|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() ![]() Już myślałam, że uda mi się podczas ferii choć tydzień wolnego wyłuskać i pojechać do Teściów do Zakopanego, choć raz na narcie zjechać, to w ostatniej chwili dowalili jeszcze badania okresowe w środku drugiego tygodnia ![]() ![]() ![]() Bo Zuza mądrą dziewczynką jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]() No właśnie, prawda? Inni nie przechodzą takich dylematów jak my, od razu wiedzą jak postąpić ![]() A to nie była taka? Mam ją też ![]() .
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Morska ja czarownica kuchenna przyznaję że drożdże mnie pokonują.
Zrobiłam kilka podejść i za każdym razem klapa na całej linii. Posiłkowałam się tym http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=77 ale na nic to ![]() Teraz mam automat i drożdże w nosie, bo używam sypkich i maszyna sama się rozprawia ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi drozdzowe wychodzą, jak one mogą nie wyjść, znaczy nie wyrosną? chociaż rzadko robię, ale za każdym razem długo i intensywnie wyrabiam, męczące to to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesteś z niej zadowolona? Pojemność jest tak w sam raz na teraz? To bym miała super, zapakuję jedzenie, tam szybko odgrzeją i może w tym zjeść a nie w jakimś zwykłym plastiku ![]() tylko ta cena...matko ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-02-06 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
juz przeczytałam ten wątek co kasia wstawiła i stwierdziłam z tego co tam napisali, ze moje ostatnie drożdżowe się nie udało, bo miało i grubą skórkę i pachniało drożdżami i było ciężkie i zwarte
![]() ale było smaczne ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- anula, no wiesz co, jak możesz, teraz przez ciebie wpisuje tą miskę na liste zakupów.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
hej popoludniowo
![]() Werka dzisiaj tak sie wyglupiala ze walnela broda o kant lozka i polala sie krew z buzi ![]() ![]() ![]() z malzem dalej chlodne stosunki......nie odzywam sie, bede nieugieta tym razem az uslysze magiczne slowo przepraszam chociaz jak wychodzil do pracy do przyszedl i powiedzial "do zobaczenia kochanie" ![]() na pocieszenie powiem ze moj tez nijaki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3247 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dam Wam znać co mi wyszło z tej miski ![]() Link zapisałam w razie czego ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jeśli będę nosiła jedzenie do żłobka, to na pewno m.in. w niej ![]() ![]() No ceny to tam mają mocno zabójcze ![]() ![]() Cytat:
![]() .
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam używany ale jeszcze na gwarancji.Sprawuję się elegancko, i teraz drożdżowe czy chałka nie są mi straszne ![]() Cytat:
![]() Właśnie upiekł mi się chlebek z mąki żytniej ![]() ![]() A teraz mam chrapkę na chałkę ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- edit: http://www.nokaut.pl/wypiekacze/wypi...ome-bread.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, a ma on jakieś wady wg ciebie ten Moulinex? co czytam opinie w necie i w sumie pozytywne są, a i cenowo przystępny.
zastanawiam się czy moc ma duże znaczenie, bo np. ten model ma moc 1650w, a ten twój 650w, ale czy to ważne jest? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-02-06 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Rano po kilku min od włączenia kompa wyłączyli net, a potem byłam u Mamy i dopiero wróciłam. Antolek został z Małżem i spał mu prawie do 18 ![]() Czyli dzisiaj balujemy do 23 ![]() Czy któraś z Was orientuje się w dofinansowaniach z unii, pracuje albo dostała (na założenie dział. gosp.)?
#3251 |
Zakorzenienie
|
umieram, wychodzi mi ósemka, raz na kilka miesięcy się odzywa no i wlasnie dzisiaj przypomniala o sobie. matko jedyna
pożyczyłam od Oli zel na ząbkowanie ![]() chyba pół tubki zużyję, aby tylko przestało boleć. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Więc tak: Zosia chora nadal, nie widzę żadnej poprawy (mimo cudownego syropu za 3 dychy ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym ja byłam wczoraj u okulisty w sprawie moich pękających naczynek. Pani naciągnęła mnie na badanie laserowe nerwu wzrokowego za 100, łącznie z lekami kosztowało mnie wszystko 300... ![]() ![]() ![]() ![]() A Karo-zapomniałam wcześniej napomknąć, że ja też zakupiłam filiżanki (szaro-brązowe) i nakrycie stołowe dla Zosi z Tchibo ![]() ![]() To tyle. Oficjalnie dziękuję Oli za zakup podkładu Clarins. Niech wszyscy się dowiedzą jaka jesteś kochana ![]() ![]() Do jutra ![]()
#3253 |
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko napisać jakie przygody miałam z podkładem dla angy
![]() ustaliłam w końcu jaki kolor powinnam kupić i zadowolona zmierzam do kasy, ale myślę sobie zadzwonię do angy zapytam czy przypadkiem nie kupiła sobie w między czasie, ja do torebki, a tam nie ma telefonu ![]() zostawiłam w domu to nic myślę - znam kolor to skoczę to Douglasa koło domu i kupię - wcześniej zajechałam po telefon - dzwonię do angy i jak wszystko ustaliłyśmy poszłam, zeby Pani mi znalazła w szufladzie ten podkład i co? i kicha, bo akurat tego koloru już nie ma ![]() a ja przed chwilą powiedziałam angy, ze go już biorę ![]() małż zły, Tomek zmęczony - myślę trudno, jakoś się wytłumaczę, ale w samochodzie Tomek usnął, bo nie spał nam dziś w dzień, więc ja nakręcam małża, ze może do ostatniego Douglasa skoczymy to akurat Tomek się zdrzemnie i przetrzymamy go do 20... w między czasie dostałam smsa od angy, ze poprawiłam jej humor... i jak ja jej teraz powiem, ze jednak go nie kupiłam ![]() proszę małża, ze już powiedziałam, ze kupuje i ble, ble i pojechaliśmy do jeszcze jednego Douglasa i małż tylko gderał, ze na drugi koniec miasta to on już nie będzie jechał w razie czego ![]() wpadłam do sklepu, kolor jest ![]() ![]() ![]() a na koniec usłyszałam " moze jakiś korektor pod oczy jeszcze dla pani", a ja, ze dziękuję - mam kilka, a pani "ale chyba Pani nie użyła dzisiaj?" ![]() ![]() kończąc tą przydługą opowieść - podkład upolowany ![]()
![]() |
#3254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze zdrowka dla Zosi ![]() po drugie masakra jakas z ta okulistka ![]() ![]() ciekawe czy chociaz postawila sluszna diagnoze zeby kasa na marne nie poszla po trzecie to az tyle ![]() mam do ciebie mala sprawke.....czy moglabys zrobic fotke chociaz na rece jak wyglada skora z tym rozswietlaczem i bez dla porownania? bo chce zobaczyc czy mocno blyszczy oczywiscie do albumu -daj znac ![]() no niezle przygody ale sie poswiecilas kobieto ![]() a Angy ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-02-06 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Wojtusiu tak szczerze to nie mam się do czego dowalić
Nie korzystałam z opcji opóźnionego startu, bo jakbym tuż przed śniadaniem wyciągnęła świeży bochenek to opędzlowałabym go na raz ![]() Poza tym lubię jak już odparuje i ostygnie. Konfitury tego lata zamierzam w nim merdać ![]() Jak już bym miała wymyślać to może troszkę głośno miesza, ale w ciągu 3h to jest chyba 2xpo 5min, a jak pomyślę że ja miałabym to mieszać to mógłby już nawet huczeć ![]() Jak doda się odpowiednie proporcję to nie ma bata.Musi wyjść ![]() Laura zaczęła jeść pieczywo odkąd znów piekę.Wcześniej zjadała lub zlizywała z chleba co się dało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko też robi jak Sylki. synalek.Rozlewa żeby posprzątać,lub jedzenie wyrzuca na stół z miski ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Acha Wojtusiu widzę że różnią się m.in wielkością chleba.Ja max 1kg mogę upiec, a ten widzę że 1,5. Cały automat wydaję mi się większy.
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy, że miałam zaproszenie na obiad ale za późno zobaczyłam? ![]() Cytat:
Ja zbierałam się na narty w tym roku i do tej pory nie byłam bo ciągle coś ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Zosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba sobie było darować.... A teraz to mam wyrzuty sumienia ![]() ![]() Jeszcze raz stokrotne dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobię, ale jutro, dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
![]() Przyszłam się przywitać...Zu chore ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w ogóle to dzisiaj TEN dzień ![]() ![]() ![]() Ehhh jestem wymęczona tą nocą i dniem....a nie wiem co mnie czeka dzisiejszej nocy...więc szybko nadrobię (widziałam że nie mam za dużo) i pójdę spać ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-06 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh po tej nocy i dniu to w ogóle zapomniałam o rzęsach ![]() ![]() Cytat:
![]() czekam na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() czyli Jolki kolor ![]() j.w. ![]() skąd ja to znam ![]() Cytat:
![]() patrząc za okno i na mój termometr to aż ciężko mi uwierzyć w kulik na śniegu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hihihihi ale się skusiło Duszyczek na Tchibo ![]() ![]() a to o drożdżowe chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze mu tak...niech się facet łasi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też wychodzą ósemki miesiącami...jeszcze całe nie wyszły a już są do wyrzucenia ![]() A żel pomaga? ![]() Cytat:
![]() ![]() o kurka ![]() ![]() Przygody niemożliwe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
bez przesady z tym poświęceniem
![]() ![]() a jak w promocji to już w ogóle ![]() ide spać, dobranoc
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mayaszko, Karola zdrowia dla Waszych Córeczek ![]() mam nadzieję, że szybko się wykurują ![]() I specjalne fluidy dla Maciulka ![]() Anula ![]() ![]() W ogóle wszystkie Was miło zawsze czytać ![]() ![]() Jestem pomiędzy nockami, mam bardzo napięty grafik do końca przyszłego tygodnia, więc sił mi nie starcza nawet na wizaż. Każdą wolną chwilę chcę spędzić z Antosiem. Widzę, że tęskni za mną, dziś popłakał się z radości, jak mnie zobaczył rano. Jka jedziemy do niani, to jak tylko wychodzimy z samochodu to już mu smutno, przytula się do mnie i trochę trwa, zanim jest w miarę gotowy, abym wyszła. Serce mi pęka normalnie. ![]() Adaikaka, Antonio wypija 400-500 ml mleka dziennie. Kaszki jada, ale nie codziennie. Ostatnio na śniadanie smakują mu różnego typu "dorosłe" płatki, ale kupuję takie zdrowsze wersje. Kasiu ![]() Morska, miskę tupperware mam i korzystam, ciasto wychodzi ![]() ciasto drożdzowe na podwieczorek jest świetne. Ktoś mne prosił o przepisy na jednogarnkowce. Niestety nie mam, bo ja zawsze tworzę na podstawie tego, co mam w lodówce lub na co mam ochotę. Są to wszelkie konfiguracje z makaronem różnego typu, ryżem + mięso + warzywa + różne przyprawy + ew sos pomidorowy itd itp ![]() ![]() Śpijcie słodko ![]() ![]()
#3263 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe, ktora mloda mama w okresie styczniowo-lutowym ma nadmiar energetyczny ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry! Ania jeszcze chrapie. Wczoraj pojechalismy na urodziny do siostry meza. Ania zazwyczaj w ciagu dnia ucina sobie ze 2-godzinna drzemke. Wczoraj nie spala zupelnie, wolala szalec na urodzinach ![]() Dzisiaj laba, pojdziemy na spacer. Nareszcie przestalo wiac, wiec nie bedzie mi zdmuchiwac mojego Orzeszka z nog ![]()
![]() |
#3264 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdróweczka ![]() Cytat:
![]() No nie ![]() Tez o tym pomyślałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ps. Daj znać proszę jak będę się mogła jakoś odwdzięczyć ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie tak jak u Was-czyli oskrzela czyste. U nas odpukać nocki nie są takie złe, a w zasadzie całkiem dobre, tylko w ciągu dnia jest marudka, wszystkie leki trzeba dawać siłą.. W weekend byliśmy obydwoje, ale teraz jest tylko z nianią i sprawa się komplikuje ![]() ![]() Właśnie ![]() Miłego dnia ![]() Dzień dobry ![]() Jak wyżej-w nocy ok, pokasłuje, ale nie jest tragicznie. Rano T na oko około 37. Tylko, że w zasadzie od wczoraj od 15 nic nie jadła ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-02-07 o 06:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
angy, jak nocka?
tak sobie myślałam (ale małż wyłączył już komputer), ze ja jak słyszałam taki głęboki kaszel i furczący oddech to od razu na izbę jechałam - od razu mogli zrobić zdjęcie klatki, zeby zap. płuc wykluczyć jak Ty podejrzewasz zap. oskrzeli to też bym nie czekała na Twojego lekarza tylko uderzyła do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- doczytałam, ze temp. spadła i kaszel jakby mniejszy ![]() Karolinko, kupiłam wczoraj matowego top coata z Essence i bardzo mi się podoba efekt i jak szybko schnie ![]() zaraz jadę do pracy na pół godziny, a potem na popołudnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-02-07 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, Zosia nie ma świszczącego oddechu, a kaszel jest taki suchy raczej... I nie wiem, czy podejrzewam zapalenie oskrzeli, bo sa ku temu przesłanki, czy dlatego, że się tego obawiam ![]() Temperatura po mału, ale rzeczywiście codziennie jakby niższa... Wrażliwiec ![]() Czekam na pw, ile mam przesłać ![]() Edit: I wczoraj się z mamą pokłóciłam, bo powiedziała, że szkoda, że lekarka od razu nie dała antybiotyku, bo dziecko już by zdrowe dawno było....Ehh nie komentuję.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-02-07 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż niech pokutuje. Ma co chciał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A okulistka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------- Dzień dobry ![]() Ja dalej nie odespałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaa... ![]() Ja sobie w ogóle nie wyobrażam pracy w nocy. Chodziłabym jak zombie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3269 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja jak zwykle bez nastroju ![]() ide zjesc sniadanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mam w pracy spokój i goście grzecznie wracają do hotelu do 23 i idą spać to i ja mogę się przespać i już te kilka godzin "snu" (bo nie można tego nazwać prawdziwym snem) ładuje mi baterie na tyle że jestem w stanie jako tako funkcjonować w ciągu dnia. Ale jak goście balują całą noc i nie mam szans nawet na drzemkę to koniec, jestem chodzącym umarłym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.