|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Mell robię bo lubię
![]() Chętnie wrzucę inne dzieciaczki,ale muszę mieć zdjęcia.Mogą być bez strojów śiątecznych,mogę im czapeczki domontować.To już od was zależy
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Pati ma mokro wiem to głupie,ale to też bywa przyczyną czkawki![]() A własnie mam takie pytanko: moja mała od jakiegoś czasu sporo ulewa, a nawet wymiotuje.Przszlyśmy na mleko od 6mc,ale ta sama firma,podejrzewam,że to jest problem,ale nie jestem pewna.Pytałam lekarki,a ona,że dziecko wygląda na zdrowe i to ulewanie samo przejdzie a to ci diagnoza Martwię się,czy wasze maluchy też tak mają?
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Esti gratuluję ząbka!!!
![]() Ursull, nie ma mokr Co do ulewania, to może zagęść jej mleczko chociaż jedną miareczką kleiku ryżowego? Macie tam taki na wyspach? Na noc robię dla Pati taki gęsty, pożywny- na 180 ml daję 6 miarek od mleka kleiku, a w dzień czasem dodaję jedną. Odkąd tak robię skończyły mi się problemy z ulewaniem, a Pati normalnie żygała jak kot ja byłam w żygach, dywany, ściany itp. Moja ciocia pediatra mówi, żeby zagęszczać, bo wtedy oprócz ulewania jeszcze dłużej ten pokarm jest w brzuszku i dziecko dłużej jest spokojne.
|
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to jest najgorsze bo jeszcze jakby plakal ot tak sobie ale jak wiem ze mu cos dolega to mi go szkoda i meczy sie on i ja ![]() a z ta czkawka to moze jak Ursull mowi ale nie znam przycZyn czkawekja z tym ulewaniem tez mam problem tylko moj ulewa od [poczatku teraz jakby mniej ale ja jeszcze nie przeszlam na mleko nastepne mam 1 puszke do skonczenia 1 . a moze kup tez zageszczacz w aptece ? kolejna Pani doktor ,,madra rada" kurna , niby sie mowi ze 6-7 miesiac to czas kiedy dziecko powinno przestac ulewac wiec wyczekuje ![]() idziemy sie kapac...
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to nie wiem co z tą czkawką Mamy kleik ryżowy ![]() Załączam fotkę miasteczka sąsiedniego.Tak to u nas wygląda |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
O rety
Wygląda jak "Wodny świat" Dziewczyny, zepsuł mi się kombiwar Nie wiem kiedy naprawię lub kupię nowy Będę za niedługo wyglądać jak Ursull na diecie Kura Caro i jak Anulka na avatarze Nienawidzę i nie umiem piec na patelni czy smażyć Zawsze mi się coś przypali, a w kombiwarze wszystko wychodzi takie, że palce lizać
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJE MOJEJ SYNOWEJ ![]() ![]() my czekamy Antosiek szczerbaty ale coś sie wykluwa powoli ![]() Illbana Zgadzam sie zakładamy swoja paczkę ![]() bo ja Ciebie iwcia to mój Antek to chyba ma 3 dni gorączki od wczoraj wysypka podobna do potówek na brzuszku i pleckach tylko mi się kojarzy że to sie nazywa trzydniówka bo starszy syn miał i samo przechodzi nie ma leku na to ale 5-6 tyg matko
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzycz, krzycz - to dobrze, że jest ktoś taki, bo nam by wątek umarł śmiercią naturalną, a tak ciągle żyje. Muszą być takie głośne osoby, bo to innych mobilizuje Cytat:
Ale prawdą jest, że jak dosypię kaszki lub kleiku, to wcale nie uleje albo mniej Zagęszczam jej rano i wieczorem i dłużej przez to jest spokojna![]() Cytat:
![]() Współczuję... Pamiętam jak w 1997 r. pakowaliśmy cały dobytek z rodziną i uciekaliśmy z miasta, bo groziło zalanie... Nasze miasto jako jedno z nielicznych się uratowało... A tak z innej beczki, to w teledysku piosenki "Moja i Twoja nadzieja" nagranej dla powodzian był pokazany mój wujek jak siedzi z moim kilkuletnim kuzynem na workach z piaskiem w bramie wjazdowej na ich podwórze ![]() GRATULUJĘ ZĄBKA ESTI ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Bercia jak tam kupka??? Coś działaliście z tymi sposobami o których Ci pisałam?? |
|||
|
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wchodze ndo Waszej paczki przecie tam Illbanka bedzie ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- o mamo Ursull oby Ciebie i Eve oszczedzilo
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś korzysta ze strony www.torrenty.org ??? Działa wam ona dzisiaj normalnie...
|
|
|
|
#3943 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie siedzę i wcinam olbrzymia kremówkę, wogóle jem właściwie głównie słodycze i co i nic. Wiem że mnie nie zrozumiecie ale ja tak strasznie chciałabym przytyć
Wiem że sie za dużo nie udzielam ale ja już taka jestem czasem wolę być z boku a Was bardzo lubię i myślę że dla takich jak ja też jest tu miejsce. A Ciebie Ursull uwielbiam czytać i dlatego pisz jak najczęściej Acha wspominałaś o witaminie D. No własnie na wyspach wogóle nie podajecie i jest ok a ja podaję po 2 krople, Kuba pije ją też w mleku, codziennie spacerujemy i ciągle wygląda jakby miał niedobór tej witaminy ( lekarka to potwierdza). Nie wiem od czego to zależy. Może gorzej ją przyswaja.Kiedys Gosik wspominała że Mycha miał niedobór tej witaminy. ale chyba już ok prawda Gosiu? U nas nawet latem kiedy Kubuś był cały dzień na polu też miał za mało. Nie wiem o co chodzi. A propos listy Mamusiek marcowo-kwietniowych mi się też bardzo podoba. Już dawno gdy tam zaglądałam zwróciłam uwage na fajny pomysł z dzieciaczkami, które mozna oglądnąć(oczywiście jeśli Mama wyrazi zgodę) jak rosną i się zmieniaja co miesiąc. Illbanko stęskniłam się za Tobą, zawsze wypatruję Twoich postów bo przeciez to dzięki Tobie tutaj jestem Też planuję zakup Szczeniaczka Uczniaczka ale troszkę później. Byłam wczoraj w Biedronce i kupiłam trochę zabawek na Mikołaja dla znajomych dzieciaków, były np śliczne ogromne maskotki z bohaterami Kubusia Puchatka ( osiołek jest super, któraś z Was pokazywała ostatnio zdjęcie osiołka tylko nie wiem czy z biedronki). Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Dzieciaczki
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Seona na moim avatarze widzisz Ursulla, bo (mimo, ze siedze tam na zdjeciu obok niej) mnie nie widac ![]() Cinul a co ty napadasz na nieaktywne laski wredoto ![]() Pozdrawiam WASZA ANUSIA
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cinusiowa Dałam mu tą kaszke http://baby.☠☠☠☠☠☠.pl/product/761303...iacu.xhtml?x=c i za 2 godzinki była kupka jeszcze nie bardzo miękka ale zrobiona z uśmiechem na twarzy a nie jak do tej pory w pocie i męczarnijutro dam mu kleik kukurydziany tak na zmiane chce mu dawac obym za wcześnie się n9ie cieszyła ale wystarczą małe zmiany i dziecku lżej lecę myć głowę bo mam farbę na włosach jak się zasiedze to jutro będę bez włosów no robie się na bóstwo(mnie to nie grozi)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, spotkalam 1 blizniaczy wozior ale czerwony
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałabym z kim na spacerki śmigać. Mam dużo koleżanek z dziećmi ale jakoś ciężko nam się zgrać![]() Na nieaktywne napadam, bo wiszą niepotrzebnie na liście i przez to nie można nowych aktywnych osób dodać do listy! Jest jakieś ograniczenie czegoś tam w poście... dlatego była propozycja rozdzielić majowe i czerwcowe na dwa posty ale jakoś laski się dogadały ale nie do końca bo tego nie zrobiły... Z resztą powiem szczerze: już w dupie mam tą listę. Powiedz mi po co te niektóre osoby skoro większość osób obecnie się udzielających nie była na poczekalni, a takie co napisały jeden post czy dwa jest ich na liście pełno i te osoby niedługo i tak nie będą wiedziały kto był kim, bo w życiu na siebie się nie natknęły. Nie wiem po co na niej tyle tych osób - po to żeby komuś udowodnić jak nas wiele...? Bardziej pokrzywdzone od wyrzuconych są teraz te które się udzielają a nie można ich dodać!Cytat:
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-20 o 20:59 |
||
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z wlosami czy bez fotke chce zobaczyc
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
cze
![]() ![]() ale jesteście zapijaczone kłótliwe jędze ![]() przeczytałam nie zamierzam odpowiadać ![]() TYLKO URSULL MOŻNA JUŻ DAWAC SZPINAK OD DAWNA a cała reszta ma u mnie
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
a tak wogole to czesc dziołszki. czytam was regularnie ale nie odpisuje(rzadko). czasem odpisze jeśli mogę pomóc ale mnie i tak nikt nie widzi.
ale to mi nie przeszkadza. wiem ze piszecie na forum od barrrdzzzooo dawna wiec dużo o sobie wiecie . chciałam sie podzilielić radosną nowinką. Mój mąż dzisiaj wraca po 2 tygodniach . Uwielbiam was dziewuszki. buziaki dla was i waszych kruszynek.
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mów to Tak na poważnie to nie wszytskie z nas są od dawna CHoćby ta niedobra Ursull co mówi że jej nikt nie lubi i wyzywa mnie od brzydali ![]() A męża też za to że wymyśla![]() Cinka ale Cię małoooooooo było jak mnie ni było ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Dajcie mi propozycje na chrzest dla dziewczynki w momencie chrzcin będzie miała miesiąc
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Krzyknij, a zwykle się odezwę po krótkim czasie
U mnie komp chodzi zawsze tylko nie wtedy kiedy śpię I zawsze włączony jest wizaż mamuśkowy i co jakiś czas odświeżam sobie i czytam.... Jak nie mam nic do powiedzenia, to po prostu nie piszę alej jestem i codziennie daję o sobie znać
|
|
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- carolajna... no tyle cie nie bylo... ze powinnas cos na przywitanie postawic! ![]() Gadaj co u ciebie
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, tęskniłas
![]() Cinka co do listy to ja za ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-20 o 21:24 |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
prezent???
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Mell chrzciny mam za miesiąc Michasia a po tygodniu tz jest chrzestnym
![]() i tyle bez zmian własciwie
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam chrzciny Aleksa za miesiac dokladnie 27.12 a masz juz kreacje?
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, Aleksowi wreszcie przebija się druga dolna jedynka
Może w końcu wyjdzie i będzie przez chwilę spokojniejszy ![]() Illbana, chyba kupimy szczeniaczka w realu, jest w promocji po 117 zł. Na allegro są droższe.Ursull, rany ale powódź coś okropnego...Co do szczeniaczka, u nas teraz są w realu po 117 zł. W sklepie kosztują od 150 do 180.Mell, hehe miałam w pracy nie włączać nawet internetu ale przecież nie dam rady nie zaglądać do Was Mam nadzieję że koleżanka nie doniesie do dyrekcji Iwcia dens, ojej mam nadzieję że to nie potrwa tak długo Trzymajcie się jakoś z Szymkiem Nicola, gratulujemy ząbka Milena, pediatra twierdzi że Aleksowi główka stwardniała i nie ma już niedoboru witaminy D ale ja widzę że jemu się nieustannie ta główka poci. A z tego co czytam to objaw niedoboru Więc nie wiem w końcu jak to jest...a podaję mu codziennie po kropelce. Dzolana, cudowna wiadomość |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

nie przyszlo mi do glowy ze trzeba kombinowac...
Może będzie szybciej ten lek niż za 5 dni
Albo w innej aptece popytaj?
Pewnie by im miło było
Od czego to? Ciepło jest ubrana, ale nie przegrzana też, w domu mamy 21 stopni.
Martwię się,czy wasze maluchy też tak mają?

ja byłam w żygach, dywany, ściany itp. Moja ciocia pediatra mówi, żeby zagęszczać, bo wtedy oprócz ulewania jeszcze dłużej ten pokarm jest w brzuszku i dziecko dłużej jest spokojne.

moze jak Ursull mowi ale nie znam przycZyn czkawek

Wygląda jak "Wodny świat"
SYNEK