|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
teraz myślę o Grashcedasz rade ![]() Cytat:
Ja się nie znam nie pomogę ale przesyłam
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Już Ola pomogła
Okazało się, że też będę testowała te pieluszki sleep&play Nie zachwycają mnie ale zużyję jakoś Dziwię się tylko, że ostatnio testowałam premium care i znów dostanę kolejne.Idę w końcu ten obiad szykować. |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
no i zasnela , siedziala mi na kolanach i patrzyla na reklame, zapytalam ja czy chce chrupka i cisza-patrze a Werka spi , tylko ciekawe o ktorej wstanie , pewnie bedzie do pozna buszowac
![]() ona bardziej marudzi nie przez to ze nie ma smoka tylko ze nie ma drzemki , bo przedtem smoka miala a juz spac nie chciala chyba ze pogoda dzisiaj tak na nia dziala i jest rozdrazniona, bo wczoraj np. tez nie spala a byla wesola , nie marudzila ![]() musze
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2436 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bartoś siada na nocnik ale w ubraniu i z uśmiechniętą buzią mówi,że si,ale jak mu ściągnę porcięta i chcę go posadzić,to ucieka gdzie pieprz rośnie ![]() Cytat:
żeby Tomciowi szybko przeszłoA jaki antybiotyk macie? ![]() Cytat:
.Gdyby Ją coś bolało,to raczej w żłobku zachowywałaby się inaczejCytat:
![]() Cytat:
może jeszcze nie za późno![]() Cieszę się,że mocz ok
|
|||||||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Ago, spełnienia wszystkich marzeń istockphoto_1452186-pink-tulips.jpg -------------------------------------------------------------------------- p4w, ciesze sie, ze tomek zachowuje sie normalnie, tryzmam kciuki, aby antybiotyki szybko pomogly. Zapalenie pluc brzmi dla mnie przerazajaco, wiec trzymaj sie mocno i ty ![]() Cytat:
![]() super, ze mocz jalowy
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, ciesz sie, ze Zuza juz ok w zlobku
niesamowita jest naprawde z tym spaniem, Antonio budzi sie latwo i na pewno juz potem nie zasypia. Ostatnio wstaje o 5.00 ![]() Dzisiaj spie w domu , red bulle i cola daly rade, slowem samo zdrowie , nawet nie czuje sie tak podle, wczoraj bylo gorzej. Antonio ciagle przychodzi i sie przytula, robi i mowi "moja mama" (meja meja mama ). Ostatnio zdecydowanie woli tatusia i okazuje mu wiecej uczuc niz mnie, ale sie nie dziwie, ostatnio bylam zalatana, zapracowana i nie poswiecalam mu tyle czasu, co zwykle miedzy innymi na wyglupy i zabawe . Oczywiscie jest mi przykro z tego powodu, nawet bardzo.
|
#2440 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak na pocieszenie ![]() Kurczę,cały czas o Nich myślę dzisiaj ![]() Cytat:
budziła się,płakała i musiała dostać.Nie wiem czy to przyzwyczajenie,czy rzeczywiście głód zjadała wszystkoCytat:
To takie robienie dziecku z mózgu wody,tak myślę![]() Ale zazdroszczę nie pamiętam,kiedy tak długo ostatnio spałamCytat:
gorgulku ja robiłam 3 razy dziennie po 2ml,przez ponad tydzień Cytat:
Dla małża też zdrówka,no i Ty się nie daj
|
|||||
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ja czegos jej zabronie to zaraz szuka pomocy u tatusia ![]() mysle czy nie kupic malej konika morskiego ma misie ale jakos wyrzuca, nie chce.......wieczorem niby go tuli ale w dzien nie chce misia zadnego---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
nie dam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli udało się bez smoka.Cytat:
Damian w tym wieku(ale to zabrzmiało )sikał mi już na nocnik.Ale to dwa różne charaktery Niebo a ziemia![]() Cytat:
Bartosz też woli tatusia,ale przeważnie po delegacjach męża,jak go długo nie widzi.Mamusia wtedy idzie w odstawkę potrzebn a jest wtedy tylko do podmuchania bolącego miejsca i do ułożenia do snu,a tak to tylko tata i tata Później wszystko wraca do normyNie martw się Antoś na pewno bardzo Cię kochaMąż pojechał na pogotowie Damian zrobił sobie coś w palec u lewej ręki,jak skakali przez kozła .Palec spuchł w kostce i zesiwiał Mam nadzieję,że nie jest złamany
|
|||
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widac kazde dziecko jest inne o kurka, trzymam kciuki zeby nic powaznego to nie bylo
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bywa raz lepiej, raz gorzej ![]() Cytat:
, zdrówka dla Zuzi i dla Małża Cytat:
|
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy Augmentin Cytat:
![]() Cytat:
mój cały czas woli tatusia jeśli to Cię pocieszy mimo, ze spędzamy mniej więcej tyle samo czasu z Tomkiem, ale ja jestem zazwyczaj do przytulania i jedzenia, a do zabawy lepszy jest tatuś - moi mężczyźni lubią mało cywilizowane zabawy tzn. dla mnie one są mało cywilizowane
|
|
|
#2446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, u nas też są takie okresy, że Kubuś woli Tatę i też mi jest zawsze smutno (trochę to głupie chyba, no ale silniejsze niż rozum )Cytat:
. A z zabranianiem, to pomocy szuka u drugiego rodzica, tego, który akurat nie zabraniał ![]() Daj Jej czas, chociaż konika kupić można ![]() Cytat:
, daj znać, co z tym palcem.
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
mamy kolejny hit - latarka
Werka goni za swiatelkiem jak szalonachyba kupie jej taka fajna dziecieca ma ktores z maluszkow?
|
#2448 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie nadrobiłam wczoraj wszystkiego, więc dzisiaj kończę ![]() Niedawno go odesłałam Mam nadzieję, że nic się nie wyleje ![]() Cytat:
![]() 26 lat Niemal dekada temu ![]() Cytat:
Dziękujemy A wiesz, że spokojnie Tymek sika non stop, wstaje z pełną pieluchą i ja właśnie nad tym się niedawno zastanawiałam, tzn. że nie trzyma, czytałam, że takie dzieci już nie muszą sikać w nocy, więc nie martw się Cytat:
A czemu max 9 h? A jak jest taka potrzeba, to nie może być dłużej? Dzięki ![]() Cytat:
.
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas mysle o Maciejce i co u nich...
![]() Gorgulku, zdrowia dla Was Cytat:
![]() Troche mnie pocieszylyscie, ale tylko troche ![]() ![]() Najbardziej mi przykro, gdy Tata wraca z pracy i biegnie do niego ze lzami radosci i przytula. Gdy ja wracam, to czasami ucieka w przeciwna strone i jest wyraznie niezadowolony ![]() a tak sie staram ![]() oczywiscie mija mu po chwili, ale i tak jest mi az glupio i przykro, no i czuje sie winna, ze pewnie duzo rzeczy robie nie tak normalnie jestem zazdrosna, czy co ![]() Tez tak ma, ze biegnie do drugiego rodzica, gdy pierwszy na cos nie pozwala ![]() zdarza sie mu nas pacnac, ale potem daje buzi i przytula, bo zawsze mu mowimy, ze tak nie wolno i nam jest przykro.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczynki za miłe słowa dla Tymusia, kochane jesteście
Cytat:
Wypróbuję Cytat:
Super Cytat:
![]() Na korektorach za to się nie znam, kocham Dermacol od lat Cytat:
![]() Pamiętam, mam nadzieję, że u Nich dobrze Wiesz już coś?Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~ Coś mi poucinało, ale nie pamiętam co ![]() .
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, fajne są ponoć z Little Tikes.Cytat:
, w każdym razie zawsze to raźniej, że nie tylko u jednego dziecka tak jest ![]() U nas to samo Cytat:
Zdaniem pani alergolog, Kubuś nie ma AZS, nie spełnia żadnego z kryteriów. Zmiana jest najprawdopodobniej na tle alergicznym, ale ponieważ jest bardzo mała, testów na razie nie będziemy robić, mamy zapisywać, co Kubuś je, żeby w razie nasilenia przeanalizować, co mogło być alergenem (reakcja alergiczna może wystąpić nawet do 72 godzin po zjedzeniu czegoś). Może być tak, że uczuliło Kubę coś, czego zjadł za dużo, przekroczył tzw. granicę tolerancji, więc ilości też mamy zapisywać. ![]() Nie wiem, Marta mi napisała, że jutro zajrzy i nam napisze
|
|
|
#2452 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też jest tak, że bywają okresy kiedy Zuzia woli tatę i też jestem zazdrosna ![]() Cytat:
I dziękuję za odp Cytat:
![]() Cytat:
U nas to samo Cytat:
![]() Ciekawe jak to u Zuzi jest. Cieszę się, ze to nie AZS u Kubusia ![]() ![]() Idę poleżeć
|
|||||
|
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to chyba dobrze jednak że nie AZS, co nie? Zuza dziś miała brzydkie poliki, niewiem co jest podejrzewam mandarynki, ale wczesniej już jadła, tylko wczoraj więcej jednakkurcze, martwię się o nich
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kupiłam za to żakiet w H&M, lakier do stempli i książkę ![]() no i tusz 2000 calories na USG ok, wyszła mi jakas mała torbielka, ale niegroźna, za pół roku mam iść na kontrolę. i to by było na tyle, aa i jechałam dzisiaj autkiem z prędkością..... całe 50 km/h ![]() Unholy byla już po jazdach? |
|||
|
|
|
#2455 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
ty jak zwykle na najwyższych obrotach Amela też czasem tak ma, że tatuś jest najlepszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla pomysłowej mamuśki![]() Cytat:
uff dobrze, że to nie azs tak mi ich szkodaGorgulku zdrówka dla Zuzi p4w dla Tomcia też ![]()
|
|
#2456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak właśnie myślałam ![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Tymcia.Ja się obawiam,że Bartoś nie będzie chciał sobie podciąć włosków,bo jak mu grzywkę obcinam,to się wierci i krzyczy w niebogłosy Ale może się mylę![]() uspokoiłaś mnieCytat:
i będzie okDzięki ![]() p4w znam ten antybiotyk,mój Damian nie mógł go zażywać,trzymam aby szybko się Tomciowi poprawiło![]() No więc tak: Damian nie ma złamanego palca .Wygląda na to,że od jutra ma ferie zimowe To na tyle.Odwiedziła mnie dzisiaj szwagierka z 3 letnim brzdącem i jej synek miał takie straszne napady czułości względem Bartosza Tak Bartosza chciał całować,że aż go przewrócił,później już Bartoś przed nim uciekałEdytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-26 o 21:35 |
||||
|
|
|
#2457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my o 9 ![]() Nauka sikania na nocniku u nas odłożona na ok tydzień bo jak mała lata bez pieluchy i się zsika to zaczyna kichać nie przeszkadza jej, że w mokrych gatkach chodzi, a jak kupkę strzeliła to poprawiła tylko żeby jej wygodnie się chodziło Uczymy się za to samodzielnie zasypiać bo już minął czas żałoby po smoczku i nie mam siły jej nosić na rękach wczoraj padła o 22:20, a przedwczoraj usnęła o 22:30. Zobaczymy jak dzisiaj.Zapisałam się na aerobik, jutro mam pierwsze zajęcia
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, hmmm... Kubuś nie umie mówić "moja" , dopiero co nauczył się naśladować konika i sowę No proszę, a nie mówiłam, że normalne? ![]() Cytat:
I to może być przyczyna wg słów pani doktor. A teraz megi, proszę jak na spowiedzi napisać CBŚ-owi co jest nie tak Wojtusiu, dobrze, że to nic groźnego
|
|
|
#2459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Amelka sama usnęła ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Amela jeszcze nie umie moja też nie odmienia tylko mówi "mam mame, tate, babe, kake " itd ![]() Joluś ty moja dobra duszyczko ja się CBŚ nie boję
|
|
#2460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śmiesznie to brzmi On dużo czasu spędza z mamą i starszą siostrą i myślę,że to wynika z tego![]() Cytat:
![]() No czyli całkiem ostrożnie ![]() Jeszcze nie A co u Was?Jak Amelka? ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- O,widzę,że już coś nie coś napisałaś
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

teraz myślę o Grashce

nie pomogę
ale przesyłam
NIE LUBIĘ TROLLI

i tak juz drugi m-c jest

żeby Tomciowi szybko przeszło
z bezsilności...pytałam ją czy coś ją boli, ale odpowiadała że nie...więc tylko taki powód przychodzi mi do głowy
.Gdyby Ją coś bolało,to raczej w żłobku zachowywałaby się inaczej

czyli udało się bez smoka.
.Palec spuchł w kostce i zesiwiał
Mam nadzieję, że nic się nie wyleje
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wypróbuję