|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
no nie moge z tego mego synka odkryl kilka dni temu obracanie sie na brzuszek i teraz jest po jedzeniu lezy na macie i sie przewraca na brzuch i zygoli
![]() smieszny jest dupciuś moj---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
obejrzalam chirurgow 3 odcinki nareszcie Cytat:
![]() u nas byla dzis tez
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa, no nie...żeby zakłócać taką chwilę...
![]() Małgosia, |
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Filip na pewno musiał bosko wyglądać cały w jabłuszku![]() Kurde ja od wczoraj na diecie i teraz ciągle o szemraniu myślę:/ Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-13 o 18:12 |
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() warzywka mam z dzialki ale owocki kupuje na targu kolo mnie, nie mam pewnosci ze sa niepryskane, pewnie sa, no ale musze mu sama robic, bo ze sloiczkow mu nie smakowalo jabluszko ![]() Cytat:
dam tez czekoladki jak bedziesz grzecznajutro jak tak bedzie szalenczo jadl to zrobie mu fote
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Agulka - koniecznie nagraj Filipka jak gada po swojemu
U nas z pogoda to samo, cięzko się wybrać na spacer... Ja dorwałam jabłuszka ze wsi, więc teraz też będe szalała z deserkami dla Nisi Marika - widzę, że dziąsełka zrobiły się takie jakby spuchnięte, białawe, bolą Nisię, śliny produkuje ogromne ilości i ogólnie zrobiła się bardzo marudna, wciąż płacze, noce zarwane, temperatura troszkę podniesiona - takie są ogólnie objawy ząbkowania, więc nie mam wątpliwości... Teraz czekam tylko na zabki, bo znów chce moją Nisiunię a nie tego małego potworka, którym się stała ![]() Mell - ja jak na razie nie używam śpiworka do wózka, ale kto wie jaka pogoda będzie za tydzień... Zapowiadają porządne ochłodzenie, więc lepiej zabrać śpiworek Gosik - o jeny, ja wczoraj też zmokłam, obys się tylko znów kochana nie rozchorowała, pij dużo herbatki z cytrynką i uważaj na siebie
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-13 o 18:36 |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nasrkobalyscie
![]() za kazdym razem jak widze ile mam do nadrobienia to az mi sie nie chce tu wchodzic Jutro tz ma wolne wiec mam zamiar wyciagnac go na zakupy.. musze sobie kupic na zime kurtke.. chociaz wolalabym plaszczyk mam nadzieje ze znajde jakis ladny.. ))no i mam nadzieje ze jutrzejszy dzien bd mily wkoncu gdzies idziemy wiec sie ciesze.. chociaz to tylko zakupy hehe ![]() Czekam na wozek w tym tygodniu powinien przyjsc poczta.. bo sie wam nie chwalilam ze zakupilam sobie nowy..bo moj jest do dupy.. mialam,.tzn jeszcze mam niestety Graco travel system.. jakby ktos chcial kupic.. z waszych znajomych,rodziny itp.. to odradzajcie bo ten wozek to szmelc zaluje ze go kupilam;/ aaa zobaczcie jakie fajne pioseneczki znalazlam dla bobaskow.. swietne slowaczego tych dzieci ucza http://www.youtube.com/watch?v=1Nvl8...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=TMmzi...eature=related iwciag gratuluje przekrecenia sie na brzus ![]() ![]() AGusia napewno gadula wydaje z siebie przezabawne dzwieki... moj synek mowi juz ''mama''''baba'' ale to jak narzeka napewno nie wie co mowi hahahamarika taka ochote mialam dzis na ciasto. przeszka mi.. a przez ciebie znowu wrocila jakie pieczesz ciasto? ja mialam upiec ale nie chcialo mi sie zrobic.. ![]() kathi ale sie pozmienialo ale dobrze no i dobrze cie znowu z nami widziec![]() gosik wspolczuje pogody, obys sie nie rozchorowala u mnie dzis sliczne i slonecznie.. ![]() ale wiadomo juz mrozne powietrze ![]() cinusiowa ja szukam ladnej synowej, szkoda ze tak daleko kurde.. ale moze chociaz pogadaja na skype.. telefon i te sprawy, przynajmiej zaszybko babciami nie bedziemy![]() Malgosia hehe usmialam sie z tego ''on sie ozeni ze mna'' tez bym, chciala zatrzymac go przy sobie... ale kiedys ptaszyna opusci gniazdo mamusi.. ![]() pakusia hehe fajnie az mi przypomialas jak to ja gralam z tztemw ciazy .. podlalczalismy laptopa do telewizora a mamy spora plazme wiec wszystko bylo tak faaaaaaaaajnie widackurde musze se zagrac z nim ![]() carolajna z tztem chyba dobrze wiesz narazie slonko nic nie chce mowic bo to swiezo po rozmowie i wiadomo..moze sie zmienic ale mam nadzieje ze nedzie dobrze alejaka super za zabki ![]() ![]() mell ![]() ![]() magducha ![]() ![]() anulka ja tez moge zobaczyc zdjecia?
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot właśnie sobie pomyślał, że coś dziś strajkujesz, a Ty już tu
![]() a to kilka fotek z dnia dzisiejszego, mama bawiła się w paparazzi
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klaudusia koniecznie pochwal sie nowym woziorkiem jak przyjdzie ![]() a te pioseneczki
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Iwcia - jeny, a cóż to za przystojniak
Poiglot - pochwal się nam jutro zakupkami, bo mam nadzieję, że bedę udane Agulka - zamierzam dziś troszkę przetworów dla Nisi z tych jabłuszek zrobić... Za bardzo nie wiem jak, ale myslałam, żeby poddusić je troszkę pokrojone w kawałki i potem w blenderze na papke, do słoiczków i spasteryzowac... Myślisz, że tak bedzie dobrze? Jutro spróbuje też jabłuszka według twojego przepisu na deserek, ale bez kaszki, bo jeszcze je nie wprowadziliśmy do naszej diety
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-13 o 19:03 |
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agusia mi sie tak spodobaly ze az sobie podspiewuje magduchaha pewnie ze pochwale! ![]() ![]() ale zimno juz.. ja wypralam wlasnie kurteczke jesienna Bryanowi i od jutra zaczynamy w niej chodzic mam jeszcze druga taka ladna przeciwdeszczowke ale zaduza... ![]() musze mu jakas czapejke na uszy kupic bo wszystko czapki ma takie bardziej odkrywajace.. kurde ale mi zimno..;/ ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Bryan wkoncu zrobil pozadna kupke!! ![]()
|
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może przeciwdeszczówka będzie jeszcze na wiosnę dobra
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klaudusiu ja Filipowi juz kurteczke zimowa zakladam, bo np dzis u nas bylo 2 stopnie:/ zimno... iwciag uroczy ten Twoj Skarbek
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
No to Mycha dziś po raz pierwszy był w zimowej kurtce i spodenkach, dostaliśmy komplet od szwagierki. W swoim kombinezonie na razie schowałby się chyba z uszami a kurteczkę kupiliśmy bez spodni, no i zresztą też jest większa. A ten komplet akurat na teraz, bratanek TZ nie zdążył użyć bo już był za mały...
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest niemozliwe, jak wczoraj po kapieli nie chcial mleka tak przed chwilka zjadl 200 i chcial jeszcze...
brzydalek jeden maly ![]() Wiecie co moje dziecko ostatnio robi jak zasypia, mizia sie po swoim uszku albo lapie mnie za nos jak kolo niego leze ![]() a ulubiona zabawka to smoczek jak nie ma w zanadzu zadnej innej ![]() Kochane doradzcie cos w sprawie fotelika do autka takiego od 9 kg, bo mam ten do 9 fotelik-nosiedlko i jak wczoraj mialam jechac z nim do lekarza to ledwo zmiescilam go do niego, cala bylam ugrzana a wogole nogi mu juz wystaja za duzy juz do niego jest ![]() i na gwalt musze kupic wiekszy... ale jaki nie mam pojecia?
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie doradzę bo jeszcze się nie orientowałam ale na pewno będziemy potem kupować fotelik z grupy 9-18 kg a nie 9-36, popatrz może na tej stronce http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9...aco/index.html
Tam są oceny. |
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiwasze dzieci tak poubierane a moj ma .. body na dlugi, na to bluzeczka i bluza..rajstopki, spodnie i adidasy i wsio... kocykiem przykrywam.. jeszcze musze go zaczac grubiej juz ubierac
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot, no to Mycha do wczoraj też tak podróżował
w dodatku bez butów bo wszystkie na razie za duże...I paraduje w samych rajstopkach
|
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ubieram swojego doslownie identycznie... no plus czapeczka i kapturek ale mysle ze nie jest mu zimno... Agusia Fifi sam zjadl deserek? To musial byc widok fajny...oj jak te nasze dzieciatka szybko rosna, a dopiero byly w brzuszkach... Iwciag sliczny ten Twoj mały mezczyzna My bylismy o 18 na spacerku... i szla trojka osob z douwnem z opekunka no i babeczka (ta chora) podeszla do wozka i nie wiedzialam co mam zrobic zatrzymalam sie no i zaczeli go podziwiac i do niego mowic, ja chcialam juz isc i nie chcieli mnie puscic, az aleks sie przestraszyl i pojawily mu sie lezki w oczach i zrobil usteczka w podkowke i szybko ucieklam... Wczoraj zasnal o 23 wiec dzisiaj od 17 nie spi...zobaczymy kiedy zasnie...narazie slysze A GUUU A GUUU...
|
|
|
#1581 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ogladacie Mam talent? Ja slucham tego 10 razy dziennie i nie moge przestac --> http://mamtalent.plejada.pl/108,1008...deo_detal.html
Ale ja nie mam lustrzanki, nie oplyla sie Cytat:
![]() Rozbieraj sie! ![]() Cytat:
![]() Anna Maria i Julia Anna - ekshibicjonistki czekaja w albumie Cytat:
Maz kazal na jednym zdjeciu na piersiach przykleic taki czarny pasek, reszta przeszla selekcje Ja tez nie mam super ciala ale zawsze mozna sie tak ustawic zeby korzystniej wygladac Klaudusia, jasne, i tak mnie juz pol forum nago widziala ![]() Cytat:
Ja tez do tej pory fizyki nie umiem A bo moj maz dziwaczeje na starosc 7 lat jestesmy razem i jest coraz gorszy, coraz bardziej zrzedliwy, upierdliwy... ![]() Robie zdjecie w kolorze a potem przerabiam w programie na skale szarosci bo wole sama dobrac nasycenie i w razie czego mam kolorowa kopie hehe, talent moze mam ale do robienia zdjec natury. Uwielbiam robic zdjecia kwiatow i ptakow Zdjec ludzi nie umiem i nie lubieCytat:
![]() Mell - zapraszam do albumu |
|||||
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak je sie hartuje hehe przykryc nuny i bedzie okej ![]() Cytat:
a ta slicznotke bedziesz mi dlugo wypominac? ![]() od tamtej pory uwazam co pisze zeby znowu nie strzelic ktos z boku przeczyta i powie ze jakis nieskromny paszkwil ze mnie![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ania jeszcze nie pol, zobacze ja dopiero bedzie polowa! ![]() powiedzialas z uprzedzeniem wiec teraz ni ma co zobaczyc musze!
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczynki, dla mnie też jest piekny jak każdy dzieciaczek dla swojej mamusi
![]() Odnośnie ubierania kupiliśmy na chrzest kurteczkę już jesienna i w niej śmigamy no u kupiłam też gruby dresik polarkowy, nie mamy czapki tylko, bo w sumie to nie wiem jaką kupić, czy przejściówkę jakąś czy grubą już:/ byłam na zakupach i chciałam 2opakowania pampersów za cenę jednego, dopiero Pani mnie uświadomił, że cena która się wybija to jednostkowa, tylko po prostu nie zdążyli folii rozerwać i dlatego dwa zlepione opakowania, a ja już myśłałam ze50zł zaoszczędzę:/ w ogóle dzieci to taaaki wydatek!! Trochę najpotrzebniejszych rzeczy i150zł nie ma:/ |
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
O wy
![]() Ja nie odpowiem bo pamięć mam krótką ![]() Kupiłam Małemu w końcu kombinezonik i czapeczkę z rękawiczkami I purre ryżowe z brokułami ![]() I byłam w domu, niestety natknęłam się na tż ![]() My to się chyba nie dogadamy już, znów mnie do płaczu dprowadził a taka już twarda byłam ![]() Musiałam po kurtki pojechać no i aparat też wzięłam więc jutro spróbuje zrobić zdjęcia aa ANulka ![]() I wkleje jutro też moje zdobycze ![]() Idę sobie kąpiel z lawendą zrobić bo jeszcze mnie trzepie;/
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka ja bym nie zaryzykowała raczej żeby Ninie dać łyżeczkę, aby się sama karmiła. Wystarczy mi tyle sprzątania i prania po jej jedzeniu, gdy sama ją karmię
poiglot jak Bryan dobrze wypadnie, to może puszczę Ninulcię do niego na wakacje oczywiście pod warunkiem, ze śpią w osobnych pokojach i Ty ich nadzorujesz żeby nic nie zmajstrowali ![]() Co do ubioru Ninuli, to ona do niedawna też tak jeździła ubrana ale od jakiś 2 tygodni ubieram jej futrzaczka oraz nakrywam grubym kocykiem, bo u nas zimnica się zrobiła... ![]() iwciag ale masz słodkiego synka. Jak mu zadziornie włoski dęba stoją hehehe Aguśka ja już Nine sadzam od miesiąca do fotelika od 9-18 kg i kupiłam na allegro taki tani za 109 zł. Nie oglądam tych testów wszystkich, bo przy wypadkach siła uderzenia i tak jest taka ogromna, że wydaje mi się, że to wszystko to jedno i to samo. Nie sugeruję się żadnymi testami. Poza tym ten co kupiłam dla Ninuli jest wygodny, dobrze się w nim czuje i bez problemu wytrzymuje godzinną drogę np. do "czarownicy" To jest ten:http://allegro.pl/item726292400_nowo...kg_miekki.html Mamy ten pierwszy czerwony. Fotelik od 0-9 kg mieliśmy tej samej firmy i też byłam zadowolona. |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko
idz zrelaksuj sie nasza kochana ![]() gdybym mogla to bym z twoim tztem w beizbola zagrala (nie wiem jak to sie pisze)aale jego lep wzielabym za pilke;/
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-13 o 20:33 |
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zakupiłaś już czapę taką na zimę?? Bo muszę się jutro wybrać do smyka i nie wiem co mam kupić:/ cinusiowa i one tak cały czas! Ciągle ma jeża na głowie!! mimo tego ze po kapaniu robię mu przyliz
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-13 o 20:32 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
cinusiowa o baraszkowanie sie nie martw
Ja Bryanowi nawet nie zamierzam mowic ze ma siusiaka kurde chcialabym to w jakis sposob ukryc ]jak zapyta co to powiem ze to drugi pepek ktory mu jeszcze nie odpadl .. oo!
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-13 o 20:34 |
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Klauduś
Fajnie że gdzieś wychodzicie![]() Trzymam za was kochana Jak tam Bryanek i jego stópki ![]() A pokaż ten wózeczek, może gdzieś jest taki na all jaki model?Iwciag kupiłam taką z polarkiem w środku raczej ona cieplejsza jest taka i na zime się nada, bo taką przejściówkę to mam z grubszej bawelny A o czapeczki do kompletu od razu rękawiczki wzięłąm i zapłąciłąm za całość 25 zł w H&M ![]() A za kombinezon w tesco 41 zł ![]() Więc jestem zadowolona, szukam jeszcze takiego dwuczęściowego do auta ale u nas na bazarku same chinole a ja nie chce takiego;/ A w sklepach nie ma ![]() Lecę bo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

smieszny jest dupciuś moj
ale za to tenis mi szedl dobrze 

a Filip na pewno musiał bosko wyglądać cały w jabłuszku