Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 15:31   #1501
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Pierwszy balikowy dylemat

A ten?
Dylematy,to się dopiero zaczną

Fajny

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dziewczynki zaglosujcie na Amelke na rossmaniaczkach
Głos oddany

Cytat:
A moja to się suszarki boi...pralkę polubiła, a teraz ma faze na suszarkę...nie mogę suszyć włosów, bo od razu przybiega wystraszona i mnie odciąga od suszarki, jakby chciała mnie ratować

Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki..oja Mama była dziś na mammografii...lekarz na badaniach kontrolnych coś wyczuł i musiała sprawdzić, wieczorem wyniki, bo u znajomej robiła
Bartosz jak był mały,bał się wszystkiego: odkurzacza,suszarki,blend erateraz chyba nic mu nie straszne

Doczytałam już,że wszystko w porządku,więc się cieszę

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Myślałam o tym, ale wydaje mi się, że tylko namieszam Kubie w głowie (bo smoczek zepsuty przecież ) i przekażę Mu komunikat, że pomarudzi, popłacze, to i smoczek będzie. Już nie chodzi o to, że wykonaliśmy pracę, ale On może nie być nigdy gotowy, a z czasem Jego przywiązanie do smoczka będzie rosło. Wypowiedzcie się dziewczyny
Ja bym już nie dałatyle dni minęło,że może już bliżej do zapomnienia o smoku,niż dalejwiem,że jest Wam ciężkoale dasz smoka i co?a jak później będziecie przechodzić przez to samo?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemka
Siedze i podczutuje. Kuba juz 2 godziny spi.
Juz lepiej sie czuje, robi raz dziennie normalna kupke i nie wymiotuje. Nawet apetyt mu wraca.
Dzisiaj obudził sie o 5 rano, usiadł i chciał jesc. Mowie mu, ze jest jeszcze noc i trzeba spac a on dalej krzyczy am, am. Miałam pod ręką biszkopty,zjadł 2 popił herbatka i usnał

To ten brat co brał niedawno ślub? Mieszkaja teraz z Wami?
A moj młodszy brat ślubuje 4 czerwca Juz sie nie moge doczekac
Dobrze,że Kubuś ma się lepiej

Czyli weselisko się szykuje

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dziś nasz 7 dzień bez smoka

A i wspomniane naklejki. Było ich tyle, że nie mogłam się zdecydować
a wydaje się jakby to było wczoraj

Naklejki

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
22. stycznia, scyntygrafia i wizyta w poradni - 26.

.
za badania i wizytę.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a to ja tak na szybko, bo miałam nie cytować a zaraz wszystko zapomne
Majaszko dziś wrzucili mi do skrzynki m jak mama i było właśnie napisane o zabawie włosami, że to nieszkodliwy nawyk, że to rekompensata nieobecności mamy i że nie da się przedawkować tej bliskości.Psycholog wypowiedział się że dziecko chcę mamę przy sobie zatrzymać.Artykuł o zasypianiu.

A ja nigdy w życiu nie pójdę na mammografię ani nie wykonuję samokontroli, ani nigdy nie dam zbadać "piersi" lekarzowi.
Też dostałam

samokontrola to podstawa

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej chyba rzeczywiście wyjazd do teściów to nie najlepszy pomysł... Tak jak napisałaś-wykorzystuj te "swoje" godziny do maksimum-wychodź z domu, nie sprzątaj, nie pierz, miej to gdzieś. Od niewytartych kurzy czy niewyprasowanych ciuchów nikt jeszcze nie umarł Ja np. jak jeździłam do Poznania na zaoczne bardzo lubiłam usiąść gdzieś w miłym miejscu z kawą, udawałam, że czytam, a tak naprawdę obserwowałam ludzi-uwielbiam to

Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro na pobraniu nie było krzyku

I Ps.
We wrześniu lecimy do Maroka!!!!!
Ty podglądaczko

Mam nadzieję,że Zosia dobrze zniosła badanie

SzczęściarzeSuper

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,

ja tak wieczornie na chwile tylko bo oczy mi sie zamykają już.

Cały dzien spedziłam poza domem, no prawie cały do wrocilam o 16. ale taka padnieta jakbym cale miasto zlatala.

Wyobraźcie sobie, ze czekałam na lekarza w przychodni 4 godziny
Jak zajechałam to okazało sie ze moja doktorka rozchorowała się, nie powiadomili mnie, wiec na marne pojechałam jakby, wiec przepisałam sie do innego lekarza ordynatora, bo w sumie pojechałam tylko po skierowanie na rezonans. Lekarz miał przyjmować 10-12, a przyszedł o 14.... nie to ze byl na oddziale, ale w ogole go w szpitalu nie było. Az mnie głowa rozbolała. jakas paranoja- dostac migreny czekając na neurologa....
ale jakos sie dostałam, 3 razy taksówkami dzisiaj jezdziłam i w sumie wydałam tylko kase na taksówki ale za wygode sie płaci.
Ale się oczekałaśswoją drogą,to za to,że Cię nie poinformowali.

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-14 o 20:22
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:49   #1502
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:

ale to o dzieciach które nie były zaszczepione
acha, już myślalam że odwrotnie, zaraz poczytam jak mi Zuzanka pozwoli
Cytat:

A tak myślę o tych Rossmaniaczkach i ja nie wiem jak wszystkim dzieciaczkom można dać mniej niż 5 A średnie jakieś niskie i tak Ktoś może podrzuca 1 żeby wygrać... I jest wątek wspierający, dziewczyny sobie nawzajem klikają
nie powinno byc takich watków, bo to nie fair troche
ale to moje zdanie

gorgulku
Stary 2011-01-14, 15:58   #1503
monika_net
Raczkowanie

Miramej też jestem na etapie odstawiania od smoczka. Gabryś zaczął się za bardzo do niego przywiązywać, do spania, do lekarza, na spacer, jak miał zły dzień, no i wychodziło na to że cały czas ten smoczek ma. Poza tym zaczął dla zabawy wsadzał smoczek cały do buzi tylko ten uchwyt zostawał, bałam się że smoczek się połamie, albo za daleko wsadzi... No i zdecydowałam nagle że koniec, musiał zasnąć po południu bez smoczka, oczywiście nie zasnął, bez dziennej drzemki wieczorem był tak zmęczony że nie miał siły płakać za smoczkiem tylko wołał am am. Nad ranem dałam mu tylko smoczek jak się przebudził, ale to był ostatni raz, w dzień już spał bez. To było tydzień temu Także już zapomniał.
Co do metody zasypiania, to ja wychodzę z pokoju.
Mam nadzieję, że Wam też się uda, trzymam kciuki

Co do konkursu dla rossmanniaczek, też tam jest mój szkrab i jest prawie na ostatnim miejscu ma 2,04. Myślę że wiele osób daje 1, bo to niemożliwe żeby były takie oceny

"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"
Henry Ford
monika_net jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:08   #1504
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też jestem w grupie podwyższonego ryzyka, nawet robiłam badania genetyczne na obecność genu odpowiedzialnego za wystąpienie choroby
poza tym miałam już wycinane włókniaki tyle razy, że usg, biopsji już nawet nie liczę ...
badam się kilka razy w tygodniu

Ja też właśnie podczas samokontroli,jakieś dwa lata temu wyczułam zgrubienie w lewej piersi,które po kilku dniach zniknęło.Robiłam usg,ale lekarz nic nie znalazł i stwierdził,że widocznie była to jakaś zmiana hormonalna.Od tamtej pory spokój,ale stracha mam

Cytat:
wiem coś o tym...ja mam mastopatię plus tyle torbieli (które pojawiają się i znikają) że lekarz stwierdził że nie będzie usuwał bo by mi dziury tylko porobił

a tak prawie w temacie...od czerwca mam nowego kolegę w pokoju...przechodze koło niego kilkanaście razy dziennie (czy to coś załatwić, czy do łazienki, czy do kuchni) i on zawsze patrzy na moje cycki dziwne uczucie i chyba w końcu mu powiem gdzie mam oczy

Wybacz,ale rozśmieszył mnie ten Twój kolegawidocznie podobają mu się Twoje wdzięki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u nas nocka z pojekiwaniem i mokra pizamka ale jak zmienialam jej pieluszke to prawie wcale nie zasikana , wiec problem w tym ze mala sie wierci strasznie ostatnio i dlatego siuski wylatuja
a spi niespokojnie pewnie przez te dolne 4 co wychodza bo dopiero kawaleczki widac

ide na kawke
a już tak dobrze szło.

Cytat:
nie od dziś wiadomo, że mam niepokoleji w głowie na punkcie piersi...yyyy w moim przypadku piegów , choć i to jest za dużo powiedziane.

Kasiu,ale to nie chodzi o to,czy Ci się piersi podobają,czy niechodzi o Twoje zdrowieo zdrowie każdej z nas

Cytat:
Dziękuję kochane wszystkim za kciuki
Pobranie było z paluszka, bo zdecydowałam się jednak na razie na samą morfologię-jak coś będzie nie tak z żelazem to będzie już widać na tym wyniku. A do żelaza pobierają z żyły i wtedy będe musiała jechac do innego laboratorium, bo te u nas to takie sobie... A raczej laborantka, która od razu powiedziała, że takiemu dziecku to ciężko będzie z żyły JASNE. Bała się i tyle. Odpuściłam, bo i tak jej nie ufam. Jak coś mnie zaniepokoi to zrobię jeszcze to żelazo gdzie indziej.
Zosia nawet nie zajęknęła, była bardziej zaciekawiona, niż przestraszona Teraz śpi.
Wyniki będa dzisiaj, małż odbierze jak będzie jechał z pracy.

Co do wycieczki: jedziemy z mężem, na dwa tygodnie, Zosia zostanie w tym czasie z moją mamą. Tzn. niania (mamy siostra) będzie przychodziła jak przychodzi , bo mama pracuje, a mama się przeniesie do nas na dwa tygodnie i zajmie się nią po południu. W między czasie, w miarę możliwości teściowie ją trochę odciążą i myślę, że będzie git
Wyjazd nas strasznie kusi, bo będzie dofinansowanie z N-ctwa, poza tym to będzie niesamowita przygoda. Zawsze chciałam pojechać do Maroka.
Doczytałam,że dobrze poszło
dla Zosi.
Ostatnio Bartoś miał właśnie z żyły,bo poziom żelaza też robiliśmyfajnie nie było

Czyli plany już sąFajnieBędziemy czekać na fotki

Cytat:
Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
Ja muszę poczytać,bo nie wiem dokładnie co to za szczepienie
Niedawno zaszczepiłam Bartosia,ostatnią dawka Pentaximubył w niej też Hib i teraz

Cytat:
My po wizycie u lekarza, Amelka całą noc kaszlała Znów Ospamox nie mam jak jechać prywatnie i byliśmy w przychodni u tej naszej nawiedzonej. Osłuchowo czysto, ale gardło brzydkie
Wieczorem padłam razem z małą tzn kazała mi sie przenieść do łóżeczka i ładnie usnęła a ja z nią Baterie mi siadły chyba i jeszcze @ dostałam
zdrówka duzo życzę

Cytat:
Bartuś nie chce tracić czasu na sen

No,Kochana proszę Cię:że w dzień,to jeszcze pal licho,ale w nocy?

Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam: wyniki z moczu wyszły dobre

Super

Nadrabiam na ratyresztę muszę zostawić na późniejmam nadzieję,że Bartoś pójdzie spać o przyzwoitej porze i pozwoli mamie poczytać

Stary 2011-01-14, 16:32   #1505
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Karo, przeczytałam...... to straszne

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

moja kumpela jest w ciązy (16 tydz) i ma okropna zgage, nie umiem jej pomóc bo nie miałam
macie jakies sprawdzone sposoby?
Stary 2011-01-14, 16:42   #1506
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, Gorgulku przytulam was

Megi, ciesze sie, ze wyniki dobre

Anula, super, ze w zlobku dobrze

monika_net

Cass, Antonio nie wali pięsciami ani głową w podłogę. Jak nie chce gdzieś iść albo wychodzić, np ze sklepu zabawkowego, to sie kladzie na podlodze i tak lezy, a ja ide dalej (to po tatusiu ma)

Karo, Antonio jest zaszczepiony na penumokoki, u mnie to nalezy do szczepien obowiazkowych i nie sa one platne.

--------
Nocka w miare, drzemka tez, ale ja sie nie wyspalam i caly dzie chodze apatyczna i senna.

Maz dzisiaj wczesniej skonczyl, wiec mam chwile dla siebie
Stary 2011-01-14, 16:43   #1507
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dziewczyny ponawiam pytanie- jakich uzywacie puderkow rozswietlajacyh?

pytam bo chce kupic, nigdy takiego nie mialam, tylko brazujacy mam a chce sprobowac innego
ja używam głownie meteorytów Guerlain, mam prasowane, w kulkach i podróżne w wielu kolorach, oprócz tych mam róże i brązery z drobinkami

Cytat:
współczuję przejść.
A jak Tomcio? już lepiej się czuje?

lepiej, ale katar ma wciąż okrutny i nie był w przedszkolu

Karolinko, mój Tomek jest po wszystkich dawkach szczepienia na pneumokoki
też przeczytałam wklejoną historię, ale wkurzyła mnie niewiedza rodziców, a głupi tekst o blondynce i OB... bez komentarza; wygląda na to, ze nawet badań w ciąży nie robiła skoro nie wie co to

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:46
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 17:19   #1508
Wojtusia
Zakorzenienie

wszystkim dziewczynom z naszego wątku dałam 5 gwiazdek znaczy tym biorącym udział w konkursie
zaraz swoją Oli tam wpakuje

monika
witaj... kurcze, nie pamietam cie, ale ja to zawsze mialam problemy z pamięcią

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

no laski dodalam
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-17273.html
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:22   #1509
skierka1981
BAN stały

Cytat:
wszystkim dziewczynom z naszego wątku dałam 5 gwiazdek znaczy tym biorącym udział w konkursie
zaraz swoją Oli tam wpakuje

monika
witaj... kurcze, nie pamietam cie, ale ja to zawsze mialam problemy z pamięcią

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

no laski dodalam
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-17273.html

też poszło 5 oczywiscie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:49   #1510
Wojtusia
Zakorzenienie

oo i Svi znalazłam https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-106975.html

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

cos mi wizaz swiruje

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

znowu ucieło mi coś?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2011-01-14 o 17:46
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:42   #1511
monika_net
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

moja kumpela jest w ciązy (16 tydz) i ma okropna zgage, nie umiem jej pomóc bo nie miałam
Mi na zgagę pomagał kefir, ew. maślanka, ale to tylko na trochę. A niestety zgage miałam przez całą ciążę. No i musiałam odpuścić sobie wszystkie cytrusy, bo po nich od razu mnie brało.

p4w życzę szybkiego powrotu do zdrówka dla Twojego maluszka

Dziękuję za miłe przyjęcie z powrotem

"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"
Henry Ford
monika_net jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 18:48   #1512
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A podejścia Kasi też nie komentuję, chciaż cisną mi się na usta mało przyjemne słowa
zdaję swobie sprawę że jestem lekkomyślna

Cytat:
dopiero wyciagnelam Amelce z nosa spory kawałek papieru jakos polozylam ja i patrze a w nosie cos widac... daleko siedzialo...a ona wepchala kawalek papieru. wzielam pesete i powoli udalo mi sie wyciagnac

Cytat:
Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
kiedyś zadecydowałam, że na rota nie a na pneumo tak
Zaraz poczytam bo jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam
Cytat:
Kasiu, wiem ze masz bzika, no ale wiesz, dla własnego zdrowia, sama mogłabys sie zbadać, przeciez w łazience nikt cie nie zobaczy, a moze to przeciez zycie uratowac ( tak dobitnie napiszę, chociaż i tak cie pewnie nie przekonam)
jak to Karola powiedziała mąż bada.Coś w tym racji jest.
Gdyby mi wyszło jakieś zgrubienie, to byłoby samo zgrubienie w miejscu piersi.Nie "kokietuje".

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Tu mama Gabrysia, bardzo długo się nie odzywałam, więc pewnie nikt mnie tu nie pamięta. Całkowicie pochłonęło mnie macierzyństwo, ale teraz już opadam z sił i potrzebuję kontaktu z innymi mamami dzieci w tym wieku.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem

Mały własnie zasypia, nauczył się dziwnych słów, takie jakby: Dzigab- dzigab-dzigab i powtarza to ciągle jak się bawi
ja kojarzę po avatarku
witaj

Cytat:
Kuba po chorobie zrobił sie nieznosny. Diabeł w niego wstepuje. Nie potrafi minuty sobą zająć, cały czas jęczy i chce na ręce.
A jak nie chce mu czegos dac to kładzie sie i wali piesciami w podłoge albo głową
Czy Wasze maluchy tez są takie nadpobudliwe? To jakis bunt czy co?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:50   #1513
skierka1981
BAN stały

monika

maz gadal z szefem, 500 zł mniej zaq jakies 8-10 dni urlopu. bo podstawa jest a ta reszta odjeta super
Stary 2011-01-14, 19:19   #1514
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytam, ale nastrój do , wpadłam poprosić o głosy dla Kubaska

Tu link: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-17421.html
Kurczę co jest mamuśki nie dajcie się dołkom
jaki model

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję Wam
Ciężko jakoś i wiem, że nie tylko u mnie. Mam nadzieję, że wkrótce minie.

Muszę uciekać robić Zuzi placuszki z cukinii.

Megi zdrówka dla Amelki, dla pozostałych dzieciaczków również
Megi
wyjazd przydałby się ale kupiłam ostatnio rower i fotelik na rower i wiadomo
Iwonko trzymaj się dzielnie

u szkoda a może jakieś wyjście we dwoje na miejscu, kino itp.?

Cytat:
Miramej też jestem na etapie odstawiania od smoczka. Gabryś zaczął się za bardzo do niego przywiązywać, do spania, do lekarza, na spacer, jak miał zły dzień, no i wychodziło na to że cały czas ten smoczek ma. Poza tym zaczął dla zabawy wsadzał smoczek cały do buzi tylko ten uchwyt zostawał, bałam się że smoczek się połamie, albo za daleko wsadzi... No i zdecydowałam nagle że koniec, musiał zasnąć po południu bez smoczka, oczywiście nie zasnął, bez dziennej drzemki wieczorem był tak zmęczony że nie miał siły płakać za smoczkiem tylko wołał am am. Nad ranem dałam mu tylko smoczek jak się przebudził, ale to był ostatni raz, w dzień już spał bez. To było tydzień temu Także już zapomniał.
Co do metody zasypiania, to ja wychodzę z pokoju.
Mam nadzieję, że Wam też się uda, trzymam kciuki
dla Gabrysia, czyli rozumiem że kłopotów ze spaniem teraz nie ma mimo braku smoka?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie podczas samokontroli,jakieś dwa lata temu wyczułam zgrubienie w lewej piersi,które po kilku dniach zniknęło.Robiłam usg,ale lekarz nic nie znalazł i stwierdził,że widocznie była to jakaś zmiana hormonalna.Od tamtej pory spokój,ale stracha mam
No,Kochana proszę Cię:że w dzień,to jeszcze pal licho,ale w nocy?
ja się sama nie umiem badać ale na usg muszę się kiedyś wybrać.

Cytat:
Ja miałam zgagę pod koniec ciąży i wtedy nic mi nie pomagało

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Megi, ciesze sie, ze wyniki dobre

Cytat:
ja używam głownie meteorytów Guerlain, mam prasowane, w kulkach i podróżne w wielu kolorach, oprócz tych mam róże i brązery z drobinkami

brzmi kosmicznie
a co mu dajesz na katar, moja Amela ledwo zipie

Cytat:

maz gadal z szefem, 500 zł mniej zaq jakies 8-10 dni urlopu. bo podstawa jest a ta reszta odjeta super
to się wytłumaczył
za przelew

Karo chyba się do Ciebie uśmiechnę po te stempelki

No i Amela nie miała dzisiaj drzemki. Padła przed 20, ale ma taki katar, że oddycha buzią. Nie wiem czy nockę prześpi
Cały dzień coś w nią wtykam, a to leki na refluks, a to antyiotyk, a to syrop, psiaknie nosa, inhalacje ale dzielna jest bardzo

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 19:27   #1515
katarzynka00
Zakorzenienie

tu coś o pneumo dla tych które mają wątpliwości
http://www.faceci.com.pl/subskrypcja49.html
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 19:32   #1516
skierka1981
BAN stały

laseczki do kiedy pracodawca musi dac pity? do lutego ktoregos tak?
Stary 2011-01-14, 19:37   #1517
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mi na zgagę pomagał kefir, ew. maślanka, ale to tylko na trochę. A niestety zgage miałam przez całą ciążę. No i musiałam odpuścić sobie wszystkie cytrusy, bo po nich od razu mnie brało.

Cytat:
No i Amela nie miała dzisiaj drzemki. Padła przed 20, ale ma taki katar, że oddycha buzią. Nie wiem czy nockę prześpi
Cały dzień coś w nią wtykam, a to leki na refluks, a to antyiotyk, a to syrop, psiaknie nosa, inhalacje ale dzielna jest bardzo
kurcze, tak sie te nasze dzieciaczki męcza przez te choróbska
buziaki dla Amelki i
Stary 2011-01-14, 19:55   #1518
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
, i ja Ciebie też

Cytat:
Teraz mam wyrzuty sumienia że wkleiłam ten link
No coś Ty Mogłam tam nie wchodzić przecież.

Cytat:
gorgulku

Cytat:
Miramej, Gorgulku przytulam was

Cytat:
Iwonko trzymaj się dzielnie

u szkoda a może jakieś wyjście we dwoje na miejscu, kino itp.?
...

...

Ja czasem wychodzę Ostatnio pojechałam na noc do koleżanki. Małż zawiózł mnie wieczorem i z rana był już po mnie. Ale mi chyba chce się wyjścia gdzieś z Małżem właśnie tylko głupio mi oddawać Zuzię na noc albo ściągać kogoś do nas. Bo w dzień to nie ma gdzie.

Ja też nie umiem badać ale coś tam "macam"

Biedulka Kochana

Kasiu przeczytałam wszystko. Jest w tym dużo racji. Pamiętam jak drżałam przed Priorixem. Tylko nie wiem co jest gorsze. Zamotałam się z tym Choć przyznam, że chodziło mi po głowie zaszczepienie Zuzi przeciw pneumokokom.

