Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 09:14   #3871
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Właśnie miałam spytać o to samo

Ja Antolka sama obcinam. Właśnie dzisiaj chyba pocieniować będę musiała, bo uszu nie widać Ale z dł. zostawiam
Bartka też zawsze ciełam i dopiero przy zmianie fryzury poszedł do fryzjera (i potem jeszcze 2 razy) . Teraz maszynką sama go opitalam (z oszczędności na razie) Uczę się jeszcze, ale nie jest źle

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Piszesz o tej maszynce?
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
dokładnie ta

ja strzygę często małża jak nie ma czasu iść do fryzjera, ale on ma kręcone włosy, więc wszelkie (a raczej całe mnóstwo) niedociągnięcia nie są bardzo widoczne
na takich dziecięcych delikatnych włoskach może być gorzej... dlatego pytałam o Wasze doświadczenia

co myślicie o takiej komodzie do łazienki
potrzebuję czegoś do kosmetyków i takich wymiarów jak ta co wkleiłam, ale trudno mi taką znaleźć w normalnej cenie
ale z kolei nie wiem czy taka komoda okleinowa w łazience to dobry pomysł ze względu na wilgoć i w zasadzie do niczego mi stylem nie pasuje, jedynie funkcjonalność mnie przekonuje...
mam drewniane meble w łazience, impregnuje je i jest ok, a taka to może mi się rozłazić...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-13 o 09:18
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:16   #3872
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
takie były u mnie fajne szarości i grzybkowe kolory...a jakiego Ty szukasz?
chce jakis jasny pastelowy i ciemny-wlasnie myslalam o szarym albo takim brazie z drobinkami

moze dzisiaj pojade na zakupy i w koncu cos kupie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:57   #3873
Wojtusia
Zakorzenienie

p4w jesteś zadowolona z tego podkładu Clarins, Everlasting Foundation? angy a ty?

dalej sobie nie kupiłam żadnego, chyba potrzebuję dwóch, jednego lekkiego na codzien i drugiego trwałego jak jade na cały dzien gdzies i nie mam możliwości poprawek

przede wszystkim
nie mam nastroju jakoś, nie podobam się sobie, musze sobie coś kupić....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:16   #3874
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
milej niedzieli

Czekam, az Antonio wstanie i bede konczyc obiad

Dziekuje za zyczenia zdrowia

Zdjec Antosia po strzyzeniu raczej nie przewiduje. Znowu bedziecie plakac po lokach
Cytat:
ja kupiłam jakiś czas temu w promocji maszynkę do strzyżenia dzieci (jakaś kolorowa Philipsa), ale chyba jeszcze długo nie dane mi będzie jej użyć

ciekawe czy w ogóle dałabym radę... a Wy nie myślałyście o takim strzyżeniu, czy wolicie fryzjera?
Antosia musialabym obcinac chyba na spiaco
wczesniejsza wizyta u fryzjera byla mordega, teraz pewnie tez nie bedzie lepiej

poza tym wole profesjonalne ciecie niz takie pitu pitu we wlasnym zakresie, nie ukrywam, ze nie mam ku temu szczegolnych zdolnosci
Stary 2011-02-13, 13:50   #3875
skierka1981
BAN stały

murzynek w piekarniku, mam nadzieje ze mi wyjdzie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:56   #3876
angy
Zakorzenienie

Cytat:

co myślicie o takiej komodzie do łazienki
potrzebuję czegoś do kosmetyków i takich wymiarów jak ta co wkleiłam, ale trudno mi taką znaleźć w normalnej cenie
ale z kolei nie wiem czy taka komoda okleinowa w łazience to dobry pomysł ze względu na wilgoć i w zasadzie do niczego mi stylem nie pasuje, jedynie funkcjonalność mnie przekonuje...
mam drewniane meble w łazience, impregnuje je i jest ok, a taka to może mi się rozłazić...
Myślę, że do łazienki tylko z przeznaczeniem na łazienkę, poza tym koleżanka ma meble z ikei w łazience, niby łazienkowe, a się rozklejają Więc pokojowych tym bardziej bym nie kupiła

Aukcja z cieniami zakończona. To Ty?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
p4w jesteś zadowolona z tego podkładu Clarins, Everlasting Foundation? angy a ty?

dalej sobie nie kupiłam żadnego, chyba potrzebuję dwóch, jednego lekkiego na codzien i drugiego trwałego jak jade na cały dzien gdzies i nie mam możliwości poprawek

przede wszystkim
Ja póki co jestem, jest trwały i dobrze wygląda na buzi, tzn. nie widać go w porach. Jeśli chodzi o krycie to jak dla mnie średniak, potrzebuję dość mocnego, więc solidnie wspomagam się korektorami Ale generalnie polecam, jest dość lekki, dobrze się nosi, jak ktoś ma niewiele do ukrycia to tym bardziej

Jak to??

To sobie kup

Heloł
Zosia śpi, jak wstanie to zje obiadek i idziemy do cioci-niani na kawę i torta-ma jutro urodziny Mąż leży od rana w łóżku, uprawia zapasy z wirusem

W ogóle to trochę dzisiaj pospaliśmy-o 7 Zosia wypiła kakao i spała jeszcze do 9

Kaszel nadal jest. I na moje ucho nic się nie zmienia. Poczekam jeszcze parę dni i jak dalej tak będzie to idę do lekarza.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-02-13 o 13:58
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:04   #3877
skierka1981
BAN stały

zapraszam
ciacho.jpg

Amelka zadziwia mnie z dnia na dzień, mówieniem dzis przyszła i mówie "co chcesz" a ona powtarza prawie tak samo. wiele juz mowi. i to jak piszę z dnia na dzien wszystko fajnie tak porozmawiac z własnym dzieckiem

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2011-02-13 o 15:20

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 15:06   #3878
skierka1981
BAN stały

aaa, megi za przepis jest po prostu pyszne. i szybkie do zrobienia. Amelce też smakuje
Stary 2011-02-13, 15:52   #3879
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

przede wszystkim
w sumie tak, choć za krótko go używam
dla mnie jest bardzo kryjący i gęsty, ale ja nie potrzebuję dużego krycia

kup sobie coś koniecznie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry
milej niedzieli

Czekam, az Antonio wstanie i bede konczyc obiad

Dziekuje za zyczenia zdrowia

Zdjec Antosia po strzyzeniu raczej nie przewiduje. Znowu bedziecie plakac po lokach

Antosia musialabym obcinac chyba na spiaco
wczesniejsza wizyta u fryzjera byla mordega, teraz pewnie tez nie bedzie lepiej

poza tym wole profesjonalne ciecie niz takie pitu pitu we wlasnym zakresie, nie ukrywam, ze nie mam ku temu szczegolnych zdolnosci
no właśnie tak myślałam, ze u fryzjera to dziecko się trochę inaczej zachowuje, a w domu może być trudno z wysiedzeniem w jednej pozycji

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Myślę, że do łazienki tylko z przeznaczeniem na łazienkę, poza tym koleżanka ma meble z ikei w łazience, niby łazienkowe, a się rozklejają Więc pokojowych tym bardziej bym nie kupiła

Aukcja z cieniami zakończona. To Ty?

Ja póki co jestem, jest trwały i dobrze wygląda na buzi, tzn. nie widać go w porach. Jeśli chodzi o krycie to jak dla mnie średniak, potrzebuję dość mocnego, więc solidnie wspomagam się korektorami Ale generalnie polecam, jest dość lekki, dobrze się nosi, jak ktoś ma niewiele do ukrycia to tym bardziej

Jak to??

To sobie kup

Heloł
Zosia śpi, jak wstanie to zje obiadek i idziemy do cioci-niani na kawę i torta-ma jutro urodziny Mąż leży od rana w łóżku, uprawia zapasy z wirusem

W ogóle to trochę dzisiaj pospaliśmy-o 7 Zosia wypiła kakao i spała jeszcze do 9

Kaszel nadal jest. I na moje ucho nic się nie zmienia. Poczekam jeszcze parę dni i jak dalej tak będzie to idę do lekarza.

czyli tak jak myślałam - szkoda nawet tych 300 zł

co do aukcji... jak myślisz

no właśnie ile osób tyle opinii - dla mnie Everlasting jest z tych cięższych - pod tym względem Parure Extreme był lepszy dla mnie bo był lżejszy, a krył i był bardzo trwały, ale za to kolory moje dostępne tylko na truskawce i ebayu... ach trudno o ideał

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-13 o 15:53
Stary 2011-02-13, 17:49   #3880
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

bylismy na zakupach i kupilam sobie rozswietlacz EL ale Jewel Powder- tez fajny pani w douglasie mi doradzila tez baze z dermiki wiec wzielam

a w Smyku tyle przecen -dla Werki kupilam tez ciuszki no i dla kolezanek tez na odwiedziny
a Werka dostala od pani w sklepie wieszaczek i powiedziala grzecznie "dziekuje" i " do widzenia"
nigdzie nie ma tego kubka ze slomka Nuby , sa tylko TT ale nie pisze czy to niekapki wiec nie wzielam, na all poszukam

malz robi na kolacje omlety wiec idziemy konsumowac

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-02-13, 17:54   #3881
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

bylismy na zakupach i kupilam sobie rozswietlacz EL ale Jewel Powder- tez fajny pani w douglasie mi doradzila tez baze z dermiki wiec wzielam

a w Smyku tyle przecen -dla Werki kupilam tez ciuszki no i dla kolezanek tez na odwiedziny
a Werka dostala od pani w sklepie wieszaczek i powiedziala grzecznie "dziekuje" i " do widzenia"
nigdzie nie ma tego kubka ze slomka Nuby , sa tylko TT ale nie pisze czy to niekapki wiec nie wzielam, na all poszukam

pokaż jaki to taki? jaki daje efekt?
a lakier jakiś kupiłaś?

dla Werki

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-13 o 17:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 18:33   #3882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
pokaż jaki to taki? jaki daje efekt?
a lakier jakiś kupiłaś?

dla Werki
dokladnie ten co wstawilas pani w douglasie mnie musnelam na polikach i jak zobaczylam efekt to stwierdzilam ze daje efekt taki jaki chcialam, poki jest ten wzorek to daje bardziej brokatowy efekt a jak sie zetrze to juz bardziej subtelny , jutro zobacze jaki bedzie w swietle dziennym na buzce bo narazie to przy sztucznym swietle oceniam

pani polecala mi tez korektor rozswietlajacy YSL pod oczy i odlozylam decyzje o jego zakupie na pozniej bo musze recenzje poczytac
a ty go uzywalas?mozesz cos powiedziec jaki jest? czy wygladza zmarszczki?

zadnego innym razem bo juz pozno bylo a Werka marudzila

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-02-13, 18:40   #3883
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie ten co wstawilas pani w douglasie mnie musnelam na polikach i jak zobaczylam efekt to stwierdzilam ze daje efekt taki jaki chcialam, poki jest ten wzorek to daje bardziej brokatowy efekt a jak sie zetrze to juz bardziej subtelny , jutro zobacze jaki bedzie w swietle dziennym na buzce bo narazie to przy sztucznym swietle oceniam

pani polecala mi tez korektor rozswietlajacy YSL pod oczy i odlozylam decyzje o jego zakupie na pozniej bo musze recenzje poczytac
a ty go uzywalas?mozesz cos powiedziec jaki jest? czy wygladza zmarszczki?

zadnego innym razem bo juz pozno bylo a Werka marudzila

tak mam, z resztą już któreś opakowanie
nie wchodzi w zmarszczki i daje ładny efekt odświeżenia, ale nie kryje jakoś specjalnie, więc to raczej taki optyczny efekt
ja go bardzo lubię, ale ostatnio mam takie wory, że muszę coś bardziej kryjącego używać (Magic HR ew Mac Studio Finish, ale ten ostatni to już ciężki kaliber) nawet kosztem poprawek z powodu podkreślania zmarszczek
nie kupuj tylko Clinique All About Eyes bo jest fatalny - bardzo ciężki i nietrwały przynajmniej u mnie

EDIT:
ostatnio zauważyłam, ze Essence wchodzi do Douglasa

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-13 o 18:41
Stary 2011-02-13, 19:46   #3884
angy
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie tak, choć za krótko go używam
dla mnie jest bardzo kryjący i gęsty, ale ja nie potrzebuję dużego krycia
(...)

co do aukcji... jak myślisz

no właśnie ile osób tyle opinii - dla mnie Everlasting jest z tych cięższych - pod tym względem Parure Extreme był lepszy dla mnie bo był lżejszy, a krył i był bardzo trwały, ale za to kolory moje dostępne tylko na truskawce i ebayu... ach trudno o ideał
Jak byśmy o dwóch różnych podkładach mówiły
Dla mnie średnio kryjący i raczej rzadki

Jak Guerlain jest lżejszy to raczej nie dla mnie Chociaż kto wie... Z tym to nigdy nie wiadomo

Myślę, że... to Ty

A jeszcze apropo touch eclata-miałam właśnie Cię pytać, czy jak masz większe sińce to kładziesz najpierw jakiś bardziej kryjący, a potem YSL, ale doczytałam, że albo to albo to. Zawsze miałam na niego chrapkę, ale ponieważ ja mam sińce zawsze to nie jest dla mnie Ehhh...

Czeko pokaż koniecznie efekt tego EL, bom ciekawa

Zosia śpi. Wybawiła się u niani, ładnie zjadła kolację i padła.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-13, 19:55   #3885
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja mam jasne meble w kuchni i nie narzekam. Za to stół w pokoju mam ciemny i każdy paluch na nim widać, okruszek, wszystko i ciągle ze szmata latam
ja swoje też co chwilę przecieram bo każdy kurzyk widać

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość

U nas w porzadku. Male zrstawienie danych: Kuba ma 18 miesiecy juz, 88 cm wzrostu, wazy 14,6 kg i ma 16 zabkow(brakuje mu tylko piatek). Nadal siusia w pieluche, gada jak nakrecony po swojemu, je sam lyzeczka i widelczykiem i co najwazniejsze nie ma juz alergii na mleko.
Ja caly czas jest w domu z Kubko. na razie czuje sie dobrze i mam nadzieje, ze tak pozostanie.
Zaczelismy z mezem prowadzic wlasna firme i to by bylo na tyle.
Mam nadzieje, ze przejmiecie mnie znow do siebie.

Buziaki
pokaźna waga
wpadaj zawsze wolną chwilką

Cytat:
Sama jestem mocno przeziebiona, katar juz mi sie konczy i zaczynam teraz kaszlec. Czuje sie ogolnie do bani, ale w przetrwalam jakos moj maraton. Antonio zaczal kichac wczesniej ode mnie, ale nic sie z tego nie rozwinelo i oby tak dalej , czyzby herbata z miodem i witamina C dzialala u niego cuda? Wypija jej sporo dziennie.
Ostatnia waga Antosia 11,800
w przyszlym tygodniu idziemy do fryzjera, bo wlosy ma juz tak dlugie, ze az za dlugie
zdrówka i za wagę Antosia

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej, u nas nocka ok, poza tym ze Amelka zaczyna mi kaszlec czyzbym zrobila blad nie dajac antybiotyku
i co dalej kaszle?

Cytat:
nocka do bani......mala poszla spac i co 15 min byl placz, ewidentnie ida jej zeby bo paluszki to buzi pcha , no i znowu dzisiaj o 6 wstala bo katar ja meczyl
oj bidule

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Cytat:
zapraszam
Załącznik 3743410

Amelka zadziwia mnie z dnia na dzień, mówieniem dzis przyszła i mówie "co chcesz" a ona powtarza prawie tak samo. wiele juz mowi. i to jak piszę z dnia na dzien wszystko fajnie tak porozmawiac z własnym dzieckiem
ale ci pięknie wyrósł
dla gadułki

Cytat:
aaa, megi za przepis jest po prostu pyszne. i szybkie do zrobienia. Amelce też smakuje
nie ma za co ja lubię to ciasto właśnie za to, że się je szybko robi i zawsze wychodzi. Można też zrobić w wersji bez kakao. Miramejku spróbuj upichcić

Cytat:

świetnie, że zakupy się udały, a co małej kupiłaś?

Ja dalej walczę z grypą po antybiotyku puściły mi zatoki i ciągle płaczę, jadę dzisiaj na panadolu bo by mi oczy wystrzeliły nie jestem w najlepszej formie, nie wiem jak jutro zabłysnę przed pracodawcą
Amela dzisiaj też nie miała drzemki, nawet już ją nie próbujemy usypiać bo nie ma to sensu. Potem idzie spac z wielką bidą o 23, a tak to spokojnie zasypia o 20. Jutro zostaje z teściową nie obyło się bez kwasów bo to nie po myśli teścia i pomyśleć, że byłam bliska żeby tego człowieka wziąć do siebie do domu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 19:56   #3886
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byśmy o dwóch różnych podkładach mówiły
Dla mnie średnio kryjący i raczej rzadki

Jak Guerlain jest lżejszy to raczej nie dla mnie Chociaż kto wie... Z tym to nigdy nie wiadomo

Myślę, że... to Ty

A jeszcze apropo touch eclata-miałam właśnie Cię pytać, czy jak masz większe sińce to kładziesz najpierw jakiś bardziej kryjący, a potem YSL, ale doczytałam, że albo to albo to. Zawsze miałam na niego chrapkę, ale ponieważ ja mam sińce zawsze to nie jest dla mnie Ehhh...

Czeko pokaż koniecznie efekt tego EL, bom ciekawa

Zosia śpi. Wybawiła się u niani, ładnie zjadła kolację i padła.
lżejszy w odbiorze, ale krycie i trwałość super

czasem łączę tzn. rano nakładam taki kryjący a TE mam w torebce i jak pamiętam to robię poprawki

ostatnio patrzę w lustro i chyba się postarzałam ostatnio dbam o siebie, używam retinolu, kwasów, nawilżam cuduję a wydaje mi się, ze to nie działa tzn. może działa, ale nie tak jak bym chciała
idę się wykąpać, ale tylko kinkiet zapalę, zeby nie zobaczyć się w lustrze

no ja , nie mogłam się powstrzymać, bo ta kredka jest nie do zdobycia, a na ebayu kosztuje powyżej 25 dolarów, a na tych aukcjach,gdzie wysyłają do PL to po 30, więc mniej więcej tyle co tu w zestawie, a potem moze sprzedam albo wymienię te cienie, a może zostawię sobie... choć i tak mi nic już nie pomoże

mam resztki nadziei, ze kredka rozświetli moje smutne, poszarzałe spojrzenie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-13 o 19:57
Stary 2011-02-13, 20:22   #3887
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Ja dalej walczę z grypą po antybiotyku puściły mi zatoki i ciągle płaczę, jadę dzisiaj na panadolu bo by mi oczy wystrzeliły nie jestem w najlepszej formie, nie wiem jak jutro zabłysnę przed pracodawcą
Amela dzisiaj też nie miała drzemki, nawet już ją nie próbujemy usypiać bo nie ma to sensu. Potem idzie spac z wielką bidą o 23, a tak to spokojnie zasypia o 20. Jutro zostaje z teściową nie obyło się bez kwasów bo to nie po myśli teścia i pomyśleć, że byłam bliska żeby tego człowieka wziąć do siebie do domu
Widzę, że na kilku frontach nieteges, więc tak ogólnie przesyłam
Cytat:

ostatnio patrzę w lustro i chyba się postarzałam ostatnio dbam o siebie, używam retinolu, kwasów, nawilżam cuduję a wydaje mi się, ze to nie działa tzn. może działa, ale nie tak jak bym chciała

no ja , nie mogłam się powstrzymać, bo ta kredka jest nie do zdobycia, a na ebayu kosztuje powyżej 25 dolarów, a na tych aukcjach,gdzie wysyłają do PL to po 30, więc mniej więcej tyle co tu w zestawie, a potem moze sprzedam albo wymienię te cienie, a może zostawię sobie... choć i tak mi nic już nie pomoże

Oluś no co Ty....
Daj spokój, wszyscy wiedzą, że jesteś piękna
To na pewno tylko chwilowy spadek formy, kup sobie spirulinę, działa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-02-13, 20:33   #3888
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Olu co ty babo wygadujesz Jesteś piękną, młodą, zadbaną kobietą

Ja zawsze wyglądałam młodo, ale ostatnio pierwszy raz zobaczyłam u siebie zmarszczki Pewnie były tam od dawna tylko nie miałam czasu ich tam wypatrzeć stwierdziłam, że czas już na kremy w tym kierunku, i tu liczę na was wiem, że wy młode sztuki, ale może polecicie coś coś chyba z Olay Czeko kupowała

Cytat:
Widzę, że na kilku frontach nieteges, więc tak ogólnie przesyłam

musiałam spr. co to

Mam stres przed jutrzejszym, wypadłam z obiegu na trzy lata

Boziu czym dzieci zasłużyły sobie na raka Kalinka znów ma chemię

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2011-02-13 o 20:46
Stary 2011-02-13, 20:38   #3889
morska
Zadomowienie

Dziewczyny, wiecie co się stało.......
Przed chwilą wyjęłam z piekarnika meg'owego murzynka z jabłkami Wygląda normalnie, czekam aż ostygnie A zachęciło mnie zdjęcie Skierki i słowa, że smaczny i szybki, więc przeczytałam przepis i jakoś tak mnie naszło Ciekawe czy będzie jadalny A Mąż w szoku, chciał uwiecznić kamerą proces miksowania

Ło matko Muszę wyrzucić.

Cytat:
Noc u nas średnia, wieczorem przejdę się na pogotowie, może przepiszą mi jakiś antybiotyk bo Fervex mi g... daje a na poniedziałek muszę się postawić do pionu. Trzymajcie mocno kciuki bo idę pierwszy dzień do pracy na razie do pomocy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
I słowem nie pisnęła, no Trzymamy Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam.

Bardzo dawno nie pisałam, ale regularnie podczytuję.

Chciałam się tylko pochwalić, że w październiku będą mamą drugiego brzdąca. Mam olbrzymia nadzieję, że tą ciąże zniosę równie dobrze jak tą z Kubą.
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziękujemy za komentarze , p4w co masz na myśli, pisząc, że fryzjer zaszalał? Ja chciałam zobaczyć, jak Kuba będzie wyglądał w takich krótkich włosach
Fajnie wygląda, tak dorośle

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 20:48   #3890
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Przed chwilą wyjęłam z piekarnika meg'owego murzynka z jabłkami Wygląda normalnie, czekam aż ostygnie A zachęciło mnie zdjęcie Skierki i słowa, że smaczny i szybki, więc przeczytałam przepis i jakoś tak mnie naszło Ciekawe czy będzie jadalny A Mąż w szoku, chciał uwiecznić kamerą proces miksowania
I słowem nie pisnęła, no Trzymamy Będzie dobrze

no i wyszedł ?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-13, 20:54   #3891
skierka1981
BAN stały

dałam antybiotyk... kaszel dalej jest nie czesto ale kaszle. poza tym temp wrocila. czyli cos sie dzieje... na szczescie spi juz ale pokasluje czasami.
co maz ma kupic jutro do tego antybiotyku? acidolac? i 1 saszetke na dzień?
Stary 2011-02-13, 21:02   #3892
morska
Zadomowienie

Cytat:

no i wyszedł ?
Próbowaliśmy i jest zjadliwy
Ale mam wrażenie, że mój nie wyrósł tak jak Skierki, dlaczego tak mogło być? Te łyżki mąki miały być płaskie czy czubate? Bo zastanawiałam się nad tym i dawałam takie pośrednie, mogło to mieć znaczenie?
A proszku do pieczenia miała być płaska czy czubata?

Megi, masz jeszcze jakieś przepisy dla takich "cukierników" jak ja?
Stary 2011-02-13, 21:08   #3893
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
dałam antybiotyk... kaszel dalej jest nie czesto ale kaszle. poza tym temp wrocila. czyli cos sie dzieje... na szczescie spi juz ale pokasluje czasami.
co maz ma kupic jutro do tego antybiotyku? acidolac? i 1 saszetke na dzień?
ja dawałam acidolac baby 2x dziennie.

Cytat:
Próbowaliśmy i jest zjadliwy
Ale mam wrażenie, że mój nie wyrósł tak jak Skierki, dlaczego tak mogło być? Te łyżki mąki miały być płaskie czy czubate? Bo zastanawiałam się nad tym i dawałam takie pośrednie, mogło to mieć znaczenie?
A proszku do pieczenia miała być płaska czy czubata?

Megi, masz jeszcze jakieś przepisy dla takich "cukierników" jak ja?
Ja daję takie łyżki jakie akurat mi się nabiorą nie martw się mnie też taki wielki teraz nie wyrósł, Skierka musiała mieć jakiś super proszek do pieczenia

nic mi do głowy nie przychodzi
Ze mnie też marna kucharka w tej kwestii

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-13, 21:13   #3894
skierka1981
BAN stały

Cytat:
ja dawałam acidolac baby 2x dziennie.

Ja daję takie łyżki jakie akurat mi się nabiorą nie martw się mnie też taki wielki teraz nie wyrósł, Skierka musiała mieć jakiś super proszek do pieczenia

to kupi acidolak

ja dawałam na oko, mniej wiecej mąkę, a proszku też sypnęłam ze 2 pewnie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Morska w klubie jest moj przepis na babke czarno-biala mi zawsze wychodzi
Stary 2011-02-13, 21:16   #3895
mariolasl
Zakorzenienie

Megi B powodzenia jutro Bedzie dobrze

Morska murzynek na pewno bedzie przepyszny

Jak ktos lubi filmy, w ktorych glownymi bohaterami sa zwierzeta, to polecam:
Hochi: The Dog's Tale

Antonio podchodzil do tv i od czasu do czasu glaskal pieska

moj syn nauczyl sie odmieniac wyrazy, na razie tylko dwa
mowi do nas teraz mamu i tatu
Stary 2011-02-13, 21:26   #3896
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

o i tu cię mamy

Cytat:
Megi B powodzenia jutro Bedzie dobrze

Amela też odmienia i mówi mam mamę, mam tatę

dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-13, 21:49   #3897
Miramej
Zakorzenienie

megi, zdrówka i na jutro

morska, gratuluję murzynka , ja czasem robię takiego z kefirem, też wychodzi
Przyszły herbatki, Kubie smakuje tylko poziomkowa na razie, otworzyłam jeszcze tę na dobre trawienie i jak zobaczy, że kolor nie ten, to już nawet nie próbuje, choćby nie miał nic do popicia , odczekam chwilę i zrobię drugie podejście, bo na przykład do dzisiaj nie lubił papryki

Cytat:
Antonio podchodzil do tv i od czasu do czasu glaskal pieska

, Kuba ciągle głaszcze szybę, a to karetka przejedzie, a to pies idzie, a to sroczka leci, nawet jak śmieciarka jedzie, to głaszcze . I też mówi tatu

Udanego urlopu

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 22:37   #3898
morska
Zadomowienie

Cytat:
(...)mam resztki nadziei, ze kredka rozświetli moje smutne, poszarzałe spojrzenie
Jesteś niemożliwa Zmień to lustro

Cytat:

Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------
Morska w klubie jest moj przepis na babke czarno-biala mi zawsze wychodzi
Aa, to pewnie to, bo ja dałam jedną płaską łyżeczkę

Poszukałam i czy to jest to, które się nazywa babka piaskowa?
Nie myśl o mnie źle, ale jak kostkę Kasi zmiksować z cukrem - mam rozpuścić tą margarynę wcześniej?
To jest przewidziane na taką blaszkę do babki, taką pofalowaną? Bo nie mam takiej, może być w takiej keksowej albo tortowej, czy wtedy trzeba więcej składników dać?

I zdrówka dla Amelki

Cytat:
Morska murzynek na pewno bedzie przepyszny

No nam smakuje, ale wiem dlaczego Bo nie wiemy jaki on powinien być naprawdę

O, jak ładnie

Cytat:
Amela też odmienia i mówi mam mamę, mam tatę
To pięknie

Czekamy na relację jutro

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
morska, gratuluję murzynka , ja czasem robię takiego z kefirem, też wychodzi
Przyszły herbatki, Kubie smakuje tylko poziomkowa na razie, otworzyłam jeszcze tę na dobre trawienie i jak zobaczy, że kolor nie ten, to już nawet nie próbuje, choćby nie miał nic do popicia , odczekam chwilę i zrobię drugie podejście, bo na przykład do dzisiaj nie lubił papryki
Dzięki No ładnie, to tylko ja tu zostałam taka gotująca inaczej

Oj, to żeby polubił Twardziel

~~~~~~~~~~~~
Idę chyba spać, tyle wrażeń kulinarnych dzisiaj przeżyłam
U nas jutro początek ferii, więc nie ma lekcji i idę do pracy na 10, a nie na 8, zawsze to trochę bardziej się wyśpię
Niech Wam się aniołki śnią, do jutra

.
Stary 2011-02-14, 06:33   #3899
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Oluś no co Ty....
Daj spokój, wszyscy wiedzą, że jesteś piękna
miałam i denerwowało mnie mieszanie tego farbującego błotka ... chyba ze jaka gotowa jest

Cytat:
Olu co ty babo wygadujesz Jesteś piękną, młodą, zadbaną kobietą

Ja zawsze wyglądałam młodo, ale ostatnio pierwszy raz zobaczyłam u siebie zmarszczki Pewnie były tam od dawna tylko nie miałam czasu ich tam wypatrzeć stwierdziłam, że czas już na kremy w tym kierunku, i tu liczę na was wiem, że wy młode sztuki, ale może polecicie coś coś chyba z Olay Czeko kupowała

Boziu czym dzieci zasłużyły sobie na raka Kalinka znów ma chemię
ja nic nie polecam, bo moje kremy nie działają

Cytat:

to może ja też spróbuję

Cytat:

te nasze dzieciaczki są niemożliwe
mój Tomek zaczyna łączyć wyrazy i mówi do nas "matata" zamiast mama i tata

Cytat:
Jesteś niemożliwa Zmień to lustro

~~~~~~~~~~~~
Idę chyba spać, tyle wrażeń kulinarnych dzisiaj przeżyłam
U nas jutro początek ferii, więc nie ma lekcji i idę do pracy na 10, a nie na 8, zawsze to trochę bardziej się wyśpię
Niech Wam się aniołki śnią, do jutra
to jest myśl

u nas też początek ferii - ruch będzie mniejszy na drogach

-------------
jesteście bardzo miłe w tym pocieszaniu, ale mi kilka osób powiedziało już, ze ostatnio źle wyglądam, więc raczej nie wymyślam

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-02-14 o 06:35
Stary 2011-02-14, 06:33   #3900
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

ale naklikałyscie znów nawet nie próbuje nadrabiać bo zero czasu
dużo zdówka dla wszystkich chorowitków
u nas dalej bez zmian, czyli nie lepiej, dziś znów lekarz ale tak czy inaczej jeszcze prywatnie będziemy się umawiac ( w piątej małz był się zarejestrowac - mamy ok 20km - to się dowiedział że dzis już nie rejestruja i jak cos to tylk ow pon między 15-15:30, chore to ale co zrbic, babeczka podobno najlepsza w okolicy)
a wogóle to chyba musimy zrobić badanie kau pod kątem robaków bo juz 2 osoby nam to zasugerowsały że ten kaszel to może przez to być, a poza tym Mała sie wierci okropnie w nocy i jeszcze zgrzyta ale to juz w dzień

Joluś avek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości