![]() |
#91 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Czy to prawda, ze kiedy dziecku zaczynaja wyrastac zabki to mniej chetnie je mleko tylko raczej inne pokarmy?
![]() Ja nie wiem jak przekonac Mala do picia mleka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestes jedyna osoba, ktora tak twierdzi. U nas rodzina, znajomi mowia, ze Jula wylacznie mężowa. Podobna jest do mnie tylko miedzy nogami ![]() Nawet nasza pediatra powiedziala, ze Julka to czysty tata. Ja widze po zdjeciach mojego meza jak mial kilka miesiecy. Julka nawet tak samo marszczy nos. W ogole jest identyczna ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Ja kupuje sloiczki i w jednej zupce (po 4msc) byl por. Nie zauwazylam zeby Mala bolal po nim brzuch ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
My już po urodzinach
![]() I mam swojego lapka już ![]() Mała dostała duuuużo prezentów, wybawiła się i padła zmęczona ![]() A u mnie znowu nieszczeście ![]() ![]() Tzn zatoki mnie bolą, nos zatkany mam ale tam gdześ głęboko;/ Ani się schylić nawet nie mogę bo głowa mi pęka ![]() U nas z mlekiem lepiej, nie ma rewelacji ale cośtam leci, pije dużo , Małego od wczoraj bardo czesto przystawiam i mało mu daje herbatki na rzecz cyca. Ale mówie wam płakałąm wczoraj z tego wszystkiego. Pierwszy raz m się tak zdarzyło ![]() ![]()
#93 |
Rozeznanie
|
hej!
korzystam z chwili, bo Filip zasnął. Zrobił sobie kolejną drzemkę, co oznacza, że wieczorem będzie szaleństwo ![]() Wczoraj u nas padało i paskudnie wiało, więc miałam doskonałą wymówkę, żeby nie iść na spacer. Ale dzisiaj, mimo, że nadal chłodno to już bez wiatru, więc chcąc nie chcąc musiałam wyjść. A muszę przyznać, że nie cierpię tego robić, nienawidzę chodzić z moim dzieciem na spacery. Robi mi takie sceny, że aż wstyd. Płacze, stęka, jęczy, wygina się, robi mostek, ogólnie nie lubi jeździć w wózku. Już od dawna jeździmy w spacerówce, ale to i tak nic nie zmieniło niestety. ![]() no i po pisaniu bo Fifi się obudził.
#94 | |
Zadomowienie
|
Jula juz spi - na szczescie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mowi Ci to wykwalifikowana odciagaczka ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-04 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...no i wlasnie tera po kapieli widze juz zasypia....moj slodziutki syneczek. Dzieci to cud!
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() ![]() Właśnie za podpowiedzią Mell zaczytałam się w 2 części mamuś majowo-czerwcowych, do których późno dołączyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My już zdrowi całkowicie ![]() ![]() aaa....teraz nadrobie 4 strony nowego wątku ![]() ![]()
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepiej idz do lekarza i zapytaj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Tak nadrabiam i wyczytałam że rozmawiałyście o porodach
![]() Ja rodziłam całe 15 min ![]() ![]() Nie miałam w ogóle bóli i biegłam z 4 piętra z patologii na 6. A za mną pięlęgniarka z moją torbą krzyczała "szybciej, szybciej bo na schodach Pani urodzi a nie sprzątane tu jeszcze" ![]()
#99 |
Wtajemniczenie
|
Oj Aniu dziekuje
![]() Dzisiaj moje dzieciatko ładnie jadlo, nie robil jazd jak ostatnio Z tymi spacerami to mam problem, nie chce mi sie tu chodzic, samej, bez celu... szkoda ze zadna z was tu nie mieszka...oj na tej obczyznie nie jest łatwo ![]() W Polsce to az chce mi sie zyc, a tu kazdy dzien taki sam Ale bez tz tez nie chce byc no coz, kiedys wrocimy... Dobrze ze mam swjego synka i Was ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie co znalazłam na jakimś wątku :poród na wesoło"
Jedna dziewczyna miała tak szybki poród, że nie zdążyli dowieźć jej na porodówkę, po prostu urodziła w windzie, kiedy ją wieźli. Po wszystkim, już na sali, dziewczyna marudzi położnej jaka to jest nieszczęśliwa, że musiała rodzić w windzie, więc położna, żeby ją pocieszyć, mówi, że to jeszcze nic, bo parę lat wcześniej mieli babkę, która urodziła na schodach przed wejściem do szpitala. No i wtedy dziewczyna w płacz: "Wiem, bo to byłam ja z pierwszym dzieckiem!" ![]()
#101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobre, normalnie niesamowite!!! Zeby wszystkie porody takie byly! A tekst pielegniarki ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Mell ja obydwa porody takie miałam
![]() Córkę rodziłąm 3 godzinki. Ale zawsze jakieś "ale" jest. Jak to lekarze orzekli mam nietypową budowę szyjki macicy ![]() Wpiszcie sobie w google poród na wesoło, ja się uśmiałam do łęz z niektóryc historii ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
Weszłam sobie na nasz pierwszy wątek na przechowalni i troszeczkę poczytałam, ale ile się naszukałam swojego pierwszego postu
![]() Moje dziecię przeszło po południu samego siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Wklejam fotkę Dawidka w misiowym kombinezonie i jak wyciąga smoka z buzi ![]() Ania ![]() ![]() ![]() Ciniusiowa Dawid też tak się przemieszcza, czasami nawet o 180 C ![]() Małgosia nie jesteś wyrodną matką ![]() Superzabula jak Jasiowi sprawnie idzie siadanie ![]() Agusia a zapaszek był ![]() Blondynkapoznan słodki ziemniak to batat Carolajna na pewno w aptece albo lekarz dadzą Ci jakieś leki przy karmieniu piersią, a za produkcję mleka trzymam ![]() Fionka jak to dobrze, że już jesteście zdrowi ![]() ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
Malutka Dawidek jest cudny
![]() ![]() Dziewczyny! Gdzie wy kupujecie te cudne futrzane kombinezony?? Ja się tyle naszukałam i ![]()
#105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak drobno siekają wasze blendery?? Mój wcale nie miksuje mi na papkę taką jak ze słoika nawet jak miksuję długo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co ja mam zrobić z tym jej ulewaniem, już siły nie mam... I tak po każdym posiłku ulewa i po każdej herbatce. Nie dużo, nie wszystko ale zawsze trzeba przebrać i ją i mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa wrr
![]() Carolajna24, (Karola, 25 lat). 22.05.2009 (36 tc) SN, 3080 g, 52 cm Michał Terrorystka: ![]() Ja miksuje takim blenderem przy mikserze, tzn taką pałką doczepianą ![]() ![]()
#108 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
cinusiowa jak się dziewczyny odnajdą w pieluchach to nas będą chciały znaleźć.. nie wymazuj ich..
siostra jest udana..ja mam pra babcie na wsi.. tam jest pięęęknieee.. koniki, gąski, kurki, świnki, kaczki, koty, psy..krówki do których mam największy sentyment (bo karmiłam je nabijając jabłka na patyk- bo się bałam ze mnie ugryzie)co do jedzonka, to mi też było szkoda całego słoiczka, dlatego na początku dawałam jej pól słoika na specjalny talerzyk, a resztę chowałam i dawałam jej po 3 godzinach.. koleżanka ma 5-miesieczną córcie.. i ona non stop ulewa i rzyga.. i jej poradziłam żeby po jedzeniu na chwilkę ją niedotykała.. zostawiła w spokoju.. nie odzywała się itd.. a po 3-4 minutach delikatnie nie dotykając brzucha wzięła ją do odbicia.. i.. z 20 ulewań i 10 rzygów dziennie zrobiło się 2-3.. spróbuj.. może tobie też pomoże.. kuroikaze ale macie tempo z tymi ząbkami Aniu BUZIAKI DLA CÓRCI Z OKAZJI 5 M-CY Czudna ta Twoja „krówka”.. moja mała nie obraca się, ale siada.. i to bez zachęcania.. tylko się chwyci i fru do pionu..Zuzka zrobiła szarą kupkę po kaszcze malinowej z bobovity (tej niebieskiej) i fioletowo czarną po jagódkach z gerbera… Aljaka dobrze że słoika nie zjadł .. widze że też się rozsmakował w gerberach.. ehh. Żarłoki nasze słodkie rumiankowa to „b” musi być świetne.. ja teraz jestem na etapie „łU” tak jakby chc iała echo wywołac.. takie krótkie „łu”.. mama to jest „łu” zabawka w buziołce to jest „łu”.. no komicne to ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Carolajna buziaki dla Ali z okazji 4 latek.. trzymam kciuki za laktację.. z tym porodem przybij piątkę, bo ja rodziłam pod przysznicem.. i nie wiem czemu miedzy jednym parciem a drugim połozne zawlekły mnie na łóżko.. pod przysznicem było mi cieplutko…. Usiadłam na „samolot.. i zobaczyłam głowkę Niuni.. to był najpiękniejszy moment mojego zycia.. ehh.. taki poród to nie poród..na mnie połozna się darła (w żartach) że jej obiadu nie dałam zjesc bo jak miała zuzki głowe w rekach to przełykała obiad.. poiglot tak jak pisała Aga.. przynajmniej tej wstretnej baby nie bedziesz musiala znosic Małgosia trzymam kciuki zebus miała dużo mleczka pakusia jak coś chcę a lbo coś przeskrobię, to ja mojemu Tz-towi robie masaż.. taki „ten teges”.. hehe.. zawsze działa.. i nie martw się .. Zuzanka też się nie przekręca.. (sadełko jej przeszkadza) malutka Zuzka otwiera buziołka że hoho.. nie musze jej namawiac.. uwielbia gerbera.. bobovite nie za bardzo..no i mamusine mleczko..ale z Dawida jest zawadiaka.. tym spojrzeniem na 2 zdj to mnie zaczarował..aż bym powiedziała „wrr”.. Mell_x do spania ubieram Zuzce body kr rekaw i na to śpiochy.. i przykrywam kołderką.. Co do jedzenia to gerber króluje.. a zwłaszcza marchewka z jarzynkami i jagódki . do włosów spróbuj oliwy z oliwek.. Esti miała świetny ten pomysł.. superzabula Jasio jest śliczny..moja tez tak siada.. czasem to się boje ją dawac do bujaczka bo dzikuje.. Zuzka też wcina po całym słoiku.. dobrze że nie ze szkłem.. dosłownie zjada słoik wzrokiem jak widzi że wyjmuję go z szafki..Boskie te dzieci i ich miny ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- iwcia dens, rękawiczki mam w komplecie z kombinezonem.. tylo gdzie ja dalam ten kombinezon?? Aguśka co do wypadających włosów ja się ratuje oliwą z oliwek i olejkem rycynowym zamiennie z żółtkami.. takie cuś jak robiła sobie Esti, tyle że ja nie daje Wit E tylko ..uwaga.. CEBION .. i robie tak już 5 dzien.. i widze poprawe.. Selka polecam : pół szklanki oliwy z oliwek + 2 jajka (ja daje jedno cale i 1 żółtko) –to roztrzepac+ 20 kropelek Cebionu – nakładać na włosy zmoczone bardzo ciepłą wodą (ja mocze we wrzątku- tak żeby nie doszło do skóry),, zawiń w pieluchę (szkoda ręcznika) i trzymaj 10 minut..mi pomogło.. dzisiaj rano miałam tylko kilka włosów w wannie a przedwczoraj jeszcze ją zatykałam kłakami.. Male witaj ![]()
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jesli nie macie nic przeciwko ale subskrybowałam wasz wątek ![]() Podczytuje Was ale jestescie takie zżyte, ze nie mam odwagi sie odezwac (no czasami tylko) ![]() W sumie tez jestem mamusia czerwcową, choć termin porodu miałam na 3 lipca ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam odzywke Waxa, pije od kilku dni pokrzywe, biore Capivit "piekne włosy" ale juz mi sie konczy i teraz zamierzam brac wyciag ze skrzypu z witaminami. Dodatkowo w aptece pani poleciła mi szampon na wypadanie z chmielem Recept i taki zwykły z czarnej rzepy. Musze zadbac o te swoje włosy bo niedlugo łysa zostane ![]() Cytat:
Wszystko przyjał bardzo dobrze, kupki ladne, rzadnej wysypki, brzuszek nie boli. Ninka potrafi jesc z łyżeczki? Kiedys probowałam Kubie dac troche kaszki na łyżeczce to nie wiedział co ma z nia zrobic i wszystko wypluł. ![]() Smakowała małej marcheweczka z pietruszką? Aha zapomniałabym napisać...macie przecudne dzieciaczki ![]() Zawsze jak dodajecie fotki to podpatruje maluszki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
aaaaaaaa... udało się chyba wszystkim odpisałam
![]() a teraz ide do Tz-cika.. ![]() Buziaki moje gadułki ![]() ![]()
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja nina jak do tej pory za wiele nie jadła - my dopiero zaczynamy. Ma już za sobą mleczko z kleikiem ryżowym, mleczko z kaszką bananową, sok marchewkowy, złociste jabłuszko i dzisiaj marchewka z pietruszką. Do tej pory wszystko jej smakowało ale dzisiaj to nie bardzo ![]() ![]() Co do łyżeczki, to Ninka pięknie z niej je. Ona się nauczyła już w drugim miesiącu życia, bo łyżeczką podawałam jej kropelki zanim zaczęła jeść z butli. No niestety do cycka ich nie mogłam dodać ![]() ![]() Jutro próba jedzenia zupki marchewkowo-ryżowej ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Carolajna wrzuciłam Cię na listę ale przekoloruję Cię potem, bo teraz w edytorze kolorki mi się nie chcą rozwinąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ok Cinusiowa i dziękuje
![]() Cassandra Ty się nie krępuj i dyskutuj ![]() ![]()
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak tak Cassandra...jak bedziesz do nas zagladac to zzyjemy sie i z Toba ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Male, witaj ![]() Ania, całuski dla Julci ![]() ![]() ![]() Carolajna, super że już lepiej z pokarmem, współczuję zatok ![]() ![]() ![]() Superzabula, o rany, jak on siada ![]() ![]() Fionka, ja Ci dam starą mamusię ![]() ![]() Malutka, ale słodki misiaczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi o godz.1:30 w nocy odeszly wody o piatej bylam w szpitalu a urodzilam o 21:21 Lekarka sie martwila o maluszka bo mial bardzo wysokie tetno no i przez to ze wody mi odeszly bardzo szybko wiec chcieli mi zrobic CC ale sie uparlam i urodzilam SN przy pomocy dwoch lekarzy jeden wyciagal malego vacum(niewiem jak to sie pisze?) a druga lekarka naciskala mi z calej sily na rzebra do tego dwie polozne ktore mi mowily kiedy przec i tz ktoremu prawie zgniotlam reke ![]() ![]() Cytat:
![]() Chcialam podziekowac dziewczynom ktore mnie pamietaly ze czasem tu cos napisze ![]() ![]() ![]() ![]() Napisze jeszcze co unas.W srode bylismy na naszym pierwszym szczepieniu i jestem dumna z synka bo tylko podczas wkluwania igly krzyczal . No i rosnie mi wielkie chlopisko 70cm i 8310g ![]() Maxiula dostal dzis dynie i o dziwo mu smakowalo wiec sprobowalam i ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Melduję się na nowym wątku ![]() Czytam Was czytam, ale pisać nie mam ochoty, bo jakaś taka depresyjna dzisiaj jestem... Sama nie wiem dlaczego. Może to ta jesienna pogoda? ![]() Cinusiowa dzięki za przejęcie listy ![]() Miłej nocki dziewczynki me ![]()
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- michaela a czesto jestes w polsce? bo ja tak co 2,3 miesiace ale ostatnio czesciej sie zdarzalo 2 tyg temu wrocilam i na 23 pazdz tez jade ![]() no kochana musialo byc ci przykro jak czytalas ze mozesz byc wykreslona...to przez nieporozumienie bo ja tez pamietalam ze przeciez ostatnio sporo do nas piszesz...ale jak to czytalam to juz decezja o niewykreslaniu byla podjeta ![]() Ja sama sie dziwie ze mam tyle czasu na wizaz...moze mam grzeczne dziecko ![]()
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rany jak ja Ci zazdroszcze ja w polsce niebylam od grudnia ![]() ![]() ![]() Najbardziej mi smutno ze moj tata i tesc niewidzieli jeszcze Maxiuli a moja mama to strasznie teskni. Oj lece bo maluch sie obudzil.Milej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||||||
Zakorzenienie
|
No...
Moje dziecko zjadlo wkoncu normalna ilosc mleka po kapieli ale z dodatkiem kleiku kukurydzianego ktory dodaje mu do zupy. Wiec nie zjadl ponad 200 ml mleczka jak ostatnio a 140 ml z kleiczkiem ![]() A mamusia teraz robi pazurki bo trza sie jakos upieknic... i wogole mam postanowienie sie odchudzac ![]() ale od jutra, bo dzis skusilam sie na kremoweczki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a kombinezonik i Dawid w nim poprostu szal ![]() gdzie sie wlasnie takie piekne rzeczy kupuje?? co do kupki, to w kosciele cos tam czulam ale mowie eee na pewno nei moje dziecko on tak krotko kupy nie robi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do olejku rycynowego, poprawil mi brwi i rzesy bo od razu tez zachaczam ![]() Cytat:
![]() a Aleksio teraz cos bierze na te kupki?? jakis probiotyk?
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-04 o 22:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.