|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić loki prostownicą !!??
czym Wy to utwalacie? nie robie lokow juz prostownica a lokowka bo dostalam w prezencie, temp 200stopni loki wychodza piekne ale nie trwale co mnie bardzo rozczarowuje... robilam na lakier (taft 4) puszczaja po 30min max, robilam na pianke nivea, na pianke i lakier - puszcza po ok 1,5godz, robilam tez z termoochrona welli i nic, robilam tak, ze nakladalam pianke troche lakieru krecilam, wlaczalam zimny nawiew w suszarce zeby ochlodzic je i na to lakier i tez puszczalo... nie mam juz pomyslu
tym bardziej ze papiloty jak na noc na wilgotne z pianka naloze trzymaja mi sie 2-3dni loczki, no i wlosy mam calkiem podatne, po dyfuzorze mam loki tez... poradzcie cos
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
mi wychodziły piekne loki ale już przestały wychodzic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
A ma któraś z Was zrobione loki na krótkich włosach? Takich do połowy szyi, bo chciałabym zrobić takie, ale nie jestem pewna czy na takiej długości się da xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Ja robiłam koleżance, na fryzurce typu "bob" i dało się, nawet lepiej się kręcą, bo są lżejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
tez robilam na krotkich i wychodzilo ladnie
![]()
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam, nawet się udało za pierwszym razem ! ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
Remington s1051, ghd, farouk.... ale praktycznie każdą zrobisz loki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
ja mam łucznika za 19zł z plytka ceramiczna i swietnie robi loczki ale uzywam jej jednak tylko do prostowania... jak juz pisaly tu dziewczyny roznosi sie o zaokraglone kanty ktore pomagaja
![]() a ja dalej nie wiem czym to skutecznie utrawlic??? kolenna kombinacja: pianka do lokow, spray chroniacy przed wysoka temp. do loczkow i lakier silnie utrwalajacy - 1,5 godz ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Ja też testowałam kilka prostownic mpm, vidal, jedną miałam taka turystyczną składaną cieniutka płytka chyba miała 1cm szerokości, potem był remington s1051 i nim chyba było najłatwiej zrobić loki, bo ma taki specjalne rowki które rozczesują włosy przy kręceniu i płytki jakby się nie stykają, przez co można lekko przeciągać pasmo aż do końcówki, a na końcu zdecydowałam się na farouka, bardzo skromna prostownica, ale ma super płytki które chyba z wszystkich których używałam najmniej niszczą włosy te płytki są jakby ruchome co dostosowuje nacisk na włosy...
Jednak każda jaka miałam w ręku mozna było zakręcić włosy łatwiej lub mniej łatwo, ale zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
eh...a ja mam prostownice z Rowenty Elite Model Look...kupilam specjalnie po to zeby robic looki bo to taki zestaw z wymiennymi koncowkami na rozne looki itd, daje super efekt szybko sie nagrzewa...az parzy... jedyny problem ze starsznie dlugo mi zajmuje zrobienie lokow lokowka a prostownica nie daje sie bo jest bardzo gruba ;/ chcialabym kupic sobei prostownice jakas cieniutka dobra do robienia lokow ale narazie mnie nei stac bo za ten zestaw z rowenty dalam 150zl ;/
czemu wczesniej nie wpadlam na ten watek? ta gruba prostownica co najwyzej moge z tylu zrobic lekkie fale bo reszte wlosow mam pocieniowanych i sa za krotkie ;/ ktos wspominal ze jakies tanie prostownice sa w sklepach typu biedronka czy tesco... a to nie jakies buble ktore rozsypuja die po jednym uzyciu? ktora z tych mam wybrac? http://allegro.pl/item676213305_pros...ion_od_ss.html http://allegro.pl/item675929050_pros...ldom_rw19.html http://allegro.pl/item683755112_pros...x_em_1480.html Edytowane przez megusiia Czas edycji: 2009-07-10 o 00:49 Powód: dodanie linkow do prostownic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
JA MAM BIEDRONKOWĄ
![]() ![]() ![]() co do prostownic, idz do marketow jak media expert, mediamarkt..te z allegro to nie trzymasz w rece, ja tam zawsze wole dotknac i spr jak sie plytka trzyma w JYSK sa fajne falownice za jedyne 20 zł ![]() ![]() a kiedys ta sama falownica kosztowala 36.90
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
eh, a ja juz nie mam sily do tych lokow prostownica...
probowalam pare razy ale doszlam do wniosku ze szybciej jeszcze bardziej popale wlosy niz zrobie loki wiec wolalam zrezygnowac.... ;p
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
No ja za moment będę próbować ; )
Zobaczymy czy mi się uda ; P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
Mi zamiast loków wychodzą proste włosy. Obejrzałam chyba milion filmików na youtube i robie dokładnie tak samo jak tamte dziewczyny, ale i tak nie wychodzi:/ Chyba lepiej będzie jak zainwestuje w lokówke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
ehhh mi wychodza takie lekko falowane ale zaraz sie prostuja... moze jak podetne koncowki i wlosy beda lzejsze to cos z tego bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
madeleine1 mi też na początku się prostowały i w sumie czasem nadal tak się robi. nie wiem jak to robiłaś ale spróbój moze tak, ze nie przeciągasz od razu do końca tylko te już przeciągnięte łap i cały czas jeszcze obkręcaj wokół własnej osi. łooj cięzko wytłumaczyć. o smv filmik dodała i w tym momencie co łapie wlosy i mówi, ze jest to dość ciężkie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=c5TYE...er_profilepage megusiia spróboj na koniec pognieśc panka. ale co do tych końcówek to tez może być prawda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
a ja juz sobie zamowilam prostownice Remingtona - mam nadzieje, ze bedzie dobra do robienia loczkow...
Na tych filmikach wszystko tak prosto wyglada, a w domu to pewnie sie bede meczyc kilka godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
o ! ciekawa sprawa
![]() ![]() ja mam prostownice mpm i juz jestem ciekawa czy nią sie uda ! niech ja tylko wyjdę z pracy i wrócę do domu !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
no i niestety !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeanette13 napisz jak Ci wyszły loczki, jak już popróbujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda mozna robic nia loczki niestety nie mam jeszcze wprawy, bo jak przytrzymam dluzej w jednym miejscu to sie bardziej skrecaja ![]() Ale praktyka czyni mistrza wiec bede probowac. Przynajniej wiem ze mozna. Jak na razie wloski co mam cieniowane z przodu to slicznie je sobie podwijam do srodka ta prostownica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja loczków próbowałam dopiero kilka razy, i to średni się przykładałam (leń ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Zgadza sie, do prostowania jest genialana!
Proste wloski mam az do nastepnego mycia i to na najslabszej temperaturze ![]() A jak ktos chce to mozna sobie koncoweczki ladnie podkrecic - jak na razie to moja najlepsza prostownica! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kwadratowe, trójkątne loki??
.
Edytowane przez Shinodka89 Czas edycji: 2015-04-12 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
a ja Wam powiem moje drogie Wizażystki że dwa dni temu jeszcze zastanawiałam sie na tak bardzo polecaną prostownicą Remingtona ale nie bardzo mam fundusze na tą chwilę by sobie ją sprawić
![]() ![]() ![]() ![]() Kosztowała mnie 22zł a ile radości przysporzyła ze resztę z pozostałej kwoty jaką mogłam wydać na Remingtona mam w kieszeni ![]() Polecam Łucznika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ceny. To dobrze, że udało ci się znaleźć dobrą i tanią i jesteś z niej zadowolona. Ja z natury nie ufam tym tanim, nieznanym produktom, bo boję się że zniszczą mi włoski:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
a myslisz ze te znane i za wysoka cene nie niszczza? tez niszcza tlyko marketing nakazuje wmawiac nam potencjalnym klientkom, ze nasze wlosy beda lsniace i nie zniszczone. zwyczajna reklama.
ja mam biedronkowa, uzywam co prawda rzadko+ kosmetyki chroniace przed gorącem i jest gitara. tylko mowie ze ja uzywam rzadko bo zwyczajnie nie chce mi sie;] nie wszystko złoto co się swieci ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.