|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Miramejku nie wiem co Ci doradzić. Chyba wszystko na raz Ci się zebrało, siedzenie z Kubisiem na okrągło, jego problemy z zaśnięciem i teraz masz problem z wyciszeniem się i zrelaksowaniem. Ja mam teraz podobnie, śpiąca jestem, a usnąć za nic nie mogę i nie raz do 1 się wiercę. Chyba musisz to spokojnie przeczekać, aż Kubuś się oswoi z nową sytuacją, a swoją drogą musisz o siebie zadbać , wyjść nie wiem jakoś się zabawić. Wspólny wyjazd nie jest głupim pomysłem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skierko niepoważny jakiś ten szef ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś nasz 7 dzień bez smoka ![]() ![]() A i wspomniane naklejki. Było ich tyle, że nie mogłam się zdecydować ![]()
![]() |
#1412 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedy robicie usg? Cytat:
![]() dobra jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już też sama nie wiem jak małą usypiać ![]() Cytat:
![]() Amelia też przesikuje odkąd bierze te tabletki. Muszę się zaopatrzyć w Pampersy na noc.
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ksiedzu się nie śpieszy? ... do nas przyszedł po 22 ![]() ![]() fajne ![]() ![]() ![]() Małż zabrał Bartoszka do teściów ... a ja nie wiem za coi się zabrać ![]() ![]() ![]() ![]() kawyyyyy ... od rana jeszcze sobie nie zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- a co tu takie pustki? ![]() z nadmiaru czasu umieściłam w kąciku kulinarnym obiecany przepis na ciasto czekoladowe ![]() Ale sie opisałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O której Teściowie wracają z pracy? Myślę, że nie mieli by nic przeciwko, kochają Was i te kilka dni dałoby Im dużo radości ![]() ![]() 22. stycznia, scyntygrafia i wizyta w poradni - 26. --- Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Ty, czy Maciulek?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
![]() wszystkim dziekuje za mile slowa ![]() nie pocytuje, bo mialam zalatany dzien, teraz A je kolacje, potem kapiel, jeszcze musi zasnac, a dopiero potem odsapne Cytat:
W dzien rzadko to dziala, zazwyczaj biore go do naszego lozka, przytulam i tak zasypia po 30-50 minutach, oczywiscie awanturuje sie strasznie. Wczoraj dojrzalam, ze zaczynaja mu sie przebijac gorne trojki, wiec pomyslalam sobie, ze moze to go meczy i przed snem dostal paracetamol i viburcol i spal cala noc az do 5.50, kiedy to i tak musielismy juz wstac. Czyli trudnosci z zasypianiem zwiazane sa ze smoczkiem, a nocne wstawanie i placze raczej ze zebami. tak wlasnie myslalam, ze bralas kiedys cos mocniejszego. wiem, ze to zadne pocieszenie, ale ja tez nie mam odskoczni, a jak w weekendy maz bywa w domu (teraz juz czesciej), to zamykam sie w drugim pokoju z ksiazku i wyganiam ich na spacer. Niestety do robotek ma 2 lewe rece i raczje mie to stresuje niz relaksuje ![]() *tu przypomnial mi sie pewien starszy lekarz z ktorym kiedys pracowalam, przychodzil do dyzurki balaganil strasznie, a pierwsza rzecza, ktora robil, to bylo zamykanie okna. Mowil przy tym, ze od smrodu jeszcze nikt ne umarl, a od zimnego powietrza i owszem ![]() nie wiem, ja bym chyba nie pojechala do Tesciow, moze jestem dziwna, ale ja na takich wyjazdach sie mecze i nie odpoczywam, bo czuje sie mimo wszystko odpowiedzialna za A i zobowiazana sie nim zajmowac, a nawet jak ktos sie nim zajmuje, to nie potrafie psychicznie sie zrelaksowac. Lepsze sa dla mnie wyjazdy typowo wypoczynkowe, gdzie nic nie trzeba itp, ale wiadomo - kasa. Dobrze, ze bedziesz miala mozliwosc tych 2-3 godzin dla siebie, wtedy koniecznie wyjdz i zrob cos dla siebie, co lubisz. Ja przynajmniej w pracy nie mysle o tym, co w domu. Wytrenowalam sie ![]() ![]() Jak widac ze mna tez nie najlepiej ![]() Karola, trzymam kciuki za twoja Mame ![]() Cass, ciesze sie, ze Kuba lepiej i apetyt juz wraca.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-01-13 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
a to ja tak na szybko, bo miałam nie cytować a zaraz wszystko zapomne
Majaszko dziś wrzucili mi do skrzynki m jak mama i było właśnie napisane o zabawie włosami, że to nieszkodliwy nawyk, że to rekompensata nieobecności mamy i że nie da się przedawkować tej bliskości.Psycholog wypowiedział się że dziecko chcę mamę przy sobie zatrzymać.Artykuł o zasypianiu. A ja nigdy w życiu nie pójdę na mammografię ![]() megi thx za info- jutro dreptamy kierunek biedronka ![]() Nie dalej jak wcz suszyłam małej głowę suszarką.Przystała na taką propozycję, pod warunkiem że da umyć głowę ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- megi a napisz jeszcze jak się je nakleja? nie zedre ich potem ze ścianą ? ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że Kuba jeszcze nie każe się nosić do spania, bo i tak sporo czasu spędza u mnie na rękach i mój kręgosłup już ledwie zipie ![]() ![]() Śliczne te naklejki ![]() Cytat:
![]() No, jak widać, coś za coś ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa kończy o 15.30, potem jadą do Babci, wracają ok. 18.30, Teść pracuje od 7. do 19. co drugi dzień (wtedy Teściowa sama chodzi do Babci), a w wolne dni zajmuje się Babcią. Więc nie wiem, czy to ma sens w ogóle. ![]() Cytat:
![]() U nas wszystkie zęby przebite (oprócz piątek, ale dziś sprawdzałam i wydaje mi się, że nic się tam jeszcze nie dzieje), fakt, że nie wyszły całe, a można nawet powiedzieć, że dopiero małe kawałki, więc może dalej Kubę to boli? Wiem Mariolka, że Ty masz jeszcze gorzej, bo pracujesz zawodowo ![]() Muszę się nauczyć wykorzystywać te godziny dla siebie i tyle. Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |||
Zakorzenienie
|
jestem wykonczona po wizycie kolezanki z coreczka- dziewczynki tyle halasu narobily ze glowa mi peka
![]() ![]() Cytat:
![]() fajne te naklejki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1421 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sprawdzaj, sprawdzaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
p4w, na terapię chodziłam z powodów o których pisałam w klubie, dlaczego teraz miałabym chodzić? Wydaje mi się, że największym problemem w tej chwili jest nieumiejętność spania (jakkolwiek śmiesznie to brzmi) - miałam to zawsze i dało się żyć, teraz tylko mam taki okres, że jest ciężko, napisałam, że zapytam w aptece o jakieś tabletki bez recepty, zastanawiałam się tylko, czy jest szansa, żeby mi pomogły, bo pamiętam, że po mocniejszych lekach nie było rewelacji.
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
chyba szykuje sie nieciekawa nocka bo mala spi od godziny a juz 2 razy budzila sie z placzem
![]() moze ktoras polecic jaks rozswietlacz na poliki? ![]()
#1424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne ![]() Cass super, że Kuba ma się już lepiej ![]() Miramej chyba rzeczywiście wyjazd do teściów to nie najlepszy pomysł... Tak jak napisałaś-wykorzystuj te "swoje" godziny do maksimum-wychodź z domu, nie sprzątaj, nie pierz, miej to gdzieś. Od niewytartych kurzy czy niewyprasowanych ciuchów nikt jeszcze nie umarł ![]() ![]() Mariolko ![]() ![]() Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro na pobraniu nie było krzyku ![]() I Ps. We wrześniu lecimy do Maroka!!!!! ![]()
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super ![]() ![]() my to pewnie wyskoczymy na jakies pare dni gdzies o ile malz bedzie mial wolne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet wtedy gdy chodziłaś na terapię (czyli powinno być Ci lżej) nie spałas dobrze chyba, ze teraz nie chodzi o jakiś konkretny powód zaprzątający Twoją głowę tylko po prostu nie mozesz i już jak jak nie mogłam zasnąć to zazwyczaj była jakiś konkretny powód dlatego napisałam, ze nawet obgadanie spraw na terapii nie pomagało Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
ja tak wieczornie na chwile tylko bo oczy mi sie zamykają już. Cały dzien spedziłam poza domem, no prawie cały do wrocilam o 16. ale taka padnieta jakbym cale miasto zlatala. Wyobraźcie sobie, ze czekałam na lekarza w przychodni 4 godziny ![]() Jak zajechałam to okazało sie ze moja doktorka rozchorowała się, nie powiadomili mnie, wiec na marne pojechałam jakby, wiec przepisałam sie do innego lekarza ordynatora, bo w sumie pojechałam tylko po skierowanie na rezonans. Lekarz miał przyjmować 10-12, a przyszedł o 14.... nie to ze byl na oddziale, ale w ogole go w szpitalu nie było. Az mnie głowa rozbolała. jakas paranoja- dostac migreny czekając na neurologa.... ale jakos sie dostałam, 3 razy taksówkami dzisiaj jezdziłam i w sumie wydałam tylko kase na taksówki ![]() poczytałam was, ale nie chce mi sie cytowac, mialam paznokcie pomalowac, ale na jutro to przekładam. Kasiu no wiesz, taka rozsądna kobieta i nawet samokontroli nie robisz? ![]() Spadam spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() miałam taki okres w życiu, ze bardzo źle spałam i mój TZ (jeszcze wtedy nie mąż) zmusił mnie do wysiłku - chodziliśmy 2-3 razy w tygodniu na spinnig i 2 razy na basen, ale nie moczyć pupę tylko 45 minut pływania - od tamtej pory lepiej spię, choć już dawno nie mam czasu na takie intensywne zajęcia czułam się o niebo lepiej, byłam wyspana ![]() oczywiście trudno z dzieckiem zaplanować tyle dodatkowych zajęć, ale może jakiś wieczór byś znalazła albo w weekend - moze tego spróbuj
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angy ![]() ![]() ![]() kciuki trzymam za pobranie ![]() Czeko ![]() Antonio tez juz wstal na spiaco dwa razy ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-01-13 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja samokontroli tez nie robie ale na usg chodzę raz w roku ![]() Cytat:
![]() ... jednak? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aaaa P4W śniałaś mi się wzoraj w nocy ... a raczej Twoje wanienki zz sephory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale one są plastikowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musiałam sprawdzić co to jest spinning ![]() Cytat:
![]() ![]() Kuba na razie raz ![]() *** Idę, kolorowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bardzo lubię i potrzebuję, ale ostatnio straciłam trochę zapał, bo zawsze chodziłam z małżem i się mobilizowaliśmy nawzajem, a teraz idę albo On albo ja, wiec zazwyczaj On idzie bo ja właśnie wracam z pracy, muszę coś zjeść itd...
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Wojtusia wspolczuje tyle sie naczekalas
![]() Mariola ![]() dziewczyny ja uciekam spac , dobranoc ![]()
#1436 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() musze poszukac na necie albo sobie kupie ![]() ja samokontroli nie robie też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1437 | |||||
Wtajemniczenie
|
Macilek, sama nie wiem, bo daje tak czadu od środy wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zabierzecie i mnie? ![]() Cytat:
![]() Jak w czeskim filmie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() megi bardzo ładne te naklejki ![]() --- Witam ![]() Mam nadzieję, że jakoś uda nam się dzisiaj wyjść na spacer, bo kota dostaję w domu, o Maćku nie wspomnę ![]() ![]() Prawie skończyłam spódnicę, tzn. Muszę jeszcze wszyć suwak, odszyć i wszyć podszewkę, ale już z górki, bo spódnica dopasowana do mnie, więc już jest dobrze. Niestety przy Maciulku schodzi mi się z tym nieziemsko długo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na tvn24 ![]() ![]() no racja ![]() ![]() Cytat:
![]() a moze właśnie jemu też to dobrze zrobi? ![]() no i widać od razu że potrzebuje Twojej obecności...smoka stracił to potrzebuje zastępstwa ![]() ![]() no dobrą dobrą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1439 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz 11 (nie licząc pierwszej nocy ![]() ![]() fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() decyzji nie komentuję.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeździsz na rowerze na sali...w różnym tempie ![]()
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() np w wannie sama się kłądzie na brzuchu i udaje ze pływa żabką, tak się fajnie odpycha ![]() i wogóle sięnie boi, nie płacze jak jej się naleje do oczu, bo nieraz już zanurkowała mało tego, nie mam prolemu już ze spłukiwaniem włosków, wystarczy że jej powiem co teraz robie i pokaże węża prysznicowego i ona zaraz mi głowke odchyla i czeka aż skończe, słodka jest ![]() *** była wczoraj na małych zakupach ale nie zaszalałam, kupiłam sobie kolczyki i pierścionek w orsayu (jak znajde to wam pokaże fote), pędzel i korektor oraz blush bourjois (chyba za ciemny kapke wziełam ![]() szukałam jeszcze tego lakieru most wanted ale nie było ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.