LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-30, 14:36   #691
Luba
Zakorzenienie

Dot.: LOST 2(jesli nie oglądałaś/łeś->NIE WCHODŹ!!!)

Cytat:
Napisane przez lilithin
no dobra libby to zdrobnienie od elizabeth. ale kto to jest w ogole???? gdzie ona sie pojawila i o co chodzilo?
Libby to ta zabita razem z Aną, ukochana Hurleya.
W ostatnim odcinku pojawoła się we flaszbakach jako kobieta która daje łodz Desmondowi.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 14:45   #692
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
zdrajca? hmm owszem mam mieszane uczucia ale czy nie zrobilabys wszytskiego aby odzyskac dziecko?
No własnie, też się zastanawiałam, jak postapiłabym na jego miejscu. Mam dzieci...
Nie wiem, mam nadzieję, że nigdy na powaznie nie będe musiała tego problemu rozważac. Tak mi sie jednak wydaje, ze powiedziałabym komuś(doktorowi? Sayidowi?) prawdę i poprosiłabym o pomoc. Zabicie dwóch osób to dla mnie najgorsze wyjście. Ale gdybym naprawde musiała, w obronie dzieci...

Ana_gabi bardzo dobrze, ze wspomniałas o Libby, faktycznie nie każdy mógł ją skojarzyc. Fryzura jednak ja trochę zmieniła.

Stary 2006-05-30, 14:46   #693
ana_gabi
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do ana_gabi

Cytat:
Napisane przez paula78
czy nie zrobilabys wszytskiego aby odzyskac dziecko?
Dziecka nie posiadam i nie wiem jakbym sie zachowala w takiej trudnej sytuacji bo czyz nie : "tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono" ?

Dla mnie zachowal sie jak zdrajca .
Zabil 2 niewinne osoby , prowadzil w pulapke nastepne.

ana gabi show fan

ana_gabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 16:58   #694
madarynka
Zadomowienie

Najwazniesza wiadomosc jest taka, ze premierowy odcinek 3 sezonu 'Lost' na ABC bedzie 11 października 2006 (środa).

ehhhhhhhhhh tyle czekania
w ogle to teraz wszytskie seriale jakie ogladalam mi sie pokonczyly a bylo ich z 6 no ale to dobrze zwazajac na to, ze sesja za pasem

a co do waszej dyskusji, to mi sie zdaje ze Elizabeth i Libby to jedna i ta sama osoba,a nie jakas siostra czy cus , tak se mysle, ze ten odcinek z flashbackami Hurleya byl na tyle szokujacy, tzn koncowka z Libby, ze w 3 serii powinno to sie wyjasnic, no chyba ze zostawia bez wytlumaczenia to tak jak pare innych rzeczy juz zostawili, co mnie, nie powiem, lagodnie mowiac, denerwuje troszke :P

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 17:01   #695
Luba
Zakorzenienie

My caly czas wszystkie mowimy, ze Elizabeth i Libby to jedna i ta sama osoba!

Stary 2006-05-30, 17:32   #696
mary poziomkowa
Zakorzenienie

hej!

uczę się, ale nie wytrzymałam napięcia i musiałam tu wpaść

moim zdaniem śmierć Libby nie będzie przeszkodą do pokazywania flashbacków z jej życia, bo same widzicie, że jej los połaczony był z historiami innych ludzi na pewno dowiemy się wszystkiego o niej

co do Michaela, to wydaje mi się, że nie będzie tchórzem i jednak postara się pomóc porwanym. To samo Sayid, koleś na pewno wymyśli plan B, albo nawet C))

dla mnie dziwne było to, że Charlie żyje, a jeśli nawet mu się udało CUDEM przeżyć, to przynajmniej słuch powinien był stracić :| przecież był z Eko na małej przestrzeni i ten dynamit tak rąbnął... że... ;/

mnie zdziwiła ta stopa i 'molo', na którym stali. Ciekawe co to za prom tam dopływa

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 18:17   #697
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_gabi
Dla osob z ktorymi ogladalam ten odcinek wcale nie bylo takie oczywiste ze to Libby.
Jakże to? Nie było oczywiste? Przecież to ta sama aktorka była...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 18:35   #698
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

A ja jestem bardzo ciekawa czy Locke i Mr Eco przezyli wybuch. I wielkim zaskoczeniem dla mnie, byl fakt,ze szefem Innych jest ten gosciu, co go więzili, hehe,..a ten film , potrafi naprawde zaskoczyc.
Hm ale wiecie, odkrycie Desmonda dlaczego rozbil się samolot..... wydaje mi się ciekawe........ Czyzby naprawe zalezaly od tego kompa losy swiata?
chociaz juz raczej nie, bo zostall zniszczony..
Btw ten ptak krzyczacy:hurley i te takie dziwne glosy wypowiadające ich imiona- az mnie dreszczyk przeszedl.
a zauwazylyscie moze,ze ten gosciu, ktory byl z Desmondem na wyspie, to ten dowodca amerykanskiego wojska, z ktorym Sayid mial do czyniena, wtedy kiedy był watek o tej jego przyjaciolce..
A i oczywiscie od razu zauwazylam, ze Libby to ta Elizabeth , co podarowala Desmondowi łodź.... Hm. cholerka, calkiem inaczej wygladała z makijażem........

Hm, ciekawi mnie jeszcze sprawa, tego tajemniczego czarnego dymu, jaki pojawiał się w pierwszych odcinkach, teraz tak troche to wszystko znormalnialo, ale i tak supeeeeeeeeeeer serialik ;]
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 18:41   #699
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

A bTW Sayid to chyba jedyny myslacy facet na tej wyspie... no chociaz moze tez Locke mysli....

Qrcze.. ale nowe Losty beda dziwne z nowymi bohaterami..ni ebede sie chyba umiała przyzwyczaic ale juz nie moge sie doczekac..
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-30, 21:37   #700
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luba
My caly czas wszystkie mowimy, ze Elizabeth i Libby to jedna i ta sama osoba!
a bo ana_gabi poddala pod watpliwosc ze Libby i Elizabeth to dwie rozne osoby, nie odnosilam tego wcale do was wszystkich

cos czuje ze spekulacjom nie bedzie konca, mogli by juz dac ta 3 serie
a z drugiej strony, widzac po tej ze niektore odcinki byly poprostu slabe i ta ponaciagana do granic mozliwosci koncowka, to nie wiem czego mam sie spodzewac po kontynuacjach, moze jak maja troche czasu to wymysla cos naprawde mocnego

Stary 2006-05-30, 22:08   #701
ana_gabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madarynka
a bo ana_gabi poddala pod watpliwosc ze Libby i Elizabeth to dwie rozne osoby, nie odnosilam tego wcale do was wszystkich
Chyba sie nie zrozumialysmy
Poddalam ze Elizabeth = Libby zeby nie bylo watpliwosci

ana gabi show fan

Stary 2006-05-30, 22:45   #702
magdziaS
Podróżniczka

No i koniec 2 serii - kurcze, nic sie nie wyjasnilo a jeszcze bardziej zagmatwalo i zabilo mi klina Teraz poczekamy do 11 pazdziernika na 3 serie [jesli bede miala jeszcze tyle samozaparcia by ja kombinowac ]

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 16:21   #703
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana_gabi
Chyba sie nie zrozumialysmy
Poddalam ze Elizabeth = Libby zeby nie bylo watpliwosci
a ja wyczytalam miedzy wierszami, ze jednak nie, hehehe
Cytat:
Napisane przez ana_gabi
Dla osob z ktorymi ogladalam ten odcinek wcale nie bylo takie oczywiste ze to Libby
no ale nvm, ciesze sie ze wszytskie tu obecne jestesmy ta zgodne

Stary 2006-05-31, 16:23   #704
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
No i koniec 2 serii - kurcze, nic sie nie wyjasnilo a jeszcze bardziej zagmatwalo i zabilo mi klina Teraz poczekamy do 11 pazdziernika na 3 serie [jesli bede miala jeszcze tyle samozaparcia by ja kombinowac ]
off topic: magdziaS w Gla siedzisz? ja tam wyjezdzam w lipcu, bylam juz pare razy, strasznie lubie Szkocje

Stary 2006-05-31, 16:53   #705
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez madarynka
off topic: magdziaS w Gla siedzisz? ja tam wyjezdzam w lipcu, bylam juz pare razy, strasznie lubie Szkocje
Podpinam sie pod off-topica
Milo poznac kolejna szkocka maniaczke Jedziesz do Glasgow ?
Zapraszam na watek o szkockich emigrantkach, ledwo zipie, ale mozemy pogadac bez off-topow
Daje linka, jakbys chciala zajrzec http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=104492

A trzymajac sie watku my razem z TZ wiedzielismy od razu ze Elizabeth to Libby

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-01, 17:55   #706
Mad'i
Wtajemniczenie

Finał może nie był tak emocjonujący jak mówili ale mi się podobało Wkurzyło mnie tylko jedno: Claire i Charlie całują się na plaży, reszta obozowiczów robi ogniska ale nikogo nie obchodzi czy Eko, Locke i Desmond żyją :/ I strasznie szkoda mi Desmonda... w końcu on wszystko chciał dla Penny a tak musi żyć na tej wyspie i jeśli ona go po tym wybuchu nie znajdzie to będzie smutno... Podobało mi się też "Myliłem się" Locke'a i jego mina I ten zadufaniec Henry... ciekawe co będzie z Michaelem i Waltem.

Ogólnie i tak czekam z niecierpliwością na 3 sezon, podobno mają się bardziej związki rozwinąć <Claire/Charlie pewnie i teraz czy Kate/Sawyer czy Kate/Jack w obozie Innych?? >
and love that cannot imagine betrayal.
And then there is love that corrupts
and love that destroys,
and love that works in blood like poison.
And they are not so far apart as you might think."
Mad'i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-01, 18:14   #707
Luba
Zakorzenienie

Swiete slowa!!! Caly czas mialam to napisac, ale jakos zapominalam (slawna skleroza
Wlasnie, nikt wlasciwie sie nie przejal tym co sie stalo, nikt nie zainteresowal sie co spowodowalo ten wybuch, nikt nie pobiegl ratowac Eko i Johna. Charlie przychodzi z tego bunkra i nic, ani slowa, jakby sie nic nie stalo...
Dziwne to wszystko

Stary 2006-06-02, 16:49   #708
ana_gabi
Zadomowienie

No wlasnie Charlie wogole nie zorganizowal zadnej "akcji ratunkowej" ...

Szkoda ze Libby nie zyje ale mialaby mine gdyby zobaczyla nadplywajaca swoja lodz ...

ana gabi show fan

Stary 2006-06-02, 16:59   #709
Mad'i
Wtajemniczenie

Po obejrzeniu finału i po przemyśleniach chciałam się nimi podzielić Więc jeśli ktoś finału nie oglądał może tego nie zrozumieć.

Dowiedzieliśmy się że to Desmond spowodował wypadek samolotu. Wydaje mi się że to nie do końca jest prawda. Dlaczego?? Ponieważ nawet gdyby zdążył wcisnąć przycisk samolot by się rozbił. Kolejne pytanie dlaczego? Otóż dlatego, że ludzie w samolocie nie byli przypadkowo właśnie tam. I nie jest prawdą że w tym samym czasie mógłby się rozbić inny samolot. Ludzie w samolocie, którzy jak się okazało mieli bardzo wiele wspólnych znajomych/wypadków/spotkań, zostali wybrani. Wydaje mi się że na wyspie jest jeden wielki eksperyment i właśnie ci ludzie byli im potrzebni (w domyśle po tym jak zabrali J,S i K). Przecież nie chcieli Rose albo Charliego, za to konieczni są im Jack, Sawyer i Kate. Po co?? Pewnie dowiemy się w 3 sezonie. To że kumpel Desmonda wyszedł z bunkru też pewnie nie było przypadkowe. Musiał go stamtąd wyciągnąć aby nie zdążył wrócić i wpisać kod. Samolot spadł, bo takie było jego przeznaczenie. W momencie nie wpisania kodu prawdą jest że to pole magnetyczne się uwalnia, w momencie gdy samolot leciał a ta "kopuła" ochraniająca wyspę była otwarta, samolot został przyciągnięty przez to pole. Co do ludzi, nie mogli być przypadkowi, przynajmniej główni bohaterowie, ponieważ łączy ich 4 8 15 15 23 42. Czym są liczby?? Pewnie też dowiemy się w 3 sezonie.
Co będzie z Michaelem?? Skoro naukowcy wiedzą że Walt jest nadprzyrodzonym dzieckiem, czemu go tak po prostu wypuścili?? Nie był już potrzebny?? Dziwne.
Okazuje się, że z wyspy można się wydostać, członkowie Dharmy wiedzą jak, którą trasą. Przecież Kelvin też chciał wypłynąć zostawiając Desmonda samego.
Tu wszystko kręci się wokół naszego pana D. Jego ukochana, niejaka Penny Widmore jest córką szefa firmy Widmore, która na pewno współpracuje z Dharmą. Skąd wiadomo?? Otóż dużo rzeczy na wyspie jak i w samolocie miało tego znaczek. Jak Desmond znalazł się na wyspie?? W czasie regat zbliżył się do "kopuły", a ponieważ ojciec Pen nie chciał żeby byli razem, postanowił wysłać go na wyspę aby już na zawsze tam pozostał. Wywołali pewnie sztorm, który zesłał Desmonda na plażę, tam zajął się nim Kelvin. Pen musiała wiedzieć, albo się domyśleć, że coś jej ojciec zrobił Desmondowi, może nawet wie o eksperymencie, o wyspie, ale nie potrafi jej odnaleźć, dlatego kazała szukać "anomalii elektromagnetycznych", żeby go znaleźć. Przegapiła już wypadek samolotu, co było powiedziane ("That's it, isn't it? We missed it again"), więc kolejny dowód że samolot miał spaść, a Pen o tym wiedziała, wiedziała że kopuła się otworzy, pole elektromagnetyczne się uwolni i to jej szansa żeby znaleźć wyspę, ale pewnie wtedy nie zdążyła (po rozbiciu pewnie kopuła się zamknęła) i czekała aż znowu coś się stanie.
Teraz wszystko powinni zamknąć w jednym, góra dwóch sezonach i starczy. Wyjaśnić co robi Dharma, i wszystkie inne tajemnice.

Wybaczcie taki długi i pogmatwany post, ale musiałam się tym z kimś podzielić

Ana Gabi, jak ona by się zdziwiła jakby spotkała Desmonda A co do akcji ratunkowej... uważam że ich to po prostu nie interesi, był-nie ma i dowidzenia... Chyba od zawsze oni są kompletnymi ignorantami...

A co mnie najbardziej cieszy z finału?? Para PB&J znowu razem Zaraz po Skater moja ulubiona
and love that destroys,
Stary 2006-06-03, 18:56   #710
Luba
Zakorzenienie

Wyjezdzam, ale jeszcze musialam napisac, bo przez ten tydzien zapomne...

Madi, pieknie wszystko przemyslalas.
Tez mysle, ze teraz wszystko bedzie sie powoli rozwiazywac i ze kreci sie to wszytsko kolo Desmonda, Penny i jej ojca.
Caly czas jestem zdania, ze to jakis eksperyment zwariowanych naukowcow i paru wariatow z gruba forsa.
Ale ten wypadek samolotu to chyba nie byl zaplanowany. No bo gdyby zaplanowali wypadek, to musieli liczyc sie z tym, ze np. te osoby ktorych potrzebuja zgina. I co wtedy? To byl raczej przypadek, ale jak juz ci ludzie wpadli im w rece to chca ich wykorzystac w swoim eksperymencie.
A to, ze ludzie w samolocie sa w jakis sposob ze soba powiazani to chyba nic nie znaczy. Chyba chca tylko pokazac, ze swiat to tak naprawde ogromna wioska w ktorej wszyscy sie znaja albo maja wspolnych znajomych.

Dla przykladu, pare lat temu sprzedawalam swoje mieszkanie i okazalo sie, ze kupil je facet ktory byl podwladnym mojego ojca i dobrze go znal. Mieszkanie sprzedawalam 300 km od miejsca gdzie mieszka i pracuje moj ojciec.
To byl off topik, ale napisalam to na potwierdzenie tezy, ze w zyciu spotykamy wielu ludzi, polowy nawet nie kojarzymy a kiedys mozemy miec z nimi bliskie kontakty.

Stary 2006-06-03, 20:57   #711
Mad'i
Wtajemniczenie

Luba, dziękuję za docenienie mojego pisanego 20 minut posta
Z tym przypadkiem to może i tak
Jeszcze mnie zastanawia co się stanie z wyspą skoro Swan jest zniszczony?? Będzie go widać z powietrza?? Dlaczego Desmond był w kiciu?? Coś mi lata że odmawiał wykonywać rozkazy... ale w takim razie co mu kazano zrobić że nie chciał??
I co się stanie z tymi zabranymi przez Othersów?? Na pewno nie zabiją ich bo są potrzebni...
Tyle pytań się mnoży
and love that destroys,
Stary 2006-06-04, 19:15   #712
terron
Przyczajenie

Czy ktoś z was ma mozę jakiekolwiek pojęcie o tym czym sa te stwory z dymu.i czemu jeden z nich nie zaatakował pana ecko.
terron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 21:51   #713
madarynka
Zadomowienie

no to jest wlasnie tak samo dziwne jak niedzwiedz, ptak i pare innych rzeczy bez wytlumaczenia

Stary 2006-06-06, 21:23   #714
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest
Dot.: LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :)

Hej dziewczyny jestem przeszczęśliwa
Bo od wtorku 13 czerwca będzie emitowana pierwsza seria "Zagubionych" od początku
Moje modły zostały wysłuchane , bo nie oglądałam tego serialu, i bardzo chciałam żeby powtórzyli pierwszą serię zanim jesienią wejdzie druga
Chciałam i mam
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 16:12   #715
madarynka
Zadomowienie

o 3 sezonie:

Cytat:
W sezonie trzecim zrozumiemy prawdziwe skutki tego co zrobił Desmond. Te skutki będą centralnym punktem sezonu. Desmond wróci i dowiemy się dlaczego był w więzieniu i co się stało po przekręceniu klucza, a co miało wpływ na całą wyspę. Okaże się to bardzo ważne. Wyspa stała się widzialna tylko na chwilę, podobnie jak stała się na chwilę widoczna 22 września 2004 roku, kiedy rozbił się samolot.

Statua stopy reprezentuje historię i archeologię wyspy. Sezon trzeci wyjaśni co się działo na wyspie zanim pojawiła się na niej Dharma w późnych latach 70-tych i kto tam wtedy mieszkał.

Sezon trzeci rozpocznie 6 odcinków pod rząd od końca września do listopada. Potem będzie 12 tygodniowa przerwa i w lutym zacznie się kolejne 17 odcinków bez przerw.

Powróci również dym (potwór). Jest duża szansa, że widzieliśmy potwora w serii drugiej, ale nie zdaliśmy sobie z tego sprawy.

Podczas pierwszych sześciu odcinków dowiemy się gdzie zabrano Kate, Sawyera i Jacka i gdzie będą przebywać. Generalnie w przyszłym sezonie twórcy chcą bardziej rozwijać związki między głównymi bohaterami niż mitologię. Jak Locke stał się niepełnosprawny, co się stało z małżeństwem Kate i skąd Jack ma tatuaże.
i jeszcze o waszym Saidzie, otoz zagra w filmie "The brave one "

Stary 2006-06-07, 16:16   #716
madarynka
Zadomowienie

i jeszcze jedno:
film z sesji zdieciowej Sawyera
http://www.youtube.com/watch?v=SgnXK...C21%2Ehtml%3F0

i foty: http://p099.ezboard.com/fjjboardfrm4...cID=6067.topic

Stary 2006-06-07, 18:10   #717
lilithin
Wtajemniczenie

droga madarynko, slicznie dziekujemy za te informacje. skad je w ogole wyczarowalas?
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-07, 18:27   #718
Mad'i
Wtajemniczenie

Ja to czytałam na Chaoticu

I po tej zapowiedzi 3 serii już się nie mogę doczekać
and love that destroys,
Stary 2006-06-07, 19:44   #719
nebraska
Zakorzenienie

Dla tych co nie mogą sie doczekać polecam inny serial z mnóstwem tajemniczych pytań, moim zdaniem lepszy od Losta, a mianowicie Carnivale (są 2 serie)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 20:29   #720
lilithin
Wtajemniczenie

o tak, carnivale tez bardzo fajny, ale zupelnie inny klimat. bardzo mi sie podobal, alenie byl az tak wciagajacy. i zakonczenie tez zostawili otwarte. moze planowali 3 serie??? wiesz cos na ten temat?
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości