|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
od dawna w niej je i teraz jezeli chodzi o objętośc to jest w sam raz Cytat:
![]() Dobrze, że niedługo emerytura ![]() ![]() Będziemy kciuki trzymać, muszą sobie poradzić te nasze dzieciaczki
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Hej
My dzis sami -Tż pojechał na studia Polecam do słuchania dla dzieciaczków http://www.babyradio.pl/ Tomkowi się podoba
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
my tez sami bo malz w pracy ale moze wczesniej skonczy to chce pojechac do Douglasa po puderek
![]() Werka jeszcze drzmie , a mi tez sie chce spac -chyba przez ta pogode
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja przez to całe zamieszanie zapomniałam się pochwalić
![]() Martynka już prawie w ogóle nie raczkuje i mówi "mama" A dokładniej "ma" bo po co się wysilać ale w pełni świadomie tak mnie nazywa na babcię ![]() Poza tym już od dłuższego czasu pięknie "bobomigami" pokazuje, ze chce jeść, pić i słowo "jeszcze, więcej" Muszę poszukać jak dzieci pokazują "siku" ![]() Wiem, że dla was to już codzienność ale na pewno cieszycie się ze mną, co?
|
#905 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no pewnie ![]()
|
|
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo pomyślałam, że może coś innego wyszperałaś
![]() Cytat:
Mi aż tak się nie spieszy ![]() Cytat:
Super ![]() Oj wściekła od rana jestem. Wszystko idzie nie tak. Mała jeszcze nie śpi a nam spieszy się dziś Idę kończyć obiad.Miłego dnia |
||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Anula cieszymy się z Tobą
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za kciuki , do tego jeden pediatra do dzieci zdrowych i chorych. Maciek zaczął w nocy gorączkować, nie wiem czy to odczyn poszczepienny czy coś złapał, bo siedzieliśmy chyba ze dwie godziny Taki był kocioł, że chcieli Go ponownie zaszczepić na MMR Niestety nie obyło się bez płaczu, bo pani pielęgniarka była mało delikatna, nie mówiąc o złośliwej pani doktor, która na siłe wciskała nam szczepionkę na ospę, my "nie", to skomentowała, że to nie jej sprawa, że chcemy grać w ruletkę własnym dzieckiem Badaliśmy Maciulowi mocz przed szczepieniem i wyszedł czysty, Malutek waży 12,8kg. aannuullaa dla Martyki. Idzie jak burza --- MAM PYTANKO
Ile przed końcem url. wychowawczego powinnam złożyć wniosek o jego przedłużenie??? ![]() Urlop kończy mi się 10. lutego, w sumie to nie wiem dlaczego od razu nie złożyłam na dłużej ![]()
|
|
#909 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny za głosowanie
magi, tak jak przy skłądaniu o urlop wych - 2 tyg przed planowanym rozpoczęciem - w tym wypadku kolejnej części. Pamietaj, ze maks. możesz go dzielić na 4 czesci w ciągu 3 lat morska, przy Bartusiu @ dostałam po 9 mies. Ale On już spał całą noc i karmiłam go już rzadziej niż Antosia. anula, brawa dla Martynki ![]() Się rozgadała. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- magi, to rzeczywiście kocioł...I pomysleć, ze czasami nie pamięta się wszystkich szczepień samemu...Co to mozę się zdarzyc... A waga suuuper ![]() anula, dzięki za odp o miseczce Ale to taka z przyssawką? sierko, no tak przy skazie wołowina nie bardzo ![]() Dodzwoniłam się do złobka. W tyg pojadę oglądać. Mają teraz sześcioro dzieci, najmłodszy 2 lata. Czyli Antolek byłby najmniejszy ![]() Ide zupe gotowac, bo właśnie odkryłam, zę rosól się już skończył ![]() Antolek zaraz wstanie a ja nie mam zupki, a byłam pewna, ze mam ![]() O 17 wieziemy A do Rodziców i lecimy do kina. Miłego popoludnia
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm jakby tu zacząć żeby nie dostać manta.....
no to może tak MOJE KOCHANE DZIEWCZYNKI NAJDROŻSZE W NOWYM ROKU ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, ABY WSZELKIE NAWET TE NAJSKRYTSZE MARZENIA SIE SPEŁNIŁY, I NIEOSIĄGALNE CELE ABY SIE ZBLIŻYŁY, OGROM SUKCESÓW I POCIECHY Z NASZYCH BOMBELKÓW NAJDROŻSZYCH. Ale ja się za wam strrrrrrrrrrrrrasznie stęskniła, ale uznałam że lepiej się wcale nie odzywać niż wpadać co 3 tyg. i nie być w temacie, mam nadzieję, że jak sytuacja sie u mnie ustabilizuje to będe mogła bywac u was częściej o ile mnie jeszcze przyjmieć d swego grona , A dziś tak sobie weszłam na wiaż póki moja mysza śpi, i zobaczyłam wiadomośc od Gorgulka no i musiałam wpaśc was odwiedzić, buziaczki dla was i malutkow
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#912 |
|
Ola-Unhola
|
Jeszcze jeżeli chodzi o butki ze sportsdtirect to mogę się tym zając
![]() Jeżeli nie macie nic przeciwko
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
a jak Nas zapomniałyście to dodałak kilka fotecccek do albumiku zapraszam
![]() przepraszam, że tak wam z buciorami w dyskuję sie wtrącam |
|
|
|
#914 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no jeszcze troche i zapomnimy ![]() pisz zaraz co u was. na nk i facebook czesto cie widze ![]() chyba trzeba ci ![]() no popsrzatalam, wypilam druga kawke i ide zmywac... |
|
|
|
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klas ki:Cytat:
niezla waga
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sie rozpisałam, mam nadzieję że cos zrozumienie z tego ![]()
|
|
|
|
|
#917 |
|
Ola-Unhola
|
marica, Ty to w głowe chcesz chyba....
Na gg non stop, na FB tez a tu co. W ogole nie zaglądasz. Wstretna jesteś i tyle ![]() No i nie idziemy do kina, maż dostał rozstroju zołądka... Ten to się ma...
|
#918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie, dobrze, że zorientowana byłam Szkoda, że nici z kina Cytat:
No wiesz, Ktoś Kogoś musi na rękach nosić
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, miłego wieczoru. My mamy miseczke i podkładke odgapioną od Miramej z TT
![]() Cytat:
![]() Baaardzo sie ciesze A propos facebook, jesli ktoras z was wyslala mi zaproszenie i go nie przyjelam, to nie gniewajcie sie, ale jak sa to zaproszenia, gdzie nie ma zdjecia i nazwisko mi nic nie mowi, to nie przyjmuje. Tak wiec prosze zawsze o zaproszenie z wiadomoscia kim jestescie
|
|
#920 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To będę trzymała kciuki, napisz jak to u was wygląda, jestem w temacie i wszystko mnie ciekawi ![]() ![]() A jakie u was ceny? Cytat:
wpadaj częściej ![]() Cytat:
![]() Niezła waga A ile ma wzrostu?
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
ee nie bedzie siostrzyczki dla chłopaków
Cytat:
Mądra dziewczynka z Zuzi Cytat:
ale Oli potrafi ją odczepić od przyssawki... Cytat:
![]() od rana pisze tego posta, pewnie w miedzyczasie duzo napisałyscie ![]() zaczelam pisac rano, ale to sprzatanie a to obiad a to cos tam, a to pozniej do znajomych pojechalizmy z Oli i dopiero wrocilismy. teraz tz kąpie Oli a ja zajadam się pierogami. Jeden drink zakręcil mi w głowie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-08 o 20:25 |
|||
|
|
|
#922 | |
|
Ola-Unhola
|
magi, a na ile przedłuzasz wych?
Mariolu, dzięki ![]() Ale wieczorek w domu, bo Małz ma rozstrój Bartus dalej u dziadków, więc jeszcze odpoczywam. Teraz mam jak Wy - jedno dziecko. Jaka to cisza i spokoj ![]() anula, dzięki za kciuki ![]() Ja juz sie boje ![]() To jest taki "inny" żłobek, więc i cena niższa niż w tych takich typowych Co nie znaczy, ze mała - 800 zl.Patrze jeszcze na inne w okolicy i 1500 to taka średnia. Trafilam na taki za 1 680 + wyżywienie 14 zl dziennie..... *inny w sensie, przy domu. W małym zaadaptowanym domku, tak pól domowy, mało dzieci. Bez angielskiego, hiszpańskiego i opieki logoped. Ale to tylko na rok, więc uważam to za zbędny dodatek. Od lutego 2012 Antolek pójdzie do naszego przez płotek, a tu to już typowe przedszkole (państw.) ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Wiem, wiem. dzięki, nie musisz wklejać Mmm drink
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-01-08 o 20:32 |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Ola jakbys wziela sportsdirect to daj znać, zobacze czy coś interesujacego jest.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-08 o 20:43 |
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Marica
![]() Magi, mam nadzieje, ze Maciulek juz lepiej
|
#925 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wojtusiu, jak tylko chcecie i Dziewczyny się zgodzą (może wtryniłam sie Iwonce ), to nie ma sprawy
|
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak na początek to taki mały moim zdaniem najlepszy A ja mam problem prawno-formalny z tym żłobkiem...napiszę potem w klubie, może któraś z was będzie w stanie mi poradzić...
|
|
#927 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Napisz, moze cos poradzimy
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
A te 800 zł to z wyżywieniem?
Ja za 8 godzin płacić będę 650 zł plus ewentualne jedzenie 7 zł (obiad + podwieczorek) Za 10 godzin jest 750 zł. Ten który znalazłaś to chyba wychodzi porównywalnie ale pozostałe ![]() Napisałam w klubie, zerknijcie, może coś wam się nasunie...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-01-08 o 21:48 |
|
|
|
#929 |
|
Ola-Unhola
|
anula, tak z wyżywieniem.
Mam tylko przynosic jogurcik/deserek. Na tyle mnie stac... Przy większej kwocie byłoby to bezsensu - raczej nie polepszyło by to naszej syt. finans.
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.smog.pl/wideo/41481/zszokowany_kot_hit/
unholy miałam Ci napisać- Martynka uwielbia twojego avka
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-01-08 o 22:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

od dawna w niej je i teraz jezeli chodzi o objętośc to jest w sam raz
No cóż, jakoś będziemy musieli sobie poradzić.

Niestety nie obyło się bez płaczu, bo pani pielęgniarka była mało delikatna, nie mówiąc o złośliwej pani doktor, która na siłe wciskała nam szczepionkę na ospę, my "nie", to skomentowała, że to nie jej sprawa, że chcemy grać w ruletkę własnym dzieckiem 

klas ki:
) ze to mięso oddzielone mechanicznie nie jest za dobre...że to podgardle i inne dziwne części...muszę doczytać