|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
bo tu tak jest, czujemy jakbysmy sie znamy, ze hohhoho....przynajmniej ja tak mam Cytat:
ale chyba juz za poznosalatka moja, moja ![]() aaa no jo simpatica podpisuje sie pod tym co napisala Carolajna, nie wierze, ze na tej podstawie mozna obliczyc porod A gdzie indziej sie udziela????? Bo tu jej dawno nie bylo
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-26 o 14:51 |
||
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. gili gili to też wyczyn ![]() 3. ja nie uzywam jeszcze niczego do jamy ustnej maluchów. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Dziewczyny macie tu kupon na kawę do wydrukowania. Po okazaniu tego kuponu w McDonald's dostaniecie małą kawę gratis. dostałam taką reklamę na maila to wam przekazuje. Pewnie tez dostałyscie, ale moze ktos nie ma, a bywa w Mc. Kawe dostaje się tylko do śniadania.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-26 o 15:04 |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Magducha, oj nieładnie Twój TŻ się zachował, nic nie usprawiedliwia takiego tekstu
A Aljaka dobrze powiedziała, jak przyjdzie co do czego to dla Nisi i tak Ty będziesz najważniejsza Vila, śliczny torcik a Twoja kreacja bardzo fajna Iwciag, mnie włosy mniej już wypadają, wcześniej wyczesywałam garść a teraz garstkę Nad czołem widzę odrastające króciutkie włoski ale gąszcz to nie jest...Superzabula, ale śmieszek Milena, super wieści, u nas rehabilitant ostatnio znowu kręcił głową nad Aleksem. No ale ja nie ćwiczę więc i trudno o jakieś spektakularne zmiany...No dokładnie, ważne na ile lat się czujemy a ja jakoś zawsze miałam problem z dojrzewaniem My jeszcze ząbków nie mamy a mnie oczywiście nie chce się przecierać dziąsełek. Kupiłam szczoteczkę na palec i na razie czekam chociaż miałam przyzwyczajać Aleksa do mycia...
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. hihi haha ten wiek to kamóflasz ![]() 3. Kathi bywa tu namierzyłam ją![]() Bąble oglądają bajeczki
|
|
#3905 | ||
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
przecież to jakieś bzdury, Ty weź tej kobiety nie słuchaj. mam 1547myśli w głowie na poparcie debilizmu tej pani, ale szkoda pisać. Wkurzają mnie takie sytuacje. Kobieta w ciąży słucha doświadczonych, potrzebuje często rad i słyszy takie rzeczy. Wg tej metody - ona określi termin porodu z taką samą precyzją, jak ja odczytam wzrost mojej córki stojąc 35mrtrów od niej....o matko Cytat:
to może spróbuj z ta naftą, ona bardzo stymuluje porost włosów, może też spowodować to co u mnie. Nagle włosy skumulowały wypadanie w kilka dni wypadło wszystko co miało wypaść i koniec...teraz mam mnóstwo nowych. Kosztuje grosze. |
||
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
|
Cytat:
i tak jak pisałam, tak jakby te nowe wypchnęły te obumarłe i teraz już rosną. Początkowo robiłam co 2dni, teraz raz w tygodniu. Ładnie się błyszczą
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-10-26 o 15:44 |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam tylko napisać że mój syn śpi 4 godzinę
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
A nakładałaś na umyte włosy czy przed myciem? Owijałaś ręcznikiem?
|
|
|
|
#3910 |
|
|
Ty Piotrek dzisiaj spał 4,5 i teraz śpi już ponad godzinę...coś jest na rzeczy
![]() na brudne, bo to takie tłuste jest i myłam. Dobrze mieć jakiś szampon oczyszczający, coby ładnie zmył. można zmieszać z żółtkiem, itp Są różne ja mam z wyciągiem z rzodkwi i drugą z witaminami a+e. |
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Mycha przespał na spacerze prawie 3 godziny, to rekord ostatnich tygodni
Cytat:
Kupuję jutro |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna nie ma za co !!! Ja teorie zywienia to mam calkiem dobra, gorzej z praktyka
To prawda, ze to nie jest takie proste - jedzenie slodyczy wcale nie oznacza, ze przytyjesz tak, jak chcesz i odwotnie glodzenie nie spowoduje, ze schudniesz tam gdzie chcesz i jak chcesz. Lece bo maly cosik dzisiaj marudny...
|
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy właśnie z szybkiego spaceru, bo deszcz nas zastał a my jak zwykle bez folii, zdążyliśmy tylko zaopatrzyć się w nowe smoczki do butelek.
Widzę, że wasze dzieciaczki mają dziś dobry sen, mój też do południa ciągle sobie drzemał, a teraz marudzi jak baba w ciąży ![]() Może i ja z nafty skorzystam, tylko znając życie będzie jak z siemieniem lnianym,2 razy i koniec ![]() A anulka jest śledzikiem
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka laski,muszę wam się pochwalić,że moja Ślicznota dzis pierwszy raz siedziała sama bez żadnych poduszek,podtrzymywania i podparcia i do tego świetnie się bawiła,a nawet sięgnęła po zabawkę i siedziała dalej.Normalnie szok.Załączam zdjątka.
:ju pi:![]() Magducha dzięki za komentarzyk na NK,szybka jestę Teraz obiad,a potem wezmę się za nadrabianie i wtedy trochę was pomęczę.Buziaki dla wszystkich Ale jestem uhahahana
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy właśnie z szybkiego spaceru, bo deszcz nas zastał a my jak zwykle bez folii, zdążyliśmy tylko zaopatrzyć się w nowe smoczki do butelek.
Widzę, że wasze dzieciaczki mają dziś dobry sen, mój też do południa ciągle sobie drzemał, a teraz marudzi jak baba w ciąży ![]() Może i ja z nafty skorzystam, tylko znając życie będzie jak z siemieniem lnianym,2 razy i koniec ![]() A anulka jest śledzikiem ![]() A i pokażę Wam mojego małego spacerowicza ![]() ursull jak ślicznie,mała spryciulka, mój tak nie potrafi
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 17:24 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Karola - pisałaś kiedyś, że jedzonko dla Michasia zamawiasz przez neta i nie płacisz za przesyłkę? A z jakiej strony?
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Jaki przystojny ten spacerowicz ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My dzis z Filemonkiem 3 godzinki na spacerku bylismy, korzystam z pogody poki nie pada. ![]() Poza tym korzystam tez z tego ze mam naprawde baaardzo grzeczne dziecko, pieknie siedzi w wozku i zasypia bez marudzenia.Moge spokojnie robic zakupy i szalec ![]() Kupilam mu dzis takie sliczne rekawiczki za 5 zl i apaszke z polarku Z tztem sie odzywamy ale nadal sluzbowo, ale zadziwia mnie ten moj maz, codziennie scieli lozko, zmywa i nawet wyszorowal zlew w kuchni A moze ma dosc sprzatania hehe pakusia co ta marylka tak sie stara teraz? ![]() marika ja mialam takiego promotora ktory nie byl nim pierwszyraz ale nie bardzo wiedzial co z czym sie je, np. nie wiedzial czy dla niego praca lic ma byc w twardej czy miekkiej oprawie, itp..wiec musialam wydzwaniac do dziekanatu a tam te damulki z laska mi odpowiadaly na pytania. ![]() Aktu zgody jeszcze z tztemnie bylo, ale juz rozmawiamy ze soba, jeszcze "sluzobowo" ale przynamniej mili jestesmy dla siebie a bynajmniej tz A tesciowa mnie przeraza......Eve a jakie tz Ci atrakcje organizuje? Odnosnie mojej pracy no to nie jest lekko najgorsze sa nocki dlatego martwie sie skad wezme sile na zajmowanie sie Filipkiem po takiej nocce... Juz nawet myslalam zebyjednak poszukac pracy w jakiejs przychodni. Wole miec mniej pieniazkow ale sile i radosc dla mojego dziecka. Tylko problem polega na tym, ze jesli juz sie stamtad zwolnie to raczej tam nie wroce juz do tego szpitala...a lubie ten szpital.No a Ty mialas ciekawe poczatki znajomosci z tztem hihimalutka ja zauwazylam ze Cie nie ma! ania ja Cie rozumiem iwciag ja zaraz po porodzie to mialam lekki szok ze moje dziecko takie duze ale jeszcze nie myslalam o nim ze piekne, jeszcze chyba nie czulam tej milosci, jedyne uczucie jakie mialam to radosc ze wkoncu "wyszlo ze mnie" to moje dzidzi ![]() Dopiero jak doszlam do siebie, to zaczelam za nim szalenczo tesknic, a ze nie byl ze mna a w inkubatorku w celu ogrzania, zaraz potupalam do niego mimo iz strasznie krecilo mi sie w glowie. A Twoj tz wie jak kobiete przekupic hehehe Cwana bestia ![]() Ale ten Twoj szkrab juz duzy, sliczne ma oczka kuroikaze ale Natanek leci z tymi zabkami ![]() poiglot no tak pieknie! to ja juz od paru dni na glodzie a ta baraszkuje w najlepszeA Filip po urodzeniu taki umaziany mazia byl dlatego taki bialy hihih superzabula my tez z tego wszystkiego nie wzielismy aparatu telefonem bylo zdjecie cykane A to chyba nic zlego ze nam sie goraco robi na widok niektorych starych milostek A Jasio jak zawsze slodziutki i slicznie sie chichra...a jak sobie stopke wcina gosik a dajesz malemu jakies kaszki ryzowe?? Madziu nawet tak nie mow ze Ty jestes tylko od obowiazkow. Nisia kocha Cie najbardziej na swiecie, Ty jestes jej mama jedyna ukochana i to ze akurat sie nie usmiechnela, moze byla zaskoczona i dopiero po jakims czasie pomyslala ze o mama wrocila a akurat tz sie wtranzolił i padlo na niego Szkoda ze musieliscie sie poklocic akurat tam...ale tak czesto wlasnie bywa... Vila kochana brak slow jak slicznie wygladas anulka ja narazie unikam cukru, slyszalam ze u niemowlat moze powodowac bole brzuszka. Nie slodze herbatek, ani deserkow, jesli chcesz aby zupka czy deserek byl slodszy mozesz dodac soku z winogron. Ale kazdy robi jak uwaza, to sa moje przekonania odnosnie cukru. Do picia daje malemu albo wode mineralna przegotowana albo dosypuje tej herbatki z hippa koperkowej lub rumiankowej ale to doslownie ciut. Kaszki uzywam tez bezcukrowe bo te wszystkie smakowe maja bardzo duzo cukru. aljaka ciesze sie ze Piotrus czuje sie lepiej ![]() milenka super ze widac efekty rehabilitacji ![]() odnosnie pierwszych zabkow wiem tez tylko tyle ze sa te specjalne szczoteczki ale jak myc te zabki to nie wiem ![]() ursul oj Twoja mala to juz nie taka mala dziewczynka pieknie siedziczekoladka ja daje malemu jak wstanie rano mleko z dodatkiem kleiku kukurydzianego, pozniej po nast drzemce albo sok albo deserek owocowy. Potem ok 13 zupka. Do wieczora mleko a do mleka na noc dodaje tez kleiku kukurydzianego. Dodawalam kaszke ryzowa rano ale zapierala mi malemu i robil kupke na trzy raty i takie bobki a jak odstawilam ma "fajne" kupeczki.
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
no wie wie cwaniaczek, ale u Twojego Agusiu jak przemiana!! dobrą taktykę obrałaś
![]() A teraz słuchajcie, mam adoratora na NK
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 17:42 |
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Agunia - o wodzisz, a pamiętasz jak się kiedyś skarzyłaś nam, że Filipek urządza na spacerkach awanturki i histerie? Strasznie się cieszę, że to juz minęło i nie wróci. U nas całe szczęscie ten okres poszedł w niepamięć i czerpiemy radośc ze spacerków
Widać Twoja taktyka na TŻ-ta skutkuje Ty mała diabliczko a tak na serio to podziwam za upór i konskwencje w tym traktowaniu TŻ-ta, bo domyślam się, że to wcale nie jest łatwe... Ja sobie myślę, że on już zrozumiał, tylko teraz musi jeszcze przeprosić a z tym u facetów juz jest gorzej niestety ![]() Rękawiczki super Iwciag - opowiadaj co to za adorator A ja chora, chyba mnie przewiało w tej całej Łebie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag no pewnie masz nie jednego adoratora z takim wygladem
![]() Madziu pewnie ze pamietam ten koszmar kiedy nie mialam ochoty nigdzie z Filipem wychodzic A tz nie przeprosil ale jest mily i sprzata, czy przeprosi, watpie...chyba ze sie upomne to moze muwyjdzie z ust to slowo
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj udało mu się połechtać moje ego![]() Agusia masz racje ale mi ciągle małooooooo nie no żartuje, jeśli nawet mam to ja o tym nie wiemJa kiedy czytałam jak piszesz o horrorach spacerowych, myślałam sobie jak dobrze, że nie jestem z tym sama(wiem wiem jestem małpka)ale teraz u mnie podobnie jak u Ciebie spacery to przyjemność mimo, że Iwo coraz mniej śpi na nich, dziś np nie spał w ogóle, podziwiał
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-26 o 18:08 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag Ty nie zmianiaj tematu na spacerki
mow lepiej co z tym adoratorem? zaglada czesto na Twoj profil tak?
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3924 |
|
|
może być ciekawie...
Pietrek postanowił pokazać wam zęby: |
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne perelki
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
no ladnie
a wie ze niedawno wyszlas za maz dran jeden ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Mam do Was pytanko: czy Wasze dzieci tez tak dziwnie sie spinaja jak sie przestrasza?? Tzn np jak niose Filipa przodem do swiata na rekach i jak sie czegos wystraszy, to zaciska piastki (raczki podnosi do gory) robi sie lekko czerwony na buzce i tak sie lekko zgina w pol...tak jakby spina... nie wiem czy to normalne ?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-26 o 19:04 |
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No u mojego tylko podkówkę zauważyłam, nic poza tym, więc nie pomog,ę |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moj tez robi podkowke ale ma tez takie akcje nie wiem co to...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

bo tu tak jest, czujemy jakbysmy sie znamy, ze hohhoho....przynajmniej ja tak mam

ale chyba juz za pozno

dostałam taką reklamę na maila to wam przekazuje. Pewnie tez dostałyscie, ale moze ktos nie ma, a bywa w Mc. Kawe dostaje się tylko do śniadania.
A Aljaka dobrze powiedziała, jak przyjdzie co do czego to dla Nisi i tak Ty będziesz najważniejsza 
namierzyłam ją

a tak na serio to podziwam za upór i konskwencje w tym traktowaniu TŻ-ta, bo domyślam się, że to wcale nie jest łatwe... Ja sobie myślę, że on już zrozumiał, tylko teraz musi jeszcze przeprosić a z tym u facetów juz jest gorzej niestety