|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Tak tak ja na pewno. Ale Wy miłe
![]() Maju, obniżam do 15/16, czyli 30 min mniej dziennie. Oraz dadatowo godzina na karmienie. Czyli w pracy będę 6 h. Wojtusiu, w chicco oparcie jest trochę pochylone ![]() -H-A-L-O- -H-A-L-O- -H-A-L-O-
![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-01-20 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
no i zasnela moja królewna. Ciekawe do której rano pośpimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Ola-Unhola
|
To co, jutro pobudka o swicie ![]()
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- nie strasz mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
No halo bo pusto ![]() Wiesz sa plusy.....długi dzień ![]()
![]() |
#2016 |
Wtajemniczenie
|
cześć dzieweczki
![]() stęskniona za Wami wpadam na moment, nie chcecie wiedzieć ile jeszcze mam roboty ![]() ![]() Spieszę donieść, ze u nas ok, no może poza faktem, że jeszcze nie wbiłam się w rytm i jestem z lekka wykończona ![]() ![]() ![]() p4w jak w nowej pracy? podoba Ci się? miramej jak samopoczucie? unholy trzymam kciuki za egzamin, co do powrotu d pracy... w stu procentach wiem jak się teraz czujesz ![]() mariolko tak mi przykro...
#2017 |
Zakorzenienie
|
no chyba bardzo długo bedzie
e nie zaczaiłam, bo juz mózg mi sie lasuje od tych wózków, narazie najbardziej podoba mi sie INGLESINA TRIP - ale podobno skrzypi, zbyt płytkie siedzisko,brak barierki, + wózek lekki i fajnie sie rozkłada. buda duza i mocno osłaniająca. rozkładane oparcie i podnózek, mała waga, kopnięty stelaż, wysokość rączek itp. Oparcie wysokie, .uchwyt na kubek, wysokie oparcie (daszek wysoko nad główką dziecka) kieszonka na drobiazgi folia przeciwdeszczowa, śpiworek i folia w komplecie, , kolory nie blakną Cybex TOPAZ- ale czy dziecko siedzi w nim pionowo? mutsy easyrider- info z netu - oparcie nie jest sztywne, i faktycznie jak Mała w nim siedzi to tworzy się lekki "hamaczek", budka wysoko, nie jest naciągana, Podnóżek regulowany w 2 pozycjach, Koszyk całkiem pojemny, dość wysoko podniesiony i nie szura poziemi jak sie jeździ, dziecko nie siedzi całkiem pionowo , nie ma barierki Espiro Metro - minusów sie nie doczytałam, ale jakos nie moge sie przekonać, dziwna jestem wiem, moze dlatego ze mam Espiro tylko inny... chyba cybex najlepszy... tylko czy w Lbn go dorwę, zeby Oli przymierzyć?? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-20 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Ola-Unhola
|
anula, fajnie że u Was ok
![]() Miałaś mi coś przesłać ![]() Wojtusiu tu są fotki dziecka w cybexie. Widać je jak jesteś zarejestrowana. Jak nie, to mogę Ci je przesłac na maila. NIe chce czyichś wklejać. http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...ml#post5291570 post 696
#2019 |
Wtajemniczenie
|
skaner nadal mam popsuty
![]() ![]()
#2020 | |
Ola-Unhola
|
A moze Quinny Zapp
http://allegro.pl/spacerowka-quinny-...420111243.html ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
To prześlij, czekam ![]() A napisz w jakich godzinach pracujesz, o której zawozisz Martynke, jak idzie jej jedzenie, spanie w żłobku?
![]() |
#2021 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nudzisz się? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zarejestruje się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Ola-Unhola
|
Ten Zapp, to się nie rozkłada, a Ty chyba chciałaś regulowane oparcie.
Polecają też podobnego do Zappa TFK Buggster i on się rozkłada. http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...r-sl-p1757.htm Miramej, mam plan dojechać na 8,30 do pracy, czyli wychodziłabym o 15. U Antosia w złobku ok 16. Zostaje jeszcze Bartek i nie wiem jak to rozwiązać póki nie będę miała samochodu swojego. Pewnie Małz przed zamknięciem świetlicy o 17,30 będzie go zabierał. A czasami moi Rodzice po niego podjadą. 6,5 godzinki w pracy. ![]() Nie nudzę się, ale na gg mnie straszą, to przyszłam tu ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-01-20 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam 7/8 etatu, mąż zawozi ją na 8.30 a ja odbieram ok 15.30. Niestety ten nowy żłobek mam bliżej domu a dalej od pracy więc dojazd mi trochę zajmuje, kończę o 15. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie ma problemu, wcina aż miło,( no ale u niej zawsze było najważniejsze, żeby sobie pojeść ![]() Przez pierwsze 2-3 dni kiepsko piła, nie za bardzo chciała, nie mam pojęcia czemu, teraz już jest w miarę ok ![]() Przez pierwsze dni odbierałam ją po obiedzie i nie spała tam, od poniedziałku ma drzemkę i zasypia bez problemu i śpi normalnie. Jedynie fakt, ze więcej dzieci jest w pokoju i niekiedy budzą się wzajemnie jej przeszkadza ale ogólnie nie jest źle ![]() Panie w żłobku bardzo się starają, żeby dziecko miało wszystko podobnie jak w domu, pytają często jakie ma przyzwyczajenia i co lubi, widzę, ze to bardzo pomaga. Paradoksalnie pomaga też fakt, że teraz jest taki chorobowy okres i jest miej dzieci, mogą poświecić każdemu z nich więcej uwagi. Cytat:
![]()
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ten buggster kosmiczny jakiś jest ![]() A jazdy juz sobie rozpisałaś jakoś czy jeszcze nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | ||
Ola-Unhola
|
Cosatto tez mi się wizualnie podobają, ale opinii nie przeglądałam
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Mówisz, ze chętnie je ![]() A dlaczego Ty zawozisz jedzenie? Nie ufasz temu co serwują? Ciekawe jak mój kawaler sobie poradzi. Pierwszy raz idzie 21.02 na 3 godzinki. Cytat:
Jutro mam ten egzamin, który albo obleje albo będę zdawała do pólnocy. A potem okaze się jak z jazdami.
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było -sesja i dużo nauki sprawiają że na wizaż czasu brak ![]() Będe Was nadrabiać ale z 15 sttron mam , więc się nie gniewajcie jak coś wypalę ni z gruszki ni z pietruszki ![]() Przeczytałam tylko w klubie Karo współczuje i wytrwałośći życzę
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzisko rozkładane, kółka skrętne blokowane, budka całkiem spora z okienkiem (dość niewielkim) z tyłu; brakuje kieszonek na drobiazgi, pałąk można dokupić na stronce cosatto za 49 zł tyle się doczytałam, ale w ciemno bez przymierzenia boje się kupić.... przetłumacz mi jeszcze "little pip squeak" ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-01-20 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-01-20 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po pierwsze ze względu na dodatkowe koszty - co najmniej 7 zł na dzień a i tak mam na styk wszystko wyliczone przy moim mega wynagrodzeniu po drugie jakoś na razie wolę sama panować nad tym, co ona je, widziałam menu i na moje oko średnio jest ono dostosowane do tak małych dzieci ![]() no i po trzecie na początku chciałam, żeby jedzenie miało "domowy" smak, bałam się, że nie będzie chciała jeść Antoś pewnie świetnie da sobie radę ![]() ![]() A możesz z nim iść ty na pierwsze kilka godzin czy od razu musisz zostawić go samego? aż mnie to zaciekawiło ![]()
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze Karola wpadnie, ona obeznana w trudnym słownictwie ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- może dla nich pętak to coś jak dla nas brzdąc.... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- a na innym wózku cosatto jest jeszcze "chip off the old block " |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
U mnie samonty wieczór. Pozwoliłam
![]() Karo nie mogę doczekać się biedronki ![]() Mariolka :glasiu: Unholy dasz radę ![]() ![]() Trzymam kciuki za wewnętrzny ![]() Współczuję Antosiowi, że musiał tak męczyć się z koopą ![]() ![]() Skierko ![]() aannuullaa cieszę się ogromnie, że Martynka świetnie sobie radzi ![]() ![]() Miramej co do spania, to wiesz, że nie mamy drzemki, na noc idzie spać po 20., a wstaje po 8., ale często się wybudza. Cieszę się, że czujesz się lepiej ![]()
![]() |
#2033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto Cię, Kochana, straszy na gg? Zaraz pałą dostanie ![]() Cytat:
![]() Super, ja zaczynam mieć wątpliwości nawet co do tych kilku godzin, Kuba w domu jest marudny, a mowa w żłobku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() A szukasz? Nie chcesz już cały czas z Maciusiem siedzieć? A mnie się wydawało, że już dawno odstawiłaś Laktulozę, coś mi się pomieszało ![]() ![]() No widzisz, drzemki nie macie, a Maciek śpi dłużej na dobę niż Kuba ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-01-20 o 19:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szukam, nie szukam ![]() ![]() Nie odstawiłam, zmniejszałam tylko dawki ![]() ![]() Wiesz, u nas jakość snu też pozostawia wiele do życzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze no ciężko teraz z tą pracą,szczególnie dla kobiet, nie ma co ukrywać... ![]() Cytat:
Sama zobaczysz, spróbować zawsze można moim zdaniem, czasem zmiana otoczenia, nowe "rozrywki" i towarzystwo sprawiają, że dziecko o marudzeniu zapomina ![]() ![]() Zresztą macie jeszcze trochę czasu, wszystko pewnie z dziesięć razy się pozmienia ![]() Na razie bardzo z niego jestem zadowolona. Dla tych, które lubią pomarzyć.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-01-20 o 20:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że Martynka sobie dobrze radzi ![]() Cytat:
![]() Zdawaj i wracaj tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
jestem padnieta, posprzatalam, polozylam mala to ide sie kapac ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- cos mi wizaz muli ![]()
![]() |
#2039 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że czasem. Nie możemy Ich rozpuścić
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- U mnie też ![]() ![]()
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak zjadłam, dobre robi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.