Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 20:38   #1801
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Pierwsza próba odsmoczkowania zakończona fiaskiem.Nie jest jeszcze gotowa, więc nic na siłę robić nie będę.
ja nawet nie probuje jeszcze bo Werka jak zacznie skomlec ze chce smoka to nie ma rady, na nic moje gadanie ze sie zgubil albo ze lala teraz ma -zaczyna sie lament i placz wiec jej daje-widocznie bardzo go potrzebuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:51   #1802
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
tak mamy działkę, ale na wsi tz tam chce się budować, a ja wolalabym budować się w miescie, nawet takim malutkim gdzie teraz mieszkamy, bo wygodniej dla dziecka, wszystko na miejscu jest, sklepy, szkoła, przedszkole, ośrodek zdrowia itd. a mieszkajac tam na wsi musielibyśmy wszędzie dojeżdżac, niby niedaleko bo z hmm, 7 km? nie wiem dokładnie ile, ale gdzies do 10 km jest szkoła itd. w ogole to chcialabym blizej Lbn mieszkac, ale ceny działek są porażające, znajomi zapłacili 200 tys za działkę, za tyle to my dom tutaj postawimy działka tu kosztuje do 40 tys. Tylko do pracy bym miała 40 km.... codziennie. TZ tak dojezdza i mu w sumie nie przeszkadza...

Oli się wyspała, i taki bałagan zrobiła ze szok
Wojtusiu za realizację planów

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ale będę miała guza....
Wychodzilam z łazienki, chcialam się cofnąć po pranie, a nogą przytrzymałam sobie drzwi i wcelowałam czołem prosto w krawędź drzwi....

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny , nie ekscytuję się za bardzo, bo to taka loteria się zrobiła , wykorzystuję na swój sposób to, że siedzę z Kubą gdy zasypia , po południu kładę się na łóżku i po prostu chwilkę odpoczywam, a wieczorem siedzę i sobie myślę o różnych sprawach

dobrze robisz.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nic, cała moja duża praca protetyczna jest do poprawy, bo nie zauważyłam jednego "drobnego" szczegółu dziś pokazałam szefowi, bo coś mi się nie zgadzało i powiedział mi o co chodzi... jestem zła na siebie jak nie wiem (pomijając kwestie finansowe i pacjenta)

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Zobaczymy co to będzie

Kurujcież się
U nas w szkole w zeszłym tygodniu przeszła taka fala chorób - ok. 50% uczniów było nieobecnych Teraz już jest deko lepiej. Na razie nie przywlokłam zarazków do domu, mam nadzieję, że tak zostanie ( )

Dziewczyny, czy któraś zamawiała/widziała u kogoś w domu/ma jakieś zdanie na temat fotoboardów?

.
Zdaj relację po.A to Wasza pierwsza wizyta u fryzjera?

i też trzymam,żebyś Ty nic nie przyniosła

Ja nie zamawiałam i nie widziałam,ale to jest jakiś pomysł

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
podczas pielegnacji po kapieli zauwazlam ze mala ma cala pipke i pachwinki w takich czerwonych krostkach -posmarowalam Clotrimazolem mam nadzieje ze pomoze

ogladam MjM
żeby pomogło.

Dawno tego nie oglądałam

Cytat:
dziś mama była z siostrą u lekarza i pigułka od szczepień powiedziała że jej objawy są jak najbardziej poszczepienne

Pierwsza próba odsmoczkowania zakończona fiaskiem.Nie jest jeszcze gotowa, więc nic na siłę robić nie będę.
aby te objawy szybko minęły.

A Laura przez dzień też używa smoka?Czy tylko do zasypiania?

Synek bratowej(3 latka)całe popołudnie wymiotował,pojechała z nimd o szpitala,trochę się odwodnił,prawdopodobnie to wirus rotaZostawili ich na noc.
Przychodzi wieczór,to kaszlę jak najętachyba Zyrtec wezmę

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:54
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:51   #1803
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
znaczy sie mam nic nie pisać, zeby kotek nie wyskakiwał?

ale ja go lubię
tak żle i tak nie dobrze
kotka zostaw, moze do jutra Zuza zapomni
ale serio, cały czas sie dopomina żeby Twojego kotka pokazac
Cytat:
ja tez spróbowałam ale szybko dałam sobie spokój
i tak mało go uzywa wiec nie bede naciskac, sprobuje znów za jakis czas
Stary 2011-01-18, 20:56   #1804
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
miałam fatalny dzień w pracy i chciałam sobie humor poprawić... średnio pomogło

ale na mamę się poskarży, czy mamie się na innych skarży

gadacie o domach to ja nawet nie czytam, bo się pogłębi moja depresja - my się nigdy nie wybudujemy ani nie wyprowadzimy z naszego uroczego, ale 40 metrowego mieszkanka
do później

Chyba mamie się poskarży, zawsze tak robi

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
po południu u nas podobnie wyglada, ale wieczorem trudniej, chociaz zauwazyłam że jak TZ nie ma to sprawniej to idzie, wczoraj np 5 min tylko
A Zuzanka w swoim łóżeczku zasypia?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Kubusia.

Czyli jest lepiejsuper.

Cytat:
z pewnością ma to jakiś udział.Obie 3ki dolne w natarciu
(...)
Ja jestem ciekawa, kiedy nam 5-ki wyjdą.

Zabrałaś po prostu?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
ja nawet nie probuje jeszcze bo Werka jak zacznie skomlec ze chce smoka to nie ma rady, na nic moje gadanie ze sie zgubil albo ze lala teraz ma -zaczyna sie lament i placz wiec jej daje-widocznie bardzo go potrzebuje
czekoladko, a jak Wercia będzie miała np. 3 latka i będzie płakała za smoczkiem, to też nie zabierzesz? Dopóki sama nie zrezygnuje? Nie pytam złośliwie, tylko z ciekawości

Cytat:
dobrze robisz.
(...)
Synek bratowej(3 latka)całe popołudnie wymiotował,pojechała z nimd o szpitala,trochę się odwodnił,prawdopodobnie to wirus rotaZostawili ich na noc.

Współczuję

Zdrówka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:57   #1805
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

zdrówka dla Ciebie

idla Mateuszka.

Cytat:
jeszcze przyjdzie pora na Laurę po co ją stresować z pieluszkami już nie ma problemu to z takim smokiem też da sobie radę tylko potrzebuje jeszcze troszeczkę więcej czasu

Cytat:

podczas pielegnacji po kapieli zauwazlam ze mala ma cala pipke i pachwinki w takich czerwonych krostkach -posmarowalam Clotrimazolem mam nadzieje ze pomoze
oby maść pomogła i po krostkach rano śladu nie było

Cytat:
no pewnie po co dziecko stresować i siebie przy okazji też

ja podobnie odpuściłam z pieluszkami Mati jeszcze nie jest gotowy
Stary 2011-01-18, 20:58   #1806
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
wózek kupiłam w lipcu po urodzinach Matusia, bo miałam już dość wnoszenia tej dużej spacerówki jakie są w komplecie do głębokiego, dziennie na drugie piętro ciężko mi było, a Matek strasznie plakał jak go zostawiałam, żeby znieść szybko sam wózek a ten jest dużo lżejszy wnosze go z Matusiem 12kg i zakupy w koszyku więc pod tym wzgledem jestem zadowolona, ja dokupiłam taką uniwersalną barierkę na allegro, ale używalismy jej krótko mały miał wtedy roczek teraz mały nie potrzebuje do składania wózka trzeba było ja zdjąć, nic mi nie skrzypi ani nie trzeszczy jak to pisza na forach i oparcie też się rozkłada bez problemu trzeba jak to w spacerówkach użyć dwóch rąk ale nie jest to żaden problem składa sie już jedną ręką jedynie ta budka mogłaby być większa i byłabym już zadowolona na maksa
przyda się opinia

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wojtusiu ja swojego cybexa (topaz) kupiłam coś koło lutego rok temu i zapłaciłam 400 zł. W wakacje wyższe ceny były, wiadomo
Hmmm co mogę napisać. Oparcie rozkłada się prawie na płasko, jest wysokie (Zuzi nie wystaje głowa). Kosz nie jest wielkich rozmiarów, coś tam włożyć można, ja sobie dodatkowo dokupiłam taką siatkę na zakupy do wózka za 12 zł chyba i tam zazwyczaj zakupy woziłam. Poza tym jak Zuzia spała to do kosza ciężko było się dostać. Kółka pryskaliśmy co jakiś czas bo coś tam czasem zaskrzypiało (myślę, że to po wczasach nad morzem, dużo piasku dostało się w te kółka). Poza tym producent zalecał smarowanie. Aaa i te kółka nie są takie cichutkie. Na początku mi przeszkadzało, później przyzwyczaiłam się. Na asfalcie nie słychać ich, za to na polbruku tak.
Podnóżek mamy regulowany i dość długi jak na spacerówki takie. Składa się bardzo szybko. Dawałam radę sama złożyć i trzymać Zuzię na rękach. Zastrzeżenie mam do budki, która wg mnie jest hmmm delikatna trochę. Póki co nic z nią się nie stało.
Wg mnie wygodniej prowadzi się mając takie właśnie rączki. Są regulowane - wysuwają się.
To chyba na tyle

Idę paznokcie pomalować i poczytać
podoba mi sie ten cybex

czekam jeszcze na relacje Karolci

Cytat:
Wojtusiu za realizację planów

A myslisz ze to na tle alergicznym ten kaszel?
ja zawsze wieczorem dostaje alergii, bo moje leki przestają działac wtedy
Cytat:
tak żle i tak nie dobrze
kotka zostaw, moze do jutra Zuza zapomni
ale serio, cały czas sie dopomina żeby Twojego kotka pokazac
hehe -nie powiem, miło mi
Cytat:

Ja jestem ciekawa, kiedy nam 5-ki wyjdą.

Zabrałaś po prostu?
tez czekamy na piątki, tylko one zostały do kompletu
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:00   #1807
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

A Zuzanka w swoim łóżeczku zasypia?
po południu śpi na naszym łózku, ja (lub moja mama) przeważnie sie kłade koło niej żeby mogła włosami sie bawic i usypia

a wieczorem różnie albo na naszym łóżku albo na rekach (wtedy szybciej) i poźniej ja przekąłdam do łózeczka, w nocy jednak raz sie budzi bo chce iśc do nas i zaraz usypia
ja niewiem jak sobie z nia poradze bo ona ciągle włosów szuka i chyab przez to płacze
a monia używam do zasypiania tylko i jak uśnie to wyciągam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 21:06   #1808
angy
Zakorzenienie

Cytat:
siostro
tylko my mamy problem bo akurat jak chce jechac na zakupy to mama w pracy, tesciowa tez i trudno sie zgrac, albo jak mama ma wolne to ma swoje sprawy itp.

My i tak musimy się zawsze wybrać gdzieś dalej jak coś, więc jeździmy w sobotę lub niedzielę, kiedy mama nie pracuje.

Cytat:

tak mamy działkę,
ale na wsi tz tam chce się budować, a ja wolalabym budować się w miescie, nawet takim malutkim gdzie teraz mieszkamy, bo wygodniej dla dziecka, wszystko na miejscu jest, sklepy, szkoła, przedszkole, ośrodek zdrowia itd. a mieszkajac tam na wsi musielibyśmy wszędzie dojeżdżac, niby niedaleko bo z hmm, 7 km? nie wiem dokładnie ile, ale gdzies do 10 km jest szkoła itd. w ogole to chcialabym blizej Lbn mieszkac, ale ceny działek są porażające, znajomi zapłacili 200 tys za działkę, za tyle to my dom tutaj postawimy działka tu kosztuje do 40 tys. Tylko do pracy bym miała 40 km.... codziennie. TZ tak dojezdza i mu w sumie nie przeszkadza...
Z jednej strony fajnie, a z drugiej... też bym chyba wolała mieć wszystko na miejscu. To zawsze uzależnienie od samochodu. Suma sumarum myślę, że cena by mnie przekonała A tak na marginesie-mój małż też dojeżdża codziennie 35 km w jedną stronę i też nie narzeka-kwestia przyzwyczajenia. Tylko, że fajnie jak się pracuje wtedy np. do 15, o 16 jest juz w domku

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ale będę miała guza....
Wychodzilam z łazienki, chcialam się cofnąć po pranie, a nogą przytrzymałam sobie drzwi i wcelowałam czołem prosto w krawędź drzwi....

O kurka

Cytat:
kupiłam sobie stempelki

miałam fatalny dzień w pracy i chciałam sobie humor poprawić... średnio pomogło

ale na mamę się poskarży, czy mamie się na innych skarży

gadacie o domach to ja nawet nie czytam, bo się pogłębi moja depresja - my się nigdy nie wybudujemy ani nie wyprowadzimy z naszego uroczego, ale 40 metrowego mieszkanka
do później

Cytat:

czy któras z Was ma cyfrowy polsat?
Ja mam, już doczytałam, w czym problem. U nas takiego nie ma

Cytat:
dziś mama była z siostrą u lekarza i pigułka od szczepień powiedziała że jej objawy są jak najbardziej poszczepienne

...

Acha.
Odnoszę wrażenie, że jak nie wiedzą co powiedzieć, to albo to objawy poszczepienne albo ząbki
Mam nadzieję, że u Laury trafili z "diagnozą"

Ja również na razie daję sobie spokój. Zosia używa smoczka tylko do zasypiania, jak uśnie to go gubi. Nie sądzę, żeby to miało póki co jakiś strasznie destrukcyjny wpływ na jej zgryz, a i bez żadnych ruchów z mojej strony jest ostatnio niespokojna przy zasypianiu. Poczekam na lepszy czas

Dzisiaj w sumie zasnęła lepiej niż wczoraj.
W ogóle byli dziadkowie i wujek, a wtedy moja córka jest w 7 niebie-ma widownię i odstawia takie cyrki, że oczy przecieram ze zdumienia.

Dobrej nocy

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:09   #1809
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

biedulek oby szybko jego stan się poprawił

jakoś ostatnio sporo dzieciaczków dopada ten wirus
Stary 2011-01-18, 21:09   #1810
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tez czekamy na piątki, tylko one zostały do kompletu
A dzieje się już coś tam? U nas nie

Cytat:
po południu śpi na naszym łózku, ja (lub moja mama) przeważnie sie kłade koło niej żeby mogła włosami sie bawic i usypia

a wieczorem różnie albo na naszym łóżku albo na rekach (wtedy szybciej) i poźniej ja przekąłdam do łózeczka, w nocy jednak raz sie budzi bo chce iśc do nas i zaraz usypia
ja niewiem jak sobie z nia poradze bo ona ciągle włosów szuka i chyab przez to płacze
a monia używam do zasypiania tylko i jak uśnie to wyciągam
Kuba w swoim łóżeczku, ja siedzę/leżę na naszym łóżku i w dzień mam zamknięte oczy, a wieczorem jest ciemno, tylko od konika światełko.

Może Jej przejdzie, przecież dzieciaczki się zmieniają, a może Jej jakąś lalkę z fajnymi włosami kup?
Ja Kubie też wyciągałam, gdy sam nie wypluł, ale On w nocy się budził i chciał go z powrotem

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-18, 21:13   #1811
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję

Zdrówka

Cytat:
A myslisz ze to na tle alergicznym ten kaszel?
ja zawsze wieczorem dostaje alergii, bo moje leki przestają działac wtedy
Tak myślę,bo przez dzień nawet dużo nie kaszlę,najgorzej jest jak przychodzi wieczór właśnie.Nic innego mi nie dolega,trochę gardło mnie bolało wcześniej,ale po tabletkach do ssania przeszłoWięc nie wiem skąd ten nasilający się na wieczór kaszel

Miramej i jak się Wam noszą rajstopki z Woli?Pytam z ciekawości,bo miałam też z Gatty i nie jestem z nich zadowolona

Stary 2011-01-18, 21:14   #1812
Titi09
Raczkowanie

Wypiłam febrisan i idę spać mam nadzieję, że jutro będę sie czuła zdecydowanie lepiej

dobrej nocy
Stary 2011-01-18, 21:16   #1813
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej i jak się Wam noszą rajstopki z Woli?Pytam z ciekawości,bo miałam też z Gatty i nie jestem z nich zadowolona
Ogólnie są niezłe, ale niektóre powyciągały mi się w gumkach, tak jak te Disney'owe, nie wiem od czego to zależy
Będę pamiętać , a co z nimi nie tak?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-18, 21:18   #1814
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Z jednej strony fajnie, a z drugiej... też bym chyba wolała mieć wszystko na miejscu. To zawsze uzależnienie od samochodu. Suma sumarum myślę, że cena by mnie przekonała A tak na marginesie-mój małż też dojeżdża codziennie 35 km w jedną stronę i też nie narzeka-kwestia przyzwyczajenia. Tylko, że fajnie jak się pracuje wtedy np. do 15, o 16 jest juz w domku

my mamy 25km i dla mnie to nie jest problem ale małz twierdzi ze daleko
Cytat:
Może Jej przejdzie, przecież dzieciaczki się zmieniają, a może Jej jakąś lalkę z fajnymi włosami kup?
Ja Kubie też wyciągałam, gdy sam nie wypluł, ale On w nocy się budził i chciał go z powrotem
może
ma lalki, zadna jej nie iteresuje na dłuższa metę
miski tez nie
Cytat:
Wypiłam febrisan i idę spać mam nadzieję, że jutro będę sie czuła zdecydowanie lepiej

dobrej nocy
zdrówka

ide spac papa
Stary 2011-01-18, 21:20   #1815
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
może
ma lalki, zadna jej nie iteresuje na dłuższa metę
miski tez nie
Ale to nie chodzi o to, żeby miała lalkę, tylko żeby miała włosy do głaskania

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 21:25   #1816
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie a moj prawie-pracocholik to coraz wiecej czasu spedza w pracy
Cytat:
A dzieje się już coś tam? U nas nie
wlasnie jeszcze nic, ale moze to dobrze, bo odstawilismy smoczek i miala by pewnie wieksze problemy z zasypianiem.

chociaz ostatnio coś kilka razy marudzila wieczorem i paluszki do buzi pchała i mowi ze ją boli, jak pytam gdzie to pokazuje gleboko w buzi. nie wiem czy chodzilo o to ze smoka nie ma czy co... ale juz prawie nie uzywamy.
Cytat:

Tak myślę,bo przez dzień nawet dużo nie kaszlę,najgorzej jest jak przychodzi wieczór właśnie.Nic innego mi nie dolega,trochę gardło mnie bolało wcześniej,ale po tabletkach do ssania przeszłoWięc nie wiem skąd ten nasilający się na wieczór kaszel
a moze to suche powietrze? na wieczór moze masz cieplej w domu, palicie w piecu i od grzejników? czy nie?
Stary 2011-01-18, 21:27   #1817
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie jeszcze nic, ale moze to dobrze, bo odstawilismy smoczek i miala by pewnie wieksze problemy z zasypianiem.

chociaz ostatnio coś kilka razy marudzila wieczorem i paluszki do buzi pchała i mowi ze ją boli, jak pytam gdzie to pokazuje gleboko w buzi. nie wiem czy chodzilo o to ze smoka nie ma czy co... ale juz prawie nie uzywamy.
I się nie chwalisz? A jaką metodą?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-18, 21:29   #1818
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A Laura przez dzień też używa smoka?Czy tylko do zasypiania?

niestety w dzień też, zaczęło się jak Natalka siostry dużo urzędowała ze smoczkiem to ona też chciała
Dawniej leżał w łóżeczku i był tylko do spania
Cytat:

Zabrałaś po prostu?
nieee, to by nie przeszło, chyba za mądra jest na to.Od popołudnia ją nastawiałam psychicznie.Niby była przekonana.Wieczoreme przed kąpielą nakłaniałam ją żeby go wyrzuciła.Najpierw łańcuszek-gładko poszło, bo całego wyrzucić nie chciała.Potem pożegnała się z korkiem i za 2gim podejściem go wyrzuciła, a potem wyciągnęła
W kąpieli jak siedziała to obcięłam końcówkę , a potem zaczął się lament bo takiego nie chciała i nie dała się przekonać żeby mieć go w rączce, albo obok i spać.To był taki specyficzny płacz, że zdałam sobie sprawę że to nie ten moment, i że niepotrzebnie tak zrobiłam.
Nie jestem miękka, zdarza się że długo płacze a ja do niej nie wchodzę.A w tym momencie przyszło mi zadzwonić do mamy, która akurat była w markecie i dowiozła mi smoczka.
Laura na oknie 20min siedziała i czekała za babcią a potem jej opowiadała że "miki am" "duduś be" duduś to u niej smoczek

Cytat:
Acha.
Odnoszę wrażenie, że jak nie wiedzą co powiedzieć, to albo to objawy poszczepienne albo ząbki
Mam nadzieję, że u Laury trafili z "diagnozą"
z jednej strony przyznaję rację, ale z drugiej to nie wygląda na nic poważniejszego.
Kupkę robi 1 dziennie, co prawda b. luźną,ale 1 i zdąży zawołać.Nie wymiotowała więcej i apetyt wraca.Jeszcze jest takim przytulasem strasznym.
Dziś mówiła że ją głowa boli.Paluszkiem na głowę i "gowa ała" i jęczała.Dałam nurofen i spała długo.

A sista przed chwilą dzwoniła że wstawiła całą pralkę prania bo Natka zwraca i ma rozwolnienie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:32   #1819
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również na razie daję sobie spokój. Zosia używa smoczka tylko do zasypiania, jak uśnie to go gubi. Nie sądzę, żeby to miało póki co jakiś strasznie destrukcyjny wpływ na jej zgryz, a i bez żadnych ruchów z mojej strony jest ostatnio niespokojna przy zasypianiu. Poczekam na lepszy czas

Dobrej nocy
U nas też tylko do zasypiania,od dłuższego czasu przez dzień chowam smoka,bo mój dobroduszny mąż dawał go Bartosiowi,ot tak byle kiedyTeraz tylko ja wiem gdzie jest

I wzajemnie

Cytat:
biedulek oby szybko jego stan się poprawił

jakoś ostatnio sporo dzieciaczków dopada ten wirus

Bratowa mówiła,że w szpitalu brak wolnych łóżek,tak rota panuje

Cytat:
dobrej nocy
Wzajemnie

Cytat:
Ogólnie są niezłe, ale niektóre powyciągały mi się w gumkach, tak jak te Disney'owe, nie wiem od czego to zależy
Będę pamiętać , a co z nimi nie tak?
Mi te z Woli nawet w gumkach się nie powyciągały a te z Gatty rozciągają się w kroczku i wylatują dziurkiza odp.

Zapomniałam jeszcze napisać,co Bartosz dzisiaj zrobił: odgryzł guzika od mojego swetraStrasznie lubi guzikiprzez cały okres karmienia piersią,bawił się moimi guzikami przy koszulkach i chyba ma sentyment do guzików.Dobrze,ż e wypluł,jak zobaczyłam,myślałam,że na zawał padnę

Spokojnej nocki

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 21:41   #1820
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
I się nie chwalisz? A jaką metodą?
a bo czasem go jeszcze wyciągniemy, ale juz coraz rzadziej. Od kilku dni go nie widziała.
Metodą odcinania końcówki
Obciełam, dałam jej, ona jakaś taka zmieszana, wyjęła z buzi, zaczeła oglądać i mówi "mmm nie" ja powiedziałam ze się popsuł i taki uciety trzymała w buzi, troche w rączce. Kilka nocy zasypiała z tym uciętym, później troche wiecej go uciełam i też go czasem używała. Ale już chyba go nie wyciągne, bo widze ze zasypia bez.

No wlasnie tylko w dzien są problemy bo nie chce drzemki. Nie wiem czy to z powodu braku smoka, czy dlatego ze długo śpimy, potrafimy ostatnio nawet do 9 razem spać.
Wtedy drzemka ok 15 jest i to tez na siłę, ale wieczorem to ok 22 chodzi spać, wczoraj o 23 dopiero padła, nie chce spać i już. Ani na rękach, ani na łóżku. W końcu jakos tam zasypia, ale ile to wieczorem teraz trwa

Myslicie ze jakbysmy wczesniej wstawaly to byłoby lepiej?
Stary 2011-01-18, 21:54   #1821
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nieee, to by nie przeszło, chyba za mądra jest na to.Od popołudnia ją nastawiałam psychicznie.Niby była przekonana.Wieczoreme przed kąpielą nakłaniałam ją żeby go wyrzuciła.Najpierw łańcuszek-gładko poszło, bo całego wyrzucić nie chciała.Potem pożegnała się z korkiem i za 2gim podejściem go wyrzuciła, a potem wyciągnęła
W kąpieli jak siedziała to obcięłam końcówkę , a potem zaczął się lament bo takiego nie chciała i nie dała się przekonać żeby mieć go w rączce, albo obok i spać.To był taki specyficzny płacz, że zdałam sobie sprawę że to nie ten moment, i że niepotrzebnie tak zrobiłam.
Nie jestem miękka, zdarza się że długo płacze a ja do niej nie wchodzę.A w tym momencie przyszło mi zadzwonić do mamy, która akurat była w markecie i dowiozła mi smoczka.
Laura na oknie 20min siedziała i czekała za babcią a potem jej opowiadała że "miki am" "duduś be" duduś to u niej smoczek
(...)
Dziś mówiła że ją głowa boli.Paluszkiem na głowę i "gowa ała" i jęczała.Dałam nurofen i spała długo.

A sista przed chwilą dzwoniła że wstawiła całą pralkę prania bo Natka zwraca i ma rozwolnienie
Ale "duduś be" znaczy, że smoczek be , a co to "miki am"?

Biedna

O kurka

Cytat:
U nas też tylko do zasypiania,od dłuższego czasu przez dzień chowam smoka,bo mój dobroduszny mąż dawał go Bartosiowi,ot tak byle kiedyTeraz tylko ja wiem gdzie jest
(...)
Mi te z Woli nawet w gumkach się nie powyciągały a te z Gatty rozciągają się w kroczku i wylatują dziurkiza odp.

Zapomniałam jeszcze napisać,co Bartosz dzisiaj zrobił: odgryzł guzika od mojego swetraStrasznie lubi guzikiprzez cały okres karmienia piersią,bawił się moimi guzikami przy koszulkach i chyba ma sentyment do guzików.Dobrze,ż e wypluł,jak zobaczyłam,myślałam,że na zawał padnę

Spokojnej nocki
Co za czasy, nie dość, że przed dzieckiem, to jeszcze przed Mężem trzeba smoczka chować

Teraz podobno "najlepszy" czas dla rota

Mnie tylko niektóre, więc nie wiem o co chodzi

Cytat:
a bo czasem go jeszcze wyciągniemy, ale juz coraz rzadziej. Od kilku dni go nie widziała.
Metodą odcinania końcówki
Obciełam, dałam jej, ona jakaś taka zmieszana, wyjęła z buzi, zaczeła oglądać i mówi "mmm nie" ja powiedziałam ze się popsuł i taki uciety trzymała w buzi, troche w rączce. Kilka nocy zasypiała z tym uciętym, później troche wiecej go uciełam i też go czasem używała. Ale już chyba go nie wyciągne, bo widze ze zasypia bez.

No wlasnie tylko w dzien są problemy bo nie chce drzemki. Nie wiem czy to z powodu braku smoka, czy dlatego ze długo śpimy, potrafimy ostatnio nawet do 9 razem spać.
Wtedy drzemka ok 15 jest i to tez na siłę, ale wieczorem to ok 22 chodzi spać, wczoraj o 23 dopiero padła, nie chce spać i już. Ani na rękach, ani na łóżku. W końcu jakos tam zasypia, ale ile to wieczorem teraz trwa

Pewnie, że nie wyciągaj. I najlepiej nie wspominaj, u nas w domu na smoczek mówi się "TO" (ja i Małż)

Nie wiem, bo Kuba jednak większego poślizgu niż pół godziny nie miał (wieczorem), może spróbuj i zobaczysz, jak będzie.

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-18, 21:54   #1822
Wojtusia
Zakorzenienie

wiecie co jeszcze ten wózek mi sie spodobał http://www.babygizmo.com/media/video_pegperegosi.php ma bardzo dużą budkę, rozkłada się i ma duży kosz, tylko na cene jeszcze nie zerknełam. o nie.... jaki drogi

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:57
Stary 2011-01-18, 21:58   #1823
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

to się tatuś chciał wykazać

Cytat:

Ja myślę, że to nie kwestia tego że śpicie długo tylko braku smoka. Amelce jak zabrałam smoczka to wszystko się rozregulowało i bywało że kilka dni nie miała drzemki w ogóle nie mówiąc już o scenach przy zasypianiu. Ale teraz powoli wszystko się normuje więc chyba i Oliwka potrzebuje czasu

Karo czekam z niecierpliwością i dane do przelewu z kwotą mi podaj

Amelka nadal ma spory katar, ale już widać po niej że lepiej się czuje. Wymyślam jej różne zabawy bo bidulce się nudzi w domu siedzieć. Ostatnio malowałyśmy farbami, oczywiście smakowała wszystkie kolory i ja nie wiem co za farby pierońskie, że ze stolika zmyć nie mogę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:04   #1824
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Ja myślę, że to nie kwestia tego że śpicie długo tylko braku smoka. Amelce jak zabrałam smoczka to wszystko się rozregulowało i bywało że kilka dni nie miała drzemki w ogóle nie mówiąc już o scenach przy zasypianiu. Ale teraz powoli wszystko się normuje więc chyba i Oliwka potrzebuje czasu

Karo czekam z niecierpliwością i dane do przelewu z kwotą mi podaj

Amelka nadal ma spory katar, ale już widać po niej że lepiej się czuje. Wymyślam jej różne zabawy bo bidulce się nudzi w domu siedzieć. Ostatnio malowałyśmy farbami, oczywiście smakowała wszystkie kolory i ja nie wiem co za farby pierońskie, że ze stolika zmyć nie mogę
wszystko mozliwe, może sie unormuje wszystko

hehe, jakieś dobre farby macie

ide spać, jutro Was doczytam
Stary 2011-01-18, 22:10   #1825
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

(...)
Cześć

Oby już całkiem wyzdrowiała Amelka
Super

Idę i ja, moja pora

Kolorowych snów

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-18, 22:23   #1826
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

ale was trzyma choróbsko

Cytat:
W ogóle byli dziadkowie i wujek, a wtedy moja córka jest w 7 niebie-ma widownię i odstawia takie cyrki, że oczy przecieram ze zdumienia.
moja też wczoraj przed dziadkami się popisywała

Cytat:

dobrej nocy
oby zadziałał

Cytat:

to się pożaliła
bidula
o kurczę

Cytat:
Ale "duduś be" znaczy, że smoczek be , a co to "miki am"?

Pewnie, że nie wyciągaj. I najlepiej nie wspominaj, u nas w domu na smoczek mówi się "TO" (ja i Małż)
miki am chyba, że myszka zjadła

u nas też zakaz mówienia o smoczusiu ciastku jak coś to małż pyta czy dać jej to na c

U nas jeszcze do tego wszystkiego pcha się prawa dolna trójka, płakała przed chwilą malutka bida

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
kupiłam sobie stempelki

do później
pochwal się pazurkami jak zrobisz

witam w klubie

Cytat:

czy któras z Was ma cyfrowy polsat?
ja mam ale oprócz tego, że zabrali darmowe programy nic się nie zmieniło

Cytat:
ogladam MjM
ja też oglądałam nie jestem w temacie bo mam zaległości z 2 miesięcy chyba

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Idę paznokcie pomalować i poczytać
dalej kryminał ?

ja też sie zbieram, dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:37   #1827
UnholyOne
Ola-Unhola

Wojtusiu tu opinie o PegPergo Si i ceny
http://www.ceneo.pl/;0152337679-10.htm

http://www.ceneo.pl/2337679

Najtańszy za 1009 zł.

Foty:
http://www.flickr.com/photos/4035915...n/photostream/

sylko, no nie doczekałam się
Zdrówka

morska
, ja tych foto nie mam w domu na ścianach, ale u kolezanki widziałam i chyba zadowolona. Ja chcesz to podpytam

p4w

To zbieram się na konferencję i dobrej nocki zycze
Do jutra do 11

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2011-01-18 o 23:02
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:24   #1828
katarzynka00
Zakorzenienie

Miramej, tak jak Megi napisała , chodziło że myszka zjadła
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 07:31   #1829
angy
Zakorzenienie

Cytat:
z jednej strony przyznaję rację, ale z drugiej to nie wygląda na nic poważniejszego.
Kupkę robi 1 dziennie, co prawda b. luźną,ale 1 i zdąży zawołać.Nie wymiotowała więcej i apetyt wraca.Jeszcze jest takim przytulasem strasznym.

Oczywiście nie jestem lekarzem, ale na moje oko to jakiś wirus Zwłaszcza w świetle tego, co u Twojej siostry się dzieje.

Cytat:

Bratowa mówiła,że w szpitalu brak wolnych łóżek,tak rota panuje
O kurczę...

Cytat:

Ja też myślę, że to zamęt po odstawieniu smoczka, a nie wina późniejszego wstawania.

Cytat:

No i mi przypomniałaś
Czytałyście ten horror Kinga?

Dzień dobry

Od rana latanie. Wkręcili mnie w organizację Balu Leśnika i teraz się muszę urz(ż)erać

Nocka super, bez pobudek, o 6 kakao i dalej spanko

Wpłaciłam na wycieczkę, klamka zapadła

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 07:44   #1830
Miramej
Zakorzenienie

Kubuś rysuje, ja piję kawę - uczymy się mieć czas tylko dla siebie

angy, ja nie czytałam, może mój Małż, bo On lubi Kinga.

Wiecie co? Ludzie są okropni czasami - nie mam dużo głosowań pod zdjęciem Kuby w tym konkursie Rossmanna, więc łatwo to monitorować. Pojawia się nowy wpis, że poszedł głos - "oczywiście 5!" - po czym widzę, jak rośnie o jeden liczba głosów i spada ocena

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

A! I zrobiłam Kubusiowi wczoraj kakao, takie ledwo ciemniejsze od mleka, wypił dwa łyczki i wrzucił kubek do zlewu, co oznacza, że już nie chce

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości