CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 16:40   #121
Illbana
Raczkowanie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III

Superzabulo - a nie mówiłam, że dasz radę Ja tam wiem (bo se Jaśka dla mojej przyszłej córki na męża upatrzyłam), że Twój synio to dzielny chłopak, więc nie musisz się o niego martwić

Cassandra -

Blondynkapoznan
- chyba Cię znalazłam Wysłałam zaproszenie

Berciu - słodki ten Twój kudłaczek i jakie niewiniątko z niego A rutinoscorbin nie wiem, czy można, ale chyba tak - toż to witamina C, jakby nie było Dużo zdrówka

Esti - śliczne kubeczki. Ja też uwielbiam kupować kubki. A od kawusi uzależniona jestem

Madziu - to Ty sama robisz zaproszenia? WOW Koniecznie wklej później jakieś fotki.

Rumiankowa -to ja po obejrzeniu zdjęcia Gosi: Zdolna dziewczyna. Mój Guzik to jest jednak leń śmierdzący do kwadratu

No i zapomniałam

Ewelain - spełnienia marzeń - tych dużych i tych całkiem maleńkich

Anulko - ja także pragnę się z Tobą zaprzyjaźnić Fajną masz psicę Nie jest zazdrosna o M&M?

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-11-02 o 16:47
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:40   #122
michaela
Raczkowanie

To i ja zglaszam sie w kolejnej czesci
ewelaina - Wszystkiego dobrego

cinusiowa- kiecka super ja lubie skromne sukienki i taka tez mialam.Moge Ci tylko poradzic(jako ze mam to za soba i z powodu mojego zawodu) zebys sie wybrala do kilku salonow i poprzymierzala rozne sukienki bo czasem sie okazuje ze to co sie podoba niewyglada na nas fajnie a jesli trafisz jeszcze na profesionalna obsluge to Ci pomoga dobrac cos dla siebie

Haruno- witaj my sie jeszcze nieznamy.Sliczna z Ciebie mamusia i masz slicznego synusia

kuroikaze-Fajna laseczka z Ciebie

Cassandra 23- bombowy ten filmik az sie poplakalam ze smiechu i chyba musze przestac karmic bo jeszcze troche i bede w podobnej sytuacji

Czy jest ktos kto nieposiada slimaka unas niema takich fajnych promocji
Napisze co unas:
Mamy 1-szego zabka i juz kolejny sie przebija wiec maluszek zmierzly okropnie.Ale o dziwo zaczol lepiej spac w nocy tylko 2-3 karmienia rany mam nadzieje ze to sie niezmieni znowu na gorsze
Maxiula sie przemieszcza ale do tylu odpychajac sie rekami i co chwile laduje na dywanie.Czy wasze dzieciaki tez nielubia skarpetek?bo maluch wszystkie sciaga i mam dosyc ciagle je zakladac , ostatnio w sklepie je sciagnal nawet niewiem kiedy wiec zaczelam mu zaklac rajstopki i dzisiaj poszlam zobaczyc jak spi w lozeczku a on sie bawi cichutko swoimi rajstopkami ktore se sam sciagnol z tylka

Ja niedawno mialam zapalenie piersi ale jakos sie obylo bez tabletek wystarczylo malego przykladac i robic oklady.
Piszecie o wakacjach i zastanawiam sie czy jechac do polski na swieta to 1100km i nawet niechodzi o ta droge tylko sie boje czy Maxiula sie nierozchoruje bo to wkoncu zima bedzie.Co radzicie?
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:45   #123
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

Berciu - słodki ten Twój kudłaczek i jakie niewiniątko z niego A rutinoscorbin nie wiem, czy można, ale chyba tak - toż to witamina C, jakby nie było Dużo zdrówka
dziękuje zdrówko się przyda

nie narzekaj na swojego maluszka z dziecmi to jest tak jeden czegos nie umieją a na drugi bach potrafia zaskoczyć

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:56   #124
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Bercia w ulotkach psza ze niby lekarza sie trzeba zapytac ale .... niby co w ciazy mozna to i jak sie karmi tez a ja bralam w ciazy rutinoscorbin a witaminke c to na pewno mozesz

Michaela gratuluje zabka i lepszych nocek, ja tez marze by wrocily te co byly bo nie jest najlepiej teraz a co do podrozy hmm ja bym pojechala z zima mozna sobie poradzic

Illbana ja tez uzalezniona od kawy jestem , zapraszalam czemu do mnie nie przyszlas

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-11-02 o 16:57
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:59   #125
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
Bercia w ulotkach psza ze niby lekarza sie trzeba zapytac ale .... niby co w ciazy mozna to i jak sie karmi tez a ja bralam w ciazy rutinoscorbin a witaminke c to na pewno mozesz

Michaela gratuluje zabka i lepszych nocek, ja tez marze by wrocily te co byly bo nie jest najlepiej teraz a co do podrozy hmm ja bym pojechala z zima mozna sobie poradzic

Illbana ja tez uzalezniona od kawy jestem , zapraszalam czemu do mnie nie przyszlas
hmmmmm... a to łyknę sobie moze pomoże i się nie pogorszy
przeciez te ceblion dla dzieci to też vit c

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-11-02, 16:59   #126
Illbana
Raczkowanie

Michaela - gratulujemy ząbka Huba nie ma nic przeciwko skarpetom, a może jeszcze po prostu nie odkrył, że można je ściągać Ale żeby rajstopki ściągać - zdolniacha z Maxiuli, nie ma co Co do podróży, to ja bym jechała.

Berciu
- nie no, ja wiem, że mój synek jest oh i naj, i zdolny w ogóle, ale leniwy też jest niestety - po moim menszu pewnie

Iwcia dens - to byłaby moja trzecia kawa dzisiaj, a jam cycowa jest i syn mój mógłby źle to znieść To może jutro rano się napijemy?

Hubert

Stary 2009-11-02, 17:03   #127
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny ja tak na chwile bez odpisywania itp
powiedzcie mi kogo mam wyrzucic z naszej listy no bo w 1 poscie jest zaduzo znakow i nie moge dopisac naszej nowej kolezanki..
nawet jak kasuje tytul to pisze ze i tak post zawiera zbyt duzo znakow..
powinnismy troche wyczyscic liste no bo naprawde duza liczba osob do nas nie zaglada..
jezeli ktos zajrzy i bedzie zagladal no to najwyzej go dopiszemy spowrotem
bo tak to zajmuje nam tylko miejsce .. bez obrazy ale po co trzymac ludzi ktorzy wchodza raz na pol roku pisza co tam u nich i znikaja na kolejne miesiace...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 17:09   #128
superzabula
Zadomowienie

Siedzimy sobie (ja i jasio) i odpisujemy ciociom wizazowym. Nie moge sie nim dzis nacieszyc. Mialam dzis mase tel. z zapytaniem jak bylo w pracy kurcze, wiem ze sie wszytscy interesuja, ale pomysleliby, ze nie mam za bardzo czym sie chwalic, przynajmnie dzis

A wiec:

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
A widzę ze ty tez oglądasz. Poznałam po tym, ze ty poznałaś, ze ja oglądam
Aś spostrzegawcza

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
No i super Teraz z dnia na dzień będzie lepiej, i jeszcze ta taryfa ulgowa...
No musi byc caly czas sobie to powtarzam

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
Superzabciu to Ty tez juz do pracki wrocilas przeoczylam cosik chyba, dobrze ze jakos zlecialo teraz z kazdym dniem bedzie lepiej , a ja brzyduli nie ogladam bo przeoczylam kilka pierwszych odcinkow a potem juz nie chcialam tak od srodka
No poszlam, poszlam...bedzie dobrze Ja tez nie ogladalam brzyduli, ale sie wciagnelam niedawno jak zaczela sie zmieniac i teraz ogladam jak jestem w domku....teraz wlasnie pisze i spogladam w tv

Cytat:
Superzabulo - a nie mówiłam, że dasz radę Ja tam wiem (bo se Jaśka dla mojej przyszłej córki na męża upatrzyłam), że Twój synio to dzielny chłopak, więc nie musisz się o niego martwić
wlasnie zakomunikowalam Jaskowi, ze synowa mu sie szykuje
w koncu jakas sie zdeklarowala, bo tu juz sie parki porobily, a moj syncio byl sam to kiedy mozemy sie spodziewac malej Illbanki???

michaela Jaskowi teraz sie spodobalo nie tyle sciaganie skarpetek co ciumciankie stopki od skarpetki do tego stopnia, ze idzie z niej sline wyciskacskarpetek nie rusza

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 17:10   #129
Carolajna24
Zakorzenienie

Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach.
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 17:15   #130
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Michaela - gratulujemy ząbka Huba nie ma nic przeciwko skarpetom, a może jeszcze po prostu nie odkrył, że można je ściągać Ale żeby rajstopki ściągać - zdolniacha z Maxiuli, nie ma co Co do podróży, to ja bym jechała.

Berciu
- nie no, ja wiem, że mój synek jest oh i naj, i zdolny w ogóle, ale leniwy też jest niestety - po moim menszu pewnie

Iwcia dens - to byłaby moja trzecia kawa dzisiaj, a jam cycowa jest i syn mój mógłby źle to znieść To może jutro rano się napijemy?
ok tylko poczekaj z 2 kawa az wroce z pracy ok fajnie , jestesmy umowione rozumiem

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
hmmmmm... a to łyknę sobie moze pomoże i się nie pogorszy
przeciez te ceblion dla dzieci to też vit c
lyknij lyknij

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi kogo mam wyrzucic z naszej listy no bo w 1 poscie jest zaduzo znakow i nie moge dopisac naszej nowej kolezanki..
powinnismy troche wyczyscic liste no bo naprawde duza liczba osob do nas nie zaglada..
bo tak to zajmuje nam tylko miejsce .. bez obrazy ale po co trzymac ludzi ktorzy wchodza raz na pol roku pisza co tam u nich i znikaja na kolejne miesiace...
ja nie wiem kogo to Wy jestescie tutaj od poczatku wiec lepiej wiecie kto tu
np w ogole nie zajrzal, a jakbys mogla Palikotku mnie poprawic z dance na dens
Stary 2009-11-02, 17:26   #131
michaela
Raczkowanie

superzabula- Wlasnie Maxiula tez je tak ciagnie i do buzi wklada lub przebiera nogami az same spadna

Illbana,iwcia dens - Ja tez jestem za tym by jechac tylko tz ma watpliwosci :/ do tego wczoraj byl u znajomych i Ci mu odradzali wyjazd bo ich dzieciaczki zawsze chorowaly w polsce i jak mi otym powiedzial to bylam zaraz mu nagadalam ze kazde dziecko inne i nieznaczy ze nasze tez bedzie odrazu chore.

Maxiula znowu ryczy niew te zebole juz wychodza
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 17:37   #132
Illbana
Raczkowanie

Superzabulo - się spodziewajcie małej Illbanki za jakieś trzy lata (tylko co zrobimy jak drugi Illbanek wyskoczy ) A ja dalej nie mam synowej. Nikt nie chce mojego Guzika

Iwcia dens - o.k. jesteśmy umówione Poczekam z drugą kawą na Ciebie (jeżu, ale Ty masz tych "nazwisk"... dent i dance)

Poiglot - może niech faktycznie te mamusie, które są tutaj od początku (ja też byłam, ale w ukryciu, więc się nie liczę) podejmą decyzję o ewentualnym usunięciu kogoś z listy. I masz rację, zawsze można dopisać na nowo, gdyby ktoś zdecydował się na powrót.

Hubert

Stary 2009-11-02, 17:42   #133
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Czyzby o mnie chodzilo
Nie dopisuj jak masz kogos wywalic, przezyje
Moj maly przeziebiony i steka caly dzien, szczerze to juz mnie glowa boli, mam normalnie wrazenie, ze mi spuchla

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:08   #134
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam
Ja staram sie teraz jak najwiecej czasu spedzic z Filipkiem, bo coraz bardziej do mnie dociera ze za parenascie dni do pracy
A Filipek coraz bardziej piszczy, spiewa jak ptaszek, szczegolnie rano kiedy ja jestem nieprzytomna

Ilbanka a czy te gumki z huggiesow nie uwieraja malego w pachwinkach?? Bo wlasnie mojego Filcia uwieraja i ma odcisniete i mnie np nie odpowiadaja te pampki... a moze moj Fili ma za grube udka i dlatego

kuroikaze mysle ze w takiej grzyweczce na skos bedzie Ci ladnie, ale wczesniej wez sobie kosmyk wlosow i tak na niby przyloz czy bedziesz sie dobrze tak czula.

rumiankowa brawa dla Gosi

anulka zadnych witamin nie powinno sie podawac "od siebie" o tym powinien decydowac pediatra. Ja akurat podaje Cebion Multi po 2 kropelki ale to na zlecenie mojej lekarki.

superzabula super ze jakos przeylas ten pierwszy dzien w pracy Ja mam pierwszy dyzur (12 godz) 20.11.

Karolinko sliczna mialas suknie

michaela hratuluje pierwszego zabka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:12   #135
superzabula
Zadomowienie

Aguska bede trzymala kciuki za pierwszy dyzur* ja juz na pewno do tego czasu sie troche oswoje

Illbana z atrzy lata to nie tak zle, w razie jakby mial wyjsc drugi Illbanek to Jasiek bedzie mial jeszcze czas na znalezienie nowj zonki

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-11-02, 18:18   #136
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Anulko - ja także pragnę się z Tobą zaprzyjaźnić Fajną masz psicę Nie jest zazdrosna o M&M?
A więc Illbana bądźmy przyjaciółkami!

Psina nie zazdrosna, lubi sie przy Maluchach kłaść w łóżku

Harunia głowa to ci puchnie od wizażu.
Diagnoza:
-->> jesteś uzależniona <<--

A ja znowu grzańca wsuwam. Kto się przyłączy?

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:21   #137
ania4891
Zadomowienie

No i tyle zachodu a Julka zupek maminych jesc nie chce

Smak widac, ze jej odpowiada, ale konsytencja nie. Te gotowe sa gladkie jak jogurt. Ja blenderem nie posiekam az tak tego na miazge. Poddaje sie

Aguśkaa
- jak napisalas mi nazwe tych tabletek to sobie przypomnialam, ze ja przeciez nie moge brac Pani farmaceutka szukala mi roznych tablet na wlosy ale zadne nie byly dla matek karmiacych Jedne wyszukala ale nie pomagaja mi

Haruno - czesc

Illbana - Ja tez nie mam zieciunia
Stary 2009-11-02, 18:21   #138
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

O widzisz Aguśkaa, czyli jak Dziewczyny wyzdrowieją, to musze skonsultować z lekarzem podawanie Cebionu.

Stary 2009-11-02, 18:33   #139
kuroikaze
Wtajemniczenie

Poiglot a jakbys zmniejszyła czcionke to nei wejdzie wiecej?
ja bym nie wyrzucala nikogo, dziewczyny zagladaja, ale wiadomo czasem czasu nie ma (albo netu)... moglas w dwoch postach napisac, ale teraz to juz za pozno...

Bercia ja karmie piersia i jem rutinoscorbin

Agusia kosmyk... sprobuje.
nie stresuj sie tak Filip wszystko czuje. Jak tesciowa ? radzi sobie z nim lepiej?

Aniu Natan ma 8 zeba!

pewnie Cie teraz zazdrosc zrzera

Wiecie co ja to naprawde jestem do niczego powiem Wam tylko ze strasznie mi zle, ja tylko poprosiłam o wytłumaczenie czegos co zrobiło mi przykrosc a tu...
ehh...

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-11-02 o 18:36
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 18:37   #140
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

a co tu dzisiaj taka cisza....z weekendu nie powracały???

Stary 2009-11-02, 18:43   #141
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Wiecie co ja to naprawde jestem do niczego powiem Wam tylko ze strasznie mi zle, ja tylko poprosiłam o wytłumaczenie czegos co zrobiło mi przykrosc a tu...
ehh...
A co sie stalo??

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-11-02, 18:45   #142
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
No i tyle zachodu a Julka zupek maminych jesc nie chce

Smak widac, ze jej odpowiada, ale konsytencja nie. Te gotowe sa gladkie jak jogurt. Ja blenderem nie posiekam az tak tego na miazge. Po

skąd ja to znam u mnie to samo słoik słoik i nic więcej
wczoraj się wkurzyłam wziełam makaron choć nie wiem czy mozna juz rosół marchewkę zmiksowałam i o dziwo wszamał

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach.
no to mój syna na pewno to ma
a jak przeczytałam o metkach on uwielbia metki zaraz do buzi ładuje chodzi mi o takie z materiału jak są przy niektórych grzechotkach nie papierowe
ma ktoś info kiedy to przejdzie

superzabula
ale masz fajny aviatek suuuuuper żabka

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-11-02 o 18:51
Stary 2009-11-02, 19:20   #143
superzabula
Zadomowienie

Bercia specjalnie szukalam jakiejs fajnej zabki hihiihi Dzieki

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:48
Stary 2009-11-02, 19:22   #144
gosikk_s
Zakorzenienie

No właśnie, można było rozdzielić mamusie majowe i czerwcowe na dwa posty i wszyscy by się zmieścili

Rumiankowa, z tego co czytałam kolor oczu zmienia się przeważnie do pół roku. Ale np. bratanek TŻ ma 1,5 roku i właśnie mu się zmienia...

Bercia, można brać rutinoscorbin, mnie pediatra zaleciła jak byłam przeziębiona. Właśnie skończyłam mega opakowanie

Michaela, gratuluję ząbka a Maxiu to cwaniaczek skoro ściąga rajstopki Aleks codziennie je nosi ale nie zdarzyło mu się zdjąć, za to skarpetki ściągał w mgnieniu oka

Kuroikaze, 8 ząb...no nie, a Mychowi nie może wyleźć drugi od pary Co się stało?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:42   #145
Illbana
Raczkowanie

Agusiu - nie, Guziczka nic nie uwiera. Hagisy lepiej trzymają jego kupy Ale pampersy też mamy (ja to w ogóle jestem maniaczką zapasów - muszę mieć w domu dużo pieluch i dużo papieru toaletowego). A jak tam Twój TŻ? Nadal taki grzeczny?

Superzabula - no to o.k. To jak będzie mała Illbanka, to prześlę Jaśkowi zdjęcia do wglądu (chociaż po takiej pięknej matce, to wiadomo jaka córka będzie) i wtedy coś postanowimy Świetny ten nowy avatar (aż mi się japka zaśmiała jak zobaczyłam Twoje nowe żabie wcielenie)

Aniu - no ja się nie dziwię, że Ty zięcia nie masz, skoro ciągle z pałą latasz. Kto by chciał taką teściową?

Kuroikaze - gratulujemy 8 zęba Dlaczego płaczesz?

Iwciag wróciła
Marika się świeci

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:47
Stary 2009-11-02, 19:50   #146
iwciag
Wtajemniczenie

siemacie mamy?myśmy wrócili, znowu bez tżta ale za ro z ciocią, więc mało czasu będę miała na wizaż, ale jutro postaram się Was poczytać.

witam nową mamusie i jej dzidziusia
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:01   #147
male
Rozeznanie

I ja sie melduje w 3 czesci, prosze mnie nie usuwac z listy
U nas wszystko w porzadku, juz za tydzien wybieram sie z Filipem po raz kolejny do Polski Juz w myslach sie pakuje!
Caly czas eksperymentujemy z jedzonkiem, lecz Fifi jest bardzo wybredny, nic mu nie smakuje, czasem zaciska usteczka tak mocno, jakby mialy mu sie zaraz skleic na amen.
Dzisiaj jednak zasmakowala mu kaszka mleczno- ryzowa o smaku bananowym, wcinal jak szalony!
No i standardowo, jest marudny, placzliwy i tylko na raczki, na podlodze pobawi sie kilka minut. Mam nadzieje, ze to ten skok, ktory zaraz minie...
Aaa i musze sie pochwalic, ze jego pelzanie przemienilo sie juz w konkretne czolganie.
Zasuwa po dywanie jak blyskawica, musze chowac przed nim wszystkie kable i inne interesujace rzeczy.
to chyba tyle narazie.
pozdrawiam Was baby
Stary 2009-11-02, 20:04   #148
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Witajcie, zaglądam do was dzisiaj chyba z piąty raz i za każdym razem czytam po trochę i pach... coś mnie odciąga od komputera, że nie mogę odpisać na wasze posty.
Ninulka dzisiaj miała ataki szału z powodu ząbków Raz z samego rana podałam jej syropku, to troszkę jej ulżyło, a po południu przy kolejnej jeszcze większej histerii dostała już czopka
Dziękuję za pochwalenie sukni jaką wybrałam Rumiankowa, ta Twoja również piękna Z resztą fasonem bardzo podobna do tej, która mi się podoba w naszym salonie. Tylko ja jeszcze konkretnie nic nie zdecydowałam. Jeszcze jak się już zawezmę, to połażę po tych salonach co są u nas i pooglądam inne. Pamiętam, że ktoś w jakiś poście pytał mnie, czy nie zastanawiałam się nad jakimś tam rodzajem sukni (tu padła nazwa, której nie pamiętam) ale ja nie wiem jakie to są suknie. Poza tym ja mam zamiar wybrać sobie zwykłą tanią suknię jaka mi będzie odpowiadać, jaka będzie na miejscu, bo nie dam nie wiadomo jakich pieniędzy na nią. Nie wezmę sukni takiej jaką chcę za każdą cenę, bo mi szkoda pieniędzy. Wiem, że można wybrać ładną za rozsądną sumę. A też zależy co dla kogo znaczy rozsądna suma... Poza tym u mnie w grę wchodzi wyłącznie biała suknia, bo ten kolor kojarzy mi się ze ślubną i koniec. Innego koloru nie chcę. Tż ma mieć ciemny garnitr, bo te jasne beżowe, popielate to mi nie odpowiadają. Nie mówię, że są brzydkie ale wolę ciemne bo ładnie się odbijają od białej sukni panny młodej. Tak więc ja taka tradycyjna jestem pod tym względem. Sukni szyć chyba nie będę, bo jak w salonie przymierzę, to wiem jak będę wyglądać, zobaczę się taką jak na ślubie, a szycie to takie trochę ryzyko. Coś co może mi się podobać wyrysowane niekoniecznie potem na mnie będzie ładnie wyglądać dlatego nie zaryzykuję.

Co do listy mamuś, to gosikk ma rację. Można rozbić mamy majowe i czerwcowe na dwa posty. Niech osoba, która napisała drugiego posta skopiuje i zedytuje swój post dodając czerwcowe, a post pierwszy piglocika zostanie z majowymi. Wtedy będzie można Haruno dodać do listy

Rumiankowa ta Twoja Gosia jest niesamowita Wielkie brawa jej się należą za to siadanie. Jest dzielną dziewczynką Ona jest o miesiąc starsza od mojej Ninki, a mają tyle samo wzrostu i tyle samo wagi Jak skończę pisać tego posta, to z ciekawości zerknę na pierwszy post, aby sprawdzić jaka duża się urodziła

anulka x2 nie pamiętam dokładnie, czy to Ty pytałas o witaminki. Ja pytałam położnej o profilaktyczne podawanie przy takiej porze roku i powiedziała mi, że nie ma sensu manipulować teraz odpornością dziecka. Niech jej odporność sama się teraz wyrabia. Po co dziecko faszerować sztucznymi witaminami, skoro nie wiemy czy jest bardzo odporne, czy nie. Każde maleństwo jest inne. Podpowiedziała mi abym najwyżej Cebion podała ale wyłącznie wtedy gdy ktoś w domu jest już chory. Poza tym odporność sama ma nad sobą pracować, bo inaczej nie wyrobi się

Już nie pamiętam co komu więcej miałam pisać dlatego potem najwyżej jeszcze dopiszę
Stary 2009-11-02, 20:04   #149
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

ŻABA buahahahaha świetny avatar

jesteśmy przyjaciółkami

a to ty na motorze :

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-19 o 18:55
Stary 2009-11-02, 20:15   #150
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
siemacie mamy?myśmy wrócili, znowu bez tżta ale za ro z ciocią, więc mało czasu będę miała na wizaż, ale jutro postaram się Was poczytać.

witam nową mamusie i jej dzidziusia
witaj Iwcia

Kuroikaze co sie stalo?? nie smuc sie

Zabcia fajna masz Zabcie

a oto moje dzisiejsze fotki

1. a to ,,Ten" po ktorym Szymek odziedziczyl uszy
2. Szymek na macie
3. zobaczcie co robimy z mamusia
4. na golaska
5. mama chciala mnie zdeptac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości