|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Idę już, bo spać mi się chce strasznie
![]() ![]()
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
kurka, ale u nas wiejeeee
![]() bylismy u teściów i na drodze taaakie zaspy i ślisko - masakra ... a teraz mi strzela patykami po oknie dachowym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- kolorowych snów ![]() ja tez zmykam ... dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też tak myślę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolorowych ![]() Ja też już zmykam ![]() Dobranoc ![]() Miramej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |||||
Zakorzenienie
|
Dwa dni mnie nie było a nadrabiam jakby co najmniej 2 tygodnie nieobecności
![]() ![]() ale już dubluję siebie więc prawie kończę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też oglądałam...drugi raz ![]() ![]() Cytat:
![]() Ze słodkich historii to Zu ma od dłuższego czasu taki rytuał, że po kąpieli, ubieramy się, jemy, myjemy zęby...a jak ja wynoszę rzeczy do łazienki to ona pędem do Babci i Dziadka po buziaka na dobranoc ![]() ![]() W życiu bym się nie domyśliła ![]() no co Ty...próbowała dzielnie, ale wózek za duży ![]() Cytat:
![]() ![]() hehehe pierwszy dzień ekstra ![]() ![]() nie mam nic przeciwko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no co Ty ![]() Cytat:
![]() noooo Małż się przebudził ze snu jesiennego ![]() ![]()
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Bartek w danej chwili śpi
![]() A tak poza tym biega (nie chodzi, bo chodzeniem nie można tego nazwać) bądź dość szybko przemieszcza się ![]() ![]() ![]() Dzisiaj np w ten sposób nie zauważył szyby w drzwiach balkonowych ![]() ![]() Ostatnio coś nie miał apetytu, ale to przez zęby, wychodzą mu 4 i ciągle łapki w buzi. Co do mówienia (Wercia, jestem pod wrażeniem!!) mój przy Czeko córci, to też niemowa.Tzn gada po swojemu, próbuje klecić słowa, zdania i wychodzi mu tak, jak mnie kiedy byłam mała i bawiłam się z koleżanką w mówienie w obcym języku(nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, takie zlepianie dziwnych słów i dźwięków ![]() Mówi mama, tata (czasem jestem też tatą, a tata mamą, ale kto by się tym przejmował ![]() ![]() ![]() ![]() A najśmieszniej jest, jak daje mi buzi, po czym zębami szoruje mnie po ..nosie ![]() ![]() Ale się rozpisałam to chyba najdłuższy mój post na tym wątku ![]()
#787 |
BAN stały
|
zaraz udusze to moje dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() No więc spowiadam się ![]() Jeśli chodzi o Naszego newsa ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj od rana wybyłyśmy...na spacer długaśny, później zakupy...jak wróciłyśmy to zostawiłam Zu z Dziadzią i pojechałam do siebie pożegnać lokatorkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj...od rana Babcia wyciągnęła Nas na rundkę po rodzinie...więc dzień wizytacji...ale fajnie było...Zu zasnęła u jednej mojej Cioci...położyłam ją w pokoju w którym siedzieliśmy a ona momentalnie zasnęła...a wieczorem nawet szybko poszło...więc mamy za sobą 3 nocne zasypianie bez smoka ![]() ![]() ![]() Co do jedzenia to ja nie mogę narzekać, bo Zu jak wstaje to pierwsze co to leci do lodówki, ciągnie za rączkę (oczywiście nie ma siły otworzyć ale ciągnie) i krzyczy "ama" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam pod prysznic...a później spać, bo jutro trza do roboty ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-01-06 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amelka miala czas ze duzo sie tulila i dawala mnostwo uziakow. teraz juz mniej. a jak prosze zeby dala buzke to sie droczy i mowi ze nie ![]() Cytat:
![]() zaraz lece ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja jak pomysle o odzwyczajaniu od cyca to ciarki mnie przechodza... wlasnie mialam tak przed chwilka. wisiala na cycu chhyba z godzine i zasypiala. co odloze to sie udzi i mimi. tzn cyca. i tak w kolko. jak nie daje to sie wydziera az sie trzesie... ale zasnela wreszcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Mayaszko, a-dermę kupiłam online, jak zresztą 90% innych rzeczy niż jedzenie
![]()
#792 | |
Wtajemniczenie
|
Będę jeszcze kombinować ale nie wiem czy uda mi się coś wymyśleć..
Cytat:
![]() p4w co do żłobka... Nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji - podstawową zaletą tego pierwszego, oprócz świetnej lokalizacji były Panie opiekując się dziećmi - spędziłam z nimi sporo czasu na zajęciach adaptacyjnych - ciepłe, serdeczne, widać że z sercem podchodziły do każdego maluszka, jedna z nich tylko średnio mi się podobała ale ona dochodziła tylko 2 razy w tygodniu po kilka godzin i stwierdziłam, ze ją przeboleję ![]() W poniedziałek przed świętami przyszłam po małą a Panie mi mówią, że ze względów finansowych zostały zwolnione z dnia na dzień ![]() ![]() Nie wiedziałam co robić ale zdecydowałam małą przenieść - i tak adaptację zaczynałaby w sumie od początku, skoro nowe osoby miały się nią opiekować a nie byłam do nich przekonana. Dodatkowo zmiana personelu bez żadnego, wcześniejszego poinformowania rodziców to dla mnie jakieś kpiny. Szczęśliwie miałam w zanadrzu jeszcze jedno świetne miejsce, tyle że dojazd gorszy - no ale to jakoś przeżyjemy ![]() ![]()
![]() |
#793 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuza to mądra dziewczynka ![]() to jak widze te nasze Zuzanny to nie dośc że rozrabiaki to jeszcze głodomorki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mam nadzieje że Martynka szybko sie zaklimatyzuje ![]() a ja siedzę w pracy, boli mnie głowa, gardło z nosa cieknie ![]()
![]() |
#794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może nie będzie tak źle..albo gorzej ![]() Mi wczoraj przez głowę przeszło że chyba za bardzo się wyrwałam z dnia na dzień...bo jednak tak Zu zęby męczą że może by się smoczek przydał...ale już 3 noce dałyśmy radę to chyba żal by mi było się teraz ugiąć ![]() Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem że Zu jeszcze w tym roku nic nie złapała(odpukać), mimo tego że w przedszkolu słyszę nie raz jak dzieciaczki kaszlą i kichają...tylko miała katar troszkę i tylko parę dni, ale o to winię zeby ![]() Rzeczywiście trudna sprawa z tym żłobkiem...ale Ja jak to Ja szukam dobrych stron wszystkich sytuacji...więc lepiej że na początku to wyszło, bo już by się do Pań przyzwyczaiła a za chwilę zmiana i znowu kolejne nowe Panie ![]() Cytat:
![]() nie jest tak bardzo gładko...zasypianie luz...jakoś idzie...i skraca się czas...pytań o smoka nie ma, płaczu przerażającego nie ma...gorzej w nocy ![]() ![]() Podobne sa te Zuzki do siebie ![]() Ja też w robocie ![]() ![]() P.S. Ola wysłałam w środę paczuche do Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Karo gratuluję dobrych początków odsmoczkowania ![]() ![]() Czeko, Sylka zdrówka dla Waszych pociech ![]() Anulla masz rację, że o takich rzeczach jak zmiana opiekunek powinno się informować rodziców, to w końcu kluczowa sprawa przy wyborze żłobka, też bym się wkurzyła ![]() ![]() ![]() Mariolko czytałam na szybko wczoraj w klubie, to chyba dobrze, że się skończyło tak, a nie inaczej... I oby małż stał się hmmm.... bardziej frasobliwy ![]() ![]() Mayaszko zdrówka Ci życzę ![]() ![]() Magi ![]() Tyle pamiętam ![]() Aaaa - Wredna ja nie lubię Małaszyńskiego-widziałam jak był u Szymona z Pazurą-palant jakich mało, ewidentnie sodóweczka uderzyła do główki ![]() ![]() U nas katarowo-ja już jestem na prostej, ale Zosia ma gila do pasa ![]() ![]() ![]() Daję jej cebion, wapno, i do nosa na zmianę Euphorbium i ...zapomniałam.... coś tam Baby. Myślę, że już nic więcej się nie rozwinie, mam przynajmniej taka nadzieję ![]() U nas w pracy wielkie planowanie wycieczki... Jadą chyba na dwa tygodnie do Maroka we wrześniu.... Też bym chciała ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-01-07 o 07:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
pocytowałam i wywaliło mi net i wszystko poszło ...
![]() nie mam czasu jeszcze raz pisać, bo zmykam do pracy... ![]() do zobaczenia - wieczorem jeszcze napisze to co miałam do Karoli i anuuuli ![]()
![]() |
#797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bedziemy czekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Co tu tak cicho? ![]()
![]() |
#798 |
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() Nie wyspałam się ![]() Idziemy na śniadanie i kawę... Karo, dzięki za scan, nie byl potrzebny ![]() ![]() To kiedy te dane do przelewu dostanę? ![]() ![]()
#799 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziękuję Wam ![]() Karola, po cichutku ![]() aannuullaa życzę Wam dużo siły ![]() Fajnie macie, że dzieciaczki chcą się tulić. Maciuś ![]() ![]() Nie pamiętam co ja tam miałam jeszcze... Niedługo idziemy na szczepienie, ciekawe ile mój Bączek waży ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ![]() Cytat:
Zosia też nie za bardzo, zależy jeszcze kiedy, czasem podchodzi do mnie parę razy pod rząd i daje buźki sama, ale tulić się też nie lubi. Oby obyło się bez płaczu ![]()
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() magi ![]() Nie wyspałam się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny założyłam wątek rozbiórkowy
![]() ![]()
#803 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja w miarę wyspana. Wstałyśmy ok 8.30 ale Zuzia też popłakiwała przez sen. Wstawać nie musiałam ale nuciłam Jej i wybudzałam się. Poza tym śnił mi się mój kryminał i co się obudziłam to bałam się wystawić choćby paluszek za kołdrę ![]() Miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bo ja lubię jak jest wszystko jak trzeba ![]() zaraz wyślę dane...zapomniało mi się ![]() Cytat:
![]() A może jeszcze mu się odmieni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#805 |
BAN stały
|
hej
![]() Amelka sie wiercila troche, ale jak padla to dlugo spala bez cyca... Karo juz potwierdzilam. tylko kase wplace w banku w poniedzialek ok? we wtorek powinnas miec. bo z konta juz nie moge... |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem, zaczynam się zastanawiać, czy nie ma to związku z brakiem smoczka, choć nie prosi o niego ![]() ![]()
![]() |
#807 |
Ola-Unhola
|
Karo i w ogóle dzięki raz jeszcze za wysłanie
![]() ![]() Ile dopłacić za przesyłkę? No Antoś nie dał pospac. Wczoraj nie było drzemki i padł przed 20. W nocy z 10 pobudek, płacze, wrzaski i o 7 już po mnie skakał ![]() Ale widzę, ze nie tylko u mnie. Iwonko, Jolu ![]() magi, za szczepienie ![]()
#808 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłałam zwykłym priorytetem...wyszło całe 3,80 zł ![]() ehhh pogoda codziennie się zmienia to może też działa na Nasze Dzieci? ![]()
![]() |
#809 |
BAN stały
|
u mnie deszcz pada... to poki co trzeba bedzie sanki schowac... chyba ze to zamarznie
![]() i okres mi sie zaczal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Oleńko
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak się cieszyłam, że Kuba polubił mleko, ale kurczę, On chyba przesadza, ciągle chce mleka. Dziś na śniadanie wypił 240 ml ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- I ciągle stoi albo pod lodówką, albo pod szafkami z jedzeniem, mówi mama i głaszcze się po brzuszku, najchętniej ciągle by coś jadł albo pił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Kolberger umarł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.