Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 10:20   #1381
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No właśnie to chyba nie chodzi o godzinkę dziennie dla siebie....bo to nie jest czas dla Ciebie tylko w praktyce na ogarnięcie tego czego nie dałaś rady przy Kubasku...a jest jakaś choć najmniejsza szansa na wspólny wyjazd (we trójkę..bo wiem że Kubaska byś nie zostawiła), chociaż na weekend...oderwać się od domu, otoczenia...zmienić klimat choć na chwilkę, złapać oddech... myślę że mogłoby to coś dać...

Jeśli nie...to może tak jak magi napisała...jakieś hobby? Masz coś co lubisz robić a na co nie masz czasu? Ja polecam kartki, haftowanie może by się coś dla Ciebie znalazło?

co do leków to nie wiem...może pogadaj z lekarzem, albo chociaż z ogarniętą aptekarką (czasami mam wrażenie że niektóre są dużo bardziej w temacie niż lekarze) Może by coś doradziły...chociaż na sen...żebyś spokojnie odpoczywała w nocy

Przykro mi ze taką mieliście noc a powiedz...nie ma zmian od początku odsmoczkowania? tzn. chodzi mi o to czy Kubuś cały czas tak fatalnie śpi, czy były lepsze nocki?

Jesli chodzi o usypianie u Nas...to w dzień w przedszkolu kładą dzieci na leżaczki i same zasypiają...w weekend w domu...biorę ją na ręce, siadamy, przytulam ją...i dosłownie potrzebuje z 5 min by zamknąć oczy...także w dzień zasypia ostatnio super-ekstra (odpukać!). A na noc...(nie licząc wczorajszego wieczoru)...po kąpieli pije mleko (oglądając baje), później myjemy zęby (wczoraj nie), jak umyje to przytula się z pieluchą do mnie, kończymy jedną baję, wyłączam tv i tak się przytulamy z 10-15 min...po czym ją odkładam do łóżeczka...oczywiście wierci się i kręci...ja siedzę koło niej, zazwyczaj na podłodze i staram się nie patrzeć na Nią (jak superniania kazała...ale ciężko jest)...jak zacznie płakać to biorę ją na ręce, przytulam, jak się uspokoi to odkładam do łóżeczka...zasypia ostatnio w ok.30 min
Niestety na razie jesteśmy bez szans na wyjazd na weekend, Małż pracuje w soboty, zresztą ja też mam w soboty korepetycje, teraz Małż będzie i w niedzielę jeździł do tej prywatnej szkoły.

Może zacznę coś dłubać, ale muszę wyjść trochę na prostą z tym spaniem Kuby, bo jest coraz gorzej, muszę przemyśleć, znaleźć nowy sposób albo poczekać na lepsze czasy. Teraz muszę po prostu się jakoś ogarnąć z tym wszystkim.

Zapytam o coś na sen w aptece, choć ja odkąd pamiętam, nie umiem spać , sen mam lekki, byle co mnie obudzi, a potem nie umiem zasnąć

No właśnie były super noce, tuż po odsmoczkowaniu, te gorsze zaczęły się, jak Kubuś zaczął dochodzić do siebie po chorobie.

za odpowiedź

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Karo, biedroneczki są urocze

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:37   #1382
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Karola a może rundka po lumpkach? myślę że tam będą mieć jakieś przebrania za grosze. Babcia przerobi jak ew. byłoby za duże
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:43   #1383
skierka1981
BAN stały

wybaczcie ze nie pocytuje... jakos przez ostatnie wydarzenia weny brak...
maz mial wczoraj z szefem rozmawiac w sprawie tej kasy dlaczego tak a nie inaczej. ale nie udalo sie bo nie przyjechal tu. strasznie glupio moim zdaniem zrobil dajac w kpercie kase i tyle mniej a nie tlumaczac dlaczego tak a nie inaczej moja mama pozyczyla mi troche kaski i na zycie jako tako bedzie. brakuje mi zeby wplacic na konto na debet i potem moge to wyciagnac ale nie mam od kogo i d..a. i tak to u nas

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2011-01-13 o 13:45
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:45   #1384
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
w czym by tu zapiec caneloni?
mama sos, ale mało, nie pokryje mi wszystkiego, a bez zrobi się skorupa, kto poratuje?
kiedyś wpadł mi w ręce jakiś przepis (może nawet robiłam) i tam były rureczki polane śmietana a na to sos pomidorowy
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

a może by Twój małz zaprosił rodziców na pare dni i mogliby Ci faktycznie pomóc
Cytat:
Zu ma za tydzień balik na dzień Babci (Dziadek zawiedziony bardzo bo dnia dziadka nie świętują w przedszkolu), no i muszę ją jakoś przebrać...te kupne kostiumy są strasznie drogie, a Mała założy raz..
mi podobają się pszczółki i biedroneczka

---
a co do zasypiania, to Zuza nie potrzebuje pieluch, miśków ani nic innego za to muszą być moje włosy :/
mizia mnie i mizia, zreszta wogóle ona lubi strasznie kłaki, czesto staje za mna na kanapie i mnie czesze albo głaska i lubi tez jak ja czesze, wycisza ją to
Stary 2011-01-13, 10:50   #1385
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny doradźcie (w kupie siła)

Zu ma za tydzień balik na dzień Babci (Dziadek zawiedziony bardzo bo dnia dziadka nie świętują w przedszkolu), no i muszę ją jakoś przebrać...te kupne kostiumy są strasznie drogie, a Mała założy raz...moja Mama może coś uszyć, dodatki mogę zamówić...ale co by to miało być?
Nie chcę księżniczki bo pewnie 80% dziewczynek przebierze się za księżniczkę

A może:
Pszczółka - sukienkę Babcia by uszyła, dodatki spokojnie można kupić
Czerwony Kapturek - całość do uszycia
Biedronka - jak pszczółka 1
Pszczółka 2 - jak pszczółka 1
Pszczółka 3 - jak pszczółka 1
Myszka Minnie - całość do uszycia
Słonik - niedrogi to mogłabym kupić
Biedronka 2 - jak pszczółka 1
Tweety - niedrogi to mogłabym kupić

Może coś innego tez Wam wpadnie do głowy
Mi się najbardziej pszczółka 2 podoba
I w lumpkach rzeczywiście może coś być

Miramej kurczę ciężko coś poradzić... Szkoda, że jesteście tam zupełnie sami i nie ma Wam kto pomóc...

Rozumiem, że powrót do smoczka nie wchodzi w grę?
Z jednej strony szkoda, bo już ogromną pracę wykonaliście, z drugiej może Kubuś nie jest jeszcze gotowy? Sama nie wiem.
Na temat zasypiania się nie wypowiadam, bo my na razie smoczkowi, kładę Zosię w pokoju, wychodzę i po sprawie. Ale pewnie bym przy niej siedziała, gdyby strasznie biadoliła.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:51   #1386
katarzynka00
Zakorzenienie

dzięki mayaszko, ale już zdążyłam przeorganizować menu
rurki będą na jutro, bo nie lubie wyrzucać jedzenia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:57   #1387
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

doradzcie co zrobic na obiad z makaronu tzn. mam takie male kokardki 5zboż ugotowalabym calosc zeby i dla nas bylo, a z czym? jaki sos?
mam warzywa na patelnie wiec moze z warzywakmi i sos beszamelowy albo pomidorowy?kurde no wiem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:57   #1388
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Aniu, bardzo się cieszę, że operacja się udała

Dziękuję za wszystkie rady, ciepłe słowa i przytulaski

To nie jest tak, że tylko ja sama zajmuję się Kubusiem, Małż stara się być na 17-tą w domu, żebym miała chociaż godzinę "wolnego", potem o 18-ej to On robi Kubie kolację i asystuje Mu przy niej. Fakt, że nie umiem wykorzystać tej godziny dla siebie, bo zawsze jest coś na wczoraj . Poza tym, co jakieś 10 dni, Małż zajmuje się Kubą, żebym mogła wyjść na 2-3 godziny.
On też jest zmęczony i zaganiany, teraz w ogóle ma napięty czas, bo za chwilę sesja, teraz jakieś koła, poprawki itp. Na czas ferii wziął jakieś zajęcia w prywatnej szkole (niestety kasa, kasa, kasa, a raczej jej brak ), a tu jeszcze habilitacja. Tak więc pracuje po nocach, bo za dużo tego wszystkiego na dzień. Więc badania owszem, ale najwcześniej pewnie po feriach, czyli za miesiąc.
Nie mamy tu nikogo, kto mógłby zająć się Kubusiem, Teściów mam 80 km stąd, obydwoje jeszcze pracują, fakt, że gdybym tylko poprosiła, to zrobiliby dużo, żeby pomóc, bo to dobrzy ludzie, ale jakoś nie na miejscu wydaje mi się proszenie Ich o to. Co innego może, gdyby byli tutaj.

Nie wiem, co myśleć o tabletkach uspokajających - tych bez recepty oczywiście. Jak wiecie, był czas, gdy brałam takie "mocniejsze" i też szału nie było, jeśli chodzi o spanie

Wiem, że wygląda to tak, jakbym prosiła o pomoc i negowała wszystkie pomysły, ale ja po prostu, zanim napisałam tu o tym, szukałam sposobu, rozwiązań i sprawa na dzień dzisiejszy tak wygląda. Nie gniewajcie się

Kubuś dziś znów walczył 40 minut przed zaśnięciem , jednak chyba chodzi o brak smoczka, bo naprawdę jest ciężko. W nocy nie spał z godzinę, albo więcej, Małżowi nie dał nawet podejść do łóżeczka, przy mnie się uspokoił, ale słuchał konika i wałkonił się długo, a ja musiałam podziwiać . Jak zasnął w końcu, to po upływie pół godziny była powtórka

Mam pytanie do mam odsmoczkowujących - jak usypiacie dzieci na drzemki i na noc? Zostawiacie same w pokoju? Siedzicie przy łóżeczku? Zasypiacie razem? Szukam sposobu na nowo.

Rozumiem Cię, że nie chcesz zawracać głowę Teściom, może jednak spróbuj A może jedź z Kubą do Nich na kilka dni?
Tak, jak napisłam wcześniej, sama nie mam złotego środka
Ukojenie (odstresowanie) przynosi mi dłubanina...

A może kup melatoninę, podobno nie uzależnia, a pomaga w zasypianiu.

Nie przepraszaj, bo niby za co?

W ostatnim nie pomogę, bo u nas ostatnio i ze smokiem jest tragedia

Karola pszczółka, pszczółka Tylko jak mama będzie szyła, to bym trochę zmodyfikowała kostium

A gdzie czytałaś?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2011-01-13 o 10:59
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:18   #1389
angy
Zakorzenienie

Karo przyszło mi do głowy jeszcze jedno: A może Aniołek?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-01-13, 11:25   #1390
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola a może rundka po lumpkach? myślę że tam będą mieć jakieś przebrania za grosze. Babcia przerobi jak ew. byłoby za duże
No właśnie problem w tym że nie mam koło siebie żadnego no może niedaleko jeden by się znalazł, ale znowu nie ma kiedy iść, bo do 18...a w sobotę nie dam rady...już inne plany mam ale o tym powiem w sobotę

Cytat:
Niestety na razie jesteśmy bez szans na wyjazd na weekend, Małż pracuje w soboty, zresztą ja też mam w soboty korepetycje, teraz Małż będzie i w niedzielę jeździł do tej prywatnej szkoły.

Może zacznę coś dłubać, ale muszę wyjść trochę na prostą z tym spaniem Kuby, bo jest coraz gorzej, muszę przemyśleć, znaleźć nowy sposób albo poczekać na lepsze czasy. Teraz muszę po prostu się jakoś ogarnąć z tym wszystkim.

Zapytam o coś na sen w aptece, choć ja odkąd pamiętam, nie umiem spać , sen mam lekki, byle co mnie obudzi, a potem nie umiem zasnąć

No właśnie były super noce, tuż po odsmoczkowaniu, te gorsze zaczęły się, jak Kubuś zaczął dochodzić do siebie po chorobie.

za odpowiedź

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Karo, biedroneczki są urocze
A może sama z Kubaskiem byś pojechała? Moze do Teściów? nie dałoby rady? np. w piątek, a w sobotę po pracy Mąż by dojechał i jeszcze by cała niedziela została Pogadaj z Mężem, dobrze by Wam zrobila zmiana miejsca

A jak u Was teraz wygląda zasypianie?

Podobno spać uczymy się za młodu i zostaje do końca życia

ale Kuba prosi o smoczka? przypomniał mu się?

No właśnie mi się ta sukienka podoba...i do tego te skrzydełka i czułka...ale nie wiem czy będą pasowały albo te skrzydełka a tu jest całe to przebranie niedrogie

Pierwszy balikowy dylemat

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
wybaczcie ze nie pocytuje... jakos przez ostatnie wydarzenia weny brak...
maz mial wczoraj z szefem rozmawiac w sprawie tej kasy dlaczego tak a nie inaczej. ale nie udalo sie bo nie przyjechal tu. strasznie glupio moim zdaniem zrobil dajac w kpercie kase i tyle mniej a nie tlumaczac dlaczego tak a nie inaczej moja mama pozyczyla mi troche kaski i na zycie jako tako bedzie. brakuje mi zeby wplacic na konto na debet i potem moge to wyciagnac ale nie mam od kogo i d..a. siostry prosilam, ale nie ma, a raczej jej chlopak nie chce zeby nam pozyczala... i tak to u nas
Przykro mi że tak postąpił szef...a Twój Mąż u Taty swojego nie pracuje? Jakoś coś mi się kojarzy że u Rodziny czy coś myle Warto porozmawiać z szefem bo może to przez przypadek, niedopatrzenie albo coś...

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

mi podobają się pszczółki i biedroneczka

---
a co do zasypiania, to Zuza nie potrzebuje pieluch, miśków ani nic innego za to muszą być moje włosy :/
mizia mnie i mizia, zreszta wogóle ona lubi strasznie kłaki, czesto staje za mna na kanapie i mnie czesze albo głaska i lubi tez jak ja czesze, wycisza ją to
ooo to też dobry pomysł

o kurka...musi dotykać Twoich włosów? takiego sposobu jeszcze nie słyszałam ale to muszą być tylko Twoje czy innych osób też? A Mąż usypia Zuzę?

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej pszczółka 2 podoba
I w lumpkach rzeczywiście może coś być

Z jednej strony szkoda, bo już ogromną pracę wykonaliście, z drugiej może Kubuś nie jest jeszcze gotowy? Sama nie wiem.
Na temat zasypiania się nie wypowiadam, bo my na razie smoczkowi, kładę Zosię w pokoju, wychodzę i po sprawie. Ale pewnie bym przy niej siedziała, gdyby strasznie biadoliła.
a pszczółkowe skrzydełka są takie

ale masz fajnie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Karola pszczółka, pszczółka Tylko jak mama będzie szyła, to bym trochę zmodyfikowała kostium

A gdzie czytałaś?

jak zmodyfikować? podpowiedź

a co?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Karo przyszło mi do głowy jeszcze jedno: A może Aniołek?

A ten?
Stary 2011-01-13, 11:51   #1391
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
dzięki mayaszko, ale już zdążyłam przeorganizować menu
rurki będą na jutro, bo nie lubie wyrzucać jedzenia
ok spoko
Cytat:

o kurka...musi dotykać Twoich włosów? takiego sposobu jeszcze nie słyszałam ale to muszą być tylko Twoje czy innych osób też? A Mąż usypia Zuzę?
ona szuka włosów zawsze i się nimi bawi i tak zasypia, małz rzadko bo najczesciej się mnie domaga
ale ona naprawde jakas maniaczka jest, potrafi mnie czesac i bawis się tymi moimi włosami nawet i kilkanascie min
i w dzień tez przychodzi żeby choc ich dotknac
i jak siii robi to czasem musze sie jej na kolanach polozyc i mnie mizia
i suszarka lubi jak jej robie po wloskach

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

acha aniołek tez jest ok, ale jakiś sentyment do pszczóki mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 12:12   #1392
angy
Zakorzenienie

Cytat:

ale masz fajnie

...

A ten?
No, to zasypianie samodzielne uważam za nasz największy sukces do tej pory
Jak spała sama u dziadków ostatnio, to dziadek położył się z nią na łóżku i też szybko zasnęła.

Super skrzydełka

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

ona szuka włosów zawsze i się nimi bawi i tak zasypia, małz rzadko bo najczesciej się mnie domaga
ale ona naprawde jakas maniaczka jest, potrafi mnie czesac i bawis się tymi moimi włosami nawet i kilkanascie min

-

O matko jak bym tak chciała Uwielbiam, jak ktoś mi we włosach grzebie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2011-01-13 o 12:14
Stary 2011-01-13, 12:15   #1393
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj w nocy spaliło się moje miejsce pracy Nie całkiem, ale całe piętro, reszta jest zalana wodą
O matko...ale ty chyba i tak nie chciałaś wracać, co?

Karola

Miramej Nie wiem co doradzić, z własnego doświadczenia wiem,że takie niedosypianie w nocy jest najgorsze, wykańcza psychicznie i fizycznie...ja bym więc od szukania sposobu na to zaczęła, może któreś tabletki ci podpasują...

Dzień dobry

wyszłam dziś wcześniej z pracy, żeby Martynię odebrać,położyłam ją spać i nadrabiam

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:52   #1394
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

acha aniołek tez jest ok, ale jakiś sentyment do pszczóki mam
no niemozliwa

A moja to się suszarki boi...pralkę polubiła, a teraz ma faze na suszarkę...nie mogę suszyć włosów, bo od razu przybiega wystraszona i mnie odciąga od suszarki, jakby chciała mnie ratować

Mojej Mamie się przypomniało że jej koleżanka z pracy miała dla swojej córki strój Biedronki...zapyta dzisiaj czy jeszcze ma...jak nie to będziemy kombinować

Cytat:
No, to zasypianie samodzielne uważam za nasz największy sukces do tej pory
Jak spała sama u dziadków ostatnio, to dziadek położył się z nią na łóżku i też szybko zasnęła.

Super skrzydełka

no za zasypianie należy Wam się

ja też

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Karola

wyszłam dziś wcześniej z pracy, żeby Martynię odebrać,położyłam ją spać i nadrabiam

ale masz fajnie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

...ale tu dzisiaj spokojnie

Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki...moja Mama była dziś na mammografii...lekarz na badaniach kontrolnych coś wyczuł i musiała sprawdzić, wieczorem wyniki, bo u znajomej robiła
Stary 2011-01-13, 12:56   #1395
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

ja też uwielbiam
Cytat:

A moja to się suszarki boi...pralkę polubiła, a teraz ma faze na suszarkę...nie mogę suszyć włosów, bo od razu przybiega wystraszona i mnie odciąga od suszarki, jakby chciała mnie ratować

Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki
no widzisz, a Zuza jak usłyszy suszarkę to od razu leci i pokazuje że ona tez chce

podwójnie zaciskam
moją mamę tez tak raz nastraszyli ale okazało sie że wszystko ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 13:11   #1396
angy
Zakorzenienie

Cytat:

(...)
Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki...moja Mama była dziś na mammografii...lekarz na badaniach kontrolnych coś wyczuł i musiała sprawdzić, wieczorem wyniki, bo u znajomej robiła
Zosia się bała, ale już jej przeszło. Ostatnio jej też musiałam suszyć
W ogóle jak tak rozmawiamy o upodobaniach dzieciaczków, to babcia nauczyła Zosię drapania po pleckach i brzuszku, tzn. Ona drapie Zosię I teraz jak się powie "podrapać?" to Zosia przylatuje, odchyla od góry bluzeczkę, siada na kolanach i czeka, a jak się ją zaczyna drapać to ma taki rozanielony wyraz twarzy I uwielbia jeszcze jak jej się dmucha w kark, też ją babcia nauczyła

Będzie dobrze

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-01-13, 13:13   #1397
skierka1981
BAN stały

Karo nie to nie rodzina. ale gosciu malo starszy od nas. dogadujemy sie z nim bdb - przynajmniej tak mi sie wydawalo i watpie zeby przez przypadek wlozyl do koperty nie 700 a 200... zrobil nie fair nie mowiac dlaczego

wrocilam z Amelka ze spaceru. cala droge powrotna plakala...gdzie plakala - wyła...nie wiem co jej bylo... teraz zasypia wymeczona krzyczeniem

dziewczynki zaglosujcie na Amelke na rossmaniaczkach

Czas edycji: 2011-01-13 o 13:14
Stary 2011-01-13, 13:31   #1398
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zrobilam jednak te warzywa z patelni +kawalki kurczaka i sosik pomidorowy do tego makaron, Werce bardzo smakowalo

mala spi od godziny a ja na szybko babke ubilam i sie piecze, Werka juz od rana chodzi i mowi ze Kinga do niej przyjdzie i beda sie gonic

Cytat:

Werka miala etap ze bala sie wszystkich glosnych urzadzen, jakos jej minelo i juz sie niczego nie boi
zaciskam

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-13, 13:47   #1399
megi b
Wtajemniczenie

Cześć

Ksiądz zaraz pewnie u nas będzie chodził więc nic nie poczytam, ale chciałam Wam tylko powiedzieć, że w Biedronce są śliczne naklejki na ścianę do pokoju dziecięcego za 7,99, i puzle za 5 zł te z trzymaniem, jeszcze grające zwierzaki po 10 zł.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 13:47   #1400
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

jak zmodyfikować? podpowiedź

a co?

...
Ja bym zrobiła tak: Czarne rajstopki, czarna bluzeczka/body, spódniczka bombka w czarno-żółte pasy, ale taka porządna bombka, suto marszczona, żeby stworzył się a'la odwłok . Zamiast bombki może być taka spódniczka mocno marszczona na halce z tiulu, żeby "stała". Do tego te żółte skrzydełka i czułki, które wkleiłaś.

Pytałam, gdzie wyczytałaś o moim miejscu pracy , ale widzę, że w portalach podają

Cytat:
O matko...ale ty chyba i tak nie chciałaś wracać, co?
...
No nie , ale muszę gdzieś złożyć przedłużenie o urlop

Karo za wyniki mamy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:57   #1401
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
---
Ale Oni pracują, poza tym opiekują się Babcią, nie chcę Im dokładać

Czyli nie możesz obciąć

Cytat:
Miramej kurczę ciężko coś poradzić... Szkoda, że jesteście tam zupełnie sami i nie ma Wam kto pomóc...

Myślałam o tym, ale wydaje mi się, że tylko namieszam Kubie w głowie (bo smoczek zepsuty przecież ) i przekażę Mu komunikat, że pomarudzi, popłacze, to i smoczek będzie. Już nie chodzi o to, że wykonaliśmy pracę, ale On może nie być nigdy gotowy, a z czasem Jego przywiązanie do smoczka będzie rosło. Wypowiedzcie się dziewczyny

18 dni temu też miałam tak dobrze

Cytat:

Rozumiem Cię, że nie chcesz zawracać głowę Teściom, może jednak spróbuj A może jedź z Kubą do Nich na kilka dni?
Tak, jak napisłam wcześniej, sama nie mam złotego środka
Ukojenie (odstresowanie) przynosi mi dłubanina...

A może kup melatoninę, podobno nie uzależnia, a pomaga w zasypianiu.

Nie przepraszaj, bo niby za co?

W ostatnim nie pomogę, bo u nas ostatnio i ze smokiem jest tragedia
Zaczęłam się zastanawiać nad wyjazdem do Nich, ale czy to będzie teraz dobre dla Kuby? Jak w domu nie może się odnaleźć? Poza tym, On nie jest do Nich przyzwyczajony, nie jeździmy tam często, to roboty z Kubą będzie tyle samo, albo więcej. Już sama nie wiem, mam mętlik

Zerknę na tę melatoninę, jutro chcę iść do pediatry po skierowanie do alergologa, to wstąpię do apteki i zrobię rozeznanie

Cytat:
A może sama z Kubaskiem byś pojechała? Moze do Teściów? nie dałoby rady? np. w piątek, a w sobotę po pracy Mąż by dojechał i jeszcze by cała niedziela została Pogadaj z Mężem, dobrze by Wam zrobila zmiana miejsca

A jak u Was teraz wygląda zasypianie?

Podobno spać uczymy się za młodu i zostaje do końca życia

ale Kuba prosi o smoczka? przypomniał mu się?

Rozważania na ten temat wyżej są

Hmmm... Kuba, jak tylko mówię, że drzemka, kiwa, że nie. W łóżeczku gada, mamroce, szaleje, ja siedzę, ale On jakby nie umiał się przy mnie wyciszyć, więc wychodzę, a On zaczyna płakać i kiwać, że nie. Więc wracam i jak się uspokoi, to próbuję wyjść, ale On znowu płacze. - to powtarzamy kilka razy, bo znów zaczyna szaleć, jak przychodzę. Więc za którymś razem zostaję, aż zaśnie, siedzę na łóżku obok łóżeczka, Kuba nawet na mnie nie patrzy, ale kontrolnie zerka od czasu do czasu.

Tak, czasami jeszcze prosi, nie za każdym razem, ale ma pamięć, nie?

Cytat:
Miramej Nie wiem co doradzić, z własnego doświadczenia wiem,że takie niedosypianie w nocy jest najgorsze, wykańcza psychicznie i fizycznie...ja bym więc od szukania sposobu na to zaczęła, może któreś tabletki ci podpasują...

Cytat:

Cytat:
Karo nie to nie rodzina. ale gosciu malo starszy od nas. dogadujemy sie z nim bdb - przynajmniej tak mi sie wydawalo i watpie zeby przez przypadek wlozyl do koperty nie 700 a 200... zrobil nie fair nie mowiac dlaczego

wrocilam z Amelka ze spaceru. cala droge powrotna plakala...gdzie plakala - wyła...nie wiem co jej bylo... teraz zasypia wymeczona krzyczeniem
skierko, on nie powiedział, ale Wy chyba powinniście to wyjaśnić, chyba jest jakiś kontakt z nim?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-13, 14:04   #1402
skierka1981
BAN stały

Cytat:

skierko, on nie powiedział, ale Wy chyba powinniście to wyjaśnić, chyba jest jakiś kontakt z nim?

no tak średnio właśnie - zawsze zajęty, albo tak mowi tylko. moze mu glupio, nie wiem ssama co myslec wczoraj mial tu nocowac i mieli pogadac a nie bylo go i nawet nie napisal nic. jak maz wczesniej raz dzwonil to niby na jakims spotakaniu byl... a maz mowil ze kiedys przy nim tak z kims rozmawial i sciemnial ze nie moze gadac... no ale maz mowil ze wyjasni bo tak nie moze zostac bez slowa

ide robic obiad dla Amelki
Stary 2011-01-13, 14:08   #1403
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no tak średnio właśnie - zawsze zajęty, albo tak mowi tylko. moze mu glupio, nie wiem ssama co myslec wczoraj mial tu nocowac i mieli pogadac a nie bylo go i nawet nie napisal nic. jak maz wczesniej raz dzwonil to niby na jakims spotakaniu byl... a maz mowil ze kiedys przy nim tak z kims rozmawial i sciemnial ze nie moze gadac... no ale maz mowil ze wyjasni bo tak nie moze zostac bez slowa

ide robic obiad dla Amelki
No ale to jest praca na czarno? Bo jeśli nie, to chyba muszą jakieś zestawienia robić, nie mogą przecież płacić, ile im do głowy przyjdzie, jeśli w umowie jest coś innego?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-13, 14:14   #1404
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć

Ksiądz zaraz pewnie u nas będzie chodził więc nic nie poczytam, ale chciałam Wam tylko powiedzieć, że w Biedronce są śliczne naklejki na ścianę do pokoju dziecięcego za 7,99, i puzle za 5 zł te z trzymaniem, jeszcze grające zwierzaki po 10 zł.

ooo naklejki by sie przydaly bo niedlugo bede Werce pokoj urzadzac
tylko napierw moj brat musi wziac reszte swoich rzeczy a to dopiero jak sie przeprowadza do swojego domu(maja im za tydzien meble przywiezc to mysle ze sie wprowadza juz), malz zrobi sobie w pokoju brata biuro-wezmie komody, stol , wypoczynkowy tam a ja chce Werce kupic tapczanik, jakis maly stolczek drewniany z krzeselkami i regaly na zabawki , w pozniejszym czasie jakas komode na ubranka
ale to i tak dopiero mysle jak dostaniemy zwrot z US

a teraz czekamy na kase co malz ze zlecenia ma dostac i zamawiamy kuchniemysle ze ta kasa do 2 mcy bedzie , ja juz sie nie moge doczekac tej kuchni

zostanie nam lazienka do zrobieniaale mysle ze nie damy rady finansowo w tym roku.......a jeszcze chcialam na dole zrobic remont, zrobic drzwi do nas na gore bo wszystko slychac i echo sie niesie z dolu

ide dac malej papu

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-13, 14:17   #1405
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

czytam Was od wczorajszego wieczoru i napisać nie mam jak

Karo - współczuje przepraw z ... ukmm ...

Miramej ... myśle, ze wyjazd do teściów byłby fajną odskocznią
Cytat:

ja tez uwielbiam jak się ktos bawi moimi włosami
Cytat:
zaciskam!

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć

cześć

yyy nie wiem co jeszcze miałam napisać ... kot mi wskoczył na lapka i skasował wszystko, wyłaczył przegladarkę, pozamykał wszystkie okna ... włączył dokument w Wordzie i wpisał na 20 kartkach K

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:29   #1406
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka
Siedze i podczutuje. Kuba juz 2 godziny spi.
Juz lepiej sie czuje, robi raz dziennie normalna kupke i nie wymiotuje. Nawet apetyt mu wraca.
Dzisiaj obudził sie o 5 rano, usiadł i chciał jesc. Mowie mu, ze jest jeszcze noc i trzeba spac a on dalej krzyczy am, am. Miałam pod ręką biszkopty,zjadł 2 popił herbatka i usnał

Byłam dzisiaj w lumpku. Kupiłam sliczne ciuszki dla małego juz takie wieksze 2-3 lata bo na teraz mamy sporo ubranek. Upolowałam tez super kurtke z Nexta za 10 zł na wiosne. (a moze bedzie i na jesien dobra). W Pepco kupiłam bluze za 9,99 zł, bardzo ładna.
Zakupy udane.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tylko napierw moj brat musi wziac reszte swoich rzeczy a to dopiero jak sie przeprowadza do swojego domu(maja im za tydzien meble przywiezc to mysle ze sie wprowadza juz), malz zrobi sobie w pokoju brata biuro-wezmie komody, stol , wypoczynkowy tam a ja chce Werce kupic tapczanik, jakis maly stolczek drewniany z krzeselkami i regaly na zabawki , w pozniejszym czasie jakas komode na ubranka

a teraz czekamy na kase co malz ze zlecenia ma dostac i zamawiamy kuchniemysle ze ta kasa do 2 mcy bedzie , ja juz sie nie moge doczekac tej kuchni

zostanie nam lazienka do zrobieniaale mysle ze nie damy rady finansowo w tym roku.......a jeszcze chcialam na dole zrobic remont, zrobic drzwi do nas na gore bo wszystko slychac i echo sie niesie z dolu

ide dac malej papu
Tez bym chciała juz dla małego pokoik. Niby mamy 3 pokoje u rodzicow ale jeden to taki pokoj dzienny, w jednym jest sypialna a w ostatnim gabinet. Nie chce teraz inwestowac w te pokoje i robic remonty, chociaz chciałabym zeby Kuba miał juz swoj pokoik.

To ten brat co brał niedawno ślub? Mieszkaja teraz z Wami?
A moj młodszy brat ślubuje 4 czerwca Juz sie nie moge doczekac

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:31   #1407
Ania0104
Zakorzenienie

\Miramej - już doczytałam o teściach ... ciężka sprawa juzsama nie wiem

SKierko - ten szef męża jakis niepoważny nawet nie ma odwagi wyjaśnic co i jak

Cytat:

ide dac malej papu
wybrałaś juz kuchnie? moze odgapie coś

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:35   #1408
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
zrobilam jednak te warzywa z patelni +kawalki kurczaka i sosik pomidorowy do tego makaron, Werce bardzo smakowalo

mala spi od godziny a ja na szybko babke ubilam i sie piecze, Werka juz od rana chodzi i mowi ze Kinga do niej przyjdzie i beda sie gonic
Mniam, warzywka z kurczakiem Babka same pysznosci dzisiaj u Ciebie a ja głodna.

Kuba bardzo teskni za dziecmi, zabawą. Juz od ponad tygodnia nigdzie nie bylismy i nikt u nas nie był z racji choroby. Ale jak tylko wspomne o dzieciach to on juz wola po imieniu znajome dzieci.
Ale jeszcze poczekamy z wizytami az bedzie całkiem zdrów.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 14:50   #1409
skierka1981
BAN stały

chodzi o to ze maz ma na umowie kwote jako wynagrodzenie i to szo na konto a reszta jest wpisana jako premia uznaniowa i szlo do reki...

nie wiecie czy mozna i jak znalezc kogos po nicku na wizazu? znam nick ale jak klikam na niego to blad wyskakuje i zastanawiam sie czy mozna w inny sposob...

Czas edycji: 2011-01-13 o 14:52
Stary 2011-01-13, 15:03   #1410
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

yyy nie wiem co jeszcze miałam napisać ... kot mi wskoczył na lapka i skasował wszystko, wyłaczył przegladarkę, pozamykał wszystkie okna ... włączył dokument w Wordzie i wpisał na 20 kartkach K
niezly kot

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemka
Siedze i podczutuje. Kuba juz 2 godziny spi.
Juz lepiej sie czuje, robi raz dziennie normalna kupke i nie wymiotuje. Nawet apetyt mu wraca.
Dzisiaj obudził sie o 5 rano, usiadł i chciał jesc. Mowie mu, ze jest jeszcze noc i trzeba spac a on dalej krzyczy am, am. Miałam pod ręką biszkopty,zjadł 2 popił herbatka i usnał

Tez bym chciała juz dla małego pokoik. Niby mamy 3 pokoje u rodzicow ale jeden to taki pokoj dzienny, w jednym jest sypialna a w ostatnim gabinet. Nie chce teraz inwestowac w te pokoje i robic remonty, chociaz chciałabym zeby Kuba miał juz swoj pokoik.

To ten brat co brał niedawno ślub? Mieszkaja teraz z Wami?
A moj młodszy brat ślubuje 4 czerwca Juz sie nie moge doczekac
super ze Kuba wraca do zdrowia i apetyt ma
no my mamy sypialnie,pokoj dzienny, pokoj bajzelaszczyli niby Werki ale tez malza rzeczy sa i w sumie taki nijaki ale bedzie Werki, kuchnie i lazienke(niegotowe)

takmieszkaja u bratowej i remontuja dom

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

wybrałaś juz kuchnie? moze odgapie coś
jeszcze nie, ale chyba wezmiemy znajomego co robi kuchnie i cos wybierzemy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mniam, warzywka z kurczakiem Babka same pysznosci dzisiaj u Ciebie a ja głodna.
Werka wstala i znowu zjadla warzywka z mieskiem sama sie dopominala

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości