|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
Może zacznę coś dłubać, ale muszę wyjść trochę na prostą z tym spaniem Kuby, bo jest coraz gorzej, muszę przemyśleć, znaleźć nowy sposób albo poczekać na lepsze czasy. Teraz muszę po prostu się jakoś ogarnąć z tym wszystkim. Zapytam o coś na sen w aptece, choć ja odkąd pamiętam, nie umiem spać ![]() ![]() No właśnie były super noce, tuż po odsmoczkowaniu, te gorsze zaczęły się, jak Kubuś zaczął dochodzić do siebie po chorobie. ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Karo, biedroneczki są urocze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Karola a może rundka po lumpkach? myślę że tam będą mieć jakieś przebrania za grosze. Babcia przerobi jak ew. byłoby za duże
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
BAN stały
|
![]() wybaczcie ze nie pocytuje... jakos przez ostatnie wydarzenia weny brak... maz mial wczoraj z szefem rozmawiac w sprawie tej kasy dlaczego tak a nie inaczej. ale nie udalo sie bo nie przyjechal tu. strasznie glupio moim zdaniem zrobil dajac w kpercie kase i tyle mniej a nie tlumaczac dlaczego tak a nie inaczej ![]() ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-01-13 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a może by Twój małz zaprosił rodziców na pare dni i mogliby Ci faktycznie pomóc ![]() Cytat:
![]() --- a co do zasypiania, to Zuza nie potrzebuje pieluch, miśków ani nic innego za to muszą być moje włosy :/ mizia mnie i mizia, zreszta wogóle ona lubi strasznie kłaki, czesto staje za mna na kanapie i mnie czesze albo głaska i lubi tez jak ja czesze, wycisza ją to ![]()
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w lumpkach rzeczywiście może coś być ![]() Miramej kurczę ciężko coś poradzić... Szkoda, że jesteście tam zupełnie sami i nie ma Wam kto pomóc... Rozumiem, że powrót do smoczka nie wchodzi w grę? Z jednej strony szkoda, bo już ogromną pracę wykonaliście, z drugiej może Kubuś nie jest jeszcze gotowy? Sama nie wiem. Na temat zasypiania się nie wypowiadam, bo my na razie smoczkowi, kładę Zosię w pokoju, wychodzę i po sprawie. Ale pewnie bym przy niej siedziała, gdyby strasznie biadoliła. ![]()
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
dzięki mayaszko, ale już zdążyłam przeorganizować menu
rurki będą na jutro, bo nie lubie wyrzucać jedzenia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
doradzcie co zrobic na obiad z makaronu tzn. mam takie male kokardki 5zboż ugotowalabym calosc zeby i dla nas bylo, a z czym? jaki sos?
mam warzywa na patelnie wiec moze z warzywakmi i sos beszamelowy albo pomidorowy?kurde no wiem
![]() |
#1388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Cię, że nie chcesz zawracać głowę Teściom, może jednak spróbuj ![]() Tak, jak napisłam wcześniej, sama nie mam złotego środka ![]() Ukojenie (odstresowanie) przynosi mi dłubanina... A może kup melatoninę, podobno nie uzależnia, a pomaga w zasypianiu. Nie przepraszaj, bo niby za co? ![]() W ostatnim nie pomogę, bo u nas ostatnio i ze smokiem jest tragedia ![]() Karola pszczółka, pszczółka ![]() ![]() A gdzie czytałaś?
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-01-13 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak u Was teraz wygląda zasypianie? Podobno spać uczymy się za młodu i zostaje do końca życia ![]() ale Kuba prosi o smoczka? przypomniał mu się? ![]() No właśnie mi się ta sukienka podoba...i do tego te skrzydełka i czułka...ale nie wiem czy będą pasowały ![]() ![]() ![]() Pierwszy balikowy dylemat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o kurka...musi dotykać Twoich włosów? takiego sposobu jeszcze nie słyszałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ale masz fajnie ![]() Cytat:
![]() jak zmodyfikować? ![]() ![]() a co? ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() A ten? ![]()
![]() |
#1391 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ona naprawde jakas maniaczka jest, potrafi mnie czesac i bawis się tymi moimi włosami nawet i kilkanascie min i w dzień tez przychodzi żeby choc ich dotknac i jak siii robi to czasem musze sie jej na kolanach polozyc i mnie mizia i suszarka lubi jak jej robie po wloskach ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- acha aniołek tez jest ok, ale jakiś sentyment do pszczóki mam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak spała sama u dziadków ostatnio, to dziadek położył się z nią na łóżku i też szybko zasnęła. Super skrzydełka ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
O matko jak bym tak chciała ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-01-13 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karola ![]() Miramej ![]() Dzień dobry ![]() wyszłam dziś wcześniej z pracy, żeby Martynię odebrać,położyłam ją spać i nadrabiam ![]()
![]() |
#1394 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja to się suszarki boi...pralkę polubiła, a teraz ma faze na suszarkę...nie mogę suszyć włosów, bo od razu przybiega wystraszona i mnie odciąga od suszarki, jakby chciała mnie ratować ![]() Mojej Mamie się przypomniało że jej koleżanka z pracy miała dla swojej córki strój Biedronki...zapyta dzisiaj czy jeszcze ma...jak nie to będziemy kombinować ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też ![]() Cytat:
![]() ale masz fajnie ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- ...ale tu dzisiaj spokojnie ![]() Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki ![]() ![]()
![]() |
#1395 | |
Wtajemniczenie
|
ja też uwielbiam
![]() Cytat:
![]() podwójnie zaciskam ![]() ![]() moją mamę tez tak raz nastraszyli ale okazało sie że wszystko ok
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jak tak rozmawiamy o upodobaniach dzieciaczków, to babcia nauczyła Zosię drapania po pleckach i brzuszku, tzn. Ona drapie Zosię ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#1397 |
BAN stały
|
Karo nie to nie rodzina. ale gosciu malo starszy od nas. dogadujemy sie z nim bdb - przynajmniej tak mi sie wydawalo
![]() wrocilam z Amelka ze spaceru. cala droge powrotna plakala...gdzie plakala - wyła...nie wiem co jej bylo... teraz zasypia wymeczona krzyczeniem dziewczynki zaglosujcie na Amelke na rossmaniaczkach Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-01-13 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
zrobilam jednak te warzywa z patelni +kawalki kurczaka i sosik pomidorowy do tego makaron, Werce bardzo smakowalo
![]() mala spi od godziny a ja na szybko babke ubilam i sie piecze, Werka juz od rana chodzi i mowi ze Kinga do niej przyjdzie i beda sie gonic ![]() Cytat:
![]() zaciskam ![]()
![]() |
#1399 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ksiądz zaraz pewnie u nas będzie chodził więc nic nie poczytam, ale chciałam Wam tylko powiedzieć, że w Biedronce są śliczne naklejki na ścianę do pokoju dziecięcego za 7,99, i puzle za 5 zł te z trzymaniem, jeszcze grające zwierzaki po 10 zł. ![]()
![]() |
#1400 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym zrobiła tak: Czarne rajstopki, czarna bluzeczka/body, spódniczka bombka w czarno-żółte pasy, ale taka porządna bombka, suto marszczona, żeby stworzył się a'la odwłok
![]() Pytałam, gdzie wyczytałaś o moim miejscu pracy ![]() ![]() No nie ![]() ![]() Karo ![]() ![]()
![]() |
#1401 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nie możesz obciąć ![]() Cytat:
![]() Myślałam o tym, ale wydaje mi się, że tylko namieszam Kubie w głowie (bo smoczek zepsuty przecież ![]() ![]() 18 dni temu też miałam tak dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Zerknę na tę melatoninę, jutro chcę iść do pediatry po skierowanie do alergologa, to wstąpię do apteki i zrobię rozeznanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hmmm... Kuba, jak tylko mówię, że drzemka, kiwa, że nie. W łóżeczku gada, mamroce, szaleje, ja siedzę, ale On jakby nie umiał się przy mnie wyciszyć, więc wychodzę, a On zaczyna płakać i kiwać, że nie. Więc wracam i jak się uspokoi, to próbuję wyjść, ale On znowu płacze. - to powtarzamy kilka razy, bo znów zaczyna szaleć, jak przychodzę. Więc za którymś razem zostaję, aż zaśnie, siedzę na łóżku obok łóżeczka, Kuba nawet na mnie nie patrzy, ale kontrolnie zerka od czasu do czasu. Tak, czasami jeszcze prosi, nie za każdym razem, ale ma pamięć, nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
BAN stały
|
Cytat:
no tak średnio właśnie - zawsze zajęty, albo tak mowi tylko. moze mu glupio, nie wiem ssama co myslec ![]() ide robic obiad dla Amelki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko napierw moj brat musi wziac reszte swoich rzeczy a to dopiero jak sie przeprowadza do swojego domu(maja im za tydzien meble przywiezc to mysle ze sie wprowadza juz), malz zrobi sobie w pokoju brata biuro-wezmie komody, stol , wypoczynkowy tam a ja chce Werce kupic tapczanik, jakis maly stolczek drewniany z krzeselkami i regaly na zabawki , w pozniejszym czasie jakas komode na ubranka ale to i tak dopiero mysle jak dostaniemy zwrot z US a teraz czekamy na kase co malz ze zlecenia ma dostac i zamawiamy kuchnie ![]() ![]() zostanie nam lazienka do zrobienia ![]() ![]() ide dac malej papu
![]() |
#1405 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() czytam Was od wczorajszego wieczoru i napisać nie mam jak ![]() Karo - współczuje przepraw z ... ukmm ... ![]() ![]() Miramej ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez uwielbiam jak się ktos bawi moimi włosami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() yyy nie wiem co jeszcze miałam napisać ... kot mi wskoczył na lapka i skasował wszystko, wyłaczył przegladarkę, pozamykał wszystkie okna ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Siedze i podczutuje. Kuba juz 2 godziny spi. Juz lepiej sie czuje, robi raz dziennie normalna kupke i nie wymiotuje. Nawet apetyt mu wraca. Dzisiaj obudził sie o 5 rano, usiadł i chciał jesc. Mowie mu, ze jest jeszcze noc i trzeba spac a on dalej krzyczy am, am. Miałam pod ręką biszkopty,zjadł 2 popił herbatka i usnał ![]() Byłam dzisiaj w lumpku. Kupiłam sliczne ciuszki dla małego juz takie wieksze 2-3 lata bo na teraz mamy sporo ubranek. Upolowałam tez super kurtke z Nexta za 10 zł na wiosne. (a moze bedzie i na jesien dobra ![]() ![]() Zakupy udane. Cytat:
To ten brat co brał niedawno ślub? Mieszkaja teraz z Wami? A moj młodszy brat ślubuje 4 czerwca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
\Miramej - już doczytałam o teściach ... ciężka sprawa
![]() ![]() SKierko - ten szef męża jakis niepoważny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kuba bardzo teskni za dziecmi, zabawą. Juz od ponad tygodnia nigdzie nie bylismy i nikt u nas nie był z racji choroby. Ale jak tylko wspomne o dzieciach to on juz wola po imieniu znajome dzieci. ![]() Ale jeszcze poczekamy z wizytami az bedzie całkiem zdrów.
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
BAN stały
|
chodzi o to ze maz ma na umowie kwote jako wynagrodzenie i to szo na konto a reszta jest wpisana jako premia uznaniowa i szlo do reki...
nie wiecie czy mozna i jak znalezc kogos po nicku na wizazu? znam nick ale jak klikam na niego to blad wyskakuje i zastanawiam sie czy mozna w inny sposob... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-01-13 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no my mamy sypialnie,pokoj dzienny, pokoj bajzelasz ![]() tak ![]() jeszcze nie, ale chyba wezmiemy znajomego co robi kuchnie i cos wybierzemy Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.