![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wklejam Wam fotki ktore zrobilam urwiskowi dzis i filmik co robi z kotkami w bujaczku, no szalony maly dzikusek ![]() http://www.youtube.com/watch?v=spqHC0yvCMc filmowalam go od tylu, zeby go nie rozpraszac ale i tak dran mnie zauwazyl ![]() malutka trzymam kciuki za powodzenie u lekarzy ![]() ciniusiowa wlasnie taki jaki pokazalas na all, to taki mam ten mikser i jest on naprawde maly ![]() ![]() ![]() ![]() superzabula wszystko jasne, chyba sie pokusze i zrobie ta salatke ![]() ![]() esti dobrze ze z laktacja lepiej, bardzo sie ciesze a Filip co z nikapkiem wyczynia, to nie moge czasem z niego ze smiechu ![]() ![]() gosik moze pediatra cos pomoze, Mycha a Ty razem z nim meczysz sie przeciez od poczatku ![]() ![]() Bercia ![]() ![]() Vila gratuluje obrony ![]() Jak pamietasz, ja bronilam sie w ciazy...to byla masakra ale jakos tez przezylam... katrin ![]()
#153 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() U nas po staremu ![]() ![]() W sobotę mam pierwszy zjazd na studiach i mam lekkiego stresa (wiadomo nowi ludzie itepe) A ja taka nieśmiała jestem ![]() Poza tym moje dziecko robi się coraz bardziej wybredne. Niektóre rzeczy jej nie smakują i po prostu nie będzie ich jeść (np. deserek z jagódkami, które kiedyś uwielbiała, teraz nawet nie ruszy...). Więc próbuję różnych sztuczek, np. dzisiaj na II śniadanko podałam jej gęsty kleik kukurydziany na mleku modyfikowanym z dodatkiem znienawidzonych jagódek i mała wcinała aż jej się uszy trzęsły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do kubeczków niekapków... Mam jeden z Tommy Tippee, taki od 4.miesiąca i Blancia uwielbia go podgryzać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o czym Wy piszecie bo nie jestem w temacie ![]() jakie polowanie na ![]()
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Ale znalazłam na Niśke sposób:
http://www.youtube.com/watch?v=b8f7x...eature=related i łagodniejsza wersja: http://www.youtube.com/watch?v=3ZgO7...eature=related ja jestem w tej piosence tez zakochana ![]() ![]() Aż ja wmurowało i mam spokój jak puszczam to, tylko jej ryjek zaciesza ![]() Już nie wspomnę, że moja córeczka jest wielka fanką Dżemu ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Vilunia podała nam przepis na tańsze zakupy w rosmannie, trzeba załozyc konto i codziennie na jakiś produkt mozna pobrac kod i kupic go o 30-40% taniej ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Agulka - ale Filipek ma radochę ![]() ![]() Boszenko - będzie dobrze w sobotę zobaczysz, fajnie jest poznac nowych ludzi ![]() A Blanusia już widzę wybredna się zrobil co do jedzonka, a mam kombinuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Magducha
aaaaa juz rozumiem dzieki ![]()
#157 |
Zadomowienie
|
Magdusiu, ja w takim razie mam szczęście jakieś, u mnie zawsze wszystko jest. ;/ Zastanawiam się jak pachnie ta perfumka, muszę powąchać czy warto.
![]() Hmmm, my na razie puszczaliśmy Fasolki i ja muzyczke z Capoeira, ale spróbuję dzisiaj z Enigmą. ![]() Agusiu, jakże mogłabym zapomnieć Twój stres przed egzaminem i egzaminującymi. Pamiętam wszystko dokładnie. I tak, masz rację, ulga ogromna. ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, powedzcie, czy ja powinnam nie wiem, dać dziecku do gryzienia już kubek niekapek? ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- To nie feeeer! ![]() Nie ma czerwonego lukru plastycznego! ![]() Edytowane przez Vila1987 Czas edycji: 2009-10-05 o 11:52 Powód: butLi a nie butki xD butki też ma, ale z nich nie pije, aż tak zUa nei jestem ;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U nas dzisiaj nieciekawie - Huba obudził się zakatarzony ![]() ![]() Widziałam, że wspominacie rozmowy na poczekalni i porody. Aż z ciekawości zajrzałam do pierwszej części na poczekalni - ja tam z Wami byłam praktycznie od początku ![]() Co do porodu, to ja, mimo że nie urodziłam w 20 minut, jestem bardzo szczęśliwa, że wszystko potoczyło się (jak dla mnie) bardzo szybko. Pewnie dlatego, że byłam już przeterminowana i mocno zdesperowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczyłam mojego Guziczka dopiero 0 10 i od razu się zakochałam. Rodziłam bez małża, bo ja to chyba jakaś pierwotna kobieta jestem i chciałam być sama ze swoim bólem. W ogóle cały poród wspominam miło ![]() ![]() Gosik - biedny Aleks i biedny jego brzuszek ![]() ![]() Superzabula - fajnie, że podałaś przepis na sałatkę - jeszcze takiej nie robiłam, a teraz na pewno spróbuję ![]() Berciu - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti - to super, że laktacja się rozkręca. ![]() ![]() Vila - my się jeszcze nie znamy, więc witaj ![]() ![]() Malutka - powodzenia na maratonie po lekarzach ![]() ![]() Male - widzę, że Filip w tym samym klubie co Huba - czyt. "Wózkowi krzykacze" ![]() ![]() Aguśka -ale fajny filmik ![]() ![]() ![]() Magducha - wypróbowałam na Hubercie - na niego nie działa (nie zna się chłopak na muzyce i tyle ![]() Boszenko - powodzenia, nieśmiała kobieto ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do muzyczki to ja próbuje puszczac nisi różne rodzaje. Jak na razie Enigma i Dżem u niej na pierwszym miejscu, ale hip=hop tez jej przypadł do gustu ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Illbanko - o jeju, współczuję bardzo z powodu tego katarku ![]() Trzymam kciukaski, żeby Hubertowi szybko tez mineły wszystkie nieprzyjemne dolegliwości ![]() Az się łezka w oku kręci, kiedy się czyta opisy porodów ![]() ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-05 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja lubie wracac do poczeklani... az sie lezka kreci ![]() ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Mycha wystękał kupę
![]() ![]() ![]() Katrin, witaj po przerwie ![]() ![]() Vila, gratulki ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka, super Fifi szaleje ![]() Illbana, oby katarek szybko minął ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
![]() A tak w temacie - myślę, że te problemy z kupkami odkąd wprowadziłaś inne pokarmy poza mleczkiem moga wynikać właśnie z tego, że nie dopajałaś Mychy... U nas np. tak było ![]() ![]() ![]() A ta herbatak z Hippa na trawienie jak u nas sprawdza sie rewelacyjnie ![]()
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Madziu -
![]() ![]() ![]() Pakusiu - ![]() ![]() Gosik - ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
A ja wlaczylam Filipkowi Mozarta i odplynal, mam nadzieje, ze to nie przypadek, bo moze wlasnie znalazlam sposob na tego mojego krzykacza. Zbieram sie, zeby isc na dol robic obiad, ale jakos mi sie nie chce, w sumie obiad nie zajac, nie ucieknie
![]() a co do intuicji, to ja od poczatku czulam, ze bedzie chlopak, zreszta takie bylo moje marzenie. katrin- ja jestem dokladnie 5 miesiecy po porodzie i tez nadal nie dostalam miesiaczki, no nie liczac delikatnego, naprawde wrecz niewidzialnego plamienia po zabiegu wypalania nadzerki, ktory mialam miesiac temu, ale przeciez to nie byl okres, yy no chyba ![]() mieszkam w anglii a tutaj wizyta po pologu byla tragiczna, a wlasciwie to komiczna, lekarz tylko zapytal jak sie czuje, i czy mnie nie boli w klatace piersiowej. zapytalam zdziwiona, czy jakies badanie ginekologiczne zrobi, albo cos, a on jeszcze bardziej zdziwiony spytal po co mi to. olalam go, bo stwierdzilam, ze prosic sie nie bede, jak i tak za 2 tygodnie mialam leciec do Polski. W polsce poszlam prywatnie na sprawdzenie i wszystko bylo ok, ale przy okazji zrobil mi ten zabieg i zapisal mi tabletki na wywolanie miesaczki, bo stwierdzil, ze juz powinnam dostac. ale kurde ja nie wykupilam, bo szczerze przyznam, ze nie spieszy mi sie do niej. Aa i co do karmienia piersia, to tez moj Filip tylko na moim mleku, skubany byk sie zrobil ,wazy juz ok 9 kg, no jak nie ponad, jutro pojde sprawdzic do przychodni. Prbowalam dawac jemu jakies nowosci, ale chyba nie jest na nie gotowy, tzn pierwsze przecierane jabluszko zjadl ze zdziwiona mina, ale zjadl, kilka nastepnych tez, ale ostatnio zaciska usta i za nic nie chce zjesc, to samo ze soczkiem marchewkowym. no nic do pracy wracam dopieor w styczniu, wiec chyba sobie odpuscimy i wrocimy do nowego jedzonka za jakis czas. A przypomnialo mi sie, dalam mu na sprobowanie doslownie kilka lyzeczek kleiku ryzowego na moim odciagnietym mleku, to wcinal jak szalony. problem polega tylko na tym, ze ta odrobine mleka wycisnelam sama, recznie, wiecej nie dalam rady, chyba musze kupic laktator, bo chcialabym dawac jemu kaszki i kleiki na moim mleku. Aguska a ja kupilam blender phillipsa taki reczny i strasznie chlapie, sprobowalam zmiksowac nasza zupe pomidorowa to wszystko bylo ociapane, nie wiem, moze nieprawidlowo go jakos trzymam. A nasz Filip ma wiele roznych imion oraz ksywek, w zaleznosci o d sytuacji, humoru naszego a takze Filipa, czesto mowimy Filipek, Fifi, moja mama lubi mowic Filemonek i Filus. Tez przymierzam sie, zeby kupic kubek niekapek, Filip niestety nie umie pic z butelki, nie czai do czego ona sluzy, traktuje ja jako kolejna zabawke, wiec stwierdzilam, ze chyba nie ma juz sensu uczenia go picia z butelki, chyba od razu wezmiemy sie za lyzeczke i kubek niekapek.
#165 |
Zadomowienie
|
Illbanko - no my się troszke męczyliśmy z tym nieszczęsnym katarem, około 5-7 dni, ale te ostatnie dni już nie były takie okropne... Ja na początku chciałam iść z Nisią do przychodzi od razu, wiadomo - pierwsza jakaś infekcja, początkująca mama, to i panika się wkradła
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Male - ![]() ![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Magducha, może faktycznie
![]() ![]() ![]() ![]() Illbana, aha, ok, jak coś to spróbuję i z miętą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym piciem u dzieci to troszkę tak jak u nas dorosłych - kiedy pijemy za mało pojawiają się problemy z zaparciami... Dlatego przecież, kiedy pojawiają się problemy z tym związane, zalecia się więcej pic. ja myślę, że u dzieci jest tak samo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Aguska jak ogladalam filmik z Filipkiem to Jasia mialam na kolanach, nie mogl wzroku oderwac od lapka
![]() ![]() Gratuluje kupki! Robcie dziewuchy salatke, robcie ![]() ![]() Kurcze, jestem dzis jakas nienazarta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
my tez przeszlismy nasz pierwszy katar i tez sami musielismy sobie radzic, bo lekarz orzekl, ze to nic powaznego i mam absolutnie nic nie robic, no dobra nie chcialam mu podawac na zwykly katar tony lekarstw ale cos moglby mi chociaz podpowiedziec. wiec sama sie wzielam za odkatarzanie, podnioslam materacyk w lozeczku wyzej, czyscilam frida i czasem wylalam kropelke Karvolu na pieluszke tetrowa, zeby lepiej oddychal w nocy. a mama przywiezie mi masc majerankowa, moze przyda sie przy nastepnym katarku. daje tez zdjecia moje i Fifi, zebyscie wiedzialy z kim piszecie:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Illbana, witaj.
![]() Magdusiu, ale co w takim razie mogłabym wlać do tego niekapka dla mego smyka? Bo on jest tylko i wyłącznie na cycu i mleczku Nutri... Nic nie mogę wprowadzać bez konsultacji z lekarzem, bo Mały ma problemy i będzie miał swój system żywienia. ;/ Czy też nic nie wlewać i dać się bawić, tylko nie wiem wtedy po co... ![]() Ja w sumie to najczęściej mu śpiewam, wszystko co umiem, czasem zamiast mówić, to też śpiewam, jakoś on mnie tak nastraja. ![]() Gosik, tjaaa, też tak myślę, oni w ogóle to.... a nie chcę już nawet pisać, bo szkoda mi mego Tżcika. ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Hej Asiu, ślicznie razem wyglądacie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Superzabulko - mnie też skusiłaś na sałetkę, dziś jedziemy po zakupy i będę robić wieczorkiem
![]() Male - ja w ogóle nie jestem zwolenniczką leków, dla mnie to ostateczność... własnie słyszałam o tej maści majerankowej, przy następnym katarku (oby pojawiła się w odległej przyszłości) mam zamiar wypróbowac ![]() ![]() Wyglądacie przepieknie, Filipek to prawdziwy przystojniak, chyba do Ciebie podobny co? Vilunia - możesz po prostu podawać Marcelkowi wodę przegotowana lub mineralną taką dla dzieci, ona raczej nie zaszkodzi, bo jak, woda zresztą jest najzdrowsza do picia dla dzieci (i dla dorosłych tez) ![]() ja też Nisi śpiewam dużo (choc talentu w tym kierunku nie przejawiam), o tym co np. robię itp, ona bardzo to lubi ![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Magducha, święta racja, że ja o tym nie pomyślałam
![]() ![]() ![]() Male, piękna mamusia z Ciebie, a Fifi to przystojniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
No dzisiaj cos sie tu dzieje bo w weekend to bylo bardzo smutno...
Ja wyszlam na krotki spacer - do sklepu ![]() Zaraz zabieram sie za pieczenie ciasta... Aguska no Filipek ma powera!!! A jak kamere przyuwazyl ... wtedy trzasł zabawkami chyba jeszcze mocniej, chcial pokazac ile ma sily...-silny chlopczyk rosnie...zdjecia sliczne, bardzo ladne bodziki Vila czesc! Ja ciebie kojarze, nie wiem czy ty mnie bo ja tu juz od dawna jestem ale chyba nie mialysmy przyjemnosci razem rozmawiac! Gratuluje!!! i podziwiam, naprawde ...pewnie nie jest to wszystko tak latwo ogarnąc a Ty na kark bierzesz sobie jeszcze wiecej ![]() ![]() Tesciowa -niesamowita!!! Az tz przeczytałam, niektorzy to ja nie wiem czy powiedza zanim pomysla czy... tak czy tak zaproszenie sliczne az chce sie tam isc Pokaz nam zdjecie synka...pokaz...
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-05 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Magdusiu, to się czas w takim razie zapatrzeć w ten niekapek.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
Male sliczni jestescie!!!
![]() Twoj Filip to prawdziwy przystojniak, a w tej czapeczce...wow! Naprawde sliczny blondynek Moj Aleksio dostal jakis dziwnych rzeczy na szyjscie i nizej...najpierw mial jedno na szyjce a teraz juz wiecej wyglada to troszke jak liszaj , takie dziwne to...smarowalam mascia bo myslalam ze to sucha skorka ale nie pomoglo wlasnie zastanawiamy sie nad lekarzem, ale nie wiem czy o tej porze sie dostaniemy... Jesli to uczulenie to nie mam pojecia od czego bo jem to co zwykle, proszek dla niego ten sam -jelp, kosmetyki te same...nie mam pojecia
#176 |
Zakorzenienie
|
laseczki dajecie banana dziecią?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam ale mam dzisiaj trochę latania więc nie odniosę się do wszystkich postów.
My już po przedpołudniowym spacerku ![]() ![]() ![]() Aguśka śliczniutki Filipek ![]() Asiu pięknie wyglądacie ![]() ![]() ![]() Vila ale fajnie ![]() ![]() ![]() a oto Nikusia w porannej zabawie z niekapkiem ..... był pusty ale szybko zaczęła protestować że nic tam nie ma i dałam mleczko i co jakiś czas udało się jej napić łyka ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-10-09 o 08:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Mell, kojarzę Ciebie.
![]() ![]() Tjaaa, z teściami i ogólni ecałą tą rodzinka to my z małżem mamy przygody. ![]() ![]() Kilka zdjeć mam w swoim albumie na profilu, ale nie z chrztu. Nie poskanowałam, a ja głupia już wkleiłam do albumu... xD moze coś wymyślę. ![]() Aha, dziewczynki kochane, chciałam czyms jeszcze się pochwalić: OTÓŻ MÓJ SYNEK SŁYSZY!!! ![]() Oczywiście ja o tym cały czas wiedziałam, hehe, ale jak jechałam na obronę, to zajechaliśmy do szpitala do Olsztyna i akurat była doktor, to odczytała nam wyniki z ABR i wyszły dobrze. nie ma nawet żadnego niedosłuchu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
czesc kochanienkie
![]() dziekujemy za kciuki ![]() ![]() ![]() wklejam kilka fotek w tym 1 z tesciowka ![]() przepraszam ze nie odpisze ale zrobie to pozniej bo maly wymaga mamusi przy sobie ![]() i wiecie co jakos sobie wkrecilam ostatnio ciaze kolejna ![]() ![]() buziaczki laseczki potem zagladne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.