|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-15 o 09:45 |
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kobitki, to ja muszę się zaopatrzyć
może i mój nygusek wtedy prześpi mi całą nockę bez pobudki na jedzenie
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać mój zajada na noc 150 tej kaszki a czasem mamy pobudki co 2 godziny oczywiście na cycusia mamowego![]() I smoka w takich chwilach to sobie mogę w ![]() No ale życze Ci tego ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- przyznaj się, Twoój zapłon jescze ie wrócił do formy po ciąży żartuje:d
|
|
#1926 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Hoł!
![]() Cytat:
2. W osobnych od tygodnia, wcześniej mieściły się w jednym, ale już coraz ciaśniej im było bo zaczęły główki przekrzywiać i nóżki podkurczać ![]() 3. najczęściej jak jedna est marudna to druga się grzecznie przygląda jak mamusia ją uspokaja. Bywa czasem że płaczą na raz, ale to przeważnie jak są głodne, bo karmię je w tym samym czasie. Na dole dodaję zdjęcie, żeby Wam pokazać jak radziłam sobie z karmieniem jak były malutkie i jeszcze nei fikały w łózeczkach. 4. Często smieją się w tym samym czasie. Jak Tatuś wraca z pracy to radocha na całego i do siebie się dużo śmieją. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ania zabawnego masz męża haha. Mój ucieka spać do drugiego pokoju, bo "musi wyspać się do pracy" ![]() Moja młodsza o minutę Niunia od piętnastu minut śpi w wózeczku i przez sen ciąglę tupie nogą o wózek ![]() ![]() A tak sobie radziłam z karmieniem maluchów:
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Phi, gdybys widziala jak ja plone
A po co Ci az tyle? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- No nie moge Dobra, ide palic w piecu Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-15 o 10:16 |
|
|
|
|
#1928 | ||||
|
szyciowa specjalistka :)
|
trzymaj się dzielnieCytat:
Cytat:
Cytat:
2. rozumiem, przerabiałam garderobę Cytat:
ja tak robiłam też, w tym czasie zazwyczaj myłam Alę A tak w ogóle to postanowiłam zaopatrzyć się w jakieś biżu biżu (kamienie, korale, bransoletki) i postanowiłam sama robić, ja ogólnie lubię tak kombinować, obecnie szyję płaszczyk sobie. O |
||||
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
carolajna może i racje masz, ale muszę się sama przekonać, bo mnie Iwo budzi się 1raz w nocy i właśnie domaga się żarełka jak by był głodny, bo smok jest be, piciu owszem wypije, ale mleczko też musi być-nie jest to duża porcja taka jak na noc ale jednak jest.
anulka mój tż też tak sobie ułatwiał nocne karmienie ![]() kurde chciałam zrobić dziś porządki na przyjazd tżta ale ten mały smyk spał pół godziny i teraz marudzi wciąż bym z nim siedziała:/ ajaka to Ty zdolna jesteś ja nie umiem normalnie przyszyć guzika:/ o jak ja lubię biżu, rób kochana i pokazuj może później rozszerzysz działalność i wizażowe koleżanki będą mogły się u Ciebie zaopatrywać!! apropo carolajna dostałaś już biżu od Agi?? Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 10:27 |
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
iwciag posadź młodego przed oknem, niech popatrzy co się tam dzieje na moje Bąble to działa.
Dziewczyny znalazłam trzy bluzki i spodenki dla chłopaka za złtóweczkę na allegro: http://www.allegro.pl/item764249857_...i.html#gallery
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, super szło karmienie
![]() Ania, część się wykorzysta, resztę opylę na allegro O jacieee, w życiu bym nie napaliła w piecu
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag Aga juz zrobiła, ale w sytuacji jakiej jestem teraz nie moge sobie na nią chwilowo pozwolić
![]() Tzn Aga zgodziła się poczekać na pieniążki za co serdecznie jestem jej wdzięczna ![]() jej m€łody mi szaleje ![]() chyba mu bananek zaszkodził
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
A my z mamą zdołałyśmy uśpić Mychę w wózku w przedpokoju, stwarzając mu wizję spaceru
Ciekawe ile prześpi, żeby chociaż ze 40 minut
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, poradźcie mi coś.
Jakie wino będzie najlepsze na spotkanie w damskim gronie na tzw. "ploteczkach" i co do tego, może coś słodkiego? Ale co? Ja bardzo lubię wermuth cincin rosso. Ale czy takie winko może być. Jak uważacie?
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
anulka ja uwielbiam! rosso jest pycha z sokiem pomarańczowym i bolsem blue
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
superzabula czy moglabym poprosic jeszcze raz o link do nawilzacza powietrza ktory kupilas?
jakie odczucia po drugiej nocy? czy podczas nawilzania musi byc wlaczony koloryfer? jak to dziala? Moj niunius spi juz z godzinke a wstalismy o 8![]() Powiedzcie mi czy rozbieracie swoje dzieciaczki do drzemek w dzien czy spia tak jak sa ubrane? U mnie slonce i zadnej chmurki...a u was? nadal sniezna zawierucha? Anulka super sposob na karmienie... trzeba sobie jakos radzic kiedy dwa glodomorki naraz chca jesc
|
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() carolajna to fajnie, że taka wyrozumiała z niej dziewczyna mell mój sypia w tym w czym akurat jest ubrany, chodzi o dzienne drzemki oczywiście, przykrywam go tylko delikatnie kocykiem anulka ja wermuty lubię z spraitem (nie wiem jak to się pisze) tak wypada, a co do słodyczy-to nie wiem, ja lubię ptasie mleczko, ale czy pasuje-nie wiem
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 11:16 |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
No tak, ale czy nadaje się na wieczór z babami. Czy wypada pójsc z takim winem, czy lepiej kupić coś innego. No i oczywiście co dobrego do tego wina?
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może coś słodkiego jakieś cisto pyszne, ale mi się gryzie z tym Kiedyś piłąm pyszne wino musujące owocowe włąsnie ci szukam na necie bo apomniałam jak się nazywa
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na pewno też pyszne jestja dziś zrobię sałatke"śmieciuche"dam wszystko co w lodówce, muszę pozjadać zapasy bo jutro do rodziców wyjezdzamy, a szkoda wyrzucać..kurde jaka ja oszczędna zobaczymy co wyjdzie
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 11:21 |
|
|
|
|
#1941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie co, nie kupiłam szalika
Były tylko takie duże dla starszych dzieci albo beznadziejne komplety z czapkami. Łeee, muszę popatrzeć w mieście. Kupiłam za to w promocji dwa niekapki z Lovi, jeden po 6 a drugi po 12 miesiącu i butki dla Mychy. Kolejne oczywiście...mama już mnie opierniczyła Mycha ma kilka par butków tylko wszystkie za duże oby te były dobre.
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Dzieci już po obiadku
ale coś nie chciały jeść :/ chyba im nie smakowało. Dziś na obiadek miały "ziemniaczki z fasolką i wołowiną". Nie smakowało im to za bardzo i mało zjadły. Dlatego żeby zaraz nie były głodne zaserwowałam im biszkopty rozmoczone w herbacie. I widziałam, że lepsze te biszkopty od obiadku ![]() Teraz Brzdące próbują zasnąć, a ja lecę sprzątać. Ech...słodka codzienność. PS. No to postanowione! Dziś na wieczór Cin Cin Rosso i ptasie mleczko!
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :conf used:można juz chyba od 9msc dopiero ja dała kilka dni temu Antosiowi i był zachwycony ![]() ale na razie sie powstrzymam Daje któras z Was biszkopty??? Udanego wieczoru baw sie dobrze a dzięki za linka wygrałam te bluzeczki za 1,25 kliknełam tak dla jaj bo myślałam że za taka cene nikt nie sprzeda a jednak ![]() jak wynajdujesz takie okazje???
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-15 o 12:37 |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a widze tu że były rozmiękczone, o tak może za jakiś czas spróbuje Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-15 o 12:36 |
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
CO do czapek i szaliczkó to w HM jest ogromny wybór dla takich maluszków i ceny są fajne
Anulka to udanego wieczorku życzę Mi też się marzy taki, ale teraz to nie realne ![]() I cincina też bym wypiła ale ja cycowa więc jeszcze poczekam z % Bercia ja jestem zdania że schematy, schematami a jedzonko warto dawać intuicyjnie czyli próbować i próbować. Biszkopty to gluten a ekspozycje robimy od ok 5 mies więc jeśli dzidzia toleruje to czemu nie Iwciag Anulka podaje rozmoczone ![]() Także nic nie ugryzie tam Ja od przyszłego tyg planuje podać 1 porcję glutenu po postacią kaszki manny no i za jakieś 3-4 tyg też się może na biszkopty pokusze
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-15 o 12:37 |
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie do Kuroikaze - czy Ty umiesz robic cos w programach graficznych? Zastanawiam sie jak robione sa takie zdjecia, ze np cala kobieta jest czarno-biala a jej usta czerwone?? Mozna to oczywiscie zrobic nakladajac na usta maske i zmieniajac pozostala czesc obrazu na skale szarosci, ale widzialam takie zdjecia robione przez osoby, ktore nie maja pojecia o grafice i wydaje mi sie, ze musza robic to w prostszy sposob korzystajac z jakiegos madrego programu
|
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
Bercia, sama bym się pewnie nie zdecydowała, ale mam siostrę, która już przechodziła te pierwsze miesiące ze swoimi dziećmi i przeważnie słucham jej rad. Daję im biszkopty już od jakiegoś czasu, nawet próbowałam dać biszkopty do rączki, ale wypadają i jedzenia to z tego nie ma, dlatego moczę w herbacie (zwykłej ale bardzo słabiutkiej- rozcieńczonej niesłodzonej) i podaję im taki deserek.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

jak jest się już tyle lat razem to noc poślubna przynajmniej w moim mniemaniu to śmieszna sprawa

oczywiście na cycusia mamowego

Były tylko takie duże dla starszych dzieci albo beznadziejne komplety z czapkami. Łeee, muszę popatrzeć w mieście. Kupiłam za to w promocji dwa niekapki z Lovi, jeden po 6 a drugi po 12 miesiącu i butki dla Mychy. Kolejne oczywiście...mama już mnie opierniczyła
SYNEK