|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
moja corcia wogole niechce jesc zupek warzywnych, zje dwie lyzeczki i juz za nic wiecej nie wezmie do buzi, a i mlecza je coraz mniej wczesniej wsuwala 150-180 ml a dzis ledwo zjada 130ml, poradzcie cos??
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wsparcie... Jakoś damy radę. My zawsze koniec roku mamy taki ciężki, nie wiem czemu.
A z pracy nie dzwonili chyba nici z tego. Nie wiem magduchahahaha jak wysoko mierzysz, ja byłam na rozmowie na stanowisko księgowej, a wcześniej jako asystentka... W sumie i w tej i w tej drugie "branży' doświadczenie mam. Cytat:
Cytat:
Antoś mi się buntuje. Popłakuje od wczoraj wieczór przy usypianiu. A juz tak pięknie zasypiał. Ja wiem że on mnie sprawdza, i że musze przetrzymać ten okres. Śliczne macie dzieciaczki. JA bym chciała jeszcze takiego maluszka nowonarodzonego... Zdj.1 Dzień po urodzeniu Zdj. 2 "Brzydal" hahaha Zdj. 3 ok 10 min po urodzeniu Zdj. 4 Zobaczcie jakie ma wielkie stopy haha Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-10-27 o 15:06 |
||
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Iwciag - no nie ćwiczę, bo lenia mam.
Wieczorem jestem już tak padnięta, że mam siły tylko i wyłącznie na wizaż Ale wiesz co, też się wezmę, od dzisiaj nawet - będę ćwiczyć z Hubertem (Caro zapodała tu ostatnio linka do takich ćwiczeń).Ewelain - słodziuchna Małgosiu - jaka słodka Antulkowa drobinka To ja też zapodaję zdjęcie juniora z dnia 28 maja (urodził się o 5.30, a zdjęcie robiłam o 17 ). Krasnalek mój malutki. Jeżu, tego dnia nie zapomina się chyba nigdyEdytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-27 o 15:06 |
|
|
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój zje ile mu dasz, nie ma oporu... i marudzi, albo wręcz się wydziera jak się skończy. Ale tylko przy zupkach i deserkach. Jak jem obiad to tak się upomina że muszę mu dać ziemniaczka z masełkiem... A mleka czasem zje pól porcji, czasem 90, a rzadko kiedy 150... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Ale Twój ma czuprynkę Cudny |
||
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia jaki fajny,a na 2gim zatytułowanym brzydal
jakie ma uszteczka szerokie ja tam na stópki duże nie zwróciłam uwagi tylko coś innego mi się rzuciło w oko![]() Illbana to bierzemy się od dziś, może i mnie będzie łatwiej jak pomyśle, ze i Ty się tam gimnastykujesz a masz gdzieś na wierzchu linka do tej strony? (tylko nie krzycz na mnie plisss )jakiego miał irokeza Hubert jak by tyle co od fryzjera wyszedł ![]() ewelain u nas nie ma problemu z jedzeniem, Iwo je co mu zapodam
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 15:26 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, ależ Antoś był słodziutki
Illbana, ale czupryna |
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie jajeczka... Przynamniej jajeczka ma duże No i dalej jest słodziutki... Rozbrajający. I chyba tylko to go "ratuje" jak daje popalić strasznie ![]() Tż mówi do niego: Takiś niedobry, a taki śliczny.. |
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
o rany kurcze ja naprawde nieiwem co jej jest, i caly czas chce na rece, sami zabawic sie niechce
mi juz sil brakuje
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję w imieniu syna mego
![]() Małgosiu - Antolek cudny, a na drugim zdjęciu ma usta jak Julia Roberts ![]() Iwciag - proszę bardzo https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93044 Ja rzadko krzyczę - w pracy nauczyłam się mega, super, hipercierpliwości ![]() Ewelain - a może to ząbki? |
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Illbana dziękuje i zaraz zerknę czy damy rade |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, troszkę was poczytałam, ale ze starych postów tylko odpiszę na Aguśki, bo reszty nie ogarniam. Kochana z moim tż jest tak samo, jak mu nie powiem zrób to czy tamto to nie zrobi, ma jak ty mówisz swój świat, jak tylko ma chwilę to od razu leci do komputera. Ja nie pamiętam, żeby on kiedykolwiek mi się zapytał z własnej inicjatywy czy mi coś pomóc, jak nie powiem to nic nie zrobi, wsadza nos w książkę lub wgapia się w ekran. Też się oddaliliśmy od siebie i tak jak napisała chyba Iwciag nasze kontakty i rozmowy ograniczają się do podaj pieluszkę, zrób kaszkę itp. A wieczorem padam i nie chce mi się z nim za bardzo gadać, bo mój tż z tych nierozmownych i nie ma u nas czegoś takiego jak taka normalna rozmowa, jak pary ze sobą rozmawiają. Najczęściej to ja mówię a on słucha i zgadza się albo nie. Dawniej często ryczałam ze złości i bezsilności, bo tak chciałam sobie porozmawiać o naszych sprawach o przyszłości, a z nim się nie da. I też ostatnio brakuje mi jego czułości, rzadko mówi że mnie kocha, jak w łóżku ja się nie przytulę to zachowujemy się jak stare małżeństwo, każdy pod swoją kołderką. Ma owszem jakieś tam zalety, ale jest ich naprawdę niewiele. Tak bym chciała, żeby się trochę zmienił, więcej ze mną rozmawiał, wyobraźcie sobie że nieraz wracamy z pracy i przez całe 10 minut w ogóle się do siebie nie odzywamy, jak pytam go co w pracy to mówi nic i na tym rozmowa się kończy, Normalnie ręce mi już opadają. Teraz kiedy jest Marcel nie mam za bardzo czasu tego roztrząsać, ale zdarza mi się myśleć, że niejedna kobieta takiego faceta pogoniłaby gdzie pieprz rośnie, bo zwyczajnie by nie zdzierżyła
Gosikk, gratulacje z okazji ząbka Marcelek też tak purka buźką i cały jest ciągle mokry Didi, jak malutka ślicznie stoi Dziewczynki zdjęcia noworodków cudo, ja tez już zapomniałam jaki Marcyś był maciupki, czasem wyciągam takie najmniejsze ciuszki i trudno mi uwierzyć, że się kiedyś w nie mieścił .Ilbanka, dzięki, na weselu było fajnie, wytańczyłam się i później wracaliśmy na piechotę do domu, ponad kilometr, myślałam że już nie dojdę .Cinusiowa, zdrowiej szybko Marcelek od wczoraj próbuje stawać na nóżkach, jak go sadzam na kolanach, pręży się do stania i staje na palcach. I chyba bdzie kolejny ząbek. Ewelain, może ząbki idą? |
|
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak już nie mam sił go nosić, to daję na leżaczek i smoka... albo na matę i smoka.... Zresztą wykorzystuję momenty jak jest wyspany bo wtedy jeszcze trochę poleży, a tak to kiepsko z nim jest. Nie ma na to skutecznego sposobu, takie te nasze pocieszki są i już... Laseczki dalej nie zadzwonił ten facet od pracy... buuu |
|
|
|
|
#4064 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() didi jak super mala stoi marika, Illbana no dnia porodu to chyba nigdy sie nie zapomni, ja przynajmniej wspominam go bardzo milo Jachu tez ryczal starsznie i do dzis mu zostalo, ze malo ryczy ale jak juz zacznie to uszy pekaja jasio ladnie opiera girki jak sie go stawia i uwielbia skakanie![]() cinusiowa no ja sie ciesze, ze dalam rade zalatwic to szczepienie, bo jescze tylko za 6 tygodni pneumokoki i dopiero w przyszlym roku. Udalo mi sie uchowac malego od chorobska, a wszedzie sami smarkacze i kichacze, wiec cud Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-27 o 15:31 |
||||
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelain, współczuję, u nas jest to samo...
![]() Katrin, niefajnie masz z TZ, faktycznie potrzeba cierpliwości do takiego człowieka Ojej, Mercelek już staje...ja się chyba nie doczekam...Małgosia, musi zadzwonić |
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, ja znów tylko na sekundkę.
![]() Odpiszę Wam, jak będę miała więcej czasu, choć ilość stron zabija. ![]() Chciałam poinformować, że w Rossmannie, jak kupi się 3 paczki Jumbo Pack z Pampersów, to dostanie się takiego fajnego ślimaka z Fisher Price. On kosztuje ok 80zł. Oferta do wyczerpania zapasów, a ważna od wczoraj. Ja kupiłam, tzn, moja mama, bo w sumie i tak używamy tych pieluch i tak. Buziaki. ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Aha, i co sądzicie o tym? http://www.babycaretens.pl/index.html |
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli on nie jest ewenementem... znaczy, że w razie braku sił możemy im wpieprzyć (no są takie co tak robią )2/ Dziękuję 3/ Wydaje mi się, że każde dziecko samo będzie się podciągać do stania jak tylko zacznie porządnie, stabilnie siedzieć. Iwciag wcześniej o tym wspomniała jak zobaczyła stojącą Nikolcię od DIDI84 ale przecież między ich dziećmi jest prawie miesiąc różnicy. Mi się wydaje, że ze staniem to tak jak z zębami i z chodzeniem. Jedne w mega błyskawicznym tempie, a inne... szkoda gadać ![]() Przestań Jak nie ta , to inna... Jak kiedyś latałam za pracą zanim stałą znalazłam, to nic nigdzie, a jak w końcu ktoś zadzwonił to nagle cała reszta zaczęła też do mnie wydzwaniać. Potem nie można było się zdecydować. Mój Tż też tak miał na początku roku jak szukał pracy... |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak to jest, jak miałam stałą fajną pracę to sami do mnie dzwonili... A ja mam tż fajnego, pogada, pożartuje, pownerwia... ale do roboty to też trzeba trochę gonić. Ale nie jakoś nie wiadomo jak. Czasem zrobi coś w domu bezproblemowo, a czasem musze się nagadać jak stara pierdoła. Bo inicjatywy to on nie wykazuje większej. Ogólnie jesteśmy "fajnym małżeństwem" i mimo codziennych obowiązków i problemów potrafimy się poryczeć ze śmiechu i wygłupiać jak nastolaty. Mimo zgrzytów jest ok. Serio. Nie narzekam. |
|
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynusie
Marika Ty jako jedyna tesknilas![]() w weekend bylam na szkoleniu w stolycy- chcialam wpasc do Iwcig ale czasu nie starczylo a do tego nie wiem co sie dzieje z moim synkiem - chyba mi go ktos podmienil bo strasznie czesto placze i 3 noc z rzedu nie spiea dzis jak z pracy wrocilam to synek u niani na raczkach tak strasznie plakusial ze az zamarlam jak weszlam i ona taka przejeta bo nie wiedziala co mu jest - kurcze jest cos na rzeczy bo on taki ngdy nie byl nie wiem czy to zeby czy moze ta wysypka mu dokucza bo caly czas jestteraz spi mi na balkonie wiec stukam tu do Was oczywiscie nie bardzo pamietam co tam pisalyscie wiec wybaczcie Malgosiu3mam tu kciuki za twa pracke a ten kutafon nie dzwoni chyba Milenka sie pytala jak dbac o zabki- otoz kochana najlatwiejszy najtanszy sposob to po prostu gazik awilzony przegotowana wodana paluszek i po posilkach powinno sie te zabki przecierac Superrzabcia uff na szczescie juz po szczepieniu, fajnie sie czyta jak piszesz ze moglabys rodzic i rodzic az sie nie chce wierzycIllbankawreszcie jakas fotke wkleilas ![]() Ewelain ja tez mam problemy i z jedzeniem i z raczkami aktualnie i tez nie wiem co jest zwalam na zebyDidi jaka Twoja oannica juz dorosla Gosikk gratki ![]() z okazi zebolcaw ogole sliczne wszystkie focie pourodzeniowe Szymek tezz ma tylko w trakcie ubierania juz bo po cc i malzowi zdjec cipki nie pozwolily robic Katrin wspolczuje sytuacji z menszem, ja osobiscie sobie tego nie wyobrazam zeby tak malo gadac a moj tz to juz w ogole gadamy chyba za duzo a Twoj to zawsze taki malomowny by czy teraz sie pozmienialo![]() Agusia moja twardzielko wymieklas juz moze zgoda nastala ![]() ![]() Caro wklej fotki niespodzianki Ciniusiowa zdrowiej Ursull slicznie siedzi Slicznota Twoja a ja sie niesiedzeniem Szymka nie martwie uwazam ze na wszystko przyjdzie czas -jeszcze tamta lekarka od rehabilitacji mowila ze dziecko ma usiasc samo nie wazne czy w 5 , 6 czy w 8 mesiacu wiec jej wierze o rany nie wiem jeszcze co komu
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko...
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() Mialam odpowiedziec cytujac, ale probowalam 500 razy i caly czas problem z serwerem Ale za to pokaze Wam Olusia po ok 12 godz, mialam cc, a tz nie wzial ze soba na sale aparatu, wiec nie mam zdj "zaraz po", ale mysle ze wielkiej roznicy nie ma ![]() No i chyba ide obudzic Olka, bo powinien jesc godz temu a dalej spi - od 4 godzin ! |
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Cinusiowa mi sie wydaja, ze kazda z nas ma fajne malzenstwo bo inaczej by w nim nie tkwila
a ze sa dni lepsze i gorsze to jak wszedzie i bez tych chlopow to by nudno bylo
|
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was ma jakieś ubranko z reala marki TIP?
Bo będą od 31 na promocji (jeszcze nie ma gazetki na necie), bardzo tanio w dwupakach i się zastanawiam czy warto? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Olek jakby na miał french manicure ![]() Superzabula zgadzam się! Z nimi źle, ale bez nich jeszcze gorzej Iwcia d to następnym razem proszę sobie odrobinę czasu zagospodarować na odwiedziny, piratko drogowa
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 16:50 |
|
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
malgosia a skad Ty masz takie info??? Masz kogos znajomego???
Ja pracuje w realu i wlasnie po powrocie obejmuje stoisko tekstylia, ciuszki dla dzieci beda moje
|
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
no gazetkę mam w domu nową... ale na necie jej nie ma jeszcze.
a dobre te tip ubranka są? nikt w realu nie pracuje... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

myslałam, że tylko on tak robi 
Wieczorem jestem już tak padnięta, że mam siły tylko i wyłącznie na wizaż
Ale wiesz co, też się wezmę, od dzisiaj nawet
- będę ćwiczyć z Hubertem (Caro zapodała tu ostatnio linka do takich ćwiczeń).
). Krasnalek mój malutki. Jeżu, tego dnia nie zapomina się chyba nigdy
jakie ma uszteczka szerokie
)

Czyli on nie jest ewenementem... znaczy, że w razie braku sił możemy im wpieprzyć
bo strasznie czesto placze i 3 noc z rzedu nie spie
ze az zamarlam jak weszlam i ona taka przejeta bo nie wiedziala co mu jest - kurcze jest cos na rzeczy bo on taki ngdy nie byl nie wiem czy to zeby czy moze ta wysypka mu dokucza bo caly czas jest