|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Cytat:
A dlaczego nie poszłaś na wychowawczy jak ta praca Ci nie odpowiada?? Tylko ze względów finansowych??
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w domciu młody śpi
|
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, nie wiem, moze ja nie widze tego co widza inni, ale ja sie nie czuje gruba ![]() Moze Wy mi powiecie jak jest? ![]() Ha! A jednak! Zaraz zglosze Cie do ZUSu, ze nielegalnie pobierasz zasilek ![]() CINUŚ - chcialam po dobroci, ale z Toba sie nie da!!! Doigralas sie |
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Aniu a ty legalnie go pobierasz?? I jeszcze nic nie pobieram |
|
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
Palikocik nawiązała znajomości z Natalia Bartkowska i Forum dla Modelek i Hostess Zapraszamy do testów
a do nas nie zajrzala ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Wedlug mojej pediatry tak |
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja powiedziała, że mogę iść do pracy, ale... |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu nizej ja w tej wadze
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Nie rob z mojego dziecka przewlekle chorego
|
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ absolutnie nie robię!
Mówię co wiem, moja pediatra powiedziała, że oficjalnie opiekuńczy przysługuje na dziecko chore, ja też dostałam. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 14:54 |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, Mycha zjada codziennie słoiczek owoców (ten mały) względnie pół dużego. No właśnie to o to chodzi, Ty nie czujesz się gruba bo i nie jesteś a ja czuję się gruba choć też nie jestem. I to są właśnie pozostałości anoreksji. Ja już zawsze będę za gruba
![]() Cinusiowa, ja obiektywnie gruba nie jestem i wiem o tym ale czuję się grubo. Ważąc 48 przed ciążą też czułam się grubo choć teraz stwierdzam że byłam chuda A ponieważ nadal z trudem wchodzę w stare dżinsy to wcale mi to samopoczucia nie poprawia...Co oczywiście nie przeszkadza mi wciągać kolejnych ciastek Iwciag, łoł, nieźle junior waży ![]() SELKA, do 2 roku? Nie wiedziałam Taaa, to ciekawe co dziecku podawać
|
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
A wedlug mojej (i nie tylko) od roku przysluguje rowniez na zdrowe
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- no widzisz ile osób tyle zdań, ja dzwoniłam do ZUSu nawet z tym, no i też inne wiadomości dostałam niż pediatrzy z którymi Ty rozmawiałaś, ale nie ważne, ważne żeśmy go dostały |
|
|
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A caly sloik to nie za duzo? Ja rozmawialam z ekspertem do spraw zywienia (Julka miala 5 miesiecy) to mowila, ze max 60ml. I ja do tej pory daje pol sloiczka. Teraz musze sie wywiedziec ile przysluguje na 6 miesiecy ![]() Haruno - wygladalas ok |
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek jest na cycuchu, więc w tym miesiącu mam podawać jabłuszku i zupki. Pytałam o kaszki ale pediatra odradziła, przynajmniej na dzień dzisiejszy, zobaczymy co będzie w grudniu
![]() A z tymi komórkami tłuszczowymi to też byłam baaardzo zdziwiona. To,że nie znikają a robią się puste po odchudzaniu wiedziałam. Ale,że powstają tylko do 2 roku życia, to dla mnie nowość A co w takim razie z ludźmi, którzy w dzieciństwie byli chudzi a teraz są otyli Dziwne...
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, ze z moja corka nie ma zartow? ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A córkę masz słodką też chcę za niedługo taka
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Ponawiam swoje pytanie bo tylko jedna mamuska mi odpisala
![]() Ile dajecie owocow na dzien? ![]() I pytanie II - na 100ml mleka ile dosypujecie kleiku? Cytat:
Twoj ZUS zle wie ![]() Tylko moglaby nabrac troche kobiecosci bo juz setna osoba myli ja z chlopakiem ![]() Nie odpisalam tesciowej mojej corki, zabije mnie ![]() Illbana No wiec piersze 20kg to zrzucalam tak, ze nie jadlam kolacji (nie wiem czy to bylo najmadrzejsze ), jezdzilam na rowerze, plywalam i duzo chodzilam. Potem przeszlam na diete 1000kcal. Udzielalam sie na forum www.dieta.pl, tam tez wpisywalam w dzienniczku ile zjadlam i mi ladnie wyliczal dzienne kalorie Ale nie polecam tej diety
|
|
|
|
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania a ja wierz ZUS owi(tzn ich informacją, bo ostatecznie to oni za to płacą no i ważne słyszałam na własne uszy te info nie od osob trzecich)choć wiem, że to h.. instytucja(mam nadzieje, że żadna z mam nie pracuje w ZUSie
![]() Oj bzdury gadasz, dziewuszka jak się patrzy a owoców daje pól słoiczka, czasem3/4 z tym, że nie daje codziennie Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 15:26 |
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzis co Haruno powiedziala?! Ze mam slicznego synka. A jeszcze niedawno Ursull tez wziela Julke za chlopaka ![]() Wyobrazacie sobie jakie miny beda miec mamuski jak przyjda wieczorem? Wchodza na wizaz a tam 20 stron do nadrobienia Ej, naprodukujmy jeszcze pare stroniczek ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Ha! Juz wiem - "Zalecana ilość owoców w 7. miesiącu (po ukończeniu przez dziecko 6 miesięcy) wynosi 150 ml/g." <-- wiadomosci prosto od ekspertki zywienia
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
hej wiem ze troche spozniony zaplon ale co do merci to ja najpierw pozeram marcepanowe
potem te z biala czekolada a pozniej te z orzechami a potem leze i stekam ze brzuch mnie boli
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
iwaciag nie wiem o jakim kredycie myslicie ale ponoć nawet nie raz chcą zaświadczenie z Zusu o zarobkach.Znajoma tak miała jaku kupowała mieszkanie
|
|
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, juz nie ma. Wszystkie zjadlam
|
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania jak to w Twoim ZUSie są inne przepisy?
|
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
nom trudno
![]() rrrrrrrrrrrrtgg5mnhjjhhjj gbbgggggggggggggggggggggg gggggggggggggfff a to bylo helo od mojego babelka
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
tak i to z 3 ostatnich m-cy chcą! Dlatego obawiam się, że z programem "rodzina na swoim" nie zdążymy, bo to do końca roku. U mnie będzie potrzebna zmiana umowy i jeśli o dużo miała by wzrosnąć moja pensja to za tym idą większe składki do ZUS, wtedy będę musiała do tego dopłacić.
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, dokładnie, tylko w głowie
Jakoś straciłam motywację do odchudzania, dawniej byłabym gotowa się zagłodzić a teraz już mi tak nie zależy. Chcę schudnąć ale najlepiej jakby tak samo... A czemu max 60 ml? Warzywek też zjada słoiczek a ile powinien nie wiem Kaszki sporadycznie, soczków nie, herbatkę olewa. Za parę dni chcę wprowadzić mięsko i też nie wiem ile dziennie...SELKA, ano właśnie, mnóstwo ludzi zaczyna tyć w późniejszym wieku...To jak to jest
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co przeczytalam to nie ma zadnej wolnej panny dla mojego supermana
szkoda
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
iwciag nie przejmuj się Anią(numerki) bo plecie. pewnie też szydełkuje i robi na drutach
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że mam na obronę równie słodkiego synka![]() właśnie czytam na oicjalnej stronie ZUS co tam wymalowali odnośnie tego opiekuńczego Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 15:46 |
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, w 7 150 ml a w 6 ile ?
Iwciag, rodzina na swoim jest tylko do końca roku My też chcemy skorzystać ale w przyszłym roku...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

A dlaczego nie poszłaś na wychowawczy jak ta praca Ci nie odpowiada?? Tylko ze względów finansowych??

Kurcze, nie wiem, moze ja nie widze tego co widza inni, ale ja sie nie czuje gruba 

A ponieważ nadal z trudem wchodzę w stare dżinsy to wcale mi to samopoczucia nie poprawia...Co oczywiście nie przeszkadza mi wciągać kolejnych ciastek
Taaa, to ciekawe co dziecku podawać

potem te z biala czekolada a pozniej te z orzechami
a potem leze i stekam ze brzuch mnie boli
szkoda