Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-24, 08:52   #241
dżacha86
Raczkowanie

Dot.: Cięcie włosów kręconych

Nie wiem, co ze soba zrobic...Z moich gestych niegdys wkosow zostala ok.polowa-tyle mi wypadlo
Teraz praktycznie sie nie kreca...no moze koncowki,jesli po myciu glowy jakos specjalnie ja zepne...
I zastanawiam sie,co na to poradzic...gestosci juz raczej nie odzyskam...ale czy odpowiednie ciecie moze dac efekt??
Tzn,ja dobrze sie czuje w tej dlugosci obecnej-a mam wlosy za lopatki...
Jesli np.chcialabym obciac koncowki ok.5 cm to co, mam chodzic po salonach fryzjerskich i pytac czy potrafia cieniowac takie wlosy jak moje??
Co prawda efekt szopy mi raczej teraz nje grozi...Ale nie lubie miec rowno wlosow obcietych...Jakos lepiej sie czuje w pocieniowanych troche...A koncowki obcinaja chyba tylko prosto jesli sama nie powiem, ze chce inaczej??
Stary 2008-01-24, 08:56   #242
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dżacha86 Pokaż wiadomość
Nie wiem, co ze soba zrobic...Z moich gestych niegdys wkosow zostala ok.polowa-tyle mi wypadlo
Teraz praktycznie sie nie kreca...no moze koncowki,jesli po myciu glowy jakos specjalnie ja zepne...
I zastanawiam sie,co na to poradzic...gestosci juz raczej nie odzyskam...ale czy odpowiednie ciecie moze dac efekt??
Tzn,ja dobrze sie czuje w tej dlugosci obecnej-a mam wlosy za lopatki...
Jesli np.chcialabym obciac koncowki ok.5 cm to co, mam chodzic po salonach fryzjerskich i pytac czy potrafia cieniowac takie wlosy jak moje??
Co prawda efekt szopy mi raczej teraz nje grozi...Ale nie lubie miec rowno wlosow obcietych...Jakos lepiej sie czuje w pocieniowanych troche...A koncowki obcinaja chyba tylko prosto jesli sama nie powiem, ze chce inaczej??
Dlaczego wypadlo Ci tyle wlosow? Wcale nie jest powiedziane, ze ich nie odzyskasz.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 09:02   #243
dżacha86
Raczkowanie

Nie wiem dlaczego...Nic z nimi nie robiklam...Zadnych zabiegow typu prostowanie czy trwala...A ze zdrowiem tez ok bo badania krwi robilam...
Po prostu zaczely wypadaci ok.rok albo i dluzej to trwalo...teraz troche lepiej na szczescie...
To chyba kara za grzechy, bo dawniej narzekalam ze za duzo tych wlosow mam

naprawde moga jeszcze odrosnac??
Stary 2008-01-24, 09:05   #244
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dżacha86 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego...Nic z nimi nie robiklam...Zadnych zabiegow typu prostowanie czy trwala...A ze zdrowiem tez ok bo badania krwi robilam...
Po prostu zaczely wypadaci ok.rok albo i dluzej to trwalo...teraz troche lepiej na szczescie...
To chyba kara za grzechy, bo dawniej narzekalam ze za duzo tych wlosow mam

naprawde moga jeszcze odrosnac??
to zadna kara za grzechy, chyba ze za nieodpowiednia pielegnacje Probowalas juz stosowac wax? Czym myjesz wlosy? W jaki sposob je ukladasz i suszysz? Czy farbujesz?

Zajrzyj tutaj:
http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_27
Stary 2008-01-25, 10:04   #245
japkowa6
Przyczajenie

witam,
załączam wam dziewczyny zdjęcia moich włosów - przód i tył - i błagam, doradźcie - cieniować je tak, żeby ładniej się skręcały czy lepiej zostawić?
I jeszcze - czy któraś z was strzygła swoje loki w salonach Jean Louis David? Jeśli tak, to proszę was - zaopiniujcie go, bo właśnie tam się chcę ściąć ^^
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (33,4 KB, 300 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg x.jpg (13,2 KB, 309 załadowań)
japkowa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:04   #246
Atena88
Przyczajenie

Masz przepiekne włosy! Mogłabyś tylko sciąć je warstwowo, żeby odsłonić loki spod spodu. W JLD scinają profesjonajnie i używają bardzo dobrych kosmetyków L'oreal Professional. Ja byłam zadowolona. Polecam!
Atena88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 10:24   #247
karczewa
Przyczajenie

GG do karczewa

Dziewczyny wcale nie trzeba ścinać włosów do ramion żeby się ładnie kręciły! Ja miałam włosy do łopatek i były za ciężkie, bo mam gęste włosy i zaczynały się prostować. Poszłam do fryzjera i zrobił cudo na głowie. Mam wycieniowane tak włosy że najdłuższe pasma są do łopatek i mam takie grzywkowate coś i ogólnie całe mocno wycieniowane. Świetnie się układają i kręcą, a na dodatek zostały długie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 11:46   #248
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karczewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wcale nie trzeba ścinać włosów do ramion żeby się ładnie kręciły! Ja miałam włosy do łopatek i były za ciężkie, bo mam gęste włosy i zaczynały się prostować. Poszłam do fryzjera i zrobił cudo na głowie. Mam wycieniowane tak włosy że najdłuższe pasma są do łopatek i mam takie grzywkowate coś i ogólnie całe mocno wycieniowane. Świetnie się układają i kręcą, a na dodatek zostały długie.
Masz 100% racji. Ja tez uwazam, ze nie musza miec odpowiedniej dlugosci, czyli dlugosci do ramion i strasznie mnie ten stereotyp denerwuje Fajnie, ze cieniowanie Ci pomoglo. Moja siostra ma wlosy prawie do tylka (krecone) i czasem kreca sie bardzo, czasem troche mniej...Chyba ma odrobine wycieniowane Ja tez zapuszczam i zamierzam isc do dobrego fryzjera, ktory podetnie mi je tak, zeby podkreslic skret, a bron boze nie stracic dlugosci wlosa czasami mam wrazenie, ze "jak krecone, to do ramion" to spisek zazdrosnic
Stary 2008-01-27, 20:40   #249
japkowa6
Przyczajenie

to tez zalezy od rodzaju włosa, ja jeszcze z pół roku temu miałam włosy do połowy pleców i niestety słabo się kręciły, tak więc ściełam, i jak widać teraz mam do łopatek, i też nie kręcą się tak fajnie jakbym chciała.
japkowa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 08:18   #250
Atena88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karczewa Pokaż wiadomość
Koleżanko w takim razie opisz dokładnie to cudo na Twej głowie i powiedz który fryzjer jest tym mistrzem.
Atena88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 09:59   #251
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena88 Pokaż wiadomość
Koleżanko w takim razie opisz dokładnie to cudo na Twej głowie i powiedz który fryzjer jest tym mistrzem.
Ja moge powiedziec kto na 100% jest mistrzem, tylko wezmie za to dosc duza kase - ktorys z Panow w "Romanie". U kobiety nigdy nie bylam i nie bede mimo, iz wydaja sie rownie dobre, bo im nie ufam.
Stary 2008-01-29, 09:36   #252
dżacha86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
to zadna kara za grzechy, chyba ze za nieodpowiednia pielegnacje Probowalas juz stosowac wax? Czym myjesz wlosy? W jaki sposob je ukladasz i suszysz? Czy farbujesz?

Zajrzyj tutaj:
http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_27
Wlasnie chodzi o to, ze nic takiego nie robilam!! Zero suszarki, lokowek, prostownic itp,zadnej trwalej ondulacji czy farbowania-po prostu nic!!

Wlosy myje zwykle tym samym szamponem-Timotei ogorkowym, bardzo go lubie!! Czasem uzywam jedwabiu biosilk na koncowki lub odzywki do splukiwania do wlosow zniszczonych...
Wiec chyba wszystko ok?
A waxu nie stosowalam...A warto?

Cytat:
Napisane przez japkowa6 Pokaż wiadomość
witam,
załączam wam dziewczyny zdjęcia moich włosów - przód i tył - i błagam, doradźcie - cieniować je tak, żeby ładniej się skręcały czy lepiej zostawić?
I jeszcze - czy któraś z was strzygła swoje loki w salonach Jean Louis David? Jeśli tak, to proszę was - zaopiniujcie go, bo właśnie tam się chcę ściąć ^^
Ja bym takie wlosy chciala jak Ty...Stracily skret i w ogole mi sie nie podobaja...A ile kasy biora za cieniowanie w JLD?Sporo chyba?

Cytat:
Ja moge powiedziec kto na 100% jest mistrzem, tylko wezmie za to dosc duza kase - ktorys z Panow w "Romanie". U kobiety nigdy nie bylam i nie bede mimo, iz wydaja sie rownie dobre, bo im nie ufam.
Z kolei ja facetom nie ufam...
A idac gdzies pierwszy raz skad moge wiedziec, czy robia to dobrze czy nie?Powiedzmy, ze nie mam sie od kogo dowiedziec..
Ja o swoje wlosy sie boje,tzn zeby pierwszy lepszy mi je obcinal czy cos na nich robil...bo juz 3 fryzjerow zupelnie sie nie znajacych powiedzialo mi, ze naprawde ciezko sie moje wlosy obcina...
Stary 2008-01-29, 12:17   #253
tulipanna.
Zakorzenienie

W takim razie na Twoim miejscu zaopatrzylabym sie w:
- dobre tabletki na wlosy (polecany jest Vitapli, Merz Special i jeszcze kilka innych produktow, o ktorych mozesz duzo wyczytac na forum)
- WAX - wersje zagraniczna (dostepna w kazdej aptece), ktory pobudza porost wlosow w miejscu, gdzie sa cebulki. Mi odrosly wloski w miejscach, w ktorych bylam "lysawa"
- albo zamiast WAXu mozesz zastosowac cos drozszego - www.nissim.pl - popatrz na oferte. Wyczytalam, ze przyspieszacz porostu jest dobry. Podobno ma swietny sklad, ktory faktycznie moze stymulowac bardzo szybki przyrost wlosa w krotkim czasie. Stosuje 5 dzien i bede zdawac relacje jak wlosy sie maja - na razie maja sie swietnie.
- mimo wszystko zmienilabym szampon i odzywke. Moze wcale Ci tak bardzo nie sluza? Moze warto sprobowac czegos bez silikonow? Np serii Joanny "Czarna rzepa"? Grosze, a zdrowiej niz te wszystkie wielkie marki z obklejajacym i obciazajacym wlos silikonem powodzenia
Stary 2008-01-31, 12:42   #254
spioch7
BAN stały

hey dziewczyny szukam fryzury bo jutro ide do fryzjera pomozecie mi?Mam wlosy krecone lekko za ramiona ale niestety teraz mam szope chce nadac fryzurze lekkosci ale tez nie skracac drastycznie wlosow (bo zapuszczam) macie jakies propozycje co do fryzury?Moze pocieniowac na calej dlugosci na kilka stopni?Ale nie wiem jak by mialo to wygladac pilnie szukam pomyslu
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 20:47   #255
danuskahehe
Raczkowanie

a propo afro-ja mam takie wlosy na czubku glowy mam ok 7-centymetrowe, a od spodu-do uszu, stosuje pianke sunsilk do wlosow kreconych i jestem zadowolona )
Stary 2008-02-11, 15:22   #256
zuin
Przyczajenie

Dot.: fryzura dla kręconych włosow?

Oj widze że nie tylko ja mam "problemy" z moimi kręconymi włosami! Moje włosy maja bardzo mocny skręt i wszytko byłoby wspaniale gdyby nie fakt ,że kręcą sie na czubku głowy a niestety tuż przy szyi są prawie proste....i wygląda to dość kosmicznie( przynajmniej tak mi się wydaje). Miałam już różne fryzury począwszy od długich, po krótkie dość mocno wycieniowane. Jednak żadna z nich jak dotychczas mnie nie zadowoliła i w gruncie rzeczy zazwyczaj nosze włosy związane. Mam taki dyskomfort ze te proste włosy które mam od spodu bardzo rzucają się w oczy i z reguły bardzo rzadko je rozpuszczam....
W moim dorobku oprócz wielości fryzur jest również niezliczona ilość kosmetyków do włosów, które miałam okazje użyć.. Z wielu szybko rezygnowałam bo powodowały straszne napuszenie włosów... Stosowałam do tej pory szampony do włosów kręconych z nadzieją że będą spełniać swoje zadanie tj. Ujarzmiać kręcone włosy... No niestety było to różnie jedne je trochę poskramiały inne wręcz przeciwnie np. szampon do włosów kręconych z Oriflame (nie polecam). Ostatnio odkryłam szampon i odzywkę z Elseve Loreal Paris do włosów płaskich, cienkich i naprawdę jestem zadowolona... Mam natomiast problemy co do kosmetyków do stylizacji... Na razie używam pianki do włosów kręconych Schwarzkopf Taft i nie spełnia moich oczekiwań.. Jeżeli ktoś miał by jakiś skuteczny kosmetyk do stylizacji co by nie obciążał zbytnio włosów i wydobywał ich naturalny skręt to byłabym wdzięczna za jakąkolwiek poradę..
Pozdrawiam serdecznie
Zuin
zuin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 13:25   #257
marta10
Raczkowanie

czesc dziewczyny ja tez mam naturalnie krecone wloski. jednak w wieku 17lat mialam je piekne i dlugie loki prawie do pasa. niestety teraz sa cienkie i suche staram sie je spowrotem zapuszczac jednak bez rezultatow. ostatnio fryzjerka mi scieniowala zeby zwiekszyc obietosc wszystko bylo by ok tylko ze najdluzsze konce ktore siegaja do lopatki sa bardzo cienkie prawie niewidoczne chce miec wloski takie jak kiedys. w moim przypadku cieniowanie chyba nie jest najlepszym rozwiazanie moze powinnam je zapuszczac rowne. jakich kosmetykow uzywacie zeby konce nie byly suche. poradzcie co zrobic zeby loki byly piekne i lsniace. moze jakas dieta albo witaminki juz sama nie wiem...
marta10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 13:43   #258
paulinka3110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danuskahehe Pokaż wiadomość
a propo afro-ja mam takie wlosy na czubku glowy mam ok 7-centymetrowe, a od spodu-do uszu, stosuje pianke sunsilk do wlosow kreconych i jestem zadowolona )

A mogłabyś dodać fotkę

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 23:27   #259
Koona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta10 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja tez mam naturalnie krecone wloski. jednak w wieku 17lat mialam je piekne i dlugie loki prawie do pasa. niestety teraz sa cienkie i suche staram sie je spowrotem zapuszczac jednak bez rezultatow. ostatnio fryzjerka mi scieniowala zeby zwiekszyc obietosc wszystko bylo by ok tylko ze najdluzsze konce ktore siegaja do lopatki sa bardzo cienkie prawie niewidoczne chce miec wloski takie jak kiedys. w moim przypadku cieniowanie chyba nie jest najlepszym rozwiazanie moze powinnam je zapuszczac rowne. jakich kosmetykow uzywacie zeby konce nie byly suche. poradzcie co zrobic zeby loki byly piekne i lsniace. moze jakas dieta albo witaminki juz sama nie wiem...

też miałam kiedyś długie i kręcone od samej skóry włosy, nigdy nie miałam włosów gęstych ale loki robiły wrażenie bujnej czupryny
ale jakiś czas temu zaczęły wypadać mi włosy i w ogóle nierosną (bo co urosną to się łamią )buuuu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 06:28   #260
marta10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
też miałam kiedyś długie i kręcone od samej skóry włosy, nigdy nie miałam włosów gęstych ale loki robiły wrażenie bujnej czupryny
ale jakiś czas temu zaczęły wypadać mi włosy i w ogóle nierosną (bo co urosną to się łamią )buuuu
czesc! ja od niedawna uzywam odzywki wax i seboradin lioton wcieram w skore glowy. po tej odzywce wlosy mi sie troche odzywily i zaczely mi sie mocno krecic. wyczytalam ze na porost wlosow tez maja wplyw (niestety za krotko uzywam zeby to stwierdzic)
marta10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 19:21   #261
szczurzyczka
Przyczajenie

zle obciete krecone wlosy

Mam mocno kręcone włosy które nawet z dużą ilością odpowiednich kosmentyków wyglądają jak siano ;/ Teraz mam jeszdcze dodadkowy problem. Fryzjerka tak mi obcięła włosy, że grzywke mam do brody a raszta dłuższa i z przodu normalnie wygladaja, ale z tyłu mi tak obcięła, że mam dużo włosy krótsze od tej grzywki ;/ stercza mi okropnie grr zanim mi to odrośnie do normalnej długości minie bardzo dużo czasu, bo włosy rosna mi wolno. Nie wiem co mam z nimi robić, bo jak rozpuszcze z tyłu wygladam okropnie... pomocy! (używam teraz odżywki bez splukiwania 'sprezyste loki i fale' czasami pianki, efekt prawie taki sam. )
szczurzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 19:31   #262
sue.
BAN stały

GG do sue.
Dot.: zle obciete krecone wlosy

Z tył€ krósze od tych z przodu? To znaczy są wycieniowane czy w ogóle są krótsze? Proponuję iść do polecanego fryzjera, który zrobi z nimi porządek..
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 19:37   #263
szczurzyczka
Przyczajenie

Są wycieniowane, ale powinny być z tylu dłuższe a fryzjer chyba mogłby je najwyzej wyrównać co dało by jeszcze gorszy efekt sa moze jakies dobre kosmetyki dzieki ktorym one by lezaly a nie staly... ? ;(
szczurzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 22:02   #264
noell88
Rozeznanie

klej... zartuje.

jak kosmetyki do typowego 'stylingu' wlosow kreconych nie daja rady to moze sprobuj z woskiem? tylko pamietaj zeby nie przesadzic z iloscia.
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 22:58   #265
Sz.
Rozeznanie

Są też specyfiki przyspieszające porost. Na forum istnieje o nich wątek.
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-21, 08:26   #266
tulipanna.
Zakorzenienie

Jesli zalezy Ci na szybkim poroscie polecam nisim fast www.nisim.pl sama testowalam i dziala wspolczuje, bo tez jestem wlascicielka kreconych wlosow i wiem co to znaczy nieudane ciecie...polecam przeszukiwac watki o fryzjerach na forum, bo w ten sposob mozna trafic w sprawdzone rece bez masakrowania swojej fryzury. badz dzielna.
Stary 2008-03-21, 09:33   #267
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Jesli zalezy Ci na szybkim poroscie polecam nisim fast www.nisim.pl sama testowalam i dziala wspolczuje, bo tez jestem wlascicielka kreconych wlosow i wiem co to znaczy nieudane ciecie...polecam przeszukiwac watki o fryzjerach na forum, bo w ten sposob mozna trafic w sprawdzone rece bez masakrowania swojej fryzury. badz dzielna.

Za taką cenę to napewno działa ale jakoś za drogi dla mnie Jest jakiś tańszy odpowiednik?

PS: Też mam kręcone włosy... ŻADEN fryzjer u którego byłam nie umie się nimi zająć a nie stać mnie na profesjonalistę za 250 zł za ścięcie

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 21:19   #268
asica
Raczkowanie

Może się mylę, ale czy to nie tak właśnie obcina się kręcone włosy? widziałam na kimś właśnie taki bardziej wycieniowany tył i wyglądało to ładnie, włosy się lekko unosiły i dzięki temu fryzura miała kształt.
asica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 09:48   #269
siusan89
Raczkowanie

GG do siusan89

pewnie ze tak sie tnie krecone a grzywka nie moze byc rowna z tylem dlatego ze siegalaby CI do noisa i miala bys prawie z egrzywke...... a grzywki pewnie nie chcialas..... ale jesli Ci to przeszkadza to czekaj az odrosnie
siusan89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-09, 13:00   #270
menka xD
Przyczajenie

Witam! czy ktoś mógłby wysłać mi kilka przykładowych fotek ścieniowanych włosów? Z góry dziękuje... Pozdrawiam
menka xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości