|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Piję herbatkę, ktoś dołączy? ![]() Potrzebuję towarzystwa do ćwiczeń ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
nie pisalam wam ze Werka wczoraj bez drzemki byla a winowajca byl tatus
![]() a dzisiaj prosze, tatus pojechal to Werka odrazu zasnela ![]()
#4443 |
Zakorzenienie
|
Pisałam wam że mamy już wyniki moczu?
odczyn kwasny c.wlasciwy 1020 ciala ketonowe 5mg/dl reszta ok Babka pow, że te ciałka mogą wskazywać np. na przeziebienie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
![]() a z kawką mogę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Sprawdziłam i pisałaś o ketonowych...jednak nie jest ze mną tak źle ![]()
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
i pojdziesz do lekarza z tym ?
#4447 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znasz Kashminę Touch MaxMary? Koleżanka z pracy oznajmiła mi, że pachnę sikami kocura - cokolwiek to znaczy ![]() Cytat:
![]() Na gardło - miód ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
sprawdzalam na all i jest juz Platinum Illuminator i chyba tez zakupie
tylko powiedz mi Angy jakie on daje rozswietlenie na zloto? bo ten co ja kupilam Shimmering Jewel to ozlaca cere a chcialabym taki zeby tylko rozswietlal bez zlotego efektu mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi ![]()
#4449 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie...ale mam problem ![]()
![]() |
#4450 | ||
Zadomowienie
|
Znacie taką stronkę? Dopiero co znalazłam i bawię się od dłuższej chwili
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
niech zbiorę się w sobie, dajcie mi chwilę
![]() Babka w rejestracji.Przyznaje że nie gogoolowałam.Myliła się? powtórzyć dla pewności? Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
a ja czekam az mala wstanie -dam jej drugie danie i jedziemy z malzem do kawiarni (cos tam rozliczyc tylko musi), wypijemy kawke i na zakupy skoczymy a wieczorem tesciowa przyjezdza
![]()
![]() |
#4456 | |||
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzieki za porady w sprawie termometra, skonsultuje sie z mężem jak wróci
![]() Zuza miała temperature całą noc ![]() byłam u lekarza, możliwe że to od zębów ![]() mam opieke dziś i jutro Cytat:
![]() 3 razy to czytała, bo zrozumiałam za pierwszym razem że mężowi mocz łapałas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() własnie jego biore pod uwage lub ten brauna co dziewczyny polecają ![]() ja chętna ale nie mam na czym ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- aaaaaaaa zapomniałam sie "pochwalic".... miałam dzis bliższe spotkanie z innym uzytkownikiem dróg, oczywiście z mojej winy, na drodze dojazdowej na posesję próbowałam przejechac koło innego auta (gościu mi zjechał troche na bok) ale sie przeliczyłam i sie nie zmieścilam ![]() zarysowałam mu tylne drzwi....... wszystko przez pośpiech, nie chciało mi się cofac w dodatku z górki po śniegu, cały czas mi autem rzucało dzięki Bogu nic gorszego sie nie stało bo jakby mnie za bardzo zarzuciło to moglam skończyc w takim mega rowie jakies 2 metry w dól...........
![]() |
#4457 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Ciała ketonowe mogą się pojawić przy gorączce, ale nie każda gorączka oznacza przeziębienie i nie każde przeziębienie przebiega z gorączką, więc nie wiem dlaczego akurat o przeziębieniu ma to świadczyć ![]() 2. Częściej ciała ketonowe pojawiają się w wyniku diety - a) bogatej w tłuszcze przy niskim spożyciu węglowodanów (Węglowodany powinny być głównym źródłem energii, a jeśli organizm tę energię czerpie z tłuszczu - wówczas wytwarza ciała ketonowe. Kiedy nie dostarczamy tłuszczów ni węglowodanów (czyt. głodzimy się ![]() ![]() Normalnie powinna być zachowana równowaga między wytwarzaniem ketonów a wydalaniem. Bo wytwarzać wytwarzamy np. rano po nocy, kiedy nie jemy, skądś energię wziąć trzeba. b) oraz w wyniku niedojedzenia, niedopojenia (np. po przebytych biegunkach, wymiotach). Może Laura mniej pije ostatnio? 3. Poza tym nie można się sugerować tylko jednym wskaźnikiem i stawiać diagnozę, bo one są ze sobą powiązane różnymi relacjami. Potrzebny jest cały wynik, bo nawet jeśli pozostałe elementy są w normie, to często mają tzw. widełki i ocenia się czy są bliżej dolnej, czy górnej granicy, co ew. potwierdza lub neguje jakąś diagnozę. No np. o diecie może też świadczyć ph, o gorączce niekiedy również, o niedopojeniu np. ciężar właściwy itp. itd. 4. No i po ostatnie bardzo, bardzo prawdopodobne - w ogólnym badaniu często wychodzą różne kwiatki, więc może to być zwykły przypadek ![]() Co ja bym zrobiła? Pewnie powtórzyłabym za kilka dni, bo ciał ketonowych nie powinno być w ogóle, na pewno nie szłabym do lekarza z pojedynczym wynikiem, zwłaszcza, że reszta jest w normie. (Ketony mogą świadczyć o poważniejszych przypadłościach, ale wykluczam tutaj). Na początek można dawać więcej wody do picia, jeśli to możliwe (rozrzedzi te ciała jeśli tam w ogóle były ![]() Przepraszam za te moje wywody, ale nie dałam rady krócej ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-02-21 o 17:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Wtajemniczenie
|
morska, jeśli to są Twoje myśli to niesamowita jesteś
![]()
#4459 | ||
Zadomowienie
|
Nie no co Ty.... Wiadomo, że musiałam się kiedyś tego naumieć
![]() Mocz to moje hobby ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szperałam coś ale nie do końca umiałam tego sobie przełożyć z polskiego na nasze ![]() pojutrze znów złapie mocz. Ani niedopajanie, ani głodzenie nie wchodzi w rachubę. Z jedzeniem nigdy nie było najmniejszych kłopotów.Z piciem z resztą też. Mniej też nie pije ![]() Mo,że pod lupę trzeba by wziąć dietę , czy jest dobrze zbilansowana. Właściwie to spodziewałam się jakiejś bakterii a nie ketonów ![]() Postaram się złapać dość skondensowany mocz następnym razem. Nie wiem czy jakieś znaczenie miało to że nie był całonocny?bo dla moczu nie istotne jest czy oddany na czczo, tak?(mam wrażenie że to pytanie jest durne do kwadratu ![]() Czy posiew też jest konieczny? popieram ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
A na poważnie, nie wiem jak ci podziękować ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
#4462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapraszam do albumu u mnie ![]() Jak któraś z Was nie jest jeszcze w gronie moich przyjaciół to wysyłajcie zaproszenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ![]() Cytat:
zerknęłam tylko szybko, nie mogę patrzeć ![]() Hej dzieweczki ja na moment tylko , muszę się z jedzeniem dla małej i prasowaniem ogarnąć ![]() Co ja chciałam jeszcze...nie wiem ![]()
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa Morska jeszcze jedno pytanie, czy widzisz zależność jakąś-ketony a popuszczanie?
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Ola-Unhola
|
Jestem Dziewczynki, jestem
![]() Zajrzę później i napiszę co i jak, teraz karmię Antka i lulu. Ale mam newsa, po 2 latach, 3 miesiącach i 16 dniach dostałam @ ![]() Już wiem dlaczego bolała mnie wczoraj tak strasznie głowa, a dzisiaj tak mi się kręciło. Ledwo funkcjonowałam. Już zapomniałam, jak to było beznadziejnie z ![]() Do późnej ![]()
#4467 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam na czym. Zaraz poszukam i pokażę co chcę ćwiczyć. Dobrze, że to tylko tak się skończyło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma już tak dobrze ![]() Moje dziecię zadziwia mnie. Jak ostatnio był problem z położeniem Jej spać, tak teraz kładzie się na poduszkę, każe przykryć kołdrą po czym daje nam buziaki, macha "papa" i mówi "banoć" z uśmiechem na ustach ![]() ![]() Ostatnio mówiła do nas "mamuś, tatuś, babuś" itd a teraz jest "mamusiu, tatusiu, babusiu" ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo może zwyczajnie ich tam więcej nie będzie, nie ma co się przejmować po jednorazowym wyniku. Też miałam raz w ciąży te ciała ketonowe i do tej pory nie wiem dlaczego. Tymek w nocy sika więc u nas nie istnieje pojęcie całonocny, z resztą jeśli badamy pod względem ketonów to myślę sobie, że nieistotne czy całonocny, czy nie, czy z rana, czy wieczora, bo ich nigdy nie powinno być. Mogą się wtedy różnić inne czynniki ewentualnie. Posiew możesz zrobić ze względu na to popuszczanie - żeby wyjaśnić jednoznacznie czy nie ma bakterii. Ogólne nie jest takie dokładne. A jakie ph było? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już dzisiaj rano przeczytałam o martwym noworodku wyrzuconym w worku (tak, w naszym kraju!) i nie mogę się z tym uporać ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-02-21 o 19:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Wpadam na szybko, trochę Zosi
![]()
#4470 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Posiew na pewno rozjaśni trochę sprawę popuszczania, lekarz też zaleciłby to na początku drogi ![]() A ketonami się nie przejmuj, zobaczysz jaki będzie kolejny wynik ![]() Od razu ![]() Cytat:
![]() Jaaaa cieeeeeee! Jednak wrócił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.