|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Vila - Aguska dała takiego linka:
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_niekapek.html myślę, żer na początek z ta woda to nie ma co szalec, zacznij od kilku dosłownie mililitrów, z 10-20 maksymalnie ![]() Mell - ja dziś cudem uniknełam zmoknięcia - już byłyśmy ubrane do wyjścia, zeszłysmy na dół a tu się rozpadało... całe szczęście że najpierw się rozpadało, a nie jak już byłyśmy w trasie... Swoją drogą te nasze dzieciaczki to mają dobrze w tych wózkach - ciepło, przytulnie sucho a tak nie chcą tam siedzieć ![]() Gosiu- Aleksio musi się przyzywczaić do picia i do kubeczka, na pewno kolejne próby pójda lepiej, za co trymamkciuki ![]()
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja i Aguśka mamy ten mały. Tu na aukcji opłaca się bo drugi masz gratis a ja tylko za ten mały zapłaciłam 18 zł ![]() jest wiele niekapków ale z wielu kapie. A mnie skusiła Aguśka stwierdzeniem że z niego nie kapie ![]() on jest od 6 miesiąca ale to nie szkodzi...moja też dopiero skończy 5 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Esti, cieszę się kochana.
![]() ![]() Gosik, Madziu, dziękuję za linki. Ok, to po troszeczku wody i ok. ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Hmm, to jak mój Małż z pracy wróci, to mu pokażę niekapki i pewnie zamówię. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Blondynka - niby są słoiczk Hippa bananki od 4 miesiąca, ja próbowałam Nisi dać troszeczkę, smakowały jej najabrdziej ze wzystkiego, niestety brzuszek ją bolał, więc na razie rezygnuję z bananków...
Vila - super, że synek słyszay, wiem, co znaczy stres z tym związany, bo nam wyszły źle wyniki z badania słuchu już w szpitalu, a potem jak Nisia miała trzy miesiące też wyszły źle... Ale finalnie okazało się, że wszystko dobrze ![]() Iwcia - przystojny jest Twój synek, co już pisałam, ale się powtórze a Ty to niezła lasczka jesteś ![]()
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Madzia, nam też w szpitalu nie wyszły badania, aż 5 razy zanim wyszliśmy. Wcale nic nie wyszło. Po wyjściu ze szpitala raz na tydzień był badany i nic. No to później wyjazd do Olsztyna na badanie i tam też nie wyszło, później kolejny wyjazd do Olsztyna i nic się nie dowiedzieliśmy, bo doktor nie było, dopiero przed moją obroną była i wiemy już, ze ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Vila dobrze ze badania so dobre, ale i tak dlugo bylas w niepewnosci i stresie...
Czy na avatarku to Ty??
#187 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjecia ze slubu i sesji... ![]() A ja posprzeczalam sie z tz i chyba nie idziemy do lekarza, on twierdzi ze wyolbrzymiam...a sam niedawno mowil ze wyglada to zle i nie poprawia sie od kilku dni...a ze jestem obcojezycznym kraju to sama nie pojde, bo u lekarza to moglabym miec problem z dogadaniem sie... Wkurzyl mnie...zobaczymy pozniej i jutro jak sie nie poprawi to mu nie odpuszcze. Nie odzywamy sie.
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Male - miło Cię widzieć
![]() ![]() ![]() ![]() Madziu - no ja właśnie dzisiaj rano wpadłam w panikę ![]() Iwcia dens - wow, super wyglądaliście. ![]() ![]() ![]() Mell_xx - ![]() ![]() Vila - to cudownie, że Precelek słyszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Vila - nam w szpitalu na badaniach przesiewowych wyszło, że Nisia nie słyszy na jedno uszko... Lekarze nas uspakajali, że nie ma sie czym martwic, że noworodki tak mają itp, mielismy się zapisac do audiologa do kotroli, co oczywiście zrobiliśmy, jednak te badanie potraktowałam jakoś tak bezstresowo... Ale niestey na tym badaniu wyszło, że Nisia w ogóle nie słyszy
![]() ![]() ![]() Całe szczęście że nasze historie mają szczęsliwe zakończenia ![]() ![]() Ilbannko - ja mysle, że z czasem nauczymy się odróżniać, z czym jechać do lekarza, a co można samemu leczyć. A teraz to chyba zupełnie normalne, że panikujemy, przy bądź co bądź, zwykłym katarze ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Blondynkapoznan - ja miałam taki deser z Bobovity - jabłko+banan (od 4 miesiąca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Vila, to cudownie że z słuchem malutkiego ok
![]() ![]() Iwcia dens, super fotki ![]() Mell, echh ten TŻ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Blondynka - jak małemu nie zaszkodził bananek to nie masz o co mieć wyrzutów do siebie
![]() ![]() Nie wiem tylko dlaczego hipp ma banany od 4 miesiąca skoro zalecenia są inne ![]() A co do zaleceń - mam też brzoskwinie od 4 miesiąca, dawała która z Was? Ja jakoś nie mam przekonania, ale Hip to przecież dobra firma, więc chyba jak miałby szkodzić to by nie produkowali, w końcu tu chodzi o dzieci... ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-05 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz schematy sa prze rozne... i to tylko orientacyjne informacje... skoro malemu nic nie jest to mysle ze wszystko okej ![]() ![]() nic sie nie martw, obserwuj reakcje ale mysle ze wszystko bedzie okej ![]()
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Są nawet same bananki od czwartego miesiąca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Mycha zmęczył herbatkę a potem walnął drugą mega-kupę
![]() ![]() ![]() Magducha, ja mam te brzoskwinie z Hippa ale jeszcze nie dawałam, z owoców Mycha jadł tylko jabłuszko. Ale z tego co czytałam brzoskwinie są bezpieczne, gorzej z morelami. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Witam...
![]() Nie doczytałam wszystkiego bo strasznie dużo naskrobałyście. Dziękuję za rady, postaram, się jeszcze długo odciągać... Bo już trochę zaczynam wątpić... W sumie to mały nawet cyca nie chce łobuz jeden. Ale chciałabym go karmić. W nocy mleka nie maiłam... 3 butle jedzenia wypił... biedny głodomór, a prawie całą noc na cycu wisiał, przez co ja niewyspana jestem. Odpiszę Wam później, bo teraz idę kąpać synka, a potem się karmić. Może sobie dojarkę podłączę koło komputera i będę nadrabiać przy dojeniu. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piotruś i Filip mają 5 miesięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Pisze do Was posta, a Filip bawi sie w macie, zaczytana i zajeta odpisywaniem nie spogladalam na niego, widzialam tylko katem oka. Nagle patrze a ten odwrocil sie o 180 stopni hihihih
Bylam z nim dzis 3 godz na spacerku, przespal caly spacer, ale do poludni malusio nynal.. ![]() Vila Filip ostatnio tak zaczal szalenczo bawic sie w bujaku, tak to tylko ogladal, obmacywal zabaweczki, bral do buzki a ostatnio wlasnie szaleje na maksa ![]() ![]() Super ze ze sluchem Marcelka wszystko dobrze ![]() Ilbana przeczytalam opis Twojego porodu, mialas kochana przejscia ![]() a to pytanie o wloski, swietne hihih ![]() Hubert lubi chyba sluchac okrzykow Filipa ![]() ![]() zycze szybkiego powrotu do zdrowia Twojego bobasia ![]() Madziu ladna ta piosenka Enigmy... ![]() jednak Filip preferuje dance, wtedy tanczy ze mna na rekach, to jedyna chwila kiedy przyznaje ze go rozpieszczam ![]() pakusiu ja tez lubie wracac i wpsominac chwile z ciazy, wtedy to chyba wszystkie nawiedzone bylysmy ![]() gosik hihi a Ty kupki z nim nie zrobilas? ![]() ja to czasem jak "robie kupke" z Filipem, to czuje jakbym drugi raz rodzila, bo pre jak szalona z nim ![]() ![]() ciesze sie ze kupka zrobiona ![]() male ja wlasnie tez nazywam czesto Filipa Filemonkiem Filusiem i Firli ![]() sliczny ten Twoj synek a na tym drugim zdjeciu wyszedl po prostu cudnie w tych spodniach taki macho ![]() ![]() Ty tez sliczna no i figura jaka no no ![]() superzabula ten Filip to tak czaruje tym piskiem, jak on sie tak bawi to nie moge tez od niego oderwac wzroku, jest taki zywy ![]() esti Nikolcia tez pieknie trzyma kubeczek ![]() ![]() ![]() iwcia dens ja ostatnio nawet sie czulam jakbym byla w ciazy, ale mysle ze to dlatego ze jest teraz ta pora kiedy mialam rok temu poczatki ciazy i nawet ta pogoda mi sie poczatkami ciazy kojarzy. A nawet mialam ostatnie takie odczucie jakbym miala takie mdlosci jak rok temu ![]() ale nie jestem po mam @ ale ciagle ta mysl mnie przesladowala. Mysle ze nie jestesmy jeszcze gotowe fizycznie i psychicznie na ciaze i mimo iz brakuje nam malusich bobaskow to jednak boimy sie ciazy ![]() Małgosia ubawilam sie z tej dojarki ![]()
#202 |
Zakorzenienie
|
Ja już też dawałam bananka także spokojnie
![]() Brzoskwinie również ale mojemu Misiowi nie posmakowała, mi zresztą też nie ![]() ![]() I uciekam bo łeb mi odpada ![]()
#203 |
Zakorzenienie
|
BUZIAKI DLA PIOTRUSIA I FILIPKA
![]() ![]()
#204 |
Zakorzenienie
|
Aljaka, no to na razie wstrzymam się z brzoskwinią
![]() ![]() Aguśka, hehe ja też się wczuwam w kupki Mychy, ale on tak strasznie stęka że chce mi się aż płakać. Chociaż jak wspomnę co było dawniej to teraz i tak lepiej, dawniej jęczał całe noce, teraz pomęczy się i w końcu zrobi...Tylko żeby mu te bóle brzuszka jeszcze minęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
dzięki kochane za odp w spr banana
![]() ![]() mój mały cosik słoików nie lubi ![]() ![]() Synek śpi już godz zaraz z Tż będziemy grać w karty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#207 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Gosikk Widze ze Twoj synek juz od dawna meczy sie z tymi kupkami...biedactwo, tyle musi sie nameczyc zeby zrobic, a probowalas tych spacjalnych herbatek? pewnie tak?
Moje dzidzi jeszcze nie spi ![]() ![]()
#209 |
Zakorzenienie
|
Mell, których specjalnych? Dziś w sumie pierwszy raz dałam Aleksowi herbatkę na trawienie z Hippa, wcześniej jak był tylko na cycu na początku sama piłam koperkowe, rumiankowe itd ale potem dałam spokój. Im więcej piłam tym on bardziej się męczył. Teraz już sam będzie pił ale nie będę mieszać, na razie spróbujemy tej na trawienie, zobaczę czy będzie pomagać. Może samo dopajanie wystarczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
trafilam tu niedawno ale tak sadze ze nowa osoba nie ma tu szans by zaistniec...nie zwracacie uwagi na nowe osoby ale wkoncu to wasz watek..pozdrawiam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.