|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy
oj nie bd chyba tak źle. a może to lato bd zaskakująco ciepłe.?
![]() ja się martwię o to że przez te 7 dni jakie bd w Lloret nie zdążę się zbytnio opalić. 7 dni dlatego ze 3 dni w jedną stronę i 3 dni w drugą, bo po drodze mam zwiedzanie Lazurowego wybrzeża i 1 dzień w Gerdalandzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
e może źle nie bd
![]()
Lloret de Mar ♥ Edytowane przez nikit Czas edycji: 2009-06-05 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
No tak na południu pewnie tak ciepło jest ale z Lloret daleko do południa Hiszpanii. ale nie przejmujmy się na pewno bd ciepło ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
po ile wy macie lat ze tak jaracie sie dyskotekami?? i drinkami??
to ze tam jest 24 czy 25 stopni nie znaczy ze to jest tak jak u nas . tam jest calkiem inny klimat i inaczej odczuwa sie temperatury. i filtr 20 to przesada. ja w egipcie tunezji i turcji lecialam na przyspieszaczu ledwo co bylam opalona. tak jak gadaja ze w egipcie najlepiej filtr 40 no dla kogos ko chce wrocic bialy. to ze jest tam prawei gdzie niegdzie 50 stopnie tego sie nie odczuwa bo klimat jest suchy i ludzie sie nie poca. Dlatego w hiszpani w samym sloncu bedzie 30cos stopni to 24 lub 25 to srednia temperatur. liczona w cieniu ;D dziewczyny wiecej lekcji geografi i wszuystko bedzie jasne ;D jesli macie obozy z nadzorem to picie na dyskotekach i czajenie sie nie wypali. idziesz na ogien do barku i zamawiasz a jak bedziesz sie krecic wokol nic nie zdzialasz. a z reszta na takich obozach tak nie pilnuja wiem cos o tym. w tunezji kadra chodzila tak pijana i nam jeszcze wodke kupowala. Takze ja jade do lloret na impreze studencka wiec juz z niczym nigdzie nie trzeba sie kryc, wrazie pytan piszcie klaudia.l@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zależy od karnacji ;]
![]() |
#2466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może w Twoim przypadku tak było z opalaniem, ale w Egipcie to nawet w siedząc w cieniu może dojść do oparzenia. a 30 stopni na słońcu to dla Ciebie dużo? też chyba Ci się coś pomyliło, bo u nas jest cieplej w lipcu (w tym roku już na słońcu było sporo ponad 30stopni) jak byś czytała to byś wiedziała ile mamy lat. z resztą dyskoteka dyskotece nierówna (że tak powiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
A mnie tam zalezy zeby slonce swiecilo i zeby cieplo bylo , nie musi byc 30 stopni. No i najwarzniejsze fajne towarzystwo
![]() Pozdrawiam
#2470 |
Raczkowanie
|
Na pewno bedzie cieplo
![]() ![]()
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Hejj ;* .
Szczerze to też wam powiem ,że byłam w Egipcie i Turcji. W Egipcie było do 40 C , a ja nie smarowałam się filtrami. Musze jednak przyznać ,że mam bardzo jasną karnację i szybko robi się czerwona ; )) Jednak, tam jeszcze żeby bardziej się opalić urzywałam przyśpieszaczy do otrzymania brązowej karnacji i naprawdę się udało . ![]() W Lorett na pewno nie będzię tak ciepło jak tam . ;* ,ale i Tak licze na ŚWIETNĄ zabawe ! . ;* ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
hmm to że nie przypiekło nie znaczy ,że skóra na tym nie ucierpiała
![]() ja pewnie wezmę filtr 10 albo 15.
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
hMM w pazdzierniku bylam na Majorce wiec slonce juz bylo slabe uzywalam 15 caly czas moji rodzice stwierdzili po co nam filtr lepiej bez:P
PO dwuch niach na sloncu bez filtra dostali uczulenie to nie zarty nigdy nie mieli uczulenia na slonce a karnacje maja ciemna dosc . DOstali pryszcze i wszystko ich swedzialo i byl koniec plazy. Jedyne co lagodzilo swedzenie byl basen z zimna woda. Wiec ja napewno wybiore filtr !!! mysle nad 8 albo 10 choc moze nawet znowu uzyje 15 :P Ucze sie na cudzych błędach !!!
#2474 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
chyba czujesz sie za dorosła ![]() ![]() napisał Filip 17 lat koleżanko a co do tego ile mamy lat ja i koledzy to 17 jak widać wyżej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Przyczajenie
|
Ej a kto ostatnio dupcyl ze malolaty itp.. po gimn..
___ DISS |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
Widzę że ładnie się tutaj na ziemię sprowadzacie...
![]() Co do tych filtrów... Ostatnio wróciłam z Tunezji, i fakt, nie używałam filtra ale tak się zjarałam, że aż miała dreszcze i 1 dzień wogóle z pokoju nie wychodziłam tylko spałam bo dostałam gorączki aż. Nim skóra sie zrobiła brązowa już schodzić zaczęła. Ogólnie nie lubie sie opalać, ale chciałam być "ładna" przed balem gimnazjalnym. Nie wyszło. W Turcji to samo. Około 70^C w słońcu. Koszmar jak dla mnie bo nie lubie takiego klimatu. Dlatego nie opalałam się wogóle. Ale i tak zjarałam niektóre części ciała mimo siedzenia w cieniu. I dlatego wkurza mnie to jak ktoś wyjezdza ze swoimi geograficznymi mądrościami. Każdy ma inną skórę i nie ma co kogoś na siłę uświadamiać. A jeszcze co do obozu. Pisałam ostatnio z osobą kompetentną do udzielania takich informacji (opiekun w Lloret ale nie mój) i pani mi powiedziała, że WSZYSTKO zależy od opiekunów. Nawet wejścia osób poniżej 16 lat. Nieraz jak ktos sie wkreci na własna rękę to nikt sie nie czepia. Ale może sie zdarzyc ze po prostu rezydent czy opiekun bedzie takiej osoby pilnował... Więc. Życzę Wam, i sobie fajnych opiekunów :P
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Przyczajenie
|
siema xD jedzie ktos z funclubu od 14 do 25 lipca.? ^^
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
70?? hahahahah brawo brawo takich temperatr jeszcze nigdzie nie odnotowano. chyba w egipcie w luksorze w sierpniu 64 na sloncu ale 70 w turcji brawo jestem zaskoczona;D w egipcie w cieniu jest od 30 do 40 a zwlaszcza ze turcja jest chlopdniejszym krajem niz egipt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Co do opalania to ja byłam w tamtym roku na obozie w Chorwacji było tam tez około 30 stopni i gdy wrocilam byłam brązowa a uzywałam kremu z filtrem 20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zeby dowiedziec sie mniemanej ceny drinkow wystarczy wejsc na jaka kolwiek strone o hiszpani i tam wszystko jest podane. a ceny karnetow macie napisane w ofrecie wycieczki ;D chyba wystarczy ją przeczytac i wszystko bedzie jasne jak słońce. Byłam juz na kilku takich wyjazdach obozach i wiem ze jak wy bedzieiecie wporzadku w stosunku do kadry to oni tym samym sie dla was odwdziecza. pijcie ale nie przeginajcie. zawsze wszyscy mowia wiemy wiemy a potem musza ich ciagnac do hotelu bo sa tak pijani ze chodzic nie umieja. jedna dobra rozmowa z wychowawca czy kierownikiem i bedziecie mieli jak w raju. my mielismy rok temu tak ze chcielismy codziennie jakis balet to kierowniczka zamawiala taksowki o 22 i nas zawozily i o 4 czy tez5 byly pod dyskoteka i czekaly na nas i i jechal 1 lub 2 wychowawcow ale oni tam zajmowali sie swoimi sprawami. takze zalezy na kogo traficie jak na mloda kadre i kierownika to spoko bo ze starszymi jest juz ciezej ale da sie ich przekonac tylko trzeba bardziej sie nameczyc. i co do filtrow owszem kady ma inna karnacje, no ale ja pisze na podstawie tego co widze po innych i na swoim przykladzie. osoby z jasna karnacja to takich nie widze bez filtrow bo bylyby jak raczki. i jak ktos jeszcze tu pisal ze w polsce jest ponad 30 stopni w sloncu. no jest ale tu jak masz pogode oblica sie ja w cieniu zazwyczaj i wydaje sie srednia. i nasze 30 stopni a to hiszpansie to niebo a ziemia calkiem inaczej to sie czuje. i na balet tam kazdy wejdzie nie zwracaja uwagi na to czy ma sie te 16 lat w tunezji bylo od 18 a wchodzili nawet 14 latkowie. im tam chodzi o kase. ;D wiec sie nie martwcie. chociaz widuje sie rozne grupy az czasem zal sie przyznac ze jest sie polakiem dy wchodzi na aka dyskoteke banda 15-18 latkow i nie mowie tu na iinnych bo tez sama kiedys taka bylam ale wyroslam juz ztego teraz jak tak patrze to jak sie bylo 16latka bo masakra jak pierwszy raz sie poszlo na taka dyskoteke. i teraz pisze doinnych ze jednak trzeba sie pochamowac z pewnymi rzeczami nie przesadzac, isc wypic drinka dwa gora 3 i tanczyc bawic sie ile wlezie. ;D |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do karnetów, to przykro mi bardzo, ale na stronie mojego obozu nie ma nic o cenach karnetów. A hiszpańskiego nie znam żeby szukać na hiszpańskich stronach cen drinków, bez których tez jakoś przeżyję... ![]() PS. Masz rację jednak co do tych dyskotek. Niektórzy na serio przesadzają i myślą że jak wypiją troche więcej to stają się doroślejsi... A niestety. Robią z siebie pośmiewisko tylko.
Edytowane przez Cz@rown!c@ Czas edycji: 2009-06-06 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a więc ponawiam pytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Z tym piciem to ja tez tak sądze
![]() Wole wszystko pamietać i nie miec kaca na drugi dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
DYSKOTEKI –wielopoziomowe lokale położone w centrum Lloret de Mar oferują muzykę w prawie każdym gatunku, co gwarantuje dobrą zabawę dla każdego. Możliwość wykupienia karnetu. Ok. 20 Euro
teh karnet kosztuje od 20 euro do 35 zalezy jaki oboz i ile dyskotek ma w ofercie tu jest za 20 euro 7 dyskotek ;D Bagietka0,8 €Cebula 1kg0,41 € Chleb tostowy 1kg1,98 €Coca-cola 4 butelki po 2l4,19 €Coca Cola butelka 500 ml.0,62 €Sałatka taramas1,4 €Jajka 12 szt0,99 €Kurczak 1kg1,55 €Mąka 1 kg0,64 €Makarony rurki muszelki 500g0,45 €Mandarynki 1kg0,9 €Margaryna 500g0,75 €Masło Breda 250g1,49 €Mleko pełne 1 l0,7 €Olej słonecznikowy 1l1,19 €Orzeszki ziemne 1 kg3 €Papier toaletowy Colhogar 40 rolek5,99 €Parówki Snackis, 1kg2,73 €Piwo Cruzcampo 1l0,91 €Piwo Heineken puszka 0,330,49 €Sok pomarańczowy Kasfruit 1l0,69 € za dobrego drinka w dyskotece zaplacisz od 3 do 10 euro czasem ale ten za 3 tez jest wystarczajacy. mam nadzieje ze pomoglam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Przyczajenie
|
dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Przyczajenie
|
hej. tez chce jechac do Lloret de Mar - juz tam byłam i było świetnie super zaje *** . mozecie mi powiedziec z jakiego biura jest najlepiej pojechac? chciałabym pojechac początkiem lipc. i tez zeby ludzie byli w podobnym wieku- tzn 17, 18 lat . niestety jade sama i chciałabym byc choc troche pewniejsza co do wyjazdu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wybiera się ktoś do Lloret z biura Vico-travel? Termin 12-24 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.