![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szydełkowe Lale
Dziewczyny, nie moge sie napatrzec na te wszystkie Wasze piekne kreacje dla Barbie. Cuda, naprawde!
Oto moje pierwsze sukieneczki dla lalek mojej Pociechy. Skromne, ale to dopiero poczatki, mam nadzieje, ze z czasem powstanie cos naprawde godnego uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Donia26 - super
![]()
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
donia26 jakie skromne one są sliczne !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
donia26 - bardzo się cieszę, że dołączyłaś do grona miłośniczek szydełkowych kreacji dla Barbie. Muszę przyznać, że jak na początek , to Twoje sukienki są bardzo efektowne i śliczne. Szydełkowanie dla tak malutkich kobiet jak Barbie wcale nie jest takie proste jak na pierwszy rzut oka się zdaje ! czekam na następne !
Poniżej moje dwie nowe suknie.
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny za wszystkie mile slowa. Zpewnoscia beda nastepne, tym razem dla Barbir naturalnej wielkosci - bo te powstaly tak naprawde z koniecznosci poniewaz mini ksiezniczki mojej pociechy w swych podartych sukienkach zaczely przypominac raczej kopciuszka, wiec zrobilam im jakies tam suknie, ale skoro sie podobaja, nie jest wiec az tak zle. Jeszcze raz dzieki.
Do tej pory robilam na szydelku jedynie serwetki, ale odkad trafilam na Forum, powstaly sukieneczki, jajeczek sztuk kilka i kurki. Loreen - sliczne sukienki! Ta czerwona jest super - chyba skopiuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Ale zdolniachy jesteście !!!!!
donia26 widzę ze lubisz robić z wełny ozdobnej - trawki - mnie wełna ozdobna tez fascynuje. Często kupuje na Allegro wełny ozdobne - wystarczy zrobić prosty wzór a efekt super.Myślę ze do sukienek dla lalek tez świetnie się nadają.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Kopiuj, kopiuj ... po to tutaj wklejam fotki. Ten wzór jest bardzo prosty. Praktycznie nie trzeba nic kombinować. Wszystkie sukienki i góry zaczynam od 26 oczek. To taki standard na tą włóczkę. (szydełko 1,75 mm).
Włóczkę kupuję w "Odzieży Używanej". U mnie w Chrzanowie jest w sklepach nowa, niemiecka, pakowana po 50 g od 1 zł - 3 zł za motek . W pasmanteriach nie kupuję, bo cena 6-10 zł to stosunkowo za drogo dla lalki. Zresztą w tych innych sklepach mogę wybierać przeróżne kolory i dotykać (to też ważne) a w pasmanteriach to jakoś tak nie zabardzo chcą pokazywać. Zresztą zawsze jest moc ludzi i wszyscy poganiają....
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkie te suknie są tak piękne, cieszą oko, Donia, Loreen wspaniale nowosci
![]() Tyle sie tu naoglądałam tych wspaniałości, ze w końcu wczoraj w nocy wyczarowałam taki komplecik dla laleczki mojej córeczki, co prawda to nie barbie, tylko taka mała laleczka, ale co tam, na początek może być, no to wklejam: sukienka, pelerynka, kapelusik i parasol ![]() ![]() Aha a tak na marginesie mała dygresja, zauważyłyście jak dziwnie produkują teraz lalki???? Np. ta mała, jest śliczna (no mi sie przynajmniej bardzo podoba) chciałoby sie jej rozczesać wolski, rozpuścić do kapelusza, ale nie można bo... bo jest łysa!!!!! włosy ma tylko wokół głowy i związane w kitkę, a łysinę i tak widać. Jestem wręcz wstrząśnięta - moja córeczka ma już kilka takich lalek, ja sobie przypominam ze żadna moja lalka nie była tak dziwna, czy ta jakaś niezrozumiała oszczędność??? ![]() Oj, rozpisałam sie, przepraszam za tak dlugą dygresje, naszło mnie ![]() Podziwiam Wasze sukienki, a w hołdzie dla Waszej twórczości dodaje tę ![]() ![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loreen piękne jak zawsze Twoje lale. ![]() Sagap ślicznie ubrałaś lalę dla Dominisi. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
sagap - kochaniutka ta Twoja lalusia !
Co do włosków to też spotkałam się z takimi "oszczędnosciami". Niestety to zazwyczaj chińskie tanioszki...... Poniżej fotki z ciuszkami znow z sieci (strony rosyjskie - aż dziw że mają tam takie Mattelki): http://dolls-barbie.narod.ru/vse.jpg http://www.ljplus.ru/img/l/a/lajska/_vedma.jpg
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Sagap slicznie ubralas tego maluszka.
Ja taz nie raz sie spotkalam z lysina u lalki, niestety wlosow nie rozpuscisz, ale zawsze mozna zrobic kapelusz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Sagap sliczny komplecik, nie martw się torbe dorobisz w przyszłości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Oj no nie wiem! Po ostatniej męczarni miałam już strasznie dosyć - kilka razy siadałam do roboty ale nie mogłam się zmobilizować. Wczoraj zaczęłam robić narzutę na łóżko dla córki i... chyba niepotrzebnie tu dziś zaglądam! Dziewczyny - sukienki prześliczne - wszystkie! I tyle nowych pomysłów!
I co ja mam teraz zrobić...? Narzuta / sukienka, narzuta / sukienka.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
bachud przecież z Ciebie zdolniacha - dasz sobie radę i jak znam życie to będziesz robić wszystkiego po trochę.Przynajmniej ja tak mam.
Teraz mam problem bo jestem krawcową i po obejzeniu lal z rosyjskiej strony nie wiem czy mam szyć ubranka czy robić na drutach. Zastanawiałam się tez czym usztywniane są te balowe suknie robione na szydełku - chyba ukrochmalone ? Doszłam do wniosku ze ja nie będę krochmalić bo wtedy nie bardzo by się nadawały do zabawy.Wymyśliłam więc że uszyje do sukienki pułhalkę z falbanami i ze zrobionym takim ,,kuferkiem "z tyłu - co o tym sądzicie - dobry pomysł ??? sagap - śliczne sukienusie - mnie córcia też prosi o takie ubranka dla małych lal.
![]() |
#347 |
Rozeznanie
|
Nikola5 - dzięki za dobre słowo. Z tym robieniem wszystkiego po trochę to niestety masz świętą rację - chociaz nie jest to najlepsze rozwiązanie (ale często przez mnie stosowane...). Pomysł z halką dobry. Myślę, że pod delikatniejsze sukienki jak znalazł. Wszystko chyba zależy właśnie od sukienki - niektóre pewnie można "podnosić" lub usztywniać. Ja ze swojej skromnej praktyki wiem o tym niewiele - niestety mam wrodzoną tendencję do robienia wszystkiego baaaaardzo ciasno i przez to często sukienki same z siebie są dosyć sztyne. Ostatnia "ślubna" dodatkowo ma bardzo szybko i bardzo mocno poszerzaną spódnicę i jest jej tak dużo że sama się mocno "wypycha" do góry.
PS A co do wcześniejszych rozważań dla kogo robić sukienki - dla siebie czy córek: jest tydzień po urodzinach. I przez ten czas moja sukienka największe wrażenie zrobiła na... gościach. Córce oczywiście też się podobała ale jakoś od tego tygodnia... siedzi na półce... Nie to żeby mi przeszkadzało że nikt się nad nią nie znęca ale same widzicie - przeżywałam już koszmar pod koniec roboty i po to by siedziała... Ale co tam. Z drugiej strony gdyby ją zniszczyła to bym sie powiesiła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
A! Loreen - bardzo mi się podoba pasek przy zielonej sukience (sukienki oczywiście też - ale to już oczywista noram u Ciebie!) - jest super.
Tak sobie myślę o tych linkach które wrzuciłaś. Może by tak sprobować rozpracować jakieś sukienki z samych koralików? Czasami robiłam sobie jakieś drobioazgi (typu zwierzątka z koralików) - ale były schematy. Tylko pewnie było by ciężko z zapięciami. Pomyślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkim bardzo dziekuje
![]() Ciesze sie ze moje pierwsze proby Wam sie spodobaly ![]() Loreen masz racje te lyse lalki to zazwyczaj tanioszki, chociaz wolalabym zeby zamiast roznych "piszczkow" - ktore strasza dziecko - mialy wiecej wlosow ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Znalezione w sieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Lale śliczne ale ja niestety mam problem z rękawami - nie mogę sobie poradzić a tak mi sie suknie z rękawkami podobają.
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
donia26 - super sukienki!
A czy ktoś wie jak robić wzór żeby wyszedł taki "plisowany" jak ta łososiowa na pierwszym zdjęciu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienki bomba.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Donia- chyba kazdy z nas zaczyna od krótkich sukienek a konczy na kreacjach. Twoje sa sliczne
Loreen- bardzo spodobał mi sie pasek do sukieneczki- wyglada imponujaco. Zdolna besta z ciebie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Loreen- bardzo spodobał mi sie pasek do sukieneczki- wyglada imponujaco. Zdolna besta z ciebie!!!!
TYGRYSEK333 Masz racje pasek super a sukienusia bomba. Loreen chylę czoło przed taka ARTYSTKĄ
![]() |
#356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Loreen, a pasek fakt - imponujacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Czerwienię się............. do artystki jeszcze daleka droga, ale dziękuję za te słowa. To mnie mobilizuje do dalszej pracy i samodoskonalenia.
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Nie czerwien sie - to prawda Loreen.Tez podziwiam Twoje prace.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
O! Loreen! Super! Tylko czy mogłabyś podesłać linka to tego wzoru? - a może masz fotkę schematu większej rozdzielczości - bo na tej przy powiększeniu trochę słabi widać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Miło mi oglądać i podziwiac Twoje prace. ![]() Ja narazie nic nie moge pokazac bo musze naprawić aparat ale jak tylko będzie to możliwe to coś wkleję.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.