|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
a ostatnio tz zapisywal siebie u mnie w telefonie..(bo nie mialam go zapisanego w tej komorce) i napisal ''moj tz''
smialam sie ze nasze wizazowe skroty juz zna Mell no nic mu sie nie wycieraja kompletnie , jest caly kudlaty hehe ))a dziekuje ja mam tak samo jak patrze na twojego skarba.. pokazywalam go nawet mamie.. tztowi.. nie gniewaj sieja zawsze jak mi sie ktos podoba to pokazuje a co ![]() esti pokaaa foty! ![]() malutka ![]() karolinko noo to fajnie pokazesz mi sie??? ![]() ![]()
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajdziesz coś ciekawego to ja poproszę o linka![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Aguśs a jakich nowych tabletek na włosy teraz używasz?? Pokaż...
|
||
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie tak tylko mowi.. aaa no i jak sie klocimy to mi mowi ze mi wizaz zablokuje.. nie no on jest niesamowity
|
#4774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja tez Twojego pokazywałam Tzowi i siostrze... Cytat:
ale na powaznie ja az sie trzese zeby tu wejsc a jak sa dni ze z jakiegos powodu nie moge to czegos mi brakuje...
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie mam czasu zeby napisac .. to chociaz wejde oblukam tak mniej wiecej co u was i wychodze wiesz jakby nie patrzec tyle juz razem jestemy... tak wiele nas laczy.. ![]() ojj kocham was hehe
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też mi tak mówi
Ale żart...![]() Niech by tylko spróbował, to by poznał co znaczy "przemoc w rodzinie"
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci ![]() ![]() ![]() Kurde Moj Bryan tak sie wtula w siebie i w ochraniacz w lozeczku .. ze jest caly spocony i mokry jak spi skulony spi..jak kuleczka mala
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty weź lepiej sprawdź
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma on tak spi, lubi jemu jest wlasnie az zagoraco bo tak sie wtula.. aon spi w spiworku.. i jeszcze ma dlugie wlosy.. a jak glowe ma przy samym ochroniaczu to poci sie strasznie przez te wlosy zawsze mielismy problemyz potem hehehe
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglocik a zapomniałam Ci napisać, a już dawno to miałam zrobić, że w maju leżała ze mną w szpitalu dziewczyna z terminem na sierpień. Ostatnio ją spotkałam i urodziła dziewczynkę, której dali na imię Bryana, czy jak to się tam pisze
W każdym bądź razie żeńska forma Twojego Bryana![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Aguśka a Ty się czaisz tam, czy co.. Co tak zamilkłaś ![]() Melduj się natychmiast
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. moja znajoma ostatnio urodzila tu i dala malej na imie Sophie ... ![]() ja zrobilam malutka gafe.. dalam synowi na imie Bryan a w Anglii pisze sie Brian... w Ameryce pisze sie Bryan.. imie to samo ale pismo juz nie te i wiesz moze byc zamieszanie np w szkole jak juz maly do niej pojdzie w sumie to nie problem ale pewnie bedzie sie ludzia tu mylic
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot właśnie sprawdzałam jak mi pisała o niej na naszej klasie to pisała Brianka przez "i". A widocznie w PL można dać. Szczerze Ci powiem, że przepisy przepisami ale wiele zależy od pani w Urzędzie Stanu Cywilnego. Jak chce, to może wszystko. Mojej koleżance nie chcieli się zgodzić aby dać dziecku na imię Mustafa (ma dziecko z arabem), bo stwierdzili, że w ich spisie takiego nie ma. Kazała wezwać sobie kierownika i pani kierowniczce wytłumaczyła że ojcem jest jakiś tam arab z danego kraju, mieszkają w Niemczech i ona musi mu tak dać na imię. I jakoś nagle Pani stwierdziła "ok". Oczywiście ja tu opisałam w skrócie - rzeczywiście, to ta rozmowa była ostrzejsza i dłuższa... Więc oni mogą, a nie chcą... W końcu gdzieś te dzieci jednak rejestrują, bo trochę takich jest w PL
Jak się wie do czego służy język w "gębie", to można wszystko załatwić---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Aż z ciekawości napiszę do tej dziewczyny od Brianki, czy nie robili im problemów... ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Zmykam się kąpać. Jutro może pojawię się do południa, ale to może... potem jedziemy na zamiejscowe groby - głównie do taty mojego Tż-ta Nie wiem jak ja wytrzymam z Ninulą tyle czasu w jednym samochodzie z wielkim bukietem róż Padniemy tam od "przewąchania"A poza tym Ninulcia będzie pierwszy raz na grobie tego dziadziusia Znowu poryczę się nad grobem, bo on tak bardzo czekał na swoje pierwsze wnuczątko I niestety nie doczekał się... Ninulcia jest pierwsza... A taki wspaniały człowiek.... Ehhh zawsze go wspominam ze wzruszeniem Dobranoc Słońca MojeEdytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-31 o 00:44 |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot Twoj synus to cudo, choc oczywiscie moj jest jeszcze piekniejszy
![]() Tylko moj lysy w porownaniu z Twoim Musze Wam napisac, ze tutaj (w Irlandii) w szpitalu widzialam sporo dzieci zw wschodu (Indie, Pakistan - te rejony) i bylam w szoku... noworodki z lepszymi fryzurami niz my razem wziete, no cos niesamowitego. Mysle, ze te wlosy mialy wplyw na wage urodzeniowa (pewnie z pol kilo wazyly )Tez nie moge zyc bez wizazu... Staram sie ograniczac, ale to trudne "zapodaje" Olka mego kochanego, prosze sie zachwycac ![]() A jak bedziecie spragnione wiecej, to zapraszam do galerii w moim podpisie
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Eve(cyferki) no właśnie te dzieci ze wschodu nie dość, że piękne karnacje mają, to jeszcze takie bujne fryzurki
Tylko zazdrościćA Twój Oluś jaki cudaczek fajny. Uszka ma u góry takie spiczaste jakby elfik maleńki ![]() A ta mata, czy kołdra na której leży Olutek jaka piękna. Też bym dla Ninuli taką chciała U nas takich nie widziałam. Przez to nie mam jej jak kłaść na podłodze, bo na samym kocu nie bardzo, bo mamy w domu dwa psy Jeszcze jak sobie sprawię kilka świniaków i koty, to będę jak nasza Ania(cyferki) Tak, tak Aniu(cyferki) gonię Cię z moim zwierzęcym dobytkiem Nie na darmo nazywał się Bandzior No ale co ja tu bredzę do Ani(cyferki), skoro do Eve(cyferki) pisałam... to zmęczenie... Teraz już serio uciekam spać---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Rany Boskie to już 2 w nocy, a ja bredzę o białych myszkach zamiast iść spać
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj z tymi uszkami to walcze Czasami to mu nawet opaske zakladam zeby mil je gladko do glowy, bo one dalej mu sie zwijaja ale jest juz lepiej. Mata rzeczywiscie jest swietna, ale i tak za mala Nie wiem jak on to robi, ale i tak laduje na podlodze... Tez mam psa i do tej pory szlag mnie trafial bo i koc i inna mata i cokolwiek polozylam od razu bylo wlochate, a Olek siersc mial w buzi ![]() Poszkaj w jakis duzych sklepach dla dzieci, pewnie maja takie duze maty - tutaj kupilam w Smyths, ale w Polsce pewnie jeszcze ich nie ma... Tez ide spac bo zaraz o myszkach zaczne
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
PIERWSZA
![]() No co jest laseczki?? Śpicie? Ja już z moją Ninulką śpiewamy razem z Rock Your Baby na Vh1 Znaczy ja dbając o zdrowe uszka Ninulki raczej nie śpiewam tylko ona. I popijam kawkę z mleczkiem. BuziakiEve przestań się uszkami przejmować za bardzo. Taki jego urok i już Jest czarodziejskim elfikiem Teraz ma prawie 3 latka (skończy w styczniu) a na fotce te uszka jak był malusieńki Jeszcze u góry są przyklapnięte, a teraz góra jest taka jak u Olusia. Kocham te jego elfiki niesamowicie
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-31 o 08:09 |
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. ciebie nadal nie lubie i wiesz za co... ale Olus jak zawsze piekny Cytat:
de... bil..... a niech nie chce...ale sliczny elficzek!!!
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ale się wyspałam dzisiaj ).A pogoda za oknem - rewelacja. Będzie długi spacer Agusiu - zapisałam sobie Twój przepis na zupkę (nazwałam go "Agusiowa zupka" ). Pewnie pisałaś, ale nie bij, proszę, skąd bierzesz warzywa? Jakieś sprawdzone źródło?Malutka - za nową umiejętność. A to budzenie się w nocy - to mogą być ząbki albo ten skok, o którym pisała Agusia. Trzymajcie się dzielnie - niedługo minie![]() Eve - słodki bąbelek. Esti - ![]() Marika - zapomniałam wczoraj zapytać To w końcu gdzie się przenosisz? Do Bielska?![]() Cinusiowa - heloł! Ja też popijam właśnie kawkę z mleczkiem
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Czesc,
Zaswitało mi w głowie świerzo po przebudzeniu, więc odpaliłam kompa i wpadłam tu do was na chwile. Oto moja propozycja hasła do nowego wątku: CZY MAJOWE CZY CZERWOWE, NASZE DZIECI SĄ BOMBOWE! Pozdrawiam, Potem Was poczytam. Papa
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poiglot odpisała mi ta dziewczyna od Brianki na moje pytanie, czy nie robili im problemów z imieniem Briana. Oto jej wiadomość: "Jak Artura nie było, bo poszedł po dowód do auta, to ta rudaśna kobieta, była strasznie nie miła dla mnie, pytała skąd, a po co, a czy ktoś jest z Irlandii, czy mam takie obywatelstwo. itp, gdy Artur wszedł była bardzo milutka, od razu wpisała imię do komputera, mówiła, że to nasza decyzja. Stwierdziła, że jeśli jest takie imię, to OK." Więc jeśli chcą to mogą. Z drugiej strony wydaje mi się, że teraz, gdy tak dużo ludzi wyjeżdża i wraca, to nie mają innego wyjścia jak zaakceptować zagraniczne imiona
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
moje dzieci się zlitowały i sapały dziś do 6 ale często się amły budziłw nocy i się nie wyspałam ![]() Poiglot Ja też jem już od dawna wszystko próbowałam juz grochówkę,zalewajkę,kapus te i było ok a fasolka nie przeszła testu ![]() Esti znalazłam coś takiego do wózka może Ci się spodoba ![]() to do spacerówki http://www.allegro.pl/item794128611_...y_love_33.html http://www.allegro.pl/item790823339_...tiny_love.html a to ma znajoma bardzo fajne i nawet duza ta zabawka http://www.allegro.pl/item801215230_...a_3_wzory.html lece sprzatac zajrzę pózniej anulka pewnie że bombowe jestem za
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-31 o 09:02 |
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
My juz od 7.30 na nozkach.. Aleksio teraz sobie chrapie a ja oczywiscie musialam tu zajrzec...dzis w zawiazku z sobotą spokojniej... Ja niedlugo zostawiam malego u mamy i lece do miasta a na 15 jedziemy cała trojeczka na "roczek". Natomiast wieczorkiem mykamy we dwojke do knajpki ze znajomymi .Moj synek polubil bardzo herbatki ja mu wsypuje tylko kilka groszkow ale jemu bardzo smakuje i w koncu pije...i tez zaczyna sam trzymac butle, ale tylko przez chwile... wczoraj np ja sam rzucil ![]() Cytat:
A oto moj przystojniak po kapieli...nieraz to ma taka szopke na glowie...wieksza niz tuuu Oj cos mu z buzki wyleciało...
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-31 o 09:42 |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerku, bylismy na targu, kupilam sobie kolorowe rajtki i poszlismy zerknac na cmentarz. Piekna pogoda u nas
Maly od 3 nocy budzi sie jak w zegarku o 5 na jedzenie i o 7 na dobre Teraz siedzi ze mna na kolanach i odpisuje ciotkom wizazowym ![]() Cytat:
![]() cinusiowa szukaj wybranych przez Was kiecek i wklejaj, uwielbiam ogladac slubne suknie Esti no niestety wracam juz do pracy ja tez ostatnio zrobilam malemu album z najwazniejszymi wydarzeniami, niw moglabym wywolac wszystkich zdjec bo bym musial jakies archiwum stworzyc...dodatkowe pomieszczenie![]() anulka anulka Haslo swietne, ja tez jestem ZA! poiglot ja Twojego Brayana tez pokazywalam Tz-owi, to myslal, ze jest duzo starszy i nie mogla sie napatrzec na czuprynke ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ania najbardziej podobaja mi sie fotki, gdzie Jula spi, ale to pewnie dlatego, ze uwielbiam zdjeia spiacych dzieci, sa przeslodkie
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Superzabula no nie obrażaj mnie moje miasto też ma niewiele ponad 20 tys. mieszkańców i Netto mamy
Kiecki poszukam jak wrócę wieczorem albo jutro bo dzisiaj wyjeżdzamy za moment. Mell albo Ty zrobiłaś sobie dziecko z Tż Poiglot, albo Poiglot z Twoim Tż Te dzieciaki są prawie identyczne |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was halloweenowo lasencje.Noc minęła...rewelacyjnie,nar eszcie
Ładna pogoda u nas więc zaraz na spacer uciekam,czytanie was nadrobię wieczorkiem. Hasło Anulki rewelacja,jestem za ![]() Dołączam moją,małą halloweenową panienkę.Trochę się wczoraj bawiłam w przeróbki,no to wam pokażę.Uciekam.Buzia. |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
hey!
![]() srk ze tak wczoraj zmyknelam ale internet cos sie chrzanil, tz wrocil i juz mi sie nie chcialo siedziec ![]() u nas pogoda dzis strasznie brzydka..:/ eve sloooooooooooooooooodkosc i ![]() wiadomo dla kazdej mamy swoje dziecko jest najpiekniejsze i najkochansza.. ![]() cinusiowa na tym zdjeciu rzeczywiscie jakos podobnie nawet wyszli ![]() mell ![]() slicznosci aaa na tym zdjeciu troszke mi przypomina Bryana,. hehesuperzabula ![]() nastepna uczy wizazowac!! za pare lat bedziecie toczyc walke.. kto pierwszy na wizaz![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- ursull woow ale super! ) tez chce takie fajnee zdjecia ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- ale ciiiiiiiiiiiiiiisza:brzyd al:
|
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
Hej piękne
A my już po pierwszym 3 godzinnym spacerku, synek sobie zaś śpi pewnie nie dłużej niż pół godzinki . Cycuś nie pomógł, lulanie. kołysanie, głaskanie i śpiewanie Illbanka - no dokładnie męczyłam sie z tyloma stronami . Nooo nie powiem że nie nawiedzę fabryczki hehe Carolajna - no tak widzialam te skoczki no tez fajne ale chyba przy tym stoliku jest więcej zabawek i mam nadzieje że dłużej by mi w nim posiedział . Eeee to już na roczek pewnie poprosze o takie sprzecicho .Agusia - .cinusiowa - a widzisz tam może sieci tych sklepów? bo ja chyba jestem ślepa, bo chciałam prawdzic gdzie u mnie jest taki sklep najbliżej. ania - hehe zapytam czy wspomoga koleżankę wizażowa Reszta wieczorkiem pa pa |
|
|
|
#4799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zdjęcia z galerii to mnie powaliły na kolana. Przepiękne!!!!A przy okazji zapytam Cię czy jestescie z synkiem zadowoleni z tej dużej maty, która jest na ostatnim zdjęciu bo ja właśnie przymierzam się żeby taką kupić. Acha juz doczytałam no to w takim razie kupuję! Cinusiowa popatrz ja tu znalazłam w cenie promocyjnej bo normalnie kosztuje ponad stówę http://www.allegro.pl/item789653441_..._promocja.html A u tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/item780446467_...00x150_50.html była jeszcze tańsza tylko na razie chyba jej nie ma w ofercie. W Krakowie jest taki duzy sklep 4 kids ale tam ta sama mata kosztuje 129 zł. |
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Marika - pstryknij fotkę butom i poka
O to szkoda, że Ci mensza jeszcze dzisiaj zatrzymali. A kiedy musi wracać? A co do tego siadania, to weź już nic nie mów. Lenie te nasze dzieci i tyle. A jak sobie posadzisz Igorka na kolanach, to ładnie trzyma główkę? Milena07 - mamy taką samą matę ![]() Ursull - cudne fotki - ta ostatnia jest boska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

))
nie gniewaj sie

więc poszukam na allegro coś tańszego
Jak znajdziesz coś ciekawego to ja poproszę o linka

Tez mam psa i do tej pory szlag mnie trafial bo i koc i inna mata i cokolwiek polozylam od razu bylo wlochate, a Olek siersc mial w buzi 
Teraz ma prawie 3 latka (skończy w styczniu) a na fotce te uszka jak był malusieńki
).
SYNEK