Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-02, 18:44   #121
Mysia_
Zadomowienie

Dot.: Cieniowanie kreconych i falowanych włosów

Cytat:
Napisane przez $FoXXy$ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem loki wygladaja dobrze tylko jeżeli fryzura ma trochę objętości - oczywiście bez przesady Mi osobiście podobają sie długie, opadające na ramiona, lekko wycieniowane, szczególnie u góry, zeby nie były zbyt ocięzałe...Muszą być odrobine puszyste Dlugie niewycieniowane krecone wlosy nie wygladaja dobrze- nigdy w życiu
no cos w tym jest, poza tym trzeba trafic tez na odpowiednia fryzjerke ktora wie jak obiać krecone wlosy
Stary 2006-11-02, 19:15   #122
Shao-yan
Przyczajenie

Zależy od rodzaju ścięcia Ostatnio miałam tak wycieniowane, że kręciły mi sie jak głupie ( bardzo ładnie :P) A teraz mi tak wycieniowała, że są całkowicie proste.
Shao-yan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 21:43   #123
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

krecone wlosy mozna pieknie wycieniowac, ale tez zadbac o nie , nakreac na roznej grubosci wlaki, zaleta jest to ze skret sie trzyma , naprawde mozna robic cuda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 43.jpg (89,6 KB, 190 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 47.jpg (95,5 KB, 233 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 73.jpg (63,8 KB, 212 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 78.jpg (75,8 KB, 404 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83.jpg (70,0 KB, 265 załadowań)
Stary 2006-11-03, 09:05   #124
kisia88
Raczkowanie

Mam lekko falowane włosy.... jakiś czas temu fryzjerka wycieniowala mi je dość mocno i muszę przyznać, że efekt był zniewalający... włosy nie puszyły się, ładnie się układały....teraz już nie wyglądają tak, ponieważ mi odrosły.... ale pomimo tego wszystkiego już nie zdecyduję się na cieniowanie, ponieważ nie mogę użyć falownicy ani nic z takich rzeczy, bo wtedy właśnie mam opisany przez moje poprzedniczki ''efekt pudla''
kisia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 10:10   #125
She is Minx
Rozeznanie

Gaga - świetne fotki! Inspirujące Proszę o więcej
Stary 2006-11-03, 10:33   #126
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

Czy zna ktos fryzjera w Warszawie , ktory potrafi ładnie podcinac kręcone włosy? I powiedzmy 2 centymetry to 2 nie 20 Najlepiej aby był to męzczyzna, babkom z reguły nie pozwalam już włosów dotykać

Cytat:
Napisane przez gaga Pokaż wiadomość
krecone wlosy mozna pieknie wycieniowac, ale tez zadbac o nie , nakreac na roznej grubosci wlaki, zaleta jest to ze skret sie trzyma , naprawde mozna robic cuda
To się akurat zgadza, sama prostuje włosy na duzych wałkach No czy raczej rozluźniam ich skret, takie duże loko -fale się robia jak np. na 2 fotce. Teraz wpadłam iż przydaloby się poexperymentowac z innymi rozmiarami i rodzajami wałków. Dzięki Gaguniu serdeczne za inspiracje
Stary 2006-11-03, 20:42   #127
Mysia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leeloo Pokaż wiadomość
Czy zna ktos fryzjera w Warszawie , ktory potrafi ładnie podcinac kręcone włosy? I powiedzmy 2 centymetry to 2 nie 20 Najlepiej aby był to męzczyzna, babkom z reguły nie pozwalam już włosów dotykać

To się akurat zgadza, sama prostuje włosy na duzych wałkach No czy raczej rozluźniam ich skret, takie duże loko -fale się robia jak np. na 2 fotce. Teraz wpadłam iż przydaloby się poexperymentowac z innymi rozmiarami i rodzajami wałków. Dzięki Gaguniu serdeczne za inspiracje
No okej, ale ja nie muszę[i nie umiem] kręcic na walkach. Mam swoje naturalne krecone i nigdy niestety nie tarfilam na fryzjerke ktora wycieniowala by moje loki tak zebym byla zadowolona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-03, 21:17   #128
Maybebaby
Raczkowanie

