Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 16:05   #181
meredith91
Wtajemniczenie

Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. Hotel SanMarti kto był?:>

Cytat:
Napisane przez Sandra1993 Pokaż wiadomość
Ja jadę z tourpolu Francja+Hiszpania z Disneylandem od 13.08 polecam przejrzeć bo jest naprawdę ciekawy program ( Monako; Gardaland) za niecałe 1800 zł http://www.tourpol.pl/wycieczka.php?w=475&id=1
sporo osób chyba w tym wątku jedzie właśnie na ten obóz z Monaco i Gardalandem i Paryżem tak mi się przynajmniej wydaje...

ps. znalazłam tu jeszcze troche fot hotelu -> http://www.expedia.com/pub/agent.dll...=1211822019171
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland

Edytowane przez meredith91
Czas edycji: 2008-05-26 o 18:17
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:18   #182
Sandra1993
Rozeznanie

Bo jest najbardziej atrakcyjny zobaczymy o wiele więcej niż samą Hiszpanię i to jest fajne. Naprawdę opłaca się ze względu na bardzo bogaty program. Też czytałam sporo postów właśnie o tym obozie i to nawet kilka w tym wątku.
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:23   #183
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandra1993 Pokaż wiadomość
Bo jest najbardziej atrakcyjny zobaczymy o wiele więcej niż samą Hiszpanię i to jest fajne. Naprawdę opłaca się ze względu na bardzo bogaty program. Też czytałam sporo postów właśnie o tym obozie i to nawet kilka w tym wątku.
fakt ja jadę bo wreszcie zobacze Paryż (moje marzenie)
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
Stary 2008-05-27, 16:46   #184
adriankaa1992
Przyczajenie

Hej ja własnie też jadę tam tzn mam zamiar jutro jade po karteale nie jestem zdecydowana czy jechać cholercia bo nie mam skonczonych 16 lat ale roczniokowo mam i dupa bedzie jak mnie nie wpuszcza na te dyskoteki jade z Orlandopod koniec lipca poczatek sierpnia jak mi radzicie?
adriankaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:08   #185
Sandra1993
Rozeznanie

Jedź w końcu nie jedzie się dla dyskotek tylko dla widoków bynajmniej w moim przekonaniu. Dla mnie podróże są czymś wspaniałym pierwszy raz jadę za granicę i się strasznie cieszę nawet by mi do głowy nie przyszło że mogłabym spędzić czas tylko na dyskotekach... Szczerze to ja cały czas się zastanawiam czy wykupić karnet na dyskoteki. Jeżeli przez taką głupotę nie pojedziesz na ten obóz to będziesz miała czego żałować.
Stary 2008-05-27, 18:42   #186
adriankaa1992
Przyczajenie

Sandra1993.Częśc dzięki że napisałaś ,wiesz co no ja też nie byłam jeszce w Hiszpani dlatego chcę jechać teraz! zwiedzanie bo tez hce pozwiedzac ale wiesz wieczorami to co siedziec w hotelu? no chyba nie?kurde i wlasnie nie wiem ..szukam ludzi cpo byli w tamtym roku w tym hotelu tam i z tego biura Orlando kurde ale jeszce nikogo nie znalazalam.. wiesz no bo bedzie troche przesrane jak pojade i sie zdoluje ze mnie nie wpuszczaja a slyszalam ze jak sie idzie grupą na dyske to wlasnie sprawdzaja te paszporty czy cos tam ... alemoze jeszce ktos mi doradzi?
Stary 2008-05-27, 22:08   #187
Moni_sss91
Zadomowienie

na mieście wieczorami też się wiele dzieje serio
nie ma co się martwić na zapas

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 06:19   #188
adriankaa1992
Przyczajenie

No mam nadzieje a suchajcie bo tak zytam i czytam i kurde sie zaczynbam bać że kradną? to co chyba kupie sobie kłódke do dużej torby? bo co jak mi ukradna ciuchy a gorzej jak telefon i aparat a bedemusiala to zostawic jak pojde na plaze przeciesz;/ cholerica....!?
Stary 2008-05-28, 14:34   #189
Moni_sss91
Zadomowienie

zależy jaki hotel mi nigdy nikt nic nie ukradli... przecież nie będziesz wszystkiego przez cały pobyt w walizce trzymała??
Ja mam kłódkę do walizki, tka na wszelki wypadek... ale zamykam walizke tylko jak do autokaru ją odnosze

Stary 2008-05-28, 19:19   #190
Sandra1993
Rozeznanie

A ja już zaopatrzyłam się w walizkę na szyfr bo w SanMarti czy jak to się pisze strasznie ponoć kradną i nie jest wcale problemem mieć zamknietą walizkę gorzej tylko jak zgubisz albo zatrzaśniesz kluczyk... dlatego wolę szyfr I jeszcze w Barcelonie potrafią wszystko ukraść...ale pomyślałam że wezmę ze sobą tylko aparat i z 10 euro bez żadnej torby to upilnuję nawet telefon zostawię bo nie będzie mi potrzebny. A co do dyskotek ja jadę z biurem tourpol i mimo że mam 15 lat to wejdę bo tam po prostu organizuje się dla grupy tak mniej więcej słyszałam dlatego nie ma ograniczeń.
Stary 2008-05-28, 19:27   #191
Moni_sss91
Zadomowienie

do Barcelony 10 euro? no zależy na co się nastawiasz, jeśli na pare widokówek to starczy...
ja w Barcelonie zawsze robiłam zakupy ciuchowe na koniec La Rambla - nie tam gdzie jest pomnik Kolumba, tylko po drugiej stronie jest Zara i parę innych sklepów zaraz niedaleko jest El Corte Ingles - bodajże ośmiopiętrowy dom handlowy ^^ Jak będziesz pilnować torby to wszystko będzie ok

No skoro w tym hotelu kradną, to kłódka albo szyfr musi być

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 06:55   #192
adriankaa1992
Przyczajenie

ej a dużo kasy wydałas na ciuchy?i tanie w ogule czy co;>??
Stary 2008-05-29, 14:16   #193
Sandra1993
Rozeznanie

No cóż dla mnie są ważniejsze rzeczy niż ciuchy po za tym będąc z wycieczką nie sądzę żeby ktoś miał ochotę zatrzymywać się przed sklepami i czekać aż dziewczyny sobie coś kupią, ehmm....to takie trochę głupie a ponoć (bo nie sprawdzałam) w samym Lloret można jakieś ubrania dostać i tam pewnie wyjdziemy na jakimś czasie wolnym czy coś takiego.
Stary 2008-05-29, 15:37   #194
Moni_sss91
Zadomowienie

jakieś kupić w Lloret można wszędzie można..., nie wiem jakie sklepy i czy w ogóle są w Lloret bo nie byłam, na pewno dostaniesz takie bazarkowe, jak się naprawdę poszuka to się fajne rzeczy znajdzie. A czas wolny na La Rambla na pewno będziecie mieć

adriankaa1992 no sporo dosyć w tym roku jak jechałam to kase miałam głównie na ciuchy, stwierdziłam, ze nie będę kupowała żadnych talerzyków, figurek i innych pamiątek , które później i tak wylądują w jakimś kartonie. Jesli chodzi o ciuchy to Zara w Hiszpanii jest tańsza - kupiłam koszulke za 10 euro ( u nas ta samą widziałam po 50-60 zł), dużo koszulek było po 5, 6 euro , h&m również wychodzi taniej - euro staniało. W El Corte Ingles jets wieeele sklepów, których nie ma u nas od tych przeciętnych do dość drogich. Najlepsze przeceny są w Roca Village ( miasteczko zakupowe) rok temu kupiła bluzę z Reebok'a za 30 euro i ogólnie duuużo zniżek było.

Aaaa... i polecam popróbować różnych potraw Hiszpańskich naprawdę warto
no i ogólnie jakoś spróbowac poznac klimat danego kraju, aczkolwiek w sezonie wakacyjnym będzie trudno... duża mieszanka ludzi z róznych krajów.

Stary 2008-05-29, 17:06   #195
adriankaa1992
Przyczajenie

Hej no zobaczymy ja sie cieszę byłam dzis po karte załatwiłam jadę 5-18 sierpnia jakos taki czujhe ze bedzie fajnie tylko wyjazd mam z Wrocławia i nie wiem?w ogule z kad ty Snadra jedziesz?
Ale kurde bylam dzisiaj i dzownila babka do tego biuura Orlando i powiedziali jej ze przestrzegaja tych 16+ lat na dyskotekach ale zobaczymy jak cos to sa knajpy puby gdzie chyba bedzie mzona chodzić
Stary 2008-05-29, 19:20   #196
XxJustinexX
Przyczajenie

GG do XxJustinexX

Mam pytanie...

Czy jest ogólnie dużo czasu wolnego?
Czy tylko sam czas zorganizowany?

b. prosze o odpowiedź
XxJustinexX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 11:22   #197
Dead_Dreams
Raczkowanie

A był ktoś może kiedyś na wakacjach z Watry travel czy tam Best Harctur z Lublina.?
Bo właśnie chciałam wiedzieć jacy wychowawcy są, czy tacy bardziej ostrożni, czy może pozwalają późno wychodzić gdzieś.?
Dead_Dreams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 16:17   #198
forgetmenot
Przyczajenie

GG do forgetmenot

Kto jedzie 9 lipca na obóz do Lloret de Mar ?
najlepiej z Britas'a ;>

forgetmenot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 18:04   #199
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forgetmenot Pokaż wiadomość
najlepiej z Britas'a ;>

heej ja tez jade z britasa ale od 14 sierpnia pozdrawiam
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 19:27   #200
Acia13
Raczkowanie

ja jade 9 lipca ale z atasu xD
Stary 2008-05-30, 23:09   #201
Sandra1993
Rozeznanie

a ja 13.08 z Tourpolu z Łodzi )
Stary 2008-05-31, 07:19   #202
adriankaa1992
Przyczajenie

a ja z Orlando jedzie ktoś ?
Stary 2008-06-01, 10:00   #203
serafinaa
Raczkowanie

A kto był albo jedzie do hotelu Goya? Co to za szałas?
serafinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 14:25   #204
forgetmenot
Przyczajenie

GG do forgetmenot

ja własnie jade do hotelu Goya ? fajnie tam ? ;D
Stary 2008-06-01, 15:46   #205
sylwia484
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez forgetmenot Pokaż wiadomość
najlepiej z Britas'a ;>

Ja jade 9 lipca ale z Best Hartcuru.
sylwia484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 09:47   #206
Pykass
Przyczajenie

Nie histeryzujcie z tymi kradzieżami... podobno coś takiego się zdarza ale nie jest to nic nagminnego, sejf kosztuje 18 ojro na cały pobyt a wiec jesłi masz w pokoju 3 osoby to te 6 euro nie jest jakimś wielkim wydatkiem. btw jeśli już kupicie sejf to nie zgubcie tej karteczki z którą go dostaniecie :P plaża fakt żwirkowa ale odczuwa się to tylko przez pierwsze dwa dni a potem stopy się przyzwyczajają posiłki są podawane na szwedzkim stole codziennie bardzo duży wybór potraw (od croissantów po kalmary). nie wiem jak to jest w innych biurach ale np. w Orlando napoje są tylko tylko do śniadania. W hallu znajduje się stanowisko z (płatnym) dostępem do internetu, bar z drinkami oraz maszyna z papierosami. basen na dziedzińcu jest dość duży, otoczony leżakami Pokoiki nie za duże, schludne, każdy z łazienką i o ile się nie mylę balkonem. Obsługa od Pana w recepcji po panie sprzątaczki jest bardzo sympatyczna, no może oprócz starszego pana stojącego za barem, który dość rygorystycznie podchodzi do przestrzegania zasad obowiązujących w ośrodku jak np. zakaz gry w piłkę koło basenu... jeśli nie masz ukończonych 16 lat to możesz mieć problem z wejściem na dyskoteki typu tropics czy st. trop ale mimo wszystko na Twoim miejscu bym jechał bo na prawdę warto karnet do tropicsa i kilku innych dyskotek kosztuje ok. 20 euro co jest dosć opłacalnym wydatkiem na wjazd do karrnetu dostajesz 2 darmowe drinki. karnet do st tropa kosztuje chyba 6 euro. oprócz tego karnetu przy każdym wejsciu płacisz chyb a 1,5 euro ale za to masz darmowego drinka (jeśli masz 18 lat :P) a jeśli nie to dostajesz pieczątkę "-18" i zamiast drina dostajesz... colę :P jeśli chodzi o miasto nie jest za duże ale bardzo ładne i schludne. zakupów typu napoje czy inne art. spożywcze nie radził bym robić blisko hotelu na głównych ulicach lecz w markecie znajdującym się na północ od hotelu na obrzeżach centrum, gdyż ceny w nim mogą być nawet 100% niższe i akurat tutaj na prawdę nie przesadzam (cola 2 l koło plaży = 2x cola 2 l w markecie) oprócz tego w mieście znajduje się dość duży mac donald i burger king. Obok mac donalda ulokowane jest boisko do siatkówki na którym codziennie odbywają się mini turnieje. idąc w głąb miasta natkniemy się także na ogrodzone asfaltowe boisko do piłki nożnej. Polecam także przejażdżkę na sliderze ciągniętym przez motorówkę (super rozrywka) Sklepy otwarte dość krótko, nie ma typowych polskich monopolówek dlatego w różnego rodzaju płyny radzę zaopatrzyć się wcześniej :P Sangrie można pić litrami jej walory smakowe są nie do przecenienia Zawiodą się natomiast miłośnicy piwa... nie ma go tam prawie w ogóle a jeśli już jest to ceny nie zachęcają do kupienia... Generalne atmosfera obozu zależy od opiekunów. Można trafić na ludzi traktujących was jak dorosłych i po części już odpowiedzialnych na siebie, lub na takich dla których bycie opiekunem to tylko praca, którym nie zależy na naszym wypoczynku a jedynie trzęsą dupami żebyśmy sobie czasem paznokcia nie złamali... tak jak napisała "olers" my mieliśmy totalne luzy i całe noce wolne ale już inne obozy wracały o 1.00 do pokojów.

No i żeby nie było wątpliwości:

POLECAM LLORET DE MAR I HOTEL SAN MARTI CAŁYM SERCEM :P

No, myślę że rozwiałem większość wątpliwości, przepraszam za dość chaotyczny styl ale pisałem to co mi sie akurat w danej chwili przypomniało

Więc spotykamy się 18.07.2008 w autokarze biura Orlando

Edytowane przez Pykass
Czas edycji: 2008-06-02 o 14:17
Pykass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:36   #207
serafinaa
Raczkowanie

z mojego biura też nie ma napoi do obiadów i kolacji. Trochę dziwnie. Mam na stołówkę chodzić z butlą? a jak nie będzie czasu albo okazji żeby kupić picie uschniemy chyba
Aha, i na ile jest ten karnet na dyskotekę?
serafinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 16:05   #208
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pykass Pokaż wiadomość
Nie histeryzujcie z tymi kradzieżami... podobno coś takiego się zdarza ale nie jest to nic nagminnego, sejf kosztuje 18 ojro na cały pobyt a wiec jesłi masz w pokoju 3 osoby to te 6 euro nie jest jakimś wielkim wydatkiem. btw jeśli już kupicie sejf to nie zgubcie tej karteczki z którą go dostaniecie :P plaża fakt żwirkowa ale odczuwa się to tylko przez pierwsze dwa dni a potem stopy się przyzwyczajają posiłki są podawane na szwedzkim stole codziennie bardzo duży wybór potraw (od croissantów po kalmary). nie wiem jak to jest w innych biurach ale np. w Orlando napoje są tylko tylko do śniadania. W hallu znajduje się stanowisko z (płatnym) dostępem do internetu, bar z drinkami oraz maszyna z papierosami. basen na dziedzińcu jest dość duży, otoczony leżakami Pokoiki nie za duże, schludne, każdy z łazienką i o ile się nie mylę balkonem. Obsługa od Pana w recepcji po panie sprzątaczki jest bardzo sympatyczna, no może oprócz starszego pana stojącego za barem, który dość rygorystycznie podchodzi do przestrzegania zasad obowiązujących w ośrodku jak np. zakaz gry w piłkę koło basenu... jeśli nie masz ukończonych 16 lat to możesz mieć problem z wejściem na dyskoteki typu tropics czy st. trop ale mimo wszystko na Twoim miejscu bym jechał bo na prawdę warto karnet do tropicsa i kilku innych dyskotek kosztuje ok. 20 euro co jest dosć opłacalnym wydatkiem na wjazd do karrnetu dostajesz 2 darmowe drinki. karnet do st tropa kosztuje chyba 6 euro. oprócz tego karnetu przy każdym wejsciu płacisz chyb a 1,5 euro ale za to masz darmowego drinka (jeśli masz 18 lat :P) a jeśli nie to dostajesz pieczątkę "-18" i zamiast drina dostajesz... colę :P jeśli chodzi o miasto nie jest za duże ale bardzo ładne i schludne. zakupów typu napoje czy inne art. spożywcze nie radził bym robić blisko hotelu na głównych ulicach lecz w markecie znajdującym się na północ od hotelu na obrzeżach centrum, gdyż ceny w nim mogą być nawet 100% niższe i akurat tutaj na prawdę nie przesadzam (cola 2 l koło plaży = 2x cola 2 l w markecie) oprócz tego w mieście znajduje się dość duży mac donald i burger king. Obok mac donalda ulokowane jest boisko do siatkówki na którym codziennie odbywają się mini turnieje. idąc w głąb miasta natkniemy się także na ogrodzone asfaltowe boisko do piłki nożnej. Polecam także przejażdżkę na sliderze ciągniętym przez motorówkę (super rozrywka) Sklepy otwarte dość krótko, nie ma typowych polskich monopolówek dlatego w różnego rodzaju płyny radzę zaopatrzyć się wcześniej :P Sangrie można pić litrami jej walory smakowe są nie do przecenienia Zawiodą się natomiast miłośnicy piwa... nie ma go tam prawie w ogóle a jeśli już jest to ceny nie zachęcają do kupienia... Generalne atmosfera obozu zależy od opiekunów. Można trafić na ludzi traktujących was jak dorosłych i po części już odpowiedzialnych na siebie, lub na takich dla których bycie opiekunem to tylko praca, którym nie zależy na naszym wypoczynku a jedynie trzęsą dupami żebyśmy sobie czasem paznokcia nie złamali... tak jak napisała "olers" my mieliśmy totalne luzy i całe noce wolne ale już inne obozy wracały o 1.00 do pokojów.

No i żeby nie było wątpliwości:

POLECAM LLORET DE MAR I HOTEL SAN MARTI CAŁYM SERCEM :P

No, myślę że rozwiałem większość wątpliwości, przepraszam za dość chaotyczny styl ale pisałem to co mi sie akurat w danej chwili przypomniało

Więc spotykamy się 18.07.2008 w autokarze biura Orlando
dzięki za wiele przydatnych informacji
Stary 2008-06-02, 17:21   #209
Pykass
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez serafinaa Pokaż wiadomość
z mojego biura też nie ma napoi do obiadów i kolacji. Trochę dziwnie. Mam na stołówkę chodzić z butlą? a jak nie będzie czasu albo okazji żeby kupić picie uschniemy chyba
Aha, i na ile jest ten karnet na dyskotekę?
bez obaw zapomniałem dodać że w hallu jest maszyna z napojami a o ile się nie mylę na stołówce też takowa się znajduje... napoje można kupić także u pana który sprawdza karty (wydawane na czas pobytu) upoważniające do wejścia na stołówkę...

Co do kart nie pamiętam dokładnie ale na 99% wydawane są one na 10 dni. Karty dla dziewczyn są koloru różowego a dla facetów niebieskie (zeskanował bym wam ale mi sie nei chce :P) a oto korzyści z ich posiadania:

Mobys Disco.PUB - darmowy wjazd, 2 darmowe drinki

Surf LOUNGE CAFE-BAR - darmowy wjazd, drinki po 1 euro, mieszane po 2 euro (nie polecałbym wizyt w tym klubie dla osób o orientacji heteroseksualnej)

Tropics - darmowy wjazd, przecena na lokalne drinki

Picadilly PUB - Darmowy wjazd, 2 darmowe drinki

Cantina Mariachi - Darmowy koktail Margarita do Twojego posiłku

Burger king - 10% zniżki na każdy duży zestaw

z tym że muszę zaznaczyć, że to wszystko co podaję to są informacje z zeszłego roku. Wielce prawdopodobne jest że dużo się od tego czasu zmieniło
Pykass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:35   #210
pss
Przyczajenie

az tak zwracaja uwage na to czy masz 18 lat? xd
pss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości