Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 15:18   #1771
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No ja się nie oparłam
My nie chodzimy z Zosią na jakieś większe zakupy, bo to mija się z celem. Nie dość, że same zakupy sa męczące, to jeszcze latanie za Nią. Małż zaraz robi się nerwowy, ja zresztą też. Zawsze zostaje z moją mamą jak coś.

Ba, kto nie chce...
siostro
tylko my mamy problem bo akurat jak chce jechac na zakupy to mama w pracy, tesciowa tez i trudno sie zgrac, albo jak mama ma wolne to ma swoje sprawy itp.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Moje dziecko zaczęło czynnie uczestniczyć w mówieniu bajeczki "Kłamczucha" , Tata mówi całą, jak dochodzi do zwrotu "zaraz się poskarżę", Kubuś dopowiada "mama"

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:31   #1772
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Wojtusiu, w piatek mam ostatnie zajecia teor.
Potem egz. wew., ale nie wiem jeszcze kiedy, bo nie dostaliśmy jeszcze książek. Przepisy o prędkosciach się zmieniły od 1 stycznia i materia ly w druku. Dobrze. że dali testy, to coś tam przeglądam

Ja też mam ostatnio sporo zakładek pootwieranych

Wojtusiu, macie działkę, chcecie się budować?
Stary 2011-01-18, 15:41   #1773
agga19851985
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za komentarze. Jesteście koffane
No a mój łobuz jak to łobuz, jedna minka tu druga minka tam, czasem to naprawde boję się tego co zaraz wymysli

n o i nie popiszę bo już przyszedł i ciągnie za palec

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:47   #1774
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wojtusiu, w piatek mam ostatnie zajecia teor.
Potem egz. wew., ale nie wiem jeszcze kiedy, bo nie dostaliśmy jeszcze książek. Przepisy o prędkosciach się zmieniły od 1 stycznia i materia ly w druku. Dobrze. że dali testy, to coś tam przeglądam

Ja też mam ostatnio sporo zakładek pootwieranych

Wojtusiu, macie działkę, chcecie się budować?

tak mamy działkę,
ale na wsi tz tam chce się budować, a ja wolalabym budować się w miescie, nawet takim malutkim gdzie teraz mieszkamy, bo wygodniej dla dziecka, wszystko na miejscu jest, sklepy, szkoła, przedszkole, ośrodek zdrowia itd. a mieszkajac tam na wsi musielibyśmy wszędzie dojeżdżac, niby niedaleko bo z hmm, 7 km? nie wiem dokładnie ile, ale gdzies do 10 km jest szkoła itd. w ogole to chcialabym blizej Lbn mieszkac, ale ceny działek są porażające, znajomi zapłacili 200 tys za działkę, za tyle to my dom tutaj postawimy działka tu kosztuje do 40 tys. Tylko do pracy bym miała 40 km.... codziennie. TZ tak dojezdza i mu w sumie nie przeszkadza...

Oli się wyspała, i taki bałagan zrobiła ze szok
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:00   #1775
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

tak mamy działkę,
ale na wsi tz tam chce się budować, a ja wolalabym budować się w miescie, nawet takim malutkim gdzie teraz mieszkamy, bo wygodniej dla dziecka, wszystko na miejscu jest, sklepy, szkoła, przedszkole, ośrodek zdrowia itd. a mieszkajac tam na wsi musielibyśmy wszędzie dojeżdżac, niby niedaleko bo z hmm, 7 km? nie wiem dokładnie ile, ale gdzies do 10 km jest szkoła itd. w ogole to chcialabym blizej Lbn mieszkac, ale ceny działek są porażające, znajomi zapłacili 200 tys za działkę, za tyle to my dom tutaj postawimy działka tu kosztuje do 40 tys. Tylko do pracy bym miała 40 km.... codziennie. TZ tak dojezdza i mu w sumie nie przeszkadza...

Oli się wyspała, i taki bałagan zrobiła ze szok
Ale macie fajne ceny działek
U nas pod Warszawą i wcale nie przy granicy, a trochę dalej 1 000 m kosztuje do 400 tysięcy..., dom minimum drugie tyle bez wykończenia.

Jak nie wygram w totka nie ędziemy się budowac, tylko kupimy już postawiony i raczej ok 30 km od centrum Wawy, albo nawet 35
Stary 2011-01-18, 16:01   #1776
Titi09
Raczkowanie

Mamuśka mnie odwiedziła to Matuś znów nie dał jej usiąść na minutkę musiała sie pobawić troszkę no i oczywiście poczytać książeczki, a ja w tym czasie mogłam troszkę odpocząć wzięłam tabletki i mam nadzieję, że mi szybko minie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

zdrówka
za nowe słowo...BTW ulubione słowo Zu

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

gratuluje ząbka no i pierwszego zdania

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Titi i dla Twojego szkraba za zdanie

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość

Titi09 za ząbek i pierwsze zdanko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Stary 2011-01-18, 16:07   #1777
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej brawa dla Kubaska . Toż to poeta Ci rośnie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ale będę miała guza....
Wychodzilam z łazienki, chcialam się cofnąć po pranie, a nogą przytrzymałam sobie drzwi i wcelowałam czołem prosto w krawędź drzwi....

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Ide trzeć pyrki na placki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 16:20   #1778
skierka1981
BAN stały

dziewczynki zaraz cos w klubie napisze odpowiedzcie na pyt
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:36   #1779
Titi09
Raczkowanie

Doczytałam, że bierzecie udział w konkursie Rossmann oczywiście zagłosowałam na Nasze Dzieciaczki na 5
Stary 2011-01-18, 16:39   #1780
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Zuzia pół godz gadała do misia, piesków i lali
Cytat:
Cytat:
o to super
Zuzi z moniem dłuzej zeszło
Dzięki dziewczyny , nie ekscytuję się za bardzo, bo to taka loteria się zrobiła , wykorzystuję na swój sposób to, że siedzę z Kubą gdy zasypia , po południu kładę się na łóżku i po prostu chwilkę odpoczywam, a wieczorem siedzę i sobie myślę o różnych sprawach

Cytat:

i za zasypianie rowniez

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Cytat:
Miramej brawa dla Kubaska . Toż to poeta Ci rośnie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ale będę miała guza....
Wychodzilam z łazienki, chcialam się cofnąć po pranie, a nogą przytrzymałam sobie drzwi i wcelowałam czołem prosto w krawędź drzwi....

Oj

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:41   #1781
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
Doczytałam, że bierzecie udział w konkursie Rossmann oczywiście zagłosowałam na Nasze Dzieciaczki na 5

my to nie mamy szans na wygrana, ale walka jest ostra
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 17:17   #1782
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale macie fajne ceny działek
U nas pod Warszawą i wcale nie przy granicy, a trochę dalej 1 000 m kosztuje do 400 tysięcy..., dom minimum drugie tyle bez wykończenia.

Jak nie wygram w totka nie ędziemy się budowac, tylko kupimy już postawiony i raczej ok 30 km od centrum Wawy, albo nawet 35
wiesz, moj TZ zawiozl by ci materiał na dom nawet Wawy i bys miała taniej

a taki postawiony to taniej można kupić? ale z rynku wtórnego czy nowy

dla mnie 200 tyś ma kilkanaście arów działki to cena kosmiczna....

Cytat:

Cytat:

Ale będę miała guza....

Ide trzeć pyrki na placki
oj sierotko

ja ide smażyć mielone dla TZ, ale jeszcze w pracy jest wiec nie wiem na którą dotrze do domu.

Marzy mi sie zeby wracal o 16, w siódmym niebie bym była
Stary 2011-01-18, 17:38   #1783
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

I gratuluję nowych słów

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:54   #1784
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
no jestem ciekawa
kupiłam sobie stempelki

miałam fatalny dzień w pracy i chciałam sobie humor poprawić... średnio pomogło

Cytat:
Moje dziecko zaczęło czynnie uczestniczyć w mówieniu bajeczki "Kłamczucha" , Tata mówi całą, jak dochodzi do zwrotu "zaraz się poskarżę", Kubuś dopowiada "mama"
ale na mamę się poskarży, czy mamie się na innych skarży

gadacie o domach to ja nawet nie czytam, bo się pogłębi moja depresja - my się nigdy nie wybudujemy ani nie wyprowadzimy z naszego uroczego, ale 40 metrowego mieszkanka
do później

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:58   #1785
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
kupiłam sobie stempelki

ale na mamę się poskarży, czy mamie się na innych skarży

gadacie o domach to ja nawet nie czytam, bo się pogłębi moja depresja - my się nigdy nie wybudujemy ani nie wyprowadzimy z naszego uroczego, ale 40 metrowego mieszkanka
do później
Olu, coś kiepski dzien masz
co sie działo w pracy?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

czy któras z Was ma cyfrowy polsat?
Stary 2011-01-18, 18:10   #1786
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Olu, coś kiepski dzien masz
co sie działo w pracy?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

czy któras z Was ma cyfrowy polsat?
nic, cała moja duża praca protetyczna jest do poprawy, bo nie zauważyłam jednego "drobnego" szczegółu dziś pokazałam szefowi, bo coś mi się nie zgadzało i powiedział mi o co chodzi... jestem zła na siebie jak nie wiem (pomijając kwestie finansowe i pacjenta)

ja mam cyfrowy polsat

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:15   #1787
Wojtusia
Zakorzenienie

a czy cos sie zmieniło dzisiaj albo wczoraj w "wyglądzie" bo u rodziców sie lista kanałów ulubionych skasowała i zastanawiam sie czy to przez te zmiany wyglądu, bo jakos inaczej jest teraz
Stary 2011-01-18, 18:22   #1788
monika_net
Raczkowanie

ja też mam cyfrowy polsat, ale żadnej zmiany nie zauważyłam. Może nie chcący sami to skasowali

"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"
Henry Ford
monika_net jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:31   #1789
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Ja właśnie zjadłam tort ciasteczkowy i popijam kawkę
Mamy jeszcze pomarańczowy i czekoladowy torty rzecz jasna
o Ty, czemu tak kusisz
Cytat:
policzyłam ile mam otwartych zakładek w firefoxie...34 to sie nazywa podzielność uwagi
ja nawet nie licze, musze posprzatac
Cytat:
Dzięki dziewczyny , nie ekscytuję się za bardzo, bo to taka loteria się zrobiła , wykorzystuję na swój sposób to, że siedzę z Kubą gdy zasypia , po południu kładę się na łóżku i po prostu chwilkę odpoczywam, a wieczorem siedzę i sobie myślę o różnych sprawach
po południu u nas podobnie wyglada, ale wieczorem trudniej, chociaz zauwazyłam że jak TZ nie ma to sprawniej to idzie, wczoraj np 5 min tylko
Cytat:
Marzy mi sie zeby wracal o 16, w siódmym niebie bym była
heh byłabym z Toba w tym siódmym niebie

Wojtusia, zmień sobie avatarka bo przez tego kotka nie moge sobie czytac bo Zuzi tak sie podoba że nie moge przewijac, musze cały czas na Tobie byc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:43   #1790
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia, zmień sobie avatarka bo przez tego kotka nie moge sobie czytac bo Zuzi tak sie podoba że nie moge przewijac, musze cały czas na Tobie byc
jesteś na mnie skazana

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
ja też mam cyfrowy polsat, ale żadnej zmiany nie zauważyłam. Może nie chcący sami to skasowali
wlasnie nie wiem
teraz jest tak inaczej, m.in. jak wcześniej się pogłośniało to widac było ten paseczek z nazwą programu itd, a teraz jest zwykły cieniutki paseczek głośności,
jak sie przełącza programy to też inaczej sie wyświetla....
Stary 2011-01-18, 18:47   #1791
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
jesteś na mnie skazana
Stary 2011-01-18, 19:03   #1792
Wojtusia
Zakorzenienie

znaczy sie mam nic nie pisać, zeby kotek nie wyskakiwał?

ale ja go lubię
Stary 2011-01-18, 19:21   #1793
morska
Zadomowienie

Cytat:
ja zatrudnilam meza do pomocy
calkiem dobry jest w te klocki
podejrzewam jednak, ze Gorgulek i Miramej to dopiero maja blysk
Ja też zatrudniam, bo leń jestem Ale najpierw muszę wydać odpowiednie zarządzenie, bo sam z siebie nie widzi bałaganu Jakoś kiepsko zarządzam po prostu

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bartosz chyba by się fryzjerowi nie dałsamej mi mu ciężko grzywkę podciąć

Jak ja nie lubię niezapowiedzianych wizytczłowiek lepiej się czuje jak jest jako tako,do tego przygotowanysama nigdy nigdzie nie wybieram się niezapowiedziana

Zamiast chodzić po dworze,to znowu siedzimy w domui jeszcze Damian mówił wczoraj,że w szkole strasznie dzieci chorują
Zobaczymy co to będzie

No ja też nie lubię, głównie ze względu na nieporządek właśnie
Ja też zawsze się umawiam, zwłaszcza w dobie telefonów komórkowych nie jest to jakiś wysiłek, ale niektórzy są niereformowalni Mam na myśli głównie Teściów, którzy takie zaskakiwanie mają we krwi

Kurujcież się
U nas w szkole w zeszłym tygodniu przeszła taka fala chorób - ok. 50% uczniów było nieobecnych Teraz już jest deko lepiej. Na razie nie przywlokłam zarazków do domu, mam nadzieję, że tak zostanie ( )

Cytat:
Ciekawe co na to powie drugie dziecko

mam
Oj, najwyżej udam, że nie dosłyszałam

No to git

Cytat:
Wiem, że trzeba uważać. Dziś znów udawałam, że śpię i kombinowała trochę ale nie wiedziała jak ma się zabrać. Jestem pewna, że po ochraniaczu wtedy wyszła.
Teraz to mam stresa, żeby przenieść Ją do drugiego pokoju
A jak mi opowiadali Mąż i Teściowie, że On wypadł z tego łóżeczka, to w duchu pukałam się w czoło, że takie bajki snują Już wierzę

.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:

Cytat:
nic, cała moja duża praca protetyczna jest do poprawy, bo nie zauważyłam jednego "drobnego" szczegółu dziś pokazałam szefowi, bo coś mi się nie zgadzało i powiedział mi o co chodzi... jestem zła na siebie jak nie wiem (pomijając kwestie finansowe i pacjenta)
Ups...
Ale najważniejsze, że jednak zauważyłaś i da się poprawić

~~~~~~~~~~~~
Dziewczyny, czy któraś zamawiała/widziała u kogoś w domu/ma jakieś zdanie na temat fotoboardów?

.
Stary 2011-01-18, 19:28   #1794
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za rady, bo ja zielona w temacie parasolek

jeszcze zaraz przejrze opinie o
x-lander XS
INGLESINA TRIP
Cosatto, Swift Lite Supa
maclaren quest
Bebe Confort „Viva Optic”

takie sobie wynalazlam
jak ja wybierałam wózek to tez miałam zamęt w głowie zastanawiałam się między zooper twist a inglesina trip i ostatecznie padło na inglesine, bo tego zoopera w sklepie nie było i nie mogłam go zobaczyć

z inglesiny jestem zadowolona jedynie do czego mogę się przyczepić to budka mimo, że ma wyciągany daszek to jest za krótka i małemu jak jest słoneczko to jednak świeci w oczy, ale reszta jest bez zarzutu siedzisko nie za szerokie, ale Matuś się bez problemu mieści, rozkłada się prawie na płasko mały śpi bez problemu, jest uchwyt na kubek, regulowany podnóżek

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

my to nie mamy szans na wygrana, ale walka jest ostra
zagłosować nie zaszkodzi może będą nagrody pocieszenia

Cytat:

I gratuluję nowych słów

Cytat:
taki ładny kotek to co
Stary 2011-01-18, 19:46   #1795
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja wybierałam wózek to tez miałam zamęt w głowie zastanawiałam się między zooper twist a inglesina trip i ostatecznie padło na inglesine, bo tego zoopera w sklepie nie było i nie mogłam go zobaczyć

z inglesiny jestem zadowolona jedynie do czego mogę się przyczepić to budka mimo, że ma wyciągany daszek to jest za krótka i małemu jak jest słoneczko to jednak świeci w oczy, ale reszta jest bez zarzutu siedzisko nie za szerokie, ale Matuś się bez problemu mieści, rozkłada się prawie na płasko mały śpi bez problemu, jest uchwyt na kubek, regulowany podnóżek
a da się dokupić barierkę do niego? czytałam tez ze on trzeszczy, czy w twoim też tak jest, długo go masz?
Stary 2011-01-18, 20:07   #1796
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

polozylam mala wiec czas na relaks

podczas pielegnacji po kapieli zauwazlam ze mala ma cala pipke i pachwinki w takich czerwonych krostkach -posmarowalam Clotrimazolem mam nadzieje ze pomoze

ogladam MjM

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:12   #1797
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
a da się dokupić barierkę do niego? czytałam tez ze on trzeszczy, czy w twoim też tak jest, długo go masz?
wózek kupiłam w lipcu po urodzinach Matusia, bo miałam już dość wnoszenia tej dużej spacerówki jakie są w komplecie do głębokiego, dziennie na drugie piętro ciężko mi było, a Matek strasznie plakał jak go zostawiałam, żeby znieść szybko sam wózek a ten jest dużo lżejszy wnosze go z Matusiem 12kg i zakupy w koszyku więc pod tym wzgledem jestem zadowolona, ja dokupiłam taką uniwersalną barierkę na allegro, ale używalismy jej krótko mały miał wtedy roczek teraz mały nie potrzebuje do składania wózka trzeba było ja zdjąć, nic mi nie skrzypi ani nie trzeszczy jak to pisza na forach i oparcie też się rozkłada bez problemu trzeba jak to w spacerówkach użyć dwóch rąk ale nie jest to żaden problem składa sie już jedną ręką jedynie ta budka mogłaby być większa i byłabym już zadowolona na maksa
Stary 2011-01-18, 20:20   #1798
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Macie jakieś typy?

Ola ja od kilku dni oglądam projekty, chociaż sama rozrysowałam sobie jak dom ma wyglądać, tylko kto mi to zaprojektuje tak fachowo, ciekawe ile to kosztuje i czy wiecej niż kupno gotowego projektu. D a jak ma byc wykończony to też zbieram zdjęcia i ogolny zarys mam.
Ja mam Coneco Traffica i jestem zadowolona

Wojtusia nam projekt robił architekt i niestety wychodzi to drożej niż kupno gotowego projektuKiedy kupujesz projekt gotowy,masz w nim odrazu wszystkie branże(woda,c.o.kanalizac ja,prąd chyba też),a kiedy rysuje Ci architekt,płacisz za sam projekt z tym,że musisz sobie szukać specjalistów do wyrysowania planów każdej branży i za każdą branżę,trzeba oprócz wcześniejszego projektu zapłacić

Cytat:

Nie bylo mnie przez ostatni tydzień, ale taki jakiś nieciekawy był, non stop coś, mam nadzieję, że ten tydzien będzie zdecydowanie lepszy choć i tak nie zaczął sie jakoś rewelacyjnie, dopadło mnie jakieś przeziębienie katar ból gardła, że dosłownie śliny nie mogę przełknąć mam nadzieję, że to sie jakoś rozejdzie po kościach i Matuś ode mnie nic nie łapnie.

Nocki u nas znowu troszkę gorsze, ale za to mamy już prawie pierwszą górną trójkę już widać taką małą igiełkę i będziemy mieli 13 ząbków

Mały nauczył się nowego słówka - lampa chodzi i pokazuje lampa, lampa, bo do tej pory to było ba i jeszcze pierwszy raz powiedział więcej niż jedno słówko zawsze rano jak sie przebudzi to ja albo tz pytamy go Matuś jest kupa no i on odpowiada nie albo pokiwa głową i ok, a ostatnio powiedział nie ma kupy dosłownie w szoku byłam, że zapamietał jak my powtarzaliśmy nie ma kupy może to się wydawać śmieszne, ale tak sie ucieszyłam bo on to mówi pojedyncze słowa albo po swojemu nie jak Nasze wątkowe Gaduły rośnie nam ten smyk rośnie

Byliśmy wczoraj u fotografa, bo chcieliśmy mu zrobić zdjęcie coby można było dać babciom na dzien babci, ale co tam sie działo pierwszy raz był, bo do tej pory ani na roczek ani później nie robiliśmy takich zdjęć wszystko nowe nowa twarz jak zaczął płakać zanosic sie to juz myślałam, że nic z tego nie będzie babeczka fajna w swoim domu ma zakład podawała mu zabawek też ma synka małego, żeby sie trochę oswoił i dopiero przestał płakać jak na krzesełku obrotowym krecił lalę bylismy tam chyba z godzinę, ale jakies zdjęcie tam sie udało zrobić nic a nic nie chciał pozowac ten mój mały szkrab

Muszę nadrobic co tam na wątku słychać
zdrówka dla Ciebie

idla Mateuszka.

Cytat:
A ja już wiem jak chcę żeby Zu wyglądała na baliku
Dostałam wczoraj super skrzydełka, różdżkę, tiarę i spódnicę...ale że Zu skrzydła po sekundzie zdejmuje z wielkim krzykiem...to odpadają
Za to wymyśliłam coś innego...tylko muszę Mamę moją żeby po materiał poszła i uszyła

Uchyl rąbka tajemnicy

Cytat:
sylko, i co kawe wypiłam. Czekam aż zrobisz obiad, wezmę się za kolejną.
Oj,i się nie doczekałaś

Cytat:
Też muszę oszczędzać, dlatego tylko oglądałam.
Ogólnie zakupy z Zuzią są straaaasznie męczące. Kiedyś grzecznie w wózku siedziała a teraz chce biegać i chowa się nam.

Ale ja chcę już wiosnę
No,ja też chcę

Cytat:
dla Kubusia.

Cytat:
Zasnął po 10 minutach, śpi już godzinę i 20 minut
Czyli jest lepiejsuper.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:20   #1799
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Może jakiś lekki wirusik Laurę przyatakował?
dziś mama była z siostrą u lekarza i pigułka od szczepień powiedziała że jej objawy są jak najbardziej poszczepienne

Cytat:
A może na ząbka?
z pewnością ma to jakiś udział.Obie 3ki dolne w natarciu

Cytat:
do później
brak perspektyw czy tak bardzo kochacie swoje mieszkanie?
swoja drogą pomarzyć można...ja to robię.Ostatnio coraz częściej
pozytywna afirmacja

Pierwsza próba odsmoczkowania zakończona fiaskiem.Nie jest jeszcze gotowa, więc nic na siłę robić nie będę.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:28   #1800
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale będę miała guza....

Oj

Cytat:

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
U nas w szkole w zeszłym tygodniu przeszła taka fala chorób - ok. 50% uczniów było nieobecnych Teraz już jest deko lepiej. Na razie nie przywlokłam zarazków do domu, mam nadzieję, że tak zostanie ( )
...
A jak mi opowiadali Mąż i Teściowie, że On wypadł z tego łóżeczka, to w duchu pukałam się w czoło, że takie bajki snują Już wierzę

~~~~~~~~~~~~
Dziewczyny, czy któraś zamawiała/widziała u kogoś w domu/ma jakieś zdanie na temat fotoboardów?
Oby tak dalej

Też bym może nie uwierzyła gdybym nie zobaczyła

Ja nie widziałam i nie słyszałam ale pomysł fajny

Wojtusiu ja swojego cybexa (topaz) kupiłam coś koło lutego rok temu i zapłaciłam 400 zł. W wakacje wyższe ceny były, wiadomo
Hmmm co mogę napisać. Oparcie rozkłada się prawie na płasko, jest wysokie (Zuzi nie wystaje głowa). Kosz nie jest wielkich rozmiarów, coś tam włożyć można, ja sobie dodatkowo dokupiłam taką siatkę na zakupy do wózka za 12 zł chyba i tam zazwyczaj zakupy woziłam. Poza tym jak Zuzia spała to do kosza ciężko było się dostać. Kółka pryskaliśmy co jakiś czas bo coś tam czasem zaskrzypiało (myślę, że to po wczasach nad morzem, dużo piasku dostało się w te kółka). Poza tym producent zalecał smarowanie. Aaa i te kółka nie są takie cichutkie. Na początku mi przeszkadzało, później przyzwyczaiłam się. Na asfalcie nie słychać ich, za to na polbruku tak.
Podnóżek mamy regulowany i dość długi jak na spacerówki takie. Składa się bardzo szybko. Dawałam radę sama złożyć i trzymać Zuzię na rękach. Zastrzeżenie mam do budki, która wg mnie jest hmmm delikatna trochę. Póki co nic z nią się nie stało.
Wg mnie wygodniej prowadzi się mając takie właśnie rączki. Są regulowane - wysuwają się.
To chyba na tyle

Idę paznokcie pomalować i poczytać

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:29
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości