Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 21:26   #1531
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

megi, dużo zdrówka dla Amelki

Aga, dla Alanka też zdrówka , mam nadzieję, że sobie poradzicie , za pomysł z huśtawką dziękuję , poważnie go rozważę , możesz wkleić link do takiej, jaką Wy macie?

Co do szczepienia na pneumokoki - nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi, tak mi się wydaje. Równie kontrowersyjne są np. szczepionki skojarzone. Z tego, co się zorientowałam, akurat szczepienie przeciwko pneumokokom jest tym, którego najmniej "czepiają" się neurolodzy. Ja nie żałuję, że zaszczepiłam.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:26   #1532
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Aniu, wspolczuje a powodu gnoma
co to jest 20dkg trufli
nic
kup przynajmniej kilo

... mogę Cię poczęstować - ostatni ... a ja zaraz tak mi słodko! przy kg to bym juz wymiękła

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:30   #1533
Miramej
Zakorzenienie

No właśnie, Aniu, dla Gnoma

Mariolu, gratuluję i mam nadzieję, że i my kiedyś wrócimy do starego sposobu zasypiania

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-14, 21:31   #1534
agga19851985
Wtajemniczenie

to się przywitałam i już uciekam spać.
Z nowości to zapomniałam Wam powiedzieć że moje dziecko, dalej jest Szatanem i wcale nie jesteście same ze swoimi zbójami
Mieliśmy taki stolik w pokoju, babka leżąca na brzuchu czytająca książkę, na głowie miała dwie przyssawki i po jednej przyssawce na stopach(uniesionych do góry- zgietych w kolnach) na tych przyssawkach leżało szło- blat stolika. No właśnie- leżało bo dziś mój synek się zdenerwował i podbiegł do stolika mocno uderzając rączkami w blat. Efektem jest odklejenie się szkła i rozbicie go na podłodze.
Babcia tak szybko biegła po schodach żeby zobaczyć co się stało (straszny huk był) że aż nie mogła słowa wypowiedzieć, tak się biedna zasapała. A Alan.... hmmmm dwie minuty miał strach w oczach a potem już na luzie mnie szczypał, jak to ma w zwyczaju.

Do jutra, miłej nocki.

Miramej zaraz poszukam linka. Sorki ale jestem zielona w tej kwestii i nie mam pojęcia jak to zrobić. Ale my mamy taką zwykła huśtawkę, zawieszoną w futrynie drzwi. Drewniana, z wyściełanym tylko siedziskiem, kupiona w biedronce za 20 zł (na allegro też są po 20zł). Ja sadzam alana i daję mu małego jaśka przed brzuszkiem i on się tuli, śpiewa sobie, często zasypia (dobra metoda na drzemki w dzień). Ty pewnie myślałaą że mamy jakąś taką specjalną huśtawkę, podłogową czy coś i pewnie cię rozczarowałam że trzeba dziury (ale maleńkie)w futrynie robić. Dodałam stare zdjęcie z huśtawką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02063.jpg (140,4 KB, 28 załadowań)

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:44
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:34   #1535
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

to się wytłumaczył
za przelew

No i Amela nie miała dzisiaj drzemki. Padła przed 20, ale ma taki katar, że oddycha buzią. Nie wiem czy nockę prześpi
Cały dzień coś w nią wtykam, a to leki na refluks, a to antyiotyk, a to syrop, psiaknie nosa, inhalacje ale dzielna jest bardzo
nooo
jest ok nie za malo?

zdróweczka dla Amelki

Cytat:

zdrowia dla Amelki

Dzis drzemka bez problemu i wieczorne zasniecie rowniez, ale ciii
moze za kilka dni wrocimy do starych nawykow spaniowych
może tak zostanie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
badanie jest bardzo proste, ja zazwyczaj robię pod prysznicem (na stojąco) i przed snem (na leżąco) - w necie poszukaj instrukcji
ja kolistymi ruchami sprawdzam każdy fragment i pod pachami też, wygląd i ew wyciek to tak przy okazji, zwykle oglądam je (niestety) jak się ubieram

na katar robię inhalacje (ale to robię cały czas, więc chyba się nie liczy) wpuszczam często sól morską i do spania krople

na pewno będzie dobrze

też zdróweczka
ja się tez sama badam

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Bartoś dzisiaj pół dnia maruda na maksaobiad cały czas z nim na rękach robiłamciężko go było czymkolwiek zabawićdruga połowa dnia nienajgorszaSchował dzisiaj smoczka,oszukałam się i nie znalazłam(miałam drugi)ale jak przyszła pora wieczornego spania,to on sobie ta smoczek znalazł
Kaszleć mi się chce a gardło mnie nie bolico za diabelstwo znowu?

Spokojnej nocki
i tak duzo zrobilas
zdrówka
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:35   #1536
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Tak was podczytywałam i i aż poleciałam po książeczkę zdrowia Alana żeby zobaczyćczy był szczepiony na pneumo i wychodzi że chyba był (ja już dawno się pogubiłam w tych szczepieniach) bo na pneumo szczepią Prevenarem a Alan ma wpisane 4 dawki prevenaru, cyli na pneumo, tak?

Głupio mi do Was przychodzić po takiej nieobecności ale naprawdę wpadliśmy w takie szambo że Jak narazie mąż nie ma pracy do kwietnia (3 klinetów zrezygnowało), a w portfelach pusto. Już pożyczyliśmy i znowu będziemy musieli.

Podczytywałam Was w klubie i mimo że nic tam nie pisałam to wiedzcie że mocno trzymałam kciuki za Was ( Mariola, Karo(żeby z "tatuśkiem" się ułożyło, Wredna .... ) ).

Majaszko wiedz że teściowa czuwa i niezaniedbuje synowej A Ty na sylwestrze wyglądałaś bombowo, wogóle jesteś śliczna

dla wszystkich odsmoczkowanych i odpieluszkowanych.
Alan też już należy do grupy odsmoczkowanych, pierwszy raz nie dostał smoka w wigilię, było kilka dni gorszego zasypiania, ale teraz już jest normalnie. ]

Apropo Miramej ja na Twoim miejscu dałabym smoka Kubolkowi, zwłaszcza że wspominałaś że jeszcze ząbki mu wychodza. Widocznie to jeszcze nie jego czas na takie rozstania. Wiem że włożyliście duzo pracy, ale (to tylko moje zdanie)stresy Malucha chyba nie są tego warte.
A odnośnie Twojego gorszego samopoczucia- macie może huśtawkę dla Kuby w domu? Mnie np. baaaardzo odstresowuja te chwile gdy bujam Alana. Śpewam mu wtedy piosenki, albo wogóle milczymy i naprawdę baaardzo odpoczywam ,wyciszam się. Możemy tak spędzić nawet godzinę. Tobie pewnie przydałoby się coś więcej, ale skoro nie bardzo macie możliwość wspólnego wypoczynku poza domem to może moja metoda choć troszkę Ci pomoże?

P4w za zdrówko Tomaszka trzymam kciuki- Alan też zaziębiony, obecnie na antybiotyku.

Dobra esej napisałam Pozdrawiam Was dziewczynki
za smoka i obyscie wyszli z finansowego dolka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja wszystkim naszym wątkowym dałam po 5

... i znów to samo ... mam w domu GNOMA! ... na pocieszenie kupiłam sobie 20 dkg trufli i włąsnie je kończe
i pozostałym ciociom tez za glosiki

Cytat:

co to jest 20dkg trufli
nic
kup przynajmniej kilo
dobrze mowi

Amelka spi ale jakos niespokojnie. maz tez juz padl
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:35   #1537
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
zdrowia dla Amelki
Dzis drzemka bez problemu i wieczorne zasniecie rowniez, ale ciii
moze za kilka dni wrocimy do starych nawykow spaniowych

i

Cytat:
badanie jest bardzo proste, ja zazwyczaj robię pod prysznicem (na stojąco) i przed snem (na leżąco) - w necie poszukaj instrukcji
ja kolistymi ruchami sprawdzam każdy fragment i pod pachami też, wygląd i ew wyciek to tak przy okazji, zwykle oglądam je (niestety) jak się ubieram

na katar robię inhalacje (ale to robię cały czas, więc chyba się nie liczy) wpuszczam często sól morską i do spania krople

Cytat:
Też nie umiałam,a jednak coś wybadałam

na spaniu,jest strasznie męczący taki kaszelwiem jak Bartosia wybudzał i płakał wtedy. aby noc nie była kaszląca

Bartoś dzisiaj pół dnia maruda na maksaobiad cały czas z nim na rękach robiłamciężko go było czymkolwiek zabawićdruga połowa dnia nienajgorszaSchował dzisiaj smoczka,oszukałam się i nie znalazłam(miałam drugi)ale jak przyszła pora wieczornego spania,to on sobie ta smoczek znalazł
Kaszleć mi się chce a gardło mnie nie bolico za diabelstwo znowu?

Spokojnej nocki

ale agent
jak to mówię Ipkisjum maskozis
nawzajem

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
bidulka

Mi zawsze pomagało zimne mleko, takie z lodówki prosto...chociaż nie znoszę jego smaku

że ja nie wiedziałam o tym

Cytat:

Gdybym wcześniej wiedziała,że bedę miała marudę,to też by mi się nie chciałobyło,minęło-rogalików też prawie nie ma

Cytat:
... i znów to samo ... mam w domu GNOMA! ... na pocieszenie kupiłam sobie 20 dkg trufli i włąsnie je kończe
ja też mam Gnoma

przypomniało mi się, to ja prosiłam Cię o przepis

Cytat:
co to jest 20dkg trufli
nic
kup przynajmniej kilo
chyba chodziło o cukierki truflowe

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 21:38   #1538
monika_net
Raczkowanie

Cytat:

dla Gabrysia, czyli rozumiem że kłopotów ze spaniem teraz nie ma mimo braku smoka?

No i Amela nie miała dzisiaj drzemki. Padła przed 20, ale ma taki katar, że oddycha buzią. Nie wiem czy nockę prześpi
Cały dzień coś w nią wtykam, a to leki na refluks, a to antyiotyk, a to syrop, psiaknie nosa, inhalacje ale dzielna jest bardzo
Na szczęście nie ma
dla Amelki żeby szybko wyzdrowiała

sylka79 dziękujemy

"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"
Henry Ford
monika_net jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:41   #1539
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ale agent
jak to mówię Ipkisjum maskozis

ja też mam Gnoma

przypomniało mi się, to ja prosiłam Cię o przepis

chyba chodziło o cukierki truflowe
a co to za szyfr?

ażżżż faceci!

włąsnie, właśnie ... i mi tu z jakimiś dietami wyskakujesz

też to tak zrozumiałam na początku, że Mariolka nie wie co to trufle ... ale Ona wie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-01-14, 21:41   #1540
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej zaraz poszukam linka. Sorki ale jestem zielona w tej kwestii i nie mam pojęcia jak to zrobić. Ale my mamy taką zwykła huśtawkę, zawieszoną w futrynie drzwi. Drewniana, z wyściełanym tylko siedziskiem, kupiona w biedronce za 20 zł (na allegro też są po 20zł). Ja sadzam alana i daję mu małego jaśka przed brzuszkiem i on się tuli, śpiewa sobie, często zasypia (dobra metoda na drzemki w dzień). Ty pewnie myślałaą że mamy jakąś taką specjalną huśtawkę, podłogową czy coś i pewnie cię rozczarowałam że trzeba dziury (ale maleńkie)w futrynie robić.
OK, rozejrzę się w wolnej chwili na all, z tym, że wiercić nie chcę

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-14, 21:45   #1541
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
W poście wyżej dodałam zdjęcie z hustawką, ale bez dziur się nie obędzie więc nici z mojej pomocy

buziaki. Dzieki za przyjęcie i miłe słowa

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:47   #1542
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

też to tak zrozumiałam na początku, że Mariolka nie wie co to trufle ... ale Ona wie
yyyyyyyyy przemyślałam toi to hyba ja źle zrozumiałam

dobra ide spać po ledwo widze na oczy
dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-01-14, 21:49   #1543
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
megi, dużo zdrówka dla Amelki

Cytat:
Z nowości to zapomniałam Wam powiedzieć że moje dziecko, dalej jest Szatanem i wcale nie jesteście same ze swoimi zbójami
Mieliśmy taki stolik w pokoju, babka leżąca na brzuchu czytająca książkę, na głowie miała dwie przyssawki i po jednej przyssawce na stopach(uniesionych do góry- zgietych w kolnach) na tych przyssawkach leżało szło- blat stolika. No właśnie- leżało bo dziś mój synek się zdenerwował i podbiegł do stolika mocno uderzając rączkami w blat. Efektem jest odklejenie się szkła i rozbicie go na podłodze.
Babcia tak szybko biegła po schodach żeby zobaczyć co się stało (straszny huk był) że aż nie mogła słowa wypowiedzieć, tak się biedna zasapała. A Alan.... hmmmm dwie minuty miał strach w oczach a potem już na luzie mnie szczypał, jak to ma w zwyczaju.
nieźle dobrze, że się nie skaleczył

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
jest ok nie za malo?

zdróweczka dla Amelki
wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Na szczęście nie ma
dla Amelki żeby szybko wyzdrowiała
to super

Cytat:
a co to za szyfr?

włąsnie, właśnie ... i mi tu z jakimiś dietami wyskakujesz

bo wtedy nie byłam, a teraz jestem

idę spać bo mi się oczy kleją
dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-14, 21:49   #1544
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
W poście wyżej dodałam zdjęcie z hustawką, ale bez dziur się nie obędzie więc nici z mojej pomocy

buziaki. Dzieki za przyjęcie i miłe słowa
Pamiętam to zdjęcie , Alan małym szkrabem tam był
Jak to nici? Pomysł dostałam

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-14, 21:52   #1545
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ale bez wiercenia nie przymocujesz huśtawki
Amela nie za bardzo lubi się w domu huśtać, woli na placu

no to idę

A nie jeszcze wspomnę, że mi Jola na pytanie nie odpowiedziała o ! ;P

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-14, 21:54   #1546
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mieszają tak jak ze szczepionką na grypę
...
Świetnie, że możesz sobie tak wyskoczyć, ale co z małżem to z małżem
...
Amelka budzi się co chwila i kaszle, słychać jak jej się odrywa
To fakt

Sam mnie czasem "wygania" z domu

Cytat:
Dla gnoma

Cytat:
Jolu my mamy taką Zuzia zadowolona i wiercić nie trzeba było. Wisi na drążku rozporowym

Idę. Dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:56   #1547
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ale bez wiercenia nie przymocujesz huśtawki
Amela nie za bardzo lubi się w domu huśtać, woli na placu

no to idę

A nie jeszcze wspomnę, że mi Jola na pytanie nie odpowiedziała o ! ;P
Są chyba takie, na drążki rozporowe, wydaje mi się, że któraś z dziewczyn coś pisała o tym (Iwonka może?)

Nie odpowiedziała, bo nie chce o tym pisać na wątku

Też idę, pa

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jolu my mamy taką Zuzia zadowolona i wiercić nie trzeba było. Wisi na drążku rozporowym
CBŚ stare ale jare

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-14, 21:59   #1548
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Są chyba takie, na drążki rozporowe, wydaje mi się, że któraś z dziewczyn coś pisała o tym (Iwonka może?)
...
CBŚ stare ale jare
Joluś ależ Ty masz pamięć

Jare na pewno ale nie stare
Stary 2011-01-14, 22:02   #1549
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Joluś ależ Ty masz pamięć

Jare na pewno ale nie stare
No, a Kuba po mnie - pamięta o smoczku

Hehe , no młode "inaczej"

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 22:03   #1550
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

He he he to sobie wymyśliłaś

Pa
Stary 2011-01-14, 22:04   #1551
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
He he he to sobie wymyśliłaś

Pa

Pa

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-14, 22:47   #1552
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
straszne........
no wlasnie o tym myslalam, czekamy na Olę

Karo to ja chcialam zebys wkleila link
poczytalam, poryczalam sie ale przynajmniej jestem swiadoma

no i gdzie ona się podziewa

no tak też sobie mówię...że nikogo nie zmuszałam...
i znowu sobie pomyślałam że na co dzień nawet sobie nie zdajemy sprawy i nie myślimy o tym jakie mamy szczęście

Cytat:
Doczytałam już,że wszystko w porządku,więc się cieszę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
nie powinno byc takich watków, bo to nie fair troche
ale to moje zdani
ale powinno być widać kto jak głosuje...to by odstraszyło 1-niaczki

Cytat:
Ja też właśnie podczas samokontroli,jakieś dwa lata temu wyczułam zgrubienie w lewej piersi,które po kilku dniach zniknęło.Robiłam usg,ale lekarz nic nie znalazł i stwierdził,że widocznie była to jakaś zmiana hormonalna.Od tamtej pory spokój,ale stracha mam

Wybacz,ale rozśmieszył mnie ten Twój kolegawidocznie podobają mu się Twoje wdzięki

Ja muszę poczytać,bo nie wiem dokładnie co to za szczepienie
Niedawno zaszczepiłam Bartosia,ostatnią dawka Pentaximubył w niej też Hib i teraz
dobrze że tro nie było nic groźnego...i żeby tak zostało

Ja nie mam czego wybaczać...prędzej kolegaa czy mu się podobają...nie wiem i nie chce wiedzieć, bo się go boję lekko

Nas czeka błonica, tężec, krztusiec, Hib, polio...pielęgniarka ostatnio napisała mi żeby się zgłosić w 16-18 m.ż...więc dzisiaj dzwonię...a ona od razu wiedziała że o Nas chodzi i stwierdziła że doskonale Nas pamięta, bo po wyjściu przeglądała kartotekę i z racji tego że Zu chorowała w zeszłym roku, szczepienia jej się poprzesuwały i na to mamy przyjść dopiero w maju...dobrze że spojrzała w kartę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Karo, przeczytałam...... to straszne

moja kumpela jest w ciązy (16 tydz) i ma okropna zgage, nie umiem jej pomóc bo nie miałam
macie jakies sprawdzone sposoby?

ja brałam Rennie i pomagał

Cytat:
Karo, Antonio jest zaszczepiony na penumokoki, u mnie to nalezy do szczepien obowiazkowych i nie sa one platne.

Cytat:
Karolinko, mój Tomek jest po wszystkich dawkach szczepienia na pneumokoki
też przeczytałam wklejoną historię, ale wkurzyła mnie niewiedza rodziców, a głupi tekst o blondynce i OB... bez komentarza; wygląda na to, ze nawet badań w ciąży nie robiła skoro nie wie co to

nie wiadomo kiedy ta osoba pisała to wszystko...może jeszcze w nerwach i dlatego tak napisała...no ale tekst o blondynce rzeczywiście nie spodobał mi się

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jak to Karola powiedziała mąż bada.Coś w tym racji jest.
Gdyby mi wyszło jakieś zgrubienie, to byłoby samo zgrubienie w miejscu piersi.Nie "kokietuje".
ale te cholerstwa nie wybierają kobiet przez wzgląd na rozmiar biustu

Cytat:
ja się sama nie umiem badać ale na usg muszę się kiedyś wybrać.

Karo chyba się do Ciebie uśmiechnę po te stempelki
ale to nie chodzi o samą umiejętność...a poznanie swojego ciała...popatrz w internecie na "instrukcje" i spróbuj...po pewnym czasie poznasz swoje piersi tak że każdą zmianę wyczujesz a na usg warto się przejść...

a no to się uśmiechaj...jutro mogę skoczyć jeśli chcesz
Stary 2011-01-14, 23:03   #1553
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
tu coś o pneumo dla tych które mają wątpliwości
http://www.faceci.com.pl/subskrypcja49.html
sama już nie wiem muszę się zgłębić w temat

Cytat:
No coś Ty Mogłam tam nie wchodzić przecież.

Cytat:
Boże,jakie to straszne i niesprawiedliwe

Cytat:
Dobrze,że chociaż mąż bada,jakkolwiek ale zawsze coś
Ja mówiłam o tym badaniu mężowym bardziej w sensie, że "bada" chodzi o to że często jest tak że to partner wyczuje np. guzka...po prostu zna Nasze ciało nieraz lepiej niż kobieta (jeśli się nie bada...i może przez przypadek (że tak powiem) coś znaleźć....

Cytat:
dla wszystkich odsmoczkowanych i odpieluszkowanych.
Alan też już należy do grupy odsmoczkowanych, pierwszy raz nie dostał smoka w wigilię, było kilka dni gorszego zasypiania, ale teraz już jest normalnie. ]
żeby się u Was polepszyło...

i dla Was też

Cytat:
przyjechać i mu ?????

Cytat:
ja też mam Gnoma
Twojemu też ??????

Jeszcze chciałam dla mojego Zięcia Słodkiego i od Żonki....kazała przekazać

A ja mam znowu czerwone włoski właśnie farbnełam jutro już nie będą ale

I do tego....wyszła Nam pierwsza TRÓJKA

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-01-14 o 23:40
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 00:05   #1554
mariolasl
Zakorzenienie

Aniu, oczywiscie nie chodzilo mi o te trufle, co rosna w ziemi ,tylko czekoladowe. 20 dkg to nic na smuteczki

czekolady mi sie chce
Stary 2011-01-15, 00:25   #1555
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
no ale z drugiej strony człowiek ze spokojem powinien brać jedzonko dla dzieci, w końcu dla dzieci tworzone i założę się że duuuża część Rodziców nie czyta etykiet
Niby tak, ale już takie czasy nastały, że to co najdrobniejszym drukiem należy czytać właśnie najdokładniej i co zrobić...

Karo - dostałaś moje PW jakieś 2 dni temu?

Cytat:
no z cycem może być jeszcze większy problem
No Będę musiała jakoś walczyć o wolność

Cytat:
Ja Ci przypomnęMiałaś pokazać świeżą fotkę Tymcia
Ano racja

Może być zimowy? 1b.jpg Mam jeszcze zaspanego 1a.jpg
Właśnie sobie uświadomiłam, że dzisiaj skończył 1,5 roku A tak niepoważnie wygląda

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
I Ps.
We wrześniu lecimy do Maroka!!!!!
Jak pisałaś, że z pracy się wybierają, to już czułam przez skórę, że pojedziesz Graty, graty, super wycieczka

Cytat:
Dziewczyny szczepicie wszystkie na pneumo? Właśnie trafiłam na stronę, poczytałam...smutne historie i się boję
Ja tak Jesteśmy już w trakcie, została nam jedna dawka. Jest to jak na razie jedyne szczepienie z nieobowiązkowych, które mnie przekonało.

Cytat:
A tak myślę o tych Rossmaniaczkach i ja nie wiem jak wszystkim dzieciaczkom można dać mniej niż 5 A średnie jakieś niskie i tak Ktoś może podrzuca 1 żeby wygrać...
No też mnie dziwiły te niskie średnie. Jak się komuś coś nie podoba, to mógłby w ogóle nie głosować, ale nie - trzeba być zawistnym i wcisnąć tą jedynkę, i zacierać ręce

Ode mnie też piąteczki poleciały do naszych czterech Dzieciaczków - mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.
Miramej - Kuba pozuje jak zawodowy model

Cytat:
tu coś o pneumo dla tych które mają wątpliwości
http://www.faceci.com.pl/subskrypcja49.html
Chyba nie istnieje temat, w którym wszyscy mówią jednym głosem, czy to chodzi zupełny drobiazg, czy coś ważniejszego.

Nie jestem zwolennikiem szczepienia na wszystko, nie mam zamiaru szczepić na rota, ospę czy na co tam jeszcze szczepionkę wymyślili. Ale na pneumo zaszczepiłam. Widziałam w tv program o dzieciach (polskich), którym udało się przeżyć chorobę wywołaną przez pneumokoki i przekonał mnie do reszty. I te historie, tak jak te z linku Karo, zdarzyły się naprawdę, a nie były wymyślone przez producenta szczepionki, by nakręcić sprzedaż. No i z jakiegoś powodu w większości krajów jest to szczepienie obowiązkowe. Rzecz jasna, nikogo nie namawiam, ale tak jak Miramej - nie żałuję mej decyzji
Żałuję, że naczytałam się artykułów np. o Priorixie i prawie straciłam wtedy rozum A była wśród nas wielka panika, i po co? Lubię być poinformowana, ale z każdej strony dobiegają sprzeczne informacje, wszyscy nam mieszają w głowach tak, że już mnie to wkurza

~~~~~~~~~~
Życzę Kobiałki udanego weekendu
Idę odsypiać tydzień pracy

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-01-15 o 00:30
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 06:54   #1556
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
co to jest 20dkg trufli
nic
kup przynajmniej kilo

Cytat:

ale masz dziś cięty dowcip

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

No Będę musiała jakoś walczyć o wolność

Nie jestem zwolennikiem szczepienia na wszystko, nie mam zamiaru szczepić na rota, ospę czy na co tam jeszcze szczepionkę wymyślili. Ale na pneumo zaszczepiłam. Widziałam w tv program o dzieciach (polskich), którym udało się przeżyć chorobę wywołaną przez pneumokoki i przekonał mnie do reszty. I te historie, tak jak te z linku Karo, zdarzyły się naprawdę, a nie były wymyślone przez producenta szczepionki, by nakręcić sprzedaż. No i z jakiegoś powodu w większości krajów jest to szczepienie obowiązkowe. Rzecz jasna, nikogo nie namawiam, ale tak jak Miramej - nie żałuję mej decyzji
Żałuję, że naczytałam się artykułów np. o Priorixie i prawie straciłam wtedy rozum A była wśród nas wielka panika, i po co? Lubię być poinformowana, ale z każdej strony dobiegają sprzeczne informacje, wszyscy nam mieszają w głowach tak, że już mnie to wkurza

~~~~~~~~~~
Życzę Kobiałki udanego weekendu
Idę odsypiać tydzień pracy

.
to wygranej walki życzę

czego to ludzie nie wymyślą

zaspany Tymek boski

nie zacytowało mi posta aggi - współczuję wypadku ze szkłem i kciuki za powrót do zdrowia

EDIT: jeszcze zapominam od kilku dni (jak mogłam ) - Karolinko w nowej kolekcji lakierów Zoya będzie bardzo podobny lakier do tego piaskowego co kiedyś wklejałaś - zaraz poszukam fotek - mam na myśli lakier Jules
też nie jest identyczny, ale ma potencjał - poczekamy na inne swatche, ale wydaje się podobny

ja powoli zmykam się malować i od pracy

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-01-15 o 06:56
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 07:02   #1557
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

wolne dzisiaj jedynie angielski mnie czeka.

co do pneumokoków to odkładam decyzję do wiosny - na razie pełno infekcji no i mała zaczyn przygodę ze żłobkiem więc bardziej narażona jest, ze coś złapie...mamy w styczniu jeszcze iść na ostatnią dawkę skojarzonej

p4w mniej mnie ostatnio było i nie wiem czy pisałaś...w nowym miejscu zaczęłaś gdzieś na próbę?

Aniu współczuję, przyślij go do nas

Morska Martynka też zawsze taka "dzidziusiowa" jeszcze mi się wydaje, chociaż ostatnio sporo się zmieniła
Chyba jeszcze o żłobkach u nas ci nie odpisałam Zazwyczaj czynne są do 17, jeżeli rodzice mają taką potrzebę to często także do 18.00.

Ciekawe czy przy możliwości dofinansowania z gminy, jaka ma się pojawić, zejdą trochę z cenami

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 07:24   #1558
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć

wolne dzisiaj jedynie angielski mnie czeka.

co do pneumokoków to odkładam decyzję do wiosny - na razie pełno infekcji no i mała zaczyn przygodę ze żłobkiem więc bardziej narażona jest, ze coś złapie...mamy w styczniu jeszcze iść na ostatnią dawkę skojarzonej

p4w mniej mnie ostatnio było i nie wiem czy pisałaś...w nowym miejscu zaczęłaś gdzieś na próbę?

Aniu współczuję, przyślij go do nas

Morska Martynka też zawsze taka "dzidziusiowa" jeszcze mi się wydaje, chociaż ostatnio sporo się zmieniła
Chyba jeszcze o żłobkach u nas ci nie odpisałam Zazwyczaj czynne są do 17, jeżeli rodzice mają taką potrzebę to często także do 18.00.

Ciekawe czy przy możliwości dofinansowania z gminy, jaka ma się pojawić, zejdą trochę z cenami
na angielski chodzisz ja też się zapisuję

tak, zmieniłam grafik, zeby dopasować się do nowego miejsca i dlatego w 2 soboty miesiąca będę pracować

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:17   #1559
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

ale sie rozpisalyscie , ja jakos nie mialam nastroju wczoraj wieczorem zeby pisac......chyba pogoda mnie dobija bo ciagle pada i ponuro jest

Miramej my tez mamy hustawke na drazku rozporowym

Aga witaj

Karo zebuszkowej Zu

Megi jak Amelka dzisiaj?

ja tez mam metlik w glowie teraz czy szczepic czy nie a przedtem wogole nie zamierzalam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:58   #1560
UnholyOne
Ola-Unhola

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości