![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C
Cytat:
![]() ![]() Obserwuje aukcję ze swojej perspektywy czyli osoby postronnej, skąd miałam wiedzieć ,że są to aukcje wizazanki? Zauważyłam kilka błędów i jedno zdjęcie ,które wzbudziło moje podejrzenie, spojrzałam po prostu z perspektywy potencjalnej klientki czy kupiłabym na tej aukcji czy nie... Myślę ,że naprawdę nie ma co się bulwersować gdyż nie napisałam źle o Twojej aukcji ![]() edit: zwróć uwagę również na zdjęcia, naval blue nie jest błękitny, a clear sky blue nie jest granatowy, green brown to nie matowy brąz...powinnaś lepiej podpisać zdjęcia, bo te nie służą Twoim interesom w takim przypadku....
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
Dziweczyny potrzebuje pomocy. czy te pedzle MAC'a moga byc oryginalne czy raczej nie?? bo cena cos niska
![]() dzieki wielkie z gory. na pedzlowym ![]()
#873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jeżeli chodzi o pedzle to podróba...niestety moim zdaniem Edytowane przez domcia1001 Czas edycji: 2008-08-05 o 16:18 Powód: zmiana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
tez mi sie cos tak wydaje
![]() ![]()
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor Black Ore istnieje (kolekcja Solar Fields) ale sprzdawany jest w innych pojemniczkach, o czym sprzedająca te pigmenty chyba nie wie ![]() Niektóre wystawione przez nią kolory z pewnością nie istnieją i nie istniały nigdy w ofercie Mac'a. Pędzle, które oferuje też nie wyglądają na oryginały....ale tu mogę się mylić. Wydaje mi się, że Mac nie sprzedaje pędzli w takich kompletach... Twoje zastrzeżenia do aukcji nr4 wydają się w pełni uzasadnione, z jednym wyjątkiem - kolor Turquoise był faktycznie w kolekcji i właśnie nie w formie brokatu (na stronie spectra.net jest przynajmniej wymieniany na liście pigmentów). Aukcja nr 6 A aukcja nr 5 to SZOK ![]() Sprzedaż pigmentów w woreczkch to jakieś nieporozumienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
pedzle mac sprzedawane sa w kompletach chyba tylko jako SE (special edition) wtedy mozna kupic np komplet 3-4 pedzli do oczu za ok $50 a nie 18 pedzli za $40. jesli chcesz sprawdzic dany zestaw, wystarczy ze porownasz zdjecie z aukcji ze zdjeciami poszczegolnych pedzli na stronie mac. domcia, ciesze sie ze ktos sprzedaje konkretnej wielkosci odsypki na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() ![]() Cieszcie oczy ![]() ![]() ![]()
#879 | |
Rozeznanie
|
nie ma sprawy.. po co sie naciac na podrobki, szczegolnie za cene tych pedzli mozna kupic jeden z zestawow polecanych przez dziewczyny w watku o pedzlach z allegro..
Cytat:
nevadko, jak ci sie podobaja te mineralize eye shadow duos? jak sie trzymaja? czy kolory z zestawow roznia sie od siebie na powiece? moze wkleilabys jakies zdjecie pogladowe ![]() a propos, masz moze w swojej kolekcji skin finish duo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
thx anexxa
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Domciu
![]() ![]() Guarano ![]() ![]() ![]() Turkusem jednak mnie zaskoczyłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj malowałam się cieniami two to glow, normalnie nie maluje się raczej pomarańczami itp ale ten kolor nadaje powiekom prawdziwy blask, taki wyjątkowy, mój Tż powiedział ,że ślicznie wyglądam ![]() Używałam również zielony zestawik i srebrny, ten pierwszy też bardzo fajny, drugi mniej unikalny, kolory to klasyczne srebro i troszkę ciemniejszy do cieniowania... Może jutro zrobię małe ''swatches'' i wtedy zobaczysz ![]() Co jeszcze mogę na tą chwilę powiedzieć to znakomita trwałość i nieprzerwana intensywność kolorów, kryją znakomicie całą powiekę, nie trzeba poprawiać koloru ![]() To fajniejsza kolekcja niż poprzednia mineralnych cieni ![]()
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
wlasinie spodobal mi sie ten polar opposite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Haha do Jogi ![]() Narazie tylko raz lekko go testowałam, to jest puder z jakiejś limitowanej edycji MAC ICON...tylko nie pamiętam kto go promował ![]() Puder ma odcień naturalny, matowy, do przypudrowania buzi ![]()
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
choruje na two to glow......
widzial ktos na ebayu moze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://cgi.ebay.com/MAC-Raquel-Welch...QQcmdZViewItem |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole to podziwiam cie za zakupy w ciemno na ebay-szczegolnie z maca. to co fajnie wyglada na stronie lub w opakowaniuczesto ma zupelnie inny odcien w sklepie... Cytat:
i jaka cena! w sklepie pewnie kosztowal z $25... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Mam takie zapytanie czy można traktować forum Spectra jako jakiś wyznacznik? Bo z tego co zauważyłam, to każdy sprzedawca sprzedający na allegro pigmenty, ma przynajmniej jeden taki kolor, którego nie ma wymienionego na forum. http://www.allegro.pl/item411125838_...e_gratis_.html Imponujący wybór pigmentów, jednak szkoda,ze niektóre fotki są tak kiepskiej jakości a na części zdjęć nazwy pigmentów są pisane maczkiem ![]() A co do tego http://www.allegro.pl/item412740142_...1_3_cudo_.html O ile mnie oczy nie mylą green jest wymieniony w spisie pigmentów na Spectra (u dołu), a kolor lilac frost przewinął mi sie bodaj na ebayu kilka razy. Chciałabym zamówić kilka pigmentów na próbę u tego Pana http://www.allegro.pl/item411187528_..._5ml_hit_.html (kusząco niska cena). Kupowała któraś z Pań u niego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Spectra.net, osobiście myślę, że spokojnie można traktować to forum jako wyznacznik. Tak samo jak ten wątek tu na Wizazu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Przyczajenie
|
Osobiście mam ponadto wątpliwości do tej aukcji http://www.allegro.pl/item412489997_..._gratisy_.html , bowiem ostatnio oglądałam filmik na youtube - nie jeden zresztą w tej tematyce (m.in http://www.youtube.com/watch?v=XX02pIHsnOY ) traktujący o podróbkach pigmentów i pewna Pani pokazywała, że jeżeli na pojemniczku, z tyłu, tekst zaczyna się równo jakby od jednej lini - wyrównanie tekstu do lewej, to mamy do czynienia z podróbką!
Na dole owej aukcji moje oko uchwyciło JEDEN granatowy cień z takim „rozmieszczeniem” druku. Czyżby MAC robił takie same nadruki jakie mają podróbki? No coś nie chce mi sie wierzyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam wiele takich pigmentów, kupowane za wysokie sumy od zaufanych osób, wszystkie mają odpowiednie numery wybite na spodzie , nawet te z najnowszej kolekcji neonowej MAC PRO mają wyrównany tekst, to żaden wyznacznik podróbek ![]() Widzę,że jesteś na wizażu nowa, do różnych doniesień z internetu trzeba mieć dystans, akurat wyrównany tekst nie ma tutaj znaczenia ![]() Ponad to w swoich zakupach nie raz spotkałam się z podróbką gdzie tekst nie był wyrównany, tylko wyśrodkowany, oczywiście takie buble były przeze mnie od razu odsyłane.
![]() |
#896 |
Przyczajenie
|
Jestem tylko bardzo uważnym obserwatorem
![]() Bardzo dziwne, ze każdy ma zupełnie inne zdanie na temat rzekomych podróbek ![]() Mogę podrzucić jeszcze kilka innych, bardzo fajnych filmików tego typu! A co to za kolor " GENIUNE Orange "??? ![]() Poza tym Pani która na allegro oznacza swoje pigmenty literkami robi to dla ułatwienia sobie roboty (przesyła bezproblemowo objaśnienia literek na maila). Moim zdaniem bardzo niefajna zagrywka w stylu "na moich aukcjach są oryginały, reszta to bez wątpienia podróby" - widać to działanie ewidentnie (oskarżenia często zupełnie bezpodstawnie, jak to miało miejsce z Panią Domcia1001) . Patrze na to obiektywnym okiem i niesmacznie się to czyta. Poza tym da się odczuć silną autoreklamę niektórych Pań, szkoda, że moderatorzy w to nie ingerują. Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę ,że mój komentarz w tej sprawie jest zbędny ![]() Jednak sprzedawcy z Allegro zaglądają na wizaż ![]() P.S - Genuine Orange dla ścisłości ![]()
![]() |
#898 |
Przyczajenie
|
MAComaniaczka, która dostrzega pewne błędy nie tylko na wymienionych wcześniej aukcjach nie musi być od razu sprzedawcą z allegro
![]() ![]() Widzę, że ktoś ma jakieś obawy ![]() Pozdrawiam i miłego dnia życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.temptalia.com/forums/showthread.php?t=885 zdjęcia pigmentów na stole - co najmniej 2 mają równanie do lewej. Jakoś nie uwierzę, że akurat ta dziewczyna kupiłaby podróbki - obejrzyj jej kolekcję. http://www.temptalia.com/forums/showthread.php?t=845 "Pre 2006 - genuine MAC pigments had centre aligned text on the back of the jars. This changed to left aligned text in late 2006(ish). I have seen fakes with both versions of the text." - ergo, ustawienie tekstu niczego nie dowodzi. Brzytwa Ockhama się kłania - najprostsze wyjaśnienie jest najbardziej prawdopodobnym. Jeśli ktoś nie wygląda, jakby sprzedawał podróbki, sądząc po komentarzach, ofercie i opisie, to pewnie ich nie sprzedaje. Piszesz też o jakiejś pani, co podaje numerki czy cyferki dla wygody - wyjaśnij mi, jaka to wygoda? Jeśli szukam konkretnego koloru, to jego nazwę wpisuję w wyszukiwarkę, a nie szukam na oko po aukcjach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.