|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Iwciag - na tym wątku ciągle się temat lodów przewija
Jestem zgorszona![]() Esti - miłego nadrabiania
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbana w sumie to też lubię lodziory..
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Boziiuuuu weźcie się obudźcie dziołszki
![]() Na mnie amulety nie działają Także za przeproszeniem można sobie wsadzićEsti, przy niedzieli strzele sobie sesyjkę cobym ładnie odpicowana była Bom teraz średnio wyjściowa Naszło mnie dziś ściąć włosy na krótko ale Najkrótsze miałam takie ala Victoria beckham ściełam na poczatku ciąży z takich po pas prawieno i teraz takie zapuszczanie...ni w ![]() musze przemyśleć ![]() nic mi się nie chce i chyba zaraz zalegne w łożu bo tż dalej nie ma
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
hej.. tesciowe to czarownice, moja mi dzis cisnienie tak podniosla ze szok.
moj skarbek spi a ja mysle w co sie ubrac jutro na uczelnie,,caly dzioenk bez niuni
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj cichutko.przysypiacie dziewczynki czy co...?
Mnie nie bylo jakies 2 godzinki myslałam ze bedzie co czytac a tu ciiisza....marne kilka postow ![]() Gadacie o loda a ja wlasnie je jem ![]() Tak koniecznie pokazcie sie w nowych wloskach bo ja szukam pomyslu na fryzurke, jesli do tego czasu bedzie jeszcze cos u mnie na glowie... Aleksio spi... Cos mi sie wydaje ze moje dziecie przestalo sie najadac, bo podczas karmienia sie denerwuje, i pozniej juz malo przelyka (czyli kiepsko leci) a mysle ze jeszcze by jadl... jak cos to mam tu mleczko nan to dam mu na noc najchetniej to dalabym mu kaszke ale tu w holandii to nie wiem ktora to wiec poczekam na wyjazd do Polski i tam kupie ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
wspolczuje i calodniowego rozstania i stresiku (jesli takowy bedzie)jesli to pierwszy dzien
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
przeleciałam posty ale odpisywać nie dam rady bo bym do jutra nie skończyła
iwciag to Ty też pokazuj fryzurkę gadaj ile Cię skasowała? i co robiłaś? Ja za balejaż płacę 100zł i to małoiwcia dens wow 7 zł.... u mnie pytałam koleżanek to płacą 10-12 zł ![]() no nie...... teraz siadły na mnie że o lodach wspominam wiedziałam że i mnie ktoś się czepnie a Wy nie lubicie lodów??![]() Carolajna ok to czekam na foty |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
No masz Ci los.. to tylko ja taka niewinna jestem jak lilii kwiat?
![]() Cytat:
![]() I nie mam zamiaru sobie niczego wkładać
|
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell a dosypujesz mu kaszki na noc?
Ewelain dasz radę , najgorszy pierwszy raz tak zostawić skarbka a ja już jem drugiego loda został jeszcze jeden
|
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
esti ja robiłam przed ślubem kolor u siebie na wsi i zapłaciłam130zł, a w Wwie dziś robiłam cięcie i zapłaciłam60zł i nawet mi ich nie wyprostowała, tylko wysuszyła! U siebie za cięcie+mycie+prostowanie płaciłam40-45zł, a fryzurkę pokaże może jutro
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, cieszę się że księżniczki zdrowo rosną
Cinusiowa, współczuję Ninuli takiej babci A o śliweczkach pamiętałam, czeka w lodówce parę słoiczków ale na razie wykańczamy marchewę. Mycha na razie dzielnie wyciska kupki ![]() Iwciag, ja też chcę do solarium ![]() Illbana, chwilowo nie jest źle, Mycha robi kupki co drugi dzień a marchewkę stosujemy wymiennie z innymi słoiczkami. |
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti nie dosypuje ja karmie tylko piersia narazie...wlasnie mysle o kaszce ale nie kupilam jej w Polsce wiec nie mam tu.
po 20 pazdziernika jedziemy do kraju to tam kupie i dam mu. A myslisz ze takim wyklym mleczkiem modyfikowanym sie nie naje?
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag mam taką samą fryzurę jak miałam tylko skrócona i wyrównana grzywka
![]() Za balejaż u zaprzyjaźnionej fryzjerki płacę 80 zł czyli grosze![]() Właśnie muszę się umówić ale że jestem w trakcie wymyśłania koloru i fryza czekam Ja chyba wrócę do mojego ciemnego kolorku jednak bo teraz co rusz wołają za mną "solara" bo prawie blondyna z ciemną buzią jestem A paznokcie moje nic specjalnego, rozjaśniła mi płytkę i zwykły malowany french za całe 20 zł ![]() W sumie dzisiaj wydałam na siebie: grzywka 7 zł ![]() pazurki 20 zł masaż 65 zł i gumka do włosów ![]() Ja chcę piwko ![]() Jak skończe karmić to nawale się jak bąk
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
jedyny stres jaki jutro bedzie to czy moj tz da rade z malutka bo ona jak z nim zostaje to caly czas placze i niechce jesc..nie juz kolejny raz bo malutka urodzila sie jeszcze miesiac przed koncem drugiego roku na studiach...
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc male! Dawno u nas nie bylas...
pisz szybciutko co u ciebie i slicznego synka, pewnie brakowalo ci czasu zeby tu zajrzec... pisz pisz bo sama na obczyznie siedzisz (jak ja )
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
carolajnamiałam to samo, jak karmiłam myślałam tylko jak się nawalę jak już będę mogłam wcześniej ciąża też abstynencja i przyszedł ten upragniony dzień-mój panieński, wypiłam niewiele a prawie gwoździa przybiłam, nie mówiąc o tym, że jakiś agresor mi się straszny włączył
|
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dawałam samo modyfikowane i spała całą noc....a po jakimś czasie zaczęłam dosypywać łyżkę kaszki i śpi mi tak samo iwciag to faktycznie dużo dałaś za ścięcie ![]() Carolajna grosze zapłaciłaś.... w szoku jestem u mnie pazurki zaczynają się od 50 zł, a żeby jakoś wyglądały to 70 zł włosy 100zł też mam u znajomej fryzjerki - bo u każdej innej 160zł, a masaż od 120 zł się zaczyna....a gumki do włosów około 1zł ![]() |
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag ja pewnie wypije 2 piwa i
![]() Bo ja ogólnie za alko to nie jestem, jak wypije to może 1 w roku ![]() Esti boziuuu co tak drogo?? Gdzie Ty mieszkasz kobito ![]() U mnie pod Wrocławiem takie ceny są ![]() A paznokcie to robiła moje i tylko lakierem ![]() Idę znów w poniedziałek ![]() gosik a długo planujesz karmić? bo u mnie to czas nieokreślony
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-09 o 21:20 |
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio tez obcinalam i robilam balejage i za obciecie , pomalowanie i wymodelowanie dalam 100zl,,ale jestem zadowolona i juz zawsze bede do niej chodzic.
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mówię o naturalnych pazurkach bo żele albo akryle od 100 zł w górę ![]() o jaaaa....ja też chcę taki karnet ![]() iwciag masz rację omijaj ją szerokim łukiem |
|
|
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no zartuje, ale od czasu do czasu nie gardzę% i jak Ci chłopcy masują??
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziwne dziecko
Siadam przed kompem z herbatka ZIELONA ! i wlaczam wizaz i zaczytam czytac... a tu nagle w niani slysze "łłłeeeeeee" ryczy!!! no to biegne, o malo co sie nie zabilam! (tz spi to musze szybko reagowac, zeby go nie zbudzic) wpadam do pokoju, oswiecam swaitlo a Kuba SPI!!! i jak to wytlumaczyc??? nie no on mnie czasem dobija... tak bieglam ze sobie duzego palucha ubilam i mnie teraz napie**** a ten maly diabel spi!!! Cytat:
moja daje co prawda ciuszki dla dziewczynek ale sa przynajmniej nowe... a co ja to interesuje ze ty kupujesz Nince tyle ciuszkow... nie jej pieniadze!! To twoja corcia i bedziesz jej kupowac co bedziesz chciec... niech sama sobie w takich smatach chodzi co chciala dac Nince... wstydzila by sie... ja to bym jeszcze jej to wypomniala.... najlepiej przy jakiejs znajomej albo kogos z rodziny.... tylko nie obgadywac tylko przy niej... na jakiejs imprezie... mowisz ze beda imieniny dziadka... ![]() a co do "dziadka" to Kuba tez ma takiego... moja tesciowa w tamtym roku wyszla ponownie za maz (nie wiem jak jej sie to udalo jak wyglada jak ) smieszna sytuacja bo on tez ma wnuczka Kubusia ktory urodzil sie 14 maja 2009 ja nie wiedzialam jak mam mowic do niego... znaczy w imieniu Kuby. np. idz Kubus do "pana" ale on sam wyskoczyl "chodz Kubus do dziadka" taki off top Cytat:
Cytat:
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Esti w tym salonie gdzie byłam żele 70 zł kosztują. A o masażach to włąśnie mój tż się dowiedział. Jego znajomy ma drogerie połączoną z tym salonem i jakoś im tak w rozmowie wyszło.
Początkowo nie chciałam iść bo się wstydziłam, weź sie rozbierz z takim ciałem Ale przeforsowałam się i mnie natchnęło ![]() A że mamy umowe z tż o tym jednym dniu w tyg na moje przyjemności to wytargałam pieniążki i poszłam...i bosssko ![]() Dokupiłam karnet na 5 masaży i gratis mam do tego masaż twarzy:ehm: A za włoski wcześniej płaciłam 180! A chodziłam do ketlera w pasażu galerii...masakra
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Mell_xx, witam, fajnie, ze zagadalas, ja dopiero pierwszy raz czytam od 2 dni, wczoraj caly dzien bylam z synem na spacerze, bo wzielam sie ostro za jego "naprawe", ale od poczatku: Nasz syn oszalal, nie wiem co sie z nim dzieje, po kapieli i mleku zasypia i wszystko byloby ok tylko, ze po 30-40 minutach a czasem nawet juz po 10 budzi sie wyspany i zaczyna sie cyrk, bawi sie, smieje, poplakuje. Potem czasem znowu zasnie na doslownie kilka minut i znowu wstaje. 3 dni z rzedu zasypial dopiero grubo po polnocy, rekord- 00.33-jestesmy wykonczeni, juz sama nie wiem, myslalam ze moze ma ta ostatnia drzemke za pozno, to go przetrzymalam i po kapieli ladnie zasnal ale sie przebudzil, czyli tak jakby i tak zrobil sobie ta drzemke. To postanowilam, ze niech robi co chce, jak chce spac po poludniu to niech zasnie, moze rzeczywiscie to spanie nocne i tak bedzie mial po kapieli, ale gdzie tam, nie chce spac i koniec. Mysle, ze te wychodzace zeby juz sie daja we znaki, bo smieje sie i placze na przemian, mocno zaciska dolna warge, ciagle ja przygryza. Ale slinienie sie powiedzialabym ze w normie, nawet mysle, ze bywaly dni, kiedy slinil sie bardziej. Staram sie zeby wszystko wieczorem wskazywalo na to ze idziemy juz spac, jest mleko, kolysanki, polmrok. I tak myslalam i myslalam i wpadlam tez na to, ze on chyba po prostu za pozno wstaje, bywa, ze czasem nawet o 11. Wiec wczoraj obudzilam go o 8 rano, naprawde bardzo dlugo go budzilam, szeptalam do ucha, laskotalam a on byl wrecz nieprzytomny. Wzielam go na rece, to mi sie przelewal, na siedzaco tez smacznie chrapal, w koncu jednak sie ubudzil, ale mine mial taka wsciekla, ze ho ho. Ziewal caly czas, co sie odwrocilam to on z powrotem przysypial. Mialam z niego niezly ubaw, bo oczka mial takie podpuchniete, ale co sie dziwic jak zasypia sie w srodku nocy. Potem porwalam go na pasjonujacy spacer nad rzeke, a po obiedzie poszlismy nad zatoke polazic. Do domu zladowalam dopiero ok 18.30, kapiel, mleko i dziecko padlo jak kawka Maz znowu w pracy do pozna, wiec ide was poczytac, co tam u was przez te 2 dni bylo.
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero w styczniu wracam do pracy, ale juz tez sie boje, co bedzie jak Filip zostanie sam z Tz. Karmie piersia, wiec nigdy na dluzej go z nikim nie zostawialam, nie wiem jak zareaguje na brak cyca, hahaha.
Ja tez postanowilam zmienic fryzure, jutro bedzie ciecie i kolor chyba. Zobaczymy jaki bedzie efekt.
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Wy sie dziwicie, ze tak ogladalnosc codziennie mamy, jak tu albo sie bija(carolajna, Illbana i Ania) albo gadaja o "lodach" (esti)
i tym podobnych rzeczach U nas jest poprostu ciekawie.Ale jak czytam te wasze przekomarzania sie i do tego te ikonki obrazujace cala sytuacje( ![]() ) to caly czas sie smiejeCarolajna ja tez mowilam, ze jak skonce karmic to zaraz se walne porzadnego drina...martini z lodem i cytryna uwielbiam...i co i jeszcze ani razu nie wypilam Al za to jak wypilam 1,5 piwa to mi sie w glowie kolowalo, a nigdy nie mialam slabej glowy wiec duzych i mocnych trunkow alkoholowych teraz unikam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

Jestem zgorszona

Także za przeproszeniem można sobie wsadzić
Najkrótsze miałam takie ala Victoria beckham ściełam na poczatku ciąży z takich po pas prawie

i mnie teraz napie**** a ten maly diabel spi!!!