|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Agusia - faktycznie nieciekawie to wygląda. Nie wiem co Ci poradzić. Kurcze, nie ma co prawda ludzi idealnych, ale takie zachowanie przechodzi wszelkie normy.
![]() Aniu - zdjęcie cudne. Co za wstręciuch o plackach ziemniaczanych mówił? Uduszę.... uwielbiam |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosiu to ursull choć ją za to razem udusimy!! Ja mam diete a ona mi z plackami ziemniaczanymi wyjeżdża, a przy plackach u mnie to wszelakie desery torty itp się chowają
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull... jak chcesz żebyśmy Cię zauważały to pisz o pysznym jedzonku....
Iwciag - duszę
|
|
|
|
#3484 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no chwile mnie nie bylo... przez z was nie bede z Kuba na spacery chodzic
bo tyle czytania ze szok! widze ze wielocytowanie ukradlo mi kilka zaznaczonych postow no to napisze z pamieci GOSIKK: Brawa dla Aleksa!!!!!!!!! : oklaski:![]() magduchahahah: sliczne sukienki... zakochalam sie w ostatniej!!! Cytat:
i jak??? pani doktor zmarnowala zycie twojej Darii ?? Cytat:
![]() ja tez nie narzekam... Kuba tez nie jest wymagajacy ciesze sie bo teraz juz spedza moze na raczkach (nie liczac karmienia) jakies 15 min ![]() wlasnie sie bawi na macie i mierzy mnie wzrokiem ze zamiast sprzatac to matka wstala z wyrka (bo spalam z nim teraz) to siedzi znowu przy kompie ![]() Cytat:
Cytat:
nie skarze sie... maja inne podejscie niz w pl do dzieci, ale dobrze wykonuja swoja prace... gp mam fajnego, strasznie pocieszny chlop ![]() smiac mi sie chce jak ide do niego na zastrzyki to zawsze przed zastrzykiem pyta czy klepnac mnie w tylek czy wole cierpiec no z tym ze tu szczepionki refundowane to mamy dobrze... bo nie trzeba placic za zdrowie swojego szkraba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie powiem ze go nie prowokuje mam nadzieje ze wkoncu sie wkurzy i sie wyprowadzi ![]() piekne!!!
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo ze przeczytalyscie o moim problemie, mam nadzieje ze wiecej tz nie powtorzy takiego zachowania, bo bardzo mnie urazil..
Ja wiem, ze czasem mowi sie cos, czego pozniej zalujemy, ale jesli ktos z roku na rok staje sie bardziej obojetny na druga osobe, to chyba tu cos nie halo jest. Dodam ze tata jego ma osobny pokoj i nie spi z mama tzta tylko spia osobno, kiedys z ciekawosci zapytam tesciowa jaka byla prawdziwa przyczyna tego, bo poki co tz mi mowi, ze jego tata ma tyle ksiazek ze musi miec osobny pokoj... dziwne...Kiedys tesciowa mi sie zalila, ze maz jej nie zabral nigdzie od 30 lat i ze jej smutno, a chcialaby z nim gdziekolwiek pojechac..tescma swoj swiat i obawiam sie ze moj tz tez zaczyna go miec..
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
placki pychotaania zdjęcie super aguśka nie smuć się |
|
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki.... mój dzieć to normalnie diabeł tasmański... od 2 dni...
Ja się chyba za niego ostro wezmę i go nauczę i samego zasypiać i więcej leżeć..... bo jestem strasznie wkurzona. A jak wrócę do pracy to jak sobie dam radę z tym wredziochem małym.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzy lo mnie to ale nie wazne.dobrze ze biora przyklad z rodzicow ale nie w takich kwestiach.. no prosze...;/ ANIU PIEKNE ![]() magducha dziekuje ale ty jestes taka sliczna delikatna,.. bedziesz pieknaaa panna mloda.. ojej juz sie nie moge doczekac fotek
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
No i po wizycie. Niunia zdrowa (niewielka infekcja dróg oddechowych). Zapchany nos i kaszel to od zbyt suchego powietrza w domu, mamy obniżyć temp. powietrza i dawać dużo pić. Pić dawałam bardzo dużo, ale za to ostatnio mocno nagrzewałam pokoik dziewczyn bo mi tam zimno było. Dostałyśmy syropek
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nauczyć dziecko usypiać samemu?
I jak go oduczyć noszenia w ciągu dnia? Błagam pomóżcie.... Anulcia - cieszę się że to nic poważnego. |
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny myślicie, że za dwadzieścia lat, jak nam dzieci podrosną
nadal bedzie mozna podejrzec ten wątek, co na nim było pisane?---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() PS. W BIEDRONCE SPRZEDAJĄ KOMBINEZONY POLAROWE NA ZIMĘ ZA 50 zł.
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde to ponoć ciężka sprawa i płacz dziecka nawet kilka dni, ale trzeba być konsekwentnym, mój Iwo jakoś z dnia na dzień zaczął sam usypiać w łóżeczku swoim(wcześniej rączki, usypianie w naszym łóżku, później przenoszenie)więc może i u was to i kwestia czasu..Jeśli chodzi o leżenie, to mój dłużej niż10min nie potrafi sam
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudusiu no to tez Ci powiedzial tz, co z tego ze w domu tak nei bylo. A u mnie tez mama z tata malo rozmawiali ze soba a z tztem staram sie duzo rozmawiac, skoro jakies problemy zauwazylo sie w domu to powinno sie ich unikac a nie powtarzac. Ale im chyba to odpowiada a nie jest to problemem.;/
Małgosiu nie wiem co Ci poradzic...hmm moze zacznij go ukladac na lozku ale kladz sie kolo niego i spiewaj mu czytaj, baw sie w zabawy paluszkowe, tak aby jak najmniej byl na rekach a pozniej daj grzechotke zeby sam sie bawil, ale badz przez jakis czas z nim pozniej niuech sam sie bawi i tak moze sie nauczy. Co do zasypiania, moj nadal sam nie zasypia, musze przy nim lezec, jeszcze dran wypluwa albo wyciaga co chwile smoka i marudzi bo nie ma co possac i musze co chwile mu dawac, a ostatnio zauwazylam ze przeciaga zasypianie, bo bawi sie moimi rekami i pieluszka i jak mu reke zabieram to krzyk, wiec staram sie podsuwac mu ta pieluszke bo tak to jestem niewolnica jego To bawienie sie rekami jest slodkie, ale nie jak chce isc gotowac obiad jemu lub nam, lub cos porobic w domku ![]() Moze podsun malemu maskotke do wtulania, dzieci lubia sie w cos wtulac
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-23 o 19:15 |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
anulka dobrze ze to nic powaznego
![]() Malgosia to nie takie latwe.. mamie potrzeba twardej reki twardego serca i CIERPLIWOSCI.. ogladam rozne programy nianie itp i oni mowia zeby dziecku przeczytac czy tam pospiewac.. to co sie zazwyczaj robi mu przed snem.. przytulasz calujesz i kladziesz do lozeczka no i pora na sen.. tylko ze to nie takie latwe.. ja poddaje sie jak widze ta jego smutna minka i slysze placz:sciana: ulegla jestem strasznie... moj gowniarek zaczyna mnie wykorzystywac czasem sam usnie.. polezy polezy possie kciuka az usnie,... ale coraz czesciej musze go nosic.. on marudzi poplakuje.. ponarzeka az w koncu usnie ![]() wczoraj az sie smialam z tego jak widzialam jak tz go buja bo wiem ze to maly wykorzystywacz.. ostatnio czesto jak kladzie sie spac kolo 22-23 to po jakiejs godzinie zdarzy mu sie obudzic.. to nie podchodze do niego nic nie robie .. on tak polezy az usnie.. ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-23 o 19:19 |
|
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Aggusia taa wlasnie. moja mama jest rozwodka czy tez mam starac sie brac z niej przyklad?
no dajze spokoj ![]() mam nadzieje ze twoj tz zrozumie.. ze zle zrobil,zle powiedzial skoro y jestes dla niego taka dobra.. tzn jak sama pisalas calujesz go .. mowisz ze kochasz.. wychodzisz pierwsza z inicjatywa .. no to nie wiem skad wziely sie te mocne slowa ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja zauwazylam, ze jak moj nie chce spac po kapieli i jedzonku i przeciaga to klade go do lozeczka, tam sie bawi w gadanie i piszczenie ze soba az wkoncu zmeczy sie i zasypia, tylko musze przyjsc i smoka w dzioba dac i jest juz szczesliwy i ululany...
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
moj ssie palucha..
ktorej dziecko ssie palucha ? nie moge go oduczyc... ![]() ![]() az ma taka dziwna plytke na paznokciu.. ;/taka pomarszczona.. widac tylko z bliska;/
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie mam juz sily sprzatac po nim naprawde i gdyby pamietal co ma zrobic i zawsze umyl butelki czy sprzatnal po tym jak je itd to nie musialabym mu zwracac uwagi i nie byloby calej klotni..
|
|
#3500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez kilka razy mnie tak zawiodl.. czyli ''ide na piwko na godzinke..moze dwie.. (mysle sobie -spoko ).. i co? tz sobie pomnozyl..i piwa i godziny... strasznie mnie to denerwuje strasznie wku.. mnie takie zachowanie jak nieodpowiedzialny szczeniak i gowniarz sorka ze sieunosze ale jak pomysle o tym to od razu mi sie moj przypomina.. a takich sytuacji bylo u mnie kilka-niestety... gadalam z nim tysiace razy , pisalam listy teraz chyba dopiero pomoglo chociaz wole sie nie cieszyc ze do mojego tzta wkoncu cos dotarlo.. bo moze cos mujeszcze odbije mam nadzieje ze nie .. Jestem ciekawa jakby to byllo gdyby sie role odwrocily i gdybysmy to my kobiety,zony i matki zaczely sie spozniac.. wracaly wciete i jeszcze sie tak potrafily odezwac do meza ktory siedzi z dzieckiem sprzata gotuje..
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde dziad grzebie w moich rzeczach i jeszcze obrażony na mnie jak bym to ja była winna!! poiglot mój już nie ssie, był moment, że ssał dośyć często teściowa mówiła, by w miarę możliwości wyjmować mu, tak robiłam no i jakoś oduczył się Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-23 o 19:41 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ja też mam takie problemy z Milenką,takie sceny przed snem urządza,że masakra
po to,aby obudzić się za chwilę i w ryk w końcu ląduje w naszym lóżku,a ja koło niej i próbuję ją uśpić i tak w kółko poiglot tym kciukiem to się nie przejmuj,z czasem przejdzie mu.Ponoć jest dopuszczalne ssanie kciuka do 2-go roku życia,a więcej krzywdy mozna wyrządzić oduczając malucha na siłę.Tak czytałam. ![]() Aguśka,Iwcia,Poiglot no ta ja w takim razie na swojego TŻ nie mogę narzekać przy waszych to anioł z niego więc jednak szczęściara ze mnie |
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy oni nie maja wyczucia czasu czy sa po prostu tacy chorzy umyslowo, bo naprawde nie wiem jak to wytlumaczyc. Czasem juz przymykam na rozne rzeczy oko ale akurat wtedy zle sie czulam bo juz mialam biegunke a ten jeszcze wstawiony przyszedl no i obawialam sie ze zapomni czegos zrobic a ja nie mialam juz sily bo czulam sie coraz gorzej i chcialam sie polozyc. Ale nie mozna mu nic powiedziec bo strach jak zareaguje. Ale wiesz co. Ja mam plan, teraz bede obojetna, nie bede chciala od niego niczego, nie bede przytulac prosic sie o inne przytulanki, czekam tylko jak wroce do pracy, wtedy moze zacznie sie zastanawiac jesli wroce troche pozniej albo tez czasem gdzies wyjde i nie przyjde na czas. U mnie to dziala na jakis czas i troche go zawsze opamieta. A teraz jest pewny siebie bo ja siedze w domu caly czas ale sie to skonczy niebawem i mysle ze zmieni swoje postepowanie i zacznie sie wiecej starac. Cytat:
u nas tez rozmowy i wszystko teraz kreci sie tylko wokol malego..
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-23 o 19:54 |
||
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia i to jest myśl, pamiętam, że Klaudii też radziłam obojętność, niech oni troszkę potęsknią, pomyślą, a co!! Nie wiem czy u niej to poskutkowało, bo jakoś mknęło mi, ale Tobie życzę, aby plan zadziałał
A czego ten mój dupek szukał w moich rzeczach nie wiem! Ale u nas problem powrócił, kiedyś miałam notorycznie sprawdzany telefon(zazdrośnik szukał i węszył)pewnie teraz też przegląda..a może nie, bo mam nowy model a on taki delikatnie z techniką na bakier ![]() A może on u mnie szukał w szafce jakiegoś sąsiada!? Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-23 o 20:13 |
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
nuda...---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Iwciag jak tam dieta?
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Magducha sliczne suknie, to jest moj styl, ja tez uwielbiam takie lekkie kiecki ![]() Katrin jak pojdzie reszta do pracy to tez nie bedzie juz tyle do nadrabiania ![]() Eve mojemu tez kupa nie przeszkadza Maly placze jak na prawde cos mu nie pasuje a tak to spoko dzieciak odpukac Moj tez tak piszczy Boszenka salatka z feta pychaaaaaaaaaaaaa Malgosia ja Ci nie pomoge z tym usypianiem, Jaska do lozka buch i po 20 min spi Poiglot Jasko ssie nieraz palucha, lubi jak usypia, ale go pozniej wypuszcza. Ma paznokcia miekkiego od ssania. |
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde pochwaliłam Małego a tu źle znosi szczepienie śpiący nie może zasnąć i non stop się wydziera temperatura podniesiona lekko ![]() teraz chwilkę przysnął ale się kręci;/ Cinusiowa mnie zabije bo miałam zdjęcia wrzucić jej fotelika...lecę szybciochem kiece przeprasować i jak się nie obudzi to wrócę i wkleje fotki Cinusiowa przepraszam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

bo tyle czytania ze szok!
no to napisze z pamieci
: oklaski:
)
....troche po lebkach, ale dalam rade

nadal bedzie mozna podejrzec ten wątek, co na nim było pisane?

nuda...