|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
![]() Cytat:
![]() pierwsze dziecko jak rozumiem ![]() ona jak ona ale lekarka ![]() Kasia, my tez jak na razie same strasznie tak nie lubię ale mam to na porządku dziennym ![]() buziaki dla Was ![]()
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
mayu, moje doświadczenie zawodowe i prywatne mówi, ze pacjenci (tutaj rodzice) powtarzają wszystko co chcą, a niekoniecznie jest to to co lekarka powiedziała, a więc nie osądzałabym tak tej lekarki (bo nie wiemy co faktycznie powiedziała) tylko rodziców, którzy swój rozum powinni mieć
![]() |
#4893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i na pewno dziewczyna przesadza z tym zakazem wstepu dzieci ale lekarka tez mogła cos palnąc --- Zuza mi własnie chyba z 10 włosów wyrwała ![]()
![]() |
#4894 |
Ola-Unhola
|
Maju, to druga córka. Starsza ma prawie 5 lat...
Zresztą caly czas jest u moich teściów, bo A taaak zmęczona - ta 1,5 mies budzi się w nocy....i ona nie daje rady z dwójką ![]() ![]() Olu, tez nie mam ochoty pojechać i prawdopodobnie zrobię tak, ze i tak weźmiemy Bartka a tylko Antolek zostanie u Teściów na chwilkę, bo i tak ma katar i nie brałabym go do niemowlęcia. Jak się nie spodoba trudno....
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała śpi i mi tez się chce spac więc niewiem czy sie nie walnę ![]()
![]() |
#4897 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pusto tu, wiatr hula ![]() unholy cieszę się, że Antoś w żłobku już lepiej się czuje, mam nadzieję, że będziesz o niego spokojna i Panie okażą się godne zaufania ![]() Gdyby mnie w tygodniu nie było to już napiszę - trzymam kciuki za wtorek, jak to przeleciało, to już ![]() Martynka katar złapała ![]() ![]() ![]() p4w miałam już ostatnio pisać - jak tam sytuacja z twoją pracą? Nadal pracujesz w dwóch miejscach? Zmieniasz czy zostajesz na starych śmieciach? Oczywiście, jeżeli nie masz ochoty o tym pisać to rozumiem ![]()
![]() |
#4898 |
BAN stały
|
kupilam syropek i dalam dawke dzis . byl 1 bobek wiec cos sie tam dzieje, mam nadzieje ze ruszy konkretnie i bedzie spokoj...
milego popoludnia aa, wiecej z Amela sama po sklepach nie chodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu zazwyczaj robi raz dziennie (czasem 2x dziennie) i jak czasami nie zrobi jeden dzień to nie panikuję, ale jak dwa dni nie robi to już daję śliwki ![]() ![]() ![]() Nawet Pani w żłobku jak Zu nie zrobi kupy to od razu mówią i każą obserwować i dać śliwki...bardzo zwracaja na to uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też chce Shakire ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() doczytałam że bierzesz Bartka...ciekawe jak zareaguje ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() a ja cały dzień sprzątam ![]() ![]() angy pa to...LOLITA LEMPICKA MINUIT NOIR 100ML i jaka cena ![]() ![]()
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
mala dopiero zasnela
![]() Anula zdrowka dla Martynki ![]()
#4901 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czopków nigdy jeszcze nie dawałam ale nie było potzreby no i jak najwięcej picia ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- skierko tak sobie mysle, czy Amelka codziennie ma jakis owoc? Zuzia prawie codziennie je jabłko (ona je głównie surowe ale z tego co sie orientuję to gotowane lepsze) a jak nie to jakiś mus lub inny owoc jak ona je wogóle?
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
![]() Zjedliśmy obiad i Zuzia poszła do dziadków a my się obijamy z Małżem ![]() ![]() A jutro od rana u mojej Mamy znów ![]() Moja Mama właśnie piecze bułeczki z twarogiem i makiem. Zaraz Małż mi je przywiezie i pewnie znów 4 na raz zjem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie tak zostaje, bo w tym odległym miejscu coś się pokićkało z przetargiem na gabinet, bo dzierżawa im się skończyła i na razie gabinet nie funkcjonuje z kolei w moim starym gabinecie znów coś mi mędzą o specjalizacji, ale ja nie wierzę, bo już obiecywali ![]() więc na razie zostaje jak jest
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Amelce w ogóle ciezko jest cokolwiek dać do jedzenia. zaczęła jesć z nami i było ok a teraz jajko nie, owoce też nie (lubiła banana ale jej przeszło) jabłko czasami. nic innego nie weźmie... lui w miare zupki warzywne, mięso ost też jest niedobre... już nie mam pomysłu co jej dawać. wcześniej jadła na śniadanie np jajko i parówkę po jakimś czasie potem obiad, potem coś na podwieczorek i na kolacje kaszkę. a teraz od rana nic (pociaga jakieś paluszki, chrupki, ale to nie dużo) potem obiadu trochę zje i do wieczora znów tak srednio... cycuś do spania w dzień tylko 2x w nocy więcej. i tak to wygląda. mam nadzieje że to chwilowy kryzys i wszystko dojdzie do normy Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zrobiłam galaretkę i przełoże wafle to i Amelka zje |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paluszki i chrupki na śniadanie to chyba nie najlepszy posiłek ![]() ![]()
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Skierko, trzymam kciuki za kupki i poprawe apetytu. Antonio tez mniej je ostatnio, ale go nie zmuszam. Sniadanie to albo kaszka, albo kanapki, tost z czyms tam, czasem zje mniej, czasami wiecej. Tak sobie ustalilam, ze chrupki, ciasteczka, owoce je dopiero po obiedzie. Za jajkiem tez nie przepada i to pod wszelkimi postaciami... Mam nadzieje, ze to minie i u ciebie i u mnie ![]() Unholy ![]() p4w, mialam ci napisac o bazie China Glaze, wiec pisze ![]() dobra jest. Mysle, ze paznokcie mamy podobne, tez mam miekkie, myje tysiac razy dziennie + srodki dezynfekcyjne, lakier niezbyt dlugo sie trzyma, ale na tej bazie 3-4 dni bez odpryskow. Testowalam na niej Opi, Essie i China Glaze i SV top coat. Jak ja skoncze kupie chyba baze SV i zobacze, ktora lepsza.
#4908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja L też nigdzie nie biorę ![]() Cytat:
Przyjemności jutro. Cytat:
Banan, może pod inną postacią jej podejdzie.Może do picia jako koktajl.Mleka nie może to może z sokiem pomarańczowym? Może ciapa widelcem jej się spodoba?Może plasterki ułożone na talerzyku, a może jak sama kawał będzie mogła trzymać w ręce. Jabłko też można podać w różnych wariantach, lub w połączeniu z czymś.Kompot, uparowane, z piekarnika z dodatkami etc Moje stanowisko jest takie, że jeżeli L nie zje podstawowych posiłków, to nie ma przekąsek, ani "słodyczy" Może zaserwuj jej danie z produktów, które wzmagają apetyt. Może zaraz cieplej się zrobi, więcej na powietrzu będzie i zgłodnieje. Może badania podstawowe, lub syropek ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
BAN stały
|
dzieki dziewczyny za rady. sprobuje jej urozmaicic posili, choc ona do wszystkiego nie i koniec...
wiem ze paluszki i chrupki to zly pomysl, mój błąd. już mi się od męża "dostało" za to ![]() z kupą dziś było ze 3x po trochu. jak ją puści konkretnie to będę pilnowała i jakby się powtórzyło to przejde się do lekarza... poza tym z naszymi lekarzami to ciezko edzie jakiekolwiek badania. ja ledwo dostałam skierowanie na krew. bo dobrze wygladam wiec ok... oki mówię już dobranoc idziemy z meżem pod prysznic i coś obejrzymy tak myslę jeszcze Amelka ostatnio ma trochę zmian, mniej piersi, nocnik, zęby chyba idą bo paluchy nan stop w buzi przwie. pewnie jedno do drugiego... jak w piatek po spacerze zgłodniala to dokonczyla rybe z obiadu i jeszcze wołała am... teraz wkracza w okres że ona sama. idzie dzis oblodzonym chodniekiem i nie chce dać ręki i woła "ama ama" czyli sama... trzeba to przetrwac maż dziś też pytał co sie z nia dzieje... w szoku chłop jest ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-02-26 o 18:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
bry wieczór
![]() ja się zastanawiam cały dzień co tu tak cicho a toż to przecież "łikend" ![]() wszystko jasne ![]() ![]() ![]() Idę pomyć gary i zrobic sobie domowe SPA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Aaaa jeszcze chciałam wam powiedzieć skąd te sceny przy ubieraniu...tak więc ona chce sama, i tym sposobem po bardzo długim czasie mamy stan taki:
2 nogi w 1 "nogawce" od majtek koszulka też jakoś po chińsku, często przez 1 ramię na to bluzka tyłem na przód-tylko przez głowe, To co jej wychodzi dobrze i umie podciągnąć to getry i na to spodnie, jak ułożę jak ma założyć i potem mówię "pokaż jak się ubrałaś" i oglądam ją ,obracam i odwracam i chwalę jak super i szybko bach, bach ręką tu,noga tam i jesteśmy ubrane w dobrych nastrojach ![]() Ugotowałam kapuśniak ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że już na etapie "samodzielnego" ubierania jestescie ![]() My jesteśmy na etapie "samodzielnego" jedzenia... Przemko nie zje nic dopóki nie będzie mieć swojej porcji (którą i tak zazwyczaj się bawi ![]() ![]() dobra spadam w końcu od tego kompa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
Ja się piszę
![]() ale bardziej to bym kwaśnicę wciągnęła tylko nie umiem ugotować ![]() Zbiorę się chyba też do wanny, jedyny dzień kiedy mam spokojnie czas i siły się wykąpać...tylko czy mi się chce ![]()
#4914 |
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie szykuję
![]() ![]()
#4915 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ja dawno nie jadłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
L nie jadła kupnego chleba...no nie wiem dlaczego.Odkąd piekę to zjada.Niewiele, ale zawsze coś.Wcześniej samą wędlinę itp jadła. Może nie sugeruj się tym co ty lubisz, może daj jej coś co tobie nie podchodzi.Ja np.nie lubię chleba z dżemem ani miodem, ale jej daje czasami i je z apetytem. Oj,oj ale pobroicie ![]() ![]() Cytat:
Zatkało mi się ucho ![]() Kosmetyczka dziś mi je wyświecowała.Czekam na efekty ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
wyszalej się za wszystkie czasy
![]()
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() łoooo faktycznie Ty dzisiaj idziesz na to wypasione party ![]() jak najbardziej udanej zabawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
takiej mega soczystej sobie ubrałam od mamy.Mama sama kisi, więc sok jest też
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
Tyle mi Małż tych bułeczek przywiózł, że wszystkie bym Was obdzieliła i jeszcze by zostało
![]() 4 już zjadłam i jeszcze kuszą ale się nie dam ![]() ![]() Ja czekam aż Zuzia zaśnie i też idę na spa ![]() Wyszalej się ![]() Ja wczoraj byłam w kinie a później poszłyśmy z dziewczynami do baru na grzane winko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.