|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
wiem ale pocztą pantoflową, że do końca roku, jutro mój tż ma spotkanie, więc po nim będę wiedziała coś więcej
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 15:54 |
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle ze tendence do tycia to raczej geny a nie to co dzieci jedza do 2 roku zycia Fakt ze jak nauczy sie dziecko ze slodycze sa fajne to problemy murowane ale nie zaryzykowala bym stwierdzenia ze jak dziecko papusne do 2 roku to potem grubas bedzie Cytat:
gratulacje Cytat:
podoba mi sie ta wkladka U nas Gabi dzis pila z niekapka pierwszy raz Cytat:
milego bytowania z mezam a niuni zdrowka zycze biedactwoCytat:
ciary jak nic
|
|||||
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc malpki i malpeczki
![]() Jak zwykle tyle stron do nadrobienia ![]() Wszystkiego naj dla naszych dzisiejszych solenizantow A wiecie co dzis moja tesciowa zrobila? Oplula moje dziecko czekoladaaaa Juz wiecej jej czekolada nie poczestuje ![]() ursul o tak lanie by sie przydalo chyba kazdemu tztowi ![]() Ide looknac na zdjecia ![]() iwciag ale co to za mily czlowiek??? Jestem bardzo ciekawa to malemu sie upieklo ![]() a czemu masz nie dodawac kaszek do zupek??? I ladnie wazy maly pulpecik ![]() Tego opiekunczego 2 tygodnie dostaniesz tak?? gosik Twojemu tztowi tez sie nalezy i jak @?iwciadens wszystkiego naj z okazji urodzin ![]() rumiankowa nie mam dobrych wiesci jesli chodzi o brudne rzeczy zmarcheweczki. Probowalam juz wszystkiego, roznych wybielaczy i nie schodzi. Jedyne co moge poradzic: to uprac od razu jak sie zabrudzi ![]() kuroikaze nie chcem gadac o tzcie ![]() a dziekuje Ci ze mnie zobaczylas trudno mnie nie zauwazyc z tym tluszczem, zwisajaca pupcia i cycorkami a na lody zabiore jak bedziesz grzeczna a grzeczna chyba nie jestes ![]() ![]() Didi zycze zdroweczka synkowi ![]() Bercia ja uzywam Nivea krem na kazda pogode Jest gesty ale jestem zadowolonanicolka Antosia jest slodziutka sashka Filip nie dosc ze piszczy przez caly dzien tak ze uszy odpadaja to wszystko juz zaczyna niszczyc tak sie rzuca na zabawki. Wkleilam kiedys linka do filmiku na youtube jak Filip sie bawi w bujaku, zobacz sobie ania ja daje dziennie okolo jednego malego jablka plus jedna mala gruszke, lub jedno male jablko plus okolo 6 winogron lub jedno male jablko plus pol banana..itd Na 100 ml mleka sypie ok 1 lyzke kleiku. Widzisz jak ja Ci ladnie odpowiadam ![]() Co do ilosci podawanych zupek, deserkow owocowych itp ja pytalam pediatre i mowila zeby nie zmuszac dziecku ani nie ograniczac takich produktow jak owoce czy warzywa, ze ma jesc tyle ile chce a nie koniecznie tyle co pisze w schemacie ze np zupy 180 ml itd...Chociaz moj Filip je schematowo Do niczego go nie zmuszam i nie ograniczam![]() Aneczko a Tyu juz corci palke do zabawy dajesz?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-05 o 16:33 |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
za ilość stronwszysko przeczytałam i idę opowiem wam w nocy albo jutro
|
#878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wogole jestem jakas nawiedzona np. zawsze jak jechalismy na pogrzeb kogos bliskiego to nam sie cos z autem robi... smierc mojej cioci: mielismy wypadek, tata wjechal w mur pod mostem smerc mojej prababci: autko stalo na podworku u mojej babci, wiatr sie zerwal i brama wiazdowa (taka stara z tym takim palem do zamykania) zaczela szalec i wybila nam okno Cytat:
![]()
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
kathi mój jest na 90centylu i dlatego pediatra tak zaleciła
Aguśka nie kazała dodawać kaszek, bo wtedy jest mleczko kaloryczne bardziej, a mały jest grubasem i papek jego ulubionych też nie mogę podawać ![]() Oj ciągniesz mnie "za język" to mój brat cioteczne ![]() Teściowa jest the best
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 16:36 |
|
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a brat cioteczny tylko eeeeeee
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!!!
Ale ja sie dzisiaj wyspałam!!!!! Serio! Polozylam sie punkt 23 i pierwsza pobudka o 6 ,jedzonko i tak sobie troszke drzemalismy troszke marudzilismy do 7 i pozniej spanko do 10 . Cudowne dzieckoO kurcze...w ostatnim rankingu bylam 3 i tak sie opusciłam??? To dlatego ze w Polsce mialam duzo mniej czasu i prawie nie bylo mnie w domu... Marika ale wspaniały pomysl z tym odpisywaniem na dwoch stronach... ze ja na to nie wpadlam...wiesz co ja glupia robilam? Czasami notowalam na kartce a pozniej przepisywalam ale ile z tym bylo roboty...Carolajna no to w koncu troszke pospałas... Teraz taka wypoczeta...to dopiero dasz czadu na naszym forum ![]() Iwcia dens ![]() Filipie ... Piotrze.... Oj duze męzczyzny juz z Was!!!Spełnienia marzen!! Kuroikaze i co po tym Vanishu schodzi? Nicola ale Antosia sliczna! Ursull brawa dla Milenki! (za wyciadniecie raczek do mamusi) Dziewczyny...ile Wasze dzieci zjadaja ml zupki i deserkow? Moj najczesciej pol sloiczka zupki i popija troszke mleczkiem a po deserku juz nie pije... staram mu sie dawac w miedzyczasie chociaz troszke herbatki ale nie zawsze chcial ale ostatnio juz sie przekonuje do picia... Cdn............
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tylko brat, mieszka w klatce obok i czasem wpada na obiad i coś jeszcze(mam na myśli% )
|
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche dziewny sposob na pozegnanie ale zawsze ![]() Cytat:
i nie ma diety bo jej pediatra tlumaczy ze jak na nogi pujdzie to schudnie tylko ze ona na razie siedzi i nic poza tym zero raczkowania stania itd Co pediatra to inne podejscie Ja z marcheka walcze mydelkiem do plam specjalnym , swierze zapieram mydelkiem namydlam wysuszam i piore w proszku znikaja wstreciuchy Stare plamy podobnie tylko wtedy gotuje w proszku w garnku taka zupke ciuchowa Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-11-05 o 16:54 |
||
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa piszesz ze wszystko bys dala (procz Ninulki) zeby mies 5 z przodu... a Tz dasz?
On podobno ładnie na spacerki z dzieckiem chodziIwciag dobrze ze synek zdrowy...ale pediatra kaze go troszke wyposcic tak? I kaszki masz odstawic a ile razy mu je dawalas dziennie? No ale jak masz rozrzedzac zupki to przeciez on sie nie naje...nie? A ile on teraz ma...(wiek) chcialam porownac z moim Haruno Wow ale sexi bo chyba czegos nie doczytałam... Sliczna dziewczyna...a ile masz latek?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
To są groźby karalne... Jak tak można Maleństwo maleńkie na ciocię z pałą....?Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#888 | ||
|
Zadomowienie
|
Nikt nie zauważył, ze sie odezwałam
i że jest mi niedobrze Zostałam olana z góry ciepłym moczem, nie wiem czy sie jakoś pozbieram.... juz mi lepiej (i niedobrze tez minęło) Cytat:
Dziewczyny nie kłóćcie się!!! ![]() Cytat:
![]() BUAHAHAHAHAHA ![]() śmieszne to Caro, ty myslisz, ze pierwsza jestes na liscie to ci wszystko wolno, widze ze tu wszystkim najchętniej powybijałabyś zęby tą swoją pałusią haha i pokazała ich miejsce w szeregu.A ty ty ty niedobra...a ja sie ciebie nie boję Na razie pasuje, poczytam jak zjem, bom głodna...jakbym miała od razu odpowiedzieć na wszystkie wasze durnowate wypowiedzi to by mi czasu dla dzieci, dla teżeta, dla psiaka, dla siebie nie starczyło ![]() Porąbane jestescie, ale trzeba wam przyznac, ze fajne ![]() A na koniec moich wypocin chcę dodać, że straszna agresja od was bije ( ) i ma to na mnie zły wpływ ![]() Zapisze tu sobie ostatni przeczytany post #777 (zresztą też smieszny). O, tak, teraz zapamiętam. To taka moja zakładka
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-05 o 17:16 |
||
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a deserku ok 100 ml ![]() Cytat:
a to masz wesolo z bratem ![]() Haruno dziekuje
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot nas nie odwiedza
![]() moze jej przykro ze na nia naskoczyłyscie odnoscie tytułu watku...niedobre Wy
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
anulka one ciagle palkami sie odgrazaja a znaja tylko jedna palke
palke swoich tztow
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
mell tak każde trochę go odchudzać
![]() Dawałam mu kaszkę raz dziennie, Iwo ma dziś 5m-cy i 2 tygodnie Kathi może masz i racje, ale myślę, że wielkiej krzywdy mu nie zrobię rezygnując np z soczków czy słodkich herbatek, a kaszkę będę mu na noc i tak podawała ale może wrócę do czystej nie owocowej Oj Ty Aguśka zboczuszka nasza Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25 |
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag moje dziecię teraz to nie wiem który jest centyl ale wcześniej jeszcze jak byłam na szczepieniu to też wyszła 90. Lekarka nic mi nie kazała robić. To g*** prawda, że go odchudzisz jak nie podasz mu kaszki. I tak zje tyle np. mleka ile będzie potrzebował. Kaszką za to szybciej się naje do syta. Nina jak zje kaszkę to ponad 4 godziny nic potem nie je, a jak samo mleko to po 3 godz. wrzeszczy głodna. Ona sama wie ile jej organizm potrzebuje. Jeśli dziecko nie obżera się słodyczami i tego typu rzeczami, a jest grubsze, to widocznie tak mu przekazano w genach. Za 15 lat może być również chudy jak szczypior. Dlatego nie ufam lekarzom, którzy każą ograniczać takim maluchom dietę... Zacznie raczkować lub chodzić to będzie spalał więcej kalorii..
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-05 o 17:26 |
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 17:30 |
|
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
iwciag - ale Cie wkrecilam, nie?
Iwcia, ktory raz juz wychodzisz za maz? Co tydzien widze jakies nowe fotki ![]() gosikk - haha, noooo Zeby sie tak samo schudlo. Tak samo mi sie marzy A nie myslalas o rozmowie z psychologiem? Bo ja pare lat temu myslalam, ale to kosztowalo ![]() Pediatra mi wlasnie mowila, zeby starac sie duzo nie podawac owocow i kaszek bo dziecko bedzie szybko tylo. I ekspertka mi odpowiedziala, ze 4miesiecznemu dziecku podaje sie max60ml. Jak w 5msc 60, 7 - 150 to moze w 6 msc trzeba usrednic - okolo 110-120 ![]() Warzyw pediatra mowila zeby nie zalowac bo sa zdrowe i niskokaloryczne. Ale napisalam jeszcze do tej ekspertki w sprawie warzyw. Zobacze co mi odpisze. Zalecaja 10g dziennie miesa. Haruno - mysle, ze jakas sie znajdzie. A jesli nie to zobaczysz za miesiac pewnie jakas bedzie. Wiesz jak to jest w tym wieku. Pierwsze milosci, rozstania ![]() rumiankowa - czasem robie na drutach ![]() Aguśkaa - no bardzo pieknie mi odpowiedzialas Ja tez nie ograniczam Julki. Daje jej 60ml owocow z zalecenia ale jak byla glodna za godzine to dostala mleczko. Haha! Zartowalam! Jak sie nie naje to musi nadrobic ulotkami ![]() A zupki ile dajesz? O, a ja dawalam na 100ml 2 male plaskie lyzeczki. To chyba podobnie? Tylko nawet z tym kleikiem wydoi 250ml No a jak, musze ja uczyc ze po swiecie chodza takie typu jak Cinus i Caro i musi sie bronic ![]() Mell - baboku TY mi nigdy nie odpowiadasz na moje posty, ale ja bede milsza i na Twoje pytanie odpowiem ![]() Ja dawalam do tej pory 60ml owocow, ale teraz ekspertka mi napisala, ze w 7msc powinnam 150 ![]() Zupki daje 120ml Ile powinno sie dawac czekam dopiero na odpowiedz ![]() Kathi - za zdrade --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=374179&page=9 ![]() A teraz wypada cos porobic w grafice bo program mi sie po 3 dniach sciagnal Ciau
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie moje zdania i ja tak osobiście uważam
|
|
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu bardzo mnie wkręciłaś! Dałam się nabrać, że Ciebie lekarze jak i ZUS traktują inaczej niż mnie
jak mogłaś mnie tak nabrać, będę teraz o tym myślała do końca mych dni![]() A mnie się tak to spodobało, że co tydzień-lubię być panna młodą Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 17:37 |
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze dobrze zrobisz nie odstawiajac tych zwyklych kaszek, te dosladzane na pewno go troszke tuczyly pustymi kaloriami (cukier). Dlatego ja np nie dosladzam nic nie podaje zadnych smakowych kaszek Cytat:
wiec rowniez daje![]() Moj z kleikiem zjada 200 ml mleczka. Wiec Twoja corcia na razie pokonuje ale ona musi miec sile wlasnie zeby sie obronic przed tymi ciotkami wizazowymi
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa jestem mamą butlową, nie samą wodą, pediatra poleciła wodę i słabiutkie herbatki, jeśli mu to nie będzie starczało, wtedy na pewno nie będę się kurczowo trzymała tego co ona mi powiedziała, ale tak sobie myślę, że te soczki to faktycznie zbędne przy deserkach. Może zrobimy jak mówisz, poszukamy jakiś nowych herbatek, może uda nam się bez cukru, a soczki aut
![]() Aguśka Iwo samego mleka zjadał na noc tak210 z kaszką zjada 180 i ostatnio do rana(7-8)starcza mu. Mam nadzieje tylko, że mały szybko się przestawi na te nie słodzone rzeczy Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-05 o 17:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

A mnie we wtorek pediatra powiedziała,że komórki tłuszczowe powstają tylko do 2 roku życia
więc odradza podawanie kaszek i soczków.

podoba mi sie ta wkladka
niunia ostatnio strasznie marudna
ciary jak nic

i papek jego ulubionych też nie mogę podawać 

. Cudowne dziecko

i że jest mi niedobrze
Zostałam olana z góry ciepłym moczem, nie wiem czy sie jakoś pozbieram.