Hm...myśle ze najlepsza metoda to 2 warstwy.Widzialam to u pewnej dziewczyny i dobrze to wygladało. Może troche zawiewałoby nudą dla nas posiadaczek loków...ale ktoś inny(czyt. posiadacz prostych włosów) stwierdzil ze dziewczyna wyglada świetnie

... i poprostu takie ściecie pasuje do dłuższych loków(takich jak miała ta dziewczyna), ale co zrobic jak się ma krótsze? Ja poprostu czekam aż odrosną

i jeszcze jedna rzecz...może niektóre z nas jeszcze do tego nie doszły ale jak ja zrobilam sobie nowe ściecie i pytałam sie jak wyglądam...to zazwyczaj znajomi nie widzieli różnicy wniosek...wszelkie zmiany w naszych fryzurach nie rzucaja sie tak w oczy jak w prostych
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 21:46   #129
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

prosze normalnie to kazde wlosy ,czy bto proste czy kręcone, jak są dobzre wycieniowane , ukladaja sie swietnie, nie potrzebuja wiele pracy,
zawsze jednak podkreslam dobre srodki stylizujace to jest podstawa, do uzyskania , nawet najprostzrej , ladnej ,ciekawej fryzzurki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (99,7 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 47.jpg (97,9 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49.jpg (87,4 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2444.jpg (46,1 KB, 245 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia (2) kelis6d.jpg (31,1 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (91,5 KB, 146 załadowań)
Stary 2006-11-06, 14:40   #130
diana_an
Raczkowanie

Pani Grażynko a czym posmrowac włoski przed nałożeniem wałków?????I jakim środkiem stylizującym utrwalić i podkreślić skręt???????
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 15:03   #131
agnieszka9071
Raczkowanie

Question Dot.: fryzura dla kręconych włosow?

Witam!!
Ja rowniez mam kręcone włosy i kazdy sie nimi zachwyca ale denerwuje mnie ze po umyciu sa super fajne itp. ale na drugi dzien loczki opadaja i z czasem tworza sie fale albo proste u nasady a kręcone na końcach Marze o takich od nasady kręconych jakie mam od razu po umyciu. Ponoc mam loczki niby z filmu takie idealne (zdaniem fryzjerek) ale one widza je od razu po umyciu a nie na drugi dzien czy po kilku godz. Pomocy dziewczyny!!

Szczęśliwa żona
agnieszka9071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 21:04   #132
Shagia
Raczkowanie

Dot.: fryzura dla kręconych włosow?

też mam takie włosy pól proste pól krecone wiec jak mam dobry preperat to sie fajnie kręcą ,mam natomiast troche inny problem poniewaz niewiem jak mam je spiac aby wygladały ładnie .macie jakies propozycje? mam lekko trójkatna twarz i niewiem za bardzo co z nimi zrobić a czasami musze je spiać. może jakas opaska albo coś? jeśli je samymi rękoma zbieram do tyłu to się prawie całkowicie prostuja ale ja mam wrazenie ,że są wtedy zbyt ulizane. Może macie jakies fajne fryzurki ze zwiazanymi włosami? z góry dzieki pozdro
Shagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 14:55   #133
tygryseqq
Przyczajenie

Unhappy Dot.: fryzura dla kręconych włosow?

dziewczyny ratujcie!!
Mam krecone włosy takie moze do ramion, cienowane jaką najlepsza fryzure moge uczesac na studniówke?? jesli macie jakies zdjęcia albo strony internetowe z jakimis zdjeciami to przosze pomóżcie.
tygryseqq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 20:41   #134
Wiktoria1234
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Cięcie włosów kręconych

Pomocyyyy !!!
Mam kręcone włosy sięgające ramion. Taką fryzurę noszę już dłuuugie lata, szczerze mowiąc, mam jej dość ! Chcę niedługo wybrać się do fryzjera, ale niewiem, jakiego.
Czesałam się już w najprzeróżniejszych salonach fryzjerskich, ale niestety NIGDZIE nie znalazłam osoby, która potrafiłaby coś z kręconymi włosami zdzaiłać ! 'No bo kręcone włosy są z natury piękne, nic nie trzeba z nimi robić, tylko umyc, ułożyć i już' ! Czy naprawdę nikt do tej pory nie wymyślił ładnej fryzury dla kręconych włosów ??? POMOCY ! Jeśli któraś z Was zna jakiegoś profesjonalistę, który zna się na rzeczy, i jest w Warszawie (!) błagam o namiary.
Dzięki ! ! !

ps. a jeśli macie do tego jakieś ładne zdjątka z ładnymi fryzurami półdługich kręconych włosów, również byłabym szczęśliwa
Wiktoria1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 20:52   #135
Ewa_er
Raczkowanie

Dot.: Cięcie włosów kręconych

kbac
Mogłabyś podać dokładniejsze namiary co do tego salonu Trendy? Z góry dziękuję
Ewa_er jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 16:32   #136
Aniołek & devilek :)
Przyczajenie

GG do Aniołek & devilek :) Send a message via Skype™ to Aniołek & devilek :)
Question Dot.: Cięcie włosów kręconych

heh dzisiaj znalazłam to forum.... mam krecone długgie włosy..juz takie do połowy pleców...i wsumie teraz siedze i sie zastanawiam czy ich nie sciac.. heh nie wiem co zrobic....doradzcie jakie sa ładniejsze...?
Aniołek & devilek :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 17:01   #137
fortepianistka
Rozeznanie

Moim zdaniem długie krecone włosy sa przepiekne, zadne krótkie nie beda tak efektowne jak te długie, wiec nie scinaj ich jesli nei masz z nimi kłopotu...
Popatrz ile z nas zapuszcza włosy na tym forum...
fortepianistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 19:13   #138
scarlettmonroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniołek & devilek :) Pokaż wiadomość
heh dzisiaj znalazłam to forum.... mam krecone długgie włosy..juz takie do połowy pleców...i wsumie teraz siedze i sie zastanawiam czy ich nie sciac.. heh nie wiem co zrobic....doradzcie jakie sa ładniejsze...?
Ja też miałam długie kręconki.Zachciało mi się radykalnej zmiany.A teraz bardzo żałuję, bo wtedy wyglądały ślicznie i bardzo efektownie, a teraz mam na głowie jakiś koszmar Zapuszczam, ale przy kręconych włosach to mordęga
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 08:07   #139
Aniołek & devilek :)
Przyczajenie

GG do Aniołek & devilek :) Send a message via Skype™ to Aniołek & devilek :)
Red face Dot.: Cięcie włosów kręconych

heh moze faktycznie nie warto ich scinac... dzisiaj to zauwazyłam sa takie sweet takie długie i pokrecone...mysle ze bym załowała jakbym je skróciła bo od małego marzyłam o długich kreconych włosach...heh jak teraz patrze na moje zdjecia z dziecinstwa...biedni moi rodzice...moje włosy zawsze tak stały ze wszyscy mysleli ze rodzice mi robia codzienie irokeza
Aniołek & devilek :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 12:20   #140
iszsza
Zadomowienie

A ja teraz nosze takie pół krótkie wczesniej miałam długaśne za pas i przycinam je co trochę bo wiem żeby mi urosły takie jak miałam to musi minąc dużo czasu...czasem żałuje tak radykalnego cięcia,ale teraz moge chociaz miec afro
a obecnie też mam pocieniowane..ale fryzjerka i tak nigdy nie wie co z nimi robic bo zacznijmy od tego że mało kto wie jak się zabrać za moje kręcioły...

iszsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 14:46   #141
niv_
Zakorzenienie

Mi się wydaję ,że to czy ściąć czy nie zależy od tego w jakiej są kondycji...bo wiadomo,że jak są zdrowe ,błyszczące i ładnie się kręcą to są mega ozdobą

Ja zapuszczam włosy,mam teraz do połowy pleców i muszę powiedzieć,że o wiele gorzej się kręcą,są już chyba za ciężkie,dlatego zastanawiam się nad ścięciem,bo wydaje mi się,że krótsze były ładniejsze
Stary 2007-03-20, 16:11   #142
kleo14
Zakorzenienie

ja polecam wycieniowac tak, zeby stworzyc tak jakby piramide.. (pierwsza warstwa krotsza, druga dluzsza itd.) ciezko powiedziec wlosy sa wtedy ladne, bo te z pierwszej warstwy nie sa obciazone i sie kreca..
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-07, 21:22   #143
plumnroll
Przyczajenie

Mam dokładnie to samo!
plumnroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 21:23   #144
plumnroll
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka9071 Pokaż wiadomość
Witam!!
Ja rowniez mam kręcone włosy i kazdy sie nimi zachwyca ale denerwuje mnie ze po umyciu sa super fajne itp. ale na drugi dzien loczki opadaja i z czasem tworza sie fale albo proste u nasady a kręcone na końcach Marze o takich od nasady kręconych jakie mam od razu po umyciu. Ponoc mam loczki niby z filmu takie idealne (zdaniem fryzjerek) ale one widza je od razu po umyciu a nie na drugi dzien czy po kilku godz. Pomocy dziewczyny!!
Mam dokładnie to samo!
plumnroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-15, 12:07   #145
paulinkaa=]
Przyczajenie

nio a moim skromnym zdaniem:P wlosy krecone dlugie nie sa ciekawe.. zalezy jeszcze od typu wlosow.. bo np moje im dluzsze to sa z jednej strony pokrecone a z drugiej nie:/ to jest okropne!:/ dlatego zawsze podtrzymuje dlugosc mniej wiecej do ramion bo wtedy sie ladnie kreca i robie z przodu krotsze.. takie pazurki wlasnie dzisiaj sie scinam... zawsze mi prostuja wlosy przy scinaniu.. a potem sie zapominaja ze mam krecone;p i nieciekawie to wyglada zobaczymy co dzis wymysli moj fryzjer pozdrawiam wszystkie krecone hihi^^
paulinkaa=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-15, 13:14   #146
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

niestety(?) tez posiedam krecone włosy do ramion;] bardzo ciezko cokolwiek z nimi zrobic. Ostatnio myślałam zeby je pocieniowac( na trz warstwy, najkrótsza do ucha) wtedy peewnie ładniej by sie kreciły, ale chce je rowniez zapuscic tak do połowy pleców lub jeszcze troszke, bo bardzo podobaja mi sie długie włoski(a najlepiej proste, no ale cuż nie można mieć wszystkiego) i moze wtedy je pocieniuje gdy beda dłuższe
dula32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-15, 18:01   #147
asica
Raczkowanie

Ja mam na głowie 3 warstwy, każda około 13 cm (przed chwilą zmierzyłam) i doszłam do wniosku że dla moich włosów najlepsze byłyby dwie warstwy, bo ta górna nie będzie sie wtedy tak bardzo unosić i puszyć, i nie będe się musiała tak męczyć z ukladaniem. Myślę że wlosy wtedy będą cięższe i bardziej podatne na układanie, będą się też chyba bardziej prostować (ale bez przesady), na czym właśnie mi zalezy. Więc przypuszczam że najlepsze cięcie jak dla mni, przy mojej długosci włosów (choc moge sie mylic bo fryzjerką nie jestem) to dwie warstwy i wycieniowane końcówki, myśle że wtedy będą wygladać zdrowo a nie jak wystrzępiony puch...
asica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 13:24   #148
paulinkaa=]
Przyczajenie

hehe... jak pudel po siedmiu przejsciach:p ja sie wczoraj scielam.. i nawet nawet.. dlugosc mam do ramion.. i 2 warstwy mam.. jak bylo mowione wyzej mysle ze ... im krotsze tym lepiej sie ukladaja) pozdrawiam
paulinkaa=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 20:01   #149
asica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkaa=] Pokaż wiadomość
hehe... jak pudel po siedmiu przejsciach:p ja sie wczoraj scielam.. i nawet nawet.. dlugosc mam do ramion.. i 2 warstwy mam.. jak bylo mowione wyzej mysle ze ... im krotsze tym lepiej sie ukladaja) pozdrawiam
Też mi się tak wydaje. A końcówki masz wycieniowane?
asica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 20:07   #150
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

a jakiej długości macie włosy i jak te warsty róznia się od siebi długościa?? Widać duża roznice czy raczej jest ona nie wielka?
dula32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości