|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
hahaha
![]() no kochana przy moim zdjeciu tak siebie wychwalasz....no wiesz co... ![]() ![]() Usmialam sie z tego .... ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Superzabula wspolczuje Tobie i pozostałym dziewczynom ktore wracaja do pracy...niby fajnie bo tak sie zasiedziec w domu tez nie dobrze...no ale najtrudniejsze to zostawic dzieci pod opieką innych... poczatki pewnie beda trudne, ale pozniej wszystko wroci do normy. Predzej czy pozniej kazda z nas to czeka... Ale po taaakim dlugim wolnym od pracy to ciezko bedzie sie wkrecic w nowy tryb zycia... Ja narazie mam wolne A co do ubierania dzieci to masz racje, trzeba sie upocic, tymbardziej ze one nie zawsze to nasze ubieranie cierpliwie znosza...ale coz...
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no smiesznie to wygladalo ale juz naszczescie zmienilam! ![]() ![]()
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
My po spacerku...
![]() Mi tez smutno ze musze wrocic do pracy, Filip bedzie mial wtedy 6 m-cy...;( gosiczku tez chyba nie dalabym rady tak zmuszac dziecko do cwiczen, widzac ze bardzo placze... ![]() Moze rzeczywiscie ukladaj go czesto na brzusiu, stymuluj zabawkami, ja sie nie znam ale jak bedzie sie robic cos na sile, to dziecko moze miec zle skojarzenia, no chyba ze tak trzeba ![]() ![]() ania ![]() ![]() Madziu na pewno cos znajdziejsz, ze swoim urokiem osobistym ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-08 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
wlasnie czytam watek mamus majowoco czerwocowych 09. i przeczytalam na samym poczatku malgosie ktore posmutniala pisze ze testowala i ma jedna kreseczke
![]() fajnie powspominac ![]() wylaczam to bo sie rozrycze...
#695 |
Zadomowienie
|
No ja ostatnio juz wstawialam linki z tamtego watku, gdzie pisalas ze chcialabys dziewczynke hihihih
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha chcialam dziewczynke bo pamietam ze mi sie przysnila taka slicznotka i mowila do mnie ''mamo''... ![]() a potem mi sie odmienilo i chcialam synka
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez to ostatnio czytalam i z naszych obecnych tu mamus Małgosia pojawila sie jako pierwsza a ty Klaudia druga
![]() no ja tez mam ciarki jak to czytam
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Swirrrrrry) i sashka nasza ![]()
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
ja z zapytaniem: ile razy dajecie kaszkę bądź kleik do mleka i w jakich proporcjach? ja daje tylko na noc na180ml mleczka 1 badz1.5miarki kleiku bezglutenowego, może mogła bym zwiększyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daje na jakies 120 ml wody i dodaje okolo 6-7 lyzeczek czubatych bardziej.. w sumie to ja na oko robie..
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
poiglot to dajesz samą wode bez mleka wtedy?? bo ja robię mleko i do tego dodaje
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
na samą wodę, jaką to ma konsystencje wtedy? jaki smoczek musi być? jakiś specjalny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
iwciag to zalezy czy masz kaszke ryzowa czy mleczno-ryzowa. Bo mleczno-ryzowe maja juz w skaldzie mleko i robisz je na wodzie a same ryzowe musisz na wlasnym mleku. Ja mam kaszki z bobovity od 4 miesiaca i jak dam na 150 ml mleka 3-3,5lyz lub na wode 4lyzki to jest do picia z butelki, ale przez smoczek trojprzeplywowy. Uff chyba wszystko napisalam
![]() ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-08 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Moj misiulek sie bawi..oczka juz chcialyby spac ale Aleks nie..
no i jak wrocilismy ze spacerku
#706 | |
Zakorzenienie
|
ja dodaje wode
bo ja kupuje kaszki mleczno ryzowe ... z dodatkiem mleka mod. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() przepiekny chlopiec ![]() ![]()
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- cudny a jaki modniś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
Teraz jak bede w Polsce to pojde do pediatry i podpytam czy moge dokarmiac malego i czym...pewnie moge ale wole do niej pojsc.
Za 2 tyg skonczy 4 miesiace i w koncu zaczne rozszerzac mu diete... Juz nie moge doczekac sie jego reakcji
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli maly ci przesypia ladnie tak jak przesypial to ok . znaczy ze sie najada ![]() nie musisz sie spieszyc moj jak skonczyl 4 miesiace dostal kaszke.. potem zauwazylam ze wstaje juz ok 5 rano.. a zawsze spal do 8-9.. tak wiec zaczelam mu dawac ta kaszke wlasnie na noc .. i wprowadzac owoce i warzywa.. iwciag nie ma za co, sama widzisz ze ja non stop zadaje bezsensowne pytania.. hehe a w ciagu dnia moge zadac je miliony ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
kur..chwila nieuwagi i Iwo zlał mi całe łóżko..tak ładnie się do mnie uśmiechał i cyk-cwaniak mały..ciekawe gdzie ja bedę spała dziś!? Tżta nie ma może jakiś sąsiad mnie przygarnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
poiglot no u mie jest podobnie,,,byl czas ze budzi sie dopiero ok 6 i dalej spal..
a teraz chce jesc juz ok 4-5 a nieraz przebudza sie ok 2 ale daje mu smoka i spi... dzisiaj to wogole dal czadu i wstawal 3 razy a twoj po tej kaszce spi lepiej?
#712 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam poiglotowe pytanka
![]() Takie to jakieś fajne, naturalne jest ![]() A gdzie jest moja Anulka??? ![]() Mell mój początkowo po kaszce przesypiał ładnie, teraz już wstaje w nocy na jedzonko jak zwykle ![]() ![]() Pewnie to od dziecka zależy, bo tak czytam i widzę że kilka dzieciaczków wstaje w nocy na jedzonko ![]() Fajnie że tak sobie wspominacie wątek oczekiwania ![]() ![]() Ale tak mi teraz szkoda że wcześniej się nie wprosiłam ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-08 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko potrafi mnie tak obrzydzic/odrzucic/odstraszyc .. nawet nie wiem jak to nazwac
jak go biore na rece to on strzela dziaslami!! tak nimi zgrzyta to jest straszne uczucie...brrr Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w razie czego masz wytlumaczenie ...''syn obsikal mi loze'' ![]() Mell no to juz mu widocznie nie starcza na cala noc.. powiem ci ze moj po tej kaszce spi cala noc.. od 22 do 8-9 rano ![]() ![]() Karolinka ty jestes kochana, ...szkoda ze masz meza... ![]() ![]() ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-08 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
a nie stracilas przez to troche swojego mleczka?
#715 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie znalazlam swoj pierwszy post na mamusiach maj-czerwc 09
![]() dolaczylam do Was w styczniu ![]() ![]() Wogole super powspominac, przejrzalam na szybko, z tego co widzialam poiglot ciagle o seksie gadala ![]() pamietasz Klaudusia jak w ciazy pisalysmy ze nie mamy ochoty na tztow? ![]() a teraz... ![]() Cytat:
daje ten sam kleik co do zupki ![]() ale mam zamiar kupic jeszcze jakies kaszki, ale nie wiem jakie.. piekny jest ![]() ale mu wloski szybko rosna ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-08 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Aguska no ja ostatnio sie zorientowalam ze mu tak rosna bo porownalam ze starszymi zdjeciami...a jakbym mu tak na gladko do przodu zaczsala to grzywka prawie w oczy wchodzi
![]()
#717 |
Zakorzenienie
|
niee
![]() mam pokarmu tak samo duzo ![]() nie martw sie.. ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- moj tez ma takie dlugie juz za na koncach mu sie zaczynaja podkrecac .. ![]() juro mnie caly dzien nie ma jade do swojej mamity ![]() stesknilam sie za mama nie widzialam jej jakos 3 tygodnie i mi teskni sie hehe ![]()
#718 |
Zakorzenienie
|
Poiglot, walcz z głupią babą, nie daj się
![]() Aljaka, no właśnie, ja myślę że na każdą umiejętność u naszych dzieci musi przyjść właściwy czas, i nie wszystko można przyspieszyć. Aleks po trochu rozwija się ruchowo, teraz jest lepiej niż miesiąc temu a za miesiąc pewnie będzie lepiej niż teraz. Jak patrzyłam na tego gościa kiedy męczył mi dziecko to myślałam że się tam rozryczę ![]() Ewelain, biedactwo ![]() Carolajna, jakby rehabilitant miał go męczyć to jakoś bym to zniosła ale jak ja mam to robić, i to pewnie jeszcze niewłaściwie to się boję ![]() ![]() Aguśka, on płakał tak że serce się kroiło ![]() ![]() ![]() Mell, słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
gosik
![]() co sie dzieje z ta bravurka ? wlasnie podejrzalam jej ostatnie posty.. co ona juz w ciazy.. ![]() nie podoba mi sie cos ta dziewczyna ... niedosc ze dziecko urodzila w 23 czy tam 24 tyg. to jeszcze teraz jest w ciazy zabardzo mi sie w to nie chce wierzyc... organizm chyba raczej by na to niepozwoil;/
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-08 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
poiglot bo Ciebie chyba ominęła akcja pt "bravurka"
![]() Właśnie dziewczyny zapytały na wątku list-grud i zrobił się taki szum że uh: ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.