiadam: ogólnie to całe Lloret jest małe, więc wszędzie blisko. Tropics jest na takiej długiej oświetlonej ulicy, gdzie są właściwie same puby i dyskoteki
![]() ![]() ![]() ![]() Jedzenie jak dla mnie dobre, tylko wszyscy się rzucali na pizzę. W tym roku też jadę do Eugenii ;p
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world... 4.02.2011 - góra ![]() 1.04.2011 - dół ![]() Edytowane przez el_corcho Czas edycji: 2010-04-26 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.