Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:56   #2461
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Nareszcie chwila odpoczynku
Werka zasnela bez problemu, oczywiscie wtulona we mnie ze swoim misiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba też lubi, ale nie kupiłam dziecięcej, tylko daję zwykłą , fajne są ponoć z Little Tikes.
wlasnie na all je ogladalam no Werka lata ze zwykla ale ona duza i ciezka , boje sie ze upusci na nozke dlatego mysle nad kupnem takiej dzieciowej

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia nie odmienia "moja/mój" i mówi np. "moja tata"

hehe to Werka jak pijemy kawe i dzieli nas wszystkich swoimi herbatnikami-zwierzatkami to zanosi "tatowi", "dziadkowi", "babciowi"

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

na USG ok, wyszła mi jakas mała torbielka, ale niegroźna, za pół roku mam iść na kontrolę.

dobrze ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
dla pomysłowej mamuśki

a Amelka nie bawila sie jeszcze latarka? niezla frajda

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ale udało się bez smoczka

My mamy zwykłą,taką dorosłą,Bartosz też lubi chodzić z nią i świecić

No więc tak: Damian nie ma złamanego palcaw karcie informacyjnej ma wpisane:skręcenie i naderwanie palca z obrzękiem i podbiegnięciem krwawym w stawie miedzypaliczkowym bliższym.Ma założoną szynę gipsową na 7 dni i po tym czasie mamy się stawić do kontroli w Poradnii Chirurgii.Szynę ma założoną aż za nadgarstek,więc nie ma praktycznie ruchu tą ręką.Wygląda na to,że od jutra ma ferie zimoweTo na tyle.
Odwiedziła mnie dzisiaj szwagierka z 3 letnim brzdącem i jej synek miał takie straszne napady czułości względem BartoszaTak Bartosza chciał całować,że aż go przewrócił,później już Bartoś przed nim uciekał
no tak, ale chcialabym zeby mala wczesniej miala drzemke a nie padala ze zmeczenia o roznych porach........sprobuje jutro dac ja do lozeczka zeby sama zasnela ale watpie ze sie uda

dobrze ze to nie zlamanie

Cytat:

ja bym już jej tego zepsutego nie dawała i nie mąciła w głowie. Nie ma wyrzucony i tyle. Ja tak robiłam jak Amela się dopominała.

Uczymy się za to samodzielnie zasypiać bo już minął czas żałoby po smoczku i nie mam siły jej nosić na rękach wczoraj padła o 22:20, a przedwczoraj usnęła o 22:30. Zobaczymy jak dzisiaj.
Zapisałam się na aerobik, jutro mam pierwsze zajęcia
a dlugo sie dopominala? a teraz jeszcze wspomina?

a jaka metoda uczysz zasypiania? wychodzisz z pokoju i wracasz jak zacznie plakac? potrzebuje wskazowek

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

Amelka sama usnęła dała buzi wszystkim misiom, położyła się na podusi i spanko jakie to moje dziecko jest mądre

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:59   #2462
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
w każdym razie zawsze to raźniej, że nie tylko u jednego dziecka tak jest

U nas to samo

Zdaniem pani alergolog, Kubuś nie ma AZS, nie spełnia żadnego z kryteriów. Zmiana jest najprawdopodobniej na tle alergicznym, ale ponieważ jest bardzo mała, testów na razie nie będziemy robić, mamy zapisywać, co Kubuś je, żeby w razie nasilenia przeanalizować, co mogło być alergenem (reakcja alergiczna może wystąpić nawet do 72 godzin po zjedzeniu czegoś). Może być tak, że uczuliło Kubę coś, czego zjadł za dużo, przekroczył tzw. granicę tolerancji, więc ilości też mamy zapisywać.

Nie wiem, Marta mi napisała, że jutro zajrzy i nam napisze , jest wykończona, ale co się dziwić

super wiadomosc

bede czekala cierpliwie na wiesci
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia nie odmienia "moja/mój" i mówi np. "moja tata"

do Taty Antonio tez mowi "meja meja" , ale to normalne w tym wieku
Cytat:

na USG ok, wyszła mi jakas mała torbielka, ale niegroźna, za pół roku mam iść na kontrolę.

aa i jechałam dzisiaj autkiem z prędkością..... całe 50 km/h

Cytat:
No więc tak: Damian nie ma złamanego palcaw karcie informacyjnej ma wpisane:skręcenie i naderwanie palca z obrzękiem i podbiegnięciem krwawym w stawie miedzypaliczkowym bliższym.Ma założoną szynę gipsową na 7 dni i po tym czasie mamy się stawić do kontroli w Poradnii Chirurgii.Szynę ma założoną aż za nadgarstek,więc nie ma praktycznie ruchu tą ręką.Wygląda na to,że od jutra ma ferie zimoweTo na tyle.
dobrze, ze "tylko" skrecenie
Cytat:
Amelka sama usnęła dała buzi wszystkim misiom, położyła się na podusi i spanko jakie to moje dziecko jest mądre

Ja tez szukam tuszu, ale takiego bardziej mokrego
nie 2000 calorii czy masterpiece
clinique sa swietne na moich rzesach, ale jako jedyne mnie uczulaja
mialam HR i jest swietna, ale zrodelko mi wyschlo, a u mnie ich nie ma, na truskawce kilka razy nacielam sie na stare rzeczy i juz tam nic nie kupie

p4w, ktory fluid Chanel jest dobry? Wiem, ze kiedys pisalas, ale nie zapisalam nazwy, nie potrzebuje takiego, co mocno kryje.
zycze wam spokojnej nocki, mam nadzieje, ze Tomek szybko wyzdrowieje
Stary 2011-01-26, 20:59   #2463
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Nauka sikania na nocniku u nas odłożona na ok tydzień bo jak mała lata bez pieluchy i się zsika to zaczyna kichać nie przeszkadza jej, że w mokrych gatkach chodzi, a jak kupkę strzeliła to poprawiła tylko żeby jej wygodnie się chodziło
Uczymy się za to samodzielnie zasypiać bo już minął czas żałoby po smoczku i nie mam siły jej nosić na rękach wczoraj padła o 22:20, a przedwczoraj usnęła o 22:30. Zobaczymy jak dzisiaj.

żeby z zasypianiem lepiej szło.
Wy przynajmniej smoczka macie za sobą,ja jakoś nie mogę się przemóc

odstresujesz się troszkę

Cytat:
, hmmm... Kubuś nie umie mówić "moja" , dopiero co nauczył się naśladować konika i sowę
dla Kubusia.

Cytat:
kurczę dobrze, że nie złamanie choć zwichnięcie tez boli

Podałam mu środek przeciwbólowy i "jakoś" jest.

dla Amelki.

Ja już idę spać,bo coś głowa mnie boli
Dobranoc

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:03   #2464
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten trzyletni synek szwagierki(co pisałam wyżej)mówi wszystko na dziewczynkę:zrobiłam,wysi kałam,przewróciłam,zjadła mśmiesznie to brzmiOn dużo czasu spędza z mamą i starszą siostrą i myślę,że to wynika z tegoTeraz już zaczyna się poprawiać
A co u Was?Jak Amelka?
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

O,widzę,że już coś nie coś napisałaś
śmiesznie to brzmi
dajemy radę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Nareszcie chwila odpoczynku
Werka zasnela bez problemu, oczywiscie wtulona we mnie ze swoim misiem
a Amelka nie bawila sie jeszcze latarka? niezla frajda

a dlugo sie dopominala? a teraz jeszcze wspomina?

a jaka metoda uczysz zasypiania? wychodzisz z pokoju i wracasz jak zacznie plakac? potrzebuje wskazowek

dzielna dziewczynka na razie bądź przy niej kiedy zasypia. Na pewno jest jej ciężko bo to nowa sytuacja.

Jak była mała to pamiętam, że jej dawałam, w chwili kryzysu ją wyciągnę bo ostatnio nawet zabawi się sama odpukać.

3, 5, 7 co tyle właśnie minut wchodzę do pokoju jak płacze, uspokajam ją i wychodzę, ale Ty raczej nie stosuj tej metody na razie bo jeszcze za wcześnie dla Werci. Ja odczekałam prawie 3 tygodnie od zabrania smoczka

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:05   #2465
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja tez odkladalam decyzje o odstawieniu smoka ze wzgledu ze 3 nie wyszly, ale jakos tak z dnia na dzien stwierdzilam ze koniec skoro mala traktuje go jak zabawke dasz rade

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:05   #2466
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak, ale chcialabym zeby mala wczesniej miala drzemke a nie padala ze zmeczenia o roznych porach........sprobuje jutro dac ja do lozeczka zeby sama zasnela ale watpie ze sie uda

dobrze ze to nie zlamanie

No właśnie z tego co dziewczyny piszą,to dzieciom odstawionym od smoka,ciężej idzie to zasypianie a nawet czasem nie ma tego dziennego spaniaAle może u Was tylko tak na początku

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
dobrze, ze "tylko" skrecenie

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:08
Stary 2011-01-26, 21:06   #2467
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Ide uz do łózeczka, bo winko i powietrze, ktore ze mnie uszło zrobiły swoje

Na jazdach było suuuper. Nie takie diabeł straszny
Fajnie się jeździło po głównych ulicach, choć tle co się spociłam to moje
Obudzil się we mnie rajdowiec
Następne jazdy w piatek.

Wojtusiu
, gratuluje pierwszej samodzielnej jazdy
Ja polecam tusz Clinique High Impact

morska, sliczny Tymus i jakie dorosly w nowej fryzurce
Juz nie masz swojego niemowlaka

anula, jutro napisze Ci maila

Olu,
zdrowka dla Tomusia

Iwonko
, jak Zuzia?
Wspólczuję nocki, oby ta była lepsza

agga
, Sto lat. Wszystkiego Najlepszego

To tak po krótce, bo padam.

Dobrej nocki, do jutra
Stary 2011-01-26, 21:08   #2468
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

odstresujesz się troszkę

dla Amelki.

Ja już idę spać,bo coś głowa mnie boli
Dobranoc

przyjdzie i czas na Ciebie
mam nadzieję

śpij dobrze

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-26, 21:11   #2469
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Zuzia że też takim maluchom śnią się straszne rzeczy.Gdyby Ją coś bolało,to raczej w żłobku zachowywałaby się inaczej
no właśnie...nie dosyć że wszystko przeżywają to jeszcze sny
Dziadek odbierając Zu dowiedział się tez że wszystko super, tak jak zawsze

Cytat:
Karo, ciesz sie, ze Zuza juz ok w zlobku
niesamowita jest naprawde z tym spaniem, Antonio budzi sie latwo i na pewno juz potem nie zasypia. Ostatnio wstaje o 5.00

Dzisiaj spie w domu, red bulle i cola daly rade, slowem samo zdrowie, nawet nie czuje sie tak podle, wczoraj bylo gorzej.
Antonio ciagle przychodzi i sie przytula, robi i mowi "moja mama" (meja meja mama).

ze spaniem to chyba kwestoa przyzwyczajenia

ooo stosujesz moją dietę

słodko
P.S. na szczęście Zu woli Mamę ale to nie dziwne

Cytat:
Mąż pojechał na pogotowieDamian zrobił sobie coś w palec u lewej ręki,jak skakali przez kozłaPalec spuchł w kostce i zesiwiałMam nadzieję,że nie jest złamany
doczytałam już że palec nie jest złamany...uffff....a Damian pewnie cieszy się że będzie miał dłuższe ferie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a co to za firma? pierwszy raz słyszę

mamy Augmentin

mój cały czas woli tatusia jeśli to Cię pocieszy mimo, ze spędzamy mniej więcej tyle samo czasu z Tomkiem, ale ja jestem zazwyczaj do przytulania i jedzenia, a do zabawy lepszy jest tatuś - moi mężczyźni lubią mało cywilizowane zabawy tzn. dla mnie one są mało cywilizowane
to polska firma, produkuje tylko(!) ten tusz TU stronka...a TU KWC...widziałam go już na kilku blogach i dziewczyny bardzo chwalą ten tusz do tego cena 31,90 a na ich profilu na FB promocja 24,90

Nam Augmentin nie raz pomógł...trzymam kciuki żeby Wam też przypasował

No i fajnie że mają swój "język"

Cytat:
mamy kolejny hit - latarka Werka goni za swiatelkiem jak szalona
chyba kupie jej taka fajna dziecieca ma ktores z maluszkow?
My mamy TYGRYSA z FP Zuza dostała w zeszłe święta...ale szaleństwa nie ma pobawi się od czasu do czasu i to wszystko

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Niedawno go odesłałam Trochę obkleiłam atomizer, nie śmiej się Mam nadzieję, że nic się nie wyleje

Nasz prywatny Do państwowego nie mamy szans się dostać

A czemu max 9 h? A jak jest taka potrzeba, to nie może być dłużej? .
skoro o tym piszesz to już chciałabym zobaczyć Twoje dzieło
i...DZIĘKUJĘ!!!!

aaaaa to dlatego te dopłaty

max 9h bo twierdzą że to najdłuższy bezpieczny czas dla bezpieczeństwa psychicznego dziecka...ale w wyjątkowych sytuacjach nie robią problemów...

Cytat:
Zdaniem pani alergolog, Kubuś nie ma AZS, nie spełnia żadnego z kryteriów. Zmiana jest najprawdopodobniej na tle alergicznym, ale ponieważ jest bardzo mała, testów na razie nie będziemy robić, mamy zapisywać, co Kubuś je, żeby w razie nasilenia przeanalizować, co mogło być alergenem (reakcja alergiczna może wystąpić nawet do 72 godzin po zjedzeniu czegoś). Może być tak, że uczuliło Kubę coś, czego zjadł za dużo, przekroczył tzw. granicę tolerancji, więc ilości też mamy zapisywać.

Nie wiem, Marta mi napisała, że jutro zajrzy i nam napisze , jest wykończona, ale co się dziwić
no i to najważniejsze będę trzymać kciuki żebyście szybko wpadli na to co Kubolka uczula

Też o Nich cały dzień myślałam Mam nadzieję że nie jest tak źle jak pisała...Magi czekamy na Was

Cytat:
ja mam teraz Masterpice ale wg mnie 2000 calories był lepszy. ten juz mnie wkurza i dlatego kupiłam znowu dzisiaj 2000 calories

kupiłam za to żakiet w H&M,
lakier do stempli
i książkę
no i tusz 2000 calories

2000 cal nie próbowałam..muszę też go w końcu wypróbować, bo jeszcze swojego idealnego nie znalazłam

poka poka poka

super bardzo się cieszę że to "tylko" to

zawrotna prędkość

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:22
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:11   #2470
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

dzielna dziewczynka na razie bądź przy niej kiedy zasypia. Na pewno jest jej ciężko bo to nowa sytuacja.

Jak była mała to pamiętam, że jej dawałam, w chwili kryzysu ją wyciągnę bo ostatnio nawet zabawi się sama odpukać.

3, 5, 7 co tyle właśnie minut wchodzę do pokoju jak płacze, uspokajam ją i wychodzę, ale Ty raczej nie stosuj tej metody na razie bo jeszcze za wcześnie dla Werci. Ja odczekałam prawie 3 tygodnie od zabrania smoczka
ja nosze ja na rekach i jest juz ciezko dopiero jak zasnie daje ja do lozeczka

masz racje poczekam az mala troche przywyknie do nowej sytuacji, a jak wchodzisz i uspokajasz mala to bierzesz ja na rece czy tylko do niej mowisz i glaszczesz? no i co po tej jednej serii 3,5,7 w koncu zasypia czy pozniej wchodzisz dalej co 2 min dopoki nie zasnie

jak naucze ja samodzielnego zasypiania to potem zostaje jeszcze zeby spala w swoim lozeczku cala noc, bo nadal sie budzi i pol nocy spi z nami , mi to w sumie nie przeszkadza specjalnie ale jak przeniose ja do jej pokoju to chcialabym zeby spala sama i nie wiem ja ja tego oduczyc

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:12   #2471
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez odkladalam decyzje o odstawieniu smoka ze wzgledu ze 3 nie wyszly, ale jakos tak z dnia na dzien stwierdzilam ze koniec skoro mala traktuje go jak zabawke dasz rade
u nas właśnie idzie pierwsza trójka, smaruję małej żelem i kilka razy dawałam przeciwbólowy, a Amelka jest dzielna

Cytat:
No właśnie z tego co dziewczyny piszą,to dzieciom odstawionym od smoka,ciężej idzie to zasypianie a nawet czasem nie ma tego dziennego spania
moim zdaniem trzeba to przeczekać bo np. u nas przez kilka dni nie było drzemek, a teraz wszystko wróciło do normy.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Następne jazdy w piatek.
Super

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-26, 21:13   #2472
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
śmiesznie to brzmi
dajemy radę
I tak trzymajcie

Cytat:
Najbardziej boję się tego,że jak już zabiorę to nie będzie odwrotu

Cytat:
Hej

Ide uz do łózeczka, bo winko i powietrze, ktore ze mnie uszło zrobiły swoje

Następne jazdy w piatek.
Super,że na jazdach było suuuper

Stary 2011-01-26, 21:17   #2473
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
kupiłam za to żakiet w H&M,
lakier do stempli
i książkę
no i tusz 2000 calories

o widzisz, przeciez ja tez na zakupach byłam wczoraj ale sie pochwalic zapomniałam
czyli tak, kupiłam bluzke koszulowa w niebieska kratę, spodnice z wysokim stanem i jeszcze kozaki na deser

to teraz dalej:
że USG w sumie OK

a z tym autkiem to zaszalałas
Cytat:

No więc tak: Damian nie ma złamanego palcaw karcie informacyjnej ma wpisane:skręcenie i naderwanie palca z obrzękiem i podbiegnięciem krwawym w stawie miedzypaliczkowym bliższym.Ma założoną szynę gipsową na 7 dni i po tym czasie mamy się stawić do kontroli w Poradnii Chirurgii.Szynę ma założoną aż za nadgarstek,więc nie ma praktycznie ruchu tą ręką
to choc tyle że nie złamana ufffff
a u nas ferie juz się kończą
Cytat:

Nauka sikania na nocniku u nas odłożona na ok tydzień bo jak mała lata bez pieluchy i się zsika to zaczyna kichać nie przeszkadza jej, że w mokrych gatkach chodzi, a jak kupkę strzeliła to poprawiła tylko żeby jej wygodnie się chodziło
---

zazdraszczam, nie mam na miejscu a dojeżdzac 15km to nie mam już czasu :/

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Następne jazdy w piatek.
rajdowiec mówisz, ja non stop zbierałam opr że za szybko pomykam i niestety zostało mi to :/
Stary 2011-01-26, 21:21   #2474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No właśnie z tego co dziewczyny piszą,to dzieciom odstawionym od smoka,ciężej idzie to zasypianie a nawet czasem nie ma tego dziennego spaniaAle może u Was tylko tak na początku
u nas zasypianie wieczorne nawet latwiejsze jest niz ze smokiem bylo bo szybciej zasypia
a nie wiem czy doczytalas ze problem ze spaniem w dzien zaczal sie jak Werka smoka jeszcze miala........
Cytat:
Następne jazdy w piatek.
hehe super ze ci sie fajnie jezdzipo cichu zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

My mamy TYGRYSA z FP Zuza dostała w zeszłe święta...ale szaleństwa nie ma pobawi się od czasu do czasu i to wszystko
fajny

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
u nas właśnie idzie pierwsza trójka, smaruję małej żelem i kilka razy dawałam przeciwbólowy, a Amelka jest dzielna

Cytat:

ja tez jestem miekka, ale w koncu to dla jej dobra zabralam smoka

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:21   #2475
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
, hmmm... Kubuś nie umie mówić "moja" , dopiero co nauczył się naśladować konika i sowę

Cytat:

ja się CBŚ nie boję
gratulacje

nie mów tego na głos

Cytat:
a książki nie czytała? wszystko o metodzie pięknie opisane...z przykładami...fajnie się ją czyta

Ja na Twoim miejscu też bym nie wychodziła(i nie wychodzę)...strata przyjaciela to już i tak wielkie i trudne wydarzenie i na pewno będzie Małej raźniej jak Mama będzie blisko

Cytat:
No właśnie z tego co dziewczyny piszą,to dzieciom odstawionym od smoka,ciężej idzie to zasypianie a nawet czasem nie ma tego dziennego spania
a u Nas po odsmoczkowaniu drzemki dzienne zmieniły się na lepsze

Cytat:
Stary 2011-01-26, 21:23   #2476
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nosze ja na rekach i jest juz ciezko dopiero jak zasnie daje ja do lozeczka

masz racje poczekam az mala troche przywyknie do nowej sytuacji, a jak wchodzisz i uspokajasz mala to bierzesz ja na rece czy tylko do niej mowisz i glaszczesz? no i co po tej jednej serii 3,5,7 w koncu zasypia czy pozniej wchodzisz dalej co 2 min dopoki nie zasnie

jak naucze ja samodzielnego zasypiania to potem zostaje jeszcze zeby spala w swoim lozeczku cala noc, bo nadal sie budzi i pol nocy spi z nami , mi to w sumie nie przeszkadza specjalnie ale jak przeniose ja do jej pokoju to chcialabym zeby spala sama i nie wiem ja ja tego oduczyc
na razie możesz jej tak pomagać przy zasypianiu
staram się nie brać jej na ręce tylko przytulam ją, a ona stoi w łóżeczku, chyba że płacze bardzo to ją biorę, ale tylko na chwilkę żeby się uspokoiła. Tłumaczę jej że dzieci, pieski, kotki śpią i jak ją zapytam gdzie Amelka śpi to pokazuje na poduszkę i wtedy kładzie się na nią a ja jej chwilkę śpiewam, głaszczę i wychodzę. Uspokajanie nie powinno trawać dłużej niż 30 sek. ale jak dziecko nadal płacze to trzeba dłużej. Po tej serr 3,5,7 ostatnie dni nie zasypiała więc dodawałam dwie minuty czyli 9,11, 13 i coraz dłużej. Aniu jak ją nauczysz samodzielnego zasypiania to już Wercia będzie wiedziała, że ma w łóżeczku spać bo przy zasypianiu za każdym razem jej mów że to jest jej łóżeczko, miś, podusia itd. No tom wywód napisała

Karolinak82 przeczytałam jak Zuzia rano płakała ona jest taka dzielna, widać się jej coś śniło.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-26, 21:28   #2477
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

a książki nie czytała? wszystko o metodzie pięknie opisane...z przykładami...fajnie się ją czyta

Ja na Twoim miejscu też bym nie wychodziła(i nie wychodzę)...strata przyjaciela to już i tak wielkie i trudne wydarzenie i na pewno będzie Małej raźniej jak Mama będzie blisko
kiedys czytalam ale nie pamietam

czyli Ty radzisz zebym dala ja do lozeczka i mam siedziec przy niej? i to dziala?
sorki jesli takie glupie pytania zadaje

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
na razie możesz jej tak pomagać przy zasypianiu
staram się nie brać jej na ręce tylko przytulam ją, a ona stoi w łóżeczku, chyba że płacze bardzo to ją biorę, ale tylko na chwilkę żeby się uspokoiła. Tłumaczę jej że dzieci, pieski, kotki śpią i jak ją zapytam gdzie Amelka śpi to pokazuje na poduszkę i wtedy kładzie się na nią a ja jej chwilkę śpiewam, głaszczę i wychodzę. Uspokajanie nie powinno trawać dłużej niż 30 sek. ale jak dziecko nadal płacze to trzeba dłużej. Po tej serr 3,5,7 ostatnie dni nie zasypiała więc dodawałam dwie minuty czyli 9,11, 13 i coraz dłużej. Aniu jak ją nauczysz samodzielnego zasypiania to już Wercia będzie wiedziała, że ma w łóżeczku spać bo przy zasypianiu za każdym razem jej mów że to jest jej łóżeczko, miś, podusia itd. No tom wywód napisała
.
dziekuje pieknie za wyczerpujaca odpowiedz
zobacze ktora z metod sie u nas sprawdzi czy ta czy tak jak pisze Karo

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:33   #2478
agga19851985
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Bardzo Wam dziękuję za życzenia!!! Jest mi strasznie miło, naprawdę !!!

Dużo wasze dzieci już mówią, aż zazdroszczę. Alan dalej tylko po hińsku:-( Tylko "mama" czasem jest w uzyciu.
Lecę spać.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:34   #2479
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak trzymajcie

no bo to jazda w jedną stronę bez trzymanki

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
o widzisz, przeciez ja tez na zakupach byłam wczoraj ale sie pochwalic zapomniałam
czyli tak, kupiłam bluzke koszulowa w niebieska kratę, spodnice z wysokim stanem i jeszcze kozaki na deser

zazdraszczam, nie mam na miejscu a dojeżdzac 15km to nie mam już czasu :/
chętnie obejrzymy zakupy
uuuuuu szkoda

Cytat:
nie mów tego na głos

no po cichu pisze
no ja dzięki tej książce jeszcze żyję

o to to

Cytat:

dziekuje pieknie za wyczerpujaca odpowiedz
zobacze ktora z metod sie u nas sprawdzi czy ta czy tak jak pisze Karo
w sumie to my tą samą metodę stosowałyśmy

a Jola to co uciekła?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 21:35   #2480
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
fajny
i "ryczy" jak tygrys

Cytat:
Karolinak82 przeczytałam jak Zuzia rano płakała ona jest taka dzielna, widać się jej coś śniło.
jest dzielna tyle moich nerwów musiała przeżyć...a jest cudownym, wesołym dzieckiem
Mam nadzieję że więcej się to nie powtórzy...zupełnie nie wiedziałam jak jej pomóc

Cytat:
kiedys czytalam ale nie pamietam

czyli Ty radzisz zebym dala ja do lozeczka i mam siedziec przy niej? i to dziala?
sorki jesli takie glupie pytania zadaje
Książkową metodę stosowałam jak Zu była mała...ciężka jest, bo płaczu sporo ale zadziałała super...teraz zdecydowałam, że zastosuje metodę super niani a to dlatego że widziałam że Zu potrzebuje mojej obecności...jak tylko chciałam wyjść to był płacz ogromny A metoda polega na tym że kładziesz dziecko do łóżeczka, siadasz obok, nie patrząc na nie...jak dziecko zaczyna płakać, bierzesz na ręce, uspakajasz i od razu odkładasz...można powtarzać te czynności nawet ze 200 razy...do skutku...u Nas jest zazwyczaj ok 5 przytuleń
aha i można głaskać (Zu nie lubi przy zasypianiu...smieje się i odpycha rękę) śpiewać
Stary 2011-01-26, 21:39   #2481
megi b
Wtajemniczenie

No wiedziałam, że o czymś zapomniałam

Aguś spóźnione, ale szczere
Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
A metoda polega na tym że kładziesz dziecko do łóżeczka, siadasz obok, nie patrząc na nie...jak dziecko zaczyna płakać, bierzesz na ręce, uspakajasz i od razu odkładasz...można powtarzać te czynności nawet ze 200 razy...do skutku...u Nas jest zazwyczaj ok 5 przytuleń
aha i można głaskać (Zu nie lubi przy zasypianiu...smieje się i odpycha rękę) śpiewać
A no właśnie podobnie do mojej tylko ja pozwalałam małej usnąć na rękach bo jak brałam krzesełko i siedziałam przy łóżeczku to we mnie miśkami rzucała i po tym czasie przeszłam w tą metodę Tracy Hogg

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-26, 21:41   #2482
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no ja dzięki tej książce jeszcze żyję

czyli nieskromnie odważę się stwierdzić że dzięki mnie?

P.S. A ja dzisiaj nie wytrzymałam...pękłam i wydarlam się na wizycie
Stary 2011-01-26, 21:44   #2483
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

2000 cal nie próbowałam..muszę też go w końcu wypróbować, bo jeszcze swojego idealnego nie znalazłam

poka poka poka

super bardzo się cieszę że to "tylko" to

zawrotna prędkość
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

to teraz dalej:
że USG w sumie OK

a z tym autkiem to zaszalałas
no smieją się ze mnie baby okropne
dla mnie to naprawde zawrotna prędkość narazie.

Jak TZ jedzie 50km/h to sobie mysle "co on tak się wlecze", a jak ja tyle jechałam, to sobie myślałam " o matko, zwolnij malutka"
(malutka bo masze auto to Hania )

Unholy
, odkrywasz w sobie nowe talenty, będzie z ciebie rajdowiec

padam-ide poczytać i spać, jutro bede sie chwaliła.

Maju- czekam na fotki Twoich zakupów

Dobranoc
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 21:47   #2484
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Dużo wasze dzieci już mówią, aż zazdroszczę. Alan dalej tylko po hińsku:-( Tylko "mama" czasem jest w uzyciu.
Lecę spać.
e mama Alan duzo mowi tylko Ty nie rozumiesz

Cytat:

Amela to juz weteranka
Cytat:

Książkową metodę stosowałam jak Zu była mała...ciężka jest, bo płaczu sporo ale zadziałała super...teraz zdecydowałam, że zastosuje metodę super niani a to dlatego że widziałam że Zu potrzebuje mojej obecności...jak tylko chciałam wyjść to był płacz ogromny A metoda polega na tym że kładziesz dziecko do łóżeczka, siadasz obok, nie patrząc na nie...jak dziecko zaczyna płakać, bierzesz na ręce, uspakajasz i od razu odkładasz...można powtarzać te czynności nawet ze 200 razy...do skutku...u Nas jest zazwyczaj ok 5 przytuleń
no wlasnie wczoraj jak polozylam mala do lozeczka w dzien to tez za kazdym razem jak wychodzilam zaczynala plakac a jak siedzialam przy lozeczku to nie........sprobuje jutro w dzien tej metody,chcialabym zeby mala spala w dzien bo ciezko z nia bez drzemki

Cytat:

A no właśnie podobnie do mojej tylko ja pozwalałam małej usnąć na rękach bo jak brałam krzesełko i siedziałam przy łóżeczku to we mnie miśkami rzucała i po tym czasie przeszłam w tą metodę Tracy Hogg
spryciara
to Werka wczoraj kazala sie przykrywac kocykiem, zamykala oczka i za pare sekund siadala i mowila ze juz sie wyspala

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:50   #2485
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej,cieszę się że AZS raczej wykluczonetylko teraz szukanie dalej,ale mam nadzieję,że szybko znajdziecie przyczynę tej zmiany i będzie ok
(...)
Odwiedziła mnie dzisiaj szwagierka z 3 letnim brzdącem i jej synek miał takie straszne napady czułości względem BartoszaTak Bartosza chciał całować,że aż go przewrócił,później już Bartoś przed nim uciekał

Dobrze, że nie złamany, mam nadzieję, że nie będzie Mu bardzo dokuczał

Hehe

Cytat:

No proszę , mnie by się nie chciało , na którą będziesz chodzić i jak często?

Cytat:
(...)
Amela jeszcze nie umie moja też nie odmienia tylko mówi "mam mame, tate, babe, kake " itd

Joluś ty moja dobra duszyczko
ja się CBŚ nie boję

, Kuba nie mówi dwóch słów na raz mających sens

, nie napiszesz?
To błąd, CBŚ-ia trzeba się bać

Cytat:
super wiadomosc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:52   #2486
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

cos czuje ze "tatusiek" przegial i to ostro

a wiecie musze sie przyznac ze teraz jak mala placze,wymusza cos placzem to nie dziala juz to tak na mnie jak kiedys, jestem bardziej odporna na jej placz i marudzenie-myslicie ze to zle?
bo kiedys to zaraz bieglam, przytulalam a teraz ze dystansem podchodze

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-26, 21:52   #2487
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli nieskromnie odważę się stwierdzić że dzięki mnie?

ofkors w końcu od Ciebie mam tą książkę

się nie dziwię

Cytat:

Amela to juz weteranka

to Werka wczoraj kazala sie przykrywac kocykiem, zamykala oczka i za pare sekund siadala i mowila ze juz sie wyspala

nagraj jakiś nowy filmik z Wercią uwielbiam twoją gadułkę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-01-26, 21:53   #2488
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no smieją się ze mnie baby okropne
dla mnie to naprawde zawrotna prędkość narazie.

Jak TZ jedzie 50km/h to sobie mysle "co on tak się wlecze", a jak ja tyle jechałam, to sobie myślałam " o matko, zwolnij malutka"
(malutka bo masze auto to Hania )
hihih za "chwilę" sama będziesz się śmiała

Hania

Cytat:
no wlasnie wczoraj jak polozylam mala do lozeczka w dzien to tez za kazdym razem jak wychodzilam zaczynala plakac a jak siedzialam przy lozeczku to nie........sprobuje jutro w dzien tej metody,chcialabym zeby mala spala w dzien bo ciezko z nia bez drzemki
ja tak robię tylko wieczorem...w dzień wystarczy że wezmę Zu na kolana, przytulę, włączę baję...i po 3 minutach odpływa
ale zauważyłam, że musze mieć dobry timing trafić w moment kiedy już zaczyna chodzić slalomem bo jak za długo przeciągnie to już nie idzie tak łatwo

a ja mogę się pochwalić moimi skromnymi zakupami?
kupiłam sobie miniaturkę Lolitki Si, kilka próbeczek i Mleczko do prostowania włosów Chi to się nachwaliłam
Stary 2011-01-26, 21:54   #2489
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez szukam tuszu, ale takiego bardziej mokrego
nie 2000 calorii czy masterpiece
clinique sa swietne na moich rzesach, ale jako jedyne mnie uczulaja
mialam HR i jest swietna, ale zrodelko mi wyschlo, a u mnie ich nie ma, na truskawce kilka razy nacielam sie na stare rzeczy i juz tam nic nie kupie

p4w, ktory fluid Chanel jest dobry? Wiem, ze kiedys pisalas, ale nie zapisalam nazwy, nie potrzebuje takiego, co mocno kryje.
zycze wam spokojnej nocki, mam nadzieje, ze Tomek szybko wyzdrowieje
uwielbiałam Double Perfection, ale już dawno go wycofali, potem miała Mat Lumiere, ale jakoś bez szału, teraz lubię Guerlain Parure Extreme, ale kolor dla mnie na truskawce tylko jest

Cytat:

to polska firma, produkuje tylko(!) ten tusz TU stronka...a TU KWC...widziałam go już na kilku blogach i dziewczyny bardzo chwalą ten tusz do tego cena 31,90 a na ich profilu na FB promocja 24,90

Nam Augmentin nie raz pomógł...trzymam kciuki żeby Wam też przypasował

No i fajnie że mają swój "język"
poczytam w wolnej chwili

bardzo mnie cieszy, ze małż lubi zabawy z Tomkiem i dobrze się razem bawią

idę się w końcu kąpać i spać
dobranoc

dzięki wszystkim za dobre fludy - wydaje mi się, ze jest wyraźna poprawa

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:57   #2490
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

nagraj jakiś nowy filmik z Wercią uwielbiam twoją gadułkę
hehe sprobuje teraz to nawija ze szok, jak jest u mamy na dole to siedze na gorze i sie przysluchuje co tam gada a jak potrafi zmyslac, wyobraznie to ona ma niezla
a ostatnio przyszla do mnie, poklepala mnie raczkami po tylku i powiedziala" fajno dupa" slyszala jak malz mi tak powiedzial

no i mamy nastepna piosenke ktora musze jej puszczac zdradzila loce z papapa(piosenka ze swiat wg kiepskich)

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości