|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() tylko my mamy problem bo akurat jak chce jechac na zakupy to mama w pracy, tesciowa tez i trudno sie zgrac, albo jak mama ma wolne to ma swoje sprawy itp. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1772 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Wojtusiu, w piatek mam ostatnie zajecia teor.
Potem egz. wew., ale nie wiem jeszcze kiedy, bo nie dostaliśmy jeszcze książek. Przepisy o prędkosciach się zmieniły od 1 stycznia i materia ly w druku. Dobrze. że dali testy, to coś tam przeglądam ![]() Ja też mam ostatnio sporo zakładek pootwieranych ![]() Wojtusiu, macie działkę, chcecie się budować?
#1773 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za komentarze. Jesteście koffane
![]() No a mój łobuz jak to łobuz, jedna minka tu druga minka tam, czasem to naprawde boję się tego co zaraz wymysli ![]() n o i nie popiszę bo już przyszedł i ciągnie za palec ![]()
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mamy działkę, ale na wsi tz tam chce się budować, a ja wolalabym budować się w miescie, nawet takim malutkim gdzie teraz mieszkamy, bo wygodniej dla dziecka, wszystko na miejscu jest, sklepy, szkoła, przedszkole, ośrodek zdrowia itd. a mieszkajac tam na wsi musielibyśmy wszędzie dojeżdżac, niby niedaleko bo z hmm, 7 km? nie wiem dokładnie ile, ale gdzies do 10 km jest szkoła itd. w ogole to chcialabym blizej Lbn mieszkac, ale ceny działek są porażające, znajomi zapłacili 200 tys za działkę, za tyle to my dom tutaj postawimy działka tu kosztuje do 40 tys. Tylko do pracy bym miała 40 km.... codziennie. TZ tak dojezdza i mu w sumie nie przeszkadza... Oli się wyspała, i taki bałagan zrobiła ze szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() U nas pod Warszawą i wcale nie przy granicy, a trochę dalej 1 000 m kosztuje do 400 tysięcy..., dom minimum drugie tyle bez wykończenia. Jak nie wygram w totka nie ędziemy się budowac, tylko kupimy już postawiony i raczej ok 30 km od centrum Wawy, albo nawet 35 ![]()
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Mamuśka mnie odwiedziła to Matuś znów nie dał jej usiąść na minutkę musiała sie pobawić troszkę no i oczywiście poczytać książeczki, a ja w tym czasie mogłam troszkę odpocząć wzięłam tabletki i mam nadzieję, że mi szybko minie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1777 |
Ola-Unhola
|
Miramej brawa dla Kubaska
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Ale będę miała guza.... Wychodzilam z łazienki, chcialam się cofnąć po pranie, a nogą przytrzymałam sobie drzwi i wcelowałam czołem prosto w krawędź drzwi.... ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ide trzeć pyrki na placki ![]()
#1778 |
BAN stały
|
dziewczynki zaraz cos w klubie napisze odpowiedzcie na pyt
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
Doczytałam, że bierzecie udział w konkursie Rossmann oczywiście zagłosowałam na Nasze Dzieciaczki na 5
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a taki postawiony to taniej można kupić? ale z rynku wtórnego czy nowy dla mnie 200 tyś ma kilkanaście arów działki to cena kosmiczna.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ide smażyć mielone dla TZ, ale jeszcze w pracy jest wiec nie wiem na którą dotrze do domu. Marzy mi sie zeby wracal o 16, w siódmym niebie bym była ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję nowych słów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie stempelki
![]() miałam fatalny dzień w pracy i chciałam sobie humor poprawić... średnio pomogło ![]() Cytat:
![]() gadacie o domach to ja nawet nie czytam, bo się pogłębi moja depresja - my się nigdy nie wybudujemy ani nie wyprowadzimy z naszego uroczego, ale 40 metrowego mieszkanka ![]() do później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co sie działo w pracy? ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- czy któras z Was ma cyfrowy polsat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam cyfrowy polsat
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
a czy cos sie zmieniło dzisiaj albo wczoraj w "wyglądzie" bo u rodziców sie lista kanałów ulubionych skasowała i zastanawiam sie czy to przez te zmiany wyglądu, bo jakos inaczej jest teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
ja też mam cyfrowy polsat, ale żadnej zmiany nie zauważyłam. Może nie chcący sami to skasowali
![]()
#1789 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh byłabym z Toba w tym siódmym niebie ![]() Wojtusia, zmień sobie avatarka bo przez tego kotka nie moge sobie czytac bo Zuzi tak sie podoba że nie moge przewijac, musze cały czas na Tobie byc ![]() ![]()
![]() |
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
teraz jest tak inaczej, m.in. jak wcześniej się pogłośniało to widac było ten paseczek z nazwą programu itd, a teraz jest zwykły cieniutki paseczek głośności, jak sie przełącza programy to też inaczej sie wyświetla.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Wtajemniczenie
|
#1792 |
Zakorzenienie
|
znaczy sie mam nic nie pisać, zeby kotek nie wyskakiwał?
ale ja go lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja też nie lubię, głównie ze względu na nieporządek właśnie ![]() Ja też zawsze się umawiam, zwłaszcza w dobie telefonów komórkowych nie jest to jakiś wysiłek, ale niektórzy są niereformowalni ![]() ![]() Kurujcież się ![]() U nas w szkole w zeszłym tygodniu przeszła taka fala chorób - ok. 50% uczniów było nieobecnych ![]() ![]() ![]() ![]() Oj, najwyżej udam, że nie dosłyszałam ![]() No to git ![]() Cytat:
![]() ![]() . ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że jednak zauważyłaś i da się poprawić ![]() ~~~~~~~~~~~~ Dziewczyny, czy któraś zamawiała/widziała u kogoś w domu/ma jakieś zdanie na temat fotoboardów? ![]() .
![]() |
#1794 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
z inglesiny jestem zadowolona jedynie do czego mogę się przyczepić to budka mimo, że ma wyciągany daszek to jest za krótka i małemu jak jest słoneczko to jednak świeci w oczy, ale reszta jest bez zarzutu siedzisko nie za szerokie, ale Matuś się bez problemu mieści, rozkłada się prawie na płasko mały śpi bez problemu, jest uchwyt na kubek, regulowany podnóżek zagłosować nie zaszkodzi może będą nagrody pocieszenia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
polozylam mala wiec czas na relaks
![]() podczas pielegnacji po kapieli zauwazlam ze mala ma cala pipke i pachwinki w takich czerwonych krostkach -posmarowalam Clotrimazolem mam nadzieje ze pomoze ogladam MjM ![]()
#1797 |
Raczkowanie
|
wózek kupiłam w lipcu po urodzinach Matusia, bo miałam już dość wnoszenia tej dużej spacerówki jakie są w komplecie do głębokiego, dziennie na drugie piętro ciężko mi było, a Matek strasznie plakał jak go zostawiałam, żeby znieść szybko sam wózek a ten jest dużo lżejszy wnosze go z Matusiem 12kg i zakupy w koszyku więc pod tym wzgledem jestem zadowolona, ja dokupiłam taką uniwersalną barierkę na allegro, ale używalismy jej krótko mały miał wtedy roczek teraz mały nie potrzebuje do składania wózka trzeba było ja zdjąć, nic mi nie skrzypi ani nie trzeszczy jak to pisza na forach i oparcie też się rozkłada bez problemu trzeba jak to w spacerówkach użyć dwóch rąk ale nie jest to żaden problem składa sie już jedną ręką jedynie ta budka mogłaby być większa i byłabym już zadowolona na maksa
#1798 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wojtusia nam projekt robił architekt i niestety wychodzi to drożej niż kupno gotowego projektu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli jest lepiej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
dziś mama była z siostrą u lekarza i pigułka od szczepień powiedziała że jej objawy są jak najbardziej poszczepienne
![]() z pewnością ma to jakiś udział.Obie 3ki dolne w natarciu Cytat:
swoja drogą pomarzyć można...ja to robię.Ostatnio coraz częściej ![]() ![]() pozytywna afirmacja ![]() Pierwsza próba odsmoczkowania zakończona fiaskiem.Nie jest jeszcze gotowa, więc nic na siłę robić nie będę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym może nie uwierzyła gdybym nie zobaczyła ![]() Ja nie widziałam i nie słyszałam ale pomysł fajny ![]() Wojtusiu ja swojego cybexa (topaz) kupiłam coś koło lutego rok temu i zapłaciłam 400 zł. W wakacje wyższe ceny były, wiadomo ![]() Hmmm co mogę napisać. Oparcie rozkłada się prawie na płasko, jest wysokie (Zuzi nie wystaje głowa). Kosz nie jest wielkich rozmiarów, coś tam włożyć można, ja sobie dodatkowo dokupiłam taką siatkę na zakupy do wózka za 12 zł chyba i tam zazwyczaj zakupy woziłam. Poza tym jak Zuzia spała to do kosza ciężko było się dostać. Kółka pryskaliśmy co jakiś czas bo coś tam czasem zaskrzypiało (myślę, że to po wczasach nad morzem, dużo piasku dostało się w te kółka). Poza tym producent zalecał smarowanie. Aaa i te kółka nie są takie cichutkie. Na początku mi przeszkadzało, później przyzwyczaiłam się. Na asfalcie nie słychać ich, za to na polbruku tak. Podnóżek mamy regulowany i dość długi jak na spacerówki takie. Składa się bardzo szybko. Dawałam radę sama złożyć i trzymać Zuzię na rękach. Zastrzeżenie mam do budki, która wg mnie jest hmmm delikatna trochę. Póki co nic z nią się nie stało. Wg mnie wygodniej prowadzi się mając takie właśnie rączki. Są regulowane - wysuwają się. To chyba na tyle ![]() Idę paznokcie pomalować i poczytać ![]() Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2011-01-18 o 20:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.