Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-07, 13:16   #61
cattt
Mrs Mrau

Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

Cytat:
Napisane przez Szczypta Chili
Catt czy nie uważasz że zbyt wiele u nas tych zwyczajnych seriali o zwyczajnych ludziach?
Jak dla mnie stanowczo za wiele dlatego ich nie ogladam.Jedynym takim serialem,który wydał mi się naprawdę bradzo doby są "Kryminalni" (moim zdaniem nie ustępuje zagranicznym produkcjom )
Wydaje mi sie także,że polscy producenci seriali są tak głęboko zakorzenieni w tej obyczajowości,że jeszcze bardzo wiele lat minie zanim powstanie serial w którym nie będą bali się wyjść poza wcześniej wytyczone ramy.
Ally Mc Beal to był naprawdę swietny serial,bo potrafił zaskoczyć,zmiażdzyć widza toną interesujących rzeczy.
A ten kto porównał "Magdę.M" do Ally to chyba bardzo chcial aby ten polski serial rozczarował widzów,aby od pierwszego odcinka stracił w ich oczach (bo doskonale wiedział,że Magda przy nim marnie wypadnie)
Jestem jednak pewna,ze znajdą się i tacy,którym podpasuje i będą go oglądać
Mnie nie zachwycił nawet gdy nie mialam o tym pojęcia,że jest porównywany z Ally..ehhh

Nie wykluczam jednak,ze jeszcze go obejrze
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 13:51   #62
zbiczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martynka21
A co powiedzie na garderobę Brodzik? Podoba Wam sie taki oficjalny "look" ? Świetna była ta biała bluzka kimonowa zawiązywana z boku na kokardę
Nie jestem miłosniczką seriali, ale jestem pewna ze ten bedzie mial spora ogladalnosc. Obejrzalam z ciekawosci i...

- mieszkanie (i ten balkonik bohaterki miodzio!!(jestem na etapie szukania wlasnego lokum w Poznaniu,jak ktos ma podobne do wynajecia,to prosze o kontakt
- garderoba i styl Joanny Brodzik SUPER! W ogole piekna z Joanny kobieta.
Buzeczka z kokarda- cudo! Znalazlam cos podobnego na stronie victoria's secret. Bardzo spodobaly mi sie tez czarno-białe balerinki (miala je chyba w scenie w parku) Gdzie mozna dostac takie buciki? Prosze o informacje od uwaznych i spostrzegawczych Wizazanek
- Paweł..hmmm..utalentowany przystojniak

Ale mimo wszystko ja raczej sie nie wciagne w oogladanie
zbiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:02   #63
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez cattt
Jak dla mnie stanowczo za wiele dlatego ich nie ogladam.Jedynym takim serialem,który wydał mi się naprawdę bradzo doby są "Kryminalni" (moim zdaniem nie ustępuje zagranicznym produkcjom )
Wydaje mi sie także,że polscy producenci seriali są tak głęboko zakorzenieni w tej obyczajowości,że jeszcze bardzo wiele lat minie zanim powstanie serial w którym nie będą bali się wyjść poza wcześniej wytyczone ramy.
Ally Mc Beal to był naprawdę swietny serial,bo potrafił zaskoczyć,zmiażdzyć widza toną interesujących rzeczy.
A ten kto porównał "Magdę.M" do Ally to chyba bardzo chcial aby ten polski serial rozczarował widzów,aby od pierwszego odcinka stracił w ich oczach (bo doskonale wiedział,że Magda przy nim marnie wypadnie)
Jestem jednak pewna,ze znajdą się i tacy,którym podpasuje i będą go oglądać
Mnie nie zachwycił nawet gdy nie mialam o tym pojęcia,że jest porównywany z Ally..ehhh

Nie wykluczam jednak,ze jeszcze go obejrze
Ja tez mam juz dosyc seriali obyczjowych :/ poczawszy od potwornego Klanu, przez m jak Milosc, po Plebanie... Mam czasem wrazenie, ze w Polsce niczego innego sie nie kreci. I dotyczy to nie tylko seriali, filmow tez. ostatnio wielka sensacja - w Polsce nakrecono horror! No coz, faktycznie, to jakas nowosc...

Jakby wszyscy sie bali nakrecic cos ciekawszego. No bo taka M jak Milosc ma zapewniona gromadke widzow. To taki "pewniak", bez wielkiego ryzyka, ze nie wypali.
Nawet nasz rodzimy serial o szpitalu - Na dobre i na zle - jest mdly i nudny. Akcja toczy sie powoli, niewiele w gruncie rzeczy sie dzieje. Ja, wychowana na Ostrym dyzyrze, domagam sie od takiego serialu duzego dramatyzmu, bardzo szybkiej akcji, skupienia sie na zyciu szpitala, a nie na zyciu domowym zosi z kuba , domagam sie realizmu - czyli czasem da sie kogos uratowac, a czasem nie, trafiaja sie trudne przypadki, ktorych nie da sie rozwiazac... A u nas? Klan z akcja czesciowo w szpitalu, lukier z cukrem nuuuuuda.

Co do porownan z Ally - rezyser ani nikt w ogole z tworcow nie porownywal, wrecz przeciwnie, zaprzeczali temu.
Ale skojarzenia nasuwaja sie same - glowna bohaterka jest samotna prawnicza w duzym miescie, juz to kojarzy sie z Ally.
Oczywiscie, wiedzialam, ze nie ma co porownywac, bo Ally nie dorownaja w zadnym wypadku. Wiec nie bylam az tak zawiedziona serialem. Mysle, ze dam mu jeszcze szanse i obejrze pare odcinkow...

w ogole zauwazylam straszny wysyp nowych seriali po wakacjach, mam nadzieje, ze pare gorsych jednak odpadnie bo inaczej w TV nic juz innego nie bedzie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:09   #64
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Nawet nasz rodzimy serial o szpitalu - Na dobre i na zle - jest mdly i nudny. Akcja toczy sie powoli, niewiele w gruncie rzeczy sie dzieje. Ja, wychowana na Ostrym dyzyrze, domagam sie od takiego serialu duzego dramatyzmu, bardzo szybkiej akcji, skupienia sie na zyciu szpitala, a nie na zyciu domowym zosi z kuba , domagam sie realizmu - czyli czasem da sie kogos uratowac, a czasem nie, trafiaja sie trudne przypadki, ktorych nie da sie rozwiazac... A u nas? nuuuuuda.

'Na dobre i na złe' to najbardziej nudziarski serial, jak widziałam. Już nawet 'Plebania nie jest tak straszna, bo ona z założenia jest nudna, a w serialu o szpitalu oczekiwałoby się jakiejś akcji, krwi, dramatów, czasem piły do rozcinania mostka (ten odcinek z Carterem i Lucy- kto widział, ten wie ), a tu nic... I ci drętwi bohaterowie, męczennica Zosia, Kuba bez skazy, itp. Moja mama i babcia namiętnie to oglądają przy niedzielnych rodzinnych obiadkach, więc jesteśmy zmuszeni z Faderem się męczyć- jakim było dla nas szokiem kiedy w 123 odcinku wreszcie stracili pacjenta

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:15   #65
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzastin
'Na dobre i na złe' to najbardziej nudziarski serial, jak widziałam. Już nawet 'Plebania nie jest tak straszna, bo ona z założenia jest nudna, a w serialu o szpitalu oczekiwałoby się jakiejś akcji, krwi, dramatów, czasem piły do rozcinania mostka (ten odcinek z Carterem i Lucy- kto widział, ten wie ), a tu nic... I ci drętwi bohaterowie, męczennica Zosia, Kuba bez skazy, itp. Moja mama i babcia namiętnie to oglądają przy niedzielnych rodzinnych obiadkach, więc jesteśmy zmuszeni z Faderem się męczyć- jakim było dla nas szokiem kiedy w 123 odcinku wreszcie stracili pacjenta
Oj, tak, wieje nuda na kilometr.
A ten odcinek ER, kiedy Lucy umarla, był naprawdę dobry i wzruszający.
Stary 2005-09-07, 14:17   #66
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez rzastin
U mnie jest to samo!! Mama z babcia ogladaja namietnie, jakby bylo co... I wlasnie przy niedzielnych obiadach wypada ten gniot. No i chcac nie chcac jestem zmuszona ogladac. Co za nuda.

Faktycznie - Zosia to istna meczennica - juz dawno sie smialam z tego, ze ona to ma zawsze pod gore Najpierw nie mogla zajsc w ciaze, miala problem z adopcja, potem oczywiscie ciagnaca sie troche historia milosna, jak dziecko urodzila to z wada serca bodajze, pamietam tez jakies jazdy z jej rodzina - siostra, ojcem... Potem poczatki rozwodu, przesladowania przez faceta, wypadek samochodowy, rak... Ciekawe co jeszcz ja czeka

Jak stracili pacjenta to istna sensacja byla Ja chce "ostry dyzur"! Albo chociaz "Chirurgow"!!
Stary 2005-09-07, 14:31   #67
Deanne
Raczkowanie

Mi tez przypomina "Nigdy w zyciu" dlatego bede ogladac
fajnie nakrecone, fajna muzyczka, aktorzy, stylistyka akcja tez na pewno sie rozkreci.
Uwazam, ze ciekawie sie zapowiada, zwlaszcza na tle innych seriali.
Deanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:32   #68
smerfeta01
Zakorzenienie

Mi się ten serial nawet spodobał myślę iż jest ciekawszy chociażby od nowego "Anioła Stróża" czy "Niani". Na pewno będę go oglądać
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:39   #69
@ska
Raczkowanie

ja w sumie nawet nie chcialam porownywac tego serialu do Ally McBeal, bo od poczatku wiedzialam, ze nie bedzie w stanie dorownac amerykanskiej wersji!! to przykre, ale nie znam polskiego serialu, ktory moglby byc porownywalny z amerykanskimi nie chodzi mi juz tu o przekazywane tresci ale sam dynamizm, jakas akcja, humor, dowcip, komizm sytuacyjny(zalezy od rodzaju), non stop cos sie dzieje!!! oglada sie z pelnym zainteresowaniem ! (juz np. Ostry dyzur a polski serial o szpitalu Na dobre i na zle, ehhh.. ostrego nie ogladalam regularnie,nie bylam na biezaco z tymi watkami "pozaszpitalnymi" , ale jak zaczynalam jakis odcinek, to ogladalam w napieciu do konca, a na dobre i na zle wlecze sie jak flaki z olejem, nudnooooo)

Ally to moj ukochany serial, zawsze siedzialam wpatrzona w telewizor, i ogladajac nie robilam nic innego, uwazalam, zeby sie nie spoznic po reklamach i nic nie stracic a wczoraj jakos tak sie nie wciagnelam, brakowalo mi tej akcji, w ogole "czegos" mi brakowalo, no i na reklamach zapomnialam w ogole, ze to ogladam i wylaczylam telewizor takze nie wiem jak sie skonczylo, ale nie skreslam serialu od poczatku, jak ktos fajnie wczesniej napisal, chyba przyjemnie bedzie sie ogladac w jesienne wieczorki no i muzyczka fajniutka

Pamietam jak dowiedzialam sie, ze taki serial jak magda m. bedzie emitowany w tv,(na dlugo przed tym zanim tvn zaczelo reklamowac u siebie) - naglowek w jakiejs gazecie: " Joasia Brodzik - polska Ally McBeal !" no i jak tu po takim artykule, nie porownywac

Zreszta wlasnie, jak oni chca udowodnic, ze wcale sie nie wzorowali na Ally, i w ogole nie rozumieja, czemu wszyscy tak porownuja, kiedy glowni bohaterowie - prawnicy, magda - samotna 30-letnia pracujaca kobieta sukcesu i wiele innych... zadziwiajace te podobienstwa, czy to zbieg okolicznosci ?? hehe

a franie nianie pamietam z daaawnych lat dziecinstwa i bardzo mi sie podobalo czekam teraz na polska wersje (bez zadnych uprzedzen i wydaje mi sie, ze moze byc fajne w kazdym razie chcialabym,zeby sie udalo
@ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:46   #70
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez @ska

Zreszta wlasnie, jak oni chca udowodnic, ze wcale sie nie wzorowali na Ally, i w ogole nie rozumieja, czemu wszyscy tak porownuja, kiedy glowni bohaterowie - prawnicy, magda - samotna 30-letnia pracujaca kobieta sukcesu i wiele innych... zadziwiajace te podobienstwa, czy to zbieg okolicznosci ?? hehe
Czasem ma wrażenie, że wszyscy na tym świecie to prawnicy

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 14:58   #71
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
No nie wiem, to juz jest kompletka kopia amerykanskiego serialu...
A ja kocham nianię I nie mogę się doczekać soboty,a jeszcze bardziej niedzieli,by ponabijać się z prowadzącej Taniec z gwiazdami

Co do Magdy M.-dla mnie wczorajszy odcinek był mdły.Podobało mi się to co wam ,czyli taras,biała bluzka wiązana z boku i nowa fryzura Kasi B. (czy ona coś jeszcze zmieniła,bo wyglądała jak nie ona ).

Ja się przyłączam do fun clubu Ostrego dyżuru i Chirurgów-za to precz ze Złotopolskimi-to jest największe dno serialowe, nawet Klan mnie tak nie wkurza

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:01   #72
qbeczek
Raczkowanie

Nie no nie ma co porównywać 'na dobre i na złe ' z 'ostrym dyżurem' .ostry dyżur to był faktycznie ostry dyżur , cos sie działo, były wypadki krew łzy, napięcie..........a nasz polski szpital........no cóż może to są właśnie polskie realia ???
aA faktycznie 'magda...' kojazy sie 'z nigdy w zyciu' ładne wnetrza , aktorka ....ale z Ally nie można porównywać bo nigdy jej nie dogoni ....ale chyba nie o to chodziło w tym serialu.?
qbeczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:03   #73
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez natii4

Ja się przyłączam do fun clubu Ostrego dyżuru i Chirurgów-za to precz ze Złotopolskimi-to jest największe dno serialowe, nawet Klan mnie tak nie wkurza
Masz racje"! Calkiem zapomnialam, ze zlotopolscy jeszcze istnieja Sa nawet gorsi od na dobre i na zle (ale krotsze odcinki - trzeba to brac pod uwage )

Chyba trzeba zalozyc watek "najgorsze polskie seriale"
Stary 2005-09-07, 15:09   #74
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Post Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

ja mam mieszane uczucia...taki przeciętniak.TVN ostatnio zjechał ze swoimi produkcjami
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:11   #75
qbeczek
Raczkowanie

Ja się przyłączam do fun clubu Ostrego dyżuru i Chirurgów-za to precz ze Złotopolskimi-to jest największe dno serialowe, nawet Klan mnie tak nie wkurza [/QUOTE]
oj ja tez ..i ubolewam ze 'chirurdzy' tak nagle sie skończyli buuuu

a 'nianie' w werski amerykańskiej też bardzo lubiałam, hmmm ciekawe jaka będzie nasza..........boję się jednak porównania...i bladości polskiej wersji.
qbeczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:16   #76
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Post Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

Cytat:
Napisane przez qbeczek
oj ja tez ..i ubolewam ze 'chirurdzy' tak nagle sie skończyli buuuu

a 'nianie' w werski amerykańskiej też bardzo lubiałam, hmmm ciekawe jaka będzie nasza..........boję się jednak porównania...i bladości polskiej wersji.[/QUOTE]

chyba cos mi z wątku umkneło ja też jestem fanką ostrego dużuru, chirurgów i jeszcze super było "bez skazy".
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:22   #77
satine
Zadomowienie

Mi się serial podoba i kojarzy głównie z "Nigdy w zyciu", nie wiem dlaczego ale tak mi się kojarzy z tym filmem. Będe oglądać

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 15:31   #78
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Ja się przyłączam do antyfanklubu polskich tasiemców. Dzięki Bogu Klan ma się ponoć niedługo kończyć...ufff jeden z głowy
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 16:15   #79
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzastin
Czasem ma wrażenie, że wszyscy na tym świecie to prawnicy
ty mądralo ,pogadamy za 5 lat
do zobaczenia w piatek
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 17:30   #80
Jelonek
Zakorzenienie

No właśnie, człowiek ogląda dwa seriale na krzyż, to mu jeszcze zdejmą z anteny jak wróci z wakacji, co za świństwo. Więc pytam- czy ktoś mógłby mi powiedzieć co było jak mnie nie było? Czyli ostatnie 2 odcinki "Chirurgów". Teraz będę oglądać chyba tylko "Desperate housewives", bo jak słyszę już same nazwy polskich seriali: "M jak miłość", "Na dobre i na złe", "Pierwsza miłość", dwie propozycje z aniołami, o których czytam dopiero tutaj i liczę, że nigdy na nie nie natrafię przełączając kanał (sorry, ale Polska kuleje jeśli o seriale chodzi, no i zasadzie nie tylko o to ale to już przy innej okazji). Kto to w ogóle wymyśla/ogląda? (oglądaniem obarczam babcie Lexie i Rzastin, jak one mogą lol).
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 17:57   #81
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Kurcze, mialam obejrzec i w koncu zapomnialam.
Ciekawa jestem jak im to wypadnie.

Tez nie przepadam za Brodzik, ale w "Kasi i Tomku" mi sie podobala wiec moze i tutaj bedzie ok...
Nie wiecie kiedy jest powtórka (i czy w ogóle jest)?

Tak sie nastawiałam na ten serial, a przypomniało mi się o nim....... dziś po południu . Też liczę na powtórkę!!!
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 18:10   #82
cattt
Mrs Mrau

powtórki są w jakos w weekend,poczytaj wyżej,któraś z Wizażanek o tym wspominała
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 18:30   #83
Baubo
Rozeznanie

Przeczytałam cały wątek i w punktach:
1) I najważniejsze! Nie zgadzam się, że w Polsce ostatnimi czasy nie robi się dobrych seriali A "Glina", a "Oficer" ( jeśli już mówimy o Pawle Małaszyńskim ) -to są przykłady z ostatnich miesięcy. Fakt -sensacyjne a nie obyczajowe, ale co tam!
2) Wczoraj oglądałam "Magdę..." i uważam, że z tego serialu jeszcze może wyjść coś ciekawego. Choć szczerze mówiąc Brodzik wypada dość słabo przy reszcie obsady
3) Gdzieś mi się majaczy, że pierwsza seria "Chirurgów" jest dość krótka (właśnie jakieś 8-9 odcinków). Serial miał jednak dobra oglądalność (czemu się nie dziwię) więc mają kręcić dalej
Baubo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 18:42   #84
Jelonek
Zakorzenienie

No jeśli z "Chirurgami" to prawda, to całe szczęście Jednak nadal liczę na to, że któraś z Wizażanek zlituje się nad jelonkiem i opowie w skrócie co się działo w ostatnich dwóch odcinkach (jedna z tych dziewczyn jest w ciąży czy nie? ) no i ogólnie
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 18:44   #85
Lee
Wtajemniczenie

że też nie mam TVN-u
Stary 2005-09-07, 18:46   #86
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
No jeśli z "Chirurgami" to prawda, to całe szczęście Jednak nadal liczę na to, że któraś z Wizażanek zlituje się nad jelonkiem i opowie w skrócie co się działo w ostatnich dwóch odcinkach (jedna z tych dziewczyn jest w ciąży czy nie? ) no i ogólnie
Ta Koreanka jest w ciąży z doktorem Bergiem, Meredith [czy jak tam sie to pisze] spotyka się dalej z tym gościem, ale w ostatnim odcinku wróciła jego zona, z ktora jest chyba w separacji, czy coś. Ten współlokator, co sie kocha w Meredith złapał kiłę, bo spotkał się z taką dziewczyną, ktora wcześniej spała z Alexem i od niego to zlapała. No
Stary 2005-09-07, 18:48   #87
natii4
Zakorzenienie

Powtórka jest w niedzielę jakoś 16.30 lub 16.45 lub 16.50 lub też 16.55 Czyli po Na dobre i na złe

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-09-07, 18:49   #88
natii4
Zakorzenienie

Jeszcze mi się coś przypomniało-lepsze rzeczy lecą po Madzie M. Kto oglądał ten wie

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-09-07, 19:24   #89
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ta Koreanka jest w ciąży z doktorem Bergiem, Meredith [czy jak tam sie to pisze] spotyka się dalej z tym gościem, ale w ostatnim odcinku wróciła jego zona, z ktora jest chyba w separacji, czy coś. Ten współlokator, co sie kocha w Meredith złapał kiłę, bo spotkał się z taką dziewczyną, ktora wcześniej spała z Alexem i od niego to zlapała. No
Jelonku, ja moge ewentualnie troche uzupelnic

Koreanka rozwazala aborcje, ale trafil do niej przypadek kobiety, ktora mogla wybrac - albo leczenie raka i utrata ciazy, o ktora dluuugo sie starali, albo dziecko, a za jakis czas wlasna smierc. No i w koncu wybrala dziecko. Cos podejrzewam, ze to wplynie na decyzje i jednak ona nie zdecyduje sie na zabieg (chociasz juz sie na termin umowila)

Wspollokator zlapal kile, a potem prawie caly szpital musial sie przebadac Najwyrazniej wiele osob tam pracujacych za rzadko wychodzi i nie ma okazji nikogo nowego poznac

Meredith najpierw meczyla swojego faceta o to, ze nic o nim nie wie, nie wie gdzie mieszka, co lubi itp. W koncu pokazal jej, ze mieszka w przyczepie, poopowiadal o sobie... W ostatnim odcinku ona sie lekko zalamala i powiedziala mu o swojej chorej matce, chociaz miala utrzymywac to w tajemnicy. Kidy wychodzili razem ze szpitala, trafili na jakas kobiete - i okazalo sie, ze to wlasnie jest jego zona. No, a poza tym Meredith byla oskarzana, ze dostaje najlepsze asysty (chyba tak sie to nazywa) przez zwiazek z lekarzem.

O Izzie nie moge sobie niczego konkretnego przypomniec poza tym, ze razem z koreanka (chyba) robily nielegalna sekcje i doszly dlaczego ojciec pewnej rodziny zmarl (okazalo sie, ze sie nie zapil, jak podejrzewala corka, tylko mial chorobe genetyczna, ktora mogl przekazac corce - i mogli ja zbadac i w pore wyleczyc ) Wiec w sumie dobrze zrobily.
Acha, i jeszcze byl taki epizod, ze Izzie sama musiala ratowac pacjenta, otwierac mu klatke, bo wszyscy lekarze byli przy jakiejs operacji - ale nie wiem czy to bylo wczesniej i jeszcze to widzialas, czy pozniej. Okazalo sie, ze jest calkiem niezla i go uratowala

W miedzyczasie bylo pare ciekawych przypadkow Ale juz ich wszystkich nie pamietam

Jesli to faktycznie byla taka krotka seria, to mam nadzieje, ze kupia kolejne, to bardzo fajny serial
Stary 2005-09-07, 19:46   #90
zalika
Rozeznanie

Ostatnio nie czytuję żadnych gazetek i nie wiedziałam o porównywaniu Magdy M do Ally, a pierwszym skojarzeniem było porównanie do Nigdy w życiu, chyba przez muzyczkę. Nie obejrzałam pierwszego odcinka do końca, ale jak dla mnie zapowiada się ciekawie, może dlatego, że nie byłam nastawiona na żadne rewelacje wynikające z porównania z Ally. Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale Kasia Bujakiewicz z buźki wyglądała na starą i zmęczoną...

Co do Chirurgów, to też oglądałam i chciałabym się dowiedzieć co było dalej, przerwali w najciekawszym momencie!!!

Co do polskich seriali to bardzo lubię Kryminalnych, we wszystkich polskich filmach, serialach sensacyjnych denerwują mnie "efekty specjalne" czyli strzelanie z kapiszonów, a Kryminalni pod tym względem wyróżniają się bardzo pozytywnie. Zresztą aktorzy też są ok, nie mogę się doczekać nowej serii

A jak już mowa o serialach to bardzo mi się podoba serial, już nie polski, Kryminalne zagadki Las Vegas, może oglądacie??
zalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości