|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
malutka
mocno zaciśnięte![]() Mell ja miałam w planach tańce i ![]() To mu szirta kupiłam
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Malutka -
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Jeju, Was nie można na chwilę zostawić. Gaduły wstrętne. ![]() Wszystkim małym mężczyznom życzę z okazji ich święta wszystkiego najlepszego i najsłodszego!!! No i dziękuję za życzonka w imieniu mojego księciunia. Hubert dzisiaj pobił swój wózkowy rekord. Byliśmy na spacerze 1,5 godziny. ![]() Tak czytałam, ile ważycie i znowu mi smutno. Ja nadal figuruje na listach wagi ciężkiej. I najzwyczajniej w świecie tęsknię już za tamtą szczupłą Kaśką, którą kiedyś byłam, za moimi ciuchami, w które się nie mieszczę… Wydaje mi się, że dopóki karmię, nie mam najmniejszych szans na powrót do swojej wagi.Magducha – A ze spacerkami u nas faktycznie coraz lepiej (jeju, jaka ja jestem z tego powodu szczęśliwaAguśka – no cudny pojazd ma Filipek. Carolajna –gratuluję @. No i gratuluję pięknej rocznicy. Co do tortu, to świetne są te z masą marcepanową, ale dla mnie to już wyższa szkoła jazdy, bo ja umiem tylko takie tradycyjne robić (biszkopt przekładany jakąś tam masą). Nie wiem, jak bardzo chcesz zaszaleć, ale jeśli to ma być prosty tort, to może taki motylek: MOTYL. Tylko przystroiłabym go jakoś ładniej![]() Malutka – Gratuluję pięknej rocznicy.![]() Rumiankowa – aż mnie ciary przeszły, jak czytałam o Waszej wizycie u neurologa. Normalnie takiego babsztyla to tylko Superzabula – to super, że u Was miziu-miziu. No ale Ty skorpionica jesteś – ognista kobieta, to już mnie nic nie dziwi. ![]() Aljaka – śliczne grzyby znaleźliście. Do Jana Pawła II? No jakby się tak bliżej przyjrzeć…Marika – o matko, ale straszna ta historia. Kiedy słyszę o takich doświadczeniach, dociera do mnie, jak wielkie szczęście mnie spotkało. Co do tego hula-hop, to moja siorka nie stosowała żadnej diety. Słodycze też lubi sobie zjeść , a efekty były dość szybko widoczne.Pakusiu – co do Twojej pamięci, ja gdzieś nawet czytałam, że po porodzie mózg kobiety pracuje trochę inaczej. ![]() Małgosiu – dziękuję za info. Aniu – kurujcie się. Blondynkapoznan – śliczny synuś. ![]() No i już nie pamiętam, co komu miałam jeszcze napisać. Miłego wieczoru dziewczynki
Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-09-30 o 16:15 |
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, kurujcie się kochane
Magducha, gratulki dla Nisi Małgosia, eee ja po ciąży straciłam całą silną wolę ![]() Malutka, trzymam kciuki |
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwcia dens super pomysł z tym masazem -serio bardzo mi sie podoba!!! Malutka trzymam kciuki nawet u nog! ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Idziemy z tz ugotowac sobie mule...lubicie? Ja uwielbiam a kiedys nie moglam patrzec.
|
|
|
#4746 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Małgosia
;14515975 To jest nas dwie. Moim celem jest zgubienie 4 kilo. (bo o dziwo cellulitis sam "uciekł" po ciąży)[/QUOTE] Dołaczam sie do Was dziewuszki, musze gdzies zapisac co musze robic moj cel to tez 4 kilo, a cellulitis tez sam uciekl, tzn, lekki jest ale nie taki jak w ciazy. Chyba nawet o tym gadalysmy, ze ten ciazowy sam zejdziemalutka kciuki zacisniete Cytat:
Cytat:
![]() Dla mojego Tz-ta przygotowalam dzis relaksujacy wieczor...jak wroce z fitnessu to maly pewnie bedzie juz spal, wiec wezme prysznic, otworze dobre wino, zrobie mezusiowi masaz, no i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie ![]()
|
||
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny.
Mam do Was pytanie, a zwłaszcza do tych , które podają swoim dzieciaczkom mleko modyfikowane. Które jest godne polecenia? Chciałabym Tomaszowi zacząć podawać mleko inne niż moje , ponieważ wiem, ze nie zdołam odciągnąć mleka w wystarczającej ilości , a niedługo bedzie musiał zostać na cały dzień i całą noc z ninią... boję się tego okropnie... Chciałabym wypróbować mleko wcześniej, zeby poózniej nie byo niespodzianki i telefonu od niani, ze dziecko nie chce jeść ![]() Prosze podzielcie się ze mną swoimi informacjami na ten temat. |
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
illbana dziekie
Manolita ja polecam Nan
|
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
manolita a ja polecam mleko Bebilon, Nikusia je te zwykłe ale oni mają różne mleka na dolegliwości dzieci - ulewania, kolki itp.... U nas Nan nie zdał egzaminu- bolał Niki brzuszek
|
|
|
|
#4750 | ||||
|
Rozeznanie
|
rany moje dziecie dzis oszalalo - nieznosny jest skubaniec spal dzis moze ze 30 min i juz zauwazylam od kilku dni ze coraz trudniej mi jest go uspac w ciagu dnia, bo wieczorem to nie ma problemu ale jak zwykle zwalam to na skok i ludze sie ze minie
Cytat:
a ja tez skorpionica i nerwus ale dlugo sie gniewac nie umiem latwo mie udobruchac - wystarcza zakupy Cytat:
masakra mala jak tzcik pyta co robilam to przeciez dzieckiem sie zajmowalam i na wsszystko czasu braka masazyk kosztuje 30zl za godzine i robi go rehabilitant, nie znam zadnej masazystki Mell i zapodaj przepis na te mule moj tz lubi to moze mu zrobie jutro Cytat:
kupie zielona i czerwona herbatke i bede pic duuuzo wody tzn sie postaram fajny pomysl w grupie zawsze razniej sliczny synus Cytat:
![]() Manolita ja polecam Bebilon choc niedobre sie wydaje w smaku to moj Szymek lubi, poza tym Nan jet tez dobre uff usnal , dziewczynki a powiedzcie jak moj ma taka wielka ochote na ta marchewke dostaje juz 4 dzien to pol sloiczka to nie za duzo?? on mi tyle dzisiaj zjadl Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-09-30 o 18:15 |
||||
|
|
|
#4751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie musisz jakies wybrac... i nie martw sie jesli twoj wybor nie bedzie trafny za 1 razem... bo kazde dziecko jest inne... i to twoj mezczyzna moze tolerowac Bebilon a NANa nie... lub odwrotnie ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() mozna w sumie zalozyc osobny watek, zeby tu dzieczyn szczuplych nie przynudzac!!! ![]() moje postanowienia: 1. wiecej cwiczyc !!! (wogole zaczac cwiczyc ) 2. koniec z bialym pieczywem 3. koniec z ziemniakami!! 4. konniec z makoronem z serem!!! 5. jesc mniej slodyczy 6. pic WODE a nie pepsi ![]() Cytat:
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia dens, a jak toleruje marchewkę? Nie ma problemów z kupkami? Aleksa w ubiegłym tygodniu zatwardziła, dziś dałam mu zupkę marchwiową z ryżem i zobaczymy jak tym razem
|
|
|
|
#4753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem uzalezniona to moj skladnik nr jeden i ziemniaki te lubie i biale pieczywo a moze pepsi light![]() na razie niby nie mal ale po wczorajszej porcji tez takiej wiekszej byly dzis 3 kupki a 3 taka gesciejsza jakby zobaczymy jutro jeszcze jak cos to zakupie cos tam z dynia co dawala Karola |
|
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
iwcia dens janic specjalnego z tymi mulami nie robie bo i tak zawsze smakuja podobnie ...myje wybieram tylko te zamkniete gotuje albo w wywarze z warzyw i winie albo ze specjalnymi przyprawami do muli dodaje cytryne i maslo i to wszystko... juz je zjedlismy mniam...kupujemy 2 kg i zawsze mam niedosyt
|
|
#4755 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem zakompleksiona.Cytat:
Ja marzę o wadze sprzed ślubu....Ja też wieczorami jestem "nemo" i nie mam siły na nic... ale obiecuję że się postaram. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty łobuzie, zapowiada Ci się gorący wieczór. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W grupie super... zaraz listę zrobię i zobaczymy ile nas jest. A robi Ci kupy? Bo mój po połowie słoiczka z marchweki i jabłuszka to tydzień nie robił i w końcu zrobił tak gęstą że szkoda gadać. U mnie marchewka odstawiona na jakiś czas. Jak robi to niech je... albo przeplataj mu z czymś innym. Ok, więc lista mamusiek zdeterminowanych: (uzupełnie później, bo Antoś wyje) |
||||||||
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko ja taka leniwa jestem i się nie odchudzam?
![]() Iwcia dens, 3 kupki? O mamo, Mycha ostatnią robił w poniedziałek, kiedy on robił po 3... |
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia mule to takie stworki z muszli ?(owoce morza) nie wygladaja za piwknie ale jak smakuja...
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki wielkie za podpowiedzi
![]() Kupie Nan. Od jutra wprowadzę mu nowe mleczko, ciekawe jak zareaguje. Widze , ze tworzycie grupe wzajemnego wsparcia Ja jakoś sama schudłam... strasznie... znowu jestem chodzącym kościotrupem, tylko cycki mi odstają i pupa, reszta to skóra i kości, tak działa na mnie stres , ale i tak mam w planach zapisać się na fitnes, tylko po to by odreagować i umięśnić się, ale schudnąć już nie chcę.
|
|
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
o wlasnie jeszcze fitness to tez mam w planach od pazdziernika albo listopada zobacze jak z czasem bedzie po powrocie do pracy - ale mi sie tam nie chce wracac
zadna z Was nie jest z Olsztyna?? przydalaby mi sie jakas towarzyszka na pacery i fitness wlasnie ja kosciotrupem nie jestem moze ale cycow brak pupy tez brak a Illbanka zapomnialam Ci napisac - zobaczysz z Twego synka jeszcze spacerkowicz bedzie Gosiu u nas raczej problemow z kupkami nie ma zdarza sie przestoj 2 dniowy ale rzadko dosc ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-09-30 o 18:48 |
|
|
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to wszystko" na oko" robie cytrynki prawie pol wyciskam maselka lyzke, zalewam to tak prawie zeby zakryc muszle ale troszke cos tam wystaje, i gotuje hmm z 10-5 min, mozesz sprobowac w trakcie czy miekkie...a i mieszaj bo jak sie pootwieraja to juz duzo wystaja, potem odcedzam i mniam...wydlubujemy sobie ze skorupek i wcinamy
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Melldziekuje
|
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
![]() I ustaliliśmy że raz w tygodniu mam dla siebie 3 godzinki trochę mało ale z racji tego że on późno wraca i wcześnie wychodzi to już cośdzisiaj mam 1 raz ![]() I z okazji dnia chłopaka dostałam kasiorkę na fryzjera i kosmetyczkę! Boziuuuu jak ja uwielbiam mojego mężczyzne ![]() dziewczyny jak wy to możecie jeśc ![]() Ja mam bezwarunkowy odruch wymiotny ![]() aaa pamiętacie wcześniejszą rozmowę na temat tej dziewczyny i tego czy kłamie czy nie? poczytajcie teraz
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-09-30 o 19:23 |
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
NUDA![]() Aleksio drzemie Tz oglada mecz....
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gaduly wstretne!!! Jestem dzis w bojowym nastroju, bo moje dziecko nie chce jesc mleka... Nie wiem moze to kryzys jakis ale dran maly zje troche a potem juz sie chce bawic, pozniej spiacy wiec mleka znow nie chce i musze mu dawac na spiocha ![]() Wogole to zdenerwowalam sie dzis na niego bo chcialam po 14 wyjsc z nim na spacer poki fajne slonce, w rezultacie wyszlam o 16:30 bo zalezalo mi zeby zjadl mleko a on oczywiscie nie zjadl w calosci i musialam czekac az zasnie zeby mu dac na snie. W lato bralam mleko na dwor bo moglam go wyciagac do odbicia z wozka a teraz jest za zimno. A o 17 na spacerze obudzil sie ze glodny wiec szybko z nim do domu bo plakal, zrobilam mleko a ten dran znow zjadl troche...reszte mu wmusilam Mam nadzieje ze mu wroci wszystko do normy z tym jedzeniem mleka. Z tego wszystkiego zapomnialam o tym ze moj tz ma dzis imieniny i przeciez jest dzien faceta...nie no jaka ja jestem dzisiaj do niczego Ja tez mam zamiar cwiczyc ale w domu wiem ze nic mnie nie zmobilizuje, musze isc na aerobik, tam przystojny Pan na pewno da mi wycisk malutka rozbawilas mnie z tym eksperymentem przy kapieli moj maz natomiast do tej pory nie wie co sie szykuje do kapieli, gdzie maly ma ubranka i gdzie mydlo Gratuluje z okazji rocznicy do. dwoch kreseczek ![]() Jak tam u neurologa...? rumiankowa super wiesci od neurologa ![]() Carolajna no Twoj mezczyzna mial swietny prezent rok temu(mowie o tym tescie i dwoch kreseczkach)![]() Madzia no wlasnie to godzenie leczy wszystkie nasze smutki miedzy nami a tztami super ze juz jest dobrze![]() gratulacje dla Nisi za przekrecenie sie z brzusia na plecki ![]() aljaka piekne zdjecia ![]() kuroikaze juz dryga jedynka u Natanka?? o jej zycze aby szybciutko i bezbolesnie wyszla![]() aniu zycze Wam zdroweczka ![]() ![]() Małgosiu mi tez celulit zniknal ten straszny na tylku ktory mialam w ciazy. Mialas racje ze to ten wodny celulit Ilbana gratuluje udanego spacerku mnie to sie wydaje ze juz nigdy nie powroce do wagi i ciuszkow sprzed ciazy ![]() manolita ja polecam mleko Bebilon
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-30 o 19:31 |
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez kiedys nie moglam sie przelamac ale jak sprobowalam to przepadlam...Fajny ten twoj tzcik.... ?Wow maseczke na stopkach? ja jeszcze nigdy nie robilam...a powinnam
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, bo przeważnie karmiąc się chudnie ale są wyjątki, i my do nich należymy
No ale podejrzewam że gdyby nie słodycze to ja bym wróciła już przynajmniej do wagi sprzed ciąży. Tylko oprzeć się nie potrafię, już właśnie myślę o ciasteczkach Iwcia dens, zazdroszczę, u nas było po parę kupek dziennie, potem po jednej a teraz raz na parę dni
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Mell nie
![]() odpokutowuje swoje winy ![]() Nie wiem o co chodzi ale poprostu nie wezmę tego do ust bllee eee lipa, obliczyłam wszystko i wyszło mi że powinna zajść w ciąże pare dni po porodzie
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie, Wy chcecie schudnąć , a jak zawsze / no prawie, bo tylko tuz po ciąży chciałam schudnąć / chcę przytyć
Żeby mi tylko cycki zostały w takim rozmiarze jak teraz .... hehe.. Podglądam Was czasmi i musze powiedzie,ć , ze dzieciaczki robią niesamowite postępy. oooo właśnie starszy braciszek uspał młodszego
|
|
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
???Ktos na innym watku ...tak? Jakas ciekawa historia??? ???a jak Twoj tescik robilas?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

mocno zaciśnięte

Wydaje mi się, że dopóki karmię, nie mam najmniejszych szans na powrót do swojej wagi.
Gratuluję pięknej rocznicy.
Miłego wieczoru dziewczynki
;14515975
kawal czasu jestescie razem ...a ja juz sie łudziłam ze pewnie krotko jestescie i dlatego u was tak gorąco

NUDA