|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() ![]() Hehe, prawda, że uroczo? ![]() Kasia, jajcaro ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
![]() ![]() Taaa, tylko, że zaraz trzeba przebierać ![]() Ale nie tylko Zosię, ostatnio namiętnie poi herbatką wszystkie misie i lalki ![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() duzo zdrowia Małym i Dużym Chorowitkom ![]() Za wszystko trzymam kciuki ![]() Ściskam was mocno ![]() nie mogę doczekać się niedzieli.... ![]()
#3604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kuba też karmi i poi zwierzaki, ale z kubka może pić tylko, gdy siedzi w krzesełku, a z niekapka, to niech tam sobie poi ile chce ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Urlop ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
BAN stały
|
my juz po... ja dostalam na zakażenie gornych drog oddechowych DUOMOX i moge brać apap... dla Amelki póki co nic sie nie dzieje, ale na wszelki wypadek jakby doszedl kaszel przepisala antybiotyk (SUMAMED) poza tym po pół łyż 2x dziennie ambrosol (ale to wykrztuśny wiec na razie nie bede dawala)
i tak to... no i oczywiscie nie wychodzic z domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że poszłaś do lekarza ![]() ![]() taaa... Przemko tez był uziemiony długo w domu. Dobrze, że mają przyjść znowu mrozy to nie bedzie Ci aż tak żal, że ładnie i "ciepło" na zewnątrz a musicie siedzieć w domu... kolejna częśc domu zaliczona ![]() zaraz biorę się za łazienkę... Rodzice z ukochanym przez Przemka wujkiem Mariuszem (moim 13'letnim braciszkiem) mają po południ do nas przyjechać ![]() cieszę się bardzo bo chociaż troszkę zajmą się małym a ja bede mogła odpocząć... a i mały się porządnie z wujkiem wyszaleje ![]() ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-02-10 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() skierko, chyba Nurofen też możesz, on w przeciwieństwie do leków z paracetamolem działa przeciwzapalnie, mnie w ogóle wydaje się mocniejszy.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() a sumamed ona mowila jak zacznie kaszlec a na razie nie kaszle tylko temp ma |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę nie rozumiem.... Po co dziecku od razu antybiotyk przy kaszlu? Przecież nie od razu, jak u nas, musi to być zapalenie oskrzeli... Załamują mnie tacy lekarze ![]()
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj zupa, zupa, zupa..........nie kochane nie ogorkowa
![]() ![]() a na drugie frytki ala bolonese z sosem czosnkowym ![]() my z Werka narazie po zupce , fryteczki pozniej jak mala wstanie bo zasnela mojemu bratu na kolanach sluchajac muzyczki ![]() spacerek tez dzisiaj juz zaliczony a teraz piore ciuszki malej bo chciala mi pomagac umyc kolka w wozku i zamoczyla sie po lokcie do wiaderka, szmate mi chciala dac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3611 | |
BAN stały
|
Cytat:
jeszcze jej mowie ze karmie i zeby wziela pod uwage jak bedzie cs dawac, a ona "tak długo pani karmi??" a jak byłam żeby mi mleko przepisała to mowiła że najlepiej karmic do 2 rż ![]() nie lubie tam chodzic bo maja balagan (w Olsztynie było o niebo lepiej) ale za bardzo nie mam innego wyjscia... Amelka spi juz 2 godz, ale co sie jej dziwic jak wstala po 5... tez probowalam sie zdrszemnac ale zimno mi ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
![]() Idę poczytać co tam naskrobałyście. Karolka mam pytanie odnośnie Lolitki. W jaki sposób robiłaś rozbiórkę? Tak jak napisałaś, "przepsikałaś"? Nie wiem czy to miało znaczenie, ale wg mnie jest nietrwała, choć zapach podoba mi się. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Jeśli chodzi o clemastinum to już Magi kiedyś przestrzegała, że są syropy dwóch firm - jeden zawiera alkohol (Aflofarm) i jest przeznaczony dla dzieci od 6 roku życia. Firmy Hasco jest dla naszych brzdąców odpowiedni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
![]() chyba mnie dzisiaj nie było nie wyspalam sie przez was, przez te groszki i grejpfruty ![]() głowa mnie bolala, ale po prochach przeszło. Byłysmy dzisiaj na spacerku, miałysmy trochę przerwy, bo Oli coś brało, ale już na szczeście dobrze się czuje. Na dworze dzisiaj nie wieje i jest PIĘKNE sloneczko. Fajne tak było pospacerować. zdjecie wstawie w albumie |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zrozum mnie źle, nie czepiam się, tylko ja będę odciągać w czasie jak długo się da podanie antybiotyku i moim zdaniem lekarka poszła po prostu na łatwiznę, bo powinna zalecić jeszcze jedną wizytę. Przynajmniej tak mi się wydaje. Clemastinum podaje teraz, jest bardzo dobry, na drugi dzień został tylko szczątkowy katar, a był masakryczny. Wercia je już frytki?
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
czeko te frytki ala bolonese to to samo co taco-frytki, które wstawialas w klubie?
mam ochote na takie cos ![]() miałam robic dzisiaj murzynka z jabłkami od megi, ale nutella zaspokoiła moje zachcianki na słodkie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
BAN stały
|
Cytat:
dzięki za przypomnienie ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-02-10 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3618 | |
BAN stały
|
Cytat:
to widzisz taka pani doktor ![]() a ja mialam skopiowac przepis i kupic produkty... bede musiala meza poprosic choc nie wiem o ktorej dzis wroci znow... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
A miałam Wam jeszcze napisać, że przyszły do mnie te filiżanki z Tchibo. Tylko, że to nie filiżanki, a miski z uchem
![]() ![]() Nic to, małż będzie miał do zupek chińskich ![]() Za to wieszak na paski i "zastawa stołowa" dla Zosi super ![]()
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Wąchałam ostatnio w sephorze "Dance with givenchy".
Śliczny-kwiatowy, chociaż takich typowo kwiatowych nigdy nie lubiłam. co tam się działo na perfumowym, pisała Karo? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- aż weszłam na tchibo zobaczyc je jeszcze raz. Faktycznie średnica 14 cm ![]() ale powinni napisać, ze extra duze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
raz jadla tez z mieskiem i smakowaly jej
![]() ![]() Cytat:
![]() napisze jeszcze ze uwielbiam ten sos czosnkowy: -pol kubka smietany kwasnej -1 lyzka majonezu -4 zabki czosnku przecisniete i troche soli wymieszac i gotowe ![]()
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zakochałam ostatnio we Flowerbomb ![]() ![]() Karo nic nie pisała, wchodziłam na perfumowy, ale nic nie widzę ![]() No.... A najśmieszniejsze jest to, że ja widziałam te 14 cm, tylko wkręciłam sobie, że to już z podstawką ![]() A tak z innej beczki: Czy nasz dzieci mogą jeść już szczawiówkę? ![]()
![]() |
#3623 | ||
Zakorzenienie
|
O to samo miałam zapytać.
Cytat:
![]() U nas też piękne słoneczko i zero wiatru ![]() Ja dopiero jak kupiłam to weszłam na internet i poszukałam informacji na temat tego syropu ale okazało się, że dobry kupiłam ![]() W tym samym czasie miałyśmy przepisany inny "syrop" - zapomniałam nazwy ale wiem, że jego odpowiednikiem jest np. Elofen. Już wiem to eurespal i jeszcze pulneo to też odpowiednik. Unholy mnie przed nim przestrzegła, poczytałam trochę i nie podałam Małej. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Serioooo ![]()
![]() |
#3625 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Afera taka, że jedna dziewczyna weryfikowała flaszkę z wymianki, okazało się że (chyba) dostała podróbkę...kilka dziewczyn ją uświadomiło...po czym tego samego dnia świadomie wystawiła tą flaszkę(i jeszcze jedną podróbę) na all...ludzie się biją o te perfumy...a dziewczyna dziwnie się tłumaczy że to niby nie ona wystawiła tylko koleżanka... ![]() Cytat:
![]() j.w. Cytat:
![]() ale 60km zamiast 25 to rzeczywiście do ![]() ja na szczęście nie...ale miałam małą przygodę od samego rana ![]() Poszłam na pobranie krwi...dałam drugą rękę (nie tą co dwa dni temu) Pani nakłuła i nagle krzyk...patrzę a tam krew ciurkiem leci..."bo mi się igłę wyciągnęło razem z probówką" i uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ehhh zbliża się @ czy inny powód? ![]() Cytat:
![]() ![]() i My ![]() Cytat:
![]() Zu nie miała w ogóle kaszlu, do dzisiaj nie ma...Sumamed dostałyśmy na infekcję gardła, a co za tym idzie również na gorączkę ![]() Cytat:
![]() i dla mnie Nurofen jest zdecydowanie mocniejszy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze napisze że dla mnie Lolitka jest średnio trwała, ale była u mnie koleżanka w poniedziałek i się psiknęła moją Lolitką i na drugi dzień jeszcze ją czuła...a ja już u siebie dawno nie ![]() A niech się jeszcze Angy, Czeko i Morska wypowiedzą jak trwała u nich jest Lolka, bo może to chodzi tylko o ph ![]() Dzień dobry, Cześć i Czołem ![]() Ja od rana z przygodami, a teraz wróciłyśmy od okulistki...Zu na kontroli była...Pani Dok powiedziała że wszystko ok, chociaż tylko sprawdziła czy nie ma zeza i jak wodzi oczami za światełkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kiedy macie czas tyle pisać? ![]() Nigdy nie nadrobie, czytam z grubsza zeby chociaz po cześci byc w temacie. ![]() Zalczylimsy dlugi spacer. Bylismy u znajomych na podwórku, maja wielką kupę piachu i dzieci bawiły sie niczym w lecie ![]() ![]() Wrociliśmy, zjadł obiad, usiadł na kanapie i usnał. Wymęczył sie bidulek.
![]() |
#3628 | ||||
Wtajemniczenie
|
Siema
![]() Ale wczoraj była impreza ![]() Mój bąbel jeszcze nie śpi. Wypiłam na noc Ferwex i trochę mi lepiej, biję się z myślami czy dam dzisiaj radę na aerobiku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() Amela jak pije z kubka to zaraz się wygłupia i wypluwa ![]() katarzynka00 ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie mogą
![]() Kuba nigdy nie jadł bo ja nie lubie szczawiowej i nie gotowałam ale uważam, ze taką z ziemniakami i jajeczkiem to śmiało dzieci mogą jeść. Moj to teraz straszny niejadek, nie pamietam juz kiedy chciał jesc moja zupe. Nic mu nie pasuje (czasami zje słoiczkową) a tak to tylko II dania. Kombinuje jak moge, wymyslam ale wszystko jest blee, nawet rosół ktory kiedys uwielbiał.
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko.. ![]() ![]() Jestem w trakcie ![]() Jeszcze się nie psikałam, wczoraj tylko troszkę. Jutro się psiknę i zdam relację ![]() ![]() O, to ja JUŻ mogę iść do kontroli, bo umiem mówić kółko, konik i kaczka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.