Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 14:37   #181
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Vila - Aguska dała takiego linka:
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_niekapek.html

myślę, żer na początek z ta woda to nie ma co szalec, zacznij od kilku dosłownie mililitrów, z 10-20 maksymalnie

Mell - ja dziś cudem uniknełam zmoknięcia - już byłyśmy ubrane do wyjścia, zeszłysmy na dół a tu się rozpadało... całe szczęście że najpierw się rozpadało, a nie jak już byłyśmy w trasie... Swoją drogą te nasze dzieciaczki to mają dobrze w tych wózkach - ciepło, przytulnie sucho a tak nie chcą tam siedzieć

Gosiu- Aleksio musi się przyzywczaić do picia i do kubeczka, na pewno kolejne próby pójda lepiej, za co trymamkciuki
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:41   #182
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
Magdusiu, to się czas w takim razie zapatrzeć w ten niekapek. Tylko, że Marcelek za tydzień dopiero skończy 5 miesięcy, to ile mu tej wody spróbować dać? O ile w ogóle wypije. Hmm, lovi, jaki dokładnie? Może jakieś linki?
http://allegro.pl/item749725850_canp...ml_gratis.html

ja i Aguśka mamy ten mały. Tu na aukcji opłaca się bo drugi masz gratis a ja tylko za ten mały zapłaciłam 18 zł
jest wiele niekapków ale z wielu kapie. A mnie skusiła Aguśka stwierdzeniem że z niego nie kapie
on jest od 6 miesiąca ale to nie szkodzi...moja też dopiero skończy 5 miesięcy
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:50   #183
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Esti, cieszę się kochana. A Niukusia śliczna, z resztą, po kimś to przecież ma.

Gosik, Madziu, dziękuję za linki. Ok, to po troszeczku wody i ok.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Hmm, to jak mój Małż z pracy wróci, to mu pokażę niekapki i pewnie zamówię. Dziękuję za linka do aukcji. Siostrzeniec mego męża ma ponad rok już, ale pije właśnie z kubka treningowego lovi, tego 360, jest wspaniały, tzn, przynajmniej dla mnie wspaniale to wygląda i zdaje się, że jest w porządku. Mały lata z nim w kółko i pije z niego, no i z takiego ze słomką też. Fajna sprawa, kolorowe i ponoć dobre.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 14:53   #184
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Blondynka - niby są słoiczk Hippa bananki od 4 miesiąca, ja próbowałam Nisi dać troszeczkę, smakowały jej najabrdziej ze wzystkiego, niestety brzuszek ją bolał, więc na razie rezygnuję z bananków...

Vila - super, że synek słyszay, wiem, co znaczy stres z tym związany, bo nam wyszły źle wyniki z badania słuchu już w szpitalu, a potem jak Nisia miała trzy miesiące też wyszły źle... Ale finalnie okazało się, że wszystko dobrze

Iwcia
- przystojny jest Twój synek, co już pisałam, ale się powtórze a Ty to niezła lasczka jesteś
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-05, 14:58   #185
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Madzia, nam też w szpitalu nie wyszły badania, aż 5 razy zanim wyszliśmy. Wcale nic nie wyszło. Po wyjściu ze szpitala raz na tydzień był badany i nic. No to później wyjazd do Olsztyna na badanie i tam też nie wyszło, później kolejny wyjazd do Olsztyna i nic się nie dowiedzieliśmy, bo doktor nie było, dopiero przed moją obroną była i wiemy już, ze ok. więc stres delikatny był dosyć długo. Cieszę się, ze u Ciebie też dobrze się to skończyło, niemniej jednak ja nie poprzestanę już tylko na tym badaniu. Będę pilnować badań, tym bardziej, ze ja mam sama niedosłuch i on jest w grupie podwyższonego ryzyka, więc będę robić okresowe badania słuchu.
Stary 2009-10-05, 15:05   #186
Mell_xx
Wtajemniczenie

Vila dobrze ze badania so dobre, ale i tak dlugo bylas w niepewnosci i stresie...
Czy na avatarku to Ty??
Stary 2009-10-05, 15:13   #187
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Vila dobrze ze badania so dobre, ale i tak dlugo bylas w niepewnosci i stresie...
Czy na avatarku to Ty??
Tak, sporo, ale już ok. I tak, tak, na avku to ja. Tyle, że przed ciążą. ^^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 15:19   #188
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
Tak, sporo, ale już ok. I tak, tak, na avku to ja. Tyle, że przed ciążą. ^^
Juz wiem ze ty...obejrzała twoje zdjecia, przesliczna z ciebie kobietka...
Zdjecia ze slubu i sesji...tak piekne ze nie mozna oczu oderwac, piekne...dzieki modelce

A ja posprzeczalam sie z tz i chyba nie idziemy do lekarza, on twierdzi ze wyolbrzymiam...a sam niedawno mowil ze wyglada to zle i nie poprawia sie od kilku dni...a ze jestem obcojezycznym kraju to sama nie pojde, bo u lekarza to moglabym miec problem z dogadaniem sie...
Wkurzyl mnie...zobaczymy pozniej i jutro jak sie nie poprawi to mu nie odpuszcze.
Nie odzywamy sie.
Stary 2009-10-05, 15:25   #189
Illbana
Raczkowanie

Male - miło Cię widzieć Filipek słodki i jaki duży. A z Ciebie śliczna mamusia. Jeżu, następna, po której nie widać, że w ciąży była.Dziewczyny, załamujecie mnie, no

Madziu - no ja właśnie dzisiaj rano wpadłam w panikę i chciałam od razu do lekarza lecieć. Ale potem na spokojnie wszystko przemyślałam, poradziłam się mamy, doczytałam tu i tam i trochę się uspokoiłam. Mam nadzieję, że u nas równie szybko ten katarek minie.

Iwcia dens - wow, super wyglądaliście. A Szymek jednak chyba do taty podobny Chociaż może spojrzenie... eh, w sumie sama nie wiem W każdym razie prezentował się cudnie.

Mell_xx - Eh, te chłopy. Mój małż też zawsze uważa, że panikuję i wyolbrzymiam. Nie powiem, czasami ma rację, ale tylko czasami

Vila - to cudownie, że Precelek słyszy

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:54   #190
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Vila - nam w szpitalu na badaniach przesiewowych wyszło, że Nisia nie słyszy na jedno uszko... Lekarze nas uspakajali, że nie ma sie czym martwic, że noworodki tak mają itp, mielismy się zapisac do audiologa do kotroli, co oczywiście zrobiliśmy, jednak te badanie potraktowałam jakoś tak bezstresowo... Ale niestey na tym badaniu wyszło, że Nisia w ogóle nie słyszy na oba uszka... Byłam w szoku i przeraziłam sie... Nikt nam wtedy nie dał ostatecznych wyników, milismy zakraplac jej uszka i zgłosic się za tydzień... Całe szczęście wyszło, że jesy wszystko oki, że Nisia słyszy ale coja wtedy przeżyłam przez ten tydzień to lepiej nie mówić... nam już nie kazali kontrolowac tego słucu, ale ja i tak prywatnie za jakiś czas chcę to sprawdzić
Całe szczęście że nasze historie mają szczęsliwe zakończenia

Ilbannko
- ja mysle, że z czasem nauczymy się odróżniać, z czym jechać do lekarza, a co można samemu leczyć. A teraz to chyba zupełnie normalne, że panikujemy, przy bądź co bądź, zwykłym katarze

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

A ja posprzeczalam sie z tz i chyba nie idziemy do lekarza, on twierdzi ze wyolbrzymiam...a sam niedawno mowil ze wyglada to zle i nie poprawia sie od kilku dni...a ze jestem obcojezycznym kraju to sama nie pojde, bo u lekarza to moglabym miec problem z dogadaniem sie...
Wkurzyl mnie...zobaczymy pozniej i jutro jak sie nie poprawi to mu nie odpuszcze.
Nie odzywamy sie.
ach, i faceci... brak słów na nich czasami
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-05, 16:03   #191
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Blondynka - niby są słoiczk Hippa bananki od 4 miesiąca, ja próbowałam Nisi dać troszeczkę, smakowały jej najabrdziej ze wzystkiego, niestety brzuszek ją bolał, więc na razie rezygnuję z bananków...

Vila - super, że synek słyszay, wiem, co znaczy stres z tym związany, bo nam wyszły źle wyniki z badania słuchu już w szpitalu, a potem jak Nisia miała trzy miesiące też wyszły źle... Ale finalnie okazało się, że wszystko dobrze

Iwcia
- przystojny jest Twój synek, co już pisałam, ale się powtórze a Ty to niezła lasczka jesteś
ja dałam dzisiaj małemu banana z blendera wiec papke i mam wyrzuty bo wszyscy mowia ze sa od 6- miesiecy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 16:15   #192
Illbana
Raczkowanie

Blondynkapoznan - ja miałam taki deser z Bobovity - jabłko+banan (od 4 miesiąca), ale Huba jest początkujący, więc ja mu ten deserek zżarłam Nie martw się na zapas, może akurat Olivierkowi nic nie będzie

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 16:17   #193
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Blondynkapoznan - ja miałam taki deser z Bobovity - jabłko+banan (od 4 miesiąca), ale Huba jest początkujący, więc ja mu ten deserek zżarłam Nie martw się na zapas, może akurat Olivierkowi nic nie będzie
mam nadzieje zwariować można wszędzie rózne schamaty już sama nie wiem
Stary 2009-10-05, 16:44   #194
gosikk_s
Zakorzenienie

Vila, to cudownie że z słuchem malutkiego ok

Iwcia dens, super fotki

Mell, echh ten TŻ ale mam nadzieję że będzie dobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:16   #195
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Blondynka - jak małemu nie zaszkodził bananek to nie masz o co mieć wyrzutów do siebie a jak nawet coś będzie nie tak, to będziesz wiedziała, żeby na razie bananków nie podawać i tyle, będzie dobrze
Nie wiem tylko dlaczego hipp ma banany od 4 miesiąca skoro zalecenia są inne

A co do zaleceń - mam też brzoskwinie od 4 miesiąca, dawała która z Was? Ja jakoś nie mam przekonania, ale Hip to przecież dobra firma, więc chyba jak miałby szkodzić to by nie produkowali, w końcu tu chodzi o dzieci...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-10-05 o 18:19
Stary 2009-10-05, 18:21   #196
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dałam dzisiaj małemu banana z blendera wiec papke i mam wyrzuty bo wszyscy mowia ze sa od 6- miesiecy
ja tez dzisiaj Kubie dalam banana z blendera.... ale wyrzutow nie mam bo jadl juz jablko-banan deserek i nic mu nie bylo.... teraz tez nie widze zeby mu cos dolegalo, a smakowalo mu bardzo....

wiesz schematy sa prze rozne... i to tylko orientacyjne informacje... skoro malemu nic nie jest to mysle ze wszystko okej z reszta jak sa deserki jablko-banan od 4 miesiaca to cos w tym musi byc

nic sie nie martw, obserwuj reakcje ale mysle ze wszystko bedzie okej

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:26   #197
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
j

wiesz schematy sa prze rozne... i to tylko orientacyjne informacje... skoro malemu nic nie jest to mysle ze wszystko okej z reszta jak sa deserki jablko-banan od 4 miesiaca to cos w tym musi byc

Jak zaczęłam przeglądać te wszystkie schematy, to aż mnie głowa rozbolała, w każdym co innego I bądź tu mądrym.. Trzeba chyba polegać na swojej intuicji...
Są nawet same bananki od czwartego miesiąca
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-05, 18:45   #198
gosikk_s
Zakorzenienie

Mycha zmęczył herbatkę a potem walnął drugą mega-kupę tamta pierwsza to była dopiero przygrywka Może teraz będzie mu łatwiej szło, dlaczego ja idiotka nie pomyślałam o piciu

Magducha, ja mam te brzoskwinie z Hippa ale jeszcze nie dawałam, z owoców Mycha jadł tylko jabłuszko. Ale z tego co czytałam brzoskwinie są bezpieczne, gorzej z morelami.

Stary 2009-10-05, 18:53   #199
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam...

Nie doczytałam wszystkiego bo strasznie dużo naskrobałyście.

Dziękuję za rady, postaram, się jeszcze długo odciągać...
Bo już trochę zaczynam wątpić... W sumie to mały nawet cyca nie chce łobuz jeden. Ale chciałabym go karmić.

W nocy mleka nie maiłam... 3 butle jedzenia wypił... biedny głodomór, a prawie całą noc na cycu wisiał, przez co ja niewyspana jestem.

Odpiszę Wam później, bo teraz idę kąpać synka, a potem się karmić. Może sobie dojarkę podłączę koło komputera i będę nadrabiać przy dojeniu.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 19:27   #200
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mycha zmęczył herbatkę a potem walnął drugą mega-kupę tamta pierwsza to była dopiero przygrywka Może teraz będzie mu łatwiej szło, dlaczego ja idiotka nie pomyślałam o piciu

Magducha, ja mam te brzoskwinie z Hippa ale jeszcze nie dawałam, z owoców Mycha jadł tylko jabłuszko. Ale z tego co czytałam brzoskwinie są bezpieczne, gorzej z morelami.
Piotrek miał ostatni 2x ból brzuszka, dość mocny, oba wieczorem kiedy na II śniadanko dostał jabłko+brzoskwinka, więc na razie odstawiam. Nie wydaje mi się by to była sprawa uczulenia, po prostu za wcześnie dla Pietruli

Piotruś i Filip mają 5 miesięcy

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 19:27   #201
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Pisze do Was posta, a Filip bawi sie w macie, zaczytana i zajeta odpisywaniem nie spogladalam na niego, widzialam tylko katem oka. Nagle patrze a ten odwrocil sie o 180 stopni hihihih
Bylam z nim dzis 3 godz na spacerku, przespal caly spacer, ale do poludni malusio nynal..

Vila
Filip ostatnio tak zaczal szalenczo bawic sie w bujaku, tak to tylko ogladal, obmacywal zabaweczki, bral do buzki a ostatnio wlasnie szaleje na maksa co do kubka niekapka, ja mam z lovi, wczesniej wklejalam zdjecia jak sie tym kubeczkim bawi; gryzie, rzuca nim, do oka wklada a czasem i sie z niego napil i rzeczywiscie niekapie po przechyleniu
Super ze ze sluchem Marcelka wszystko dobrze

Ilbana przeczytalam opis Twojego porodu, mialas kochana przejscia
a to pytanie o wloski, swietne hihih
Hubert lubi chyba sluchac okrzykow Filipazastanawia sie pewnie co to za dzikusek tak szaleje i piszczy
zycze szybkiego powrotu do zdrowia Twojego bobasia

Madziu ladna ta piosenka Enigmy...
jednak Filip preferuje dance, wtedy tanczy ze mna na rekach, to jedyna chwila kiedy przyznaje ze go rozpieszczam

pakusiu ja tez lubie wracac i wpsominac chwile z ciazy, wtedy to chyba wszystkie nawiedzone bylysmy

gosik hihi a Ty kupki z nim nie zrobilas?
ja to czasem jak "robie kupke" z Filipem, to czuje jakbym drugi raz rodzila, bo pre jak szalona z nima potem padam
ciesze sie ze kupka zrobiona

male ja wlasnie tez nazywam czesto Filipa Filemonkiem Filusiem i Firli
sliczny ten Twoj synek a na tym drugim zdjeciu wyszedl po prostu cudnie w tych spodniach taki machoA wogole Filipki to sa
Ty tez sliczna no i figura jaka no no

superzabula ten Filip to tak czaruje tym piskiem, jak on sie tak bawi to nie moge tez od niego oderwac wzroku, jest taki zywy

esti Nikolcia tez pieknie trzyma kubeczek jakie ma sliczne oczkapo mamusi oczywiscie

iwcia dens ja ostatnio nawet sie czulam jakbym byla w ciazy, ale mysle ze to dlatego ze jest teraz ta pora kiedy mialam rok temu poczatki ciazy i nawet ta pogoda mi sie poczatkami ciazy kojarzy. A nawet mialam ostatnie takie odczucie jakbym miala takie mdlosci jak rok temu
ale nie jestem po mam @ ale ciagle ta mysl mnie przesladowala. Mysle ze nie jestesmy jeszcze gotowe fizycznie i psychicznie na ciaze i mimo iz brakuje nam malusich bobaskow to jednak boimy sie ciazy

Małgosia ubawilam sie z tej dojarki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 19:31   #202
Carolajna24
Zakorzenienie

Ja już też dawałam bananka także spokojnie
Brzoskwinie również ale mojemu Misiowi nie posmakowała, mi zresztą też nie kwaśna była
I uciekam bo łeb mi odpada
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 19:34   #203
Aguśkaa83
Zakorzenienie

BUZIAKI DLA PIOTRUSIA I FILIPKA
SZYMONEK

Stary 2009-10-05, 19:48   #204
gosikk_s
Zakorzenienie

Aljaka, no to na razie wstrzymam się z brzoskwinią zostanę przy rodzimych owocach. Buziaki dla Piotrusia i Filipka

Aguśka, hehe ja też się wczuwam w kupki Mychy, ale on tak strasznie stęka że chce mi się aż płakać. Chociaż jak wspomnę co było dawniej to teraz i tak lepiej, dawniej jęczał całe noce, teraz pomęczy się i w końcu zrobi...Tylko żeby mu te bóle brzuszka jeszcze minęły

Stary 2009-10-05, 19:54   #205
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dzięki kochane za odp w spr banana jutro kupie jabłko i gruszkę schowam do szafki aby gruszka była super miękka i dam małemu
mój mały cosik słoików nie lubi a tak by było łatwiej.

Synek śpi już godz zaraz z Tż będziemy grać w karty
Stary 2009-10-05, 20:01   #206
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguśka, hehe ja też się wczuwam w kupki Mychy, ale on tak strasznie stęka że chce mi się aż płakać. Chociaż jak wspomnę co było dawniej to teraz i tak lepiej, dawniej jęczał całe noce, teraz pomęczy się i w końcu zrobi...Tylko żeby mu te bóle brzuszka jeszcze minęły
biedactwo sie tak meczy
SZYMONEK

Stary 2009-10-05, 20:11   #207
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzięki kochane za odp w spr banana jutro kupie jabłko i gruszkę schowam do szafki aby gruszka była super miękka i dam małemu
mój mały cosik słoików nie lubi a tak by było łatwiej.

Synek śpi już godz zaraz z Tż będziemy grać w karty
a w co gracie, ja też chcę w karty

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 20:18   #208
Mell_xx
Wtajemniczenie

Gosikk Widze ze Twoj synek juz od dawna meczy sie z tymi kupkami...biedactwo, tyle musi sie nameczyc zeby zrobic, a probowalas tych spacjalnych herbatek? pewnie tak?

Moje dzidzi jeszcze nie spifilm ogladahmm
Stary 2009-10-05, 20:26   #209
gosikk_s
Zakorzenienie

Mell, których specjalnych? Dziś w sumie pierwszy raz dałam Aleksowi herbatkę na trawienie z Hippa, wcześniej jak był tylko na cycu na początku sama piłam koperkowe, rumiankowe itd ale potem dałam spokój. Im więcej piłam tym on bardziej się męczył. Teraz już sam będzie pił ale nie będę mieszać, na razie spróbujemy tej na trawienie, zobaczę czy będzie pomagać. Może samo dopajanie wystarczy...

Stary 2009-10-05, 20:46   #210
Ewelain1987
Zadomowienie

trafilam tu niedawno ale tak sadze ze nowa osoba nie ma tu szans by zaistniec...nie zwracacie uwagi na nowe osoby ale wkoncu to wasz watek..pozdrawiam

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości