Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 17:08   #211
Paradoxalement
Raczkowanie

Dot.: Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II

Blanes to miasto takie bardziej dla rodziny - mniej klubów, spokojne noce .. ale jak ktoś chce się bawić to można zawsze i wszędzie ;D a hotel Copacabana jest naprawdę niezły. I nie zgadzam się z opinią o funclubie - ja polecam.
Paradoxalement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:26   #212
RosjaRosja
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do RosjaRosja Send a message via Skype™ to RosjaRosja

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
A co ten hotel ma w sobie szczególnego ? ;D

Co do wakacji w Lloret do na pewno się na nie decyduje w przyszłym roku. Aczkolwiek właśnie wolę poczekać do stycznia jak będzie więcej ofert i nie żałować że mogłam wybrać lepiej.

Wiecie może które [dobre] biura podróży organizuja obozy w Lloret z Monaco i Paryżem ? Kusi mnie najbardziej taki

Jakoś od początku miałam sentyment do tego hotelu Czytałam na jakiś niemieckich forach, że w tym hotelu są ludzie z całego świata. Doskonale zdaje sobie sprawę, że w cąłym lloret również tak jest, ale copacabana stała się dla mnie jakaś wyjątkowa

możecie mi opowiedzieć o copacabanie?

RosjaRosja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:22   #213
astrum
Raczkowanie

Dot.: Biuro Olimp - Blanes

Plaża jest rzeczywiście bardzo blisko, widać ją z campingu.
Można było chodzić po mieście, ale tak, żeby na godz. 12:00 być na obiedzie, na godz. 18:00 na kolacje i do 22:00 (albo 21:00 - nie pamiętam) - nie można było chodzić w pojedynkę. Mogliśmy łazić sobie dokładnie gdziekolwiek chcieliśmy, jednak było to trudne, bo nie znałyśmy Blanes i jak już pisałam wszystkiego trzeba było szukać samemu. Chociaż trudno się tam zgubić, punktem orientacyjnym była promenada przy plaży, przy której biegła też 'główna' ulica.
Barcelona była w cenie ( zazwyczaj trzeba płacić) , nie byłam na wycieczkach fak., ale z tego co słyszałam były różne odczucia, co do nich. Do tego klasztoru nikt nie pojechał, bo nie było chętnych.
Oczywiście moim zdaniem jeżeli masz znajomych, to możesz sobie pojechać nawet na koniec świata i będzie wesoło (ja akurat nie miałam znajomych) , ale w Blanes na prawdę nic nie ma (oprócz ogrodu bot. , do którego nie dotarłam) i chyba już lepiej pojechać do Lloret - nie słyszałam jeszcze żadnej złej opinii, a wręcz przeciwnie wszyscy są zachwyceni
astrum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 20:24   #214
AryaxD
Wtajemniczenie

z tego co wiem to blanes a lloret są blisko siebie więc skoro tyle luzu to jestem gotowa awet pójść do lloret na nogach haha żeby mieć więcej rozrywki..;> fajnie, że można było tak chodzić. i dzięki za info, to zakupię sobie plan blanes przed wyjazdem xD mnie na ten obóz głownie kusi własnie cena, bo w 2010 mi sie troche wydatków sporych zapowiada których odpuścić nie moge... ale hiszpanii też nie chce odpuścić... bo to moje marzenie... na wiosne będzie 2 lata jak to moim marzeniem jest... dla mnie samo to że jestem w hiszpanii będzie zachwycające ;> jako że jadę z koleżanką to mi tam w ostateczności starczy nawet coś w stylu mcdonalda czy kfc haha xD a 16tki nie będe mieć na obozie, więc kluby odpadają wiec tym sie niew martwie że w blanes mniej klubów niż w lloret ;D a mc donald czy coś takiego to chyba tam jest, nie xD? a mam pytanie są takie coś a'la targi w blanes? bo czytałam że fajnie można sie targować z arabami... że bluze za 15€ wytargować za 5€ ale wiem to od ludzi z lloret, a w blanes też tak jest?
Stary 2009-11-30, 20:50   #215
juleene
Przyczajenie

Copacabana słynie przede wszystkim z przepysznego jedzenia, posiłki dwa razy dziennie w formie bufetu. Jest naprawde duży wybór potraw, do tego codziennie na deser lody, owoce,ciasta... Obsługa też bardzo miła, pracuje tam jedna Polka, plus oczywiście rezydentka Dominika. Hotel jest naprawdę w porządku, położony w dość dobrym miejscu, bo praktycznie wszędzie jest taka sama odległość aa, co ważne sprzątaczki są bardzo miłe, nikomu nie zdarzyło się żeby cokolwiek zginęło czy żeby doszło do innych "ekscesów". Jednyn słowem polecam
juleene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:19   #216
Baby14
Zakorzenienie

juleene : I Ty byłaś tam z fanclubu , tak ?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 17:10   #217
catiens
Przyczajenie

Ja też byłam z funclubu, ale w Juan Ramonie ( nie polecam hotelu ). Copacabana była praktycznie po drugiej stronie ulicy, więc jeśli chodzi o lokalizacje to w dzień perfekt, ale w nocy trochę daleko od wszystkich clubów i w późniejszych godzinach okolice hotelu pustoszały. Bałabym się wracać całkiem sama a nawet grupą mniejszą niż kilka osób:/
catiens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:30   #218
Paradoxalement
Raczkowanie

fakt, jak raz musieliśmy wieczorem wracać sami, to z koleżanką półtorej godziny błąkałam się po mieście. I naprawdę było trochę strasznie, jak się weszło w taką uliczkę, gdzie tylko kosz na śmieci, nawet okien i światła nie było ale trzeba się zdecydowac - albo np.hotel Mas (tragedia, ale blisko) albo Copacabana, Eugenia (drożej,trochę dalej, ale trochę luksusu ;D). Szczerze polecam te drugie - i tak najcześciej pod dyskoteki przychodzą wychowawcy to nie musisz wracać samemu.
Paradoxalement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:34   #219
juleene
Przyczajenie

tak, ja byłam z funclubu i szczerze polecam. Aktualnie mają bardzo duże promocje, sama też wykupiłam wyjazd na lato 2010 Tak jak wcześniej pisałam biuro sprawdziło się w 100%, nie było żadnych przykrych niespodzianek, opóźnień itd. Jeśli chodzi lokalizację hotelu to może rzeczywiście jest trochę z boku, ale wydaje mi sie że do dyskotek wcale nie jest tak daleko Np. Hollywood jest jakieś 10min drogi spacerkiem od hotelu.
juleene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:41   #220
Baby14
Zakorzenienie

No właśnie widziałam te zniżki z FanClubu ,ale zastanawiam się czy nie poczekać do Nowego Roku?
Wolałabym jechać do Lloret a po drodze coś zwiedzić.

Był ktoś z Stei ?
Stary 2009-12-02, 19:19   #221
astrum
Raczkowanie

Jest podróbka mcDonalda. Do Lloret jeżdżą jakieś kolejki z Blanes i nawet myślałam, żeby w czasie wolnym tam pojechać kolejką, ale zbyt duże ryzyko. Dyskoteki są chyba ze trzy w Blanes i ja tak samo jak wiele innych dziewczyn z obozu wchodziłam do Sala Vegi, bo byli tam polscy ochroniarze, którzy nas wpuszczali, mimo że nie miałyśmy tych nieszczęsnych 16 lat... oczywiście wyjścia były z opiekunkami, ale wszyscy ogólnie robili, co chcieli. Ja bym się jednak zstanowiła nad tym Blanes - cena jest niska, ale chyba już lepiej dopłacić te kilkaset zł i pojechać do Lloret, ale może tylko mnie się tak wydaję, bo akurat trafiłam na "taką sobie" pogode.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 19:12   #222
roxett
Przyczajenie

GG do roxett

Jezu, ależ mnie dzisiaj na wspomnienia z Lloret natchnęło! Jeśli się pytacie o hotele, to polecam w 100% hotel SAMBA***, świetne jedzenie podawane w formie bufetu, bardzo przystojni mężczyźni w hotelu (zdarzyło się nawet, że panowie z Belgii którzy mieli all-inclusive zaprosili nas na darmowe drinki do pokoju xd) pokoje same w sobie też były ok. I przede wszystkim blisko na plaże (schodziliśmy tylko po schodach) jak i blisko do centrum ;p
btw, nie doczekam się lata 2010! Będzie się działo
roxett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:53   #223
Carola1992
Przyczajenie

Witam! Jestem tu kompletnie nowa... Zainteresował mnie ten wątek i generalnie wszystko już przeczytałam Wybieram się na obóz z FunClubu w sierpniu 2010! Jestem podekscytowana a jednocześnie się trochę boję, bo jadę sama Dużo osób pisze, że w Lloret de mar jest dużo Niemców, Polaków, Włochów i Holendrów. Więc mam takie pytanie... Czy naprawdę nie ma tam żadnych Hiszpanów? Pytam bo chciałabym kilku poznać...
Carola1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:56   #224
roxett
Przyczajenie

GG do roxett

Cytat:
Napisane przez Carola1992 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem tu kompletnie nowa... Zainteresował mnie ten wątek i generalnie wszystko już przeczytałam Wybieram się na obóz z FunClubu w sierpniu 2010! Jestem podekscytowana a jednocześnie się trochę boję, bo jadę sama Dużo osób pisze, że w Lloret de mar jest dużo Niemców, Polaków, Włochów i Holendrów. Więc mam takie pytanie... Czy naprawdę nie ma tam żadnych Hiszpanów? Pytam bo chciałabym kilku poznać...
Ja Hiszpanów spotykałam tylko w sklepach (sprzedawców), i tylko takich po 30 ;d Chyba, że się wybierzesz do Barcelony, to tam jest ich znacznie więcej

Edytowane przez roxett
Czas edycji: 2009-12-03 o 20:59
Stary 2009-12-04, 14:52   #225
AryaxD
Wtajemniczenie

a był ktoś w montserracie? warto jechać czy nie?
Stary 2009-12-04, 17:02   #226
AryaxD
Wtajemniczenie

ryzyko?
możesz wyjaśnić? jakaś ciemna jestem,no,ale ;d
a jak z wycieczkami podczas drogi? monaco, wenecja, girona ?
Stary 2009-12-04, 21:22   #227
astrum
Raczkowanie

Istniało zbyt wielkie ryzyko, że opiekunowie by się dowiedzieli ( ktoś mógł mnie zobaczyć). Poza tym tam trudno dogadać się po angielsku - wywieźliby mnie gdzieś tą kolejką, a później nie wiedziałabym, jak wrócić, tym bardziej, że nie znam Lloret.
- Monaco
Wycieczka jak wycieczka - Monaco bardzo ładne. Szkoda tylko, że wywalili nas tam po całonocnej podróży i akurat był straszny upał. Najgorsze było to, że nie było się, gdzie umyć, co dawało pewne uczucie dyskomfortu - ale to nie wina biura - akurat taka jest uroda tej oferty.
- Wenecja
Nasz turnus miał pecha, bo złapali nas (Policja) na granicy z Francją i trzymali na parkingu od 12:00 w nocy do 13:00. Niemożliwym wtedy było jechać do Wenecji, bo wrócilibyśmy dzień lub kilka później. A jadąc tam o godz. 13:00 musielibyśmy czekać do następnego rana aż zaczną pływać taksówki wodne. W ramach rekompensaty zawieźli nas do Nicei (pomimo tego, że nikt nie chciał, ale uparli się, bo w innym wypadku rodzice mogliby się domagać jakiegoś zadośćuczynienia w obliczu tej niedogodności). Zwiedzanie Nicei było bardzo chaotyczne - dali nam 2 godz. czasu wolnego, a i tak nikt za bardzo nie znał Nicei dlatego przez część czasu siedzieliśmy w McDonldzie ( był straszliwy upał). Później poszliśmy na mały spacer, inni byli też na plaży. Ja tam prawie nabawiłam się udaru ( tak myślę, bo potem przez cały czas było mi słabo i bolała mnie głowa). Poza tym był to już drugi dzień podróży i też nie było się, gdzie umyć. Trzeba jednak przyznać, że Nicea jest super pod względem urody.
Girona
Zwiedzanie Girony to 2 godz. Girona z wyglądu przypomina raczej Włochy. Ładnie tam jest i fajnie się zwiedzało, bo była dobra pogoda ( ciepło, ale nie upał) , a poza tym byłam jeszcze "świeża" i nie musiałam zadręczać się myślami, że mam przetłuszczone włosy albo ode mnie śmierdzi

Muszę też napisać, że bardzo ważne jest żeby na tą podróż zabrać kupe ubrań zmiennych i odświeżaczy. Trzeba uważać na klime w autobusie. W nocy było okropnie zimno, a ja nie miałam ze sobą dosłownie nic (koca poduszki itd.). Z tego co pamiętam nie chcieli nam tego wyłączyć, pomimo że było zimno. Podróż jest niesamowicie męcząca, trzeba mieć na uwadze, że jedzie się przez prawie trzy dni i nie ma się, gdzie umyć - to mnie najbardziej boli - a latem są zazwyczaj upały dlatego koniecznie trzeba się ubierać odpowiednio do temperatury.

DOSŁOWNIE połowa osób na obozie ( na wczasach zresztą też) chorowała będąc w Hiszpanii – najczęściej bóle gardła i katar – czasami kończyło się wizytą u lekarza. Np. ja przeziębiłam się na dyskotece, po 2 dniach straciłam głos i musiałam iść do lekarza dzień przed wyjazdem do Polski. Dla mnie niestety nie skończyło się to tak szybko, bo po powrocie choroba się rozwinęła i nie było zbyt dobrze. W Hiszpanii można się przeziębić, szczególnie turyści, których organizm ulega osłabieniu przez samą zmianę klimatu i przemęczenie po podróży (ja w autokarze prawie w ogóle nie spałam), łatwo złapać chorobę, bo nasze drogi oddechowe nie są przyzwyczajone do klimatyzacji i tak nagłych zmian temperatur.

Ale się rozpisałam … to chyba już wszystko
Stary 2009-12-04, 22:45   #228
AryaxD
Wtajemniczenie

rozumiem. kurde, głupio z tą wenecją. ale w sumie fajnie, że zwiedzaliście chociaż Niceę. ja tam bym była zadowolona xD zdaję sobie sprawę, że takie zwiedzanie po męczącej podróży jest pewnie straszne wręcz, ale jakoś mnie to nie przeraża. rok temu przeżyłam straaaszną tułaczkę z polski do serbii, niby to nie jest 2 tys. km jak do hiszpanii tylko 800, ale po tamtym jestem gotowa już na wszystko podczas podróży i nic mnie nie przeraża xD
ja widziałam właśnie zdjęcia girony i bardzo mi się spodobała <3.

dobrze w sumie wiedzieć, to na pewno wezmę sporo takich odświeżaczy. wiem co to nie myć się kilka dni , masakra xD więc trzeba będzie się w to zaopatrzyć.

czyli w lloret bardziej hiszpański ? uczę się już od roku wiec nie miałabym problemu xD sama nie wiem czy bym sie zdecydowała skoro faktycznie istnieje ryzyko, zobaczę na miejscu xD

dziękuje ci za tak obszerne odpowiedzi ;D jeszcze chyba ostatnie pytanie, przynajmniej narazie : jakie sa warunki z łazienkami tam na campingu? da się przeżyć?
Stary 2009-12-05, 15:17   #229
ojezu
Raczkowanie

ja byłam na montserrat były ładne widoki
a co do nie polecania funclubu to chodzilo mi o obozy bo jako wczasy uwazam ze to najlepsza i najtansza oferta jesli chodzi o lloret i inne wczasy
ojezu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 15:33   #230
astrum
Raczkowanie

W gruncie rzeczy, na całym w. Cost Brava raczej nie mówi się po hiszpańsku i nie ma zbyt wielu hiszpanów - jest to Katalonia- Katalończycy z tego co pamiętam uważają się za osobne państwo czy coś, pomimo to że prawnie nim nie są, ale mają swój język (katloński). Z relcji osób, które hiszpański znały wynika, że nie da się dogadać. W Blanes w sklepach czasem miało się wrażenie, że mówią po francusku ( podobno kataloński jest mieszanką hiszpańskiego i francuskiego), stał też niedaleko campingu hotel z restauracją, gdzie wszystko było po rosyjsku (tymi ich znaczkami).

Łazienki jak łazienki - nie było luksusu, ale da się przeżyć. Wiadomo, że stan tego prysznica zależał od os. , która wcześniej w nim była, a te babki, które sprzątały nie chodziły tam non stop żeby wszystko sprawdzać, dlatego czasmi można było trafić na coś obleśnego, ale ogółem było ok .
Stary 2009-12-05, 18:30   #231
AryaxD
Wtajemniczenie

no to spoko, co do costa brava to wiem, chociaż w sklepach np. sprzedawcy często też po hiszpańsku podobno. no cóż, zobaczę jak to będzie xD

Edytowane przez AryaxD
Czas edycji: 2009-12-05 o 18:31
AryaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 19:30   #232
evacuation
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Carola1992 Pokaż wiadomość
W tamtym roku w lipcu byłam w Lloret i były to moje naj naj najlepsze wakacje! Poznałam uroczego hiszpana na dyskotece Prive de Magic disco
;d (polecam tą dyskotekę). Ja najwięcej hiszpanów spotykałam właśnie na dyskotekach no i oczywiście w sklepach W następne wakacje na 100% znowu pojawię się w lloret
evacuation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 15:44   #233
ojezu
Raczkowanie

własnie chodziliście gdzies indziej niz do Tropicsa? jak tak to gdzie i jakie sa wasze opinie
ojezu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 16:57   #234
roxett
Przyczajenie

GG do roxett

Ja codziennie chodziłam do St.Trop' polecam!! Bardzo przystojnych mężczyzn tam poznałam Tak to byłam w ZOO.. W porządku, Hollywood dziwny.. O 22;30 tam poszłyśmy a świeciło pustkami.. Podobno Londoner jest też dobry, ale nie wiem, nie byłam..
Stary 2009-12-06, 17:46   #235
luizkaa89
Raczkowanie

to może ja też napiszę troszkę o Lloretbyłam tam w te wakacje przez 2 miesiące...jeśli chodzi o to czy są tam Hiszpani to rzeczywiście nie ma ich zbyt wielu;P ogólnie lipiec to miesiąc niemców i belgów, a sierpień to Viva Italia;P...no i w sierpniu jest więcej Polaków. Dyskoteki...Tropics...pre feruje Moby's;P...(to część Tropicsa), Hollywood...nie każdemu sie podoba...muzyka fajna, ale pewne rzeczy mnie tam denerwują;P..no i w sierpniu Hollywood jest przepełniony, jak żadna inna dyskoteka napalonymi włochami;P...może to dla niektórych plus;Phehe, Bumper's- muzyka house i mnóstwo Holendrów(Holendrzy są bardzo fajni), St trop-dużo Niemców,Włochów prawie wcale nie ma, bo ich nie wpuszczają;P Ja lubię Latino Cafe z typowo latynoską muzykąPrive de Magic...mi się za bardzo nie podobało...dużo francuskiego hip hopu leci i dużo ciemnoskórych. Londoner..podobnie. Pozdrawiam i zapraszam do Lloret ;P hehe
luizkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 17:51   #236
Baby14
Zakorzenienie

2 miesiące w Lloret <3 to dopiero życie ;D
Masz tam rodzinę?
Stary 2009-12-06, 19:49   #237
roxett
Przyczajenie

GG do roxett

Lloret jest idealne - plażowanie rano (równocześnie lecząc kaca i odsypiać) po południu zakupy (Mango,pimkie,vero moda) wieczorem ewentualne %y na plaży i dyskoteki nocą Ja bym tak mogła całe życie i nigdy by mi się nie znudziło ;D

Zazdroszczę tych dwóch miesięcy! A to polecacie wybrać się do Joret w lipcu czy w sierpniu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 20:35   #238
evacuation
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez luizkaa89 Pokaż wiadomość
to może ja też napiszę troszkę o Lloretbyłam tam w te wakacje przez 2 miesiące...jeśli chodzi o to czy są tam Hiszpani to rzeczywiście nie ma ich zbyt wielu;P ogólnie lipiec to miesiąc niemców i belgów, a sierpień to Viva Italia;P...no i w sierpniu jest więcej Polaków. Dyskoteki...Tropics...pre feruje Moby's;P...(to część Tropicsa), Hollywood...nie każdemu sie podoba...muzyka fajna, ale pewne rzeczy mnie tam denerwują;P..no i w sierpniu Hollywood jest przepełniony, jak żadna inna dyskoteka napalonymi włochami;P...może to dla niektórych plus;Phehe, Bumper's- muzyka house i mnóstwo Holendrów(Holendrzy są bardzo fajni), St trop-dużo Niemców,Włochów prawie wcale nie ma, bo ich nie wpuszczają;P Ja lubię Latino Cafe z typowo latynoską muzykąPrive de Magic...mi się za bardzo nie podobało...dużo francuskiego hip hopu leci i dużo ciemnoskórych. Londoner..podobnie. Pozdrawiam i zapraszam do Lloret ;P hehe
Mi osobiście się podobało w Prive de magic może dlatego, że lubię czarną muzykę i czrarnych Teraz w wakcje zabaluję w Tropicsie ;d
Stary 2009-12-06, 20:51   #239
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

A była może któraś z Was w Lloret we wrześniu? <;
Chce tam jechać właśnie wtedy w przyszłym roku i zastanawiam się jak tam wtedy jest (ludzie, pogoda etc.).

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 20:55   #240
evacuation
Przyczajenie

O pogodę chyba nie masz się co martwić no chyba, że się mylę. Ja byłam w lipcu także Ci nic nie pomogę. Ludzi może być mniej chociaż nie wiadomo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości