|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Im bardziej cieniowane tym bardziej się kręcą?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
ale to prawda po cieniowaniu jeszcze barzdiej sie wywijaja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Jak miałam wycieniowane, to była tragedia, mimo tego ze prostowalam to po wyjsciu z domu wygladalam okropnie,beznadziejnie, jak bym wogole nie dbala o swoje wlosy i nic z nimi nie robila, a kiedy scielam na prosto to po wyprostowaniu, nie powiem ze sa idealne ale nie wywijaja sie tak jak kiedys.. Teraz tylko znalesc jakas fryzurke do takich wlosow i bedzie ok
![]()
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
tak to prawda
![]() Ja mialam kiedys dlugie geste i grube wlosy, scielam a krotko i sie krecily momentalnie. Teraz mam cieniowane i tez sie kreca dlatego, ze wlos krotszy jest lzejszy ![]()
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
ja sobie też tak kiedyś wymyśliłam, że mocno pocieniuję włosy i one się wtedy będą fajnie kręcić, bo też są bardzo podatne... no i pocieniowałam i...
![]() ![]()
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
no moje włosy z prostych patyczków po wycieniowaniu na małpę w stylu retro haha przeistoczyły się po paru miesiącach od ścięcia w piękne loki, jednak to nie to samo jak prosty włosiak z dziecinstwem mi się kojarzą a le lipa tylko jak wyprostuję to już proste mam
![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka fryzura do kręconych włosów??
dizewczyny przyłączam sie do tematu, widze ze tu troche cicho ale moze troche watek odzyje
![]() wiec mam takie same wlosy jak Wy. Moze sa troche dluzsze, bo za ramiona. Mam cienoiowane dosyc mocno, ale teraz chce wyrownac bo od prostowania strasznie mi sie porozdwajaly koncowki i golnie poniszczyly wlosy i to nie konce tylko cale tam gdzie byly cieniowane ![]() ![]() ![]() edit a to moje wlosy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
podnoszę;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja mam dokładnie takie same, a teraz jak mam nie pocienowane to sa ca lkiem nijakie nawet po kapieli nie chce sie krecic... bez sensu;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Ja juz sie troche z moim problemem uporalam. Najzwyczajniej w swiecie po umyciu nakladam pijanke, gniote je i wglada to nawet niezle. Mimo, ze bardziej podobaly mi sie proste to wole je przestac niszyc. Rodzina mi mowi, ze lepiej teraz wygladam, a wiec nie jest tak zle
![]() ![]() Dorotka - ja mam troche inne wlosy. Nie wiem jak ci pomoc. Moze inne wizazanki beda wiedzialy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
dotez niestety niewiem jak je układać często chodzę w rozpuszczonych włoskach...
Ale teraz zastanawiam się jak te moje niesforne loki zafarbować tak aby wyglądały olśniewająco pomóżcie buźki;* |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Dołączam fotkę moich włosków, mam z nimi spore problemy bo się puszą, i są ciężkie niewiem jak je juz pielegnowac???? Już mam spore odrosty, ale to dlatego ze nie umie zdecydować się na jaki kolorek ufarbować włoski:/ myślałam o orzechowym blondzie i do tego rzucić kilka jakichś pasemek co Wy na to pomóżcie, w przyszłym tyg ide do fryzjera i nadel jestem nie zdecydowana:/ buxka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cięcie włosów kręconych
Ja mam włosy falowano-kręcone-podatne. Lekko za ramiona. Jeśli chodzi o cięcie to polecam cieniowane włosy (zarówno do kręconych jak i prostych) - bardzo ładnie podkreślone są wtedy loczki i jeśli włosy są zadbane wygląda to rewelacyjnie. Ja się ścinam u fryzjera, wolę sama nie eksperymentowac z cieniowaniem
![]() ![]() Zawsze chciałam miec proste włosy i nigdy nie doceniałam natury swoich włosów. Dopiero teraz jakos tak mnie olśniło, że fajnie wygladam i o wiele mniej czasu mi to zajmuje niż prostowanie. Jeśli chodzi o układanie włosów to ostatnio odkryłam rewelkę - tj Guma do włosów Fructis (najlepiej szukac w Rossmann'ach). Stosuje się ją na mokre włosy, nie przetłuszcza włosów i świetnie podkreśla moje loczki. Zamiast potarganej fryzury mam konkretniejsze spręzynki. Później tylko suszarką lekko co by wysuszyc. Oczywiscie obowiązkowo do mycia dobry szampon i odzywka. Ja uzywam Head&Shoulders - jedwabista miękkośc- sa dla mnie najlepsze. + odżywka Gliss Kur Total Repair. plus jakies spryskiwacze-spray'e np Gliss Kur z dodatkiem jedwabiu. co by włosy były miękkie. Guma nie ma efektu zlepiania włosów, nie obciąża ich, nie usztywnia. Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Wznawiam temacik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Witam;] Moje włosy są falowane, farbowane na czarno,cieniowane i długie[najdłuższe do 3/4 pleców] Po umyciu traktuje je pianką, często z takimi kłade się spać[rano tylko wgniatam w nie pianke i przeczesuje grzywe na bok,bywa że muszę ją zaatakować prostownicą;] Czasami kilka pasm podkreślam lokówką[tak by skręt był już od samej nasady]albo zgniatam je wszytskie i spinam z tylu klamrą,tak niedbale żeby się jeszcze bardziej skreciły;p można też skręcać cieńkie pasma w slimaczki i spinać wsówkami, tyle że to dosc pracochłonne, a ja mam mało czasu;D
osobiscie uważam, że kręcone włosy są baaaardzo sexowne, pod warunkiem, że są zadbane i błyszczące;] Poza tym są baaaardzo modne tej jesieni;] załączam[mam taką nadzieję] zdjęcia, na jednym mam dużo krótsze niż aktualnie;p chodziło o włosy wiec nie patrzeć na miny;p ![]()
Edytowane przez mhmmmarti Czas edycji: 2009-03-24 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() proszę opisz krok po kroku jak to robisz i jakich kosmetyków używasz bardzo chciałabym żeby moje włosy się tak układały ale są troche krótsze i bardziej kręcone niż falowane ![]() jednak mimo to będe wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
tez jestem ciekawa jak je ukladasz
![]()
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny
![]() robię to tak[tylko się nie śmiejcie;p] myje głowę, nakładam odżywkę na końcówki iiiii... kładę się spać;D rano jak wstaję to ugniatam je pianką[używam różnych najczęściej taft do kręconych, albo z efektem push up], zgniatam je wszystkie i spinam z tyłu klamrą, maluję się szykuję tralala a potem rozpuszczam włosy, ogarniam przedziałek i grzywkę i jeszcze troszeczkę pianki żeby się trzymało ładnie, czasami prysnę lakierem czarnym taft[cóż za reklama;p]i jest gitarra... kiedyś koleżance doradziłam żeby tak zrobiła i to wypaliło;D tylko ona dała jeszcze pianke po umyciu. no to to by było na tyle;D ps.:zakręcone rządzą ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czesc dzewuszki ![]() ![]() ja tez tak robie jak TY ![]() ![]() ![]() ja jeszcze po umyciu pryskam je wekka shockwaves takie czerwone opakowanie z zielonym paseczkiem ![]() ![]() a jak rozczeujecie po umyciu?? bo moje sie okropnie rozczesuje ![]() ![]() ![]() P.S teraz mam duzo dluzsze niz na avatar ![]() ![]() ![]()
StArE cZaSy-NoWe ŻyCiE.. ![]() Edytowane przez Mimiusia Czas edycji: 2008-11-18 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Mimiusia - twoje loki sa śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
a ja ostatnio odkryłam ze jak je rozczesze dobrze i nałoze wosk na konce albo jedwab to sa super
![]() ![]()
![]() |
#323 |
Konto usunięte
|
dzięki dzięki bardzo
![]() napewno wypróboje ale wydaje mi sie ze po nocy będe miała coś dziwnego na głowie bo moje falują się raczej troche wyżej niz na samych końcach ![]() a jeszcze mam takie pytanie czy kładziesz się z takimi całymi mokrymi spać? ja też nie rozczesuję włosów bo mialabym raczej coś w rodzaju afro ![]() Edytowane przez 201804091626 Czas edycji: 2008-11-19 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja sie klade z mokrymi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
Ja mam czarne kręcone, zawsze je tylko mocno cieniuje
![]() walnełabym sobie pasemka jakieś, takie nietypowe, broń boże jakieś blond czy cuś. Ale na kręconych to chyba lipnie będzie wyglądać ![]()
Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Ja mam brąz kręcone włosy za ramiona, ale tak od połowy. :P
Jutro chcę wybrać się do fryzjera, ale nie wiem, jak fajnie je obciąć. ![]() Pomoże ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Przyczajenie
|
jak obciac krecone włosy??
mam krecone wlosy (tzn falowane)... a dokladnie chodzi o to, ze dotychczas wlosy prostowalam ale postanowilam wreszcie zerwac z prostownica i je naturalnie podkrecic /9 pianka i takie tam)...
chcialam isc do fryzjera by je podciac ale zastanawiam sie czy krecone wlosy powinno sie podcinac wlasnie jak sa podkrecone czy wyprostowane?? i w ogole by wlosy sie lepiej krecily nalezy je wycieniowac czy wyrownac?? i jak je ukladac?? tzn jakie kosmetyki polecacie by naturalnie podkreslic krecenie wloskow?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jak obciac krecone włosy??
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak obciac krecone włosy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.