![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój Sposób Na Cellulitis!
Witajcie, ja też zacznę sie masowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
hej!
nie wiem czy ktokolwiek tu jeszcze zagląda...ale mam ważne dla mnie pytanie: czy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych jest szansa na stracenie celulitu? chętnie zaczęłabym szczotkową kurację... jednakże boję się, ze nie przyniesie żadnych efektów przez te hormony... baaaaardzo proszę o odpowiedz! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
ja podobnie jak poprzedniczka ... wznawiam pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Ja się szczotkuję od kilku dni. Mam wrażenie że skóra jest bardziej napięta. U mnie problem jest dość spory, do tego mam zasinienia po nieudanej lipolizie... btw, nie polecam. Ostatnio w ogóle zabrałam się za robotę
![]()
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
No cóż, po pierwsze cellulit nie zniknął. Moim zdaniem lipoliza nie sprawdza się w usuwaniu tego problemu. To działa raczej miejscowo, a cellulit przecież jest na całych udach.
Lipolizę miałam 2 lata temu. W miejscach gdzie było ostrzykiwanie nadal mam zasinienia, wygląda jakby mnie ktoś porządnie stłukł. Lekarz powiedział, że przebarwienia można zlikwidować laserem, byłam na laserze. Nie znikło niestety. Tak więc teraz mam siniaki i cellulit. To nie koniec niestety. W miejscu gdzie było ostrzykiwanie mam dziurę. Tak jakby w tym miejscu tłuszcz faktycznie się "wytopił" a wszędzie dookoła nie, co utworzyło dość spory krater. Dlatego myślę że lipoliza lepsza przy leczeniu małych powierzchni. Te zasinienia też nie każdemu się zdarzają. No generalnie u mnie totalna porażka. Od 2 lat doprowadzam tylnią część mojego ciała do jakiego takiego stanu. Na razie powoli jest coraz lepiej ![]()
![]() |
#307 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Tak to prawda, dopiero jak odstawiłam tabletki, to moje wysiłki zaczynają dawać rezultat i cellulit zaczął znikać.
Nie oznacza to jednak że biorąc tabletki nie warto nic nie robić. Wręcz przeciwnie, ponieważ wtedy nasze uda i pośladki są bardziej narażone na powstawanie niechcianych grudek, warto wykonywać masaże, stosować dietę czy ćwiczenia właśnie w chociażby w celach prewencyjnych.
![]() |
#309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
He no tak, u mnie też nie było błyskawicznie. Cellulit nie robi się w tydzień więc nie ma szans żeby go w tydzień wywalić. Ale spokojnie, małymi kroczkami do celu
![]() Mi chyba to szczotkowanie trochę pomaga, mam takie wrażenie jędrniejszej skóry. Mam nadzieję że to nie złudzenie optyczne ![]()
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
Dopiero teraz odkryłam ten wątek. Zamierzam próbować. Jednak każda poprawa wyglądu to świetne samopoczucie. Jeśli ono wymaga pracy, ale nie nie takiej żmudnej, to piszę się. Parę minut masowania podczas oglądania filmu, 2 razy w tyg pół godziny truchtu, i w pozostałe dni ćwiczenia tonujące, wsparte dietą ograniczającą słodkie
![]() A tak przy okazji.. widziałyście ciało Jennifer Aniston? Np w Nadchodzi Polly? Jej się udało. Na żadnych jej fotkach nie znalazłam cellulitu. A ma go Langoria, Roberts, Lopez itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
Z tego, co przeczytałam to pomysł jest świetny. Na początku zaczełam sie śmiac,ale potem stwierdziłam, że to nie taki głupi pomysł. Od czterech dni robie sobie taki mazaż. czasem nawet dwa razy dziennie. Zobaczymy, jakie bedą ofekty, bo nie mam ładnych nog, cellulit widać na udach nawet jak stoje, bez ściskania -.- Ale mam motywacje codziennego masowania szczotką xD
![]()
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem to fajny pomysł, poprawa się krążenie ja już po tygodniu byłam zadowolona ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
Kurcze te ćwiczenia uwielbiam :P nie mam szczotki okrągłej ale mam zwykłą płaską, więc dzisiaj ide z nią pod prysznic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Ja też widze skuteczność peelingu na celulit...w sumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
www.zadbajocialo.pl
|
Lepsze jest zwalczanie cellulitu czy to szczotkowanie podczas kąpieli czy masaże, preparaty.Napewno skóra będzie lepiej wyglądała niż jakbyśmy tylko siedzieli i czekali az cellulit zniknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Kto od dziś ze mną masuje udka? Ja akurat drewniaana szczotka z Rossmanna taką okrągłą.No i więcej wody muszę pić koniecznie -_-
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Mnie może nie cellulit kusi do szczotkowania ale szorstka skóra i wrastające włoski. A może i zapobiegne w ten sposób cellulitowi? Jaka szczotke używacie? Ja myślałam o tej z Rossmanna. W tym balsamie chodzi o to, aby po prostu dobrze nawilżał? Bo nie wierzę, że jakiś balsam ma redukować wszystko sam z siebie.
I ile razy dziennie, jak długo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.