|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
No dziewczynki my juz dzisiaj jestesmy padnięci, jakoś cięzko mi sie funkcjonowalo. Bylismy na 2 spacerkach pierwszy 2,5h a drugi 2h od 16-18, przewietrzyliśmy czaszki, ja posprzątałam mieszkanko bo jutro nawiedza mnie znajoma a póxniej jade z maluszkiem do mojej firmy po kase za urlop oraz papiery rózne, tak że zobacze te zryte gęby po roku czasu
madzia - a drogie sa u was mieszkania? a to sie zamieniacie za doplata czy to wasze pierwsze mieszkanie ktore chcecie zakupic? A co ty Pani Mikołajowej załozylaś? przeciez na allegro był ten strój Kathi - widze że się poprawiasz i zaczynasz częściej do nas zaglądac kiedyś to ty byłaś tu liderem iwciag - pewnie nie zrobi głupoty bo wie że dumą rachunków nie opłaci chyba że ma jakąś inną godna oferte na oku. Pięknie się prezentuje Iwo w nowym krzesełku a sweterek ci chyba ukradne Aguśka - ja mam głupawkę że może jestem w ciąży bo tabletek boo... długa historia nie biorę i jeszcze nie miałam wcale @ . Musze iśc w środe do gina właśnie. Husiawka tania, zzwykła ale swoje robi, tzn. rozbawia małego i ja on fajnie chyta się linek tak jakby wiedział że trzeba się trzymac . A jakie Fifi ma pulchniutkie nózki , takie jak mój. Cccciiiii...... nie płakaj dzolana - i ty tak z humorem podchodzisz do tej świńskiej grypy, to nie jest groźne? Są jakieś odmiany tej grypy czy cio? Prawdziwa księzniczka z Ciebie w tej sukni, diademie itd. iwcia dent - u nas tak ladnie że były dwa spacerki pierwszy 2,5 godzinki i wieczorkiem od 16-18, więc mózgownice przeluftowane .Haruno - to kciuki żeby to był ząbek i prędziutko sie przebił. Mell - a gdzie Aleksio z avatarku . Czyli pocieszył się Kalinką dla Aleksia.Caro - moje pierwsze ciacho to było właśnie marchewkowe . Ciekawe dla kogo tak pichcisz babolu takie smakołyki .Bercia - potwierdzam masz sliczny avatarek. poiglocik - Oby mamusi się ulozyło w życiu osobistym. Masz racje niech koło was skacza w rocznice a nie zas w garach będziesz kwitła boszenka - cześc kujonie gosikk_s - i co teraz z karmieniem? odciągasz mleko? ja bym nawet na jedno karmienei nie odciagła taki deficyt w moich cyciach. Wspólczuje powrotu do pracy, ale poczatki sa tylko najgorsze później . przywykniesz, odpoczniesz od mychy i zatęsknisz, Illbanka - no to gratki dla Hubuli , mój pewnie będzie 100 lat za murzynami z postepami swymi marnymi anulka anulka - Caro w pierwszej odłonie - kurczaka była the best sashka - kurcze co za pech, strasznie współczuje sytuacji z tausiem bo to musi byc straszne, a Tż miejmy nadzieje że wróci do pracy i będzie normalnie pracował jak dotychczas. Trzymaj się i bądź dzielna ursull - Milusia o 4 twarzach malutka - kupiona w tesco za 20zl i pisało na niej bezpieczna huśtawka i ja tez tak uważam, najpierw wsadzalam mu z przodu jasia ale on ladnie siedzi więc juz tego nie robie, bo nie giba się do przodu. U mnie te pajace 74 sa na styk. Widziałam dzisiaj na żywo te krzesełko, jest bardzo fajne i w cenie ma wkładke dla maluszków i nawet ladne wizualnie. http://sklepberbec.pl/p/pl/566/marka...ia+super+.html Oki lece spac bo oczy mi sie same zamykają DOBRANOC wam pa. |
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
nie probowalam a co to te pozytywne wibracje?
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot ja od urodzenia malą kąpię co drugi dzień,wszędzie się mówi i pisze,że niemowlęta nie potrzebują codziennej kąpieli,bo niestety,ale nasza woda wysusza skórę.Z drugiej jednak strony dziecko bardzo się brudzi,ulewa itp.Ja co drugi dzień dokładnie myję Milenkę.Reasumując jeden dzień kąpiel,jeden dzień mycie i to w zuoełnosci wystarcza.
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Hej malutka
![]() Po pierwsze dziękuję Ci, ze stawiasz przecinki. Bo niektóre WIZAŻYSTKI nie stawiają i treść ich postu brzmi mniej wiecej jak bełkot bezsensowny. Przewaznie nie wiem o co chodzi. A po drugie :- Marika - Bercia - Magducha - Mell - Gosik - Illbana - Sashka A JAAA? ![]() Zartuje ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-16 o 22:34 |
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie jakiego mam syna latynosa...1
My po dzisiejszej wieczornej przejazdzce...2 i 3 (Nie mam brudnych wlosow tylko takie przeswity... )
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zadowolony![]() Wlasnie tez zauwazylam to jak tymi raczkami sie fajnie trzyma hehe Ja tez nie biore tabletek i nie chce brac. Nie mialas jeszcze@? Ale moze dlatego ze karmisz. Fajne to krzeselko, ja musze sie rozgladac za krzeselkami, bo jeszcze nie mam.
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mamusiu Ty kochana nie masz przeswitow i wloskow ogolnie masz sporo w porownaniu do mnie Slicznie wygladasz
|
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() mowie wczoraj do mesza,ze karmi mi sie skonczylo a to moj nalog.. musze miec jakis ![]() odpowiada "to juz ci wizaz nie wystarcza?" ![]() Filipku , Natanku STO LATEK Z OKAZJI POL ROCZKU Mell_x-Edytko oddawaj zieciunia!na babe mam se patrzec jak Aleksio taki cudny?! ![]() ![]() Gosik-wiedzialam,ze focie zauwazysz,witaj nie smutaj sie z powodu powrotu do pracy,mysle ze wiem co czujesz ,wiem ze nie jest lekko ale na 100%moge Cie zapewnic ,ze Aleksio nie pomyli mamci z babcia.Moja mama urodzila mi siostrzyczke w wieku lat 40 ,nie liczac tego,ze siostra byla przy cycu,to caly czas ja sie nia zajmowalam..bardzo ja kochalam(nadal kocham..)nikomu nie pozwolilalm jej skrzywdzic(nawet jak mama chciala ja skarcic to nie pozwolilam ).Czesto myslalam,o tym czy bedzie mnie nazywac mama jak zacznie mowic w koncu ze mna przebywalal non-stop,tylko na jedzenie szla do mamy..ale cos TY!dzieci wiedza,kto jest mama! pomylki nawet grama nie bylo.Takze don't worry-be happyAguniu to rowniez dla Ciebie, moja madrosc zyciowa kieruje ![]() ursull-powiem tylko ,ze doskonale Cie rozumiem i zgadzam sie z Toba (wiesz o co chodzi..) Milusia -Misia Seona-Ty kochana bedziesz wiedziala o jaka ksiazke mi chodzi! S.Kinga o czlowieku ,ktory ma dar jasnowidzenia i pomaga policji (i nie tylko)szukac seryjnego mordercy-gwalciciela.. Ma ten dar po swoim wypadku,ktory ledwie przezyl i obudzil sie(choc nie dawali na to szansy lekarze)ze spiaczki po kilku latach. W tym czasie traci swoja narzeczona..ona wychodzi za innego,pozniej maja ze soba "cos"wspolnego.. Jaki to tytul??? bardzo chce przeczytac ja raz jeszcze.. jest niesamowita! z gory I moze wiesz kto napisal "Krolowa Deszczu"-kolejna przepiekna ks.o Afryce a raczej przygodzie mlodej dziewczyny,ktora swe zycie tam spedzila jako misjonarka-NIESAMOWITA! Sashka-przykro mi bardzo... ale jak pisze ursull po gorszych chwilach przychodza tez i dobre..wierz mi bedzie dobrze trzymam za tate kciuki! Dzolana-sliczna z Ciebie panna mloda byla magduchacha-najpiekniejsza Mikolajka jaka znam Malutka_witaj sloneczko ![]() jak tam lepiej juz sprawy sie maja z Tz? boszenko-witaj nie obrazcie sie.. buziaczki dla Was ![]() kurcze ale u nas wieje...jak w kieleckim na spacerka lepek chce urwac... dziewczyny !!! moja Kalus spi dzis od 16.00!!! nie budzilam jej na kapiel ,bo miala bardzo mocny sen! zmienilam pieluszke,dalam butle (wczesnie 3 razy cycusia jak spala) i spi ....... dzis ma dzien dziecka (pierwszy raz taka mamy sutuacje )cinusiowa-ja bym chetnie wziela od Ciebie te pieluchmajtki na basen.. (ile by to wyszlo z wysylka zagran.?) dzis moj Tz znalazl fajny kurs dla niemowlaczkow(od 6-go tyg!)i zamierzamy chodzic z Kala,ja kocham wode i plywanie,chcialabym z nia chodzic na te zajecia ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
no no tesciowka tez fajniutka dziewczyny..sorki ale nim skonczylam pisac to kilka stron przybylo... Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-16 o 22:44 |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Doris
dla męża, a dla ciebie ).
|
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Kazdy lekarz mówi inaczej. różne szkoły są
)Mój mi powiedział, że nawet jak dziecko ma zapalenie płuc to musi być kąpane coodziennie bo lepiej zmywać barierę ochronna niz maja sie na niej pojawiac zarazki i bakterie które sie tworza na niej jak skóra jest brudna. Ja martynke kapie codziennie , raz nie wykapalam i nie mogla zasnac. A tak wie, juz ,że po kąpieli ma butle i do spania, no i o stałej porze , może też dzięki temu przesypia cała noc. mam pytanie czy któraś podaje dziecku acidolac baby??
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Przystojnego masz latynosa 3. Podobne włoski ma moja Magda, wszystkie krótkie, a na czole kilka długich
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
dzolana ja podawałam jak mały miał rozwolnienie 2 saszetki dziennie
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull Agusia Doris
![]() Doris jejku ale ona dlugo spi.... ciekawe co bedzie w nocy.... Wyraznie ma dzien spioszka ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Ostatnio aleks "chodzil" w kombinezonie, ale chyba bylo mu za cieplo, bo zawsze wracla mokry. Dzis bylo ok, raczki mial gorace, a pod kurteczka 3 cieple warstwy... A co do wloskow...on mial cala glowke w takich, ale mu sie powycieraly i najwiecej zostalo na grzywie
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-16 o 22:53 |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka specjalnie dla ciebie lropki i przecinki
![]() A Carolajna to chora czy co? czemu jej nie ma? ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Moj dzisiaj zrobil 4 kupy! ![]() Dzisiaj swieto kupy!
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Mell...dwa lata temu byłam tam u Was ... golfem II. To była dopiero wyprawa! Nigdy nie zapomnę. Teżecik mnie zabrał
Chętnie wspominamy tą wycieczkę.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-17 o 09:46 |
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to już nie jest chory wrecz uzdrowiony. on nie ma świńskiej grypy mojej zdanie tylko świńskie myśli ( no ale tamiflu dostaje tak dla pewności) no i izolatke ma do piątku.
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
no..wlasnie ,zobaczymy jaka bedzie noc
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Mell oczywiście nie obyło się bez odwiedzenia trzech najważniejszych punktów...
1. Muzeum Ajax'u (TŻ- wiadomo) 2. Coffeeshop'u (Polacy- też wiadomo) 3. Red Light Street (ciekawość ludzka- oczywiście wiadomo. Tutaj próbowaliśmy porobić zdjęcia, ale jakiś koleś wydarł sie na nas, zebysmy schowali aparat, bo ktos nam go moze wrzucic do rzeki). O nie! Przypomniałam sobie coś Na zdjęciu pocztówka z Coffeeshopu:
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-19 o 19:51 |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 2 Dziekujemy za buziaki ![]() Ad3 Dziekuje za madrosc
|
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a prosze ![]() anulkaanulka-jakie fajowe misiunie a z tym starszawym gosciem..to a wez! ![]() uciekam spac Dobranoc
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noooo ... a weź! (ale ci to wyszło) haha Doranoc! Ja tez lecem Papa Poczwarki.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-16 o 23:32 |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 15 (13 użytkowników i 2 gości)
To żart chyba I nikt się nie udziela?Dobranoc Doris i Anulka x2 ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Wywołuję: ursull*, milena07+, male+, malutka_24+, DORIS0208+, Aguśkaa83+, Agnieszka 80 szybko mi tu chociaż "dobranoc" napisać,bo jak nie to...wam się przyśnię
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na momencik bo chciałam jeszcze zdążyć z życzeniami: Filipku, Natanku wielkie buziaki! Solenizant Filipek pięknie sie prezentuje
Illbanka dziękuje Ursull Tobie też za streszczenie i za to że ja tam byłam ![]() Gosik , Aguśka bardzo współczuje tych powrotów do pracy, mi wczoraj skończył się macierzyński ale od dzis jestem na wychowawczym. Sashka współczuję oby wszystko dobrze sie ułożyło Dobrej Nocy Maluszki i Mamuśki.
|
#3176 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 u nas w Carrefourze są takie same, więc może się zdecyduję Cytat:
ad. 2 a ty masz Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 ciekawe jaką będziesz miała noc ![]()
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-11-17 o 00:07 |
||||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka Babeczki
![]() Dzisiaj wpadam późnym wieczorem, bo o 19:30 Nineś poszła spać, tata przy niej czuwał, a ja pojechałam sobie do koleżanki na herbatkę Ohhh jak ja dawno tak nie miałam, aby spokojnie pójść i pogadać o babskich sprawach nie patrząc na zegarek Teraz im Nineś większa tym łatwiej już mi ją z kimś zostawić. Z resztą muszę się tego uczyć, bo za 7 dni do pracy![]() Krzywy miśku jakie masz ładne misiaczki w swoim nowym avatarze |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
My już od 7 nie śpimy więc nie tak źle. Ale jak zobaczyłam ta wstrętną pogodę na dworze to zwątpiłam, spacerku nie będzie . Koło poludnia nawiedzi mnie koleżanka więc jakaś rozrywka będzie. Kurcze nie wiem co mi się stało ale od 4 dni strasznie napitala mnie nadgarstek, dzisiaj w nocy jak chciałam wziąśc małego z łóżeczka to były az 3 podejścia bo za każdym razem tak mnie bolało że nie umiałam go chwycic, i tak jakby jedna ręką go wyjmowałam. Chyba pójde jutro do ortopedy bo chyba cos mi się tam przestawiło, chrupło wrrrrrr......anulka anulka - tyyy małpko, ja cie nie pominełam w poscie , a ty mnie tak Mell - rzeczywiście piekna ma karnację Aguśka - nio bardzo fajne te krzesełka i w sklepach niecałe 300zł kosztują bo u mnie 280. Nno nie miałam jeszcze @, ale hmmm..... dawno tesu nie robiłam az sie boję .DORIS - ja sie obraziłam nie zauważyłas mnie (żarcik oczywiście), ale miała luz jak mala Ci tyle spała u nas to raczej niemożliwe by było.dzolana -no to chyba faktycznie ma świńskie mysli tylko malutka - mojego malca strasznie cieszy ta husiaweczka, jestes wniebowzięty dotsaje tam swoja ulubiona zabwakę i dziecka nie ma, jest cichutko. cinusiowa - tylko na herbatini byłaś? Kathi - widze Cię
Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-11-17 o 07:54 |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
O wy
![]() Tylko Mell za mną tęskniła Ja wyczyścić zamszowe buty ![]() Wrąbałam się wczoraj w nocy w błoto i nie chciało mi się czyścić. Teraz patrzę a to wszystko zaschło CZe maugoszatka
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nie śpiące już mamusie, ktoś mnie dziś uprzedził..
U nas nocka super, bo znowu Tż wstawał do małego Wczoraj Iwo był marudny, dałam mu nawet na noc nurofen, bo jakiś był podejrzany, ale dziś już wporzo![]() Tż znowu na negocjacje jedzie z szefem, chyba się nie dogadają, bo już wczoraj tż stare znajomości odświeżał, więc szykuje się zmiana pracy. Ursull ale mi humor poprawiłaś z samego rana, uśmiałam się zdrowo ![]() No i o córze naturalnie już myślimy ![]() Mell to właśnie nie tak, choć większość znajomych tak uważa. Iwo jest Iwo ponieważ mamusia miała na roku kolegę o tym imieniu i jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży wiedziałam, że w środku urzęduje Iwo Tż miał opory, no ale wiadomo z kobietą w dodatku w ciąży później w połogu się nie dyskutuje![]() Bardzo ładnie wyglądacie! Marika ja też byłam ostatnio w mojej pracy, po papiery i wiem, że ja nie chcę tam wracać. A na sweterek proszę sobie zębów nie ostrzyć!! Idę dziś po taki sam dla mojego siostrzeńca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

. A jakie Fifi ma pulchniutkie nózki
. Czyli pocieszył się Kalinką
dla Aleksia.
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

)

)
).

I nikt się nie udziela?
. Koło poludnia nawiedzi mnie koleżanka więc jakaś rozrywka będzie. Kurcze nie wiem co mi się stało ale od 4 dni strasznie napitala mnie nadgarstek, dzisiaj w nocy jak chciałam wziąśc małego z łóżeczka to były az 3 podejścia bo za każdym razem tak mnie bolało że nie umiałam go chwycic, i tak jakby jedna ręką go wyjmowałam. Chyba pójde jutro do ortopedy bo chyba cos mi się tam przestawiło, chrupło wrrrrrr......
(żarcik oczywiście), ale miała luz jak mala Ci tyle spała u nas to raczej niemożliwe by było.