|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Idę już, bo spać mi się chce strasznie
![]()
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
kurka, ale u nas wiejeeee
bylismy u teściów i na drodze taaakie zaspy i ślisko - masakra ... a teraz mi strzela patykami po oknie dachowym ![]() Cytat:
... mówi "dziadzio", "tato", "baba" a najładniej mu wychodzi "am" i "bee" ... mowi też gogo, kaka, ziuuuu, ale te słówka są tak wymawiane podczas zabawy i chyba nic konkretnego nie znaczą ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- kolorowych snów ja tez zmykam ... dobranoc |
|
|
|
|
#784 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak myślę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kolorowych Ja też już zmykam Dobranoc Miramej Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-06 o 23:00 |
||||
|
|
|
#785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni mnie nie było a nadrabiam jakby co najmniej 2 tygodnie nieobecności
a podobno taka cisza była ale już dubluję siebie więc prawie kończę ![]() ![]() Cytat:
Ja też oglądałam...drugi raz w jednym programie było o parówkach i ketchupie...i parówki to już nie jest śmieciowe jedzenie jak to się z dawien dawna przyjęło...tylko trzeba patrzeć jakie się kupujeCytat:
Ze słodkich historii to Zu ma od dłuższego czasu taki rytuał, że po kąpieli, ubieramy się, jemy, myjemy zęby...a jak ja wynoszę rzeczy do łazienki to ona pędem do Babci i Dziadka po buziaka na dobranoc Baba i Dziadzia są tacy dumni![]() W życiu bym się nie domyśliła ![]() no co Ty...próbowała dzielnie, ale wózek za duży ![]() Cytat:
a może zdarzyć się tak że nie wyjdzie w ogóle?![]() hehehe pierwszy dzień ekstra nie mam nic przeciwko ale bez tego niepokalanego![]() Cytat:
![]() no co Ty ![]() Cytat:
noooo Małż się przebudził ze snu jesiennego najważniejsze że jest dooobrze
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek w danej chwili śpi
![]() A tak poza tym biega (nie chodzi, bo chodzeniem nie można tego nazwać) bądź dość szybko przemieszcza się i w jeden dzień potrafi sobie nabić 3 guzy Już mnie trafia pomału, bo on nie umie w miarę spokojnie iść, tylko w czasie biegu jeszcze potrafi się odwrócić i w ten oto sposób nie zauważa czegoś co jest przed nim.![]() Dzisiaj np w ten sposób nie zauważył szyby w drzwiach balkonowych Musia łabym go chyba przywiązać do siebie, żeby dzień minął bez siniaka.Niedługo to ktoś powie, że go regularnie bijemy![]() Ostatnio coś nie miał apetytu, ale to przez zęby, wychodzą mu 4 i ciągle łapki w buzi. Co do mówienia (Wercia, jestem pod wrażeniem!!) mój przy Czeko córci, to też niemowa.Tzn gada po swojemu, próbuje klecić słowa, zdania i wychodzi mu tak, jak mnie kiedy byłam mała i bawiłam się z koleżanką w mówienie w obcym języku(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, takie zlepianie dziwnych słów i dźwięków ).Mówi mama, tata (czasem jestem też tatą, a tata mamą, ale kto by się tym przejmował ), piciu, mniam mniam, hał hał , kaka (kaczka przyp.autora ), kuka (kura, również przyp.autor ), tuta (ciuchcia), brum brum oczywiście i blech wychodzi mu najfajniej.Jeszcze kilka by się znalazło słówek ale w tej chwili nie pamiętam.A najśmieszniej jest, jak daje mi buzi, po czym zębami szoruje mnie po ..nosie Ale się rozpisałam to chyba najdłuższy mój post na tym wątku
|
#787 |
|
BAN stały
|
zaraz udusze to moje dziecko
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() No więc spowiadam się ![]() Jeśli chodzi o Naszego newsa no więc nie mamy już smoka (tzn wszystkie cztery są schowane w razie "W" jak to się mówi ). We wtorek po Naszych smoczkowych rozmowach postanowiłam spróbować...ładnie cały rytuał przeszłyśmy...i nagle Zu zawołała że chce smoka...więc jej spokojnie powiedziałam że mała dzidzia przyszła, płakała więc jej oddałam smoka, że ona jest już dużą dziewczynką i nie potrzebuje...Zu patrzyła i tylko słuchała...wzięła pieluchę i przytuliła się...zasnąć nie mogła, dwa razy spytała jeszcze o smoka i koniec...noc była ciężka, wcześniej jak się budziła to łyczka wody wzięła, smoka i dalej spała...a tu łyka wzięła i czegoś jej brakowało...budziła się częściej niż ostatnio ale brałam ją, przytulałam, jak się uspokoiła to odkładałam...no i tak minęła nocka...Wczoraj od rana wybyłyśmy...na spacer długaśny, później zakupy...jak wróciłyśmy to zostawiłam Zu z Dziadzią i pojechałam do siebie pożegnać lokatorkę Babcia miała już wrócić na drzemkę, więc zadzwoniłam żeby jej przypomnieć że smok schowany i gdyby Zu pytała o niego to dzidzia zabrała ale Babcia później zadzwoniła że Mała przytuliła się do niej i w 2 minuty zasnęła po wizycie w domu postanowiłam wykorzystać fakt że Zu śpi...i poszłam szukać kurtki pojechałam po drodze do dużego CH w którym rzadko bywam, no i tak chodziłam chodziłam...nic nie podobało mi się (w ogóle mam wrażenie że wszystkie zimowe kurtki w sklepach są takie cienkie strasznie )...no i w końcu kupiłam sobie dzinsy w Bershce(stwierdziłam że zawsze coś ) TK Maxxie kilka zagramanicznych kosmetyków, głównie do włosów dalej chodziłam chodziłam no i na końcu weszła do Zary...i się zakochałam no i mam w końcu piękną, moją cudowną kurteczkę...wręcz idealną ...przynajmniej częśc premii dobrze zainwestowana ). Jak wróciłam to się z Zu pobawiłyśmy i nagle zrobiła się pora spania no i kolejne usypianie bez smoka...nie było źle, bez pytań i domagania się...troszkę to trwało ale udało się za to noc znowu ciężka raz jak ją wzięłam to była strasznie ciepła...zmierzyłam temp i miała 38,8 stopni dałam nurofen...przeszło i więcej się nie powtórzyło...widzę że bardzo ją męczą te zębole, ale daje radę mój Bąbelek leży i ciągnie niby-smoka![]() A dzisiaj...od rana Babcia wyciągnęła Nas na rundkę po rodzinie...więc dzień wizytacji...ale fajnie było...Zu zasnęła u jednej mojej Cioci...położyłam ją w pokoju w którym siedzieliśmy a ona momentalnie zasnęła...a wieczorem nawet szybko poszło...więc mamy za sobą 3 nocne zasypianie bez smoka Zobaczymy jutro w przedszkolu...uprzedzę Panie -Ciocie żeby jej nie dawały, ewentualnie w najgorszym momencie...no zobaczymy![]() Co do jedzenia to ja nie mogę narzekać, bo Zu jak wstaje to pierwsze co to leci do lodówki, ciągnie za rączkę (oczywiście nie ma siły otworzyć ale ciągnie) i krzyczy "ama" a w ciągu dnia jest tak, że je w przedszkolu...śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek...później w domu z moimi Rodzicami drugi obiad...jak wracam to zawsze coś ode mnie wciągnie z obiadu później kolacja i mleko przed snem...generalnie buźka jej się nie zamyka ale zeby to się nie zmieniło...![]() Uciekam pod prysznic...a później spać, bo jutro trza do roboty ![]() Dobranoc
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-01-06 o 23:31 |
|
|
|
#789 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja gdzies przepis widzialam na zakwas, to moze tak sprobuje Cytat:
Cytat:
Amelka miala czas ze duzo sie tulila i dawala mnostwo uziakow. teraz juz mniej. a jak prosze zeby dala buzke to sie droczy i mowi ze nie ![]() Cytat:
zaraz lece ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
superja jak pomysle o odzwyczajaniu od cyca to ciarki mnie przechodza... wlasnie mialam tak przed chwilka. wisiala na cycu chhyba z godzine i zasypiala. co odloze to sie udzi i mimi. tzn cyca. i tak w kolko. jak nie daje to sie wydziera az sie trzesie... ale zasnela wreszcie
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Mayaszko, a-dermę kupiłam online, jak zresztą 90% innych rzeczy niż jedzenie
. na mojej wyspie rzadko dostanę to,co potrzebuję.
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Będę jeszcze kombinować ale nie wiem czy uda mi się coś wymyśleć..
Cytat:
![]() p4w co do żłobka... Nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji - podstawową zaletą tego pierwszego, oprócz świetnej lokalizacji były Panie opiekując się dziećmi - spędziłam z nimi sporo czasu na zajęciach adaptacyjnych - ciepłe, serdeczne, widać że z sercem podchodziły do każdego maluszka, jedna z nich tylko średnio mi się podobała ale ona dochodziła tylko 2 razy w tygodniu po kilka godzin i stwierdziłam, ze ją przeboleję ![]() W poniedziałek przed świętami przyszłam po małą a Panie mi mówią, że ze względów finansowych zostały zwolnione z dnia na dzień ![]() Nie wiedziałam co robić ale zdecydowałam małą przenieść - i tak adaptację zaczynałaby w sumie od początku, skoro nowe osoby miały się nią opiekować a nie byłam do nich przekonana. Dodatkowo zmiana personelu bez żadnego, wcześniejszego poinformowania rodziców to dla mnie jakieś kpiny. Szczęśliwie miałam w zanadrzu jeszcze jedno świetne miejsce, tyle że dojazd gorszy - no ale to jakoś przeżyjemy Martynka ładnie zaczęła się adaptować, została sama na dwie godzinki i nie płakała nawet no ale potem ta choroba i jesteśmy w punkcie wyjścia ![]()
|
|
#793 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuza to mądra dziewczynka to jak widze te nasze Zuzanny to nie dośc że rozrabiaki to jeszcze głodomorki ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje że Martynka szybko sie zaklimatyzuje ![]() a ja siedzę w pracy, boli mnie głowa, gardło z nosa cieknie
|
|
#794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może nie będzie tak źle..albo gorzej musisz spróbować po prostu...Mi wczoraj przez głowę przeszło że chyba za bardzo się wyrwałam z dnia na dzień...bo jednak tak Zu zęby męczą że może by się smoczek przydał...ale już 3 noce dałyśmy radę to chyba żal by mi było się teraz ugiąć Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem że Zu jeszcze w tym roku nic nie złapała(odpukać), mimo tego że w przedszkolu słyszę nie raz jak dzieciaczki kaszlą i kichają...tylko miała katar troszkę i tylko parę dni, ale o to winię zeby Rzeczywiście trudna sprawa z tym żłobkiem...ale Ja jak to Ja szukam dobrych stron wszystkich sytuacji...więc lepiej że na początku to wyszło, bo już by się do Pań przyzwyczaiła a za chwilę zmiana i znowu kolejne nowe Panie ![]() Cytat:
![]() nie jest tak bardzo gładko...zasypianie luz...jakoś idzie...i skraca się czas...pytań o smoka nie ma, płaczu przerażającego nie ma...gorzej w nocy jak się przebudzi to muszę ją wziąć i przytulić, nie wystarczy łyczek wody bo brakuje tego smoka![]() Podobne sa te Zuzki do siebie ![]() Ja też w robocie sama jestem wiec pewnie będę się obijać![]() P.S. Ola wysłałam w środę paczuche do Ciebie dzisiaj powinna dotrzeć...byłam z Małą na poczcie, szalała i przez to zapomniałam włożyć Ci paragon w kopertę, ale zaraz skan wyślę
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Karo gratuluję dobrych początków odsmoczkowania Ma m nadzieję, że już tak zostanieCzeko, Sylka zdrówka dla Waszych pociech Anulla masz rację, że o takich rzeczach jak zmiana opiekunek powinno się informować rodziców, to w końcu kluczowa sprawa przy wyborze żłobka, też bym się wkurzyła Mam nadzieję, że Martynka szybko się przyzwyczai do nowego miejsca![]() ![]() Mariolko czytałam na szybko wczoraj w klubie, to chyba dobrze, że się skończyło tak, a nie inaczej... I oby małż stał się hmmm.... bardziej frasobliwy ![]() Mayaszko zdrówka Ci życzę )Magi ![]() Tyle pamiętam ![]() Aaaa - Wredna ja nie lubię Małaszyńskiego-widziałam jak był u Szymona z Pazurą-palant jakich mało, ewidentnie sodóweczka uderzyła do główki Poza tym wizualnie tez mi "nie robi"![]() U nas katarowo-ja już jestem na prostej, ale Zosia ma gila do pasa Dwie ostatnie nocki fatalne, co chwila popłakiwanie i przebudzanie, trzeba jej zakraplać, bo nie może oddychać ze smoczkiem (jeszcze ze smoczkiem ), teraz widzę, że paradoksalnie gdyby była odzwyczajona od smoka to byłoby łatwiej![]() Daję jej cebion, wapno, i do nosa na zmianę Euphorbium i ...zapomniałam.... coś tam Baby. Myślę, że już nic więcej się nie rozwinie, mam przynajmniej taka nadzieję ![]() U nas w pracy wielkie planowanie wycieczki... Jadą chyba na dwa tygodnie do Maroka we wrześniu.... Też bym chciała i staram się ich nie słuchać![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-01-07 o 08:50 |
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
pocytowałam i wywaliło mi net i wszystko poszło ...
nie mam czasu jeszcze raz pisać, bo zmykam do pracy... ![]() do zobaczenia - wieczorem jeszcze napisze to co miałam do Karoli i anuuuli
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też![]() Cytat:
ale z ciekawości wdusiłam przycisk do przodu i było wszystko![]() bedziemy czekać ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Co tu tak cicho?
|
|
#798 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() Nie wyspałam się ![]() Idziemy na śniadanie i kawę... Karo, dzięki za scan, nie byl potrzebny ![]() To kiedy te dane do przelewu dostanę? ![]()
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam Karola, po cichutku dla Zuzki.aannuullaa życzę Wam dużo siły Fajnie macie, że dzieciaczki chcą się tulić. Maciuś Nie pamiętam co ja tam miałam jeszcze... Niedługo idziemy na szczepienie, ciekawe ile mój Bączek waży Moje ręce mówią, że duuużo ![]() Miłego dnia
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ![]() Cytat:
Zosia też nie za bardzo, zależy jeszcze kiedy, czasem podchodzi do mnie parę razy pod rząd i daje buźki sama, ale tulić się też nie lubi. Oby obyło się bez płaczu
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorowitków magi za szczepienieNie wyspałam się , okropne nocki mamy ostatnio , Kuba popłakuje przez sen, a dziś po 4. strasznie płakał, była nocka Małża, ale i tak musiałam wstać, bo nie dał się Małżowi dotknąć .
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny założyłam wątek rozbiórkowy
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w miarę wyspana. Wstałyśmy ok 8.30 ale Zuzia też popłakiwała przez sen. Wstawać nie musiałam ale nuciłam Jej i wybudzałam się. Poza tym śnił mi się mój kryminał i co się obudziłam to bałam się wystawić choćby paluszek za kołdrę Miłego |
|
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bo ja lubię jak jest wszystko jak trzeba ![]() zaraz wyślę dane...zapomniało mi się ![]() Cytat:
![]() A może jeszcze mu się odmieni oby![]() żeby nie było płaczu...Cytat:
|
|
#805 |
|
BAN stały
|
hej
Amelka sie wiercila troche, ale jak padla to dlugo spala bez cyca... Karo juz potwierdzilam. tylko kase wplace w banku w poniedzialek ok? we wtorek powinnas miec. bo z konta juz nie moge... |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem, zaczynam się zastanawiać, czy nie ma to związku z brakiem smoczka, choć nie prosi o niego . Tak czy siak i tak do smoczka nie wrócę, najwyżej nie będziemy się wysypiać
|
|
#807 |
|
Ola-Unhola
|
Karo i w ogóle dzięki raz jeszcze za wysłanie
Ile dopłacić za przesyłkę? No Antoś nie dał pospac. Wczoraj nie było drzemki i padł przed 20. W nocy z 10 pobudek, płacze, wrzaski i o 7 już po mnie skakał Ale widzę, ze nie tylko u mnie. Iwonko, Jolu magi, za szczepienie
|
#808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
zawsze do usług...Wysłałam zwykłym priorytetem...wyszło całe 3,80 zł ![]() ehhh pogoda codziennie się zmienia to może też działa na Nasze Dzieci?
|
|
#809 |
|
BAN stały
|
u mnie deszcz pada... to poki co trzeba bedzie sanki schowac... chyba ze to zamarznie
![]() i okres mi sie zaczal cykl trwal 67 dni
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Oleńko
Cytat:
![]() Tak się cieszyłam, że Kuba polubił mleko, ale kurczę, On chyba przesadza, ciągle chce mleka. Dziś na śniadanie wypił 240 ml , w tym 90 ml z płatkami, resztę z niekapka pochłonął ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- I ciągle stoi albo pod lodówką, albo pod szafkami z jedzeniem, mówi mama i głaszcze się po brzuszku, najchętniej ciągle by coś jadł albo pił (a żeby to chociaż miało przełożenie na wagę ), ciężko mam z tym, bo chcę żeby miał minimum 2 godziny przerwy między posiłkami, bo kiedy brzuszek ma odpocząć?---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Kolberger umarł
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

i nie jest jakoś szczególnie uciążliwa.
Po części to @, bo zawsze tak mam, ale teraz to jakiś mega dół
Myślę też, że podświadomie nadchodząca wizyta mnie dołuje 

klask i:
NIE LUBIĘ TROLLI

... mówi "dziadzio", "tato", "baba" a najładniej mu wychodzi "am" i "bee"
... mowi też gogo, kaka, ziuuuu, ale te słówka są tak wymawiane podczas zabawy i chyba nic konkretnego nie znaczą 

w końcu jest tak jak przed porodem 

, a może ktoś inny, kogo Martynka zna? 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY