|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]()
![]() |
#1802 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie zamawiałam i nie widziałam,ale to jest jakiś pomysł ![]() Cytat:
![]() Dawno tego nie oglądałam ![]() Cytat:
![]() A Laura przez dzień też używa smoka?Czy tylko do zasypiania? ![]() Synek bratowej(3 latka)całe popołudnie wymiotował,pojechała z nimd o szpitala,trochę się odwodnił,prawdopodobnie to wirus rota ![]() Przychodzi wieczór,to kaszlę jak najęta ![]() ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-18 o 20:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kotka zostaw, moze do jutra Zuza zapomni ![]() ![]() ale serio, cały czas sie dopomina żeby Twojego kotka pokazac ![]() Cytat:
i tak mało go uzywa wiec nie bede naciskac, sprobuje znów za jakis czas
![]() |
#1804 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba mamie się poskarży, zawsze tak robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zabrałaś po prostu? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję ![]() Zdrówka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja podobnie odpuściłam z pieluszkami Mati jeszcze nie jest gotowy ![]()
![]() |
#1806 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekam jeszcze na relacje Karolci ![]() Cytat:
![]() A myslisz ze to na tle alergicznym ten kaszel? ja zawsze wieczorem dostaje alergii, bo moje leki przestają działac wtedy ![]() Cytat:
![]() tez czekamy na piątki, tylko one zostały do kompletu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
po południu śpi na naszym łózku, ja (lub moja mama) przeważnie sie kłade koło niej żeby mogła włosami sie bawic i usypia
a wieczorem różnie albo na naszym łóżku albo na rekach (wtedy szybciej) i poźniej ja przekąłdam do łózeczka, w nocy jednak raz sie budzi bo chce iśc do nas i zaraz usypia ja niewiem jak sobie z nia poradze bo ona ciągle włosów szuka i chyab przez to płacze ![]() a monia używam do zasypiania tylko i jak uśnie to wyciągam
#1808 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My i tak musimy się zawsze wybrać gdzieś dalej jak coś, więc jeździmy w sobotę lub niedzielę, kiedy mama nie pracuje. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam, już doczytałam, w czym problem. U nas takiego nie ma ![]() Cytat:
Odnoszę wrażenie, że jak nie wiedzą co powiedzieć, to albo to objawy poszczepienne albo ząbki ![]() Mam nadzieję, że u Laury trafili z "diagnozą" ![]() Ja również na razie daję sobie spokój. Zosia używa smoczka tylko do zasypiania, jak uśnie to go gubi. Nie sądzę, żeby to miało póki co jakiś strasznie destrukcyjny wpływ na jej zgryz, a i bez żadnych ruchów z mojej strony jest ostatnio niespokojna przy zasypianiu. Poczekam na lepszy czas ![]() Dzisiaj w sumie zasnęła lepiej niż wczoraj. W ogóle byli dziadkowie i wujek, a wtedy moja córka jest w 7 niebie-ma widownię ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
#1809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jakoś ostatnio sporo dzieciaczków dopada ten wirus
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
A dzieje się już coś tam? U nas nie
![]() Cytat:
Może Jej przejdzie, przecież dzieciaczki się zmieniają, a może Jej jakąś lalkę z fajnymi włosami kup? Ja Kubie też wyciągałam, gdy sam nie wypluł, ale On w nocy się budził i chciał go z powrotem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miramej i jak się Wam noszą rajstopki z Woli?Pytam z ciekawości,bo miałam też z Gatty i nie jestem z nich zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Wypiłam febrisan i idę spać mam nadzieję, że jutro będę sie czuła zdecydowanie lepiej
dobrej nocy ![]()
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę pamiętać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ma lalki, zadna jej nie iteresuje na dłuższa metę ![]() miski tez nie Cytat:
![]() ide spac papa
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Ale to nie chodzi o to, żeby miała lalkę, tylko żeby miała włosy do głaskania
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie jeszcze nic, ale moze to dobrze, bo odstawilismy smoczek i miala by pewnie wieksze problemy z zasypianiem. chociaz ostatnio coś kilka razy marudzila wieczorem i paluszki do buzi pchała i mowi ze ją boli, jak pytam gdzie to pokazuje gleboko w buzi. nie wiem czy chodzilo o to ze smoka nie ma czy co... ale juz prawie nie uzywamy. a moze to suche powietrze? na wieczór moze masz cieplej w domu, palicie w piecu i od grzejników? czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawniej leżał w łóżeczku i był tylko do spania nieee, to by nie przeszło, chyba za mądra jest na to.Od popołudnia ją nastawiałam psychicznie.Niby była przekonana.Wieczoreme przed kąpielą nakłaniałam ją żeby go wyrzuciła.Najpierw łańcuszek-gładko poszło, bo całego wyrzucić nie chciała.Potem pożegnała się z korkiem i za 2gim podejściem go wyrzuciła, a potem wyciągnęła ![]() W kąpieli jak siedziała to obcięłam końcówkę , a potem zaczął się lament bo takiego nie chciała i nie dała się przekonać żeby mieć go w rączce, albo obok i spać.To był taki specyficzny płacz, że zdałam sobie sprawę że to nie ten moment, i że niepotrzebnie tak zrobiłam. Nie jestem miękka, zdarza się że długo płacze a ja do niej nie wchodzę.A w tym momencie przyszło mi zadzwonić do mamy, która akurat była w markecie i dowiozła mi smoczka. Laura na oknie 20min siedziała i czekała za babcią a potem jej opowiadała że "miki am" "duduś be" duduś to u niej smoczek ![]() Cytat:
Kupkę robi 1 dziennie, co prawda b. luźną,ale 1 i zdąży zawołać.Nie wymiotowała więcej i apetyt wraca.Jeszcze jest takim przytulasem strasznym. Dziś mówiła że ją głowa boli.Paluszkiem na głowę i "gowa ała" i jęczała.Dałam nurofen i spała długo. A sista przed chwilą dzwoniła że wstawiła całą pralkę prania bo Natka zwraca i ma rozwolnienie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I wzajemnie ![]() Cytat:
![]() Bratowa mówiła,że w szpitalu brak wolnych łóżek,tak rota panuje ![]() Wzajemnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam jeszcze napisać,co Bartosz dzisiaj zrobił: odgryzł guzika od mojego swetra ![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnej nocki ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-18 o 21:33 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
a bo czasem go jeszcze wyciągniemy, ale juz coraz rzadziej. Od kilku dni go nie widziała.
Metodą odcinania końcówki ![]() Obciełam, dałam jej, ona jakaś taka zmieszana, wyjęła z buzi, zaczeła oglądać i mówi "mmm nie" ja powiedziałam ze się popsuł i taki uciety trzymała w buzi, troche w rączce. Kilka nocy zasypiała z tym uciętym, później troche wiecej go uciełam i też go czasem używała. Ale już chyba go nie wyciągne, bo widze ze zasypia bez. No wlasnie tylko w dzien są problemy bo nie chce drzemki. Nie wiem czy to z powodu braku smoka, czy dlatego ze długo śpimy, potrafimy ostatnio nawet do 9 razem spać. Wtedy drzemka ok 15 jest i to tez na siłę, ale wieczorem to ok 22 chodzi spać, wczoraj o 23 dopiero padła, nie chce spać i już. Ani na rękach, ani na łóżku. W końcu jakos tam zasypia, ale ile to wieczorem teraz trwa ![]() Myslicie ze jakbysmy wczesniej wstawaly to byłoby lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna ![]() O kurka ![]() Cytat:
![]() Teraz podobno "najlepszy" czas dla rota ![]() Mnie tylko niektóre, więc nie wiem o co chodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, bo Kuba jednak większego poślizgu niż pół godziny nie miał (wieczorem), może spróbuj i zobaczysz, jak będzie.
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
wiecie co jeszcze ten wózek mi sie spodobał http://www.babygizmo.com/media/video_pegperegosi.php ma bardzo dużą budkę, rozkłada się i ma duży kosz, tylko na cene jeszcze nie zerknełam. o nie.... jaki drogi
![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-18 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że to nie kwestia tego że śpicie długo tylko braku smoka. Amelce jak zabrałam smoczka to wszystko się rozregulowało i bywało że kilka dni nie miała drzemki w ogóle nie mówiąc już o scenach przy zasypianiu. Ale teraz powoli wszystko się normuje więc chyba i Oliwka potrzebuje czasu ![]() Karo czekam z niecierpliwością ![]() ![]() ![]() Amelka nadal ma spory katar, ale już widać po niej że lepiej się czuje. Wymyślam jej różne zabawy bo bidulce się nudzi w domu siedzieć. Ostatnio malowałyśmy farbami, oczywiście smakowała wszystkie kolory ![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, jakieś dobre farby macie ![]() ide spać, jutro Was doczytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby już całkiem wyzdrowiała Amelka ![]() Super ![]() *** Idę i ja, moja pora ![]() Kolorowych snów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale was trzyma choróbsko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bidula ![]() o kurczę ![]() Cytat:
![]() u nas też zakaz mówienia o smoczusiu ciastku jak coś to małż pyta czy dać jej to na c ![]() U nas jeszcze do tego wszystkiego pcha się prawa dolna trójka, płakała przed chwilą malutka bida ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() witam w klubie ![]() ja mam ale oprócz tego, że zabrali darmowe programy nic się nie zmieniło ![]() ja też oglądałam ![]() ![]() dalej kryminał ? ![]() ja też sie zbieram, dobranoc ![]()
![]() |
#1827 |
Ola-Unhola
|
Wojtusiu tu opinie o PegPergo Si i ceny
http://www.ceneo.pl/;0152337679-10.htm http://www.ceneo.pl/2337679 Najtańszy za 1009 zł. Foty: http://www.flickr.com/photos/4035915...n/photostream/ sylko, no nie doczekałam się ![]() ![]() Zdrówka ![]() morska, ja tych foto nie mam w domu na ścianach, ale u kolezanki widziałam i chyba zadowolona. Ja chcesz to podpytam ![]() p4w ![]() To zbieram się na konferencję i dobrej nocki zycze ![]() Do jutra do 11 ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-01-18 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Miramej, tak jak Megi napisała , chodziło że myszka zjadła
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurczę... Cytat:
Cytat:
![]() Czytałyście ten horror Kinga? ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Od rana latanie. Wkręcili mnie w organizację Balu Leśnika i teraz się muszę urz(ż)erać ![]() Nocka super, bez pobudek, o 6 kakao i dalej spanko ![]() Wpłaciłam na wycieczkę, klamka zapadła ![]()
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
![]() Kubuś rysuje, ja piję kawę - uczymy się mieć czas tylko dla siebie ![]() angy, ja nie czytałam, może mój Małż, bo On lubi Kinga. Wiecie co? Ludzie są okropni czasami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- A! I zrobiłam Kubusiowi wczoraj kakao, takie ledwo ciemniejsze od mleka, wypił dwa łyczki i wrzucił kubek do zlewu, co oznacza, że już nie chce ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.