Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 10:32   #3601
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

No tez się tego boję... Leczymy się jakimiś gripeksami i polopirynami... Dzisiaj w nocy małż kasłał strasznie i mnie budził co chwila

Zosia jest właśnie na tym etapie
No to dużo zdrówka dla Was

Hehe, prawda, że uroczo?

Kasia, jajcaro

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:55   #3602
angy
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No to dużo zdrówka dla Was

Hehe, prawda, że uroczo?

Kasia, jajcaro

Taaa, tylko, że zaraz trzeba przebierać
Ale nie tylko Zosię, ostatnio namiętnie poi herbatką wszystkie misie i lalki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:02   #3603
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry

duzo zdrowia Małym i Dużym Chorowitkom

Za wszystko trzymam kciuki

Ściskam was mocno

nie mogę doczekać się niedzieli....

Stary 2011-02-10, 11:03   #3604
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, tylko, że zaraz trzeba przebierać
Ale nie tylko Zosię, ostatnio namiętnie poi herbatką wszystkie misie i lalki
Ja dlatego szybko odstawiłam, postanawiając poczekać na lepsze czasy , na forum gazetowym czytam, że i czterolatki same jeść nie chcą, albo butelkę mają, więc jesteśmy trochę do przodu
Kuba też karmi i poi zwierzaki, ale z kubka może pić tylko, gdy siedzi w krzesełku, a z niekapka, to niech tam sobie poi ile chce

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry
(...)
Ściskam was mocno

nie mogę doczekać się niedzieli....

, my Ciebie też

Urlop

H. MacLeod

.
Stary 2011-02-10, 11:14   #3605
skierka1981
BAN stały

my juz po... ja dostalam na zakażenie gornych drog oddechowych DUOMOX i moge brać apap... dla Amelki póki co nic sie nie dzieje, ale na wszelki wypadek jakby doszedl kaszel przepisala antybiotyk (SUMAMED) poza tym po pół łyż 2x dziennie ambrosol (ale to wykrztuśny wiec na razie nie bede dawala)
i tak to... no i oczywiscie nie wychodzic z domu...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:31   #3606
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
my juz po... ja dostalam na zakażenie gornych drog oddechowych DUOMOX i moge brać apap... dla Amelki póki co nic sie nie dzieje, ale na wszelki wypadek jakby doszedl kaszel przepisala antybiotyk (SUMAMED) poza tym po pół łyż 2x dziennie ambrosol (ale to wykrztuśny wiec na razie nie bede dawala)
no to pięknie...
Dobrze, że poszłaś do lekarza teraz będzie tylko lepiej

taaa... Przemko tez był uziemiony długo w domu. Dobrze, że mają przyjść znowu mrozy to nie bedzie Ci aż tak żal, że ładnie i "ciepło" na zewnątrz a musicie siedzieć w domu...

kolejna częśc domu zaliczona
zaraz biorę się za łazienkę... Rodzice z ukochanym przez Przemka wujkiem Mariuszem (moim 13'letnim braciszkiem) mają po południ do nas przyjechać
cieszę się bardzo bo chociaż troszkę zajmą się małym a ja bede mogła odpocząć... a i mały się porządnie z wujkiem wyszaleje uwielbiam patrzeć na niego jaki jest wtedy szczęśliwy bo ma z nim kto szaleć, wygłupiać, przewracać się na maxa

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-02-10 o 11:35
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:35   #3607
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Duomoxu, te tablety są jak krowy, na samą myśl mi niedobrze było , Sumamed chyba Zu ostatnio brała, no ale może Amelka się nie da
skierko, chyba Nurofen też możesz, on w przeciwieństwie do leków z paracetamolem działa przeciwzapalnie, mnie w ogóle wydaje się mocniejszy.

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 11:42   #3608
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
no to pięknie...
Dobrze, że poszłaś do lekarza teraz będzie tylko lepiej

taaa... Przemko tez był uziemiony długo w domu. Dobrze, że mają przyjść znowu mrozy to nie bedzie Ci aż tak żal, że ładnie i "ciepło" na zewnątrz a musicie siedzieć w domu...

kolejna częśc domu zaliczona
zaraz biorę się za łazienkę... Rodzice z ukochanym przez Przemka wujkiem Mariuszem (moim 13'letnim braciszkiem) mają po południ do nas przyjechać
cieszę się bardzo bo chociaż troszkę zajmą się małym a ja bede mogła odpocząć... a i mały się porządnie z wujkiem wyszaleje uwielbiam patrzeć na niego jaki jest wtedy szczęśliwy bo ma z nim kto szaleć, wygłupiać, przewracać się na maxa
posiedze ze 2 dni i zoaczymy jak bedzie...

Cytat:
Współczuję Duomoxu, te tablety są jak krowy, na samą myśl mi niedobrze było , Sumamed chyba Zu ostatnio brała, no ale może Amelka się nie da
skierko, chyba Nurofen też możesz, on w przeciwieństwie do leków z paracetamolem działa przeciwzapalnie, mnie w ogóle wydaje się mocniejszy.
oj tak wielkie sa
a sumamed ona mowila jak zacznie kaszlec a na razie nie kaszle tylko temp ma
Stary 2011-02-10, 12:06   #3609
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Trochę nie rozumiem....

Po co dziecku od razu antybiotyk przy kaszlu? Przecież nie od razu, jak u nas, musi to być zapalenie oskrzeli...

Załamują mnie tacy lekarze

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-10, 12:26   #3610
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u mnie dzisiaj zupa, zupa, zupa..........nie kochane nie ogorkowa brokulowa
a na drugie frytki ala bolonese z sosem czosnkowym
my z Werka narazie po zupce , fryteczki pozniej jak mala wstanie bo zasnela mojemu bratu na kolanach sluchajac muzyczki

spacerek tez dzisiaj juz zaliczony a teraz piore ciuszki malej bo chciala mi pomagac umyc kolka w wozku i zamoczyla sie po lokcie do wiaderka, szmate mi chciala dac no i wszystko nie dosc ze mokre to jeszcze brudne

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
taaa czarny humorek
ale słońce świeci, właśnie wróciliśmy z podwórka (byliśmy 30 min co by nie szaleć na pierwszy raz - mały ostatnio na podwórku był jakieś 2 tyg temu bo chorował)

Sypialnia już czysta, zaraz biorę się za salon żeby zdążyć przed drzemką małego...
a potem chwila relaxu przy kawce. Na szczęście mam zupę ze wczoraj więc gotować dzisiaj nie muszę,a ten fakt mnie bardzo cieszy
ty juz masz czysto a jutro musze sprzatac

Cytat:
mam nadzieje ze szybko sie wyleczysz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:27   #3611
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Trochę nie rozumiem....

Po co dziecku od razu antybiotyk przy kaszlu? Przecież nie od razu, jak u nas, musi to być zapalenie oskrzeli...

Załamują mnie tacy lekarze
no wiem, ale nie chciałam się mądrzyc, na razie wykupiłam na wszelki wypadek. jak bedzie trzeba to dam, jak nie to nie. to dala tez syrop wykrztusny i taki inny clemastinum, jakby przeciwalergiczny z tego co czytałam, tylko ze ja juz je w domu mam i nie uzywalam poki co...

jeszcze jej mowie ze karmie i zeby wziela pod uwage jak bedzie cs dawac, a ona "tak długo pani karmi??" a jak byłam żeby mi mleko przepisała to mowiła że najlepiej karmic do 2 rż

nie lubie tam chodzic bo maja balagan (w Olsztynie było o niebo lepiej) ale za bardzo nie mam innego wyjscia...

Amelka spi juz 2 godz, ale co sie jej dziwic jak wstala po 5... tez probowalam sie zdrszemnac ale zimno mi i nie moge zasnac
Stary 2011-02-10, 12:51   #3612
gorgulek
Zakorzenienie

Idę poczytać co tam naskrobałyście.

Karolka mam pytanie odnośnie Lolitki. W jaki sposób robiłaś rozbiórkę? Tak jak napisałaś, "przepsikałaś"?
Nie wiem czy to miało znaczenie, ale wg mnie jest nietrwała, choć zapach podoba mi się.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Jeśli chodzi o clemastinum to już Magi kiedyś przestrzegała, że są syropy dwóch firm - jeden zawiera alkohol (Aflofarm) i jest przeznaczony dla dzieci od 6 roku życia. Firmy Hasco jest dla naszych brzdąców odpowiedni
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:53   #3613
Wojtusia
Zakorzenienie

chyba mnie dzisiaj nie było
nie wyspalam sie przez was, przez te groszki i grejpfruty

głowa mnie bolala, ale po prochach przeszło. Byłysmy dzisiaj na spacerku, miałysmy trochę przerwy, bo Oli coś brało, ale już na szczeście dobrze się czuje.
Na dworze dzisiaj nie wieje i jest PIĘKNE sloneczko.
Fajne tak było pospacerować.
zdjecie wstawie w albumie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:54   #3614
angy
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem, ale nie chciałam się mądrzyc, na razie wykupiłam na wszelki wypadek. jak bedzie trzeba to dam, jak nie to nie. to dala tez syrop wykrztusny i taki inny clemastinum, jakby przeciwalergiczny z tego co czytałam, tylko ze ja juz je w domu mam i nie uzywalam poki co...

jeszcze jej mowie ze karmie i zeby wziela pod uwage jak bedzie cs dawac, a ona "tak długo pani karmi??" a jak byłam żeby mi mleko przepisała to mowiła że najlepiej karmic do 2 rż

nie lubie tam chodzic bo maja balagan (w Olsztynie było o niebo lepiej) ale za bardzo nie mam innego wyjscia...

Amelka spi juz 2 godz, ale co sie jej dziwic jak wstala po 5... tez probowalam sie zdrszemnac ale zimno mi i nie moge zasnac
Hmm... a skąd to będziesz wiedziała? Ja słysząc Zośkowy kaszel byłam prawie pewna, że ma zapalenie oskrzeli, a nie miała. Sama nie jesteś w stanie tego ocenić.
Nie zrozum mnie źle, nie czepiam się, tylko ja będę odciągać w czasie jak długo się da podanie antybiotyku i moim zdaniem lekarka poszła po prostu na łatwiznę, bo powinna zalecić jeszcze jedną wizytę. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Clemastinum podaje teraz, jest bardzo dobry, na drugi dzień został tylko szczątkowy katar, a był masakryczny.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj zupa, zupa, zupa..........nie kochane nie ogorkowa brokulowa
a na drugie frytki ala bolonese z sosem czosnkowym
my z Werka narazie po zupce , fryteczki pozniej jak mala wstanie bo zasnela mojemu bratu na kolanach sluchajac muzyczki
Wercia je już frytki?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-10, 12:55   #3615
Wojtusia
Zakorzenienie

czeko te frytki ala bolonese to to samo co taco-frytki, które wstawialas w klubie?

mam ochote na takie cos
miałam robic dzisiaj murzynka z jabłkami od megi, ale nutella zaspokoiła moje zachcianki na słodkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 12:55   #3616
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Idę poczytać co tam naskrobałyście.

Karolka mam pytanie odnośnie Lolitki. W jaki sposób robiłaś rozbiórkę? Tak jak napisałaś, "przepsikałaś"?
Nie wiem czy to miało znaczenie, ale wg mnie jest nietrwała, choć zapach podoba mi się.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Jeśli chodzi o clemastinum to już Magi kiedyś przestrzegała, że są syropy dwóch firm - jeden zawiera alkohol (Aflofarm) i jest przeznaczony dla dzieci od 6 roku życia. Firmy Hasco jest dla naszych brzdąców odpowiedni

dzięki za przypomnienie własnie ten mój jest Aflofarm...dobre ze ie dawalam jej

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2011-02-10 o 12:57
Stary 2011-02-10, 12:55   #3617
angy
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy Hasco

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-10, 12:59   #3618
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Hmm... a skąd to będziesz wiedziała? Ja słysząc Zośkowy kaszel byłam prawie pewna, że ma zapalenie oskrzeli, a nie miała. Sama nie jesteś w stanie tego ocenić.
Nie zrozum mnie źle, nie czepiam się, tylko ja będę odciągać w czasie jak długo się da podanie antybiotyku i moim zdaniem lekarka poszła po prostu na łatwiznę, bo powinna zalecić jeszcze jedną wizytę. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Clemastinum podaje teraz, jest bardzo dobry, na drugi dzień został tylko szczątkowy katar, a był masakryczny.

Wercia je już frytki?
no nie bede wiedziala...
to widzisz taka pani doktor

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czeko te frytki ala bolonese to to samo co taco-frytki, które wstawialas w klubie?

mam ochote na takie cos
miałam robic dzisiaj murzynka z jabłkami od megi, ale nutella zaspokoiła moje zachcianki na słodkie
a ja mialam skopiowac przepis i kupic produkty... bede musiala meza poprosic choc nie wiem o ktorej dzis wroci znow...
Stary 2011-02-10, 13:02   #3619
angy
Zakorzenienie

A miałam Wam jeszcze napisać, że przyszły do mnie te filiżanki z Tchibo. Tylko, że to nie filiżanki, a miski z uchem Tak to jest, jak się nie czyta opisu przedmiotu, tylko kupuje co Karo wstawia
Nic to, małż będzie miał do zupek chińskich
Za to wieszak na paski i "zastawa stołowa" dla Zosi super

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 13:07   #3620
Wojtusia
Zakorzenienie

Wąchałam ostatnio w sephorze "Dance with givenchy".

Śliczny-kwiatowy, chociaż takich typowo kwiatowych nigdy nie lubiłam.

co tam się działo na perfumowym, pisała Karo?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
A miałam Wam jeszcze napisać, że przyszły do mnie te filiżanki z Tchibo. Tylko, że to nie filiżanki, a miski z uchem Tak to jest, jak się nie czyta opisu przedmiotu, tylko kupuje co Karo wstawia
no co ty

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

aż weszłam na tchibo zobaczyc je jeszcze raz. Faktycznie średnica 14 cm
ale powinni napisać, ze extra duze
Stary 2011-02-10, 13:11   #3621
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Wercia je już frytki?
raz jadla tez z mieskiem i smakowaly jej wiec swterdzilam ze dzisiaj nie bede osobno jej gotowac ziemniakow do tego tylko tez z frytkami dam, a czy zje to sie okaze

Cytat:
tak dokladnie
napisze jeszcze ze uwielbiam ten sos czosnkowy:
-pol kubka smietany kwasnej
-1 lyzka majonezu
-4 zabki czosnku przecisniete i troche soli
wymieszac i gotowe

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:12   #3622
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Wąchałam ostatnio w sephorze "Dance with givenchy".

Śliczny-kwiatowy, chociaż takich typowo kwiatowych nigdy nie lubiłam.

co tam się działo na perfumowym, pisała Karo?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

no co ty

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

aż weszłam na tchibo zobaczyc je jeszcze raz. Faktycznie średnica 14 cm
ale powinni napisać, ze extra duze

Ja się zakochałam ostatnio we Flowerbomb Na lato boski.

Karo nic nie pisała, wchodziłam na perfumowy, ale nic nie widzę

No.... A najśmieszniejsze jest to, że ja widziałam te 14 cm, tylko wkręciłam sobie, że to już z podstawką

A tak z innej beczki:
Czy nasz dzieci mogą jeść już szczawiówkę?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-10, 13:15   #3623
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia je już frytki?
O to samo miałam zapytać.

Cytat:

chyba mnie dzisiaj nie było
nie wyspalam sie przez was, przez te groszki i grejpfruty

głowa mnie bolala, ale po prochach przeszło. Byłysmy dzisiaj na spacerku, miałysmy trochę przerwy, bo Oli coś brało, ale już na szczeście dobrze się czuje.
Na dworze dzisiaj nie wieje i jest PIĘKNE sloneczko.
Fajne tak było pospacerować.
zdjecie wstawie w albumie
Pewnie śniły się

U nas też piękne słoneczko i zero wiatru

Cytat:
My mamy Hasco
Ja dopiero jak kupiłam to weszłam na internet i poszukałam informacji na temat tego syropu ale okazało się, że dobry kupiłam

W tym samym czasie miałyśmy przepisany inny "syrop" - zapomniałam nazwy ale wiem, że jego odpowiednikiem jest np. Elofen.
Już wiem to eurespal i jeszcze pulneo to też odpowiednik.
Unholy mnie przed nim przestrzegła, poczytałam trochę i nie podałam Małej.

Cytat:
Serio??? Morska też je kupiła
Stary 2011-02-10, 13:17   #3624
angy
Zakorzenienie

Cytat:
raz jadla tez z mieskiem i smakowaly jej wiec swterdzilam ze dzisiaj nie bede osobno jej gotowac ziemniakow do tego tylko tez z frytkami dam, a czy zje to sie okaze
Chodziło mi o to, czy to nie za ciężkie jeszcze dla takich maluchów... takie smażone w głębokim tłuszczu...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:

W tym samym czasie miałyśmy przepisany inny "syrop" - zapomniałam nazwy ale wiem, że jego odpowiednikiem jest np. Elofen.
Już wiem to eurespal i jeszcze pulneo to też odpowiednik.
Unholy mnie przed nim przestrzegła, poczytałam trochę i nie podałam Małej.

Serio??? Morska też je kupiła
O, Zosia wypiła całą butlę Pulneo.... A co z nim nie tak?

Serioooo

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-10, 13:17   #3625
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A co, a co się stało?
Mam nadzieję, że nie będziesz miała problemów przez moje "zaklepanie" Loli
No coś Ty
Afera taka, że jedna dziewczyna weryfikowała flaszkę z wymianki, okazało się że (chyba) dostała podróbkę...kilka dziewczyn ją uświadomiło...po czym tego samego dnia świadomie wystawiła tą flaszkę(i jeszcze jedną podróbę) na all...ludzie się biją o te perfumy...a dziewczyna dziwnie się tłumaczy że to niby nie ona wystawiła tylko koleżanka... itd...

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko już od pół godziny nie śpi - przyszedł do mnie z pilotem i mówi bibibi (co znaczy Cebeebes ), ale go nauczyłam

no właśnie karolka, co to za afera
masz Mama co chciałaś

j.w.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Joluś pytałas gdzie jest ten drugi oddział - no wiec ok 40 km od mojej pracy do której mam 25km, czyli miałabym ponad 60km
to ja pytałam
ale 60km zamiast 25 to rzeczywiście do

Cytat:
Kto też się dziś czuje niemrawo?
ja na szczęście nie...ale miałam małą przygodę od samego rana

Poszłam na pobranie krwi...dałam drugą rękę (nie tą co dwa dni temu) Pani nakłuła i nagle krzyk...patrzę a tam krew ciurkiem leci..."bo mi się igłę wyciągnęło razem z probówką" i uśmiech od ucha do ucha więc Pani kazała dać drugą rękę do drugiego wkłucia...daje i mówię że tą miałam kłutą dwa dni temu...na co Pani spojrzała i ze zdziwieniem zapytała..."to ja Pani takiego siniaka zafundowałam? jaka Pani pechowa jest" no i wyszłam z dwoma rękoma pokłutymi

Cytat:
Właśnie, co to za afera?

Ale mnie wszystko i wszyscy wkurzają od rana
Normalnie zaraz wybuchnę, a w zasadzie wybucham co chwila
j.w.

ehhh zbliża się @ czy inny powód?

Cytat:
Kuba dostał znów kubek do picia i jestem w szoku, jak sobie dobrze radzi - ostatnio od razu przechylał do góry nogami i po zawodach, a teraz naprawdę ładnie pije, oczywiście rozlewa jeszcze, ale jest znaczna poprawa Efektem ubocznym, jak już się napije, jest moczenie i topienie posiadanego pod ręką jedzenia
brawo Kubuś

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
duzo zdrowia Małym i Dużym Chorowitkom

Ściskam was mocno

i My

Cytat:
żeby leki Wam pomogły

Zu nie miała w ogóle kaszlu, do dzisiaj nie ma...Sumamed dostałyśmy na infekcję gardła, a co za tym idzie również na gorączkę

Cytat:
brała

i dla mnie Nurofen jest zdecydowanie mocniejszy a w ogóle to w niedzielę na tym dyżurze lekarka powiedziała że nie mam się sugerować dawkami jakie producent zaleca tylko podawać większe

Cytat:
Nie wiem czy to miało znaczenie, ale wg mnie jest nietrwała, choć zapach podoba mi się
Przepsikiwałam W ogóle to zdecydowana większość zapachów Sephorowo-Douglasowych trzeba przepiskiwać, bo nijak nie da się ich rozkręcić niszowce są rozkręcalne...ale ja przepiskuję to staram się zrobić to jak najszybciej, nie robię przerw czy coś w tym stylu pewnie jakieś znaczenie ma to przepsikiwanie, nie wiem a jeśli chodzi o Euphorię to zauważyłaś żeby była mniej trwała?
Jeszcze napisze że dla mnie Lolitka jest średnio trwała, ale była u mnie koleżanka w poniedziałek i się psiknęła moją Lolitką i na drugi dzień jeszcze ją czuła...a ja już u siebie dawno nie
A niech się jeszcze Angy, Czeko i Morska wypowiedzą jak trwała u nich jest Lolka, bo może to chodzi tylko o ph

Dzień dobry, Cześć i Czołem
Ja od rana z przygodami, a teraz wróciłyśmy od okulistki...Zu na kontroli była...Pani Dok powiedziała że wszystko ok, chociaż tylko sprawdziła czy nie ma zeza i jak wodzi oczami za światełkiem dna oka nie sprawdzała, bo powiedziała że zu jest za duża już na kropelki Mamy stawić się znowu na kontroli za 6-8 miesięcy jak Mała nauczy się mówić kółko, konik i kaczka...
Stary 2011-02-10, 13:18   #3626
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Kiedy macie czas tyle pisać?
Nigdy nie nadrobie, czytam z grubsza zeby chociaz po cześci byc w temacie.
Zalczylimsy dlugi spacer. Bylismy u znajomych na podwórku, maja wielką kupę piachu i dzieci bawiły sie niczym w lecie Nawet lopatki miały. Kuba nie chciał wracać do domu. Pozniej biegał po ulicy (taka boczna droga, zadko cos jezdzi), zainteresowany wszystkim. Wyciagnał z garażu taka duzą wywrotkę na sznurku i ciągał ja ze sobą, pozniej mu sie znudziło i ja zostawił na srodku drogi, musiałam ja ciagnąć
Wrociliśmy, zjadł obiad, usiadł na kanapie i usnał. Wymęczył sie bidulek.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:20   #3627
gorgulek
Zakorzenienie

Angy szczaw można po 9 miesiącu dawać - wyczytałam na osesku i mamopedii.

Tu o szczawiu coś.
Stary 2011-02-10, 13:21   #3628
megi b
Wtajemniczenie

Siema
Ale wczoraj była impreza
Mój bąbel jeszcze nie śpi.
Wypiłam na noc Ferwex i trochę mi lepiej, biję się z myślami czy dam dzisiaj radę na aerobiku

Cytat:

czesto nie robie bo moze sie zbrzydnac kiedys a tego nie przezyje
ja też ogórkową love żeby nie było

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko już od pół godziny nie śpi - przyszedł do mnie z pilotem i mówi bibibi (co znaczy Cebeebes ), ale go nauczyłam
tylko jak mam o 6 stawiać domki z klocków, jak nawet na oczy nie widzę

mam nadzieję, ze jak będzie widno o tej porze to zmienimy ten okropny zwyczaj
ja też bym pewnie tak robiła gdyby mała wstawała wcześniej. Teraz jak obudzi się to wrzucam jej do łóżeczka kilka książeczek, zabawek i jeszcze ze 20 min mi daje poleżeć

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
jestem powornie niewyspana

Cytat:
Ale mnie wszystko i wszyscy wkurzają od rana
Normalnie zaraz wybuchnę, a w zasadzie wybucham co chwila

Zosia ładnie spała, nie kaszle w nocy w ogóle, myślę, że to dobry znak

super

Cytat:

Kuba dostał znów kubek do picia i jestem w szoku, jak sobie dobrze radzi - ostatnio od razu przechylał do góry nogami i po zawodach, a teraz naprawdę ładnie pije, oczywiście rozlewa jeszcze, ale jest znaczna poprawa Efektem ubocznym, jak już się napije, jest moczenie i topienie posiadanego pod ręką jedzenia

Amela jak pije z kubka to zaraz się wygłupia i wypluwa

katarzynka00

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:22   #3629
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki:
Czy nasz dzieci mogą jeść już szczawiówkę?
Wg mnie mogą
Kuba nigdy nie jadł bo ja nie lubie szczawiowej i nie gotowałam ale uważam, ze taką z ziemniakami i jajeczkiem to śmiało dzieci mogą jeść.

Moj to teraz straszny niejadek, nie pamietam juz kiedy chciał jesc moja zupe. Nic mu nie pasuje (czasami zje słoiczkową) a tak to tylko II dania. Kombinuje jak moge, wymyslam ale wszystko jest blee, nawet rosół ktory kiedys uwielbiał.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:23   #3630
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No coś Ty
Afera taka, że jedna dziewczyna weryfikowała flaszkę z wymianki, okazało się że (chyba) dostała podróbkę...kilka dziewczyn ją uświadomiło...po czym tego samego dnia świadomie wystawiła tą flaszkę(i jeszcze jedną podróbę) na all...ludzie się biją o te perfumy...a dziewczyna dziwnie się tłumaczy że to niby nie ona wystawiła tylko koleżanka... itd...

(...)

ja na szczęście nie...ale miałam małą przygodę od samego rana

Poszłam na pobranie krwi...dałam drugą rękę (nie tą co dwa dni temu) Pani nakłuła i nagle krzyk...patrzę a tam krew ciurkiem leci..."bo mi się igłę wyciągnęło razem z probówką" i uśmiech od ucha do ucha więc Pani kazała dać drugą rękę do drugiego wkłucia...daje i mówię że tą miałam kłutą dwa dni temu...na co Pani spojrzała i ze zdziwieniem zapytała..."to ja Pani takiego siniaka zafundowałam? jaka Pani pechowa jest" no i wyszłam z dwoma rękoma pokłutymi

j.w.

ehhh zbliża się @ czy inny powód?

(...)
Przepsikiwałam W ogóle to zdecydowana większość zapachów Sephorowo-Douglasowych trzeba przepiskiwać, bo nijak nie da się ich rozkręcić niszowce są rozkręcalne...ale ja przepiskuję to staram się zrobić to jak najszybciej, nie robię przerw czy coś w tym stylu pewnie jakieś znaczenie ma to przepsikiwanie, nie wiem a jeśli chodzi o Euphorię to zauważyłaś żeby była mniej trwała?
Jeszcze napisze że dla mnie Lolitka jest średnio trwała, ale była u mnie koleżanka w poniedziałek i się psiknęła moją Lolitką i na drugi dzień jeszcze ją czuła...a ja już u siebie dawno nie
A niech się jeszcze Angy, Czeko i Morska wypowiedzą jak trwała u nich jest Lolka, bo może to chodzi tylko o ph

Dzień dobry, Cześć i Czołem
Ja od rana z przygodami, a teraz wróciłyśmy od okulistki...Zu na kontroli była...Pani Dok powiedziała że wszystko ok, chociaż tylko sprawdziła czy nie ma zeza i jak wodzi oczami za światełkiem dna oka nie sprawdzała, bo powiedziała że zu jest za duża już na kropelki Mamy stawić się znowu na kontroli za 6-8 miesięcy jak Mała nauczy się mówić kółko, konik i kaczka...
Acha

O matko..

Jestem w trakcie

Jeszcze się nie psikałam, wczoraj tylko troszkę.
Jutro się psiknę i zdam relację

O, to ja JUŻ mogę iść do kontroli, bo umiem mówić kółko, konik i kaczka

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości