|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
ja na swój brzuch nie mogę patrzeć
skóra tak wisia jakbym 20kg straciła |
|
|
|
#302 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
7-8 pobudka i jakieś małe mleczko między 9-10 idzie na krótką drzemkę po niej deserek i ewentualni 30-60ml mleczka lub wody koło 11.30-13.30 druga drzemka (od1,5 do 3h) potem obiadek koło 14-14.30 + woda lub mleczko potem jedna lub dwie drzemki po ok 40min (wszystko zależy od tego jak długo śpi wcześniej) i w przerwach jakieś mleczko ogólnie po obiadku raczej lekko już go karmię o 19.30 kolacja kaszka i spać śpi do 7-8 ale potrafi jeść nawet co 2h przez sen, jak nie dam to się budzi. |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cięzko w tym czasie cokolwiek zrobić, bo nie wiadomo, w co ręce włozyć, więc ja po prostu nie robię nic Ale w sumie to nie narzekam, bo poza nielicznymi przypadkami, jak np dziś, Nisia przesypia ładnie całe noce od 19 do 6 rano
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Magducha, oj wspólczuję, oby takie noce się nie powtarzały
![]() Iwcia dens, oby kręgosłup przestał boleć Kuroikaze, a wiesz że nawet sobie Ciebie przypominam Carolajna, a ile te cudowne tablety kosztują? Ewelain, sympatyczna rodzinka z Was a torcik cudny Illbana, TŻ już spał więc nie miałam się na kogo rzucać A melisę mogę pić? To kupię, mam dość bezsennych nocy...Małgosia, no właśnie, nie bolą Cię cycki od odciągania? Bo ja używałam laktatora sporadycznie ale potem zawsze miałam takie obolałe... |
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Magducha super! mam nadzieje ze ktos skorzysta..
Ja juz to zrobilam...najwiecej smiechu bylo jak zaczelam Aleksa dzwieki nasladowac troche byl zdziwiony a potem aczal coraz to nowsze dzwieki wydobywac... Fionka no to faktycznie zdolni jestescie ![]() tak powinno byc...chcemy dzidziusia...to robimy...bzyk bzyk i dzidzius jest Vila masz duze piersi i pewnie pod ich ciezarem skora sie rozciagnela, najgorsze ze teraz podczas karmienia nie mozna ich kremami ujedrniac...miejmy nadzieje, ze pozniej wroca do formy... od dwoch dni probuje zalozyc album i nie mam kiedy skonczyc... A z Poiglot to co sie dzieje, nie ma jej i nie ma... moze to przez te problemy z mieszkaniem...
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Małgosiu - ja dopiero doczytałam, ale Ty kochana to masz naprawde nieciekawe noce, ja po jeden takiej dziś wyimiękłam, więc naprawdę współczuje
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
moj śpi ok 20 dostaje 180ml mleka z kaszka.Nie raz mu podam ok 23 60 ml mleka.Budzi sie ok 5-6 120ml mleka.Później już co 4h.
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tabletki kosztują ok 40-50 zł i są w nich jakieś fitocośtam, i po nich co prawda cycochy nie rosną ale wypełniają się i stają się jędrniejsze, to działa podobnie jak piguły anty np yasminnel czy jak to tam się pisze
Ale trzeba brać min 3 mies i później przypominać jedną tabletką dziennie. Jest chyba wątek o tym na wizażu
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Gosik - pytanie o melisę było co prawda do kogoś innego, ale ja odpowiem - meliske możesz pić, a nawet jest to wskazane, jeśli karmi się piersią, bo podobno melisa wzmaga laktację
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Podobno ta zabawa sprawia również, że juz taki mały dzieciaczek czuje się ważny, doceniany i rozumiany i że jego zdanie się liczy
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Heja, już wybrałam sobie hula hop, pokażę Małżowi i zamówimy.
![]() http://allegro.pl/item762099668_hula...e_prezent.html Moim zdaniem te są najlepsze z oferowanych. Ot, co. ![]() Wiecie co, co do drzemek etc., to ja nie mam zielonego pojęcia. xD Wstyd się przyznać, ale nie wnikam w to i nie zwracam żadnej uwagi. teraz położyłam go do łózeczka, zaczepiłam do szczebelków łózeczka na gumce grzechotki (takie kupne cos) i bawi sie zadowolony. Ale się cieszę, ale coś nie na długo.
|
|
|
|
#311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no faktycznie przez pol h to nie wiadomo co zrobic...ja ci podpowiem...wejsc na wizaz... a tak powaznie to rzeczywiscie twoja Nisia nieduzo spi... pamietam jak Esti pisala ile spia jej corki...tak to mozna zyc
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Mell, pewnie i dlatego... ech, nie cieszyłam się wcale, ze mi cyce urosły i nie cieszę się. ;/
Dziewczyny można pić zieloną albo czerwoną herbatę podczas karmienia? Jeśli tak to ile? Madziu, ja wzięłam małego na kolana i też się cieszył z tych mych minek i dźwięków. Dzięki. Oj, już narzeka, zaraz po niego lecę.
|
|
|
|
#313 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
długie drzemki = długie przerwy krótkie drzemki = krótkie przerwy |
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Vila mowisz ze zdarza sie ze synek nie spi przez caly dzien? daje rade tak wytrzymac i nie marudzi wtedy?
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
MAMUSIE, CO POWIECIE NA TO BY W PRZYSZŁE LATO SPOTKAĆ SIĘ WSZYSTKIE RAZEM Z NASZYMI TŻTAMI I DZIECIUSZKAMI NAD MORZEM CHOĆBY NA WEEKEND? MOŻE WŁADYSŁAWOWO?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Vila - zieloną można, czerwonej nie można pic podczas karmienia (hamuje laktację)
Mell - dla mnie taki plan dnia jaki ma Esti to szczyt marzeń, kurcze,nie wiem od czego to zależy, ale wiem, że u mnie nigdy tak nie będzie już się w sumie z tym pogodziłam i przyzwyczaiłam, tylko naprawdę nic się nie da zrobić, obiad na szybkiego, sprzątanie na szybkiego, wszystko w biegu, bo moja córka oczywiście sama ze sobą czasu spędzać nie chce, potrzebuje towarzystwa ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
ciekawe jak by nam się gadało na zywo
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
JUPI!!!!!!!!!
wreszcie mam na tej cholernej wsi internet-co prawda 650 i do tego sie rozłancza ale jest HAHA ![]() a wiec wracam na forum kochane!!! tylko ciekawe czy kos mnie pamieta? moj Natanek dostał dzis 1 raz gerberek jabłko z babanem(4 miesiac) i strasznie mu smakowało,sam otwierał buzke i smiał sie wczoraj był 1 gerberek ale marchewka i nie smakowała mu juz tak bardzo
Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-10-06 o 14:41 |
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vila – ja kupiłam taki zwykły hula-hop, lekki, za 5 zł chyba (średnica 90 cm) – takim ćwiczyła moja siostra na początku i miała świetne efekty. Mell_xx – u nas z tymi przerwami to różnie, bo Hubert w sumie mało śpi. Wiele zależy też u niego od dnia. Ale tak myślę, że aktywny jest tak około 3 godzin, potem musi się kimnąć chociaż 15 minut (czyli tak ok. 9, 13/14 i 17). A w nocy to my wstajemy często (w sumie nie wiem, ile razy, bo ja wszystko we śnie robię ). Zazdroszczę Ci tej jednej pobudki.Magducha – zabawy super – na pewno wykorzystamy. Gosik – można pić melisę No ja myślę, że jakbyś się rzuciła na TŻ-ta, to on by się obudził.
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Mell, Mycha generalnie mało sypia. Rano wstaje przeważnie koło 6-7 i czasem koło 8-9 zdrzemnie się pół godzinki ale to już rzadko. Na spacerze przeważnie sypia, tak do 2 godzin ale też nie zawsze. Po południu właściwie nigdy ale przynajmniej ostatnio po kąpieli i jedzonku tfu tfu zasypia przed 20. Potem różnie, budzi się czasem co 3-4 godziny a czasem co 2. Wygląda na to że on będzie sypiał jak ja, z trudem...
W sobotę jak nie wyszliśmy na spacer to nie spał przez całutki dzień a koło 17 ze zmęczenia dostał histerii. TŻ z trudem go utulił i jakoś uśpił na 40 minut. Wstał i był już zadowolony...to była jedyna drzemka na cały dzień...Carolajna, a w takim razie efekt po tych tabletkach trwa tyle ile się je bierze czy coś dłużej? Można je stosować na okrągło? Magducha, to kupię tą melisę Vila, trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie |
|
|
|
#321 | ||||||
|
Rozeznanie
|
my wlasnie wrocilismy ze spacerku na rekach
ta woda swiecona to chyba memu synkowi cos wypalila no maruda jedna w domu placz ale na raczkach przeciez jest gitCytat:
3mam kciuki za wizyte u neurologa a u mnie bylo podejrzenie dyskopatii i mialam skierowanie na rezonans ale zaciazylam, dzis juz bylam umowilam sie na jutro po kolejne skierowanie mam nadzieje ze dostane bez problemu - a moje plecki sa b. wazne bo jak nie mam zdrowych pleckow to i nie popracuje Cytat:
![]() Cytat:
bylabym uroczo plaska pewniea o tych tabletach pierwsze slysze ciekawe jakis hormon maja czy jak Cytat:
![]() Illbanko Gosikk dzieki Cytat:
potem ok 12 jak na spacerze to spi od 1.5 do 3 godzin a jak w domu to 30min i ok 17-18 znowu 30min czasem 1 h, o 2o sie kladzie, jak siedzimy w domu to mamy tylko 30 minutowe spanka ![]() Cytat:
Madziu fajne te zabawy a moj Szymek wszamal dzis 3/4 sloiczka zupki marchiowo ryzowej ale skubaniec jak je jablko to fajnie w skupieniu a jak marchewe to sie glupol wydurnia i marchewka jest na wszystkim potema i Vila zapomnialam 3mam kciuczki za szczepienie Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-06 o 15:10 |
||||||
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie mogę z Was.....kiedy Wy macie czas żeby tyle klapać??
oczywiście nie przeczytałam co u Was nowego![]() Ja dzisiaj dopiero teraz usiadłam odpocząć Rano pojechałam do lekarza....bo cierpię z powodu bóli kręgosłupa i pleców no i po skierowanie na badanie krwi żeby sprawdzić czy wszystko ok po zakażeniu. Jutro idę RTG we wtorek do laboratorium i zobaczymy co ze mną będzie...oby nie rehabilitacja bo nie będę miała kiedy chodzić![]() potem byliśmy na kontroli bioderek Nikoli i wszystko ok Dziewczyny śpią a mnie głowa boli:/ idę ciut poleżeć |
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Vila, ja to bym się chętnie spotkała ale TŻ w życiu by się nie zgodził
On jest aspołeczny Nyla, pewnie że Cie pamiętamy ![]() Illbana, hehe to chyba faktycznie meliska się przyda A TŻ, hmm ![]() Iwcia dens, a gdzie pracujesz? |
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
No czyli z tym spaniem u dzieci bywa roznie...jak widze, a myslałam ze tylko ja mam tak ze kazdy dzien wyglada troche inaczej od poprzedniego...no nie wszystko
![]() bo pamietam jak przeczytalam o spioszkach esti to sie wystraszylam ze moj spi malo, ale widac ze kazde dziecie potrzebuje inna ilosc snu... no i niestety pewnie sypiac beda coraz mniej... zastanawialam sie czy by nie wprowadzic drzemek o stałych porach to moze Aleks tak szybko nie odzwyczai sie od dziennym drzemek... ...tylko czy da sie go tak zaprogramowac... teraz np spi juz 2 h ps....załozylam albumiki wiec jak ktos chcialby zerknac z kim ma doczynienia...to zapraszam
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
dentysta sadysta ze mnie
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
juz lece albumk poogladac |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, mam nadzieję że kontrola wypadnie ok
Iwcia dens, no przecież...już pisałaś, skleroza |
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Mell slicznas Ty jest
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 |
|
BAN stały
|
laseczki,ktora daje juz gerberki?moj je od wczoraj-przez głupi antybiotyk i chorobe straciłam duzo pokarmu i starcza tylko na noc i na rano;((
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
iwcia dens odnosnie @ ja dostalam pierwsza po 3 m-cach od porodu, ale odciagalam mleczko przez miesiac a pozniej mialam jeszcze przez drugi m-c laktacje. A nast @ dostalam za 2 m-ce a teraz juz nast (obecnie mam teraz) dostalam normalnie po miesiacu czasu.
Jesli chodzi o bujaczek to on na razie w nim jest na pollezaco w tej pozycji najnizszej. Czasem mu te nozki postawie ale wtedy lobuz chce sie podnosic wiec boje sie i na razie w tej pozycji pollezacej jest bez postawionych nozek i bez wyciagnietych tylnych nozek Nawet karmie go w tej pozycji bo wtedy je a tak to glowke do przodu daje ![]() gosiczku dlaczego sie rzucalas w nocy? a moze na tzta sie rzucalas?malutka trzymam kciuki za dobre wiesci od nefrologa ![]() kuroikaze Filipkowi daje tylko rumiankowa i z kopru wloskiego ale troszke mu wsypuje bo tz preferuje picie wody mineralnej przegotowanej wiec sie zlosci jak mu nawet tyci tyci granulkow tam wspypie ![]() Vila dzieki wiesz za co ![]() a dlaczego nie masz zdjec z ciazy?? odnosnie hulahopow to nie slyszalam o takich z masazerami, musze poogladac ![]() Evelain coreczka podobna do Ciebie Mell_x Filip spi ok 3-4 razy w ciagu dnia. Po nocy o 6 przewaznie budzi sie na mleczko, biore go do lozka, troszke sie pobawi, pogada sam do siebie wtula sie i zasypia..spie z nim gdzies tak do 8 a on ok 9 sie budzi. Robie mu sok z marchewki, pozniej godzinke sie bawi, zje mleczko ok 10 i do 11 sie jeszcze bawi. Pozniej ok 11 zasypia. Budzi sie ok 13, je zupke przez 40 min., bawi sie do 15 gdzies i zasypia i spi do ok 17 ale w tych godz przewaznie jestem z nim na dworze wiec daje mu mleczko popatrzy sobie na dworze na drzewka i zasypia znow ale spi czujnie, czasem sie troche w wozku pobawi i ok 18 wracam z nim do domku to juz do wieczora do 20 nie spi bawi sie. Pozniej ok 20 kapanko, mleczko i sen nocny
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, no żeby to chociaż na TZ...a tak to ani nie pospałam ani...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

skóra tak wisia jakbym 20kg straciła

i musi dac mu chociazby wody bo inaczej nie zasnie...
cięzko w tym czasie cokolwiek zrobić, bo nie wiadomo, w co ręce włozyć, więc ja po prostu nie robię nic
A melisę mogę pić? To kupię, mam dość bezsennych nocy...

ta woda swiecona to chyba memu synkowi cos wypalila
ciekawe czy mnie jeszcze wogole pamietacie
bo nie będę miała kiedy chodzić