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2011-01-14 o 19:58
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:13   #1519
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
mieszają tak jak ze szczepionką na grypę

Cytat:

kurcze, tak sie te nasze dzieciaczki męcza przez te choróbska
buziaki dla Amelki i

Cytat:
Ja czasem wychodzę Ostatnio pojechałam na noc do koleżanki. Małż zawiózł mnie wieczorem i z rana był już po mnie. Ale mi chyba chce się wyjścia gdzieś z Małżem właśnie tylko głupio mi oddawać Zuzię na noc albo ściągać kogoś do nas. Bo w dzień to nie ma gdzie.

Ja też nie umiem badać ale coś tam "macam"

Biedulka Kochana
Świetnie, że możesz sobie tak wyskoczyć, ale co z małżem to z małżem

Amelka budzi się co chwila i kaszle, słychać jak jej się odrywa

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 20:20   #1520
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrze
A na zmianę pogody to będzie Cię bolała niestety, to bardzo prawdopodobne.

Wiem

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziękuję dobrze W żłobku popłakuje jak mąż ją zaprowadza ale tylko chwilkę, niesamowicie mnie wzrusza jak po nią przychodzę a ona tym swoim niepewnym krokiem biegnie do mnie przez cały korytarz z uśmiechem i krzyczy : ma, ma, ma Nie chcę zapeszać więc tylko cichutko powiem, oby tak dalej

dla Martynki,super sobie radzicie i oby tak dalej

Cytat:
Cały czas jestem ale zupełnie bez nastoju Czytam ale nie mogę zebrać się do pisania. Nic mi się nie chce. Bywają dni, że z domu nie wychodzę (wtedy Małż chodzi na spacery z Małą). Wypatruję wiosny...
gorgulku i aby wrócił dobry nastrój

Cytat:
Amela jeszcze nie śpi, spryciula nauczyła się że jak do czegoś nie może dostać to za pomocą poduszki sobie przysuwa i tak oto dostała się do koszyczka w którym zawsze był smoczek Od 12 powtarza w kółko mam mame, mam tate..... o teraz brawo bije
Ale smoczka nie dostała?

dla Melki.

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Tu mama Gabrysia, bardzo długo się nie odzywałam, więc pewnie nikt mnie tu nie pamięta. Całkowicie pochłonęło mnie macierzyństwo, ale teraz już opadam z sił i potrzebuję kontaktu z innymi mamami dzieci w tym wieku.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem

Mały własnie zasypia, nauczył się dziwnych słów, takie jakby: Dzigab- dzigab-dzigab i powtarza to ciągle jak się bawi
witaj.
My też się chyba jeszcze nie znamy

Cytat:
Kuba po chorobie zrobił sie nieznosny. Diabeł w niego wstepuje. Nie potrafi minuty sobą zająć, cały czas jęczy i chce na ręce.
A jak nie chce mu czegos dac to kładzie sie i wali piesciami w podłoge albo głową
Czy Wasze maluchy tez są takie nadpobudliwe? To jakis bunt czy co?
Bartoś tak dzisiaj miałrogaliki drożdżowe robiłam z nim na rękach i pierogi do obiadu też

Cytat:
Ja akurat zaczęłam przez przypadek od histrii B...
Po lewej masz też inne....
Boże,jakie to straszne i niesprawiedliwe

Cytat:

Czytam, ale nastrój do , wpadłam poprosić o głosy dla Kubaska

Tu link: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-17421.html

Śliczny Kubuś w tej czapcezresztą jak zawsze

Stary 2011-01-14, 20:32   #1521
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale smoczka nie dostała?

dla Melki.

Bartoś tak dzisiaj miałrogaliki drożdżowe robiłam z nim na rękach i pierogi do obiadu też
nie

mnie by się nie chciało robić

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-14, 20:36   #1522
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

zdrowia dla Amelki

W swietle tego, co wstawila Katarzynka, to dopowiem, ze u mnie na liscie obowiazkowych szczepien nie ma gruzlicy i WZW, szczepia tylko dzieci z grupy ryzyka, dlatego zdecydowalam sie na pneumokoki. Tez jestesmy po wszystkich dawkach. Oczywiscie nikt mnie nie moze zmusic do szczepien, wystarczyloby, zeby w przychodni zglosic, ze nie szczepie.

Dzis drzemka bez problemu i wieczorne zasniecie rowniez, ale ciii
moze za kilka dni wrocimy do starych nawykow spaniowych
Stary 2011-01-14, 20:48   #1523
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

brzmi kosmicznie
a co mu dajesz na katar, moja Amela ledwo zipie
badanie jest bardzo proste, ja zazwyczaj robię pod prysznicem (na stojąco) i przed snem (na leżąco) - w necie poszukaj instrukcji
ja kolistymi ruchami sprawdzam każdy fragment i pod pachami też, wygląd i ew wyciek to tak przy okazji, zwykle oglądam je (niestety) jak się ubieram

na katar robię inhalacje (ale to robię cały czas, więc chyba się nie liczy) wpuszczam często sól morską i do spania krople

Cytat:

zdrowia dla Amelki

W swietle tego, co wstawila Katarzynka, to dopowiem, ze u mnie na liscie obowiazkowych szczepien nie ma gruzlicy i WZW, szczepia tylko dzieci z grupy ryzyka, dlatego zdecydowalam sie na pneumokoki. Tez jestesmy po wszystkich dawkach. Oczywiscie nikt mnie nie moze zmusic do szczepien, wystarczyloby, zeby w przychodni zglosic, ze nie szczepie.

na pewno będzie dobrze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 21:00   #1524
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do konkursu dla rossmanniaczek, też tam jest mój szkrab i jest prawie na ostatnim miejscu ma 2,04. Myślę że wiele osób daje 1, bo to niemożliwe żeby były takie oceny
Zagłosowałam

Cytat:
Mi lekarz kazał zażywać Rennieale nie zażywałam

Cytat:

Karolinko, mój Tomek jest po wszystkich dawkach szczepienia na pneumokoki
też przeczytałam wklejoną historię, ale wkurzyła mnie niewiedza rodziców, a głupi tekst o blondynce i OB... bez komentarza; wygląda na to, ze nawet badań w ciąży nie robiła skoro nie wie co to
niech się katar skończy.

Właśnie to samo sobie pomyślałam

Cytat:
U Was też zagłosowałam i u Svi

Cytat:
Gdyby mi wyszło jakieś zgrubienie, to byłoby samo zgrubienie w miejscu piersi.Nie "kokietuje".
Dobrze,że chociaż mąż bada,jakkolwiek ale zawsze coś

Cytat:

Cytat:
Też nie umiałam,a jednak coś wybadałam

Cytat:

Kasiu przeczytałam wszystko. Jest w tym dużo racji. Pamiętam jak drżałam przed Priorixem. Tylko nie wiem co jest gorsze. Zamotałam się z tym Choć przyznam, że chodziło mi po głowie zaszczepienie Zuzi przeciw pneumokokom.
Ja też,teraz to już nic nie wiem

Cytat:
na spaniu,jest strasznie męczący taki kaszelwiem jak Bartosia wybudzał i płakał wtedy. aby noc nie była kaszląca

Bartoś dzisiaj pół dnia maruda na maksaobiad cały czas z nim na rękach robiłamciężko go było czymkolwiek zabawićdruga połowa dnia nienajgorszaSchował dzisiaj smoczka,oszukałam się i nie znalazłam(miałam drugi)ale jak przyszła pora wieczornego spania,to on sobie ta smoczek znalazł
Kaszleć mi się chce a gardło mnie nie bolico za diabelstwo znowu?

Spokojnej nocki

Stary 2011-01-14, 21:00   #1525
agga19851985
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Tak was podczytywałam i i aż poleciałam po książeczkę zdrowia Alana żeby zobaczyćczy był szczepiony na pneumo i wychodzi że chyba był (ja już dawno się pogubiłam w tych szczepieniach) bo na pneumo szczepią Prevenarem a Alan ma wpisane 4 dawki prevenaru, cyli na pneumo, tak?

Głupio mi do Was przychodzić po takiej nieobecności ale naprawdę wpadliśmy w takie szambo że Jak narazie mąż nie ma pracy do kwietnia (3 klinetów zrezygnowało), a w portfelach pusto. Już pożyczyliśmy i znowu będziemy musieli.

Podczytywałam Was w klubie i mimo że nic tam nie pisałam to wiedzcie że mocno trzymałam kciuki za Was ( Mariola, Karo(żeby z "tatuśkiem" się ułożyło, Wredna .... ) ).

Majaszko wiedz że teściowa czuwa i niezaniedbuje synowej A Ty na sylwestrze wyglądałaś bombowo, wogóle jesteś śliczna

dla wszystkich odsmoczkowanych i odpieluszkowanych.
Alan też już należy do grupy odsmoczkowanych, pierwszy raz nie dostał smoka w wigilię, było kilka dni gorszego zasypiania, ale teraz już jest normalnie. ]

Apropo Miramej ja na Twoim miejscu dałabym smoka Kubolkowi, zwłaszcza że wspominałaś że jeszcze ząbki mu wychodza. Widocznie to jeszcze nie jego czas na takie rozstania. Wiem że włożyliście duzo pracy, ale (to tylko moje zdanie)stresy Malucha chyba nie są tego warte.
A odnośnie Twojego gorszego samopoczucia- macie może huśtawkę dla Kuby w domu? Mnie np. baaaardzo odstresowuja te chwile gdy bujam Alana. Śpewam mu wtedy piosenki, albo wogóle milczymy i naprawdę baaardzo odpoczywam ,wyciszam się. Możemy tak spędzić nawet godzinę. Tobie pewnie przydałoby się coś więcej, ale skoro nie bardzo macie możliwość wspólnego wypoczynku poza domem to może moja metoda choć troszkę Ci pomoże?

P4w za zdrówko Tomaszka trzymam kciuki- Alan też zaziębiony, obecnie na antybiotyku.

Dobra esej napisałam Pozdrawiam Was dziewczynki

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:02
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:06   #1526
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kompletnie jestem zagubiona w temacie...

Cytat:

ale ciii

Cytat:

bidulka

Cytat:

Mi zawsze pomagało zimne mleko, takie z lodówki prosto...chociaż nie znoszę jego smaku

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:13   #1527
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
nie

mnie by się nie chciało robić
I tak trzymaj

Gdybym wcześniej wiedziała,że bedę miała marudę,to też by mi się nie chciałobyło,minęło-rogalików też prawie nie ma

Cytat:

Super
aby tak się stało

Stary 2011-01-14, 21:18   #1528
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A tak myślę o tych Rossmaniaczkach i ja nie wiem jak wszystkim dzieciaczkom można dać mniej niż 5 A średnie jakieś niskie i tak Ktoś może podrzuca 1 żeby wygrać... I jest wątek wspierający, dziewczyny sobie nawzajem klikają
ja wszystkim naszym wątkowym dałam po 5
Cytat:
Cass, Antonio nie wali pięsciami ani głową w podłogę. Jak nie chce gdzieś iść albo wychodzić, np ze sklepu zabawkowego, to sie kladzie na podlodze i tak lezy, a ja ide dalej (to po tatusiu ma)

--------
Nocka w miare, drzemka tez, ale ja sie nie wyspalam i caly dzie chodze apatyczna i senna.

Maz dzisiaj wczesniej skonczyl, wiec mam chwile dla siebie

Cytat:
no, to zawsze coś

Kasia
Cytat:

Cytat:
bidulka

Cytat:
Mi lekarz kazał zażywać Rennieale nie zażywałam

Bartoś dzisiaj pół dnia maruda na maksaobiad cały czas z nim na rękach robiłamciężko go było czymkolwiek zabawićdruga połowa dnia nienajgorszaSchował dzisiaj smoczka,oszukałam się i nie znalazłam(miałam drugi)ale jak przyszła pora wieczornego spania,to on sobie ta smoczek znalazł
Kaszleć mi się chce a gardło mnie nie bolico za diabelstwo znowu?

Spokojnej nocki
ja zazywałam właśnie Rennie pomagało

rogaliki, pierogi ... nieźle!

ja tak kaszlałam 2 tygodnie, a gardlo mnie nie bolało najgorzej było w nocy :/

... i znów to samo ... mam w domu GNOMA! ... na pocieszenie kupiłam sobie 20 dkg trufli i włąsnie je kończe

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:22   #1529
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Głupio mi do Was przychodzić po takiej nieobecności ale naprawdę wpadliśmy w takie szambo że Jak narazie mąż nie ma pracy do kwietnia (3 klinetów zrezygnowało), a w portfelach pusto. Już pożyczyliśmy i znowu będziemy musieli.

Podczytywałam Was w klubie i mimo że nic tam nie pisałam to wiedzcie że mocno trzymałam kciuki za Was ( Mariola, Karo(żeby z "tatuśkiem" się ułożyło, Wredna .... ) ).

przykro mi, ze takie macie klopoty

Brawa dla Alanka

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Aniu, wspolczuje a powodu gnoma
co to jest 20dkg trufli
nic
kup przynajmniej kilo
Stary 2011-01-14, 21:24   #1530
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Tak was podczytywałam i i aż poleciałam po książeczkę zdrowia Alana żeby zobaczyćczy był szczepiony na pneumo i wychodzi że chyba był (ja już dawno się pogubiłam w tych szczepieniach) bo na pneumo szczepią Prevenarem a Alan ma wpisane 4 dawki prevenaru, cyli na pneumo, tak?

Dobra esej napisałam Pozdrawiam Was dziewczynki
hej współczuję problemów
i duzo zdrówka dla Alanka
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
kompletnie jestem zagubiona w temacie...
ja też ... ale chyba pozostanę przy mojej decyzji

Mariolko- takie ciiiii dla Antosia

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości