Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 15:48   #4741
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

malutka mocno zaciśnięte

Mell
ja miałam w planach tańce i @ dostałam
To mu szirta kupiłam
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:02   #4742
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Malutka -
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:13   #4743
Illbana
Raczkowanie

Cześć,
Jeju, Was nie można na chwilę zostawić. Gaduły wstrętne. Nie nadrobię chyba dzisiaj.
Wszystkim małym mężczyznom życzę z okazji ich święta wszystkiego najlepszego i najsłodszego!!! No i dziękuję za życzonka w imieniu mojego księciunia.
Hubert dzisiaj pobił swój wózkowy rekord. Byliśmy na spacerze 1,5 godziny. Było jakieś tam kwękanie, małe marudzenie, ale bez żadnych dramatów. No dumna jestem z mojego syna.
Tak czytałam, ile ważycie i znowu mi smutno. Ja nadal figuruje na listach wagi ciężkiej. I najzwyczajniej w świecie tęsknię już za tamtą szczupłą Kaśką, którą kiedyś byłam, za moimi ciuchami, w które się nie mieszczę… Wydaje mi się, że dopóki karmię, nie mam najmniejszych szans na powrót do swojej wagi.

Magduchacieszę się, że w Waszym związku znowu wszystko O.K. Moje libido też niestety poniżej stanu morza. No i buziak dla Nisiulki. Rozkręciły się te nasze bąble. A ze spacerkami u nas faktycznie coraz lepiej (jeju, jaka ja jestem z tego powodu szczęśliwa)

Aguśka – no cudny pojazd ma Filipek. A buciki też śliczniutkie.

Carolajna –gratuluję @. No i gratuluję pięknej rocznicy. Co do tortu, to świetne są te z masą marcepanową, ale dla mnie to już wyższa szkoła jazdy, bo ja umiem tylko takie tradycyjne robić (biszkopt przekładany jakąś tam masą). Nie wiem, jak bardzo chcesz zaszaleć, ale jeśli to ma być prosty tort, to może taki motylek: MOTYL. Tylko przystroiłabym go jakoś ładniej

MalutkaOjej, to Dawidek dzielny jest – 15 minut z maseczką na buźce. Gratuluję pięknej rocznicy. Trzymam kciukasy za wizytę u neurologa

Rumiankowa – aż mnie ciary przeszły, jak czytałam o Waszej wizycie u neurologa. Normalnie takiego babsztyla to tylko .

Superzabula – to super, że u Was miziu-miziu. No ale Ty skorpionica jesteś – ognista kobieta, to już mnie nic nie dziwi.

Aljaka – śliczne grzyby znaleźliście. Do Jana Pawła II? No jakby się tak bliżej przyjrzeć…

Marika – o matko, ale straszna ta historia. Kiedy słyszę o takich doświadczeniach, dociera do mnie, jak wielkie szczęście mnie spotkało. Co do tego hula-hop, to moja siorka nie stosowała żadnej diety. Słodycze też lubi sobie zjeść, a efekty były dość szybko widoczne.

Pakusiu – co do Twojej pamięci, ja gdzieś nawet czytałam, że po porodzie mózg kobiety pracuje trochę inaczej. Ja to bardzo odczułam i czasami w rozmowach wychodzę na blondynkę. Jakoś tak wolniej kumam.

Małgosiu – dziękuję za info. My na razie na samym jabłku i ono chyba faktycznie kupalka przyspieszyło. A jak Twoja praca? Skończyłaś już?Co do akcji - na razie się nie włączę tak w 100%, bo próbowałam ostatnio ćwiczyć wieczorami, ale czasami jestem tak padnięta, że nie daję już rady.

Aniu – kurujcie się.

Blondynkapoznan – śliczny synuś. Taki elegancik.

No i już nie pamiętam, co komu miałam jeszcze napisać. Miłego wieczoru dziewczynki

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-09-30 o 16:15
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:24   #4744
gosikk_s
Zakorzenienie

Ania, kurujcie się kochane

Magducha, gratulki dla Nisi

Małgosia, eee ja po ciąży straciłam całą silną wolę Może by te kiloski same jakoś spadły...

Malutka, trzymam kciuki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:41   #4745
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
malutka mocno zaciśnięte

Mell ja miałam w planach tańce i @ dostałam
To mu szirta kupiłam
kurde -to pech!!! Ale mozesz mu powiedziec ze mialas dla niego niespodzianke i przekladasz ja na pozniej...

Iwcia dens super pomysł z tym masazem -serio bardzo mi sie podoba!!!

Malutka trzymam kciuki nawet u nog!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Idziemy z tz ugotowac sobie mule...lubicie? Ja uwielbiam a kiedys nie moglam patrzec.
Stary 2009-09-30, 16:42   #4746
superzabula
Zadomowienie

[QUOTE=Małgosia;14515975
To jest nas dwie. Moim celem jest zgubienie 4 kilo. (bo o dziwo cellulitis sam "uciekł" po ciąży)[/QUOTE]

Dołaczam sie do Was dziewuszki, musze gdzies zapisac co musze robic moj cel to tez 4 kilo, a cellulitis tez sam uciekl, tzn, lekki jest ale nie taki jak w ciazy. Chyba nawet o tym gadalysmy, ze ten ciazowy sam zejdzie

malutka kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
No to ładniekawal czasu jestescie razem ...a ja juz sie łudziłam ze pewnie krotko jestescie i dlatego u was tak gorąco haha
no nic...czekam u mnie na poprawe...nigdy tak nie bylo po porodzie tak jakos sie ze mna dzieje.
Takze jak czytam ze tu dziewczyny tancza dla facetow to im zazdroszcze bo jakos nie moge sie przemóc, a tz pewnie bylby wniebowziety...
A dzis dzien chlopca wiec dziewczyny wieczorem do dziela... haha
No musze przyznac, ze u nas tez roznie bywa, ale ogolnie nie moge narzekac zawsze mowie, zeby tak do konca zycia bylo to bedzie ok, bo jest wiecej dobrego niz zlego Sytuacja na pewno sie zmieni, zobaczycie wszystkie Zycze Wam tego

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Superzabula – to super, że u Was miziu-miziu. No ale Ty skorpionica jesteś – ognista kobieta, to już mnie nic nie dziwi.

Dla mojego Tz-ta przygotowalam dzis relaksujacy wieczor...jak wroce z fitnessu to maly pewnie bedzie juz spal, wiec wezme prysznic, otworze dobre wino, zrobie mezusiowi masaz, no i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:42   #4747
manolita
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny.

Mam do Was pytanie, a zwłaszcza do tych , które podają swoim dzieciaczkom mleko modyfikowane.
Które jest godne polecenia?
Chciałabym Tomaszowi zacząć podawać mleko inne niż moje , ponieważ wiem, ze nie zdołam odciągnąć mleka w wystarczającej ilości , a niedługo bedzie musiał zostać na cały dzień i całą noc z ninią... boję się tego okropnie... Chciałabym wypróbować mleko wcześniej, zeby poózniej nie byo niespodzianki i telefonu od niani, ze dziecko nie chce jeść

Prosze podzielcie się ze mną swoimi informacjami na ten temat.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:49   #4748
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

illbana dziekie

Manolita ja polecam Nan
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 17:12   #4749
esti1984
Wtajemniczenie

manolita a ja polecam mleko Bebilon, Nikusia je te zwykłe ale oni mają różne mleka na dolegliwości dzieci - ulewania, kolki itp.... U nas Nan nie zdał egzaminu- bolał Niki brzuszek
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:02   #4750
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

rany moje dziecie dzis oszalalo - nieznosny jest skubaniec spal dzis moze ze 30 min i juz zauwazylam od kilku dni ze coraz trudniej mi jest go uspac w ciagu dnia, bo wieczorem to nie ma problemu ale jak zwykle zwalam to na skok i ludze sie ze minie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Piszecie o problemach z Tz-tami, u nas jest teraz okres "miziu-miziu", slodkie odzywki, caluski, przytulankiciekawe jak dlugo do puki Starego nie wkurze Bo to ja jestem wiekszy nerwus
i przewaznie to ja wszczynam klotnie, ale skoro on mnie wkurza Jestem skorpionica, wiec jestem superancka do czasu jak mnie ktos nie wku***

Byłam dzis w lumpiku i kupilam spiworek do wozka za 15zlsprawdzalam i moge zmotowac i w spacerowce, a do gondoli tez malego w nim wcisne Do spacerowki jest oryginalny x-landera ale jak bedzie mocno zimno to najpierw w ten a pozniej na wiezch wozkowy. jak sie nie przyda to nie bedzie mi przynajmniej szkoda 15zl
spiworek super i formowy do tego
a ja tez skorpionica i nerwus ale dlugo sie gniewac nie umiem latwo mie udobruchac - wystarcza zakupy

Cytat:
Moj maly misiaczek spi slodko a ja zamiast cos zrobic w domu to siedze i czytam..oderwac sie od tego laptopa nie moge
ja tez wstaje wizaz caly dzien jak tylko mam chwile wizaz i przed spaniem tez wizaz a w domu masakra mala jak tzcik pyta co robilam to przeciez dzieckiem sie zajmowalam i na wsszystko czasu brak

a masazyk kosztuje 30zl za godzine i robi go rehabilitant, nie znam zadnej masazystki ale to chyba lepiej hehe

Mell i zapodaj przepis na te mule moj tz lubi to moze mu zrobie jutro

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczynki - rozpoczynam akcję piękna mama. Kto się do mnie przyłączy?

Moje postanowienia (realne)
- ćwiczyć co najmniej 15 minut dziennie
- nie jeść (za dużo) słodyczy
- jeść owoce i warzywa
- pić dużo wody mineralnej i zielonej herbaty.

No dawajcie swoje postanowienia. Zrobimy listę i postaramy się przestrzegać.

(ale będzie obciach jak pierwsza skapituluje)
dolaczam sie bede cwiczyc robiac brzuszki
kupie zielona i czerwona herbatke
i bede pic duuuzo wody tzn sie postaram

fajny pomysl w grupie zawsze razniej

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ciekawe te postanowienia ale jak znam życie to ja nie wytrwam
sliczny synus

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja tylko na chwilkę, bo na 17 mamy wizytę u neurologa, więc trzymajcie za Dawidka kciukolce
Odezwę się wieczorkiem

Manolita ja polecam Bebilon choc niedobre sie wydaje w smaku to moj Szymek lubi, poza tym Nan jet tez dobre

uff usnal , dziewczynki a powiedzcie jak moj ma taka wielka ochote na ta marchewke dostaje juz 4 dzien to pol sloiczka to nie za duzo?? on mi tyle dzisiaj zjadl

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-09-30 o 18:15
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:08   #4751
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny.

Mam do Was pytanie, a zwłaszcza do tych , które podają swoim dzieciaczkom mleko modyfikowane.
Chciałabym Tomaszowi zacząć podawać mleko inne niż moje , ponieważ wiem, ze nie zdołam odciągnąć mleka w wystarczającej ilości , a niedługo bedzie musiał zostać na cały dzień i całą noc z ninią... boję się tego okropnie... Chciałabym wypróbować mleko wcześniej, zeby poózniej nie byo niespodzianki i telefonu od niani, ze dziecko nie chce jeść

Prosze podzielcie się ze mną swoimi informacjami na ten temat.
ja tez polecam NAN ... po bebilonie Kuba wymiotowal podobnie jak po Bebiko... mi polecila NAN mama bo z siostra bylo to samo, tez zle tolerowala Bebilon...

w kazdym razie musisz jakies wybrac... i nie martw sie jesli twoj wybor nie bedzie trafny za 1 razem... bo kazde dziecko jest inne... i to twoj mezczyzna moze tolerowac Bebilon a NANa nie... lub odwrotnie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Znalazłam jeszcze:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...5764,9495.html

http://erodzina.pl/viewtopic.php?t=5567

nie sprawdzone!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dziewczynki - rozpoczynam akcję piękna mama. Kto się do mnie przyłączy?

Moje postanowienia (realne)
- ćwiczyć co najmniej 15 minut dziennie
- nie jeść (za dużo) słodyczy
- jeść owoce i warzywa
- pić dużo wody mineralnej i zielonej herbaty.

No dawajcie swoje postanowienia. Zrobimy listę i postaramy się przestrzegać.

(ale będzie obciach jak pierwsza skapituluje)
no to i ja sie dolaczam... ale tak glupio mi wsrod takich chudzilcow!!!

mozna w sumie zalozyc osobny watek, zeby tu dzieczyn szczuplych nie przynudzac!!!

moje postanowienia:
1. wiecej cwiczyc !!! (wogole zaczac cwiczyc )
2. koniec z bialym pieczywem
3. koniec z ziemniakami!!
4. konniec z makoronem z serem!!!
5. jesc mniej slodyczy
6. pic WODE a nie pepsi

Cytat:
Cześć
Ja tylko na chwilkę, bo na 17 mamy wizytę u neurologa, więc trzymajcie za Dawidka kciukolce
Odezwę się wieczorkiem
trzymamy!!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:13   #4752
gosikk_s
Zakorzenienie

Iwcia dens, a jak toleruje marchewkę? Nie ma problemów z kupkami? Aleksa w ubiegłym tygodniu zatwardziła, dziś dałam mu zupkę marchwiową z ryżem i zobaczymy jak tym razem

Stary 2009-09-30, 18:19   #4753
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no to i ja sie dolaczam... ale tak glupio mi wsrod takich chudzilcow!!!

mozna w sumie zalozyc osobny watek, zeby tu dzieczyn szczuplych nie przynudzac!!!

moje postanowienia:
1. wiecej cwiczyc !!! (wogole zaczac cwiczyc )
2. koniec z bialym pieczywem
3. koniec z ziemniakami!!
4. konniec z makoronem z serem!!!
5. jesc mniej slodyczy
6. pic WODE a nie pepsi
Pakusia ja bym nie dala rady bez makaronu jestem uzalezniona to moj skladnik nr jeden i ziemniaki te lubie i biale pieczywo ja wszystko lubie co tuczace a moze pepsi light

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Iwcia dens, a jak toleruje marchewkę? Nie ma problemów z kupkami? Aleksa w ubiegłym tygodniu zatwardziła, dziś dałam mu zupkę marchwiową z ryżem i zobaczymy jak tym razem
na razie niby nie mal ale po wczorajszej porcji tez takiej wiekszej byly dzis 3 kupki a 3 taka gesciejsza jakby zobaczymy jutro jeszcze jak cos to zakupie cos tam z dynia co dawala Karola
Stary 2009-09-30, 18:19   #4754
Mell_xx
Wtajemniczenie

iwcia dens janic specjalnego z tymi mulami nie robie bo i tak zawsze smakuja podobnie ...myje wybieram tylko te zamkniete gotuje albo w wywarze z warzyw i winie albo ze specjalnymi przyprawami do muli dodaje cytryne i maslo i to wszystko... juz je zjedlismy mniam...kupujemy 2 kg i zawsze mam niedosyt
Stary 2009-09-30, 18:21   #4755
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
Odezwę się wieczorkiem
Trzymamy kciuki

Cytat:
Takze jak czytam ze tu dziewczyny tancza dla facetow to im zazdroszcze bo jakos nie moge sie przemóc, a tz pewnie bylby wniebowziety...
A dzis dzien chlopca wiec dziewczyny wieczorem do dziela... haha
Mój w prezencie dostał czekoladę i zrobiłam dla niego ciacho, takie z masą budyniową, karmelem i bitą śmietaną. Tańce na rurze odpadają... Jestem zakompleksiona.

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Hubert dzisiaj pobił swój wózkowy rekord. Byliśmy na spacerze 1,5 godziny. Było jakieś tam kwękanie, małe marudzenie, ale bez żadnych dramatów. No dumna jestem z mojego syna.
Tak czytałam, ile ważycie i znowu mi smutno. Ja nadal figuruje na listach wagi ciężkiej. I najzwyczajniej w świecie tęsknię już za tamtą szczupłą Kaśką, którą kiedyś byłam, za moimi ciuchami, w które się nie mieszczę… Wydaje mi się, że dopóki karmię, nie mam najmniejszych szans na powrót do swojej wagi.

Małgosiu – dziękuję za info. My na razie na samym jabłku i ono chyba faktycznie kupalka przyspieszyło. A jak Twoja praca? Skończyłaś już?Co do akcji - na razie się nie włączę tak w 100%, bo próbowałam ostatnio ćwiczyć wieczorami, ale czasami jestem tak padnięta, że nie daję już rady.
Gratulacje dla synka - dzielny spacerowicz Ja marzę o wadze sprzed ślubu....

Ja też wieczorami jestem "nemo" i nie mam siły na nic... ale obiecuję że się postaram.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Małgosia, eee ja po ciąży straciłam całą silną wolę Może by te kiloski same jakoś spadły...
Moje nie chcą same spaść... a podobno jak się karmi to się chudnie... Ciekawe

Cytat:
---

Idziemy z tz ugotowac sobie mule...lubicie? Ja uwielbiam a kiedys nie moglam patrzec.
A co to takiego?

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dołaczam sie do Was dziewuszki, musze gdzies zapisac co musze robic moj cel to tez 4 kilo, a cellulitis tez sam uciekl, tzn, lekki jest ale nie taki jak w ciazy. Chyba nawet o tym gadalysmy, ze ten ciazowy sam zejdzie
No i faktycznie zszedł

Ty łobuzie, zapowiada Ci się gorący wieczór.

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny.

My mamy Nan - ale ja tylko dokarmiam na noc, a tak to cycuś.

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
rany moje dziecie dzis oszalalo - nieznosny jest skubaniec
ale jak zwykle zwalam to na skok i ludze sie ze minie

dolaczam sie bede cwiczyc robiac brzuszki
kupie zielona i czerwona herbatke
i bede pic duuuzo wody tzn sie postaram

fajny pomysl w grupie zawsze razniej

uff usnal , dziewczynki a powiedzcie jak moj ma taka wielka ochote na ta marchewke dostaje juz 4 dzien to pol sloiczka to nie za duzo?? on mi tyle dzisiaj zjadl
Mój tez ma ten skok rozwojowy....

W grupie super... zaraz listę zrobię i zobaczymy ile nas jest.

A robi Ci kupy? Bo mój po połowie słoiczka z marchweki i jabłuszka to tydzień nie robił i w końcu zrobił tak gęstą że szkoda gadać. U mnie marchewka odstawiona na jakiś czas. Jak robi to niech je... albo przeplataj mu z czymś innym.

Ok, więc lista mamusiek zdeterminowanych:

(uzupełnie później, bo Antoś wyje)
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 18:24   #4756
gosikk_s
Zakorzenienie

To tylko ja taka leniwa jestem i się nie odchudzam? Jak się mam zmobilizować?

Iwcia dens, 3 kupki? O mamo, Mycha ostatnią robił w poniedziałek, kiedy on robił po 3...

Stary 2009-09-30, 18:31   #4757
Mell_xx
Wtajemniczenie

Małgosia mule to takie stworki z muszli ?(owoce morza) nie wygladaja za piwknie ale jak smakuja...
Stary 2009-09-30, 18:34   #4758
manolita
Zakorzenienie

dzięki wielkie za podpowiedzi

Kupie Nan. Od jutra wprowadzę mu nowe mleczko, ciekawe jak zareaguje.

Widze , ze tworzycie grupe wzajemnego wsparcia Ja jakoś sama schudłam... strasznie... znowu jestem chodzącym kościotrupem, tylko cycki mi odstają i pupa, reszta to skóra i kości, tak działa na mnie stres , ale i tak mam w planach zapisać się na fitnes, tylko po to by odreagować i umięśnić się, ale schudnąć już nie chcę.

Stary 2009-09-30, 18:50   #4759
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

o wlasnie jeszcze fitness to tez mam w planach od pazdziernika albo listopada zobacze jak z czasem bedzie po powrocie do pracy - ale mi sie tam nie chce wracac

zadna z Was nie jest z Olsztyna?? przydalaby mi sie jakas towarzyszka na pacery i fitness wlasnie

ja kosciotrupem nie jestem moze ale cycow brak pupy tez brak

a Illbanka zapomnialam Ci napisac - zobaczysz z Twego synka jeszcze spacerkowicz bedzie

Gosiu u nas raczej problemow z kupkami nie ma zdarza sie przestoj 2 dniowy ale rzadko dosc

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
iwcia dens janic specjalnego z tymi mulami nie robie bo i tak zawsze smakuja podobnie ...myje wybieram tylko te zamkniete gotuje albo w wywarze z warzyw i winie albo ze specjalnymi przyprawami do muli dodaje cytryne i maslo i to wszystko... juz je zjedlismy mniam...kupujemy 2 kg i zawsze mam niedosyt
Mell a ile czasu sie je gotuje powiedz mi jeszcze ile cytrynki i ile maselka

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-09-30 o 18:48
Stary 2009-09-30, 19:04   #4760
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosiu u nas raczej problemow z kupkami nie ma zdarza sie przestoj 2 dniowy ale rzadko dosc

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Mell a ile czasu sie je gotuje powiedz mi jeszcze ile cytrynki i ile maselka
Ja to wszystko" na oko" robie cytrynki prawie pol wyciskam maselka lyzke, zalewam to tak prawie zeby zakryc muszle ale troszke cos tam wystaje, i gotuje hmm z 10-5 min, mozesz sprobowac w trakcie czy miekkie...a i mieszaj bo jak sie pootwieraja to juz duzo wystaja, potem odcedzam i mniam...wydlubujemy sobie ze skorupek i wcinamy
Stary 2009-09-30, 19:14   #4761
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Melldziekuje
Stary 2009-09-30, 19:21   #4762
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Melldziekuje
a prosze...
yyyy gotuje 10-15 min
Stary 2009-09-30, 19:22   #4763
Carolajna24
Zakorzenienie

dogadałam się z małżem na temat spa
I ustaliliśmy że raz w tygodniu mam dla siebie 3 godzinki trochę mało ale z racji tego że on późno wraca i wcześnie wychodzi to już coś
dzisiaj mam 1 raz zrobiłam sobie stópki, paznokietli, brwi i nóżki wywoskowałam. Dziś akurat tz wrócił wcześniej i teraz siedze sobie z maseczką na stópkach i na buzi i pije koktajl
I z okazji dnia chłopaka dostałam kasiorkę na fryzjera i kosmetyczkę!

Boziuuuu jak ja uwielbiam mojego mężczyzne

dziewczyny jak wy to możecie jeśc
Ja mam bezwarunkowy odruch wymiotny

aaa pamiętacie wcześniejszą rozmowę na temat tej dziewczyny i tego czy kłamie czy nie? poczytajcie teraz

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-09-30 o 19:23
Stary 2009-09-30, 19:25   #4764
Mell_xx
Wtajemniczenie

NUDA
Aleksio drzemie Tz oglada mecz....
Stary 2009-09-30, 19:27   #4765
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Gaduly wstretne!!!
Jestem dzis w bojowym nastroju, bo moje dziecko nie chce jesc mleka...
Nie wiem moze to kryzys jakis ale dran maly zje troche a potem juz sie chce bawic, pozniej spiacy wiec mleka znow nie chce i musze mu dawac na spiocha
Wogole to zdenerwowalam sie dzis na niego bo chcialam po 14 wyjsc z nim na spacer poki fajne slonce, w rezultacie wyszlam o 16:30 bo zalezalo mi zeby zjadl mleko a on oczywiscie nie zjadl w calosci i musialam czekac az zasnie zeby mu dac na snie. W lato bralam mleko na dwor bo moglam go wyciagac do odbicia z wozka a teraz jest za zimno. A o 17 na spacerze obudzil sie ze glodny wiec szybko z nim do domu bo plakal, zrobilam mleko a ten dran znow zjadl troche...reszte mu wmusilam
Mam nadzieje ze mu wroci wszystko do normy z tym jedzeniem mleka.
Z tego wszystkiego zapomnialam o tym ze moj tz ma dzis imieniny i przeciez jest dzien faceta...nie no jaka ja jestem dzisiaj do niczego
Ja tez mam zamiar cwiczyc ale w domu wiem ze nic mnie nie zmobilizuje, musze isc na aerobik, tam przystojny Pan na pewno da mi wycisk

malutka rozbawilas mnie z tym eksperymentem przy kapieli
moj maz natomiast do tej pory nie wie co sie szykuje do kapieli, gdzie maly ma ubranka i gdzie mydlo Reczniki dla niego sa wszystkie takie same nasze jego, nie wazne byleby wytrzec.
Gratuluje z okazji rocznicy do. dwoch kreseczek
Jak tam u neurologa...?

rumiankowa super wiesci od neurologa

Carolajna no Twoj mezczyzna mial swietny prezent rok temu(mowie o tym tescie i dwoch kreseczkach)

Madzia no wlasnie to godzenie leczy wszystkie nasze smutki miedzy nami a tztami super ze juz jest dobrze
gratulacje dla Nisi za przekrecenie sie z brzusia na plecki

aljaka piekne zdjecia

kuroikaze juz dryga jedynka u Natanka?? o jejzycze aby szybciutko i bezbolesnie wyszla

aniu zycze Wam zdroweczka

Małgosiu mi tez celulit zniknal ten straszny na tylku ktory mialam w ciazy. Mialas racje ze to ten wodny celulit

Ilbana gratuluje udanego spacerku
mnie to sie wydaje ze juz nigdy nie powroce do wagi i ciuszkow sprzed ciazy

manolita ja polecam mleko Bebilon
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-09-30 o 19:31
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:31   #4766
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
dogadałam się z małżem na temat spa
I ustaliliśmy że raz w tygodniu mam dla siebie 3 godzinki trochę mało ale z racji tego że on późno wraca i wcześnie wychodzi to już coś
dzisiaj mam 1 raz zrobiłam sobie stópki, paznokietli, brwi i nóżki wywoskowałam. Dziś akurat tz wrócił wcześniej i teraz siedze sobie z maseczką na stópkach i na buzi i pije koktajl
I z okazji dnia chłopaka dostałam kasiorkę na fryzjera i kosmetyczkę!

Boziuuuu jak ja uwielbiam mojego mężczyzne

dziewczyny jak wy to możecie jeśc
Ja mam bezwarunkowy odruch wymiotny

aaa pamiętacie wcześniejszą rozmowę na temat tej dziewczyny i tego czy kłamie czy nie? poczytajcie teraz
Chodzi ci o muszelki ja tez kiedys nie moglam sie przelamac ale jak sprobowalam to przepadlam...

Fajny ten twoj tzcik.... w kazde swoje swieto tak cie obdarowuje...?
Wow maseczke na stopkach? ja jeszcze nigdy nie robilam...a powinnam
Stary 2009-09-30, 19:31   #4767
gosikk_s
Zakorzenienie

Małgosia, bo przeważnie karmiąc się chudnie ale są wyjątki, i my do nich należymy No ale podejrzewam że gdyby nie słodycze to ja bym wróciła już przynajmniej do wagi sprzed ciąży. Tylko oprzeć się nie potrafię, już właśnie myślę o ciasteczkach

Iwcia dens, zazdroszczę, u nas było po parę kupek dziennie, potem po jednej a teraz raz na parę dni To pewnie te nowości...ale przecież musi się przyzwyczaić

Stary 2009-09-30, 19:38   #4768
Carolajna24
Zakorzenienie

Mell nie
odpokutowuje swoje winy

Nie wiem o co chodzi ale poprostu nie wezmę tego do ust bllee

eee lipa, obliczyłam wszystko i wyszło mi że powinna zajść w ciąże pare dni po porodzie
Stary 2009-09-30, 19:39   #4769
manolita
Zakorzenienie

Widzicie, Wy chcecie schudnąć , a jak zawsze / no prawie, bo tylko tuz po ciąży chciałam schudnąć / chcę przytyć Żeby mi tylko cycki zostały w takim rozmiarze jak teraz .... hehe..

Podglądam Was czasmi i musze powiedzie,ć , ze dzieciaczki robią niesamowite postępy.

oooo właśnie starszy braciszek uspał młodszego

Stary 2009-09-30, 19:41   #4770
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mell nie
odpokutowuje swoje winy

Nie wiem o co chodzi ale poprostu nie wezmę tego do ust bllee

eee lipa, obliczyłam wszystko i wyszło mi że powinna zajść w ciąże pare dni po porodzie
ale o kim wy piszecie??????
Ktos na innym watku ...tak?
Jakas ciekawa historia??????
a jak Twoj tescik robilas?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości