|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Bercia - proponuję czarną porzeczkę
albo jagodowy ![]() Marika - moja Mała zasypia od razu po karmieniu i ja generalnie nie noszę jej, żeby jej się odbiło. układam ją po prostu na boczku, nawet jak się jej uleje (zdarza jej się, ale dosyć rzadko), to nic się nie stanie. słyszałam, że bywają dzieci, które nie mają potrzeby, żeby im się odbiło. Sashka, przykro mi bardzo mam nadzieję, że to jakaś przejściowa anemia i następne wyniki będą w porządku ![]() co do poradni preluksacyjnej - zapisałam Małą prywatnie, bo jak zadzwoniłam wczoraj (16 dni po porodzie), na kasę chorych zapisała mnie na połowę lipca - a 6 tygodni mija 29 czerwca - więc uznałam, że trudno, zapłacę te 100 zł. to jeszcze nic, mamy skierowanie do neurologa - wczoraj zapisałam Małą na kasę chorych za trzy miesiące(!!!) |
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Dziewczyny! Jakie mile komentarze na NK
![]() U nas ciezko. Mala ma tak straszne kolki, ze jak przychodzi wieczor to krzyczy 5-6 godzin dziennie Az dzwieczy w uszach. Wczoraj w akcje desperacji dalam mezowi dziecko i poszlam na pol godziny pod prysznic zeby szum wody zagluszyl ten przerazliwy placz ![]() Nie pomaga espumisan, infacol, bobotic ani czopki Viburcol. Trzeba to przeczekac
|
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
sashka-biedactwo
![]() gosik- ja własnie też nie mam żadnych zleconych ani nie robili jej w szpitalu... rumiankowa- ja właśnie tez zaczelam stosowac tą metode-po jedzeniu na boczek. Czasami ona po przebudzeniu jak ją wezme na ręce to odbekuje dopiero :P Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-06-04 o 17:15 |
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje mamusie!!!
ja caly czas czekam na swojego maluszka, jakis specjalnych objawow nie mam procz od czasu do czasu troszke mnie poboli brzuch ale mysle ze to nie skorcze... Pocieszam sie tym ze porod moze nadejsc niespodziewanie - jaqk myslicie? Mialyscie tak? ze czulyscie sie normalnie i zaskoczyly Was bole porodowe? Ojj jak juz bym chciala miec to za soba to czekanie jest straszne. Dzieciaszki sliczne a mamusie taaakie dzielne!!! Pozdrawiam i nie moge sie doczekac kiedy przylacze sie do tego watku!
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
mell_xx - ja miałam termin 9 maj i 9 urodziłam więc byłam zaskoczona pół na pół. W nocy z 8 na 9 zaczęły się pobolewania jak na okres a od 7 rano regularne skurcze co 5 min więc poszłam do szpitala ok 9.00 i mnie już zostawili. Tak coś czułam, że to już to chociaż plułam sobie w twarz, że tak wcześnie przyszłam-myślałam, że bede tam leżeć pare dni nim urodze. Urodziłam o 22.45. Skurcze takie konkretne miałam dopiero późnym popołudniem po zastrzykach z oxy. Poród zaczął się ok 19.00 ale też jeszcze nie apogeum. Apogeum było ok 20.30, bo rozwarcie na 8cm z tego co pamietam. No i wymęczyłam;]
Potem dziewczzyny z sali sie ze mnie nabijały jak wróciłam ok 24.00 z porodu, że wyglądam tak żywo jakbym w ogóle nie była rodzić. Miałam jeszcze taką adrenaline, że mogłam spokojnie przebiec pare kilometrów heheh Zresztą mam nakręcony przez TŻta filmik z porodu,którego jeszcze nie oglądnęłam
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-06-04 o 17:31 |
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas dobrze... oprocz tego ze moje kochanie pomieszalo sobie noc z dniem... i spi caly dzien a w nocy placze bo nonstop glodny, patrzyc sobie chce na mamusie a mamusia ledwo zywa
w dzien nie odespie bo nie umiem zasnac... pozatym zeby miec sily jak w nocy sie chce bawic to mi tz kupil zapas redbulli i w dzien juz spac mi sie nie chce... Cytat:
trzymam mocno kciuki zeby Kubusiowi sie poprawilo... biedna kruszynka ![]() Cytat:
nigdy nic nie wiadmo niektore mecza sie kilka dni ze skurczami i czekaja na rozwarcie odpowiednie a niektore zaskoczone ze to juz i tak szybko ![]() trzymamy kciuki za szybki porodzik
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no jak... ja butelka karmie
nie dolewam mu przeciez do mleczka
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic
![]() Moj synek leciutko sie do mnie dzis usmiechnal swiadomie jak tak peplalam do niego przez pare dobrych chwil ![]() Bardzo sie ciesze, tak wpatrywal sie we mnie i widzialam radosc na jego buzce Dzis przyszla mi pozytywka z allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=641438541 polecam, moj synek od razu sie zainteresowal ![]() Cytat:
dla mnie moj syn jest naj naj we wszystkim, to tak jak dla kazdej mamusi![]() ja tez w razie w mam mleczko nan1 i mam tez swojego 200 ml zamrozone gdyby w piersiach bylo mniej...poki co odciagam mniej wiecej tyle samo co wczesniej ale maly ma wieksze potrzeby wiec czasem sie martwie ze nie nadaze z odciaganiem za nim ![]() a minki naszych skarbow sa cudne! Cytat:
z tego co slyszalam, u wielu dzieciaczkow konczy sie na plasterkach Cytat:
![]() chociaz mowia ze oczy ma moje ja pije kawe zbozowa malemu nic po niej nie jest a dla mnie to cos wspanialego do sniadanka![]() nowalijki mi polozna wlasnei odradzala, zamiast pysznych mlodych ziemniaczkow jem stare ble ale dla synka wszystko ![]() Cytat:
mam nadzieje ze to nic powaznego...trzymam mocno kciuki aby sie obylo bez szpitala Cytat:
![]() tym bardziej ze jego aktywnosc czesto trwa tak jak dzis od 6:30 rano do 12 ;/
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacja dla malgosi i magduchy
**![]() pakusia i agusiu moj maluch tez jest aktywny w dzien .. nie spi caly dzien albo spi tylko godzinke i mam przewalone..:P tak jak np teraz.. obudzil sie jak zwykle kolo 5 pospal dzis moze ze dwie godzinki jest godzina 19:03 a on nadal nie spi..:P a kja myslalam ze bedzie spiochem w mamusie ale wole zeby czuwal caly dzien niz cala noc co dotego ciasta to ciasto z delekty pisze ze niezawiera konmserwantow zreszta jak zjem kawalek ciasta to nic sie nie powinno stac a jak sie je kupne ciasta? tez niewiadomo co w nich jest 3/4 zywnosci ktora jemy.. kupujemy zawiera konserwanty.. czekolady.. sosy itp itd...
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-06-04 o 20:03 |
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
hihihi nie bede
pewnie bym nie nadarzyla ![]() przypomnialo mi sie cos... dzis jak tz wrocil z pracy to zjamowal sie Kuba... tak chyba z 2h (ja w tym czasie spalam)... wstaje a tu 4 pieluszki na ziemi zurzyte.... pytam sie tz co sie stalo... biegunke ma czy co... a tz mowi "nie... zesikal sie" ... fajnie z kazdym siku tz pieluszke zmienial dotylam pieluszkek a one suche... lekkko widac mocz.... hehehe przy takim tepie tz to nam paczka dziennie nie starczy ![]() Cytat:
gratuluje usmiechu...moj Kuba czesto sie usmiecha, ale wiem ze to jeszcze nie ten prawdziwy... chcociaz wczoraj jak lezal to sie do niego usmiechalam, gadalam jakies glupoty ze zjem mu nozki a on sie smial myslalam ze to juz ten pierwszy usmiech... ale niestety.... a wygladal realistycznie ![]() no Kuba tez jest w takich godzinach najbardziej aktywny... znowu spi caly dzien... w nocy bedzie tak samo jak dzis
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
hehe pakusiu dobre!!
moj tz pieluch nie zmienia bo mu zakazalam jak zmienial to maly zawsze sie przeszczal;p zle zakladal pampersiaka hehe moj maly ostatnio nakupkal mi na reke.. akurat smarowalam mu pupe a on ciach.. haha a dzis rano nasikal na pdologe zostawilam go z gola pupka a onn ciuu fontanna... niezle bo w lozeczku lezal hehehe i taki wystrzal
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-06-04 o 20:43 |
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Paaaadam.
Mały wstał o 6 rano i od tego czasu spał godzinkę (no i podczas spaceru). Cały czas płacze, ciągle je... jest 20:32 a on jeszcze nie śpi. Położyłam go teraz do łóżeczka takiego ziewającego, niech się chwile zajmie samym sobą, bo ja muszę odpocząć. A przed nami samotna nocka. Ale bym się kawki napiła, albo takiej mocnej herbaty, a tu nie można. Co do ciast i deserów to ja ostatnio jak była mama zrobiłam crumble z rabarbarem. Teraz chodzi za mną szarlotka, albo takie zwykłe ciasto ucierane z jabłkami. Tylko piec nie ma kiedy
|
|
|
|
#557 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój synek pije 1 ml żelaza 2 razy dziennie. Jutro idziemy na pobranie krwi, a w poniedziałek na kontrolę z wynikami do poradni dla wcześniaków i też mam stracha czy wszystko jest dobrze Mam nadzieję, że wyniki Kubuś będzie miał coraz lepsze i ominie go szpital ja też mam taką nadzieję Cytat:
Cytat:
czekam na Was tutaj Cytat:
ad. 2 samą prawdę napisałaś ad. 3 Cytat:
Cytat:
dzisiaj najpierw mi nasikał na rękę jak go wkładałam do wanienki, a jak go już ubierałam to obsikał mi spodnie i podłogę też
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyn czy wy duzo jecie/. bo ja kurde nie mam czasu zabardzo na jedzenie dzis jestem na 2 kanapkach hebatnikach i rosole..;/ i wsio
ide zrobic kolacje bo umre chyba z glodu
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moze troszke podnies go jak karmisz czasem pomaga jak dzecko jest tak ulozone jakby mialo siedziec , do tego cieple oklady na brzuszek i pij kminek gotowany taak ziarna kminku ugotuj w wodzie ( malo wody ) i wypij stary sosob dziala lepiej niz inne zeczy.Jeszcze noszeniekolkowe i masaze brzuszka 20 min po kazdym jedzieniu polecam no i karmienie nie czesciej niez co 2 godzinki Powymadrzalam sie hihi ale mam nadzieje ze cos ci pomoglam Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam dzis fryzjerke prosze kciuki trzymac zeby mi na glowie siana nie zrobila hih i Musze zwalczyc moja niechec do samej siebie a to pierwszy krok . Z utesknieniem czekam na wizyte u gina i pozwolenie na cwiczenia wtedy wezme sie za siebie bo jeszcze 7 kilo musze zrzucic a nawet i wiecej bo przed ciaza sie pofolgowalo ![]() Moja mala dyskutuje z synem na calego pasc mozna ze smiechu jakich dzwiekow uzywa jakby go rozumiala hihi
|
|||
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Małgoszatka, Rumiankowa dzieki za odpowiedź
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My jesteśmy po wizycie u pediatry , która odbyła się wczoraj. Tomek waży 5 kg, przestałam się diziwić , że szczypią mnie mięśnie pleców Dawno nie nosiłam takiego ciężarka tyle godzin na dobę ![]() Rozwija sie prawidłowo, kupy prawidłowe, bioderka w porządku, ale profilaktycznie mamy skierowanie do ortopedy. Za trzy tyg. szczepeinia. Poiglot wczoraj zapytałam pediatrę o dietę jaką prowadzę / bo wydaje mi się , ze obie mamy zblizoną, chociaz Ty i tak więcej jesz ode mnie/, powiedziała, ze można jeść wszystko. Spróbować rano i obserwować, jak sie nic nie dzieje w ciągu dnia to mozna spokojnie jeść. Boszenko jak Twoja mała znosi szczepionke 6w1 ? Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-06-05 o 11:01 |
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Mell_xx wierz mi ze porod moze zaskoczyc w kazdej chwili
) a o 6:30 juz urodzilam Cytat:
zostalo mi do zrzucenia 8kg i waga teraz spada bardzo bardzo bardzo powoli Tylko co tu sie dziwic, jak jem praktycznie wszystko...Kathi super dzieciaczki
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ech, ja znowu wymęczona, młody w nocy nie chciał spać i wzięliśmy go do nas. Wszystko mnie boli po takiej nocy ![]() Aguśka, fajna ta zabawka, a czy można ją przymocować do łóżeczka? |
|
|
|
#565 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam na odchowalni
Jako że Seona wywołała mnie sms'em na poczekalnię, postanowiłam i tu się przywitać Sashka - bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że wszystko szybciutko się unormuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Być może była już o tym mowa, ale nie bardzo mam czas, żeby przekopywac wątek. Czy wszystkie podajecie wit. K?? Ja podałam Oskarkowi 2 razy. Miał po niej (tak mi sie wydaje) bóle brzuszka i taki chemiczny zapach skóry. I odstawiłam. Położna środowiskowa mówiła, że to może nie od tego i żeby spróbować podawać, ale mam jakies opory. Szkoda mi małego
|
|||||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A u nas kryzys laktacyjny trwa nadal.... maly dzis obudzil sie o 6 i do 10 nie spal i w przeciagu tych 4 godzin zjadl 150 ml przechodzi samego siebie jak tak dalej bedzie jadl to nie wyrobie z odciaganiem dla niego mleczka ![]() pakusiu moj synek drze sie w nieboglosy ze taaaaaaki glodny a potem tez usypia przy butli urwis ![]() poiglot w sumie we wszystkim sa rozne badziewia to odnosnie konserwantow i innych swinstw![]() a moj synek tez kiedys przy przebieraniu wystrzelil jak z procy kupsztala takiego ze ja bylam w kupie, moja mama, on, przewijak, podloga wszystko a potem na dokladke zrobil wielkie siiiiiiii na siebie na mnie i na wszystko dookola i byl zadowolonymalutka trzymam mocno kciuki zeby przepuklinka wchlonela sie Kathi przepieknie zdjecia ![]() gosik mozna jesli masz karuzelke ![]() skrzatek witaj gratuluje cudownego synka!
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wyspalam
wstalam o 3 na karmienie i dalam malemu butle... wtedy wstal tz i mowi zebym malego mu zostawila i szla spac spalam od 4 do 10 och kochany.... ale wstaje a tu caly salon w pieluchach no chyba z 10 tz nie wiedzial co robic bo maly plakal wiec go przebieral ... wtedy byl spokojny.... to mu tlumacze ze on potrzebowal na raczki, troszke zainteresowania ehhhh te chlopy
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
hejka
widze zekazda z nas ma innego szkraba, sami indywidualisci Moja Maja ladnie spi w nocy, budzi sie co ok 3 godz, czasem zdarza jej sie nawet 4-5 pod rzad przespac, wiec nie jest zle, jak wstanie ok 6-7 to karmie ja i usypiamy jeszcze do 9-10 wiec nie moge narzekac w ciagu dnia spi krocej, ale tez ucina sobie kilka drzemek po godzince lub 2. Ogolnie jest bardzo kochanym szkrabem, bo plakusia wlasciwie tylko jak chce cycka, jak go dostanie jest po placzu Lubi sie kapac i byc dlugo przy cycku, czasem je tylko 15 min ale domaga sie bycia przy cycu godzine, przytula sie, cmoknie kilka razy i zasypia. Co do odbijania ja tez jej rzadko odbijam bo jak spi przy cycy i daje ja do odbicia to sie budzi, poza tym rzadko jej sie odbija a jak lezy na boczku nawet jak jej sie uleje nie zakrztusi sie wiec nie odbijamy wlasciwie wcale![]() co do kg ktore zostaly po ciazy mi zostal 1-2, zalezy kiedy sie waze zaczelo mi wszystko smakowac, na poczatku malusio jadlam a teraz sobie troszke pozwalam, musze zaczac sie pilnowac bo zaraz nadrobie te stracone kg
Moje dwa M&Msy: Maja 15.05.2009 Mikołaj 18.12.2011 Dieta (znowu): 178 cm / 64kg Cel pt. "wakacje w sexy ciele" do 1.06 - 9 kg (55kg) Edytowane przez Karola_82 Czas edycji: 2009-06-05 o 13:14 |
|
|
|
#569 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Byliśmy rano na pobraniu krwi, synek popłakał trochę, ale myślałam, że będzie gorzej Dziewczyny po cc - nie wiecie po jakim czasie po operacji możemy zacząć ćwiczyć brzuszki ![]() Cytat:
cudne te Twoje dzieciakifajnie, że wszystko z małym oki Cytat:
Cytat:
ad. 2 Cytat:
ad. 2 no faceci
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
odnosnie witaminy K trzeba ja podawac dzieciom karmionym piersia do konca 3 miesiaca, jesli karmicie butla ponoc nie ma takiej potrzeby
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

albo jagodowy
mam nadzieję, że to jakaś przejściowa anemia i następne wyniki będą w porządku 

Az dzwieczy w uszach. Wczoraj w akcje desperacji dalam mezowi dziecko i poszlam na pol godziny pod prysznic zeby szum wody zagluszyl ten przerazliwy placz 

Nie no w ciąży na pewno nie jestem
kruche ciastka i biszkopty
truskawkowy nie z owoców pestowych też nie
Zabki
i moze troszke podnies go jak karmisz czasem pomaga jak dzecko jest tak ulozone jakby mialo siedziec , do tego cieple oklady na brzuszek i pij kminek gotowany taak