| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-11-16, 15:29 | #3061 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

o jej urocza ta moja synowa w stroju mikolajka  Cytat: 

__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:29 | #3062 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Esti jesli o ksiazke chodzi to Pięc osób ktore spotykamy w niebie, Mitch Albom. Diametralnie zmieniła moje myslenie.   a z filmow... czekolada, charlie i fabryka czekolady (oba z deppem  ) surogiaci tez fajni, Odlot fajna bajka, otwórz oczy, pachidło (dziwny film jak dla mnie, ale polecam  ) 
				__________________ N. ♥ | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:29 | #3063 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cinusiowa fotki z basenu ma superzabula.. A ja pokazuje Iwo w nowym krzesełeczku no i zakupiony wczoraj sweterek   Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 15:41 | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:30 | #3064 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Cześć   Nadszedł ten dzień...ostatni dzień z moim kochaniem. Od jutra wracam do pracy  Ryczeć mi się chce na samą myśl  Dziś byliśmy na kontroli, Aleks waży 7 kg i ma 67 cm  Oczywiście płakał całą wizytę i nie dawał się uspokoić  A od jutra nie będzie już cycusia na każde żądanie  przeżywam to zdecydowanie bardziej niż on, bo on jeszcze o tym nie wie... Sto lat dla Filipka i Natanka   Illbana, pediatra zawsze może popatrzeć, ale na pewno z Guzikiem wszystko ok  Każdego dnia może po prostu zacząć siadać, wiesz jak to jest z tymi naszymi maluchami. Ursull, znowu dałaś mi powód do zazdrości  Super streszczenie, szkoda tylko że ja teraz tak rzadko jestem i się nie załapałam  Ja w nocy zawsze jestem słaba, pobudki co 2 godziny dają mi w kość  zresztą w dzień jest niewiele lepiej  I nad ranem wiecznie mam tak omdlałe ze zmęczenia ręce że z trudem trzymam Aleksa. Marika, skoro mleczka Ci już brakuje to wiadomo że nie ma co karmić na siłę. Ja na razie mam, karmić lubię więc chcę jeszcze pociągnąć. Fakt że Aleks też się już nie najada, stąd pewnie te pobudki co 2 godziny w nocy ale przybiera na wadze prawidłowo więc uznaję że jest ok. Dzolana, mam nadzieję że męża szybko wyleczą  Milena, faktycznie Kubuś sporo waży ale i długi jest  A na fotkach wcale tej wagi nie widać. Aleks też ma spłaszczoną główkę ale i tak wygląda już lepiej niż wcześniej więc mam nadzieję że z czasem mu się wyrówna. Choć np. mnie nie wyrównała się nigdy  Kathi, spóźnione sto lat  i zdrowiej szybciutko. Carolajna, Aleks też nadal ma lekką asymetrię i preferuje jedną stronę ale nie ma już problemu z drugą. Dawniej było to bardzo widoczne, z czasem poprawiło się i pediatra dziś stwierdziła że jest ok. Ty się na tym znasz więc jeśli niepokoisz się Michasiem to neurolog nie zaszkodzi a może Cię uspokoi  Magducha, trzymam kciuki za mieszkanie   | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:34 | #3065 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Iwcia - jak Iwo sie pieknie prezentuje w krzesełku  A sweterek elegantino   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:41 | #3066 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
  Fajnie wyrwać się z domku  Od kiedy jestem 'kurą domową' zaczęłam to na maxa doceniać   My planujemy jakiś clubbing andrzejkowy, a ja już się doczekać nie mogę...chyba nie pamiętam nawet jak się imprezuje heh  Ja z tą rozmiarówką niestety nie pomogę... tym bardziej, że te brytyjskie rozmiary są naprawdę dziwne...Sama się w nich nie łapię i zawsze mam problem jak wybieram Blanci ciuszki np. moja mała ma bodziaki w rozmiarze 6-12 już na styk! I lada moment będę musiała kupować 12-18!!! Nie rozumiem tego, bo z polskiej rozmiarówki 76-80 jest dobre  A z filmów to mogę polecić kilka, raczej nowości: Kac Vegas Anioły i demony (boski, a jak trzyma w napięciu) Brzydka prawda (świetna komedia romantyczna) Przypadkowy mąż (świetna komedia z Umą Thurman) Narzeczony z przypadku (przeboski i dla mnie prześmieszny, z Sandrą Bullock) Ciekawy przypadek Benjamina Burtona (wzruszający...) Z ust do ust (z Jennifer Aniston i Kevinem Costnerem, lekka fajna komedyjka ) Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę  Jaka kochana mikołajka   
				__________________ | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:45 | #3067 | 
| Zadomowienie | 

Cinusiowa a ty na basen sie nie wybierasz? Zostaw te gatki, moze wam sie jeszcze przydadzą.

__________________ nic   | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:47 | #3068 | |||||
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  w sieci zla a ksiazki hmmm ostatnio jakosmalo czytam alefajne sa kryminaly Cobena jak ktos lubi, i bardzo mi sie podobala ksiazka ps.kocham cie-alefilm juz bylokropny   hohoho piekna Pani Mikolajowa  Cytat: 
  napoczatku bedzie Ci ciezko ale szybko przywyknieszzobaczysz:cmo  k: i  dla Iwa, on wyglada na malego urwiska ale slodkiegourwiska   
				__________________ Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011   | |||||
|     | 
|  2009-11-16, 15:48 | #3069 | 
				 | 

gosik tak strasznie mi smutno ze juz jutro do pracy wracasz  szczegolnie ze karmisz cycusiem...porypane to prawo u nas w polsce ze matka nie moze byc z dzieckiem do 3 lat.  Ja w piatek ide pierwszy raz i juz tez mam dola z tym zwiazanego  Ale jakos bedzie Małgosiu  A ja wklejam mojego polrocznego syna  i jego wygibasy   
				__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-16 o 15:54 | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:49 | #3071 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:51 | #3072 | 
| Zadomowienie | 

Nasz piekny Filipek   Agulka- ojoj, ty tez już do pracy  A pamiętam jak prawie razem tu dołączyłyśmy i zaczynało nam się zwolnienie ciążowe... Jak ten czas szybko leci... 
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:51 | #3073 | 
| Zakorzenienie | 

Sama ze sobą od kilku lat nie chodziłam i teraz też się nie wybieram. A nawet gdyby, to nie tak szybko. My tylko latem jeździmy nad morze, bo mamy domek w Świnoujściu i rodzinkę, ale jeździmy tam głównie latem, a wtedy majciochy będą już za małe.

| 
|     | 
|  2009-11-16, 15:52 | #3074 | 
				 | 

o jak sobie fajnie siedzi w krzeselku  a dawalas mu moze lyzeczke zeby sie sam karmil? bo ja od jakiegos czasu daje Filipkowi lyzeczke bo strasznie zaczal sie interesowac ta ktora go karmie i chce mi ja za kazdym razem porwac  wiec stwierdzilam, ze najwyzszy czas i ze skoro tak sie upomina to mu dalam druga a ja go karmilam swoja i nawet ladniej mi jadl bez zabawiania. Fakt trafial czasem nie ta strona co trzeba hihi ale nie raz udalo mu sie dobrze trafic  no i brudni bylismy strasznie   
				__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | 
|     | 
|  2009-11-16, 15:54 | #3075 | |
				 | 

Cytat: 
  nie nie dawałam mu łyżeczki, dziś myślałam ale nie chciało mi się go z białego bodziaka rozbierać ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- o jak ja kocham Świnoujście, zazdroszczę Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-16 o 15:53 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-11-16, 15:55 | #3076 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:56 | #3077 | |
				 | 

Dzięki dziewczynki   Cytat: 
  I jak tu potem mieć siłę cieszyć się Filipkiem...Jak zwykle słodziak z naszego solenizanta   | |
|     | 
|  2009-11-16, 15:58 | #3078 | ||
				 | 

Cytat: 
  ja wlasnie ciagle mam dylemat czy dawac mu czy nie, bo nie chce mi sie go przebierac i myc  ale przelamuje sie bo dzieki temu tez ladniej je  ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat: 

__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | ||
|     | 
|  2009-11-16, 16:01 | #3079 | 
				 | 

Ja się jeszcze boję że za jakiś czas Aleks będzie bardziej związany z babcią niż ze mną   Bo przecież to ona będzie z nim na codzień... | 
|     | 
|  2009-11-16, 16:01 | #3080 | 
| Zakorzenienie | 

Ja tez kocham ale wierz mi, że czasem mam serdecznie dosyć, gdy  po raz setny jedziemy na wakacje w to samo miejsce, bo nad morze, to zawsze tam Czasem bym wolała inne miasto... Co roku sobie obiecuję, ze pojadę nad morze gdzieś indziej ale co roku wygrywają mimo wszystko oszczędności   | 
|     | 
|  2009-11-16, 16:02 | #3081 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
 Będziecie tęsknić na pewno, zwłaszcza na początku, ale z czasem pomału się przyzwyczaicie   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ | |
|     | 
|  2009-11-16, 16:03 | #3082 | |
				 | 

Cytat: 
 poza tym mam jeszcze obawy ze jednak tesciowa nie da sobie rady, ze nie bedzie wiedziala jak ukoic placz malego, ze bedzie mu brakowalo mnie przy usypianiu i ze nie usmiechnie sie do mnie jak wroce z pracy i ze bedzie o mnie myslal ze go zostawiam samego    poryczalam sie wlasnie   
|     | 
|  2009-11-16, 16:07 | #3083 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Dzień dobry  ,  Buziaki dla Natanka, Filipka i Maxia!!!Kathi – spóźnione życzenia Urodzinowe: dużo zdrówka, śmiechu zupełnie bez powodu, dziecięcego optymizmu i spełnienia marzeń.    Guzik nareszcie podciąga się do siadania.  Od rana, jak tylko podam mu ręce, myk i już siedzi.  Uff, ulżyło mi. A wczoraj byliśmy u teściowej. Od akcji z dopajaniem nie służy mi dobrymi radami i jest O.K.   Doris – wyglądałaś cudnie. A te Twoje dołeczki.  Seona –  Zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Milena – Kubuś słodziutki.  Nie wygląda na grubego.  Iwcia dens – ale fajny mózg kobiety.  Szymek przeuroczy.  I jak się uśmiecha to faktycznie podobny do Twojego mensza. Ja też uwielbiam filmy z Washingtonem  Pijemy kawkę?  Marika – miałam iść do pediatry pod koniec miesiąca, ale w takiej sytuacji nie idę – dopiero na szczepienie 10 grudnia. Jeśli się martwisz, to idź, ale na naszym przykładzie Ci powiem, że dziecko jednego dnia czegoś nie robi, a już następnego jest w tym mistrzem. Igorek cudny.  Oczka ma chyba po Tobie i kości policzkowe.  No i super, że imprezka się udała  Madziu – trzymam kciuki za mieszkanko! A Mikołajka przecudna.  Caro – fajnie z Anulką wyszłyście na tej fotce.  Agusiu – świetne te piżamki.  A półroczniak - the best  Berciu - mnie już automatycznie loguje (przypuszczam, że wyczuli, że ja nałogowiec jestem  ). Buziaczki dla Antosia  Dzolana – buziaki dla Martynki od Guzika.  Haruno – oby zębolki szybko wyszły  Iwciag – brawa dla Iwa za męstwo!  Boski jest  Boszenko – witaj   Poiglot – to dobrze, że bryku bryku było takie, jak trzeba.  Co do Twojej mamy… życzę jej z całego serca, by znalazła kogoś do kochania. Niby faceci nas doprowadzają często gęsto do białej gorączki, ale bez nich… Moja teściowa została wdową w wieku 38 lat, nie związała się już z nikim na stałe i teraz jest totalnym odludkiem. Cytat: 
      Gosik -  Problem się rozwiązał  Współczuję powrotu do pracy  , ale na pewno dasz radę   | |
|     | 
|  2009-11-16, 16:09 | #3084 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

iwciag  Pan w tle ma fajne gatki   
				__________________ | 
|     | 
|  2009-11-16, 16:12 | #3085 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-11-16, 16:16 | #3086 | |
				 | 

Cytat: 
  [QUOTE=Illbana;15313977]  pozwolcie ze teraz sie wyplacze..   
|     | 
|  2009-11-16, 16:18 | #3087 | |
				 | 

Cytat: 
  Nie płacz, ja dziś ciągle ryczę i jutro wyjdę w pracy na wariatkę  Teściowa da radę, będzie się starać na pewno   | |
|     | 
|  2009-11-16, 16:21 | #3088 | 
				 | 

Agusiu nie płakaj wszystko na pewno jakoś się ułoży, przecież to wszystko dla naszych dzieciaczków   Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-16 o 17:24 | 
|     | 
|  2009-11-16, 16:24 | #3089 | |
				 | 

Cytat: 
 Przez tyle miesiecy nasze bobaski byly caly czas z nami, od zaplodnienia, a teraz musimy sie z nimi rozstawac na dluzej, to nie jest latwe dla matki a takze dla dziecka. Najgorsze jest to ze dziecko w wieku ok 7-8 miesiecy bardzo jest przywiazane do matki i to mnie przeraza ze akurat teraz kiedy to bedzie dla naszych dzieci najtrudniejszy okres, musimy wracac do pracy. Ja wiem ze nie jestesmy same i ze wiele z nas musi wrocic do pracy, ale kazda z nas to przezywa indywidualnie a ja jestem strasznie wrazliwa osoba i bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodze i Ty widze tez, dlatego poczatki na pewno nie beda lekkie...   
|     | 
|  2009-11-16, 16:25 | #3090 | 
| Zakorzenienie | 

Moja została wdową po 50-tce i jak tato Marcina zmarł, to jej się całkowicie świat zawalił. Ona nigdy nie robiła zakupów i nie robiła opłat - tym zajmował się on... nie potrafiła nawet wyjąć pieniędzy z bankomatu. Ile razy rzucała czymś z bezsilności, bo nie potrafiła, czegoś co dla nas jest rzeczą zwykłą, codzienną... Bardzo mi było jej wtedy szkoda. Długo przeżywała i miała depresję. Dlatego postanowiła w końcu wziąść się w garść i zacząć żyć na nowo. Spakowała się i poleciała do USA na pół roku. Przyjechała całkiem odmieniona - taka "nowoczesna". Czasem aż za bardzo i niektóre rzeczy u niej nas irytowały np. strasznie przeklinała... Potem ja z Tż siostrą zaczęłyśmy ją uczyć obsługi kompa, internet itp. Na portali ilove.pl poznała faceta, który co kilka dni do niej przyjeżdża, spędzają każdą wolną chwilę razem, a nie wierzyła, ze będzie umiała z kimś się związać. Planują wspólne życie tylko na przeszkodzie stoi praca..., bo któreś swoją będzie musiało poświęcić żeby się przeprowadzić...

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

pierwszy raz zupkę zrobioną przeze mnie
 pierwszy raz zupkę zrobioną przeze mnie 
 a mniejszych nie ma
 a mniejszych nie ma